Oman talon parhaat: vuoden kiinnostavimmat uutuudet ja ilmiöt

”Vuoden parhaat” -teema jatkuu. :)

On antoisaa tehdä töitä Suomen suurimpiin kuuluvan kosmetiikan maahantuojan tiimissä, ei vähiten siksi, että pääsen tutustumaan valtavaan määrään erilaisia sarjoja ja tuotteita. Kuulun myös työryhmään, joka käy läpi potentiaalisia uusia sarjoja, joita harkitaan otettavaksi maahantuojan portfolioon. Viime vuonna talliin liittyi useampi ihka uusi sarja, joka on mennyt meikäläisenkin analyysin läpi, ja on ollut kiinnostavaa seurata niiden vastaanottoa. Sarjoihin syntyy hyvin erityislaatuinen suhde, kun niiden taivalta on saanut seurata alusta saakka.

Tässä postauksessa haluan nostaa esiin ”oman talon” parhaita uusia tuotteita ja sarjalanseerauksia. Listan tuotteet heijastavat myös tämän hetken ilmiöitä ja trendejä.

💎 MINIMALISMI nousee erittäin vahvana trendinä. Yhä useampi kuluttaja kyseenalaistaa käytössä olevien tuotteiden määrän ja tarpeellisuuden, samalla kun yksinkertainen rutiini koetaan raikkaana ja viehättävänä pitkään vallalla olleen aasialaistyyppisen moniaskel-rutiinin jälkeen. Meidän tuotteet -> Sapienic, Urang.

💎 HERKÄN IHON TUOTTEET kasvattavat suosiotaan. Tämä liittyy siihen, että ihon herkkyysreaktiot ovat yleistyneet ja yhä useampi määrittelee ihonsa herkäksi, mutta myös siihen, että hellävarainen ihonhoito on muutenkin pinnalla ja kuluttajat tarttuvat mieluusti lempeinä mainostettuihin tuotteisiin. Tämä näkyy mm. maito- ja öljyputsareiden suosion kasvuna sekä hajusteettoman tuotevalikoiman laajenemisena. Meidän tuotteet -> Taika Sensitive, Lavera Fragrance Free

💎 MIKROBIOMIN HUOMIOIVA IHONHOITO trendaa yhä vain voimakkaammin. Ilmiö liittyy osin herkkään ihoon, mutta myös yleisesti hyvinvoinnin trendiin, jossa halutaan hidastaa ja palata luontoon. Metsäkylvyt ovat esimerkki luontoihonhoidosta. Meidän tuotteet -> Sapienic (ja Esse).

Samalla kuitenkin….

💎 HAPOT JA AKTIIVIT jatkavat myös vahvana trendinä. AHA-hapot, C-vitamiini, A-vitamiini ja luonnollisista vastineista erityisesti bakuchiol ovat kovaa huutoa ja edustavat tuloksellista anti-age-trendiä. Kuluttajat ovat nyt tietoisempia tehomolekyyleistä kuin koskaan, ja purkkien kyljestä haetaan korkeita prosentteja ja uskottavia aktiiveja. Meidän tuotteet -> Mádara PEEL-seerumi, Mádara Custom Actives, Tash Retinoil Bakuchiol.

💎 MONITOIMITUOTTEET jatkavat pienempänä mutta merkittävänä ilmiönä. Klassisten monitoimibalmien ja 2-in-1-pesutuotteiden rinnalle on noussut elegantteja innovaatioita kuten putsarin & seerumin yhdistelmä sekä hyperpigmentaatiota vaalentava UV-suojallinen kosteusvoide. Meidän tuotteet -> Tash Prep Cleanser, Kjaer Weis The Beautiful Primer, Patyka Dark-Spot Correcting Fluid SPF 30.

