Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Oikein vs. väärin”

Palaten hieman teemaan silmän muodot ja meikkaus, tein kaksi meikkiä samalla luomiväripaletilla niin, että toinen korostaa silmien muotoa huonosti (=”väärin”) ja toinen taas hyvin (=”oikein”). Laitoin nuo oikein ja väärin lainausmerkkeihin, sillä eihän mikään meikkityyli ole väärin, mutta toiset korostavat silmiä paremmin, toiset huonommin. Silmat_kollaasi

Kuva puhuu puolestaan. Keskellä silmäni meikkaamattomina, ylhäällä ”väärin” meikattuina” ja alhaalla ”oikein”. Näette, miten eri meikit vaikuttavat silmän muotoon.

DiorSilverGoddess_pieni

Meikit tehty Diorin Silver Goddess -paletilla.

Mitä ylimmässä kuvassa on sitten tehty väärin? Varmasti on ihmisiä, joiden mielestä tuokin meikki on ihan ok.

Silmat2_pieni

Aloitetaan tarkastelemalla meikin pohjalla olevia rajauksia. Koko silmän kiertävä, tumma ja vahva kynärajaus ei todellakaan ole omiaan minun silmilleni. Silmäni näyttävät pyöreiltä ja jotenkin alakuloisilta. Silmäni muoto kaipaa ehdottomasti ylöspäin kohoavaa rajaustyyliä, ja vahvat, tasapaksut alaluomen rajaukset ovat ei-ei.

Silmat3_pieni

Rajausten päälle levitin liikkuvalle luomelle kauttaaltaan keskitummaa ja tummaa sävyä. Luomen sisemmälle puolikkaalle levitin helmiäisruskeaa ja ulommalle puolikkaalle tummanharmaata, jota en vetänyt ulospäin vaan jätin varjostuksen mukailemaan silmän omaa muotoa. Alaluomelle samat sävyt kynän päälle. Kulmaluulle levitin vaaleaa nougat-harmaata. Jonkun toisen silmissä tämä meikki näyttäisi hyvälle. Perus arkinen smoky. Mutta minun silmäni se saa vajoamaan entistä syvemmälle, ja ne näyttävät jotenkin toljottavan kovan näköisinä. Onko joku sitä mieltä että tämä meikki saa silmäni näyttämään kauniilta?

Katsotaanpa sitten ”oikein” tehtyä meikkiä.


Silmat4_pieni

Pohjalle on tehty yksinkertainen, silmäni muotoa pidentävä rajaus. Älkää naurako noille epäsymmetrisiltä näyttäville siiville, ne näyttää hassuille kun toinen silmä on ”laiskempi”. :) En vedä rajausta sisänurkkaan saakka, mikä tuo sisänurkkiin valoa ja tekee katseestani virkeämmän.

Silmat5_pieni

Levitin sisänurkkiin paletin vaaleinta sävyä ja väritin alaluomen sisänurkat vielä valkoisella kajalilla. Valoa, valoa! Luomen keskelle laitoin nougatharmaata ja ulkonurkkaan helmiäisruskeaa, jonka vedin ulos- ja sivullepäin rajauksen suuntaa mukaillen. Alaluomen ulkonurkkaan kynärajauksen päälle levitin tummanharmaata, ja keskelle nougatharmaata liu’uttamaan tummanharmaan ja valkoisen yhteen. Kulmaluulle levitin neutraalia valkoista (Revlon Frosty White).

Silmäni ovat nyt paljon tasapainoisemman näköiset ja katseeni pirteä verrattuna ”väärin” tehtyyn meikkiin. Silmien omaa mantelin muotoa on korostettu sivulle päin suuntautuvilla rajauksilla ja varjostuksilla.

Tässä vielä vertailukuva pelkillä rajauksilla. Aika karu tosiaan tuo koko silmän kiertävä rajaus.Täytyy muuten samaan hengenvetoon todeta, että se sopii aika harvalle.
Silmat_kollaasi_rajaukset

.

Lopuksi pari lähistä onnistuneemmasta meikistä. Tämä on muuten lempimeikkini Silver Goddesilla. Välillä teen sen tummempana levittämällä ruskeaa keskelle ja harmaata ulkonurkkaan. Se on ehkä enemmän iltalook, siinä missä tämä sopii päivään.


DiorSilverGoddess_eye2_pieni

DiorSilverGoddess_eye_pieni

Kommentit (51)

 1. suklaasydän

  Tosi mielenkiintoinen postaus. Olen itse huomannut että teen usein tuolla ”väärällä” tyylillä meikkejä, mutta on aina ollut hankala analysoida mistäköhän se johtuu ja mitä pitäisi muuttaa. Mutta nyt tiedän :)

 2. Heini

  Aivan vahingossa eksyin sinun blogille, pitää tutustua lisää myöhemmin, kun pian olen jo myöhässä töistä! :D Siltikin piti kokeilla tuota meikkiä.. kaikessa kiireessä. Ja aivan mahtavasti onnistui! En tiennytkään että saisin silmistäni näin upeat! Tämä juttu pomppasi tosiaan silmään, kun kotoa löytyi sama luomiväripaletti. Olen nyt aivan innoissani, koska olen jo pitkään tuskaillut miten saisin silmistäni erinäköiset vaihteeksi. Näemmä se vain vaati rohkeutta luomivärin levityksessä. Myös vinkki rajauksista oli mahtava. Voi vitsi, hyvillä mielin töihin. :) Pienistä se ihminen näköään innostuu..

 3. badbomben

  Psst: Tunnustusta pukkaa mademoiselle blogissani;D

 4. kesän lapsi

  Noniin, tässä ois vähän parempi kuva http://www.aijaa.com/v.php?i=6106136.jpg
  tosin laadultaan surkea :/

  • Sanni

   Noniin, nyt näkee tosi hyvin millaisista silmistä on kyse! Eli sulla on tosi raskaat luomet, ja mun mielestä todella kaunis muoto silmissä. Yläluomen rajaukset voi olla kinkkisiä kun luomi laskeutuu noin paljon, mutta toisaalta tuossa kuvassa sun silmät on varmaan rennossa tilassa ja kulmia nostamalla se liikkuva luomikin tulee näkyviin, helpottaen rajausta. Mutta, ulkonurkissa voi olla hankalaa vetää rajausta tuon ihopoimun yli (mitä nyt kuvasta yritän tulkita…)

   Sulle kävisi esim. sellainen meikkityyli, että rajaat silmäsi yläluomelta kauttaaltaan sisänurkasta ulkonurkkaan mustalla kynällä, niin ettei rajaus nouse ulkonurkasta vaan jää suunnilleen siihen mihin ulkonurkkakin loppuu. Sitten koko luomelle yhtä sävyä (monilla sävyillä kikkailu ei välttämättä ole mielekästä kun liikkuvaa luomea ei näy – ellei sitten tykkää värileikeistä sillä sitähän ei kiellä kukaan! :)) niin, että se nousee korkealle ja näkyy silmien ollessa tuolla lailla rentonakin. Ei tietenkään ihan kulmakarvoihin saakka, mutta esim. juuri siihen kohtaan saakka mihin sun ripset yltää tuossa kuvassa. Tällaisia koko luomen sävyjä voisi olla vaikka vaalea turkoosi tai vaaleahko roosa, tai kultainen ja koralli.

   Okei, sanot että sulla on suht. voimakkaat miinuslasit, ja silloin silmän ulkonurkkia pitäisi voimistaa. Ilman laseja sulle käy mun mielestä hyvin pelkkä ylärajaus, se piirtää kauniisti esiin silmäsi muodon ja kaaren, mutta lasien kanssa voisit kokeilla yhdistää yläluomen kynärajaukseen tummanharmaan luomivärirajauksen alaluomen ulkonurkkaan. Kynääkin voi käyttää, mutta silloin mielellään pehmennä/häivytä jälki siveltimellä, topsipuikolla tai smudger-aplikaattorilla. Pelkkä häivyttämätön kynänjälki alaluomella on usein turhan kova. Sun yläluomen reuna näyttäisi ainakin kuvassa menevän vähän pidemmälle kuin alareunan, joten levennä alaluomen ulkonurkan rajausta niin että se liittyy kolmiomaisessa kulmassa yläluomen rajaukseen.

   Juhlameikissä voit lisätä luomen ulompaan osaan, siis juuri tuohon roikkuvan osan päälle tummahkon, ylöspäin kohoavan varjostuksen. Ei mitään graafista ja selkeää siipeä tai sellaista, vaan pehmeän utuinen varjo jonka häivytät pyöreästi kohti kulmakarvan ulkonurkkaa. Pitäisin tämän varjon ainoastaan ulkonurkassa enkä toisi ns. banaaniin eli luomivaon kohdalle.

   Toivottavasti tästä oli jotain apua!

 5. kesän lapsi

  ai niin, unohdin mainita, että omistan sitten suht voimakkaat miinuslasit…

 6. Jenni

  Vaikka muutkin ovat sanoneet, pitää nyt toistaa… Silmäsi tosiaan näyttävät Tanja Karpelan silmiltä ”väärässä” meikissä. Ja huomattavasti vanhemmilta. Kauneimmillaan silmäsi olivat minusta tuossa täysin meikittömässä kuvassa :)

 7. Luna

  Ihanat silmät tossa ”oikeessa” meikissä. Noi ”väärän” meikin silmät näyttää oikeesti toljottavilta :D

 8. Kara

  Kiitos huikean hyödyllisestä blogista! Löysin blogisi vasta Indiedaysiin siirtymisen myötä, mutta onneksi vanhat postauksesi on edelleen mahdollista kahlata läpi, ja niin aionkin tehdä :)

  Erityisesti pidin tästä postauksesta ja innostuin muiden tapaan analysoimaan omia silmiäni, mutta minun silmäni ovatkin hieman haastavampi tapaus. Minulla on nimittäin eriparisilmät: en tiedä ovatko silmäni varsinaisesti eri kokoiset, mutta toisessa silmässä on vahvempi kulmaluu ja silmät näyttävät siksi keskenään hyvin erilaisilta. Saat varmaan tällaisia pyytöjä kymmenittäin joka päivä, mutta olisin erittäin, ERITTÄIN kiitollinen, jos osaisit edes ihan lyhyesti neuvoa, miten saisin silmäni ”huijattua” samannäköisiksi meikillä. Tässä vielä kuva, joka toivottavasti havainnollistaa friikkisilmiäni: http://tinyurl.com/2wceak6

  Vaikket ehtisikään vastata minulle, kiitän joka tapauksessa blogistasi ja toivotan oikein hyvää kevään jatkoa! :)

  • Sanni

   Moi Kara! Linkkaamasi kuvan perusteella sun silmät ei mun mielestä näytä juuri lainkaan eriparisilta (ja sulla on muuten kerrassaan makea meikki!!! Wow! Ihana tuo lila alarajaus). Vasemman silmän luomi näyttää raskaammalta kuin oikean, se on ainoa ero jonka tuosta kuvasta bongaan. Joku suoraan edestä päin otettu kuva havainnollistaisi ehkä paremmin silmien eroa….? Onnistuit nyt laittamaan niin hyvän kuvan että tuon perusteella en kyllä osaisi sanoa mitä silmissä pitäisi ”korjata”. :D

   • Kara

    Oikein kovasti kiitoksia vastauksesta! Juuri sitä vasemman silmän luomen raskautta tarkoitin, en vain ehkä olisi itse osannut ilmaista asiaa niin. Ajattelin ennemmin, että vasemmassa silmässä on hiukan vahvempi kulmaluu. Olen kuvissa jostain syystä _aina_ hieman vinossa, joten suoraan edestä otetun kuvan löytäminen on ”hiukan” haastavaa. :D Tässä kuitenkin kuva, jossa tuo eriparisuus mielestäni näkyy tosi hyvin: http://tinyurl.com/24x6wjy

    Mielestäni silmäni ovat niin pienet, etten läheskään aina uskalla laittaa sisärajauksia, mutta nyt kun kehuit tuota lilaa, niin ehkä uskallan käyttää sitä jatkossakin :)

 9. Tipitii

  Mikä onni, että löysin sivusi! Kiitos. :)
  Näin step by step kuvilla meikkasin vihdoinkin paremmin kuin koskaan.
  Lisää testauksia ja kuvia kiitos eri meikkityylistä.
  Esim. itsellä ole täysin ihonväriset kulmat eli kulmat pitää aina piirtää. Ja piirtäminen menee aina miten sattuu.

 10. Oona

  Todella hyvä postaus! Ja myös se missä kerrot silmän erimuodoista ja meikeistä, jotka niihin sopivat. Oon itte just oivaltanu, ettei mulle yläluomelle sovi rajauspätkääkään silmän muodon/isokokosuuden takia. joten käytän vain alarajausta ja kontrastina tummaa luomaria, muuten olis aika kolkon näköstä. Mut jees, hyvä tietää ettei kaikki meikkaustyylit sovi kaikkien silmien muotoon!:)

 11. Oona

  + mua häiritsee siinä yläluomen rajauksessa se, että toinen silmäluomeni on huomattavasti ylempänä:) Pysyn siinä alarajauksessa, näyttääkin paremmalta! :D

 12. oona

  + saman luomen kulmakarva on korkeammalla.. mutta kaipa se on uniikkia ja totun siihen aikanaan:)

  • Sanni

   Hahaa, mullakin on toinen silmä ihan erilainen kuin toinen! Tai luomi. Vasen luomi on paljon suurempi, ja on paljon enemmän näkyvissä kuin oikea. Toisaalta vasen on etenkin lähikuvissa symmetrisempi kuin oikea. Kuitenkin rajauksista ja varjostuksista on välillä todella tuskastuttavaa saada samannäköiset kumpaankin silmään, kun ne ovat niin eri muotoiset.

   • Nimetön

    Kyllä:D mulla on samalla toinen kulmakarvaki ylempänä, mikä ikään kuin nostaa toista luomea myös siinä samalla. Mutta, ei kai niiden kasvojen tarvii ihan täydellisen symmetriset olla. Mulle ei oikeen muutenkaa sopis rajaus yläluomeen silmien muodon vuoks:)

    Mut tosi kivoja nää sun neuvos täällä! varmasti seuraan jatkossakin:)!

 13. sippu

  voisiko sinulle lähettää kuvan omista silmistään niin että saisi ihan henk koht vinkit ;) omani luomet painavat ja väri silmissä on jotain sellaista mitä ei osaa kolmekymppinen tulkita ;)

  • Sanni

   Voi lähettää, tosin mulla menee aina välillä pitkäänkin että ehdin vastata. Olen pyrkinyt vastaamaan (ainakin melkein) kaikkiin lukijasähköposteihin, riippuen kysymysten laajuudesta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.