Karkkipäivä
Karkkipäivä

Olen tullut hiuskotiin

Mä olen tullut hiuskotiin.

idviolettitukka_img_0032

Siltä musta tuntuu. Siis mullahan olisi aina kuulunut olla violetit hiukset, eikö niin? ^_^

Tasan viikko sitten repäisin ja kuoriuduin hiusnössöydestäni. Olen haaveillut violetista hiusväristä varmaan parikymppisestä saakka, kauan ennen tämän hetken sateenkaarihiustrendiä. Rakastan violettia väriä (ja My Little Ponien pastellista maailmaa), ei siis mitenkään yllättävää että sisimmässäni on pitkään kytenyt tällainen haave.

Ankea ”emmää uskalla kun…kun – -” -asenne on kuitenkin estänyt haaveen toteuttamisen. Olen aina ollut arka suurten hiusmuutosten suhteen ja tosiaankin, rohkeinta mitä viimeisen 20 vuoden aikana olen hiuksilleni tehnyt on muuttaa vaalea sävy lämpimästä viileäksi. Wow.

violettitukka_img_0002

Viime viikon maanantaina ajatus oli yhtäkkiä päässäni. NYT mä teen tämän. Mitä muka voisi tapahtua? Vaikka operaatio epäonnistuisi, ainahan värin saa pois – ainakin jotenkuten. Ja hiukset ovat uusiutuva luonnonvara.

Tuumasta toimeen. Luotan kauneuden ammattilaisasioissa aina kosmetiikkablogikollegoihini, ja koska en yhtään tiedä mikä paikka Tampereella on erikoistunut shokki/pastellivärjäykseen, laitoin kauneusbloggaajien Facebook-ryhmään tiedustelun asiasta. (Sieltä olen saanut tähän mennessä parhaat ja nopeimmat vinkit niin kynsisalonkiin, karvasalonkiin ja mistä voi ostaa Fudgea :D)

Suunnilleen 10 minuuttia myöhemmin mulla oli kampaaja varattuna :) Kävi niin loistavasti, että shokkiväreihin erikoistunut kampaaja löytyi sieltä Facebook-ryhmästä ^_^

sini_img_9942

Mun hiukset värjäsi ihana Sini. Sini on viittä vaille valmis parturi-kampaaja ja meikkaaja-maskeeraaja ja The Queen Of Glitter -blogin pitäjä. Blogista löytyy huikean makeita hius- ja meikkijuttuja ja onpa seos maustettu ruokaresepteilläkin :)

Kuten Sinin kuontalosta voi päätellä, nainen on aika lailla hurahtanut räiskyviin hiusväreihin. Tällä hetkellä Sini on ”off-kaudella” eli antaa viimeisimmän hiusvärinsä haalistua jotta voi taas tempaista päälle jotain ihan uutta. Seuraava projekti on kuulema shokkiviolettia ja liukuväriä. Tämä kampaaja ymmärtää selvästi violetin päälle… :) Sanni approves :)

violettitukka_ennen_jalkeen

Ennen ja jälkeen.

Toiveena oli ehta mylittleponymainen pastelliliila, enemmän sinertävä kuin punertava.

lemondrop

Suunnilleen sen sävyinen kuin Lemon Dropilla :) (Kuva: Ponyology.com)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja siinä onnistuttiin :) Vaan ei ihan helpolla.

Siitä stooria tänään :)

.

violettitukka_img_4873_2

Hiukset värjättiin sekoituksella Manic Panicin ja Arctic Foxin värejä.

Hiukset0916_IMG_9966

Sini sekoitteli monet eri cocktailit ennenkuin sopiva seos löytyi. :)

Operaatio aloitettiin vaalentamalla mun tyvikasvu. Sitten tehtiin pari koeraitaa joista valitsin mieleisen sävyn. Näihin koeraitoihin väri tarttui oikein hyvin.

violettitukka_img_9949_2

Valittu vaalea pastelliliila levitettiin hiuksiin, se näytti tältä.

Kun se huuhdottin pois, väri oli tarttunut niin huonosti että Sini totesi ettei koskaan ole vielä kohdannut asiakasta jonka hiukset hylkisivät suoraväriä näin pahasti. Kaikkein oudointa hänen mukaansa oli se, ettei sävy ollut tarttunut käytännössä lainkaan juuri vaalennettuun tyveen, jonne suoraväri (tai mikä tahansa väri) yleensä imaisee voimakkaimmin. Koeraitojen perusteella olisi odottanut aivan erilaista tulosta.

violettitukka_img_9957

Tältä hiukset näyttivät ensimmäisen värikäsittelyn jälkeen. Harmaanvaaleanvioletti.

violettitukka_img_9964

Sitten ei muuta kuin uutta käsittelyä perään. Tällä kertaa Sini sekoitti tuplasti voimakkaamman väriseoksen. Ai että olikin makean näköinen..! Vähän tummempi ja ”shokkivärisempi” kuin se Lemon Drop -liila mitä olin hakemassa, mutta ei yhtään huonompi, itse asiassa sairaan makea..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt väri tarttui paremmin, ja huuhtelun jälkeen tuloksena oli aika lailla se sävy mikä oli kiikarissakin. Tyveen väri ei tosin vieläkään ollut tarttunut kunnolla, mutta se ei onnistunut laimentamaan onneani. Yhteensä operaatioon kului kuusi tuntia (mukaanlukien hiusten föönaus ja kahden kosmetiikkafriikin höpöttely…;))

Iiik!! Olin niin fiiliksissä!

Olin koko viikon jännännyt että jänistäisin ja peruisin ajan, mutta kun peilistä katsoi uusi pää, olo oli vain superonnellinen ja iloinen! Mulla on ponihiukset! Viimein…! <3

violettitukka_img_0030

Kiitos Sini <3

violettitukka_img_0397

Sain ”hiustohtorilta” reseptimääräyksen suoraväriin jolla ylläpidän liilaa tukkaa kotona. Ostin tarkoitukseen Herman’s Amazing Direct Hair Colorin sävyssä Vicky. Väriä sekoitetaan hoitoaineeseen joka pesun yhteydessä.

violettitukka

Onnellinen tempaisija :)

Sini varoitteli, että suoravärien maailmaan ja pastelli/shokkivärjäilyyn ja herkästi koukkuun. Saa nähdä miten mun käy…^_^ Stay tuned :D

*

P.S. En ollut kertonut värjäysoperaatiosta Mr. Karkkipäivälle (tai muillekaan läheisille) ja olin suunnitellut yllättäväni miehen illallisella hänen tullessaan töistä. Värjäyssession venyessä jouduin keksimään jonkun verukkeen miksi en ehtinyt kotiin illallisaikaan, ja laitoin viestiin arvoituksellisesti ”Mulla on tässä yksi projekti kesken joka vähän venähti, näet sitten kun tulen”.

Kun sitten saavuin kotiin violettina, miehen reaktio oli yllättävän kesy. (Olin odottanut jotain ”minkä ihmeen pissistukan sä oot mennyt hankkimaan” -tyylistä vastaanottoa…)

”Häää…. Mä luulin että sä olit ottamassa tatuointia…!” oli kommentti. ”Mutta on nuo hiuksetkin ihan siistit!”

:)

Sisko taisi järkyttyä enemmän nähdessään uuden Facebook-profiilikuvani ;)

Kommentit (86)

 1. Piia

  Olipa mahtavaa löytää tämä postaus (ja blogi!), olen haaveillut violetista tai ”JannikaB”-tukasta varmaan vuoden, mutta nössöys on toppuuttanut toimimaan :D Ehkäpä vielä itsekin uskallan, kiitos tästä jutusta!

  • Sanni

   Ollos hyvä :)

 2. Em

  Oi, aivan ihanat hiukset! Oon värjäillyt omaa kuontaloani shokki- ja pastelliväreillä vaihtelevalla aktiivisuudella varmaan kohta vuosikymmenenen, ja mulla on juuri tuo sama ongelma että vastablondattuun tyveen tarttuu älyttömän huonosti. Täysin kaiken logiikan vastaista, mutta näin sitten vaan on, riippumatta käytetystä vaalennuksesta tai väristä. Kiva saada jonkinlainen ”outous-synninpäästö”, en ole siis ainoa jolla on tää ongelma! :D

  • Sanni

   :D

   Helpottaa kuulla että meitä on muitakin :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.