Oleellinen juttu: siveltimen merkitys meikkipohjalle

Tajusin viikonloppuna, että olen unohtanut ihan tosi oleellisen jutun viime kuukausien meikkivoidehehkutuksissani.

Hoen täällä vain, että ”tää jättää niin ihanan pinnan” unohtaen kokonaan mainita, että käytetty levitysväline vaikuttaa suuresti ellei ratkaisevasti tulokseen.

Sain tästä muistutuksen viikonloppuna levittäessäni CC-voidetta laiskuuksissani sormin. Pinnasta ei tule yhtään samanlainen kuin siveltimellä. Yhtäkkiä mulla ihan syttyi lamppu pään päällä; herranjestas, jos monikin on hankkinut CC-voidetta mun suositusten perusteella ja ihmettelee peilin ääressä kun tulos ei olekaan se kostean heleä ja samettisen tasainen mistä mä olen täällä puhunut. Koska itselläni jälki on todellakin aivan erilaista sormin levitettynä, paljon mattaisempaa ja ihoon jää jopa näkyviä meikkivoiderantuja. Siveltimellä laitettuna iho on kuin ”airbrushed”.

Nyt mä alleviivaan teille siveltimen merkityksen :)

naturalcode_cc_voide_sand_img_3906

Tässä on Natural Coden CC-voide mun kasvoilla.

kicks_bbcreambrush

Lempisiveltimeni sen levitykseen on Kicksin napakka, ”pyöreä”päinen BB Cream -sivellin. Tämä sivellin on ylipäänsä suosikkejani voidemaisen meikkivoiteen levityksessä.

lumene_sivellin_img_5212

Tällä siveltimellä (Lumenen) olen puolestaan levittänyt Lumenen Instant Glow -väriseerumin. Tämä hieman löysempi sivellin sopii mielestäni tosi hyvin Instant Glow’n nestemäiselle koostumukselle ja kevyelle peitolle, mutta se toimii oikein hyvin myös Natural Coden CC:n kanssa.

Kicksin sivellin jäi kotiin kun pakkasin joulureissun kamat ja olen nyt käyttänyt pelkästään tuota Lumenen sivellintä.

vuodenparhaat2016_naturalcodecc

Halusin yrittää demonstroida siveltimen ja sormilevityksen eroa iholla ja pyysin malliksi sisareni jonka iho on saanut täällä jo esitellä huonoa ja onnistunutta meikkipohjaa sekä meikki- & hoitotuotteiden vaikutusta huokosiin.

En saanut kuvissa välittymään pintojen eroa ihan sellaisena kuin se on livenä mutta ehkä näette jonkinlaisen eron ja saatte kiinni siitä mitä tarkoitan..?

cc_voide_ennen_voidetta_img_5175

Iho ilman meikkipohjaa.

cc_voide_levitys_sormin_img_5179

Natural Coden CC-voide sormin levitettynä teistä katsoen vasemmalla puolella.

cc_voide_levitys_sormin_vs_siveltimella_img_5184

(Teistä katsoen) oikealla puolella CC-voide siveltimellä levitettynä.

Siveltimellä levitetty pinta on paljon peittävämpi, tasaisempi ja kuulaampi. Sivellin tuo jollain kumman tavalla paremmin esiin meikkivoiteen valoaheijastavuuden.

cc_voide_levitys_siveltimella_img_5199

Kuulaus näkyy parhaiten tässä kuvassa.

cc_voide_levitys_sormin_img_5201

Sormin levitetty puoli on himmeämpi ja läpikuultavampi.

 cc_voide_ilman_img_5175

Käytti sitten mitä levitystekniikkaa tai -välinettä tahansa, niin punoituksen tämä voide kyllä neutraloi äärimmäisen hyvin. :)

*

Millä välineellä te levitätte meikkivoiteen? Vaihteletteko välinettä eri tyyppisten meikkivoiteiden välillä? Oletteko huomanneet samanlaisia eroja sormien ja sivellinten välillä kuin minä?

Kommentit (72)
 1. Tämä ei nyt postaukseesi liity, mutta tuohon suosikkiluomiväriisi UD:n Toniciin. Sain juuri postissa Moyanacorigan merkin luomivärejä ja voi uuh!!!! Luonnonkosmetiikkaa ja järkyttävä määrä iiiihania sävyjä. Itse tilasin Eleveniltä. Onko kokemusta/kuulopuheita näistä? Omani eivät vielä testiin ole päässeet.

  1. Ihan uusi merkki minulle :) Sävymaailma kirkkaudessaan ja houkuttavuudessaan on kuitenkin tuttu mineraalimeikkien maailmasta, tosi monilla ”indie”-mineraalimerkeillä on vastaavanlaisia ihanuusluomivärejä :) Olen aikoinani ostanut tuollaisia päheitä sävyjä mm. Pure Luxelta, Mad Mineralsilta ja Fyrinnaelta.

   Kuolattavan ihania sävyjä tosiaan tuolla Moyanacoriganilla mutta tosi kalliita verrattuna siihen miten halvalla mineraaliluomivärejä saa etenkin sample-koon mahdollisuutta hyödyntäen noilta pienemmiltä indie-merkeiltä. Sample-koko riittää useisiin kymmeniin käyttökertoihin. Esim. Mad Mineralsilla halvin sample-koko maksaa 2 dollaria. Mä en ole kertaakaan tilannut miltään mineraalimerkiltä täysikokoista luomiväriä kun sample-koot riittä mainiosti ja sopii paremmin mulle kun mulla on muutenkin ihan överisti meikkejä, täysikokoisia en varmaan saisi koskaan loppumaankaan :D

 2. Olen jo vuosia tykännyt käyttää sormia meikkivoiteen levitykseen. Jotenkin lopputulos on paljon tasaisempi niin tehdessä. Aina jos yritän käyttää sientä tai sivellintä tuntuu että iho jää läikikkääksi tai tuote ei jää ihoon ollenkaan. Tai sitten mun tekniikka on väärä :). Huomaan myös että mulla paljon vaikuttaa se mikä kasvovoide on meikkivoiteen alla.

  Tuli mieleen kun kehuit tuota Lumenen Natural code sarjan cc meikkivoidetta, niin onko se ominaisuuksiltaan ja peittävyydeltään samankaltainen kuin Lumenen CC color correcting cream meikkivoide? Tykkään tuosta Lumenen Cc meikkivoiteesta, se sopii mun pintakuivalle ihotyypille hyvin, mutta kun kehuit tuota Natural coden vastaavaa niin tekisi mieli kokeilla.

  1. Mulle sieni on aina ollut huonoin levitysväline ja mulla on joku outo sisäsyntyinen vastenmielisyys :D meikkisieniä kohtaan ^_^ Beauty Blenderiäkään en ole koskaan jaksanut testailla tarpeeksi monesti jotta sen upeus ja ylivertaisuus paljastuisi minulle, en vain luontaisesti hakeudu sienten pariin :) Kun pöydällä on Beauty Blender ja sivellin, tartun aina siveltimeen. :)

   onko se ominaisuuksiltaan ja peittävyydeltään samankaltainen kuin Lumenen CC color correcting cream meikkivoide?

   Natural Coden CC on voidemaisempi ja kosteuttavampi, ikäänkuin hoitotuotteen-omaisempi, mutta peittävyyseroa en osaa arvioida kun en ole nyt niin pitkään aikaan käyttänyt Lumenen CC:tä. Mun pitää muistaa joku päivä laittaa niitä samanaikaisesti kasvoille niin pääsen toteamaan mahdollisen eron peittävyydessä.

   Sen kuitenkin tiedän (muistan) että Lumenen CC on ohuempaa ja tuntumaltaan kuin tavallinen (mutta hyvä) meikkivoide, siinä missä Natural Coden CC on täyteläisempää ja todella voidemaista ja tuntuu levittäessä hyvin erilaiselta, kuin kosteusvoiteen ja meikkivoiteen sekoitukselta.

   Palaan näiden eroihin kun olen taas kotona ja pääsen tekemään vertauksen :) (Useampikin lukija on kysynyt tästä.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *