Olaplex-kokemuksia – onko tässä maailman ihanin shampoo?

Olaplex-kotihoitotuotteet tuntuvat nyt olevan kaikkien huulilla (tai hiuksilla), ja jengi tuntuu menneen ihan polvilleen näiden edessä.

Pitihän sitten minunkin tehdä näiden kanssa tuttavuutta, ja ostin trion itselleni joululahjaksi.

Olaplex

Olaplex on hoito, joka suojaa hiuksen rikkisidoksia vaurioilta vaalennuksen ja muiden kemiallisten käsittelyjen aikana sekä korjaa jo olemassaolevia vaurioita. Olaplex tuntuu ”aikuisten oikeasti” olevan kampaamoalan suurimpia innovaatioita vuosikymmeneen (tai kymmeniin..?), ja ammattilaisten mukaan se mahdollistaa kemiallisen käsittelyn jopa hiuksiin, joihin kuntonsa puolesta ei aiemmin olisi voinut tehdä voimakkaita kemiallisia käsittelyjä kuten vaalennus tai permanentti.

Olaplexin tehosta vastaa patentoitu ainesosa nimeltä Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate.

Sarjan tehokkain tuote on Olaplex Bond Multiplier No.1 joka on vain ammattilaiskäytössä. Aine sekoitetaan salongissa hiusvärin, vaalennusaineen tai permanenttiaineen sekaan. Seuraava salonkiaskel on Bond Perfector No.2, jolla hiuksen rakennetta korjaava hoito viimeistellään kemiallisen käsittelyn jälkeen.

Kotihoitoon on tarjolla Hair Perfector No.3, Bond Maintenance Shampoo No. 4 ja Bond Maintenance Conditioner No.5. Uusin tulokas on No.6 Bond Smoother, joka tosin ei vielä ole Suomen markkinoilla.

Olaplex No 3

Hair Perfector No. 3

27,50€ / 100 ml

Hair Perfector No.3 on ennen shampoopesua käytettävä tehohoito, joka vahvistaa kemiallisten käsittelyjen seurauksena haurastuneita hiuksia. Sitä suositellaan käytettäväksi kerran viikossa tai esimerkiksi juuri ennen kemiallista käsittelyä, se on siis ikäänkuin kevyempi kotiversio ammattilaiskäyttöisestä No.1:stä. Vaikuttavana ainesosana on samainen patentoitu Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate kuin ykkösessä, mutta epäilemättä pienempänä pitoisuutena.

Itsehän onnistuin ensimmäisellä käyttökerralla tekemään sen amatöörivirheen, että laitoin Perfectorin shampoopesun jälkeen. Luulin kyllä lukeneeni käyttöohjeen mutta ilmeisesti en… :D Ihmettelin vähän tuotteen hiustuntumaa, joka ei tuntunut perinteisen hoitoaineen tavoin silottavalta, ja tajusin saman tien hiuksia huuhdellessa että tämän täytyy olla pre-shampoo-tehohoito.

Olen käyttänyt Perfectoria noin parin viikon välein (hiustenpesuvälini on tällä hetkellä niin pitkä että en välttämättä pese hiuksia edes kahdesti viikossa), enkä rehellisesti osaa sanoa huomaanko hiusten kunnossa jotain eroa. Hiukset ovat tuntuneet Olaplex-tuotteiden aikana kauttaaltaan ilmavammilta ja sileämmiltä kuin normaalisti, mutta ”sileys” ei yksinään vielä kerro siitä, onko hiuksen rakenne vahvistunut aiempaan nähden. Muutenkin on tietysti mahdoton sanoa, tuleeko hyvä hiusfiilis jo pelkästään Olaplex -shampoosta ja -hoitoaineesta.

Olaplex shampoo

Bond Maintenance Shampoo No.4

27,50€ / 250 ml

Suosikkini Olapex-kotihoito-triosta on ilman muuta shampoo. ❤️ Herranjestas, tämä on todellakin shampoiden aatelia; shampoiden Rolls Royce..! Ihan mieletön.

Kun aloin käyttää tätä, olin hiljattain lopettanut sokko-shampootestauksen, ja niiden arkisen kokemuksen jälkeen kaipasin shampoolta jotain todella elämyksellistä. Olaplexin Bond Maintenance Shampoo tarjosi sitä isolla E:llä.

Whaaa, mitä kaikkea voisinkaan tästä hehkuttaa, hitsiläinen, en keksi tästä mitään muuta huonoa kuin hinnan..! Tässä meillä on nyt oikein malliesimerkki shampoosta, jonka laatuista voi tosiaan odottaa kun ostaa arvokkaan salonkishampoon. Kun kuluttajana ajattelen salonkilaatua – tätä minä ajattelen!

Bond Maintenance on koostumukseltaan juuri sopivan paksua ja sen saa työstettyä hiukseen miellyttävästi. Se tuoksuu jotenkin jännän hedelmäiselle, mutta kampaamoshampoolle sopivalla tavalla. Ei mitään marketin ”Fructis-hajua” tässä pullossa. Vaahto on kermaista, liukasta ja kuohkeaa, eikä lässähdä nopeasti. Todellinen vaahtofiilistelijän shampoo. 

Hiukset tuntuvat huuhdellessa esiselvitetyiltä ja kevyesti hoidetuilta, juuri siltä millaisen tunteen haluan shampoon ihanteellisesti hiuksiini jättävän. Tyvi ei narsku, mutta hiusten kuivuttua tuntee, että shampoo on ollut pesevää; hiuspohja tuntuu erittäin puhtaalta eikä hiuksissa ole mitään ylihoitavan shampoon jättämää lähmäisyyttä. Kuten tunnettua, oikein hoitava shampoo voi lässäyttää hiuksia. Sitä ei Olaplex tee.

Myös shampoossa on Olaplexin nimikko-ainesosaa. Ja ihan ”muutama” muukin ainesosa; kilometri-inci pitää sisällään hurjan määrän ainesosia kasviuutteista ja -öljyistä silottaviin ja selventäviin kvatteihin ja on joukossa muutama silikoniyhdistekin. Ainiin, ja sanoinko jo että tämä on sulfaatiton?

Ei hyvänen aika, Bond Maintenance Shampoo on todellakin silkkaa rakkautta. Onneksi arvokas puteli kestää käytössäni varmasti tosi pitkään, etenkin tämän hetkisellä pitkällä hiustenpesuvälilläni. Ja okei, ei tuo 27,50€ nyt niin järkyttävän kallis ole, on salongeissa vielä tyyriimpiäkin shampoita.

Haluatko ylellisen, ihanan shampoon kuiville, hauraille, käsitellyille ja vaurioituneille hiuksille? Oletko shampoo-hifistelijä? Kokeile Olaplex Bond Maintence Shampoota. En sano muuta <3

Omani ostin Eleveniltä. (<–mainoslinkki)

Olaplex hoitoaine

Bond Maintenance Conditioner No.5

27,50€ / 250 ml

Bond Maintenance Conditioner sopii käytettäväksi normaaliin tapaan jokaisen pesun jälkeen. Myös tämä tuote on oikein hyvä, enkä oikeastaan keksi tästäkään mitään huonoa sanottavaa. Hoitoaine on koostumukseltaan mukavan voidemainen ja liukas, ja sen tuoman silkkisyyden saattaa tuntea heti hoitoainetta levittäessä.

Shampoon tavoin inci on pitkä kuin nälkävuosi ja olisi kyllä todella mielenkiintoista kuulla, tuoko ainesosista jokainen tuotteen koostumukseen, tuoksuun ja säilyvyyteen jonkin merkittävän kontribuution. Olaplexin kemistit ovat halunneet käyttää hoitsikassa koko kirjon ihan kaiken tyyppisiä hiusta hoitavia ainesosia mitä kuvitella saattaa; Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleaten ohella pullossa on liuta aina-niin-luotettavia silottajamestareita kvatteja (meitsi suosii näitä silikonien yli), kasviuutteita kuten granaattiomenaa, noni-hedelmää ja paranassaipalmua (uuu, eksoottista), kasviöljyjä kuten avokadoa, argania ja viinirypäleensiementä sekä monenlaisia sofistikoituneita silikoniyhdisteitä.

Huh! :)

Tuloksena erittäin hoitava, silottava hoitoaine, joka kuitenkaan ei lässäytä hiusta. Säännöllisessä käytössä hoitoaine, kuten kaikki Olaplexin tuotteet, lupaavat myös korjata hiusta vahvistamalla hiuksen rikkisiltoja. Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate -ainesosaan pohjautuvaa teknologiaa ei löydy mistään muista hiustuotteista.

 

*

Jos minun pitäisi valita näistä yksi, ottaisin ilman muuta shampoon. Tehohoito Perfector No. 3 ei ylipäänsä tunnu kovin merkitykselliseltä tuotteelta juuri minun hiuksiini, kun otan kampaajalla muutenkin Olaplex-käsittelyn silloin kun vaalennan hiuksia, eli en usko hiusteni lopulta hyötyvän Perfectorista niin valtavasti. Tuote ei myöskään elämyksenä ole kummoinen. Toisin kuin shampoo… Ahhh! <3

Olaplex-kotihoitotuotteet maksavat jälleenmyyjästä riippuen välillä 27,50€ ja 31,90€.

Omani ostin Eleveniltä jossa hinta on 27,50€.  (<– mainoslinkki)

Onko joukossamme muita yhtä vakavasti etenkin tuohon shampooseen ihastuneita? :)

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (50)
 1. Jutun yhteyteen olisi kiva saada kuvia hiuksista. Tyyliin ennen ja jälkeen Olaplexin. Kiinnostava tuote.

  1. Hei Vuokko! Minun hiuksissani ei ulkoisesti näy mitään kovin radikaalia muutosta, hiukset vain ovat olleet tyvestä ilmavammat. Olaplex-kokemukseni on enemmänkin elämyksellinen ja sensorinen, sitä on hankalampi pukea valokuvien muotoon. Minulla sileys ei siis tarkoita sitä että hiukset olisivat nyt jotenkin ”laminoidun” näköiset :) En föönaa enkä suorista hiuksiani, ne ovat kevyesti luonnonkiharat ja saavat kuivua itsestään siihen tilaan kuin pesun jälkeen jäävät. Sanoisin, että hiukseni ovat nyt kuitenkin olleet vähän kiiltävämmät ja huomattavasti vähemmän pörröiset kuin yleensä, hius tuntuu jämäkämmältä.

   1. Kiitos tarkennuksesta :) Säilyykö hiuksissa kuitenkin kiharat Olaplex hoidoilla? Minulla on pitkähkö, aivan oman värinen tukka ja varsin taipuisa ja hieno/ohut hiuslaatu. Pidän hiukset aina kiinni, koska ne pörrööntyvät ja takkuuntuvat varsinkin latvoista erittäin herkästi. En kuitenkaan halua suoristaa tukkaa, koska silloin se on ensin lättänä liukas luiru ja hetken päästä lättänä ja pörröinen. Eli haluisin pitää hiukset auki ja niihin selkeät, kiiltävät ja ilmavat kiharat ilman takkuja ja pörröjä. Mielellään pienellä määrällä muotoilutuotteita ja ilman kiharrinta. Taitaa olla utopistinen toive…

    1. Säilyykö hiuksissa kuitenkin kiharat Olaplex hoidoilla?

     Säilyy, Olaplex ei millään lailla ”suorista” hiusta, se vain suojaa ja vahvistaa rikkisidoksia.

     Luonnonkiharaa hiusta on vaikea saada millään hoitoaineella täysin pörröttömäksi, koska kihara hius on luonnostaan kuivempi kuin suora ja rakenteensa perusteella muutenkin alttiimpi pörröttymiselle (näin ainakin kampaajat ovat mulle selittäneet). Kihara hius on myös vähemmän kiiltävä kuin suora. Itse en edes tavoittele mitään Barbie-kiiltävää tukkaa koska tiedän että se on mun kohdalla utopistista. :) Tavoittelen ilmavuutta ja jämäkkyyttä, ja sitä että hiukset tuntuvat pehmeiltä ja ovat taipuisat, silloin kiharakin taipuu nätimmin. Saan monillakin hoitoaineilla tosi silkkisen tukan, mutta Olaplex-duo on varmaan ensimmäinen jossa sekä shampoo että hoitoaine ovat yhtä hyviä ja toimivat täydellisesti yhdessä. En ole koskaan käyttänyt tämän hoitavuustason shampoota joka ei olisi samalla jättänyt hiusta myös vähän lässähtäneeksi, siksi Olaplex tuntuu todelliselta löydöltä. Ylipäänsä olen shampoon suhteen vielä vaativampi kuin hoitoaineen.

  2. Maijastiina
   27.2.2019, 08:24

   Vuokko, jos sulla on luonnonkihara hiuslaatu, kannattaa kokeilla Curly girl -metodia. Googlella löytyy montakin sivustoa aiheesta.
   Kevennettynä versiona vaihda kunnon hoitavaan hoitoaineeseen, hanki kosteuttava hiusnaamio ja esimerkiksi jokin kiharavoide. Voit myös kokeilla pestä hiukset hoitoaineella. Kiharaa hiusta ei saa koskaan harjata, mieluiten kampaa harvapiikkisellä kammalla tai sormin vain kosteaa hiusta, lopuksi puristele hiuksiin kiharavoide ja anna kiharan kuivua itsekseen. Kaikki kuumakäsittely kuivattaa, joten föönit ja suoristajat myös pois.

 2. Heidi Maaria
  25.2.2019, 19:20

  Mua kiinnostaisi kokeilla mutta olen kamalan hajusteherkkä. Ymmärsinkö oikein, että näissä on aika voimakas tuoksu?

  1. Itse kutsuisin tuoksua saippuamaiseksi (, jossa aavistus hedelmää). Hiuksiin ei mielestäni jää tuoksua näistä. Olen myös voimakkaasti tuoksuvia asioita jaettava, mutten tämän kanssa kokenut ongelmaa.

  2. Tuoksu on selvä mutta ei minun mielestäni voimakas, tosin minä olen tuoksuvan kosmetiikan ystävä ja tuoksuherkkä kuluttaja saattaisi haistaa nämä eri tavalla. Tuoksu ei ole pistävä tai voimakkaan makea vaan mielestäni hyvin miellyttävä ja yleisesti ottaen aika neutraali. Siitä ei tule mitään välittömiä ”Hei, tää tuoksuu ihan–!” -tuntemuksia.

  3. Täällä yksi tähän shampooseen ihastunut tuoksuyliherkkä! Shampoon tuoksu on itselle ihan sillä rajalla, että kestänkö vai en, huomaan että joinain päivinä se haisee ja toisina ei ota nokkaan ihan niin vahvasti. Jos olisi yhtä hyvä tuoksuton vaihtoehto, käyttäisin. Itseä kuitenkin helpottaa se että shampoon voi huuhdella nopeasti pois. Ja käytän tätä siksi, että kesällä värjäsin hiukset ekaa kertaa neljään vuoteen ja koska värjäsin vaalealla raidalla, haluan käyttää olaplexia! Kestän siis hajun kunnes lopetan värjäämisen uudelleen jos lopetan. (Se värjääminenkään ei ole mitään herkkua hajuaistille että kaikkea sitä tekeekin:D tukka vaan on nii pal ihanampi nykyään että en varmaan kokonaan enää lopeta värjäystä..)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *