Karkkipäivä
Karkkipäivä

Oleellinen juttu: siveltimen merkitys meikkipohjalle

Tajusin viikonloppuna, että olen unohtanut ihan tosi oleellisen jutun viime kuukausien meikkivoidehehkutuksissani.

Hoen täällä vain, että ”tää jättää niin ihanan pinnan” unohtaen kokonaan mainita, että käytetty levitysväline vaikuttaa suuresti ellei ratkaisevasti tulokseen.

Sain tästä muistutuksen viikonloppuna levittäessäni CC-voidetta laiskuuksissani sormin. Pinnasta ei tule yhtään samanlainen kuin siveltimellä. Yhtäkkiä mulla ihan syttyi lamppu pään päällä; herranjestas, jos monikin on hankkinut CC-voidetta mun suositusten perusteella ja ihmettelee peilin ääressä kun tulos ei olekaan se kostean heleä ja samettisen tasainen mistä mä olen täällä puhunut. Koska itselläni jälki on todellakin aivan erilaista sormin levitettynä, paljon mattaisempaa ja ihoon jää jopa näkyviä meikkivoiderantuja. Siveltimellä laitettuna iho on kuin ”airbrushed”.

Nyt mä alleviivaan teille siveltimen merkityksen :)

naturalcode_cc_voide_sand_img_3906

Tässä on Natural Coden CC-voide mun kasvoilla.

kicks_bbcreambrush

Lempisiveltimeni sen levitykseen on Kicksin napakka, ”pyöreä”päinen BB Cream -sivellin. Tämä sivellin on ylipäänsä suosikkejani voidemaisen meikkivoiteen levityksessä.

lumene_sivellin_img_5212

Tällä siveltimellä (Lumenen) olen puolestaan levittänyt Lumenen Instant Glow -väriseerumin. Tämä hieman löysempi sivellin sopii mielestäni tosi hyvin Instant Glow’n nestemäiselle koostumukselle ja kevyelle peitolle, mutta se toimii oikein hyvin myös Natural Coden CC:n kanssa.

Kicksin sivellin jäi kotiin kun pakkasin joulureissun kamat ja olen nyt käyttänyt pelkästään tuota Lumenen sivellintä.

vuodenparhaat2016_naturalcodecc

Halusin yrittää demonstroida siveltimen ja sormilevityksen eroa iholla ja pyysin malliksi sisareni jonka iho on saanut täällä jo esitellä huonoa ja onnistunutta meikkipohjaa sekä meikki- & hoitotuotteiden vaikutusta huokosiin.

En saanut kuvissa välittymään pintojen eroa ihan sellaisena kuin se on livenä mutta ehkä näette jonkinlaisen eron ja saatte kiinni siitä mitä tarkoitan..?

cc_voide_ennen_voidetta_img_5175

Iho ilman meikkipohjaa.

cc_voide_levitys_sormin_img_5179

Natural Coden CC-voide sormin levitettynä teistä katsoen vasemmalla puolella.

cc_voide_levitys_sormin_vs_siveltimella_img_5184

(Teistä katsoen) oikealla puolella CC-voide siveltimellä levitettynä.

Siveltimellä levitetty pinta on paljon peittävämpi, tasaisempi ja kuulaampi. Sivellin tuo jollain kumman tavalla paremmin esiin meikkivoiteen valoaheijastavuuden.

cc_voide_levitys_siveltimella_img_5199

Kuulaus näkyy parhaiten tässä kuvassa.

cc_voide_levitys_sormin_img_5201

Sormin levitetty puoli on himmeämpi ja läpikuultavampi.

 cc_voide_ilman_img_5175

Käytti sitten mitä levitystekniikkaa tai -välinettä tahansa, niin punoituksen tämä voide kyllä neutraloi äärimmäisen hyvin. :)

*

Millä välineellä te levitätte meikkivoiteen? Vaihteletteko välinettä eri tyyppisten meikkivoiteiden välillä? Oletteko huomanneet samanlaisia eroja sormien ja sivellinten välillä kuin minä?

Kommentit (72)

 1. Elli A

  Olen itse aina levittänyt meikkivoiteen tai -fluidin iholle sormin. Käytän nestemäisiä meikkivoiteita. Syy sormin levitykseen on se, että näin voi laittaa meikkioidetta tarpeeksi vähän. Sivellin imee itseensä paljon ainetta ja jotenkin myös päästää iholle paljon ainetta. Sormin meikkivoiteen saa paineltua ja taputeltua ihoon, niin että häivytys onnistuu (en aina laita meikkivoidetta koko kasvoille). Nyt on kyllä pakkasten mukana ilmennyt sellainen ongelma, että kun käsien iho on niin kuiva, niin meikkivoide imeytyy joteniin sormiin, ja kuivuu ennen kuin saan sen kasvoille, sillä levitän voiteen ensin sormiin.. Eli pitänee kai ostaa jonkinlainen sivellin. Vai onko jollaikin jokin järkevämpi tapa levittää meikkivoide sormin? Olen jossain nähnyt tehtävän sellaisia tippoja kasvoille meikkivoiteella, ja ne tipat sitten levitetään kukin omalle alueelleen (nenä, leuka, posket..), mutta itse saan sillä tavoin vain läikikkään pohjan. :)

  • Sanni

   Vai onko jollaikin jokin järkevämpi tapa levittää meikkivoide sormin?

   Entäs jos laitat käsiin kosteusvoidetta ennen meikkivoiteen levitystä? :) Niin käsien iho ei imaise itseensä niin paljon meikkivoiteen kosteutta.

   • Elli A

    Olen kokeillut, mutta silloin se käsivoide tuntuu siirtyvän myös kasvoille. No joo, eivät nämä pakkaset loputtomiin kestä. ? Voisi kyllä ihan mielenkiinnosta kokeilla sivellintä uudelleen.

    • Sanni

     Mitenkäs sinulla ja Lumenen väriseerumilla on mennyt? Onko ollut yhtään parempaa menestystä kuin sinulla ja Lumenella aiemmin…?

     Tuosta mitä kirjoitit aiemmin siveltimestä ja meikkivoiteen annostelusta, ihan totta että sivellin saa meikkivoiteen ”riittämään” kasvoille enemmän kuin sormet (kamalan huonoa suomea mutta pointti varmaan avautuu :)) joten siinä mielessä ymmärrän kokemuksen, että siveltimen kautta meikkivoidetta tulee ”liikaa” eikä saa kontrolloitua määrää samalla lailla kuin sormin. Oletko kokeillut annostella meikkivoidetta pienellä peiteainesiveltimellä? Jos laitat meikkivoidetta vain ihan pienin ”täsmäiskuin” pienille alueille kasvoja, voisi peiteainesivellin toimia tarkoituksessa meikkivoidesivellintä paremmin.

     • Elli A

      Olikin muuten tarkoitus kirjoittaa Lumenen väriseerumista. ? Ei toiminut koko kasvoille.. Eli iho lähti kiiltelemään ja näytti huonolta jo tunnin sisällä. MUTTA tein sitten niin että käytin seerumia viimeistelytuotteen tavoin, eli taputtelin sitä vain poskipäille ja nenän päälle ja ylipäätään niihin kohtiin kasvoja jotka ovat kuivia ja joilla ei ikinä ole näkyviä ihohuokosia. Ja se toimi ?.Sävy on tosi kaunis ja kuultava!

      Aion kokeilla tuota sivellinjuttua. Kiitos vinkistä. ?

      • Sanni

       Harmi ettei toiminut koko iholla, mutta onneksi ei kuitenkaan jäänyt ihan hukkaostokseksi. Lumenen voidepohjissa on siis vain jotain joka riitelee sun ihon kanssa… Tuli mieleen vielä, että voithan myös kokeilla sekoittaa Lumenen väriseerumia toiseen (mattaisempaan) meikkivoiteeseen, kuten joku myyjä oli toiselle lukijalleni vinkannut :)

 2. Kirsikka

  Nyt on pakko tulla kiittämään sivellinlinkistä. Kävin ostamassa Cailapin meikkivoidesiveltimen ja testasin sitä äsken. Todellakin parempaa ja kuulaampaa jälkeä kuin sormin! Käytän Lumenen Matt control oil-free foundationia ja Nyxin stay matte but not flat foundationia . Joudun arpiin laittamaan vielä peiteainetta mutta tasoittelin nekin siveltimellä. Puuterinkin jälkeen tulos on ihanan siloinen ja air brushed niin kuin sanoitkin. Mutta kuitenkin vielä ainakin siveltimellä laittaminen on hitaampaa ja kiireisinä aamuna ajattelin edelleen käyttää sormia. Kiitos vielä kerran vinkistä!

  • Sanni

   Kiva kuulla että vinkistä oli hyötyä :) :) Kiitos kun jaoit kokemuksen :)

 3. Nanni

  Jos pitäisin blogia, tekisin just samanlaisen postauksen :) Mulla on muutamia erilaisia siveltimiä ja niillä saa samaa meikkivoidetta käyttäen todella erilaisen lopputuloksen: Mun suosikki eli Beautyblender -meikkisieni jättää ohuen, mutta peittävän ja nätin kuulaan pinnan joka näyttää kosteuteulta ja yksinkertaisesti hyvältä! Pienellä ja tiheällä siveltimellä (esim. Kicksin bb-voidesivellin tai H&M:n vastaava) saa taas pakattua meikin todella tiiviisti iholle, jolloin lopputulos on superpeittävä ja kestävä pohja eli passeli esimerkiksi juhliin. Löysällä ja harvalla ”stippling” -siveltimellä saa peittävälläkin meikkivoiteella yllättävän luonnollisen lopputuloksen. Lisäksi mun oma niksi on käydä beautyblenderillä tehty meikkipohja läpi puhtaalla stippling -siveltimellä jolloin se imaisee ylimääräisen meikin itseensä ja ”imeyttää” meikkipohjan paremmin omaan ihoon :)

  Sun siskolla on muuten täsmälleen samanlainen iho kuin mulla :D Periaatteessa hyvännäköinen, ei kuivuutta tai näppyjä mutta kovin kirjava… tällainen iho pääsee kyllä oikeuksiinsa hyvän meikkipohjan kanssa.

  • Sanni

   Jos pitäisin blogia, tekisin just samanlaisen postauksen :)

   :) :)

   Kiitos paljon vinkeistä jotka jaoit, tosi hyvä ”tiivistelmä” erilaisten välineiden vaikutuksista :) Jos käyttäisin Beauty Blenderiä niin kokeilisin varmasti tuota stippling-sivellin-niksiä :) Sain Beauty Blendereitä testiin jo varmaan kolme vuotta sitten ja parin käyttökerran jälkeen ne on jääneet pölyttymään, on vain myönnettävä että en ole sieni-ihmisiä :) Mä luulen että mulle jo se jokaiseen käyttökertaan liittyvä kosteutus ja pesu on sellainen extra”vaiva” että ihan jo sen perusteella Blenderi jää toiseksi siveltimille :D

 4. Laura K

  Kävin juuri ostamassa tuon Kicksin siveltimen ja malttamattomana odotan huomista, että pääsen kokeilemaan sitä! Millä sä normaalisti peset välineet? Myyjän mukaan parasta olisi käyttää siveltimille tehtyä erikoishampoota, mutta se tuntui minusta turhalta tilanviejältä. Onkohan olemassa jotakin kotikutoisempaa, joka ajaisi saman asian? :)

  • Sanni

   Mä pesen aitokarvaiset marseille-saippualla ja synteettiset syväpuhdistavalla shampoolla :)

 5. Karoliina

  Hei,

  en tiedä tuleeko sinulle jonkinlainen ilmoitus kommenteista hieman vanhempiin postauksiin, mutta… Päätin nyt kysyä tässä postauksessa, kun kysymykseni liittyy ehkä vähän siveltimiin.

  Intouduin tänä vuonna ostamaan, pitkälti sinun suitsutuksesi myötä, mineraalimeikkipuuterin! :D Lily Lololta. Se vaikuttaa ihanan keveältä ja luonnolliselta, vaikka valitsemani sävy lienee aavistuksen liian vaalea.

  Olen kuitenkin huomannut, että vähän aikaa meikkipuuterin levittämisestä tuntuu aivan siltä, kuin suuhun olisi mennyt hiekkaa. Hampaat narskuvat samalla tavalla kuin jos olisi kävellyt suu auki tuulisella kadulla. En aluksi osannut yhdistää tätä meikkipuuteriin, mutta ilmiö toistui useana päivänä, ja kun sitten palasin taas kokeilemaan nestemäistä meikkivoidetta, eivät hampaat narskuneet. Onko sinulla kokemusta tällaisesta?

  Minua kiinnostaisi kovasti testailla mineraalimeikkipuuteria ja sen sopivuutta epäpuhtauksiin taipuvalle, rasvoittuvalle sekaiholleni, mutta tämän takia purnukka on toistaiseksi jäähyllä :/ Olen miettinyt, voisiko tietynlaisella levitystaktiikalla olla osuutta asiassa? Olen kyllä yrittänyt katsoa tutoriaaleja sekä sinulta että Lily Lololta, pyöritellyt kabukia (ecotools) eri voimakkuuksilla, vaihdellut kabukiin otettavan jauheen määrää, mutta se ei ole tuonut tulosta. Ja olen yrittänyt pitää suun kiinni, tietysti. Olen myös koputellut kabukista ylimääräistä jauhetta pois ennen levitystä, enkä olekaan nähnyt sen pöllyävän yhtään.

  Onko sinulla kokemusta esim. kabukin kastelemisesta jotenkin ennen levitystä? Kiitos, jos ehdit auttamaan! :)

  • Sanni

   Olen kuitenkin huomannut, että vähän aikaa meikkipuuterin levittämisestä tuntuu aivan siltä, kuin suuhun olisi mennyt hiekkaa. Hampaat narskuvat samalla tavalla kuin jos olisi kävellyt suu auki tuulisella kadulla.

   Ohoh, kuulostaa todella erikoiselta. Minulla ei ole tällaisesta kokemusta. Jos mineraalijauhetta todella pääsee suuhun, ei syyksi oikein keksi muuta kuin että suu on auki mineraalipohjaa levittäessä. Iholta se ei enää pysty suuhun menemään, ainakin on todella vaikea pitää sitä mahdollisena. Oletko kiinnittänyt huomiota suun asentoon meikatessa..?

   En ole koskaan kokeillut kastella kabukia, mineraalit levitetään iholle aina kuivana (ellei sitten sekoita mineraalipuuteria kosteusvoiteeseen ja tee ikäänkuin omaa sävyttävää päivävoidetta, mutta se on jo toinen juttu :)) Jos mineraalit levittäisi iholle kostutetulla siveltimellä, tulos olisi epätasainen koska kosteus saisi ne kasaantumaan.

   Harmillinen tuo sinun ongelmasi ja ikävää etten osannut olla avuksi :/

 6. Elisa

  Itse innostuin (mm. Virven innoittamana) yltiösöpöistä hammasharja-meikkiharjoista ja Duroyn versio ainakin on ihana ja jälki todella kaunista :) Hassua, sillä tähän asti olen käyttänyt voiteisiin sormia. Tai no mineraalipohjaan siirryttyäni kabukista tuli hyvä ystävä ja tästä saankin aasinsillan! Olen vannonut kahden mineraalipohjan nimeen, vähän tilaisuudesta ja ihon kunnosta riippuen. Ensimmäinen on Lily Lolo ja toinen Yves Rocherin ”meikkipuuteri”, josta muistan sinunkin kerran kirjoittaneen. Sen jälki oli todella nätin kuultava ja hehkuva. Nyt valmistus on lopetettu ja jäljellä enää tummempaa medium-sävyä. Tuleeko sinulle mieleen mikä mineraalipohja antaisi samankaltaisen lopputuloksen? Esimerkiksi Lolo on mielestäni huomattavasti mattaisempi.

  Tämä tuote kyseessä siis:
  http://www.yves-rocher.fi/control/product/~category_id=21700/~product_id=79370

 7. Sonja

  Mistä saisin hankittua Lumenen meikkivoide siveltimen?

  • Sanni

   Tämä tässä postauksessa näkyvä sivellin ei ilmeisesti (ja valitettavasti) koskaan tullut kuluttajamarkkinoille. Ko. sivellin oli mukana syksyn 2016 lehdistönäytepakkauksessa ja kuvittelin sen myöhemmin tulevan myyntiin kauppoihin, mutta se ei tullutkaan. Sen sijaan Lumene lanseerasi isomman ja tiheämmän flat top- siveltimen, mutta se on ihan erilainen kuin tämä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.