Onko 30 euroa paljon vartalovoiteesta?

Hintaherkkydelleni on tapahtunut jotain. Olenko ollut liian kauan tekemisissä selektiivisen kosmetiikan kanssa..?

Aioin aloittaa tämän jutun kertomalla, että sain testiin suunnilleen kalleimman vartalovoiteen mitä olen koskaan käyttänyt. Sitten tarkistin tuotteen hinnan. 30 euroa 50 senttiä. Ja ei se kuulostanutkaan niin hurjan kalliilta.

Vaikka onhan se todella huomattavasti hinnakkaampi kuin Niveat, Garnierit ja Lumenet.

Mietin asiaa, eikä fiilikseni sittenkään johdu työskentelystä selektiivisten brändien kanssa, vaikka sekin on varmaan osaltaan vaikuttanut asiaan. Hintaherkkyyteni on muuttunut kiitos luonnonkosmetiikan. Muistan, kun neljä vuotta sitten vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, ja olin ensin ihan että hitsiläinen kun kropparasvasta saa pulittaa pienen omaisuuden – pienestä 150 millin pakkauksesta pitää maksaa tuplasti sen  verran kuin 400 millin Niveasta.

Sittemmin olen ”turtunut” luonnonkosmetiikan hintoihin. Jos vartalovoiteen saa alle 20€:lla, se tuntuu edulliselta. Jos se maksaa 30€, se ei ole halpa mutta ei hätkäytäkään.

MiaHoyto_Silkki

Mia Höytö Cosmetics on suomalainen, ylellinen luonnonkosmetiikkasarja. Tuotteet ovat kalliita. Päivävoide maksaa 45-50 euroa jälleenmyyjästä riippuen. Useimmat suomalaiset pitävät tällaista hintatasoa suhteellisen arvokkaana, vaikka kaikki on toki aina suhteellista. Yhden 5 euroa on toisen 50 euroa.

❗️ EDIT 2018 // Mia Höytö yhdistyi vuonna 2018 Globe Hope -brändin kanssa, minkä myötä hinnat laskivat. Silkki-vartalovoiteen uusi hinta on 23,90€.

Mia Höydön Silkki Body Cream on siis kolmen kympin kropparasva. Pullossa on tavaraa 150 ml, eli litrahinnaksi saadaan 200 euroa. Samassa litrahinnassa liikkuvat myös Dr. Hauschkan vartalovoiteet, joiden imago ei (ainakaan minulle) ole yhtään luksus, toisin kuin Höydön.

Miltä Silkki sitten tuntuu? Ainakin paremmalta kuin Hauschkan samanhintainen tuote, tosin tämä on tietenkin maku- ja mieltymyskysymys. Höydön vartalovoide on paksua ja kermaista, Hauschkan vartalovoiteet taas ohuita ja emulsiomaisia, osan koostumus jopa vetisen ohutta. Tuoksu on raikas ja sitruksinen.

MiaHoyto_Silkki_inci

Kuvakaappaus incistä: Mia Höytö Cosmetics

Ainesosiltaan Silkki on ihan perusluonnonkosmetiikkakamaa. Sieltä löydämme tutut auringonkukansiemenöljyn, shea-voin, mehiläisvahan, manteliöljyn, oliiviöljyn, aloeuutteen ja tyrninsiemenöljyn. Tyrni on ymmärtääkseni arvokkaammasta päästä kasviöljyissä, mutta ei mitenkään uniikki ainesosa. Sitä löytyy hyvin edullisistakin tuotteista, esimerkkinä vaikkapa Dermosilin. (Mutta kyllä – Mia Höydön voiteen kokonaiscocktail on ehdottomasti laadukkaampi ja arvokkaammista raaka-aineista kuin Dermosilin Tyrni-käsivoiteen ;))

Sen sijaan, että olisin lähtenyt tarkemmin esittelemään Mia Höytöä (muita hänen tuotteitaan en kylläkään tunne), minusta oli kiinnostavampaa jäädä pohtimaan tätä hinta-asiaa ja imagojuttuja. Mistä ihmiset haluavat maksaa..? Mistä esimerkiksi Höydön asiakkaat maksavat..? Samantyyppisiä voidepohjia saa huokeammiltakin sarjoilta. Miksi Höytö on halunnut hinnoitella tuotteensa näin? Epäilemättä juuri siksi, että hinta määrittää myös tuotteen brändiä. Näiden ei ole tarkoituskaan houkutella joka pirkkoa. Hinta tukee tunnetta ylellisyydestä, ripauksesta luksusta.