⭐️ TASH SISTERHOOD

Ruotsalainen Tash Sisterhood on yksi kiinnostavimpia, laadukkaimpia ja huolellisimmin brändättyjä uusia sarjoja joihin olen tutustunut vuosikausiin. Markkinointi-orientoitunut kun olen, tarkastelen kosmetiikkasarjoja aina kaikista aspekteista, en pelkästään koostumusten ja ainesosien näkökulmasta. Tuotesarjan brändäys esteettisine valintoineen, viestintätapoineen ja tarinoineen on todella olennainen osa kokonaisuutta. (Vai ostaisitko sinä tehokkaaksi mainostetun nimettömän anti-age seerumin halvan näköisessä muovirasiassa Tori.fi’stä..? Kärjistettynä esimerkkinä.)

Tash on valtavan hieno brändi, jonka kaikki yksityiskohdat on hiottu pieteetillä. Ainesosat ovat korkealaatuisia, asenne kunnianhimoinen, pakkaukset kauniita ja valikoimassa uniikkeja tuotteita joita ei löydy muilta kilpailijoilta. Tuotteilla on vaativimpiin kuuluva NaTrue-sertifikaatti, joka sallii vähiten kompromisseja. Kirsikkana kakun päällä perustajat Håkan ja Louise ovat mitä lämminhenkisimpiä ihmisiä ja alaan syvästi paneutuneita, ja luotsaavat sarjaa isolla sydämellä.

Tashin tähtituotteisiin lukeutuvat paljon hehkuttamani Retinoil Bakuchiol -öljyseerumi sekä uniikki sävytetty kasvoseerumi, Epic DD Glow Serum SPF 15. Täysin ainutlaatuinen tuote on myös Prep BHA Cleanser; hybridituote, jota voi käyttää sekä putsarina että kosteuttavana ja ihoa kirkastavana seerumina (!).

⭐️ MÁDARA-UUTUUDET; CUSTOM ACTIVES, PEEL-SEERUMI, UUDET CC-SÄVYT, KULMAGEELIT…

Oh, jos minulta kysytään, 2022 oli todellinen Mádaran vuosi. Välillä minusta on tuntunut, että Mádara lanseeraa uusia tuotteita vähän turhankin tiheästi, mutta vuoden 2022 lanseeraukset olivat kaikki erilaisia, hienoja ja perusteltuja.

Tehotiivisteistä muodostuva Custom Actives -sarja lanseerattiin viime vuonna uudestaan ja se tuli laajempaan jakeluun. Seerumeita ja öljyjä kun rakastan, Custom Actives on kuin suoraan luotu meikäläiselle. Sarjassa on sekä vesi- että öjypohjaisia tehotiivisteitä ja joukosta on löytynyt useita suosikkeja, kuten silmänympärysturvotusta lievittävä kofeiini-tiiviste sekä superihanan tuoksuinen sekä tuntuinen Strawberry Vitamin Blend -mansikkaöljy. Pikkuiset 17,5 ml pullot kulkevat näppärästi mukana! Tämä sarja on mulle rakkautta!

Legendaarinen City CC -värivoide sai seuraa kahdesta uudesta sävystä, ja näistä löytyi nyt minullekin sävy: päivettyneen ihon lämmin Tan. En ole aikoihin käyttänyt Mádaran CC:tä, koska aiemmissa sävyissä ei ollut haastavalle (ja alati tummenevalle…) ihonsävylleni sopivaa sävyä. Uuden Tan-sävyn myötä tuote palasi käyttöön, ja muistin jälleen, miksi City CC on niin valtavan suosittu. Ollakseen suojakertoimellinen tuote, siinä on todella hyvän tuntuinen ja miellyttävästi levittyvä koostumus.

Peel-sarja kasvoi Intense Peel- seerumiuutuudella, joka on nyt Mádara-valikoiman tehokkain happotuote 10% maitohappopitoisuudellaan. Minimalistinen inci on yksinkertaisen tehokas ja tarjoilee iholle hedelmähappojen ohella kosteuttavaa glyserolia ja 1% hyaluronihappoa.

Kenties ihan hienoin lanseeraus olivat kuitenkin joulukuussa ilmestyneet uudet kulmakarvatuotteet: sävytetyt Grow & Fix -kulmakarvageelit. Muuta en ole kulmakarvoissani käyttänytkään kun nämä sain testiin. 😍

⭐️ URANG CACTUS OASIS CREAM

Urangin erittäin raikas ja samalla ylellisen sileän tuntuinen kaktusviikunavoide sammuttaa kosteusköyhän ihon janon.

Suurella mielenkiinnolla seuraan luonnonkosmetiikan koostumusportfolion kehitystä. Urangin hienostuneen raikas Cactus Oasis Cream edustaa aivan uusimpiin kuuluvaa koostumustyyppiä, ns. ”sorbettiemulsiota”. Normikosmetiikan puolella tämä viileän raikas vesimäinen ja kuohkea geeliemulsio luodaan mm. käyttämällä runsaasti silikoniyhdisteitä ja erityisiä emulgaattoreita, mutta koska luonnonkosmetiikassa ei sallita silikoneja ja ainesosamahdollisuudet ovat muutenkin hyvin rajatut, tällainen erikoiskoostumus ei ole onnistunut luonnollisella reseptiikalla

– Paitsi aivan viime vuosina, kun uusi luonnollinen esteriteknologia (muiden muassa) on avannut mahdollisuuksia uudenlaisten luonnonkosmetiikkatuotteiden kehitykselle. Monia sorbettiemulsioita ei vielä markkinoilla näy, ja Urangin Cactus-voide on yksi harvoista.

Kokeilepa tätä voidetta, jos:

🔸 et tykkää raskaista voidekoostumuksista

🔸 et tykkää perinteisestä geelistäkään

🔸 haluat hoitaa ihoasi vesivoittoisilla kosteustuotteilla

🔸 pidät raikkaista ja kevyistä koostumuksista jotka imeytyvät nopeasti

🔸 käytät mielelläsi elämyksellisiä ja ”tavanomaisen yläpuolella” olevia tuotteita

Urangista kun on kyse, Cactus Oasis Cream on pakattu täyteen laadukkaita hoitavia aineita kuten kaktusviikunauutetta (71,6%), skvalaania, keramideja, centella asiaticaa ja kamomillaa. Cactus-voiteen vaikutus on kosteuttava, rauhoittava ja antioksidanttinen.

⭐️ KJAER WEIS THE BEAUTIFUL PRIMER

Kjaer Weisin luksus-primer yhdistää ihonhoitotuotteen, meikinpohjustuksen ja kuultotuotteen. Ihastuttava ylellisyystuote ei yli kuuden kympin hinnallaan varmasti ole joka pirkon juttu, mutta jos tähän rohkaistuu satsaamaan, ei varmasti pety.

Hehkuprimereita ja kuultavia viimeistelytuotteita on markkinoilla pilvin pimein, mutta ei sertifioituna luomukosmetiikkana. The Beautiful Primer on Cosmos Organic -sertifioitu ja sisältää mm. luomulaventelivettä, luomuoliiviöljyä, skvalaania, kaurauutetta sekä luontaisena Botoxina kaltaisena ihon silottajana tunnettua parakrassi-kukan uutetta.

The Beautiful Primer tuntuu iholla kuin kevyeltä kosteusvoiteelta ja jättää iholle todella kauniin, hillityn ja luonnollisen kuullon. Tuotetta voi käyttää yksinään ”second skin” -tuotteena, meikkivoiteen alla pidentämässä meikin kestoa tai meikkivoiteeseen sekoitettuna tuomassa meikkipohjaan kevyttä kuultoa.

Ihastuin käyttämään The Beautiful Primeria kesällä niin kasvoilla kuin dekolteellakin. Sen jättämä kuulto on ihastuttavan hienovarainen eikä tuo kimaltavaa diskopallo- tai vahvaa helmiäisefektiä.

Tässä kesäisessä kuvassa minulla on kasvoilla The Beautiful Primeria pohjustuksena ja sen päällä sekoitus Novexpertin Caramel Cream BB-voidetta sekä The Beautiful Primeria.

Tässä on upein primer, jonka tunnen. Synteettisiä primereita en ikimaailmassa enää käyttäisikään.

⭐️ LAVERAN HAJUSTEETTOMAT TUOTTEET

Laveran uudet herkän ihon hajusteettomat tuotteet ovat ihan killereitä. Oikeasti! Näiden myötä voi laittaa ”jauhot kurkkuun” niillekin, jotka kritisoivat Laveraa etanolin käytöstä tuotteissaan; uudet Basis Sensitiv Fragrance Free -tuotteet ovat nimittäin myös vapaat alkoholista. Ne ovat näin ollen Laveran ainoat alkoholittomat ihonhoitotuotteet.

Uskaltaisin väittää, että uusi Calming Night Cream on nyt Laveran kosteuttavimpia kasvovoiteita Re-Energizing Sleeping Creamin ohella. Mediumtäyteläinen, ihanan tuntuinen koostumus sisältää mm. luomusheavoita, luomukookosöljyä, luomumanteliöljyä, luomuoliiviöljyä, luomu-aloe veraa, ksylitolia sekä ektoiinia, joka on markkinoiden uusimpia kosteuttavia superainesosia (- ja kallis raaka-aine! sain juuri kuulla haastatellessani Laponien kemistiä, joka ylisti tätä ainesosaa).

Myös sarjan päivävoide on hyvä, mutta yövoide on ylellisemmän tuntuinen. Sarjaan kuuluu myös hajusteeton puhdistusvaahto.

⭐️ SAPIENIC

Sapienic on ultraminimalistisessa konseptissaan lähes kapinallinen – ja juuri siksi aivan valtavan virkistävä ja kiinnostava tulokas kentälle.

Eteläafrikkalainen sarja on Essen perustajan Trevor Steynin luomus, ja vie Essen mikrobiomiajattelun vielä pidemmälle. Iho halutaan yksinkertaisesti jättää kemiallisesti niin rauhaan kuin mahdollista, jotta emme liian voimakkailla tai muuten vain tarpeettomilla tuotevalinnoilla häiritsisi mikrobiomin tasapainoa. Terve ja monimuotoinen mikrobiomi on avain terveeseen ihoon. Totta kai myös elämäntavat ovat suuressa roolissa.

Sapienicin jopa vain kahdesta tuotteesta koostuva (ja voiteeton!) ihonhoitorutiini ravistelee ajattelemaan. Vaikka ei lähtisikään kokonaan toteuttamaan Sapienicin näkemystä, sarjan sanoma on hyvä herättelijä sille, millä lailla ihonhoitoon suhtaudumme. Mikä on lopulta olennaista. Jos jotain, Sapienicin minimalismi muistuttaa siitä, ettei ihon ”hoito” suinkaan välttämättä ole sitä, mitä ihollemme laitamme, – vaan mitä jätämme pois. Valitettavasti moni saattaa pilata ihonsa ylihoitamalla, ja paras resepti onkin karsia, ei lisätä.

Sapienic sopii erityisen hyvin tilanteeseen, jossa iho on stressaantunut, suojabarriääri vaurioitunut ja iho ”sekaisin”. Sapienicin tuotteilla ihon kaaoksen voi tehokkaasti resetoida. Tuotteet ovat tulehdusta laskevia ja suojamuuria vahvistavia ja rauhoittavat, kosteuttavat ja ravitsevat ihoa.

Sapenicilla ihoa hoidetaan ”minun” tavallani, eli voiteettomasti. Voiteiden sijaan iho kosteutetaan seerumilla sekä öljyllä. SOS-tuotteena sarjassa on öljypohjainen boosteri, jota voi käyttää kuuriluonteisesti pari kertaa vuodessa, jos iho oikein kenkkuilee. Ihon puhdistukseen Sapienic suosittaa pelkkää vettä, ja jos iholla on meikki- tai aurinkovoidepohjaista likaa, iho pestään savipohjaisella lempeällä emulsioputsarilla.

Fanitan ihan hulluna Sapienicia! Huikeaa, että jokin sarja uskaltaa olla näin kontroversiaalinen.

Jos sinulla on ongelmaiho ja tuntuu, että olet kokeillut jo kaikki keinot – kokeile vielä Sapienic. Sarja on saatavilla mm. Sokoksella ja Ruohonjuuressa.

⭐️ TAIKA SENSITIVE

Lisää hajusteettomia uutuuksia herkälle iholle! On kyllä ollut herkän ihon vuosi. Olen löytänyt viime vuonna enemmän hajusteettomia huipputuotteita kuin koskaan aiemmin..! 👌

Kotimainen edullinen luonnonkosmetiikkasarja Taika vahvisti asemaansa lanseeraammalla hajusteettoman tuotesarjan. Ja miten hyvä se onkaan! Sensitive-linjan koostumukset ovat onnistuneet ihan nappiin: kauraöljyä, keramideja sekä rypsiä sisältävät seerumi, naamio ja kasvovoide ovat todella miellyttävän ja kosteuttavan tuntuisia ja putsari kahmii kiitoksia iholta täydellisesti huuhtoutuvalla koostumuksellaan.

Sarjan tehoaineisiin kuuluva kaura tuo tuotteisiin viehättävän pehmeän kauraisen tuoksuhäivähdyksen. Ja kun hintapiste näillä tuoteilla on kympin kieppeillä, voiko muuta kuin peukuttaa.

⭐️ COULEUR CARAMEL

Hieno sarja täydentämään luonnonkosmetiikan värikosmetiikan tarjontaa, joka meillä Suomessa on harmillisen niukka – etenkin kivijalassa.

Ranskalainen Couleur Caramel on luomumeikkien pioneereja ja Euroopassa tunnetuimpia luonnonkosmetiikan meikkisarjoja. Oltuaan jonkin aikaa poissa Suomen markkinoilta se palasi upeasti uudistuneena. Sarjan vahvuuksiin kuuluu laadun ohella sen monipuolisuus: Couleur Caramelilta löydät ihan kaikki meikkituotteet mattaprimereista kulmageeliin ja huulikiilloista eyelinereihin.

Tuotteista edukseen erottuvat mielestäni erityisesti maskarat sekä ällistyttävän pigmenttiset huulikiillot. Myös poskipunien sävyvalikoima saa allekirjoittaneen kuolaamaan. Huokosia blurraavia mattaprimereitakin on jopa kaksi erilaista.

Couleur Caramel -tuotteisiin pääsee parhaiten tutustumaan Stockmanneilla. Couleur Caramelin meikit ovat saatavilla kaikissa Stockmann-myymälöissä (tosin eivät kaikki sarjan tuotteet. Koko Suomen valikoima on saatavilla vain Joliessa.)

⭐️ PATYKA DARK SPOT CORRECTING FLUID SPF 30

Tämä tuote tulikin jo esiteltyä alkuperäisellä Vuoden Parhaat Tuotteet -listalla, mutta sillä on ilman muuta paikka myös täällä :) Patykan hienostuneita aurinkovoidekoostumuksia ei voi kuin ihastella, ja jos et ole niihin jo tutustunut, niin miten olisi tuleva kesä..?

Ihon hyperpigmentaation vaalennus ja ehkäisy on sekin kasvuaan jatkava trendi. Patykan Dark Spot Correcting Fluid SPF 30 yhdistää samassa pullossa kosteusvoiteen, anti-hyperpigmentaatiovoiteen sekä aurinkovoiteen. Kyllä ne Ranskassa tietävät, mitä tekevät.

Patyka on nyt asettanut aurinkosuojatuotteillaan riman niin korkealle, että saa nähdä, pystyykö sitä kukaan alan tekijä ylittämään.

⭐️ AIMÉE DE MARS

Viimeisenä: Aimée de Mars -tuoksut.

Hajuvesien kategoria on yksi vaikeimmista luonnonkosmetiikan sisällä. Tämän voi todeta helposti vain kävelemällä sisään lähimpään kosmetiikkamyymälään: luonnolliset hajuvesibrändit voi laskea yhden käden sormilla – tai ei yhdenkään.

Miksi kategoria on haastava? Ainakin kahdesta syystä. Aidot, 100% luonnolliset tuoksut ovat tyyliltään ja olemukseltaan hyvin erilaisia kuin synteettiset valtavirtakosmetiikan tuoksut, ja kuluttajat ovat tottuneet valtavirtatuoksujen maailmaan. Se, mitä pidetään hajuvetenä, assosioituu useimpien päässä synteettisiin tuoksukemikaaleihin. Siksi luonnollisia tuoksuja saatetaan pitää erikoisina ja vaikeastilähestyttävinä.

Huono kestävyys on toinen syy. Luonnon raaka-aineissa ei ole yhtä kestäviä – tai ainakaan yhtä paljon fiksatiiveja, kuin synteettisissä tuoksuraaka-aineissa, minkä vuoksi luonnolliset hajuvedet eivät usein pysy iholla yhtä pitkään kuin synteettiset. Voi ymmärtää, ettei asiakas välttämättä halua maksaa 70€ tuoksusta, jota hän ei haista enää puolen tunnin kuluttua.

Aimée de Marsin tuoksut tekevät ilahduttavan poikkeuksen: ne kestävät iholla todella pitkään. Mitenkään super-helpostilähestyttävänä en sarjaa kuitenkaan markkinoisi, vaan kyllä nämä tuoksut ovat komplekseja ja kaukana mainstream-hajuvesistä. Ne on suunnattu niche-käyttäjäkunnalle. Aiméen maailmaan voi tutustua esimerkiksi tässä postauksessani, jossa esittelen jokaisen sarjan tuoksun.

Minulle hajuvedet ovat taidetta, ja Aimée de Marsin tuoksukokoelma on ollut yksi kiinnostavimpia tuoksutaidematkoja aikoihin.

*

Uteliaana jään odottamaan, pärjääkö alkanut vuosi edelliselle, mitä tulee uutuuksiin :) Vuotta 2022 voi kyllä olla vaikea ylittää… mutta toivotaan, että 2023 näyttää mun olevan väärässä…! ☺️

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (23)
 1. Voisiko Absolutionin sävyä 3 käyttää korrektorinomaisesti, jos päälle on aikeissa laittaa sävyä 1 peitevoiteeksi? Eli voisiko näissä toimia kerrostaminen?

  1. Moikka! En ole koskaan testannut sävyä 3, joten en ikävä kyllä osaa vastata :/

   Sävy 10 (aprikoosin sävyinen) on mun mielestä se varsinainen Corrector-sävy Abson peiteaineissa.

   1. Ahaa. No jos laittaisi tuota kymppiä korrektoriksi, niin onnistuisiko kerrostus päälle? Onko tuossa corrector-sävyssä täysin sama koostumus kuin Abson peruspeiteaineessa?

    1. En omista tuota 10-sävyä ja olen ainoastaan swatchannut sen muinoin Biodellyn liikkeessä :) Ainoa kokemukseni rajoittuu siis siihen:
     https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/onko-tassa-paras-luonnollinen-peiteaine-absolution-le-multi-correcteur/

     En ikävä kyllä osaa arvioida sen koostumusta verrattuna Abson ”tavallisiin” peiteaineisiin.

     1. Tarkoitinkin sävyä 10 tuolla korrektorilla (ei sävyä 3!). Anteeksi sekaannus.

      Voisin muuten esittää tässä tällaisen arvuutuksen: mistä tietää, että on tullut vanhaksi? Vastaus: siitä, kun jääkaappi alkaa täyttyä kaikenlaisista kasvojen kylmähierontarullista. Itselläni noita erilaisia kylmäjuttuja on tällä hetkellä jääkaapissa neljä kappaletta; yritän niilä taistella valtaisia silmäpusseja vastaan joka aamu.

      1. Tarkoitinkin sävyä 10 tuolla korrektorilla (ei sävyä 3!). Anteeksi sekaannus.

       Eipä mitään :)

       Ikävä kyllä en myöskään osaa ottaa kantaa ykkös- ja 10-sävyjen yhteensopivuuteen. Vastatakseni mun pitäisi olla testannut sävyjä päällekkäin. Ainoa kokemukseni sävyistä on neljän vuoden takainen hetki Biodellylla, kun swatchasin sävyt kämmenelle, ja kotiin otin pienen näytteen ykkös-sävystä, joka osoittautui mulle hieman liian vaaleaksi.

       Kuvan perusteella minusta 10 näyttää niin punertavalta, että on tosi vaikea sanoa, asettuisiko vaalea ykkös-sävy sen päälle luontevasti, vai kuultaisiko punertava sävy läpi. Olettaisin, että sävyt iholla sekoittuisivat jossain määrin yhteen.

       Voisin muuten esittää tässä tällaisen arvuutuksen: mistä tietää, että on tullut vanhaksi? Vastaus: siitä, kun jääkaappi alkaa täyttyä kaikenlaisista kasvojen kylmähierontarullista. Itselläni noita erilaisia kylmäjuttuja on tällä hetkellä jääkaapissa neljä kappaletta; yritän niilä taistella valtaisia silmäpusseja vastaan joka aamu.

       Voihh… toivottavasti nuo kylmärullat ovat edes mukavia käyttää, että niistä tulee mukava olo vaivan tunteen sijaan.

       (Mulle ne muinaiset Kicksin Hydrogeeli-laput on olleet ihan parhaita häivyttämään silmäpusseja. Niiden vaikutus oli ihan mieletön. Jollain toisella brändillä on todennäköisesti jossain vastaavanlaiset saatavilla, mutta kun tietäisi, millä brändillä…)

       Oletko muuten kokeillut Remescaria? Sehän ei ole mitenkään kosmeettisesti miellyttävän tunteen jättävä tuote, toisin kuin nui hydrogeelilaput, mutta se on todellakin tehokas:

       https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/silmapussit-veks/

       1. En ole kokeillut (vielä). Tuo rullailu ja lymfahieronta aamuisin auttaa tosi paljon. Lisäkikkana on se, että herään siten, että minulla on aikaa kotona yli kaksi tuntia ennen töihin lähtöä, joten kasvot ehtivät vähän tulla siedettävämmän näköisiksi (koko aamun enemmän tai vähemmän käsittelen niitä muiden juttujen lomassa). Esim. tunnin valmistautumisaika ennen kotoa lähtöä aamulla ei riittäisi minulle enää nykyään millään (kasvojen tilanteen vuoksi).

 2. LauraKatarooma
  15.1.2023, 07:31

  Onpa ihanaa, että hajusteettomia tuotemerkkejä on tullu lisää! Oon kaivannu välillä laajempaa valikoimaa ja vaihtoehtoja LV:n ja Erisanin rinnalle. Astman takia en pysty käyttämään hajuja ollenkaan. Se mitä kaipaan vielä todella paljon, on hajuttomat kynsilakat. Siis samallain hajuttomat ku hajusteettomat tuotteet. Kaipaan ihan hirveästi kynsien lakkaamista, mutta se ei onnistu kynsilakkojen voimakkaan hajun takia.

  1. Kuvittelisin, että (kynsi)lakan muodostumiseen vaadittavien kemikaalien vuoksi on mahdotonta valmistaa hajutonta kynsilakkaa :/ Lakan muodostavat ainesosat itsessään haisevat niin voimakkaalle.

  2. Se se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *