Karkkipäivä
Karkkipäivä

Onko Lumenella sisua?

”Viimeinen Lumene-ihonhoitoarvio uunista ulos”. Ainakin vähäksi aikaa.

Sain nimittäin viime viikolla lehdistötiedotteen, jonka mukaan Lumene-ihonhoitovalikoima kasvaa maaliskuussa vielä kahdella uudella sarjalla. Ja kuulkaapa nimiä: Hehku ja Kuulas. Jokohan alkaa valo ja hehku riittää kansalle..! Juteltiin tästä jo vähän Facessa muiden kauneusbloggaajien kanssa, nimissä on vähän liikaa päällekkäisyyttä mielestäni, samoin kuin vaikutuksissa. Miten Kuulas ja Hehku nyt sitten eroavat jo olemassaolevasta Valosta…

Lumene_Hehku_Kuulas_
Kuva: Lumene

Kuulas – ”viivästyttää ikääntymisen ensimerkkejä”. Eli olisiko se sitten astetta vanhemmalle kohderyhmälle kuin Valo..?

Hehku – ”auttaa häivyttämään jo syntyneitä ikääntymisen merkkejä”. No siinäpä se oli tiivistettynä. Nämä ovat siis anti-age-osastoa.

Mutta tänään meillä on aiheena SISU. Olen saanut tuotteet Lumenelta.

Lumene Sisu

Sisu (Urban Antidotes) on Lumenen sarja ”kiireiselle kaupunki-ihmiselle”. Sarja esitellään näin:

”Saasteet, kaupunki-ilma, stressi ja vaihteleva ilmasto vaativat veronsa – iho on jatkuvan rasituksen alaisena. Uudet Lumene Sisu -tuotteet kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja suojaavat kauneuttasi ulkoisia rasitteita vastaan. Kaikille ihotyypeille sopivat tuotteet palauttavat ihon luonnollisen heleyden ja jättävät sen raikkaaksi, virkistyneeksi ja säteileväksi”.

Erityisaktiiviaineita ovat antioksidanttipitoiset männyn kaarnauute ja kuusen oksatyviuute.

Sain testiin koko sarjan joka koostuu 24-h-voiteesta, kosteussuihkeesta, seerumista, kasvoöljystä ja naamiosta. Tykkäsin Sisusta. Oikeastaan ainoastaan päivävoide oli sellainen tuote jota en jäisi itse käyttämään, sen koostumus ei ole ihan minun makuuni.

Tässä sarjassa on muuten todella voimakas tuoksu. Tuoksu on minusta ihana; metsäinen, raikas ja vähän mentolinen, tuo nimensä mukaisesti mieleen sisu-pastillit. ”Suomimainen”. Mutta se on todella voimakas ja kun käyttää koko sarjan tuotteita putkeen, tuoksuun alkaa vähän kyllästyä koska se on niin over-poweringLumene Sisu seerumi

Urban Intense Hydrating Serum 39,90€ / 30 ml

Koostumus on hyaluronitiivisteen kaltaista ohutta geelifluidia mutta ehkä hitusen paksumpaa, tuntuu iholla aavistuksen liukuvammalta. Seerumi tuo iholle välittömästi raikkaan ja kosteuttavan tunteen. Se jättää imeytyessään samaan tapaan nahkean, tahmean pinnan kuin hyaluronitiiviste ja vaatii päälleen voiteen lukitsemaan kosteutta.

Mielenkiintoisesti, vaikka hyaluronitiivistettä pitäisi kai ajatella sinä THE kosteuttavana eliksiirinä, minun ihollani Sisu tuntuu paljon kosteuttavammalta. Inci täällä. Se sisältää myös kahden tyyppistä hyaluronihappoa. En nyt suorittanut mitään supertäsmällistä incivertailua, mutta pikaisella ainesosasilmäyksellä ja tuotefiiliksen perusteella ajattelen, että ehkä näissä kahdessa on hyvin saman tyyppinen kosteuttava seerumipohja ja sitten vain erilainen aktiiviainekombo (Valo-tiivisteessä lakkaa ja C-vitamiinia, Sisussa männynkaarna- ja kuusenoksauutteita.)

Tuoksu kestää iholla pitkään, testasin kerran kämmenselkään ja tuoksuttelin aika ajoin koneella istuessa. Kun pesin kädet, tuoksu aktivoitui uudestaan tuntien kuluttua.

Lumene Sisu päivävoide

Moisture Remedy Day & Night Cream 34,90€ / 50 ml

Päivä- & yövoiteen koostumus on hienostunein kaikista nyt testaamistani Lumene-voiteista – sileä, kermainen, notkeasti levittyvä. Voide on sävytetty kevyesti beigeksi.

Mutta. Ei tämäkään tunnu minun ihollani lopulta keskivertoa paremmalta. Purkki, voiteen koostumus, tuoksu, tunne kun voidetta levittää, nämä kaikki luovat astetta ylellisempää kokemusta kuin taviksempi päivävoide. Silti – se tunne mikä iholle jää – – se ei voita minua puolelleen. Voide ei imeydy kunnolla ja jää tuntumaan. Tunne voidepinnan alla ei ole kunnolla kosteutettu. Saan huomattavasti kosteutetumman tunteen monilla paljon ohuemmilla voiteilla kuten Mádaran SOSilla tai Laveran Firmingilla.

Voiteesta sanotaankin; ”kehitetty muodostamaan iholle suojaava kalvo ilman epäpuhtauksia vastaan”. Eli alle seerumi tuomaan se kunnon kosteutus ja Day & Night Cream päälle tuomaan suoja.

Lumene Sisu kasvosuihke

Defend & Replenish Antioxidant Mist 34,90€ / 100 ml

Jos vedestä voi sanoa ”täyteläisemmän tuntuinen”, niin tämä olisi sellainen. Suihkeessa on jotain kevyesti öljymäisiä ainesosia jotka tekevät siitä ravitsevamman tuntuisen kuin Lähde-sarjan peruskosteuttava suihke, Sisu-suihkeen voisi sanoa olevan ”kauneusvesi” (onkohan tällä lukijani NG’n hyväksyntä..? ^_^). Iholle jää hoidetumpi tunne kuin Lähde-suihkeen jälkeen. Tykkään! Inci täällä.

Kasvovesi/hoitovesi/kosteussuihke -terminologia  ja miten nämä tuotteet lopulta eroavat toisistaan, menee varmasti monella sekaisin. Käytännössä kaikki kolme voivat olla sama asia, kaikissa käytetään samoja ainesosia. Kasvovedessä saattaa olla lisänä pinta-aktiivisia aineita jotka irrottavat tehokkaammin likaa kuin hoitovesi ja kosteussuihke, mutta esimerkiksi Katja Kokon mukaan kasvoveden tehtävä on ennen kaikkea olla kosteustuote, ei puhdistaja. (Poislukien vahvasti alkoholipitoiset tuotteet.)

Hoitovesi-nimekkeen alla myytävät vedet ovat usein hieman paksumpia ja geelimäisiä kasvovesiin verrattuna (ikään kuin kasvoveden ja seerumin välimuoto), mutta markkinoilta on aina löytynyt myös paksumpia, hoitavia kasvovesiä. Kuten myös kasvovesiä suihkemuodossa = kosteussuihke. Valmistajat voisivat yhdessä päättää skipata jonkun nimekkeen ja käyttää vain yhtä ^_^ Eiks niin.

Lumene Sisu kasvoöljy

Recover & Protect Facial Oil 39,90€ / 30 ml

Ensimmäinen ajatus: ihan liian paksua minulle, en tykkää. Yksi pumppaus tuntui olevan liikaa ja taputtelin ylimääräisiä paperiin kasvojen kiiltäessä. Ero juuri edellisenä iltana kokeilemaani Korresin Ruusu-kasvoöljyyn oli huomattava.

Mutta kappas – ehkä viittä minuuttia myöhemmin kaikki öljy oli imeytynyt ja kiilto kadonnut. Iho tuntui aivan ihanalta, pehmeältä, syväkosteutetulta ja, tämä on tärkeintä; ei-pinnoitetulta. Olen nyt Lumene-testijakson aikana kiinnittänyt paljon huomiota voiteiden jättämään pintaan ja Lumenen voiteilla on taipumus jättää ihooni sellainen vähän pinnoitettu tunne.  Ja sen pinnan alla tuntuu, että iho ei ole saanut täydennettyä kunnolla kosteusvarastoaan, iho ei jotenkin ole kauttaaltaan mukavan tuntuinen.

Kasvoöljyn jälkeen iholle jää erilainen tunne; vaikka moni mieltää öljyn rasvaisemmaksi aineeksi kuin voiteen, mitä se tietysti onkin koska siinä on 0% vettä, jää ihon pinta hämmentävää kyllä vähemmän rasvaisen tuntuiseksi. Siihen ei jää sitä tietynlaista ”rasvattua” tunnetta jonka Lumenen voiteet minulle tuovat. Ei aavistustakaan vaikuttaako tähän ainesosien molekyylikoko vai mikä, mutta iho jää öljyn jäljiltä kosteutetumman ja mukavamman tuntuiseksi kuin voiteen. Kuin öljy jotenkin pääsisi imeytymään syvemmälle.

Myöhemmillä käyttökerroilla opin annostelemaan Sisu-öljyä paremmin; en käytä kasvoihin koko pumppausta ja oikein annosteltuna öljy ei tunnu lainkaan liian paksulta. Todellakin, Valo-sarjan Arctic Berry Cocktailin ohella Sisu Facial Oil jättää ihoni ihanimman tuntuiseksi kuin mikään muu testaamani Lumenen ihonhoitotuote. Tästä tykkään! Cocktail koostuu pitkästä listasta ainesosia joissa mm. jojobaöljyä, skvalaania, avokadoöljyä, manteliöljyä ja mustaherukansiemenöljyä. Inci täällä.

Lumene Sisu naamio

Deep Clean Purifying Mask 34,90€ / 75 ml

Miellyttävän tuntuinen, kevyesti rakeita sisältävä kaoliinipohjainen savinaamio. Tekee sen mitä hyvät savinaamiot tekevät: jättää ihon todella puhtaan tuntuiseksi, heleän näköiseksi ja huokoset suppuun.

Käytin naamiota mökillä saunassa ja iho oli todella hyvän näköinen kun katsoin peiliin, ihan kuin olisi jostain hoitolasta tullut; iho hehkui ja vaikka olin juuri tullut saunasta (kuumuus avaa huokosia), ihon pinta oli ihan ”supussa”. Saunan lämpö auttaa naamion hoitavia ainesosia imeytymään syvemmälle ihoon.

Tässä naamiossa on mukavassa tasapainossa syväpuhdistavaa savea, kuolleita ihosoluja irrottavia rakeita ja ravitsevia, kosteuttavia ainesosia. Naamio on voidemainen eikä kuivu iholla koppuraksi perinteisten savinaamioiden tapaan.

LumeneSisu_IMG_4610

Löytyykö Karkkipäivän lukijoista Sisun kohderyhmää? Onko joku jo kokeillut tämän joulukuussa kauppoihin tulleen sarjan tuotteita?

Kommentit (45)

 1. Mia

  100 millin kasvovesi 35 €? Ehhh. Kuulostaa hyvältä sarjalta, mutta tän brändiuudistuksen (tai siis hintojen muutoksen) myötä jätän valitettavasti kyllä väliin. Oli silti hauska lukea näistä, ehkä joskus alennuksesta voisin testailla!

 2. Tuhkimo76

  Minulla on poskissa punoistusta tai taipumusta couperosaan, voiko kasvoja kuoria. Osaisitko suositella mitään luonnonkosmetiikan tuotetta? Vai olisiko parempi käyttää puhdistusnaamiota, esim. Maybeauty The Incredible Face Mask? Voiko meikkivoide aiheuttaa pieniä näppyjä kasvoihin? Olen käyttänyt Maybellinen fit-meikkivoidetta. Onkohan lancomen meikkivoide yhtään parempaa vai aiheuttaakohan sekin näppyjä. Nyt talvella en oikein voi käyttää mineraalipohjaa, kun ihoni on kuivuuteen taipuva.

  • Sanni

   Hei Tuhkimo!

   Herkkää, couperoottistakin ihoa voi kuoria, mutta suosituksena on happo- tai entsymaattinen kuorinta hankaavan raekuorinnan sijaan. Myös savinaamiot syväpuhdistavat hankaamatta, mutta eivät poista kuollutta ihosolukkoa yhtä tehokkaasti kuin varsinainen kuoriva tuote. Luonnonkosmetiikan puolelta minulle ei ikävä kyllä tule mieleen muita hellävaraisia happo- tai entsyymikuorintoja kuin Flow Kosmetiikan Puolukka-entsyymikuorinta, siihen tykästyin kovasti. Mádaran AHA-naamio voisi mahdollisesti myös olla hyvä mutta olen kuullut kommentteja joiden mukaan se on herkälle iholle liian vahva (mun iholla se taas tuntui aika mietotehoiselta eikä kihelmöinyt yhtään).

   Meikkivoiteet voivat aiheuttaa epäpuhtauksia, niin halvat kuin kalliitkin. Hinta ei ole ratkaiseva tekijä vaan jotkut, etenkin kalvoa muodostavat ainesosat (samoja käytetään niin marketti- kuin selektiivisessä kosmetiikassa) voivat tukkia joidenkin yksilöiden ihoa. Tähän ei oikein auta kuin kokeilu. Minulla esimerkiksi jotkut meikkivoiteet tuovat näppyjä, toiset eivät.

 3. Aurinkoinen

  Jotenkin tämä uusi Lumene kaiken kaikkiaan tuntuu sekavalta ja liian monissa tuotteissa hinnat liian korkeita.

  • Mari

   Täsmälleen samaa mieltä!

 4. Julia

  Mä johonkin toiseen postaukseen kommentoin toista päivä&yö-voiteesta että mun nenään se tuoksu oli todella puolukkainen/karpaloinen, mutta silleen miellyttävällä tavalla! Se vaan testeriä avatessa yllätti ja hämmensi. Tuoksu kuitenkin katosi nopeasti iholta.

  Jos toi voide olisi halvempi niin voisin ostaa sitä. Se ei vaan tunnu ihan NIIN hyvältä tai arvokkaalta, että siihen tekis mieli sijoittaa 35 euroa. Siitä jäi kaiken kaikkiaan aika keskinkertainen fiilis. Esimerkiks YA:n luonnonkosmetiikkasarjan päivävoide on mun mielestä ja mun iholle aivan yhtä hyvä, ja se sentään on monin kerroin edullisempi.

  Toi öljy kyllä nyt vähän alkoi kiinnostamaan, ehkä pitää käydä hiplaamassa. Sokkarilla on nyt asiakasomistajapäivät ja se on mun kaltaiselle tarjoushaukalle aina oiva tilaisuus ostaa semmosta kosmetiikkaa mitä ei normihinnalla raaskis. :D

  • Sanni

   että mun nenään se tuoksu oli todella puolukkainen/karpaloinen, mutta silleen miellyttävällä tavalla!

   Jännä :) Niin eri lailla voi tuoksut aistiakin :) Mulle tuoksu on todella metsäinen ja havupuinen seassa sisu-pastillin raikkautta.

   Sokkarilla on nyt asiakasomistajapäivät ja se on mun kaltaiselle tarjoushaukalle aina oiva tilaisuus ostaa semmosta kosmetiikkaa mitä ei normihinnalla raaskis. :D

   Sama :) Jos haluan ostaa esim. Urban Decayta sijoitan hankinnat aina asiakasomistajapäiviin ^_^

 5. NG

  Kaapissa odottaa edelleen näyte Sisu-päivävoiteesta, jotenkin en jaksa innostua sen kokeilusta.. kuten en muistakaan Lumenen uutuuksista, vaikka pitäisi olla myönteisen toiveikas…

  Nimimuutos ainakin on onnistunut – ”Hehku” ja ”Kuulas” kuulostavat oikein valoisilta, hehheh.. ideana tuoda valoa kaamoksen keskelle?
  EI se mitenkään liikaa ole, onhan inuitien kielessä monta eri lunta tarkoittavaa ilmaisua .. rakkaalla lapsella on monta nimeä :))

  • Sanni

   Nimimuutos ainakin on onnistunut – ”Hehku” ja ”Kuulas” kuulostavat oikein valoisilta, hehheh.. ideana tuoda valoa kaamoksen keskelle?

   Postauksen julkaistuani tajusin eilen, että eiväthän nuo olekaan varsinaisesti uusia sarjoja vaan vain vanhojen päivityksiä, ja olen kyllä samaa mieltä siinä että nämä suomenkieliset, lyhyet nimet ovat paljon parempia kuin vanhat englanninkieliset. Time Freeze –> Kuulas. Complete Rewind –> Hehku. Mutta siltikin… kun lähes kaikissa Lumenen tuotesarjojen nimissä on nyt valoon ja hehkuun liittyviä ilmaisuja, nimet varmasti aiheuttavat sekaannusta. Valo, Hehku, Kuulas, Nordic Light, Instant Glow, Lux….

   (En muuten ymmärrä sitäkään Lumenen markkinointiviestinnässä, miksi noissa lehdistötiedotteissa ei voi suoraan lukea, että ”Entinen Time Freeze on nyt Kuulas” jne, vaan tiedote saadaan kuulostamaan siltä että on kehitetty jotain uutta: ”Lumene ylpeänä esittelee KUULAS-ihonhoitosarjan, joka auttaa viivästyttämään ikääntymisen ensimerkkejä, jotta voit säilyttää ihosi luonnollisen kuulauden.” Aktiiviainesosakin (puolukka) on sama kuin Time Freezessa. Kokonaan uusia sarjoja on ollut vain Sisu.)

   • Niina

    Ihan samaa mieltä, että kyllä voisi kertoa mikä aiempi sarja oli! Oletetaan, että meillä on suosikkeja, niin haluamme varmastikin tietää onko suosikkimme vielä olemassa, vaikka sitä olisi koostumukseltaan vaikka päivitettykin! En ymmärrä, mihin pyritään sillä että sitä ei kerrota. Ja kai kuluttaja ajattelee, ettei ihan kaikki ole voinut mennä täysin uusiksi…?? Tämä on kyllä lisätekijä tässä sarjojen hämmennyksessä eikä se sada Lumenen laariin.

 6. NG

  Sanotaan vielä, että tuo Hehkun rinnalle nostettu englannin kielen sana ’Incandescence’ on kyllä aivan liian mahtipontisen pitkä, siihen olisi hyvin sopinut ’Glow’

  • Sanni

   Totta…

 7. Soleil

  Joo, kommentoin samaa mitä monet muutkin tuolla Valo (oliko se nyt valo? entinen hyaluronihappotiiviste?) -postauksen alla:
  AARGH, se TUOKSU!

  Uusi hyaluronihappotiiviste haisee mielestäni _ihan kamalalta_. ”80-luvun Mummoparfyymi” on ensimmäinen ilmaisu, joka tulee mieleen. (Nyt heads up, Lumene, jos luette tätä! Moni kommentoi ihan samaa Valo-postauksen alla.)

  Vanhassa hyaluronitiivisteessä oli raikas appelsiininen, hajuherkällekin siedettävä tuoksu. Miksi, voi miksi, se piti muuttaa noin voimakkaaksi ja hajuvesimäiseksi?

  Jännä juttu on, että kaupassa testatessani pidin Sisu-seerumin alkutuoksusta kädellä – siitä metsäisestä, vaikka onkin voimakas. En tosin pystyisi käyttämään sitä kasvoilla voimakkuuden vuoksi.

  Jonkin ajan kuluttua ihmettelin, mikä mummoparfyymi täällä haisee, enhän ole mitään sellaista kokeillut. Pohjalta kuoriutuu siis sama hajuvesimäinen jälkituoksu, joka ei lähtenyt edes muutamalla käsipesulla.

  Nyt Lumene on mennyt kyllä ihan metsään ;) näissä tuoksuissa. Pidän uudesta raikkaasta visuaalisesta ilmeestä kovasti, se on todella kaunis ja _raikas_. Hajuvesimäisyys ei vaan niin sitten millään tavalla sovi yhteen sen kanssa.

  Jos voimakkaalla tuoksulla on haettu ylellisyyden tunnetta, se ei mielestäni toteudu. Monessa markettituotteissa on juuri liian voimakkaat tuoksut. Paremmin ylellisyyttä valittäisi hillityn elegantti tuoksu- Nyt efekti on: Kävelin hajuvesiosaston läpi ja suihkuttelin päälleni pariakymmentä eri tuoksua.

  Olen siis uskaltanut tuoksutella vain Valo- ja Sisu-sarjoja. Mitenköhän käy Lumenen ihanien hajustamattomien tuotteiden linjan?

  Ehkä pitäisi laittaa Lumenelle suoraan tätä palautetta :D Hinnannousua enemmän minua harmittaa tuo tuoksu. Hyaluronihappotiivistettä olisin voinut ostaa kalliimmallakin (ehkä tarjouksesta), mutta en voi tuoksun takia edes harkita.

  • Nimetön

   Voi yhdyn niin tähän kommenttiin! Mummoparfyymi! :D sitä minäkin ajattelin! Lumenen facebook-sivuille olen itse jättänyt palauteta tästä voimakkaasta hajusta, sitä kautta ainakin saa viestiä eteenpäin.

   Noista seerumeista ehdoton lempituote koostumuksen osalta (ja siedettävä mieto tuoksu) on tuo vanha time freeze kiinteyttävä tehohoito, se missä oli niitä hopeisia palluroita joukossa. Siinä oli ylellisyyden tuntua, ja iho jäi hehkuvaksi, ilman että tuli diskopallo-efekti.

   Sanni; tuleeko noista kahdesta uudistuvasta, hehku, ja kuulas samanlaiset informatiiviset esittelyt? Mielenkiinnolla lukisin.

   -Sanna

   • Sanni

    Sanni; tuleeko noista kahdesta uudistuvasta, hehku, ja kuulas samanlaiset informatiiviset esittelyt? Mielenkiinnolla lukisin.

    En osaa sanoa, en ole saanut (vielä?) tuotteita.

 8. Jaana S

  Olen nyt vissiin hieman erilainen kun olen tykästynyt kovin tuohon uudistettuun Lumeneen, ainakin mitä olen testannut nyt ovat olleet mieleeni. Koostumus ja tuoksu ovat huomattavasti ylellisempiä entä markettipurkeista ja minulle se riittää oikeuttamaan hieman kalliimman hinnan.

  Voiteesta vielä sen verran, että se on ainakin minun käytössäni ollut tosi riittoisaa. Aamulla riittää ihan vain sipaisu sormenpäälle voidetta, illalla laitan kaksi.

  • Sanni

   Olen nyt vissiin hieman erilainen kun olen tykästynyt kovin tuohon uudistettuun Lumeneen

   Onhan moni muukin siihen tykästynyt, minä esimerkiksi tykkään uudesta Lumenesta enemmän kuin vanhasta. Ymmärrän tosin reaktiot hintoihin enkä ole varma maksaisinko niitä itsekään (en ole koskaan harrastanut kallista kosmetiikkaa), mutta tuotteet näyttävät nyt paljon paremmilta ja tuoksuistakin olen tykännyt (esim. Valo-sarjassa en kokenut tuoksun ylipäänsä olevan liian voimakas enkä jaa muiden kokemuksia siitä).

  • sofianna

   Olen kanssasi vähän samoilla linjoilla. Tuntuu, että kommentit täällä ovat pääosin tosi negatiivisia. Toki, pienen otoksenhan nämä kommentit muodostavat. Jäin pohtimaan, onko kyse nyt jälleen vain siitä, että usein meillä on taipumus suhtautua kaikkeen uuteen varauksella ja epäillen. Jopa negatiivisesti, välillä ilman omakohtaisia kokemuksia. Tuntuu hassulle, että hinnan nousua ja markkinointipuheita kauhistellaan ja ihmetellään. Voi hyvänen aika sentään, jos tarkoituksena on luoda uusi selektiivisempi brändi, mitä muuta voi odottaa? Joskus ja jostainhan se muutos on lähdettävä, alku on varmasti haastava. Vai odottaako ihmiset todella ”Tässä nämä vanhat tuotteet pienellä päivityksellä ja nostetuilla hinnoilla” -markkinointia? Tai arvokkaampaa brändiä edullisilla hinnoilla? Jos ei ole itse valmis antamaan mahdollisuutta tuotteille korkeammilla hinnoilla, ei välttämättä ole Lumenen tavoittelemaa asiakaskuntaa. Olen sitä mieltä, että on upeaa, että suomalainen kosmetiikkayritys uskaltaa brändäytyä arvokkaammaksi, ja sitä kautta tavoitella maailman markkinoita. Toivon Lumenelle kaikkea hyvää, nuorena ihmisenä ehdin nähdä miten käy pitkässä juoksussa. :))

   • Jaana S

    Onko myös kommenttiotannassa se illuusio, että ihmiset tahtovat herkemmin ilmaista epätyytyväisyyttä johonkin tuotteeseen entä jos pitävät siitä? Yleensä palautteet tahtovat olla negatiivisiä vaikka olisikin enemmistö pitäisikin tuotetta hyvänä.

    Hinnannoususta en osaa sanoa, kun en ennen uudistusta ole lumenen tuotteita edes ostanut :) eli omasta kokemuksesta onnistunut uudistus :D

 9. Nimk

  Kuulostaa hyvältä, mutta valitettavasti lumenen brändiuudistuksen jälkeen mulla vaihtuu ihonhoitomerkki

  Ensimmäisenä ärsyttää, että uudistus maksatetaan asiakkailla. Ymmärrän täysin, mikäli tuodaan uusi tuote/linja markkinoille, jonka kehitykseen on satsattu enemmän aikaa ja rahaa, jonka vuoksi hintakin on korkeampi. Lumene kuitenkin monien tuotteiden kohdalla suoraan sanottuna kusee asiakasta silmään, kun tuote on ainoastaan uudelleen nimetty, mutta hinta tuplattu. Hyvänä esimerkkinä suosikki silmänympärysvoiteeni, entinen arctic aquan geelimäinen voide, joka maksoi n. 10e. Uudistuksen jälkeen täysin samaa tavaraa oleva voide samankokoisessa tuubissa uudella Lähde -nimellä maksaa n. 20e. Se on jo törkeää. Edullisemman luokan voiteetkin on kokonaan jätetty valikoimasta.

  Toiseksi ärsyttää se, että rasvoittuva iho on unohdettu lähes kokonaan. Ennen uudistusta useammassa eri linjassa oli omat voiteensa rasvoittuvalle iholle ja oli helppo löytää ihon tarpeisiin sopiva tuote. Käytän arctic aquan 3d voidegeeliä rasvoittuvalle iholle päivisin ja bright now sarjan voidetta rasvoittuvalle iholle öisin. Molemmat loistavia tuotteita superkiiltelevälle iholle ja ensimmäinen hyvin edullinenkin. Nyt rasvoittuvalle ja sekaiholle on tasan yksi voide, ja linjat muutenkin melko huonosti suunnattu. Sisua vai valoa? No entäs ne ihotyypit vaikka ensin. Alll skin types harvoin tarkoittaa all skin types rasvoittuvalle iholle :/

  Harmi että voiteet vetelee viimeisiään, enkä tiedä mihin sitä seuraavalla kerralla uskaltaa sijoittaa.

 10. Jonttu

  Jotenkin tuo sisu on sanana niin vahvasti puhtaan miehekäs, että en pysty näkemään näitä sellaisina ihanina tuotteina, joita haluaisin ostaa. Sisu sopisi mielestäni miesten tuotelinjan nimeksi pikemminkin.

  Nuo nimet tuntuvat kyllä sekavilta muutenkin uudessa Lumenessa. Ei ole helppo hahmottaa kokonaisuutta. Ja nuo hinnat…kuinkahan paljon tuotteita jää pyörimään kauppojen hyllyihin/paljonkohan kauppiaat edes uskaltavat tilata myyntiin tuotteita kustakin osasarjasta.

 11. Jonttu

  Ai niin, viellä sellainen lisäys, että tämä oli ainut blogi, josta tällaisen esittelyn edes menen lukemaan. Muualla kun ei objektiivisuuteen ole oikein luottamista, vaan tuntuu, että bloggaajalla sattuu juuri olemaan jokin ihonhoidollinen ongelma, jonka Lumenen uusin tuotelinja aina onnistuu korjaamaan. Näinhän voi tietysti oikeastikin olla, mutta kun monesti teksti on kuin suoraan mainostoimiston sivuilta kopioitua, en ainakaan itse sellaista jaksa lukea (jos sellaista kaipaa, voi mennä suoraan Lumenen kotisivuille). Niinpä vain sinun blogisi arvostelut voivat tuoda jotain lisää blogeissa yleisesti esitettäviin tuotearvosteluihin.

 12. milipili

  Kokeilin Sisuja. Seerumi ei kosteuttanut yksinään, tuoksu oli aika neutraali ja metsäinen. Tippa öljyä toi lisäkosteutta, eikä ollut liian tujua, tykkään!

  • Sanni

   Joo, ei kosteuta yksinään kun tuossakaan ei ole tarpeeksi niitä rasvamaisia ainesosia että riittäisi itsekseen. Sinähän kuulut hyaluronitiivisteen faneihin, miten Sisu-seerumi vertautui sun mielestä siihen?

   • milipili

    Hyaluronia riittää kosteuttamaan koko naaman ja kaulan, Sisu ei samalla tavalla ees levity-jäykempää. Hyan kanssa ei tarvii muita aineita. Hajusta en osaa sanoa kun ei oo sitä uutta tavaraa.

    • Sanni

     Siis sulla ei jää iho kiristämään hyan jälkeen..? :-0

     • milipili

      Ei todellakaan, siinä on kaikki tarvittava.

      • Sanni

       No jopas..! ?

 13. mari

  Mulla vaihtui Lumene hintojen vuoksi Niveaan.
  Suunnistin Citymarkettiin, kun oli Lumput -40% alennuksella. Silti maksoivat liikaa. No mies oli mukana ja hoputti, ei kuulemma voi kestää.

  Mukaan lähti Nivean Sensitive, daily essential, no parfym. Yövoide ja päivävoide 30SPF aurinkosuojalla (tarjouspaketti 2xyhden hinnalla, 50ml/7,90€). Ja nyt viikko takana Niveoideni kanssa, vanhoilla putsareilla.

  Mies huomasi voidevaihdoksen ekana iltana. Lumput kuulemma haisi mummolta ja tää nykynen hyvä. Olin hölmistynyt. Tuota Sisu ihoöljyä olin pohtinut. Mutta ehkä valkkaan madaralta kehumasi sos linjan sen lisätipan, miksi niitä nyt sanottiinkaan se lisäkosteusjuttu varsinaisen voiteen alle.

 14. Smiley

  Osaisitko, Sanni, nimetä sen jonkun tietyn ainesosan, jota on luomiväreissä, joka aiheuttaa allergiaa? Mulla on aina ollu herkät silmät, jotka vuotaa hanan tavoin pienestäkin tuulenvireestä ja kirkkaasta auringonpaisteesta jne., joten oon pitkään luullu, että silmien vuotaminen, kutina ja kirvely luomivärejä käytettäessä johtuu vaan siitä – herkistä silmistä. Nyt oon kuitenkin tajunnut, että taidankin vaan olla tietyille luomiväreille allerginen, koska samanlaista ärsytystä ei tuu koskaan kun käytän pelkkää ripsiväriä tai ripsiväriä ja laineria.

  Muistan lukeneeni joskus, että talkkipohjaiset luomivärit on usein niitä, jotka ärsytystä aiheuttaa, joten onko se nimenomaan se talkki vai joku muu aine? Talkkipohjaiset puuterit tai ihan perus vauvatalkki ei aiheuta mitään negatiivisia ihoreaktioita. Muistan myöskin lukeneeni, että kirkkaat värit ja neonväriset luomivärit on usein kaikista pahimpia, mutta voin olla väärässäkin. Tuli vaan mieleeni kun muutama päivä sitten halusin taas, silmien vuotamisesta huolimatta, kokeilla meikkileikkejä ja halusin tehdä sellasen keväisen oranssin meikin, ja käytin pohjalla keltasta ja vaalean pinkkiä ennen neonoranssin levitystä… Auta armias kun silmät alko saman tien vuotaa ja luomet kutista!

  • Sanni

   Osaisitko, Sanni, nimetä sen jonkun tietyn ainesosan, jota on luomiväreissä, joka aiheuttaa allergiaa?

   Valitettavasti en oikein muita kuin tietyt väripigmentit ja jotkut metallit, niistä lisää esim. Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen sivuilla. :/ Olen tosi huonosti perehtynyt värikosmetiikan allergisoiviin ainesosiin. Talkin allergisoivuudesta en ole kuullut.

 15. S

  Oletko siis tehnyt Lähde-sarjasta postauksen jo? Oon odottanut sitä kovin, mutta ei vaan löydy vaikka kuinka selaa ja etsii!

  • Sanni

   Sain Lähde-sarjasta testiin vain yövoiteen, kosteussuihkeen ja miselliveden (vähän omituinen testikombo), eikä minulla oikein ollut sanottavaa kuin suihkeesta (se on oikein mukavan ja raikkaan tuntuinen), niin en viitsinyt tehdä erillistä postausta.

   Yövoiteet ovat mun koostumusmakuun liian paksuja niin niistä on vähän tyhmää kirjoittaa. (Mun makuhan ei välttämättä tee niistä lainkaan huonoja, en vain itse kaipaa paksua rasvaa yöksi naamaan.) Lähde-yövoide oli juuri sellainen jota en tykkäisi käyttää, liian täyteläinen ja jätti taas sen rasvaisen, pinnoitetun tunteen. Mun iho on tänä talvena ihme kyllä voinut hyvin jo pelkällä kosteussuihke + seerumi -kombollakin. Mulle avainsana on ohuet, raikkaat tuotteet joissa on vain juuri sen verran rasvaa että ihoa ei jää kiristämään. Mitään kalvon tai tahmeuden tunnetta en ihooni halua.

   Misellivesiä en myöskään oikein käytä, ainakaan siihen tarkoitukseen mihin ne on tarkoitettu eli koko meikin poistoon. Ne eivät ole siinä hommassa tarpeeksi tehokkaita (jälleen pitää kai lisätä mun makuun :D) enkä jaksa sitä loputonta vanulapuilla hieromista. Vaahtoavalla putsarilla ja vesihuuhtelulla saan paljon nopeammin puhdasta jälkeä ja raikkaamman tunteen ihoon. Mä käytän misellivettä vain satunnaisesti aamuisin jos iho on yön jäljiltä erityisen hikinen tai rasvainen. Pakko todeta että misellivedet on mun mielestä ihan sairaan tylsä tuoteryhmä :D Mun kaltaiselle kuluttajalle käytännössä ihan turhia.

 16. tp

  Voi Lumene, nämä tuoksut ei toimi yhtään. Hinnannousukin tuntuu kovalta, mutta käytännössä se ei aiheuta ongelmia, koska näin voimakkaasti tuoksuvia tuotteita ei vaan voi käyttää. Mulle pesuaineet saa tuoksua, mutta noin muuten elämässä mä haluan tuoksua hajuvedelle enkä esim ihorasvalle… Ja lisäks atoopikkona ei viitsisi ottaa kovin kalliita riskejä. Aiemmin Lumene on ollut semmoinen varma, ei ole tarvinnut pelätä ihoärsytyksiä tms. mutta nyt, mä testailin näitä kaupassa ja koostumukset oli kivoja, mutta ei vaan pysty tuoksujen voimakkuuden vuoksi. Mitä ihmettä siellä on tapahtunut, kun tuoksuja on vahvistettu niin paljon, onko jollain tuotekehittelijätuoksuttelijalla hajuaisti turtunut? ?

 17. Martina

  Voi vitsi, mua kiinnostais juurikin tää Sisu ihan hirveästi, mutta tänään viimeksi katselin tuotteiden hintoja (Sokoksella) ja ovat mielestäni ihan liian korkeita :/ (Vaikka sieltä sen -20% tällä hetkellä saakin, niin silti)

 18. Nimetön

  Mulle on jäänyt tästä kokonaisuudesta sekava kuva, vaikka uudet purkit ja mainosmateriaalit kyllä näyttävät monta kertaa paremmilta kuin aiemmin. Onkohan tässä taustalla jokin yritys, että katsotaan, mitkä noista tuotelinjoista myyvät parhaiten ja lakkautetaan pari vähiten vetovoimaisinta vähin äänin? Omasta näkökulmasta tuntuisi järkevämmältä, että olisi yksi sarja, joka tähtäisi selkeästi selektiivisempään suuntaan ja toinen, joka olisi keskihintaisempi. Toisaalta kun miettii, niin onhan Lumenella tähänkin saakka ollut paljon eri tuotelinjoja, joissa on ollut myös päällekkäisyyttä, joten ehkä systeemi on ollut kuitenkin toimiva?

  Hintojen nousunkin ymmärrän osana uutta brändäystä, mutta kun merkki on edelleen sama vanha Lumene, niin ei tuotteista vain mitenkään synny noin arvokasta mielikuvaa. Varsinkin, kun ne tosiaan ovat sisällöltään lähellä samaa vanhaa, eivätkä hienot uudistuneet pakkauksetkaan ole selektiivisten merkkien tyyppiä, vaan enemmän keskihintaisten tuotteiden kanssa samassa linjassa.

  Jos jossain vaiheessa ehdit ja näitä tuotteita on olemassa, niin ehkä voisit esitellä sen hyalurinihässäkän tyyppisiä tuotteita edes pintapuolisesti? Olen yrittänyt löytää sille nyt edullisempaa korvaajaa, mutta kaikissa tuntuu olevan joko silikoninen pinta tai sitten suhteessa liikaa öljyisyyttä. Eihän se hyan tahmeuskaan ehkä miellyttävin ole, mutta se ei tunnu iholla yhtä kalvomaiselta kuin jotkin silikonisemmat tuotteet. Ja jos tuote on enemmän vetinen kuin öljyinen, niin sitä voi helpommin annostella lisää, jotta saa nimenomaan kosteutusta eikä ainoastaan rasvaa lisättyä.

  • Sanni

   Jos jossain vaiheessa ehdit ja näitä tuotteita on olemassa, niin ehkä voisit esitellä sen hyalurinihässäkän tyyppisiä tuotteita edes pintapuolisesti?

   Pelkäänpä ettei sellaiselle ehkä ole lähiaikoina aikaa, mutta voin vinkata ainakin yhdestä edullisesta viimeisimmästä hype-merkistä The Ordinarysta jonka valikoimaan kuuluu hyaluronihappotiiviste (nämä tosin pitää tilata netistä):

   http://theordinary.com/product/rdn-hyaluronic-acid-2pct-b5-30ml

   30-millinen pullo maksaa USD 6,80 ja postikuluineenkin alle 12 dollaria. En usko että tämän edullisemmin voi saada hyaluronihapposeerumia mistään, ainakaan laadukasta sellaista. Näistä Deciemin brändeistä puhutaan nyt vähän kaikkialla netin kauneusmaailmassa ja kokemukset ovat olleet positiivisia.

  • Niina

   ”Hintojen nousunkin ymmärrän osana uutta brändäystä, mutta kun merkki on edelleen sama vanha Lumene, niin ei tuotteista vain mitenkään synny noin arvokasta mielikuvaa.”
   ->
   Enpä osaa sanoa kuinka kauan noiden hintojen hyväksyminen vaatii. Meinasin ensin väittää että yhden sukupolven, mutta mene ja tiedä. Tulipa mieleen, että Lumene olisi voinut tehdä myös niin, että myy näitä luxeja ulkomailla kalliimmalla, mutta täällä koti-Suomessa vähän edullisemmalla hinnalla. (Tosin en ole tarkistanut muiden maiden hintatasoa, joten en tiedä josko näin onkin eli jos ne on vielä hinnakkaampia ulkomailla?) Ihonhoidossa tosin Lumenella on ollut ennenkin hinnakkaampiakin tuotteita.

   • Niina

    Vastaan ittelleni, eli pitihän käydä tsekkaamassa… Esim.
    http://www.lumene.com/us/content/glow-boost-essence

    Eiks tuo ole se hyaluronihappohommeli, niin sen hinta tuolla sivulla on $ 24,99 mikä on päälle 23 euroa. Tosin en tiedä puuttuko tuosta sitten amerikkalaiseen tyyliin vero.

    • Sanni

     Päälle tulee varmasti vielä vero. Hieman edullisempi kuitenkin kuin sama tuote Suomessa.

  • NG

   Myös aasialaisen kosmetiikan valikoimasta saa edullisen hintaisia, laadukkaita hyalurinihapponesteitä, esim. Mizonin ja COSRXin valikoimasta. eBay-myyjiltä saa näitä yleensä postikuluitta, esim.
   http://www.ebay.com/itm/MIZON-Hyaluronic-Acid-76-Premium-Hydrating-Serum-50ml-Anti-wrinkle-function-/272299362809?hash=item3f664e89f9

 19. Rilo

  Kommentoin tohon aiempaan Lumene-postaukseen etten ole koskaan ollut sarjan fani. Nyt kuitenkin alkoi kiinnostaa Sisun naamio… Muuuutta hinta on ihan liian kova yhä. Käytän mieluummin luonnonkosmetiikkaa ja tuohon hintaan saa jo ihania täysin luomujakin naamioita ja kuorintoja.

  Hintojen noususta: eikös Lumene ole koko ajan hivuttanut hintojaan ylös? Niinkuin tietysti kaikki merkit mutta kun esim Natural Code tuli niin eikös Lumene silloin nostanut kerralla perusmeikkien hintoja vaikka mikään ei muuttunut. Nyt Sokoksella oli tarjouksessa ”vanhat” Bright Now 2in1-naamiot. Keltainen puteli, koko 50 tai 75 ml ja hintaa silti yli 10€… Minusta sekin on liikaa Lumenesta, joka vaan markettikosmetiikkaa, kuten L’Orealkin. Nykyään myös esim Body Shopin hinnat on minusta ihan liian korkeita, koska herkistyneen ihoni vuoksi olen lukenut ja oppinut paljon kosmetiikan ainesosista, ja työni vuoksi tiedän miten markkinoinnilla pelataan. Jännä tosiaan nähdä, kuinka kova paikka on Lumenen ”luottojoukoille” ja suurimmalle asiakaskunnalle eli suomalaisille tämä brändiuudistus ja hinnankorotus.

  Itse reissaan paljon ja kosmetiikan hinnat Suomessa tuntuu muutenkin välillä ihan naurettavan korkeilta siihen nähden mitä sillä rahalla saa, ja nyt tarkoitan paitsi tuotetta myös palvelua. Eilen juurikin eräässä selektiivistä kosmetiikkaa myyvässä isossa tavaratalossa todistin väsyneen oloisen myyjän toteavan todella tylysti meikkisävyistä kysyvälle asiakkaalle että ”Meillä on kuule täällä nyt vain kaksi ihmistä ja tässä on monta jonossa ennen sua. En voi vastata!” Joo voihan se olla että oli sairastapaus tms mutta kyllä sitä vaan toivoisi saavansa jotain apua, tai edes ystävällistä kohtelua, jos sillä korkeammalla hinnalla ostaa täältä eikä netistä. Ko. tavaratalossakin on yleensä aina jonoja että ei ihan harvinaista ole siellä jäädä vaille palvelua.

  Mut joo meni off topiciksi, pointtina kuitenkin se että ymmärrän hyvin miksi Lumenen(kin) hintojen nousu harmittaa täällä Suomessa.

  • Sanni

   Eilen juurikin eräässä selektiivistä kosmetiikkaa myyvässä isossa tavaratalossa todistin väsyneen oloisen myyjän toteavan todella tylysti meikkisävyistä kysyvälle asiakkaalle että ”Meillä on kuule täällä nyt vain kaksi ihmistä ja tässä on monta jonossa ennen sua. En voi vastata!”

   Voi eihh… :-0 :/ Mutta joo, väsymys voi saada ihmisen harkintakyvyn välillä murenemaan, myyjän on täytynyt olla tilassa jossa on tuskin tajunnut mitä sanoo… Asiakkaille ei vain puhuta tuolla lailla. :/

 20. Hanna

  Yhden näytepussukan verran kokeilin Sisu-päivävoidetta ja haju oli mielestäni tosi epämiellyttävä. Ei oikein sovi tällaiseen tuotteeseen, paremminkin rantasaunaan ;) . En halunnut edes laittaa voidetta kasvoille juuri hajun takia. Hetken ihmettelin ja laitoin roskiin. Tykkään makeista tuoksuista, ällöt esanssisetkin menee ja esim. Nivean tuotteissa on aivan ihana tuoksu, vaikka ei makea olekaan. Eli olen tuoksujen suhteen just sellanen markettishampoo-tyyppi. Enkä ole vielä koskaan törmännyt tuohon kuuluisaan ”mummon” hajuun kosmetiikassa. Sekin olis mun mielestä varmaan jotain ihanaa… Jänniä nää tuoksujutut, yhden suosikki on toisen inhokki.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.