MiaHoyto

Kuva: Mia Höytö Cosmetics

Jos ostaisin Silkin, mitä saisin kolmella kympillä..? Pakkaus on kaunis – saisin esteettisen hyödyn. Mikäli sisustaisin paljon valkoisella ja haluaisin kylpyhuoneeseeni vain yksinkertaisen tyylikkäitä tuotteita esille, Silkki näyttäisi siellä kivalta. Korkkimekanismikin on astetta hienostuneempi kuin useimmilla kilpailijoilla. Ja tietysti voisin tuntea tukevani kotimaista yritystä. Höydön tuotteet valmistetaan Helsingissä Ecocert- sertifioidussa tehtaassa. Mutta saisinko jotain sellaista ihonhoidollista hyötyä, mitä en saisi 15 euron voiteella..? Uskon, että en.

Kuinka moni ostaa tämän hintaisia vartalotuotteita..? Kuluttajat ovat herkemmin valmiita maksamaan korkeamman hinnan kasvotuotteesta, jolla toivotaan olevan näkyviä vaikutuksia. Ylelliseen kasvoseerumiin voidaan satsata, mutta kroppa rasvataan sitten vaikka Pirkalla. Voin kertoa, että en itse myyjän työssäni ole kertaakaan myynyt yli kolmen kympin vartalovoidetta.

Maksaisitteko te 30 euroa vartalovoiteesta tai muusta vartalotuotteesta?

Vaikuttaako hintaherkkyyteenne ylipäänsä brändit tai kotimaisuus?

 

* * Silkki Body Cream saatu blogin kautta * *

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (64)
 1. Jäis multa ostamatta. Toki kotimaisuus on plussaa ja brändikin, jos se luo minulle mielikuvan laadusta ja luotettavuudesta.

 2. Minä en maksaisi vartalovoiteesta kolmea kymppiä, enkä saippuasta/suihkugeelistä.

  Vartalovoiteen kohdalla syitä pihiyteeni ovat:
  -koska minulla on äärimmäisen kuiva ja atooppinen iho, on myös vartalovoiteiden kulutus samalla tasolla

  – edellämainitusta syystä saan apteekista ison tonkan perusvoidetta alle kolmasosalla tuosta hinnasta, koska minulla on siihen resepti

  Olen välillä ostanut jotain ihanantuoksuista vartalovoita/vartalovoidetta idealla, että suoritan perusrasvauksen perusvoiteella ja sen jälkeen ihanaa tuoksua päälle. En ole jaksanut kuitenkaan kovin usein tehdä rasvausta kahteen kertaan. Tämänkään takia en raatsi tuollaisia summia syytää tuotteeseen, joka jää todennäköisesti käyttämättä.

  Saippuoiden kohdalla kun en mitään eroa huomaa, on minusta turha laittaa siihen rahaakaan. Ihokosketus tuotteeseen on niin lyhyt ja aine valuu viemäriin eikä tuoksu jää iholle viipyilemään kuitenkaan. Minulle riittää, että saippua hoitaa hommansa eli pesee tarvittavat paikat. En edes muista, milloin olisin viimeksi saippuaa itselleni ostanut.

  Panostan mielelläni (varsinkin sellaiseen) tuotteeseen, joka auttaa pitämään iho-ongelmani kurissa. Kasvovoide (kiitos muuten SOS-vinkistä, Madaran SOS+Pihlajavoide- duon ansiosta kasvojen iho ei ole ollut yhtä ihottumaherkkä kuin aiemmin :)), seerumi sekä silmänympärysvoide ovat mielestäni satsaamisen arvoisia tuotteita. Hiustuotteet (shampoo/hoitoaine/muotoilu) ovat listalla heti seuraavana ja meikeistä ripsiväri sekä meikkivoide.

  1. Jäi vielä mainitsematta, että tuotteen hintaan vaikuttavista tekijöistä minulle merkittäviä ovat eläinkokeettomuus, hinta-laatusuhde sekä luontoystävällisyys. Jos edellämainitut ovat kunnossa eikä hinnassa ole ”ilmaa” niin voisin maksaakin tuotteesta enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *