Olen ihan öljyyntynyt

Tajusin, että olen tämän vuoden aikana lopullisesti öljyyntynyt. Öljystä on tullut mulle ihonhoitotuote numero yksi.

Viitaten lauantain ihonhoitonostalgiapostaukseeni – kauas on tultu niistä ajoista. Todella kauas.

20-vuotiaana en ollut kuullutkaan, että ihoa voisi kosteuttaa – puhumattakaan puhdistaa (!) öljyllä. Jos joku olisi tällaista ehdottanut, olisin pitänyt väitettä absurdina. Öljyisyyshän on asia, mikä ihonhoidossa pyritään poistamaan iholta – ei lisäämään iholle.

30-vuotiaana tunsin jo kasvoöljyjen olemassaolon. Ne tuntuivat erikoisilta, ja luokittelin ne mielessäni lähinnä superkuivaihoisten jutuksi. Clarinsin kouluttaja tosin onnistui ammattitaidollaan vakuuttamaan minut siitä, että kasvoöljy voi jopa tasapainottaa ihoa ja sopia myös rasvoittuvalle iholle. Dr. Hauschkan koulutukset vahvistivat tätä ajatusta. Siltikin – en olisi kuunaan laittanut öljyä omalle iholleni.

Piti odottaa ikävuoteen 36, ennenkuin löysin kasvoöljykoostumuksen, josta vilpittömästi pidin -> Ekopharma Mustaherukansiemenöljy, ja ikävuoteen 41, että otin öljyt osaksi päivittäistä ihonhoitoa.

Vuoden 2021 aikana öljyt – ja etenkin öljy & seerumi -yhdistelmä – pikku hiljaa ohittivat kasvovoiteen ihoni ykköskosteuttajana. Vuonna 2022 öljy siirtyi mulle ykköstuotteeksi myös puhdistuksessa.

Oon todellakin aivan rakastunut öljyihin. ❤️ Mitä enemmän erilaisia öljyjä testaan ja mitä enemmän perehdyn öljyjen vaikutuksiin ja koostumuksiin, sitä enemmän hullaannun.

Eteerisillä öljyillä on tässä myös täysin olennainen rooli. Eteerisiä öljyjä sisältävät tuoksuvat öljyt ovat selvästi suosikkejani, sillä aromaterapeuttisen ominaisuuden myötä saa arvokkaan bonuksen. Toisaalta – aina tuoksun ei tarvitse tulla eteerisistä öljyistä saadakseen minut ihastumaan – Mádaran Strawberry Vitamin Blend -mansikansiemenöljy on oiva esimerkki tästä.

Vuosien varrella Ekopharman ohella Mádara on varmasti eniten vaikuttanut öljy-käännynnäisyyteeni. Mádaran ensimmmäiset kasvoöljyt, Superseed-öljyt, edustavat hienostunutta kuivaöljytyyppiä, ja tämän samettisen tuntuisen ja ohuen öljytyypin kautta minun oli helppo totuttaa itseni sekä ihoni öljyn käyttöön. Koska rasvaisuuden tunnetta en voinut iholla sietää todella pitkään – vaikka öljyt eivät koskaan ihoani tukkineetkaan. Rasvaisuus vain oli ehdoton ei-ei.

Bybin Booster-öljyt olivat seuraava askel vakiintuneempaan öljyn käyttöön. Boostereissa oli myös täyteläisempiä koostumuksia, mutta huomasin, ettei paksumman öljyn tunne iholla enää tuntunutkaan yhtä vastenmieliseltä kuin ennen. Tai oikeastaan lainkaan vastenmieliseltä. Aloin koukuttua öljyn jättämään verrattomaan pehmeyden tunteeseen. Parhainkaan voide ei jätä ihoa yhtä pehmeäksi kuin öljy.

Mádaran Deep Moisture Vitamin Oil toi ilmestyessään mukaan tuoksullisen puolen – se oli ensimmäinen todella hyvän tuoksuinen kasvoöljy, jota olen käyttänyt. (Sen jälkeen niitä onkin ilmaantunut monia…)

Korealainen Urang oli kuitenkin se brändi, joka lopullisesti sinetöi kestorakkauteni – ja uudenlaisen asenteeni – öljyihin. Urangin myötä opin sekoittamaan öljyä vesipohjaiseen seerumiin, ja löysin uuden raikkaan tavan käyttää öljyä. Olin myyty. Öljy voi tuntua myös tältä..! 

Kiitos Urangin, koko ihonhoitorutiinini muuttui, ja pikku hiljaa öljystä tuli ihonhoitoni kruunattu kuningatar. Tänä vuonna se on lähes täysin syrjäyttänyt voiteen paikan, ja ainoa päivittäin käyttämäni voide on enää silmänympärysvoide.

Vuoden 2022 merkittäviin öljy”tapauksiin” on kuulunut Essen superpaksu Protect Oil, josta vastoin kaikkia odotuksia tuli yksi suurimmista suosikeistani, sekä Mádaran Custom Actives -sarjan uudelleenlanseeraus. Custom Actives -sarjasta löytyi ylempänä mainittu mansikan tuoksuinen huippusuosikki Strawberry Vitamin Blend, sekä hienot Provitamin A – sekä Omega-öljycocktailit. Myös Haut-Ségalan upeat yhden öljyn luomuöljyt olivat fantastinen löytö – ei vähiten markkinoiden tehokkaimpiin kuuluvan Rubiginosa-laadun ruusunmarjansiemenöljynsä puolesta! Tashin Retinoil Bakuchiol -öljy puolestaan lunasti paikkansa kaikkien aikojen ohuimpana ja kuivimpana kasvoöljynä.

Edullisempien brändien puolelta L300 Pro-Retinol-öljyseerumi, Dermosilin Skin Solutions -kasvoöljy sekä Laveran Re-Energizing Sleeping Oil Elixir ovat myös maininnan arvoisia vuoden tuttavuuksia.

Voi että, voisin alkaa pitää omaa ihonhoitoöljy-kolumnia tai -palstaa..! 😍 Niin innoissani olen tästä aiheesta. 🔥

PUTSARIT

Siihen, että öljyputsari siirtyi mulla ykköseksi juuri tänä vuonna, vaikutti täydellä varmuudella yksi tuote: Djusien Liquid Silk.

Vaikka markkinoilla on aiemminkin ollut helposti huuhtoutuvia putsariöljyjä kuten Whamisa ja Yves Rocher, Djusien putsari tyhjensi palkintopöydän koostumuksellaan, joka on niin täydellinen, ettei sen suoritukseen voi olla mitään lisättävää. Liquid Silk tuntuu iholla niin miellyttävältä, että sen käyttöä oikein odottaa – sitä haluaa päästä hieromaan naamaansa.

Koostumuksessa on juuri oikeanlainen ”sitkaus” (tuotteen luoneen Katja Kokon oma ilmaisu), joka tekee öljystä ihanteellisen hierottavan ja iholla todella miellyttävästi liukuvan. Liquid Silk on ohut mutta samalla sen verran täyteläinen, että koostumus tuntuu ylelliseltä ja mahdollistaa kunnon hieronnan. Ohuemmat ja vetisemmät öljyt kuten yllä mainitut Whamisa ja Yves Rocher eivät sovi yhtä hyvin pidempään hierontaan, ja niiden ”vetisyys” tekee niistä myös vähemmän ylellisen tuntuisia – vaikka muuten oikein hyviä ovatkin.

Djusien ohella vuoden kaksi muuta hittiputsaria ovat Evolven Kalahari Dream Cleansing Oil sekä kotimaisen Taigan Anti-Age Cleansing Oil.

Nämä ovat tyypiltään saman henkisiä kuin Djusien Liquid Silk eli keskitäyteläisiä, iholla miellyttävän tuntuisia ja äärimmäisen hyvin iholta huuhtoutuvia. Mutta – mikään öljyputsari ei tunnu mun iholla yhtä täydelliseltä kuin Djusie. 🏆 Näin on. Jos jotain – Djusien tuoksu voisi olla miedompi, mutta olen jo tottunut sen in-your-face-voimakkuuteen ja tuoksu on ”röyhkeässä” erikoisuudessaan jollain tapaa osa Djusie-elämystä.

Djusien Liquid Silk oli se putsari, jonka myötä öljypuhdistus alkoi tuntua iholla miellyttävämmältä kuin vaahtopuhdistus – ja se on paljon mun iholla se. Ei taida olla enää paluuta entiseen.

*

Onko lukijoiden joukossa yhtä öljyyntyneitä tyyppejä kuin minä?

Kertokaa omista lemppari-öljytuotteistanne! ☺️

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito
Kommentit (64)
 1. Mulla ei ole oikeastaan mitään suosikkiöljyä, koska haluan aina kokeilla uutta. Ja avattuja öljyputeleita on kaapissa aika monta 😌 Oonkin miettinyt että miten kauan tuollaiset pipettiöljypullot säilyvät hyvänä? Niitähän käytetään vain pari tippaa päivässä, ja kun on monta avattuna niin saattaa mennä useampikin vuosi ennen kuin tyhjenevät… Voiko ne härskiintyä, ja onko niiden käyttämisestä sitten enää hyötyä?

  Nyt mulla on kaapissa avattuna ainakin Djusieta, Madaraa, Frantsilaa, YA naturaeta ja Patykaa. Ehh..

  1. Oonkin miettinyt että miten kauan tuollaiset pipettiöljypullot säilyvät hyvänä?

   Riippuu paljon öljyjen rasvahapoista, eli kuinka paljon niissä on kerta- ja monityydyttymättömiä ja tyydyttyneitä rasvahappoja. Mitä enemmän monityydyttymättömiä, sitä nopeammin öljy härskiintyy, mitä enemmän tyydyttyneitä, sitä paremmin se säilyy. Myös öljyseokseen lisätyt antioksidantit hidastavat härskiintymistä, eli jos tuotteeseen on lisätty esimerkiksi E-vitamiinia, se säilyy paremmin kuin seos, johon ei ole lisätty erikseen antioksidanttia. Toiset öljyt ovat myös itsessään (saippuoitumattoman osuutensa puolesta) antioksidanttisempia kuin toiset, ja mitä antioksidanttisempi öljy, sitä paremmin se säilyy.

   Suuri osa kosmeettisista kasvoöljyistä koostuu suurimmaksi osaksi tyydyttymättömistä rasvahapoista, ja oma kokemukseni on, että kasvoöljy säilyy hyvänä avaamisen jälkeen keskimäärin pari vuotta.

   Härskiintynyt öljy harvemmin on vaarallinen iholle, mutta tietyt rasvaliukoiset vitamiinit saattavat hapettuessaan muuntua epäedullisiksi yhdisteiksi, joten härskiintynyttä öljyä ei kannata käyttää.

   1. Tyhmä kysymys, mutta huomaako härskiintymisen helposti esim. hajusta? Mä en ole tähän mennessä huomannut epäilyttäviä hajuja. Tosin jos öljypullo on muistini mukaan ollut tosi kauan avattuna, niin alan yleensä lätkiä sitä myös vartalolle että saisin käytettyä loppuun 😅

    Puhdistusöljyjä on tosiaan monia hyviä. Djusie, Taiga ja Whamisa on minun(kin) suosikkeja. Avril toimii mulla myös, ei ole emulgoitumisongelmia.

    1. Tyhmä kysymys, mutta huomaako härskiintymisen helposti esim. hajusta?

     Huomaa kyllä, haju muuttuu tunkkaiseksi. Tosin asteet vaihtelevat, ja vasta ”vähän” härskiintynyt on miedommin tunkkainen kuin kunnolla härskiintynyt. Riippuu siis henkilön hajuaistin herkkyydestä, miten nopeasti nenä aistii härskiintymisen. Mä esim. juuri huomasin Bybin Mustikka-boosterissa ihan vienon hajumuutoksen. Tuoksu ei vielä ole suorastaan paha, mutta se on muuttunut alkuperäisestä ja siitä tietää, että öljyn rasvahapot ovat hapettuneet.

     Ihmeen kauan nuo Bybinkin buusterit kyllä kestävät; niihin ei ole lisätty ylimääräisiä antioksidantteja parantamaan kestävyyttä, ja oman pulloni sain kolme vuotta sitten.

 2. En ole tutustunut noin moneen öljyyn,ensimmäinen öljyni taisi olla novexpertin omega,koska olen ollut hieman tuoksuherkkä. Se ei kuitenkaan vakuuttanut minua, niinkuin ei sarjan öljyputsarikaan (vaikka olikin ensimmäinen putsari ylipäätään, joka sain vedenkestävät ripsarit pois).
  Seuraavaksi taisin testata mossan öljyä 🤔 mutta kyllä djusien fruitglaze ja mainitsemasi puhdistusöljy on loistavia. Itse pidän myös whamisan puhdistusöljystä,pumppu ja muovipullo ovat minusta käytännöllisemmät. Tehossa se ei häviä djusielle, mutta tuoksussa kyllä.
  Vielä 10- vuotta sitten öljyt oli minulle tuntemattomia, enkä voinut kuvitellakaan käyttäväni öljyä. Seerumeita kyllä,ehkäpä joku öljypohjainen seerumikin olisi voinut mennä. Aamuisin en yleensä öljyä käytä, ellei ole aikaa antaa sen tekeytyä reilusti ennen meikkausta,tosin nyt huomaan kasvojeni kyllä imevän aivan kaiken, mitä niille vain tarjoan. Joko ikä (39) tai talvi on tehnyt tehtävänsä 🤭 tai molemmat. Tarkkana joudun olemaan raaka-aineiden kanssa, viime kesänä opin, että kookos tukkii ihoni (Kiitos algamariksen aurinkosuoja) . Myös tuoksuherkkyys vähän rajoittaa tuotteita.

  1. Vielä 10- vuotta sitten öljyt oli minulle tuntemattomia, enkä voinut kuvitellakaan käyttäväni öljyä.

   On tosiaan hauskaa, miten nopeasti öljyt lopulta löivät läpi ”massamarkkinoilla”. Kauneudenhoidon trendit kulkevat yleensä aalloissa, olisi kiinnostava tietää, onko joskus esim. 70-luvulla ollut edellinen ihonhoitoöljybuumi. :) Ainakin 1900-luvun alussa on käytetty paljon öljyjä ja balmeja, kun emulsioteknologia oli vielä niin yksinkertaista.

   Itse pidän myös whamisan puhdistusöljystä,pumppu ja muovipullo ovat minusta käytännöllisemmät. Tehossa se ei häviä djusielle, mutta tuoksussa kyllä.

   Mä tykkään myös Whamisan puhdistusöljystä, se olikin pitkään ykkönen – kunnes Djusie saapui kentälle. Djusien myötä oivalsin tykkääväni enemmän tuollaisesta täyteläisemmästä öljyputsarikoostumuksesta, kun aiemmin olin aina yhdistänyt täyteläisemmän koostumuksen heikompaan huuhtoutuvuuteen. Tänä vuonna tutustuinkin sitten kerralla kolmeen täyteläisempään ja silti iholta todella hyvin huuhtoutuvaan öljyputsariin eli Djusieen, Taigaan ja Evolveen. 😍

   Tarkkana joudun olemaan raaka-aineiden kanssa, viime kesänä opin, että kookos tukkii ihoni (Kiitos algamariksen aurinkosuoja)

   Kookosöljy on komedogeeninen öljy, eli ei sovi kaikkien iholle. Alga Mariksen tuotteissa käytetään kookosöljystä johdettuja alkaaneja, joiden puolestaan ei pitäisi olla komedogeenisiä, mutta aurinkovoiteiden koostumukset voivat monistakin syistä tukkia ihoa. (Koska niistä on tehtävä erityisen tiukasti ihoon takertuvia, vettä hylkiviä ja ”kalvomaisia”)

   Edit. No katsos, olihan joissain Alga Mariksen voiteissa myös puhdasta kookosöljyä, ainakin Sprayssa.

   1. Mulla oli algamarikselta se kasvoille tarkoitettu sk30 (väritön) ja myös sitä suihkutettavaa sensitive lastenversiota (ohuempi koostumus) olen testannut kasvoille, vaikka sopii myös vartalolle. Myös biosoliksen aurinkosuojaa kasvoille ja vartalolle olen testannut.

    Luin viime kesänä kaikki mahdolliset oppaat ja ohjeet, miten nuo tökötit pestään iholta pois ja en vaan saanut toimimaan. Ihoni kuivui -kasvojen ihoa ihan kiristeli pari tuntia aurinkovoiteen levityksen jälkeen, samoin vartalon ihoa kiristeli ja vaikka kuin öljyllä jynssäsin, niin en saanut kaikkea voidetta vartalolta pois-taipeista huomasi,kun valkoista hippua hilsehti.
    Ja sitten tietysti vielä ne näppylät kasvoille 🙈 yhdistelmä kiristelevä kuiva iho ja näppylät – ei hyvä.

    Haluaisin käyttää luonnonkosmetiikan aurinkosuojia, mutta en yksinkertaisesti taida pystyä. Pääasia kai, että vältän polttamasta ihoni. Se lienee tärkein.

    Minulla odottaakin kaapissa Djusien öljyputsari. Evolvea ja taigaa en ole testannut. Täytyykin varmaan tutkailla missä olisi paras hinta-laatu-suhde. Paluuta muuhun putsariin ei kuitenkaan ole,koska vedenkestävää ripsaria en ole saanut koskaan millään muulla poistettua niin hyvin, kun öljyputsarilla.

    1. Luin viime kesänä kaikki mahdolliset oppaat ja ohjeet, miten nuo tökötit pestään iholta pois ja en vaan saanut toimimaan. Ihoni kuivui -kasvojen ihoa ihan kiristeli pari tuntia aurinkovoiteen levityksen jälkeen, samoin vartalon ihoa kiristeli ja vaikka kuin öljyllä jynssäsin, niin en saanut kaikkea voidetta vartalolta pois-taipeista huomasi,kun valkoista hippua hilsehti.
     Ja sitten tietysti vielä ne näppylät kasvoille 🙈 yhdistelmä kiristelevä kuiva iho ja näppylät – ei hyvä.

     Onpa ikävän kuuloista. Tällaisia kokemuksia on tullut muutaman kerran vastaan aikaisemminkin, ja ei kai voi (jälleen) muuta todeta, kuin että ihmisten ihot ovat hämmentävän erilaisia mitä tulee ihon ja kosmeettisten aineiden kemiaan. Ahh, jun joskus saisin perusteellisen tieteellisen selityksen sille, mistä näissä eroissa on kyse. Miksi mineraalit (tai mineraaliaurinkovoide) takertuu jonkun ihoon ja toisen ihoon ei? Miksi 38-maskarat lähtevät täydellisen helposti joidenkin ihmisten ripsistä ja toisten ei – ei minkään asteisella vedellä? Miksi saippua-laatuinen palashampoo kerrostuu toisten hiuksiin tehden niistä tahmeat klimpit, kun toisten hiuksista tulee upean kuohkeat ja puhtaat?

     Ei näihin varmaan koskaan saa vastausta. Silloin kun itse on siellä pöydän ”huonommalla puolella” eikä pääse kokemaan toisten kuvailemia hyötyjä, niin kyllähän se harmittaa.

     Jos olisin sinä, en varmasti itsekään jaksaisi enää käyttää mineraaliaurinkovoidetta.

     1. Mielestäni vastasin jo tähän, mutta kommenttini varmaan katosi taivaan tuuliin.

      Mulla ei toimi myöskään nuo 38asteen ripsarit. Ne tekee ripset klähmäsiksi ja ne irtoavat murusina päätyen siten silmiin ja mun herkät silmät ei kestä myöskään niin kuumaa vettä,jotta saisin ne irtoamaan jotenkin siistimmin. Yleensä mulla on siis ollu kasvot ja silmät täynnä niitä muruja poispesun yhteydessä 😆

      Sit palashampoot. Oon kokeillut vain famoa ja sun suosittelemaa laveraa. Molemmat on toimineet, mutta ne ei olekaan saippuapohjaisia. Ainut mikä ei toiminut,oli testiin saamani keratiinipala famolta,joka teki vahamaisen pinnan mun hiukseen ja tosi sähköiseksi.

      Mulla oli viime kevättalvena käytössä djusien tuotteet ja bybin spf30 päivävoide. Luulin acidbloomin liian kevyeksi iholleni, mutta ehkä osasyy oli myös tuo päivävoide, koska sama ikävä kiristely sen käytöstä tuli kuin luonnonkos.aurinkovoiteista. myös madaran citycc oli ihan järkyttävää jankkia-siis poispeseytyvyys ihan hirveä, vaikka kuin öljyllä yritin liuottaa. Oli se toki myös muutenkin koostumukselta liian tujua (rasvaista).
      Voisiko se kehumasi tashin uusi seerumi/voide olla mulle hyvä-uskaltaisinko kokeilla- mitä tuumit?

      1. Se sun edellinen kommentti kyllä tuli perille, mutta mulla on ollut tässä useampi päivä kun en ole oikein yhtään pystynyt keskittymään blogikommentteihin, niin olen jättänyt niiden julkaisun odottamaan sitä hetkeä, kun voin lukea ne keskittyneenä ja ajatuksella :) Nytkin on vähän pirstaleinen mieli mutta julkaisen tämän nyt kuitenkin, ettet enää ihmettele minne sun kommentit jää. 😄

       38-maskarat on tosiaan pahinta mitä omissa silmissäni tiedän, muruilmiö on aivan kamala ja osa ripsarista ei irtoa edes muruina vaan jää kiinni, ja irtoaa vasta pikkuhiljaa useamman päivän aikana. Todellakin kestomaskara, mutta vähän liiankin kesto mun makuun..! :D ”Lohdullista” kuulla, että joku muukin jakaa tämän kokemuksen, kolmekasit kun yleensä nauttivat vankkumatonta suosiota. (Ja siis upea juttu heille, joilla ne toimivat..!)

       Kysyit siinä toisessa kommentissa (mä jätän sen nyt julkaisematta kun julkaisen tän):

       Olisko sulla suositella jotain aurinkosuojaa,jota uskaltaisin vielä kokeilla vai siirrynkö suosiolla apteekin tuotteisiin 🫣

       Mä ohjaisin sut kyllä suoraan normikosmetiikan aurinkotuotteisiin..! 😄 Jos edes Mádaran CC ei ole irronnut sulta kunnolla, ja se on vain SPF 15 eli sisältää paljon vähemmän mineraalijauhetta kuin SPF 30 tai SPF 50, niin pidän hyvin epätodennäköisenä että mikään mineraaliaurinkovoide lähtisi sun iholta helpolla. Toki esim. Tashin DD Glow on paljon Mádaran CC:tä ohuempi, mutta sama määrä siinä periaatteessa on mineraalifiltteriä, kun SPF on sama. (En ole tsekannut onko kummassakin samat UV-suoja-aineet, jos käyttää pelkkää titaanidioksidia niin sitä itse asiassa tarvitsee vähemmän kuin sinkkioksidia.)

       Uskon, että pääset helpoimmalla, kun valitset kemiallisen aurinkovoiteen :) Suosittelen lämpimästi esimerkiksi Korresin aurinkovoiteita, ovat ihan älyttömän miellyttäviä. 👌

       1. Minä jo aloin epäillä omaa muistiani 🤭

        Tuoksuuko nuo korresit?
        Mulla on ainakin kasvoille ollu joku la roche posayn spf50,joka on toiminu hyvin. Vartalolle sit taas rieman p20 on ollu hyvä,jopa lapset (/teini!) suostuu sen käyttöön,kun se levittyy helposti,imeytyy nopeasti eikä jää juuri yhtään tahmeaksi. Se onkin tosi erikoinen öljyltä näyttävä ja tuntuva (ollu myös suihkeversio,mutta sama koostumus) litku.
        En oo tainnu edes lisäillä sitä pitkin päivää koskaan ja kukaan ei oo palanut, vaikka lapset on perineet mun herkästi palavan ihotyypin. Turvallisuudesta en sitten tiedä- se oli syy, miksi luonnonkosmetiikkaan haluaisin siirtyä.

        1. Tuoksuuko nuo korresit?

         Kyllä. Yoghurt-linjan auribnkovoiteet on olleet mulla ahkerasti käytössä, niissä on sellainen ”mausteisen hedelmäinen” tuoksu, ei makea. Aika kevyt mun nenään.

         Rieman p20 on ollu hyvä,jopa lapset (/teini!) suostuu sen käyttöön,kun se levittyy helposti,imeytyy nopeasti eikä jää juuri yhtään tahmeaksi. Se onkin tosi erikoinen öljyltä näyttävä ja tuntuva (ollu myös suihkeversio,mutta sama koostumus) litku.

         Mä olen itse asiassa töiden merkeissä juuri tutustumassa P20-aurinkovoiteisiin. Se vedetön Original-koostumus on tosiaan aika erikoinen; pohjautuu alkoholiin (!) ja esteriöljyihin. Voin hyvin käsittää miksi se imeytyy niin hyvin öljyisestä tuntumastaan huolimataa. Aika stydisti siinä on alkoholia…. Oon testannut myös uutta emulsiomaista P20 Sensitive-koostumusta ja se on mulle enemmän mieleen, oikein hyvän tuntuinen.

         P20-tuotteissa on erinomaiset UV-filtterit, suojaavat todella hyvin niin palamiselta kuin vanhentavalta UVA-säteilyltä.

         1. Mut onko niissä p20 tuotteissa jotain sellaisia aineita,jotka olis ”huonoja”. Oon ymmärtäny,et vain fysikaalinen suoja olis turvallinen… mut kuten jo todettiin,ei toimi mulla 🤭

          Viime kesänä meillä oli testissä joku kasvoille tarkoitettu emulsiomainen aurinkosuoja ja sit noi peruslitkut/suihkeet. Ehkä itse tykkäisin vieläkin enemmän jos se koostumus olisi ihan himpun verran jähmeämpää,kun nythän se on ihan lirua,et valuu herkästi sitten pitkin lattioitakin.

          Mutta ehdottomasti pitää testata korresia,jos sitä jostain löydän. Täällä tuppukylässä kun on markettien lisäksi vain apteekkeja ja sokos 🤭

          1. Mut onko niissä p20 tuotteissa jotain sellaisia aineita,jotka olis ”huonoja”. Oon ymmärtäny,et vain fysikaalinen suoja olis turvallinen… mut kuten jo todettiin,ei toimi mulla 🤭

           Riippuu täysin siitä, mitä kukin pitää ”huonona”. :) Mun mielestä yksiselitteisesti huonoja aineita ovat oikeastaan vain muoviyhdisteet, jotka eivät maadu.

           P20-tuotteissa ei ole muoviyhdisteitä. 👍

           Fysikaalista suojaa voi siinä mielessä pitää ”turvallisempana”, että se ei imeydy ihoon. Eli tuo imeytymisaspekti on ainoa peruste tälle väitteelle.

           Lopulta ihan kaikki, mikä puolestaan imeytyy, on sellaista, mistä emme voi 100% tietää, mitä ko. kemikaalit elimistössämme tekevät. Totta kai kaikki kosmetiikan kemikaalit (ainakin EU:ssa) on hyväksytty turvallisiksi käyttää tämän hetken tiedon valossa, mutta ainesosista tulee jatkuvasti tietoon uutta, ja sen vuoksi esimerkiksi jotkin aikaisemmin turvallisina pidetyistä ainesosista on nykyään joko kielletty tai niitä saa käyttää rajoituksin. Emme siis tosiasiassa voi ikinä olla 100% varmoja, mitä jokin ihoon imeytyvä ainesosa tekee. 30 vuoden kuluttua voikin selvitä, että jokin tällä hetkellä ylistetty ja turvalliseksi luokiteltu aine saattaakin tehdä jotain pahaa.

           (Pahoittelut kun tähän unohtui vastata.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *