Karkkipäivä
Karkkipäivä

On se hyvä: Seanik!

Roar! Kaipaatko rouheaa tukkaa? Tällä saat!

idSeanik_IMG_2233_2

Lush Seanik.

Runsaasti merisuolaa sisältävä kiinteä shampoo (eli ei saippua vaan tavalliseen sulfaattitensidiin perustuva, kiinteäksi pressattu shampoo) joka lupaa tuuheutta kutreihin. Lushin brittisivulla käytetään ihanaa adjektiivia buoyant – haluathan sinäkin sellaiset hiukset? ^_^

Buoyant

Varmaan parin vuoden ”tää pitäis ostaa ja kokeilla” -jahkailun jälkeen ostin Seanikin vihdoin tammikuussa. Sitä oli minulle suositellut useampikin lukija saippuaooppera-kauhujen jälkimainingeissa (vaikkakaan Lushin shampoopaloilla ei reseptiikaltaan ole mitään tekemistä hiussaippuan kanssa, joten se toimii ilman muuta paremmin kuin saippua).

Seanikin inci: sodium lauryl sulfate, irish moss gel, perfume, nori seaweed, fine sea salt, lemon oil, mimosa absolute, orange flower absolute, jasmine absolute, sodium cocoamphoacetate, limonene, colour 42090.

Hyvin simppeliä kamaa, kuten näkyy. Ainoa vähänkään hoitavaksi luokiteltava ainesosa on irish moss (chondrus crispus, punalevä) -geeli, jolla Lush sanoo olevan ”soothing and softening effect”. Seanik on itse asiassa melkeinpä yhtä kuin syväpuhdistava shampoo, hoitavuuden tunne hiuksissa on nolla ja pesuteho 10. Ero tavalliseen syväpuhdistavaan shampooseen (ainakin niihin joita itse olen käyttänyt) on Seanikin vaahto, joka liukuu hiuksissa pehmeän kermaisesti ja uskottelee että kyseessä saattaisikin olla hoitava shampoo.

Mutta ei: kun Seanikia lähtee huuhtomaan hiuksista, kuuluu vain nitinää ja natinaa ja sormet takertuvat tyveen hiusten vetäessä aivan nahkeiksi. Tämän jälkeen haluat todellakin käyttää hoitoainetta ;)

Lush_Buoyant

Kun hiukset ovat kuivuneet, ne ovat huomattavan ilmavat ja, etten sanoisi: rapeat. Jopa hoitoaineen jäljiltä. Hoitis kyllä silottelee ja pehmentelee kutrit takuttomiksi, mutta Seanikin suolakäsittely on sen verran tanakka ettei hoitoaine pysty sitä ihan täysin kumoamaan. Tulos: merituulen tuivertama rapsakan ilmava tukka. :) Seanik on siis vähän niinkuin suolavesisuihke shampoon muodossa.

Kaikkien näiden nitisevien, natisevien, takertuvien ja rapeiden adjektiivien jälkeen sanon, että tykkään Seanikista tosi paljon. Siis tosi paljon. Ihanan rehellinen shampoo: ei mitään ”triplaa hiustesi volyymin superkeratiinikompleksilla, silottaa-vahvistaa-elvyttää ja lisää hiuksen läpimittaa 200% kera 50 tanssivan marakatin-blaablaa.” No joo, lupaahan brändi että hiuksista tulee buoyant ;), mutta se ei vetoa erikoisteknologioihin eikä sorru vaivaannuttaviin yli-ilmaisuihin.

Seanik_IMG_2435

Tässä on teille shampoopala joka puhdistaa tehokkaasti natriumlauryylisulfaatilla ja pörröttää tukkasi merisuolalla. Ja on hajustettu miellyttävän miedosti (= anti-lush’maisesti) kukkaisabsoluuteilla. That’s it. Tukkasi ei todellakaan jää virumaan päätä pitkin Seanik-käsittelyn jäljiltä. Jos ilmava tyvi ja voimakkaasti pesevä shampoo on sitä mitä etsit, etsiydy Seanikin luo.

Huom: Seanikia ei suositella käytettävän monta pesukertaa peräkkäin etenkään kuiviin ja huonokuntoisiin hiuksiin. Lushin myyjä sanoi käyttävänsä Seanikia pari-kolme kertaa putkeen ja sitten taas taukoa useampi pesu. Hiusten kunto ratkaisee.

* * *

Loppuun off topic päivän paketti-ilostus: Everyday Minerals!

EDM_IMG_2361_2

Mä rakastan tällaisia detaljeja: yrityksen pakkausmateriaalikin on persoonallinen ja mietitty asiakkaan elämystä vahvistavaksi. Pienillä asioilla on väliä! Jos nämä olisi pakattu mustaan tai valkoiseen peruspaperiin, ihan eri juttu.

EDM_IMG_2368_2

EDM_IMG_2375_2

Everyday Minerals -kokemuksia on kyselty minulta suunnilleen koko blogihistorian ajan. Nyt luvassa kevään aikana vihdoin viimein matskua. Tästä satsista luulisi piisaavan kirjoitettavaa :D <3

Kommentit (70)

 1. Mustaa Makiaa

  Lushin shampoopalat saavat paljon anteeksi. Saattavat sutata, ovat välillä epäkäytännöllisiä, jollei ole muistanut hankkia riittävästi Lushin peltipömpeleitä niille ja niin edelleen. Ovat vaan niin hyväntuoksuisia, tehokkaita ja superriittoisia! Seanik ei ole kylläkään kovin tuttu, vaikka olenkin käyttänyt useita eri Lushin shampoopaloja.

  Ja minähän (vuonna miekka ja kivi Badbomben-bloggaaja, tästä lähtien bloggaan toisella nimellä, kunhan saan tekniset hommat kunnolla käyntiin;)) olen aina ollut Lush-hullu. Kuulun siihen poppooseen, joka menee kauppaan snorttaamaan tuoksuja. Ymmärrän kyllä, miksi moni kokee Lushin tuoksumaailman liian hyökkääväksi, mutta kun on tuoksupervo, niin on tuoksupervo. :D

  • Sanni

   Apuaaa, Badis..! Long time no freakin’ hear!! Ihanaa kuulla sinusta! :) <3 Olenkin aina välillä miettinyt mitä Badikselle kuuluu :)

   • Mustaa Makiaa

    Juu täällä ollaan, aina vaan stalkkaamassa ja fiilistelemässä sun ihania kosmetiikkapostauksia ja poneja ja matkakuvia:) Blogini on vielä vähän under construction, koska on peräti kaksi päivää vanha, mutta auki kuitenkin. :) Saippuahörhöilyt jatkuvat sielläkin, mutta lisäksi tulee maltillisen vegeilijän muitakin pohdintoja.

    P.s. Repesin sun retrokännypostaukselle. Mulla on ollut ihan samat puhelimet kuin sulla, vasta viime vuonna sain mieheltäni lahjaksi älypuhelimen. Iskälläni oli viime kuukauteen asti käytössä ihan mammuttivanha nokia, nyt hänellä on superalkeellinen ja aika vanha ”älypuhelin”, mutta sekin oli suuri hetki kun hän astui nykyaikaan. Haluaisin vieläkin, että kotona olisi myös tosi vanha, veivattava, painava ja musta bakeliittipuhelin. Sellainen, jolla olisi oma nimi ja persoona.
    P.s. 2 Sori, lähdin randomvaahtoamaan sun kommentteihin.:D

    • Sanni

     Alan seuraamaan sun uutta blogia, se on saletti :) Lisään saman tien blogrolliini :) Ei hitsi sä olet kyllä ihan hillitön verbaalikko, ihana oli taas pitkästä aikaa lukea sun sanailua :) Ja Batman, oi Batman :) Olin ihan ehtinyt unohtaa hänet ^_^ ”Hän ei ole vegaani. Eikä millään muullakaan tavoin maltillinen kun ruuasta on kyse.” :D

     Vieläkö olet muuten töissä siellä kosmetiikkafirmassa jonka vuoksi lopetit Badbomben-blogin?

     • Sanni

      Höh, en saa sun päivityksiä näkymään blogilistalla, näkyy vain ”Icon Mustaa Makiaa”. Mikä sun blogin RSS-syötteen osoite on?

      • Mustaa Makiaa

       Ihanasti sanottu, kiitos!<3 Batman on paraikaa hoidossa "mummolassa" ja on ihan kamala ikävä, kun hän ei pörise vieressä. Onneksi saadaan hänet ensi viikonloppuna takaisin tänne karvastamaan. Mäpä (tai mun nettiwelhomieheni) selvittelen tota teknistä puolta nyt lähipäivinä. Olen vähän pöllämystynyt, kun viimeksi taisin bloggailla vuonna 2010..? Joten tässä alussa voi vähän yskähdellä kun humanisti painelee nappeja, onneksi on nettituki kotona, kun innoissani painan vidgettejä ihan päin prinkkalaa:D Innostuvalle luonteelleni tyypillistä, etten malta odottaa, että kaikki olisi vimpan päälle, vaan tuuttaan eetteriin. Ja juu, en ole enää kyseisessä firmassa töissä, vaikka viihdyinkin ihan ok. Tulkkausmatkustaminen muun muassa oli aika rankkaa pidemmän päälle. Olen nykyisin museo-opas. Vaihtelevia päiviä, huomenna kerron mm. 1600-luvun muodista. Mutta pesunkestävä humanisti kuitenkin;) Iso hali sinnepäin!

       • Sanni

        1) Hyvä juttu jos sun mies saa taiottua RSS-syötteen esiin :) Tai muuten kertoa, miksi sun päivitykset ei näy mun blogrollissa.

        2) Mä NIIN haluan sun museokierrokselle! ^_^ Voin vain kuvitella miten eloisia kierroksia sä vedät :) Pitää laittaa sulle privaviestiä meilitse ja kysellä että missäs museossa sä vaikutat :)

      • Mustaa Makiaa

       P.s.

       Kokeile ehtiessäsi tätä, jollei toimi niin hihkaise:

       https://mustaamakiaa.wordpress.com/feed

       • Sanni

        Aaaa, täällä olikin jo tällainen :) Käyn kommentteja läpi (hitaasti tänään, koska olen ollut koko päivän koulutuksessa) kronologisessa järjestyksessä. :) Kokeillaanpas tuota :)

        • Sanni

         Ja toimii :)

 2. Mintsi

  Kiitos postauksesta. Sain vihdoin kokeiltua Seanikin. Yhdyn tunteeseen natinasta ja nitinästä huuhdellessa. Kuitenkaan hiukseni eivät takkuuntuneet merkittävästi. Pelkkä etikka olisi varmaan riittänyt hoitoaineeksi. Käytin kuitenkin palahoitista.

  Joku kyseli sähköisyydestä ja sitä tämä kyllä hiuksilleni teki. Viimeksi hiukseni ovat olleet näin sähköiset tammikuun hirmupakkasilla. Copperhead ei tee ollenkaan näin sähköisiä hiuksia saman hoitoaineen kanssa. Eli kyllä sillä shampoollakin on vaikutusta.

  Tein muuten mielenkiintoisen havainnon palalla ja nesteellä peseminen välillä. Pesin pitkästä aikaa hiukseni nestemäisellä shampoolla ja lopputuloksena oli hiusnaamiosta huolimatta melkoinen takku, vaikka shampoo oli peseviltä ainesosiltaan paljon miedompaa kuin Lushin palat. Mistähän moinen voisi johtua?

  • Sanni

   Pesin pitkästä aikaa hiukseni nestemäisellä shampoolla ja lopputuloksena oli hiusnaamiosta huolimatta melkoinen takku, vaikka shampoo oli peseviltä ainesosiltaan paljon miedompaa kuin Lushin palat. Mistähän moinen voisi johtua?

   Mielenkiintoista. Itselle ei tule kyllä yhtään mieleen mistä tuo voisi johtua.

 3. milipili

  Seanik-Sputnik on iiiihana! Ei yhtään liian pesevä, mun tukasta ei saa rapeeta =) Sormet liikkuu hyvin päänahassa ja tätä on helppo käyttää. En nyt ilmavuudesta tiedä, mutta kevyehkö fiilis pesun jälkeen. Toivoisin tän kuivattavan rasvapäätäni, mutta taitaa olla siihen liian hoitava tapaus.

  Big solid hoitsikka oli taas blaah, ei siitä saanut irtoamaan mitään.

  • Sanni

   Kiitän raportista :) Liian hoitava tapaus…? Minkähän shampoon ne on sulle lähettäneet… :D Voiko muka olla Seanik :D

   • milipili

    Tuommoinen samanlainen kiekko =D
    Siis ei yhtään rapsakan oloinen tucca, ihan normaali, ei ees takkuun mene, tänään uusinta pesu =)

    • Sanni

     Ei mullakaan takkuun mene kun laittaa hoitsikkaa :) Mutta silti selvästi kuivempi ja vähemmän pehmeä kuin normaalisti

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.