Karkkipäivä
Karkkipäivä

Oliaa päähän!

Jo kaksi vuotta jatkunut uskollisuuteni Schwarzkopfin Blonde Spray -vaalennussuihkeelle tuli päätökseensä tällä viikolla, kun töissä hiusvärihyllyjä järjestäessäni keksin yhtäkkiä että minunkin täytyy päästä kokeilemaan tätä uutta, kaikkialla rummutettua Garnierin Olia-väriä.

Palasin töistä Olia kassissani. Ostin sävyn 10, Kirkas vaalea. Eli Olian kaikkein vaalein sävy.

Hiukset_hulmu

Oma luonnollinen sävyni on n. 7:n  luokkaa, mutta vaikka en koskaan värjäisi hiuksiani, näkyy seiska käytännössä vain tyvessä. Aurinko vaalentaa hiuksiani niin tehokkaasti, että ne ovat aina olleet pituuksista 9-10:n asteen sävyiset, silloinkin kun en vuosikausiin värjännyt hiuksiani.

Viimeiset kaksi vuotta olen käsitellyt tyveäni vain puoli astetta kerrallaan vaalentavalla Blonde Spraylla, ja se on pitänyt juurikasvun nätisti kurissa. Kuvassa näkyy noin kahden kuukauden tyvikasvu, viimeksi tein käsittelyn maaliskuussa.

Olia_vari

Nyt halusin sitten mainosten uhrina kokeilla tätä uuteen öljyteknologiaan pohjautuvaa Oliaa. Ja vähän houkutti pitkästä aikaa saada sellainen kunnon kirkkaanvaalea tyvi.

Olia_oljyt

Olian väripohjassa on peräti 60% öljyjä. Öljyn kerrotaan auttavan viemään hiusväriä syvemmälle hiuskuituihin – ilman ammoniakka. Väite pitää paikkansa, tuotteessa ei ole ammoniakkia ja öljy todella tehostaa värin imeytymistä hiukseen –  mutta: jotta hiuksiin saadaan kestävä väri, on hiussuomut kuitenkin ammoniakin puutteessa avattava jollain muulla emäksellä. Öljyt eivät suomuja avaa. ;)

Oliassa tällaisia emäksiä ovat etanoliamiini ja 2,4-diaminofenoksietanoli hci. Moni peruskuluttaja pitää ammoniakkia jonain suurena mörkönä (ihan niinkuin silikoneja, parabeeneja ja sulfaattejakin), mutta on hyvä huomata, että tosiasiassa harva allergisoituu ammoniakille. Sen ikävin puoli on pistävä haju. Etanoliamiini haisee vähemmän kuin ammoniakki, mutta on iholle jopa ärsyttävämpi kuin ”iso, paha ammoniakki”.

Olia_kukkaisoljyt

Markkinointistooreista ja niiden välittämistä mielikuvista kiinnostuneena kiinnitin huomioni Olian suomalaisilla nettisivuilla lukevaan väitteeseen kukkaisöljyistä. Itse pakkauksessa teksti on tässä muodossa: ”Värivoide sisältää 60% öljyjä, mm. luonnollisia kukkaisöljyjä”. Aivan, muun muassa kukkaisöljyjä.

Nettisivuilla väite on muuttunut muotoon ”60% kukkaisöljyjä”. Incistä voimme lukea, että värivoiteen suurin yksittäinen raaka-aine ja öljypohjan muodostaja on parafiiniöljy, jolla ei tokikaan ole kukkasten kanssa mitään tekemistä. Kukkaöljyjäkin koostumuksesta löytyy, mutta ne ovat vasta loppupäässä. Pitoisuus on muutaman prosentin luokkaa, sillä ne sijoittuvat incissä tolueeni-2,5-diamiinin jälkeen, jota ei saa käyttää kosmetiikassa yli 4% pitoisuutena.

No, tämä on varmasti monen mielestä ihan vain lillukanvarsiin tarttumista, mutta minulle markkinointilauseiden syynääminen on suurta viihdettä. :) Niiden maailma on loputtoman kiehtova. Haluan vielä korostaa, että sillä ei Olian tapauksessa ole mitään merkitystä, onko käytetty öljy peräisin petrokemian tuotteista vai kasveista. Öljy kuin öljy – teho on tässä tapauksessa sama. Mutta luodessa markkinointimielikuvia kuulostaa ”kukkaisöljy” tietysti paremmalta kuin ”mineraaliöljy” – eikö totta? ;)

Olia_savy10

Noniin. Mutta nyt sitä väriä päähän!! :D

Yleensä hiukseni on aina värjännyt siskoni (paitsi ei sen jälkeen kun löysin Schwarzkopfin Sprayn jota on helppo suihkia ominkin avuin), mutta tällä kertaa hänellä ei ollut aikaa. Käännyin sitten Mr. Karkkipäivän puoleen. Kai nyt mieskin osaa väriseoksen toisen päähän levittää?

Hiukan emmittyään herra Karkkis sitten lopulta suostui operaatioon.

Olia_hanska

….mutta eikö Olian värjäyshanskoja ole tarkoitettu miesten käsille…? :D ^_^

Ei tosi, kyseessä oli vain toiseen hanskaan sattunut virhe, mutta ensin nauratti että eikö muka miesten ole tarkoitus käyttää Oliaa lainkaan… :P Toinen hanskoista meni siis misterin käteen ihan normaalisti, mutta toisen saumat piti leikata saksilla että sen sai jotenkin sormien ympärille. Kun kotoa ei löytynyt muitakaan muovihanskoja.

Olia_varjays

Ja näin mennään! :) Hyvinhän se sujui! Vasta kun väri oli laitettu, muistin että olisihan meillä ollut sellainen värjäyssutikin…

Väri laitetaan kuiviin hiuksiin ja se todella tuntui siltä kuin olisi levittänyt hiuksiin öljyä. Minun hiuksiin, vaikka pitkät ovatkin, riitti yksi pakkaus oikein hyvin. Minusta pakkauksessa oli tavallista enemmän ainetta, pitääköhän se paikkansa..?

(Kuinka moni teistä muuten pystyy laittamaan kotivärin päähän yksinään? Miten te näette laittaa taakse?)

Olia_beforeafter

Ja tässä sitten tulos ja vertailua lähtötilanteeseen.

Sanalla sanoen: ei tuo hiuksisto nyt ihan hirveästi muuttunut. :) Tyvi toki kirkastui, mutta pituuksien käsittely oli itse asiassa vähän turhaa… Pituudet oli ehkä sitä ysin luokkaa, eikä asteen kirkastus niissä niin kummoisesti näy.

Olia_before_after

Tässä vertailukuvassa varmasti valo vaikuttaa siihen, että before-kuva on lämpimämmän sävyinen. Tai no oli ne ehkä vähän kultaisemmat ennen Olia-käsittelyä. Oliassahan ei ollut mitään taittosävyä. Yleensä tykkään valita jonkun kultaan/hunajaan taittavan sävyn, mutta tällä kertaa sellaista ei ollut valikoimassa.

Hiukset_laiturilla

Waaaa! :)

Olia_hiukset_after

Tässä vielä parit kuvat tältä aamulta, sävy näkyy näissä minusta hyvin totuutta vastaavana. Eli kaunis, luonnollinen sävy tuo Olian kymppi. Ei niin vaalea mitä odotin, mutta toisaalta tällaiset luonnolliset sävyt ovatkin enemmän mun juttu.

Jos kymppi on vielä näin naturelli, niin millä numerolla niitä tosivaaleita platinasävyjä muuten merkataan…?

Oliahiukset_mokilla

Värjääjämaestro ja Värjätty. <3

.

Loppuun totean vielä sellaista, että vaikkei ammoniakin puute itsessään tee Oliasta sen hellävaraisempaa, niin öljypohjalla hiusväristä on kuitenkin saatu huomattavasti hoitavampi kuin ”peruskestoväristä”. 60% öljyä on paljon, ja se tarkoittaa sitä, että ammoniakin korvaavia emäksiä on perinteistä kestoväriä paljon vähemmän. Pienempi pitoisuus emäksiä yhdistettynä öljyyn tekee kokonaisuutena Oliasta hellävaraisemmin hiussuomuja avaavan ja hoitavan värin.

Eli ihan positiivinen tuttavuus tämä Olia. Jepulis. :)

Kommentit (76)

 1. S

  Sarjassamme ”värjää hiuksesi itse, ylläty tuloksesta!” sain ensimmäistä kertaa onnistuneen tuloksen tällä Olialla!
  Ostin myös tämän saman 10 -sävyn (oma hiusteni väri aikalailla kuten sulla kuvissa) ja töpöttelin pullaharjalla tyven ja levitin lopuksi myös hetkeksi latvoihin (kuten ohjeessa).
  Väri oli helppo levittää ja lähes ”tuoksuton” verrattuna aikaisempiin kotivärjäyskokemuksiin esim. Lorealin väreillä.
  Kiitos paljon Sanni siis vinkistä ja oman kokemuksesi jakamisesta, se rohkaisi myös minua kokeilemaan Oliaa =)

 2. S

  Ääk, pullasudilla – – ei harjalla. Perjantaiaamu =D

 3. Tiia

  Itsekin olen miettinyt Olian kokeilemista. Kympillä värjäilen juuria samasta syystä kuin sinäkin. Tosin oma tukkani ei ole vielä yhtä pitkä kuin sinun. Sinulla on kyllä ehkä maailman kauneimmat hiukset!

  Tämä postaus nauratti siitäkin syystä, että melkein samana päivänä, myös meillä hiusten värjäyksen suoritti mieheni. Hän tosin itse halusi, koska kuulemma häntä on hieman jäänyt harmittamaan, ettei ole ikinä (=teininä) kokeillut hiusten värjäystä;) Nykyään on kalju, eikä meinaa kasvattaa hiuksia siksi, että pääsisi kokeilemaan. (Tai kuulemma niitä kasvaa niin vähän, ettei maksa vaivaa;))

  Normaalisti värjään itse ja hyvin sujuu. Vessan kaapissa on kääntyvät peiliovet. Laitan hiusrajat tarkasti peilien avulla ja muuten sotken lopun värin juuriin pullon nokan avulla jakauksittain (toivottavasti) tasaisesi.

  Suolaa haavoihin: Osaan itse myös tehdä kampauksia ja letittää hiukset esim pään kiertävällä ranskiksella tmv. Onnistuu myös sokkona siis ilman peiliä, mutta silloin leteistä ei välttämättä (ainakaan kuiviin hiuksiin tehtynä) tule ihan niin tiukkoja ja tasaisia… Tosin totuuden nimissä täytyy myöntää, että hiuksiani on helppo letittää. Ne ovat todella paksut, karheat ja kiharat, joten osiot eivät ihan niin liukkaasti karkaile käsistä, vaikka niitä pudottelisikin.

  • Sanni

   Suolaa haavoihin: Osaan itse myös tehdä kampauksia ja letittää hiukset esim pään kiertävällä ranskiksella tmv.(…) totuuden nimissä täytyy myöntää, että hiuksiani on helppo letittää. Ne ovat todella paksut, karheat ja kiharat, joten osiot eivät ihan niin liukkaasti karkaile käsistä, vaikka niitä pudottelisikin.

   Kylläpäs suolat heitit…! ^_^ :D Joo, tännekin kelpais paksut ja kiharat hiukset! (Karheudesta en niin tiedä, mutta taitaa useimmiten kulkea käsikkäin luonnonkiharuuden kanssa… ;))

   • Tiia

    Hassua, hiuksesi eivät kylläkään näytä ohuita ja haurailta.
    Omani ovat karheat ja kuivahkot ja epäilemättä johtuu luonnonkiharasta. En tiedä, onko mulla varsinaisesti paksut hiukset, niitä vaan on paljon. Siskollani on ihan järjettömät hiukset. Hänen lettinsäkin on ranteen paksuinen. (Äiti sanoi syöneensä pikkusiskon odotusaikana tohtori Tolosen bio-seleeni-sinkkiä ja epäilee siskoni hiusten/kulmakarvojen johtuvan siitä;))

    Mulla on ollut pari vuotta sitten tosi lyhyet hiukset. Tykkäsin niistäkin, mutta en lopulta nähnyt mitään järkeä käydä kolmen viikon välein kampaajalla revityttämässä puolia hiuksistani veitsellä. Oli kuitenkin pakko, muutoin malli olisi ollut aivan patapää.

    En ymmärrä miten pystyt pitämään hiuksia aina auki? Vai ovatko ne vain kuvissa? Mun on pakko letittää. Ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että tälläinen tukka on uskomattoman kuuma! Eikä edes mikään tavalllinen letitys riitä, vaan pakko letittää ranskiksille, yleensä useammalle (=ilmaa päänahkaan). Muuten en kärsi kuumasta, enkä juuri hikoile, mutta jos hiukset ovat päätä myöden, niin naama hikoaa ja olo on tuskainen.

    • Sanni

     En ymmärrä miten pystyt pitämään hiuksia aina auki?

     Itse asiassa hiukseni ovat lähestulkoon kellon ympäri kiinni – öisinkin ;) Päivisin kiepautan ne hainhampailla ylös ja öisin teen löysän nutturan päälaelle.

     • Tiia

      No niin arvelinkin;) Mutta yhtä kaikki, upean näköiset ovat avonaisina!

      Eivätkö hiukset mene sotkuun/takkuun/katkeile nutturalla yöllä? Itse teen yleensä löysän letin. Tosin sulla on niin pitkä tukka, että se letti painaisi ikävästi. Kai se on makuasia ja riippuu paljon siitäkin, miten rauhassa tai levottomasti nukkuu.

      • Sanni

       Eivätkö hiukset mene sotkuun/takkuun/katkeile nutturalla yöllä?

       Ehei, laitan ne siis todella hellävaraiselle kiepille päälaelle ja kiinnitän pehmeällä donitsilla löyhästi. Koska kieppura on päälaella eikä takaraivolla, se ei yön aikana osu tai hieroudu mihinkään ja on aamulla aina ehjä! :)

 4. Tiia

  Niin ja piti vielä sanoa, että itsekin viihdytän itseäni tuolla ”markkinointi versus todellisuus”-tutkimustyöllä. Tosin enemmänkin elintarvikkeiden (ja eläinruokien) saralla. Kosmetiikan suhteen olen niin amatööri, että tyydyn lukemaan asiasta enemmän tietävien kirjoituksia.
  Eikä se todellakaan ole ihan mitään ”lillukan varsiin tarttumista”, koska hyvin usein kuluttajaa johdetaan tahallisesti harhaan yleensä vielä hyvin räikeästi.

 5. Nimetön

  Voi apua miten kauniit hiukset! Miten olet saanut ne pysymään noin hyväkuntoisina ja paksuina vaikka blondaat?

  • Sanni

   Kiitos :) Mutta paksut? Poninhäntäni ympärysmitta ei liene varmaan kahtakaan senttiä :D Näyttävät vain kuohkeilta kuvissa kun ovat juuri pestyt. Kunto on aina ollut sama, käsittelin hiuksiani eli en… Kuivathan ne ovat, mutta koska en rääkkää niitä kuumilla muotoilulaitteilla tai föönillä niin ne säästyvät paljolta. :) Ainakin itse veikkaan että tuo föönaamattomuus ja se, että en koskaan muotoile niitä vaikuttavat kuntoon positiivisesti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.