On se hyvä: Seanik!

Roar! Kaipaatko rouheaa tukkaa? Tällä saat!

idSeanik_IMG_2233_2

Lush Seanik.

Runsaasti merisuolaa sisältävä kiinteä shampoo (eli ei saippua vaan tavalliseen sulfaattitensidiin perustuva, kiinteäksi pressattu shampoo) joka lupaa tuuheutta kutreihin. Lushin brittisivulla käytetään ihanaa adjektiivia buoyant – haluathan sinäkin sellaiset hiukset? ^_^

Buoyant

Varmaan parin vuoden ”tää pitäis ostaa ja kokeilla” -jahkailun jälkeen ostin Seanikin vihdoin tammikuussa. Sitä oli minulle suositellut useampikin lukija saippuaooppera-kauhujen jälkimainingeissa (vaikkakaan Lushin shampoopaloilla ei reseptiikaltaan ole mitään tekemistä hiussaippuan kanssa, joten se toimii ilman muuta paremmin kuin saippua).

Seanikin inci: sodium lauryl sulfate, irish moss gel, perfume, nori seaweed, fine sea salt, lemon oil, mimosa absolute, orange flower absolute, jasmine absolute, sodium cocoamphoacetate, limonene, colour 42090.

Hyvin simppeliä kamaa, kuten näkyy. Ainoa vähänkään hoitavaksi luokiteltava ainesosa on irish moss (chondrus crispus, punalevä) -geeli, jolla Lush sanoo olevan ”soothing and softening effect”. Seanik on itse asiassa melkeinpä yhtä kuin syväpuhdistava shampoo, hoitavuuden tunne hiuksissa on nolla ja pesuteho 10. Ero tavalliseen syväpuhdistavaan shampooseen (ainakin niihin joita itse olen käyttänyt) on Seanikin vaahto, joka liukuu hiuksissa pehmeän kermaisesti ja uskottelee että kyseessä saattaisikin olla hoitava shampoo.

Mutta ei: kun Seanikia lähtee huuhtomaan hiuksista, kuuluu vain nitinää ja natinaa ja sormet takertuvat tyveen hiusten vetäessä aivan nahkeiksi. Tämän jälkeen haluat todellakin käyttää hoitoainetta ;)

Lush_Buoyant

Kun hiukset ovat kuivuneet, ne ovat huomattavan ilmavat ja, etten sanoisi: rapeat. Jopa hoitoaineen jäljiltä. Hoitis kyllä silottelee ja pehmentelee kutrit takuttomiksi, mutta Seanikin suolakäsittely on sen verran tanakka ettei hoitoaine pysty sitä ihan täysin kumoamaan. Tulos: merituulen tuivertama rapsakan ilmava tukka. :) Seanik on siis vähän niinkuin suolavesisuihke shampoon muodossa.

Kaikkien näiden nitisevien, natisevien, takertuvien ja rapeiden adjektiivien jälkeen sanon, että tykkään Seanikista tosi paljon. Siis tosi paljon. Ihanan rehellinen shampoo: ei mitään ”triplaa hiustesi volyymin superkeratiinikompleksilla, silottaa-vahvistaa-elvyttää ja lisää hiuksen läpimittaa 200% kera 50 tanssivan marakatin-blaablaa.” No joo, lupaahan brändi että hiuksista tulee buoyant ;), mutta se ei vetoa erikoisteknologioihin eikä sorru vaivaannuttaviin yli-ilmaisuihin.

Seanik_IMG_2435

Tässä on teille shampoopala joka puhdistaa tehokkaasti natriumlauryylisulfaatilla ja pörröttää tukkasi merisuolalla. Ja on hajustettu miellyttävän miedosti (= anti-lush’maisesti) kukkaisabsoluuteilla. That’s it. Tukkasi ei todellakaan jää virumaan päätä pitkin Seanik-käsittelyn jäljiltä. Jos ilmava tyvi ja voimakkaasti pesevä shampoo on sitä mitä etsit, etsiydy Seanikin luo.

Huom: Seanikia ei suositella käytettävän monta pesukertaa peräkkäin etenkään kuiviin ja huonokuntoisiin hiuksiin. Lushin myyjä sanoi käyttävänsä Seanikia pari-kolme kertaa putkeen ja sitten taas taukoa useampi pesu. Hiusten kunto ratkaisee.

* * *

Loppuun off topic päivän paketti-ilostus: Everyday Minerals!

EDM_IMG_2361_2

Mä rakastan tällaisia detaljeja: yrityksen pakkausmateriaalikin on persoonallinen ja mietitty asiakkaan elämystä vahvistavaksi. Pienillä asioilla on väliä! Jos nämä olisi pakattu mustaan tai valkoiseen peruspaperiin, ihan eri juttu.

EDM_IMG_2368_2

EDM_IMG_2375_2

Everyday Minerals -kokemuksia on kyselty minulta suunnilleen koko blogihistorian ajan. Nyt luvassa kevään aikana vihdoin viimein matskua. Tästä satsista luulisi piisaavan kirjoitettavaa :D <3

Kommentit (70)
 1. EM:ää Karkkipäivässä – jee! :) On tosiaan söpöt kääreet noilla tuotteilla. Ja tosi iso plus siitä, että sait testiin myös nuo kaikki kabukit, kun minulla henkilökohtaisesti on vähän vaikeuksia ollut nimenomaan kabukien kanssa; jospa sieltä löytyisi minullekin sopiva, hellävarainen pyörittelysuti. :) Innolla odotan.

 2. Lushin shampoopalat on kyllä eri jänniä. Mulla on seanik, karma komba, jumping juniper ja squeaky green enkä huomaa kyllä juuri mitään eroja näissä. Vaahtoaa ihan sairaan hyvin, mutta silti en jotenkin koe pesevyyttä samanlaiseksi kuin tavallisissa shampoissa enkä ole näihin niin ihastunut kuin haluaisin olla :D Ehkä pitäisi kokeilla jotain vähän hoitavampaa versioita, tai siis ei niin pesevää.

  1. Testaa Montalbano!! Se on ihan mun superlemppari, pesee hyvin ja puhtaaks, mutta siinä on oliiviöljyä (ja jotain muutakin ehkä?), joka silottaa ja pehmentää jopa mun luonnontaipuisan, kuivan ja pörrösen tukan! Oon ite siihen niiiiiiin rakastunu ja siinäkin on musta tosi epä-lushimainen tuoksu; sellanen kirpsakka, aito sitruuna. Miljoona sydänsilmäemojia tähän.

   1. Tuota Montalbanoa suositeltiin mullekin Seanikin rinnalla, on Lushin myyjän mukaan hyvin samantyylinen shampoo kuin Seanik. Sun kuvaus ei kyllä kuulosta Seanik’maiselta… :D Mun mielestä myyjä jopa sanoi Montalbanossakin olevan suolaa, vaikka eihän siinä ole (nyt kun katson inciä Lushin sivulta). Mutta kuulostaa kuitenkin siltä että tuo keltainen nami on seuraava Lush-hankinta :)

    1. Oho, onpa jännä, että sanoi sen olevan samanlainen – määkään en kyllä tosta Seanikin kuvauksesta saanu mitenkään Montalbanoa :D Musta se on tosi hoitava, mutta kuitenkin pesee myös erinomaisen hyvin. Mulla oli tota ennen Flown kehäkukkapala ja ensimmäisenä kokeilemanani palashamppoona luulin sen olevan ihan hyvä, kunnes ostin ton Montalbanon :D Flow jätti jälkeensä kuivan ja sähkösen tukan, pesuteho oli varmaan vähän liiankin tehokas mun tukkaan ja tyvi jäi aika usein sellaseks ikävän tuntuseks ja lähmäseks. Ei kuitenkaan mitenkään liian häiritsevällä tavalla, mutta esim. aina harjatessa jäi Tangle Teezeriin sellasta shamppoomössöä, joka alko kyllä etoo aina. En voinu koskaan harjata kunnolla sitä tyvee jos olin menossa ihmisten ilmoille, koska sitte tukkakin muuttu semmoseks lähmäseks.

     Mutta nyt on ihan toinen keissi kyllä ja rrrrrrakastan tota Lushin palaa <3

     1. Mulla oli tota ennen Flown kehäkukkapala ja ensimmäisenä kokeilemanani palashamppoona luulin sen olevan ihan hyvä, kunnes ostin ton Montalbanon :D Flow jätti jälkeensä kuivan ja sähkösen tukan, pesuteho oli varmaan vähän liiankin tehokas mun tukkaan ja tyvi jäi aika usein sellaseks ikävän tuntuseks ja lähmäseks.

      Flow’ta ja Lushia ei oikein voi verrata kun Flow’n palashampoot on saippuaa eli ihan eri kemialla toimivia kuin Lushin jotka ovat siis ”normishampoota” :) Ensin mainittu puhdistaa saippualla, Lush sulfaateilla. Oikeasta saippuasta jääkin monille lähmätukka, kuten allekirjoittaneelle. Tässä hc-saippuatöhnää tukassa:

      http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/09/26/laulun-loppu/

   2. Kiitos Smiley sulle Montalbanon hehkutuksesta, kävin hakemassa Lushista oman ja se on ihan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN hyvä! ja todellakin siloittaa pörröisen luonnontaipuisan tukan ihan ihmeellisesti, en oo millään aikaisemmalla shampoolla saanu tollasta tulosta ja niitä on ”muutamia” tullu kokeiltua… Ja todellakin johtuu shampoosta koska hoitoaine on sama vanha. Että todellakin miljoona sydänsilmäemojia tähän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *