Karkkipäivä
Karkkipäivä

Onko 30 euroa paljon vartalovoiteesta?

Hintaherkkydelleni on tapahtunut jotain. Olenko ollut liian kauan tekemisissä selektiivisen kosmetiikan kanssa..?

Aioin aloittaa tämän jutun kertomalla, että sain testiin suunnilleen kalleimman vartalovoiteen mitä olen koskaan käyttänyt. Sitten tarkistin tuotteen hinnan. 30 euroa 50 senttiä. Ja ei se kuulostanutkaan niin hurjan kalliilta.

Vaikka onhan se todella huomattavasti hinnakkaampi kuin Niveat, Garnierit ja Lumenet.

Mietin asiaa, eikä fiilikseni sittenkään johdu työskentelystä selektiivisten brändien kanssa, vaikka sekin on varmaan osaltaan vaikuttanut asiaan. Hintaherkkyyteni on muuttunut kiitos luonnonkosmetiikan. Muistan, kun neljä vuotta sitten vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, ja olin ensin ihan että hitsiläinen kun kropparasvasta saa pulittaa pienen omaisuuden – pienestä 150 millin pakkauksesta pitää maksaa tuplasti sen  verran kuin 400 millin Niveasta.

Sittemmin olen ”turtunut” luonnonkosmetiikan hintoihin. Jos vartalovoiteen saa alle 20€:lla, se tuntuu edulliselta. Jos se maksaa 30€, se ei ole halpa mutta ei hätkäytäkään.

MiaHoyto_Silkki

Mia Höytö Cosmetics on suomalainen, ylellinen luonnonkosmetiikkasarja. Tuotteet ovat kalliita. Päivävoide maksaa 45-50 euroa jälleenmyyjästä riippuen. Useimmat suomalaiset pitävät tällaista hintatasoa suhteellisen arvokkaana, vaikka kaikki on toki aina suhteellista. Yhden 5 euroa on toisen 50 euroa.

Mia Höydön Silkki Body Cream on siis kolmen kympin kropparasva. Pullossa on tavaraa 150 ml, eli litrahinnaksi saadaan 200 euroa. Samassa litrahinnassa liikkuvat myös Dr. Hauschkan vartalovoiteet, joiden imago ei (ainakaan minulle) ole yhtään luksus, toisin kuin Höydön.

Miltä Silkki sitten tuntuu? Ainakin paremmalta kuin Hauschkan samanhintainen tuote, tosin tämä on tietenkin maku- ja mieltymyskysymys. Höydön vartalovoide on paksua ja kermaista, Hauschkan vartalovoiteet taas ohuita ja emulsiomaisia, osan koostumus jopa vetisen ohutta. Tuoksu on raikas ja sitruksinen.

MiaHoyto_Silkki_inci

Kuvakaappaus incistä: Mia Höytö Cosmetics

Ainesosiltaan Silkki on ihan perusluonnonkosmetiikkakamaa. Sieltä löydämme tutut auringonkukansiemenöljyn, shea-voin, mehiläisvahan, manteliöljyn, oliiviöljyn, aloeuutteen ja tyrninsiemenöljyn. Tyrni on ymmärtääkseni arvokkaammasta päästä kasviöljyissä, mutta ei mitenkään uniikki ainesosa. Sitä löytyy hyvin edullisistakin tuotteista, esimerkkinä vaikkapa Dermosilin. (Mutta kyllä – Mia Höydön voiteen kokonaiscocktail on ehdottomasti laadukkaampi ja arvokkaammista raaka-aineista kuin Dermosilin Tyrni-käsivoiteen ;))

Sen sijaan, että olisin lähtenyt tarkemmin esittelemään Mia Höytöä (muita hänen tuotteitaan en kylläkään tunne), minusta oli kiinnostavampaa jäädä pohtimaan tätä hinta-asiaa ja imagojuttuja. Mistä ihmiset haluavat maksaa..? Mistä esimerkiksi Höydön asiakkaat maksavat..? Samantyyppisiä voidepohjia saa huokeammiltakin sarjoilta. Miksi Höytö on halunnut hinnoitella tuotteensa näin? Epäilemättä juuri siksi, että hinta määrittää myös tuotteen brändiä. Näiden ei ole tarkoituskaan houkutella joka pirkkoa. Hinta tukee tunnetta ylellisyydestä, ripauksesta luksusta.

MiaHoyto

Kuva: Mia Höytö Cosmetics

Jos ostaisin Silkin, mitä saisin kolmella kympillä..? Pakkaus on kaunis – saisin esteettisen hyödyn. Mikäli sisustaisin paljon valkoisella ja haluaisin kylpyhuoneeseeni vain yksinkertaisen tyylikkäitä tuotteita esille, Silkki näyttäisi siellä kivalta. Korkkimekanismikin on astetta hienostuneempi kuin useimmilla kilpailijoilla. Ja tietysti voisin tuntea tukevani kotimaista yritystä. Höydön tuotteet valmistetaan Helsingissä Ecocert- sertifioidussa tehtaassa. Mutta saisinko jotain sellaista ihonhoidollista hyötyä, mitä en saisi 15 euron voiteella..? Uskon, että en.

Kuinka moni ostaa tämän hintaisia vartalotuotteita..? Kuluttajat ovat herkemmin valmiita maksamaan korkeamman hinnan kasvotuotteesta, jolla toivotaan olevan näkyviä vaikutuksia. Ylelliseen kasvoseerumiin voidaan satsata, mutta kroppa rasvataan sitten vaikka Pirkalla. Voin kertoa, että en itse myyjän työssäni ole kertaakaan myynyt yli kolmen kympin vartalovoidetta.

Maksaisitteko te 30 euroa vartalovoiteesta tai muusta vartalotuotteesta?

Vaikuttaako hintaherkkyyteenne ylipäänsä brändit tai kotimaisuus?

 

* * Silkki Body Cream saatu blogin kautta * *

Kommentit (64)

 1. Hosuli

  Luonnonkosmetiikka on muuttanut munkin käsityksiä hinnoista. Hyvistä raaka-aineista, laadusta ja luonnonmukaisuudesta olen valmis maksamaan, mutta kyllä mullekin 30 euroa noin pienesta purkista on vähän liikaa. Suosin isoja pakkauskokoja, jotta roskaa tulisi vähemmän. (Ahdistaa tämä muovijätteen määrä maailmassa…) Juuri nyt olen muutenkin säästölinjalla. En siis sano ei koskaan – mutta sanon ei juuri nyt ainakaan. :)

 2. Soleil

  Voisin ehkä maksaa, jos olisin oikein rahoissani ja hövelillä päällä, mutta kyseessa täytyisi olla jonkun sortin erikoistarjous tai tax free -hinta tms. ja minun täytyisi tietää tuote käytössä erinomaisen hyväksi.

  Yleensä olen tuloista riippumatta sen verran pihi, että 30 euroa kropparasvasta kuulostaa hölmöltä, vaikka ymmärrän kyllä miksi se on hinnoiteltu noin (pieni kotimainen yritys, pienet volyymit, luonnonkosmetiikka, brändin imago jne).

  Nyt käytän Neutrogenan hajustamatonta voidetta, jota roudasin Tarjoustalosta monta purkkia, kun sitä oli erä 3-4 euroa puteli. Loistava voide, tuoksuu hyvälle ja imeytyy hyvin. Sitä ennen käytin Doven hajustamatonta, jonka bongasin Anttilan osta 3 maksa 2 -tarjouksesta. Pullon hinnaksi tuli kaksi euroa.

  Jos oikein pistän ranttaliksi, ostan apteekista jättitonkan Aqualan L:ää (n. 16 euroa/400ml).

  Vaikka olen pihi, olen myös ronkeli. En osta enää uudestaan keskinkertaisia tuotteita. Luonnonkosmetiikasta voisin maksaa vähän enemmän, mutta yleensä tuotteet ovat liian hajustettuja minulle. Eli selekosmetiikan ylivertaisen hyväksi tietämäni vartalovoiteen jättipullosta voisin tax freessa ”hyvänä päivänä” maksaa tuon verran. :D

  Kasvotuotteet ovatkin sitten oma lukunsa…

  • aadis

   ”Neutrogenan hajustamatonta voidetta,Loistava voide, tuoksuu hyvälle ja imeytyy hyvin.”

   heh :)

 3. nelli

  Mulla itellä on atooppinen iho ja ihottumaa saan milloin mistäkin joten ”joudun” käyttämään lääkerasvaa. Se taitaa olla sen 25e pullo tosin pullossa on se 1litra ja se riittää tositositosi pitkään ja oikeasti toimii, ihottumat ym kuivat kohdat pysyy loitolla :) Toimii kanssa ylihyvänä tatskarasvana ;)

  • aadis

   Mitä on lääkerasva???

   • hh

    :) Veikkaisin että tässä tarkoitetaan rasvaa, joka sisältää myös lääkeainetta kosteuttavien ym. aineiden rinnalla.

 4. Juille

  En maksaisi, koska kuivaihoisena käytän tuon kokoisen vartalovoiteen viikossa viimeistään loppuun. Kasvovoiteesta maksaisin kyllä, kevyesti enemmänkin. Vartalovoiteena käytän lähes poikkeuksetta Urtekramin hajusteetonta voidetta, loistavat raaka-aineet ja 250ml:n purkki maksaa Prismassa vähän reilut 5€. Luonnonkosmetiikkakin voi olla hyvin edullista. :)

  • Sanni

   Vartalovoiteena käytän lähes poikkeuksetta Urtekramin hajusteetonta voidetta, loistavat raaka-aineet ja 250ml:n purkki maksaa Prismassa vähän reilut 5€

   Tuo oli se minunkin ensimmäinen luonnonkosmetiikan vartalovoide :) Koostumus ei ollut mulle ihan hitti, mutta tosiaan tuo on varmasti se kaikkein edullisin luonnonkosmen kropparasva.

   • Elli

    Urtekramin hajusteettoman rasvan pakkausdesign on uudistunut hijattain. En meinannut löytää Prisman hyllystä lempirasvaani, kun en tajunnut, että tuo uusi nätimpi purkki on se, mitä etsin. :D Koostumus myös tuntuu ja näyttää nyt erilaiselta, ei niin vetiseltä kuin vanha. Tuntu rikkoutuneella iholla on minusta nyt miellyttävämpi kuin entinen, joka saattoi kirvellä. Kokeile siis! Minulla(kin) on atooppinen iho, joten harvoin pystyy tarttumaan kalliiseen pulloon, kun rasvaa kuluu…

 5. Lanttuleikkuri

  Mä olen varmaan koko ikäni ollut jonkin sortin jyväjemmari. Olen paljon matkustellut varsinkin Amerikassa ja siellähän kokee aina jonkinlaisen ostohurmion megoisojen purkkien kera.
  Kotivuosina tilanne tasoittui ja koska hoitopäiväraha oli tosi pieni, tajusin että nyt pitää näitä varastoja käyttää eikä ostaa mitään.
  No, eihän siitä mietään tullut, kun varastoja oli niin paljon. Mä mm olen vuosikausia roudannut himaan hotellien kylppäreistä ne minipullot ja niitä oli lopulta ISO meikkipussillinen, taatusti yli 100 pulloa. Käytin mm nestesaippuaa vessanpytyn pesemiseen.
  Vartalovoiteet ovat kohta loppu, mutta kaapista ja varastoista tuntuu että jatkuvasti joku normikokoinen purkki löytyy. Yksi kun loppuu, 2 löytyy tilalle.
  Vuoden vaihteessa sitten tuli joku ahaa elämys ja ostin ekan kerran vuosiin body shopin vartalovoita ja sitä käytän vain käsiin. Jotta body shopin tuote kestäisi kauemmin ja jotta vanhat varastot kuluisi, tuoksu kädestä tulee nenään asti mutta jaloista ei.
  Koko sana osta on tällä hetkellä minulle niin vieras ( ja hyvä niin ) eli en ostaisi voidetta joka maksaa 30 euroa, koska en ostaisi voidetta joka maksaisi edes euron.
  Toivon että joku päivä tajuan ettei kosmetiikka muutu iän kanssa paremmaksi ja kaikkia jotka ovat tarjouksessa ei tarvi ostaa. Innolla odotan kuinka hyvin oppi on mennyt perille kun seuraava Amerikan matka koittaa.

 6. n

  Saattaa kuulostaa oudolta, mutta vähentyneen kulutukseni myötä olen valmis maksamaan vartalovoiteesta tuon 30 euroa. En tosin ihan joka pullosta. Vaateteollisuuden ylituotantoa en halua tukea ja muuta kosmetiikkaa minulla vain kuluu todella hitaasti, joten vartalovoiteista on tullut minulle arjen luksustuote, joihin käyttää kuitenkin ”hengiltä mahdoton saada” -tarpeeni shoppailla jotain kivaa. Ostan vain luonnonkosmetiikkaa ja kotimaisuuskin on etu. Tuoksu ja koostumus ovat tärkeitä.

 7. Timotei

  Tässä elämäntilanteessa en maksaisi, kasvovoiteesta voisin kyllä maksaakin. Sitten kun on vakituinen työ, niin ehkä, mutta kyllä 30 euroa on suolainen hinta kosteusvoiteesta. Käyn päivittäin suihkussa ja samalla rasvaan eli rasvaa kuluu!

 8. Minna

  Voisin maksaa 30 euroa vartalovoiteesta, jos tarve ja tarjonta kohtaisivat.

  Käytän hinnakasta kosmetiikkaa. Voin säästää ostamalla tuotteet Jyväskylän Kicksin tutulta ja asiantuntevalta myyjättäreltä. Jos säästömielessä tekee pari kahdenkympin hutia, olisi jo voinut ostaa ammattilaisen opastuksella hyvän, hinnakkaammankin tuotteen.

  Luonnonkosmetiikassa maksan mielestäni ”oikeasta asiasta”. Myös kotimaisuus on plussaa. Lempimerkkini on Estelle & Thilde, joka valmistetaan Suomessa. Sen tuotteet plus BareMineralsin meikkipohjat ovat riittoisia ja hintansa väärtejä mielestäni. Vähän pitää itseään hemmotella :-)

  • Minna

   Unohdin kertoa, että Tallinnan reissulla ostin laivalta vallan erinomaistä öökreemiä. Puhdas loodus, mesi- eli hunajavoide maksoi kome euroa ja on kyllä hyvä voide. Matkalle voi ottaa yhden pienen tuubin ja huoletta käyttää joka puolelle!

 9. Aurinkoinen

  Hinta on siinä kipurajoilla nimenomaan vartalovoiteesta. Periaatteen vuoksi käytän halvempia, vaikka voisin käyttää ko. hintaistakin, koska käytän niin vähän vartalovoiteita eli noin kerran viikossa.

 10. Jonttu

  Olisin kysynyt yhden tyhmän kysymyksen ihan muusta kuin postauksesti teemasta. Eli kyseessä on lähes aina meikkivoidetta (tai esim. mineraalipohjaa) valittaessa eteen tuleva kysymys ihon sävystä (neutraali/keltapohjainen/punapohjainen).

  Kysymykseni kuuluukin seuraavanlaisesti: tarkoittaako punasävyisyys puhtaalla iholla näkyvää pientä pinkin vivahdetta vai esimerkiksi hikoilun yhteydessä esiintyvää punakkuutta. Ja toinen kysymykseni on se, että toimiiko punapohjaiselle iholle suunnattu meikkituote samalla periaatteella kuin esim. silmänalusten neutraloijat, eli siis siten, että ne sisältäisivät vastaväriä.

  • Sanni

   tarkoittaako punasävyisyys puhtaalla iholla näkyvää pientä pinkin vivahdetta vai esimerkiksi hikoilun yhteydessä esiintyvää punakkuutta.

   Pinkin vivahdetta, ei esim. urheilusuorituksen tai muun ponnistuksen tuomaa punakkuutta :) Keltapohjainenkin iho toki punoittaa saunassa ja jumpassa :) Hyvä keino selvittää sävysi on myös tsekata verisuonet ranteen sisäpuolella – jos ovat sinertävät, olet viileäsävyinen (eli meikeissä ne roosat meikkipohjasävyt), jos ovat vihertävät, olet lämminsävyinen (eli meikeissä keltapohjaiset sävyt). Jos suonet ovat siltä väliltä, olet neutraalisävyinen.

   toinen kysymykseni on se, että toimiiko punapohjaiselle iholle suunnattu meikkituote samalla periaatteella kuin esim. silmänalusten neutraloijat, eli siis siten, että ne sisältäisivät vastaväriä.

   Eivät, vaan meikkipohjatuote pyrkii aina olemaan ihon oman sävyn kaltainen. Viileäsävyisellä iholla siis roosaan taittava. Eli suomeksi sanottuna: punakkaihoisen ei kannata meikata ihoaan keltapohjaisella meikkivoiteella. Tulos on väärän ja likaisen näköinen, vaikka epäilemättä keltainen neutraloikin punakkuutta. Neutraloimiseen on omat, eri tuotteet, yleensä peiteaineen tai pohjustusaineen muodossa. Nämä laitetaan meikkivoiteen alle. Punoittaviin kohtiin voi levittää paikallisesti kellertävää (tai joillain merkeillä vihertävää) peiteainetta, tai jos kasvot ovat kauttaaltaan punakat, voi koko kasvoille levittää neutraloivan pohjustusaineen (esim. Make Up For Everillä on vihetävä sellainen).

   • Heidi

    Meikkivoiteen sävyn valinta tuntuu kyllä olevan melkoista avaruustiedettä aina välillä… Itse olen nimittäin lukenut myös sellaista, että meikkivoide valittaisiin ”vastakkaiselta” puolelta (etenkin mineraaleissa?), että sävy olisi ”tasainen”, eikä liioiteltu. Onko tää ohjeistusero kenties tuosta mineraali vs. perinteinen -erosta johtuva? Vai miksi on kahdenlaista ohjeistusta?

    Silloin kun käytin mineraaleja, niin omalla neutraali-kylmäsävyisellä iholla käytin mieluummin neutraali-(kevyesti!!)lämminsävyistä pohjaa, koska jotenkin tuntui siltä, että jos pohjassa oli yhtään punakkuutta, naama näytti superpunaiselta, vaikka se kylmä sävy olisi ollutkin ”oikea”.

    • Sanni

     Minä olen oppinut (ja kaikista lukemistani meikkauksen oppikirjoista lukenut) että meikkipohjan sävy valitaan mahdollisimman läheltä ihon omaa sävyä, ei vastaväriperiaatteella. Mutta varmasti tästäkin löytyy eri koulukuntia. :) Myöskään millään mineraalimerkillä en ole kuullut suositeltavan vastavärisen pohjan valintaa. Jos vaikkapa viileälle iholle levittää selvästi kellertävää meikkipohjaa (oli se sitten voidemaista tai mineraalia), tulos on aika sairaan näköinen. Joskus olen toki kokeillut ja myynyt punakkaihoiselle asiakkaalle neutraalin sävyisen meikkivoiteen jos roosapohjaisilla tulos on ollut liian punakka, tällöin neutraalilla, beigellä sävyllä saadaan sopivan hillitysti neutraloitua ihon punaisuutta. Mutta kellertävän meikkipohja näyttäisi viileällä todella oudolta. Tai toisin päin. Neutraali-ihoiset voivat tietysti valita sopivuuden mukaan sävyjä sekä lämpimältä että viileältä puolelta. Mutta selvästi punertavalla/kellertävälle iholle minun on vaikea kuvitella onnistunutta meikkipohjaa vastavärillä tehtynä. Luonnollisin tulos tulee aina sävyllä, joka on mahdollisimman lähellä ihon omaa sävyä.

   • Nimetön

    Kiitos vastauksesta.

    En tarkoittanut tuolla vastavärikysymyksellä sitä, että pitäisikö punakan valita keltapohjainen väri vaan sitä, että miksi punaihoinen ottaisi meikissäänkin sävykseen punapohjaisen (tulee tosiaan sellainen olo, että punapohjaisen meikkipohjan kanssa olisin vain entistä punaisempi). Miksei punakan meikkivoiteen sävy voisi olla esim. lievästi vihreä, niin saisi tätä punakkuusongelmaa hieman pois muullakin kuin peiteaineella? Jos punakkuutta ei osaa normaalioloissa kasvoiltaan kuitenkaan todeta (lievää couperosaa lukuunottamatta), niin voisi ehkä ajatella, että neutraali sävy kuitenkin toimii jotenkin? Vähänkin liikkuessani (arkiliikunta) olen heti tosin ihan punainen kasvoilta (vaikka kunto ei ole huono enkä ole ylipainoinen).

    • Sanni

     Miksei punakan meikkivoiteen sävy voisi olla esim. lievästi vihreä, niin saisi tätä punakkuusongelmaa hieman pois muullakin kuin peiteaineella?

     Saan hyvin kiinni mitä tarkoitat. :)

     Luulen kuitenkin, että ”taviskuluttaja” kokisi vihertävän sävyisen meikkivoiteen epäilyttävänä. Useimmat kuluttajat ostavat meikkivoiteensa ilman myyjän tai muun ammattihenkilön apua eivätkä todennäköisesti yksinään hyllyllä tuotteita testaillessaan ymmärtäisi mistä vihertävässä sävyssä on kysymys eikä ko. sävy myisi. Väriä korjaavat tuotteet on perinteisesti ajateltu kosmetiikkateollisuudessa enemmänkin ammattilaistuotteina.

     Peruskuluttajameikeissä ei niinkään ajatella että käyttäjän iho selvästi punoittaa, meikkipohjat vain jaetaan ihon perussävyn mukaan; roosapohjaisia viileälle iholle, keltapohjaisia lämpimälle iholle, beige/harmahtavapohjaisia neutraalille iholle. Viileä iho ja punoittava iho ovat oikeastaan kaksi eri asiaa. Lämminkin iho voi punoittaa. Meikkipohjasävyt on tarkoitettu sulautumaan ihon perussävyyn, ja ”punoitus” ei ole perussävy vaan ikään kuin ihon ”lisätila”, joka ”hoidetaan” sitten esimerkiksi juuri vihertävällä peiteaineella. En nyt löydä sopivia sanoja kuvailemaan mitä tarkoitan mutta ehkä ymmärrät mitä ajan takaa..? Kosmetiikkateollisuudelle ei olisi järkevää lisätä roosapohjaisiin meikkivoiteisiin vihertäviä pigmenttejä, koska ei ole perusteltua olettaa, että useimpien viileäihoisten asiakkaiden iho myös punoittaa.

     Jos punakkuutta ei osaa normaalioloissa kasvoiltaan kuitenkaan todeta (lievää couperosaa lukuunottamatta), niin voisi ehkä ajatella, että neutraali sävy kuitenkin toimii jotenkin?

     Kyllä, näin sanoisin. :)

     • Soleil

      Sotkeudunpa minäkin tähän… Kannattaa ajatella se niin, ettei ihon pohjasävy ole sama kuin punakkuusONGELMA.

      Katso väriä vaikka kaulalta ja dekolteelta. Jos kasvoille pistää liian lämpimänvärisen (viileäpohjainen iho) meikkivoiteen tai toisinpäin, yhdistelmä näyttää hassulta. (kuin sinulla olisi erillinen ”naamari”) :D

      Itselläni on todella lämminsävyinen iho, mutta kyllä kasvot silti helposti punoittavat, kun iho on niissä aika ohut ja ne altistuvat lämpötilanvaihteluille, säälle yms. Ei se punoitus silti tee ihostani kylmänsävyistä.

      Ehkä ihosi on neutraalimman sävyinen kuin kuvittelet?

      • Sanni

       Tarkoitit varmaan vastata Nimettömälle etkä minulle..? :)

     • Jonttu

      Kyllä minulta nimikin löytyy, se vain unohtui tämän sävyasian kiinnostaessa vähän liikaa. :)

      Kiitos jälleen vastauksesta. Ansioituneesti kyllä selvennät näitä voisi varmaan sanoa perusasioita. Jos vielä saan vaivata sinua, niin onko tämä ihon sävyn selvittäminen myös sitä, että joissakin tapauksissa otetaan huomioon myös hiusten luonnollinen väri?

      Ehkä nyt sitten ajattelen, että olen suhteellisen neutraali, mutta helposti kyllä punakkuus tulee siihen päälle pienenä lisänä (eikä niin kovin pienenäkään). Mutta jos teoriassa ihmisen ihon sävy on oikeasti kylmä, niin voiko tuon kylmyyden aiheuttaa esim. voimakkaasta couperosasta aiheutuva kasvojen punainen perussävy?

      Värioppeja tuntematta kysyisin vielä sellaistakin, voiko käydä niin, että kylmäsävyisellä muuten tummuusasteeltaan oikeansävyinen mutta sävytyypin mukaan väärä (tässä esimerkissä neutraali) meikkipohja tekisi ihosta kalpean näköisen (ei siis likaisen näköistä)?

      • Sanni

       Kyllä minulta nimikin löytyy, se vain unohtui tämän sävyasian kiinnostaessa vähän liikaa. :)

       Oi, anteeksi :) Katsoin vain Soleilille vastatessa viimeisen viestin nimiriviä.

       Jos vielä saan vaivata sinua, niin onko tämä ihon sävyn selvittäminen myös sitä, että joissakin tapauksissa otetaan huomioon myös hiusten luonnollinen väri?

       Hmmmm… Enpäs oikein osaa sanoa, kun itse en juuri katso hiuksia vaan ihoa… Vastaan siis vain omasta puolestani. :)

       Mutta jos teoriassa ihmisen ihon sävy on oikeasti kylmä, niin voiko tuon kylmyyden aiheuttaa esim. voimakkaasta couperosasta aiheutuva kasvojen punainen perussävy?

       En ole varma ymmärsinkö tätä kysymystä täysin enää, mutta en osaa oikein muuta sanoa kuin että ihminen syntyy tietyn värisenä :D, eikä perussävyyn vaikuta mikään ulkoinen seikka tai ihon sairaus/kunto/muu ongelma. (Jos mietit verisuonia, niin niidenkään sävy ei voi vaihdella sinisestä vihreään vaan ne pysyvät omansa värisinä :)) Couperosa on iho-”ongelma” jota voi esiintyä minkä sävyisellä ihmisellä tahansa.

       voiko käydä niin, että kylmäsävyisellä muuten tummuusasteeltaan oikeansävyinen mutta sävytyypin mukaan väärä (tässä esimerkissä neutraali) meikkipohja tekisi ihosta kalpean näköisen (ei siis likaisen näköistä)?

       En osaa sanoa, kaikki tällaiset jutut ovat lopulta niin tapauskohtaisia. Olen pahoillani kun en osaa paremmin olla asiassa avuksi. :/

       • Jonttu

        Kiitos, täsmensit asioita jo todella paljon. :)

 11. Heidi

  Itse en maksaisi missään nimessä tuota hintaa kosteusvoiteesta. Syy tähän on ihan ensimmäisenä se, että rasvaan kropan aina ”joskus ja jouluna”. Vaikka talvella etenkin jalat kuivuvat, niin hyvä jos edes kerran viikossa laitan niihin jotain kosteuttavaa. Ja silloin sen pitää olla jotain super-ihanan tuoksuista! Tällä hetkellä on käytössä rasva, jonka ostin vuosi sitten… 200ml puteli meni kerran lattialle niin, että osa tursusi pitkin permantoa, silti sitä on vielä melkein puolet jäljellä. Joka voisi ajatella, että kun sitä rasvaa kerran käyttää vain säästeliäästi, voi siitä maksaakin enemmän, kun se kerran kestää niin pitkään. Itse taas ajattelen sen niin, että jos se tuota ei kerran ole välttämätöntä, niin sitten voi tyytyä halvempaankin.

  Sitten taas jos verrataan muuhun kosmetiikkaan, niin kipuraja kasvovoiteessa ja meikkivoiteessa menee jossakin 50e tuntumassa. Olen tottunut siihen, että 30e on ihan normaalihinta, jolla saan jotain tähän naamaan sopivaa. 50e enempää en kyllä mitenkään pysty ajatella maksamaan! Hajuvesissä taas se 50e on sellainen normaalihinta, ja kipuraja menee varmaan jossain 70e:ssa. :) Eli jännästi vaan ne kipurajatkin vaihtelee.

 12. Nimetön

  Kyllä maksan, helposti – ”koska olen sen arvoinen”! Olen ostanut jo toisenkin putelin tätä Silkkiä, joka on todellakin hintansa väärti. Kärsin kuivasta ihosta, jota täytyy voidella jokaisen suihkun jälkeen. Tämä tuote on riittoisaa ja siksi mielestäni kohtuuhintainen. Maksan mielelläni kotimaisuudesta ja laadusta.

  • Sanni

   Silkki on kyllä juuri kuivaihoisen tuote, samaa mieltä :) Todella täyteläinen. Tätä kun laittaa aamulla ja menee päivällä jumppaan niin jumpan jälkeen iho on ihan rasvaisen tuntuinen kun Silkki on noussut ikäänkuin ”takaisin pintaan” hien mukana.

 13. Johanna

  Olen jo niin pilattu hintojen suhteen. Useimmat kosmetiikkatuotteeni ostan superalen superalesta ja käytän monenlaisia kuponkeja.

  Tämä tuote vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Pakkaus on ainakin kaunis. Pitäisikin seuraavalla Suomen matkalla katsoa jos löytyisi.

 14. Siru

  En maksaisi. Kyseessä ei ole pihiys, vaan se, että omalla kohdallani muutaman euron halpistuotteet ovat toimineet ihan yhtä hyvin kuin kalliimmatkin kokeilut. En ole herkkä- tai kuivaihoinen, joten vartalon rasvailussa tulee melkein valittua se purkki, joka tuoksuu ihanimmalta. ;) Kasvovoiteesta, meikkivoiteesta, jopa ripsiväristä 30€ ei tunnu paljolta, koska niissä huomaan helpommin selkeitä eroja. Vartalovoiteesta yli 10€ tuntuu liialliselta.

 15. Mpouta

  ”Maksaisitteko te 30 euroa vartalovoiteesta tai muusta vartalotuotteesta?”

  En maksasisi, koska erinomaisia tuotteita saa puolet edullisemmin, esimerkiksi Vichyn erittäin kosteuttavia, mutta hyvin imeytyviä vartalovoiteita.
  Kuitenkin eyelinerista tai ripsiväristä, meikkipohjasta puhumattakaan, 30 euroa ei edes tunnu pahalta. Ehkä koska jos ne ovat pielessä, niin sen näkee heti ;)

 16. meow

  Kolmenkympin vartalorasvaputeli jäisi kaupan hyllylle. Miksi? Ei ole rahaa edes harkita sellaista luksusta, ja sitä paitsi en koe, että haluan käyttää niin paljon rahaa pelkkään rasvaan. Halvemmallakin saa hyvää.

 17. Ada

  Vartalovoiteesta en 30 euroa maksaisi, kun tarpeeni kropan rasvailun suhteen tyydyttää erinomaisesti Apobase, johon etenkin talvisaikaan sekoitan eri öljyjä.

 18. Myy

  Voisin maksaa, mutta silloin tuoksun ja koostumuksen pitäisi olla todella hyvä. Normaalisti ostan pääasiassa keskihintaisia (10-20e) vartalovoiteita.

 19. Heidi

  En ostaisi 30e vartalovoidetta. 27euron Estelle & Thildin kasvovoide oli kipurajoilla. Söpö pakkaus ja sinänsä toimiva tuote, mutta saisin yhtä toimivan Suomessa valmistetun luonnonkosmetiikkavoiteen puolet edullisemminkin. Olen pienituloinen ja melko rationaalinen shoppailija. En tahdo maksaa luksusmielikuvasta tuplahintaa. Olen kuitenkin valmis maksamaan luonnonkosmetiikasta enemmän kuin tavanomaisesta. 25 euroa alkaa olla jo liikaa minulle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.