Karkkipäivä
Karkkipäivä

Oldies – vanhoja meikkikuvia

Tätä on toivottu. Postaus vanhoista meikkikuvistani, joista näkee miten meikkityylini ja -taitoni ovat kehittyneet, ja miten olen pikkuhiljaa alkanut oppia käyttämään värejä. Osa näistä kuvista saa punan kohoamaan kasvoilleni, mutta eihän kukaan ole seppä syntyessään. :)
Kuvat eivät loppujen lopuksi ole mitenkään hirveän vanhoja, vaan vuosilta 2006-2007. ”Enjoy”!
Tässä on tiettävästi ensimmäinen koskaan ottamani meikkikuva. L’orealin Golden Beige + Max Factor Burnt Bark.
Luomella se jokanaisen perussetti: vaaleaa koko luomella, ruskea varjostus ulkonurkassa ja ruskea kynärajaus.
Kauden meikkejä. Tältä näytti meikkikokoelmani joskus keväällä 2006. En voi käsittää että meikkini ovat joskus mahtuneet yhteen pussiin!
Tässä kokeillaan ensimmäisiä mineraaliluomivärejä. Sävy loppuu luomivakoon ilman minkäänlaista häivytystä.
Voi että noita ripsiä… Liikuttava ilmestys. Tässä on jo alettu käyttää alaluomen sisärajausta yhdistettynä luomivärirajaukseen.


Tajuatte idean. Tällä tyylillä on menty.

Oooo, turkoosia! Ihka ensimmäinen vihreä luomivärini; Pure Luxen Seashore (edelleen suosikkini). Tässäkään ei ole pahemmin harrastettu sävyn häivytystä luomivakoon. Muistan aina miehen kommentin tämän meikin jälkeen; ”Jessus mikä klovni!” Ja tämähän oli vasta alkusoittoa aina vain laajeneville sävykokeiluille… ^_^
Tässä on innoissaan yhdistetty violettia siniseen. Kuvakin sangen laadukas ja kauniin värinen.

Pure Luxeja ihailtiin päivästä toiseen.

Ensimmäinen Diorini; Mystic Jade. Ja ensimmäinen kerta kun yhdistin kaikkia viittä eri sävyä. Ripset ansaitsevat jälleen erikoispalkinnon kaikessa liikuttavuudessaan. (No eivätpä nuo ole nykyäänkään kovin kummoiset.)

Apua. Siis voi apua.

Tässä on testailtu Nykistä tuotua Maybellinen Velvet Crush -palettia. Näyttää jo ihan kivalle.

…mutta turvallinen perustyyli on pitänyt valtaa. Huomaatteko, että voimakkaita rajauksia ei näy vielä missään kuvassa? Joka meikissä on käytetty samaa huomaamatonta kynä- tai luomivärirajausta.

Rimmelit ja IsaDorat kuvassa keväällä 2007.

L’oreal-kokoelma samaiselta keväältä.

Tässä on jo kivasti yhdistetty erikoisia värejä.

Ja tässä on haluttu kokeilla kultaista rajausta.

Hoppsan, täällä onkin sitten lähdetty sirkuslinjalle. Värejä on lykätty yhteen, mutta mitenkähän on häivytyksen ja sävyjen yhteensopivuuden laita…?

Lisää värejä! Eikö nämä nyt vieläkään sovi yhteen?

Sitten on löydetty pastellit. Rajausten käyttö on vieläkin hakusessa, näette kuinka tämäkin rajaus vain pyöristää silmääni kun en ole vielä ymmärtänyt jatkaa sitä pidemmälle ja korkeammalle ulkonurkasta.
Oppikirjaesimerkki huonosta häivytyksestä. Miksi ihmeessä kulta on jätetty luomen sisänurkkaan täysin häivyttämättömäksi läntiksi? Meikkiä ei myöskään ole viimeistelty kulmaluun highlighterilla.

Täällä on sitten jo alettu opettelemaan kunnollista häivytystä.

Tästäkin mä tykkään.

Sitten on alettu hakea hieman erilaista rajaustyyliä.

..ja lähdetty voimistamaan ulkonurkan varjostusta ja vetämään se silmäluomen rajojen ulkopuolelle.

Tässä alkaa geelirajausten aikakausi.

Ja täällä on lähdetty tekemään luovempia rajausratkaisuja.

Siinä hieman viipaleita arkistojen nurkista. Toivottavasti postaus viihdytti teitä yhtä paljon kuin minua. :) Meikkailun iloa!

Kommentit (20)

 1. Panda

  Haha, kehittymiskuvat ovat aina yhtä hauskoja :)! En ole löytänyt vieläkään itselleni sopivaa kulmaluun highlighteri… Ne ovat aina joko liian ns puuterisia (näyttävät lähinnä tunkkaisilta), liian kirkkaan valkoisia tai jotain muuta. Huoh…

 2. SaraJana

  Ihania! =oD Antavat toivoa, että ei kukaan synny sivellin kädessä ja että harjoittelemalla voi päästä yhtä upeisiin lopputuloksiin kuin sinä.

  PS. Rakastin edellistä kulta/violetti/mustaa pikkujoulumeikkiäsi, taidan kokeilla sitä ensi kerralla iltariennoissa!

 3. Emma

  Moikka,

  tää oli tosi hauska kommentteineen. Näköjään tiedät myös mistä puhut, kun houkuttelet ihmisiä pois pelkistä neutraaleista ruskeista, kun katsoo Rimmel/Isadora-kuvaa :D

 4. milipili

  Suurinosa on kuitenkin ihan normia, no on muutama ihan hauskakin.
  Onneksi mulla (siis omistani) ei ole kauheampia tapauksia tallessa..kait…

 5. Anonymous

  Viihdytti tosiaankin! :) Ekat kuvat ovat jotain niin huh huh… :D
  Mutta noista erikoisista rajauksista pidän, ja tyylihän alkaa tuossa kehittymään koko ajan! ;) Viimeiset seitsemän kuvan meikit ovat kivoja, ja viimeisestä tykkään tosi paljon!

  -Caramel

 6. Charming Nails:

  Kulta-musta meikki on ainainen suosikkini :) kovasti olet kehittynyt!

 7. Sissi

  Kiva nähdä vanhempiakin kuvia. Tyvestä puuhun ja sitä rataa :) Eivät ne kamalilta näyttäneet, vaikka kieltämättä olet kehittynyt huimasti. Ehkä minäkin opin vielä…

 8. Anonymous

  Oon varmaan tosi paska meikkaan, kun ei noi meikit nyt ihan katastroja ollut ;)

 9. Anonymous

  Rakastuin meikkiin kuvassa, jossa on kuvateksti "Täällä on sitten jo alettu opettelemaan kunnollista häivytystä." ! Siis IHANA! Tosi hyvin häivytetty :)

 10. prettyplush

  Nuo ekat kaks kuvaa, katoin heti et hyvältähän nuo näyttää :)

 11. Inkivääri

  Panda – mä vaan sanon edelleen; L'oreal Golden Beige. Usko jo. :)

  Jana – joo, meikäläinen ei tosiaan ole ollut mikään meikkitaiteen Rembrandt! ^_^

  Emma – jep, neutraalit ruskeat on tulleet enemmän kuin tutuiksi… :P

  milipili – niin on normia, sitä tämä juttu siis yritti myös kertoakin.

  Caramel – kiitos!

  CN – niin mäkin tykkään kultamustasta!

  Sissi – näin on että innolla ja harjoittelulla oppii melkein mitä vaan! :)

  Anonyymi – joo ei nämä mitään katastrofeja munkaan mielestä ole. :) Tarkoitus oli tosiaan esitellä kuinka neutraali ja ns. tavallinen meikkaustyyli mulla ennen oli.

  Anonyymi 2 – samaa mieltä! Edelleenkin tuntuu kovasta harjoittelusta huolimatta että on melkein enemmän tuuria kuin taitoa jos joku meikki sattuu häivyttymään noin hyvin. ;)

 12. Anonymous

  Miten toivuit tuosta kommentista "Jessus mikä klovni!" ?

 13. Inkivääri

  Anonyymi 3 – ei kai mua nyt paljon kiinnosta mitä Mr. Karkkipäivä on mun meikeistä mieltä..! ^_^ Sittemmin hän on kyllä aika lailla adaptoitunut mun värien käyttöön. Kyllä mun siskokin huomauttelee vähän väliä että näytän ihan jostain sirkuksesta karanneelta, ja että hän ei ikimaailmassa menisi kauppaan sellaisissa karnevaalimeikeissä. :D

 14. Anonymous

  Hei. Hauska lukea meikkikehittymisestäsi :) Olisko sulla muuten mitään meikkivinkkejä silmälaseja käyttäville?

 15. Panda

  No mutta kun se L'oreal Golden Beige näyttää niiin pelottavan tummalta tai sellaiselta hiekanväriseltä eikä hohtavan "valkoiselta" :D. Kai sitä sitten pitää käydä hypistelemässä kaupassa kun noin tomerasti käsketään ;>.

 16. Inkivääri

  Panda – siis haluat välttämättä _valkoisen_ highlighterin? No sitten Golden Beige ei sovi. Se ei ole iholla hiekanvärinen eikä lainkaan beige niinkuin nimi väittää, vaan neutraali, hohtava perusvaalea. Perusvaalealla tarkoitan ettei se ole valkoinen, ei roosa eikä norsunluukaan, se vaan näyttää iholla vaalealta taittamatta juuri mihinkään. No okei, onhan siinä sitä lämmintä hohtoa, mutta jos levität sitä koko luomelle niin näet ettei se mikään kultainenkaan ole. :) Se vaan on ihan paras, sopii kaikkien sävyjen kanssa!! Hätätilassa olen häivyttänyt sillä jopa kylmiä meikkejä, ja sinnekin se mukautuu.

 17. milipili

  Entäs Macin Vanilla Pandalle?

 18. Anonymous

  aika samannäköstä ku mun muinaiset meikkailut :D
  ihan pika pikaa kysymys, kun tilasit ton manly 120-paletin, kauan toimitus kesti? tilasin vähän yli kuukaus sitte, ja ebaylta tuli viest että koko tuote oli ehkä huijausta, mutta myyjä vakuuttelee että on pistänyt postiin. eli siis hong kongista tilasin =)

 19. Panda

  Inkivääri, no siis sellainen highlighter mikä toisi juuri hohtoa kulmiin ja viimeistelisi niin päivä- kuin myös iltameikin. Eli juuri tuo neutraali voisi olla sitten se paras vaihtoehto koska silloin se toisi hohtoa kulmalle mutta ei loistaisi "valkoisena lönttinä". Golden Beige voisi olla kuitenkin Se Oikea ;). Valkoiset tuppaavat taittumaan usein turhan kylmiksi sävyiksi ihollani.

  (http://th04.deviantart.net/fs40/300W/f/2009/045/2/5/Ed_Hardy_Inpired_Eye_Makeup_by_anilorac186.jpg esim tuossa mutta tuo on jo kyllä aika valkoinen)

  millipili, paikkakunnallani ei myydä Macin tuotteita laisinkaan ja voisin veikata tuon Vanillan maksavan ehkä vähän liikaa mitä olisin halukas laittamaan tuohon tuotteeseen mutta kiitos vinkistä :)!

 20. Inkivääri

  Anonyymi – anteeksi etten vastannut aiemmin, unohtui. Mä tilasin 120-paletin kanssa Hongkongista, ja toimitukseen meni 10 päivää. Tarkistitko myyjän feedbackin ennen tilausta? Millaista palautetta oli saanut? Mä tarkastan aina että onko kyse luotettavasta tahosta. Aika jännä tuo että eBaylta tuli viestiä koskien huijausta… Millä perusteilla eBaylla oli tähän päädytty?

  Panda – minusta tuon linkittämäsi meikkikuvan highlighter oli hyvin voimakkaasti kultaan taittava. Golden Beigellä ei saa noin kultaista ja hohtavaa tulosta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.