Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Oi ihana Valo” – hyaluronitiiviste ja kumppanit

Olen saanut päätökseen kaikkien syksyllä vastaanottamieni uudistuneiden Lumene-tuotteiden testauksen ja tänään vuorossa VALO, entinen Bright Now.

LumeneValo_IMG_5353

Valo-sarjan ydinjujuna on kirkastus ja heleytys, kuten nimestäkin voi päätellä. Lumenen sarjoissa se sijoittuu ”ikäasteikolla” peruskosteuttavan Lähde-sarjan jälkeen eikä ole vielä varsinainen anti-age-sarja, vaikka onkin lupauksiltaan hoitavampi kuin Lähde. Valo-sarjan tuotteita voivat käyttää kaiken ikäiset.

Sarjaan kuuluu myös tuo viime vuoden superhittituote hyaluronitiiviste. Onko joku kosmetiikkablogeja lukeva välttynyt kuulemasta tästä tuotteesta..? En muista onko mikään toinen suomalainen kosmetiikkatuote päätynyt yhtä laajan kollektiivisen ihastuksen kohteeksi viime vuosina. Tai koko mun kosmetiikkaelämän aikana. Viime aikoina hyaluronitiiviste on joutunut jälleen vilkkaan keskustelun kohteeksi, mutta tällä kertaa negatiivisemmassa, eh, valossa, koskien hinnankorotusta. Aiheesta lisää tuonnempana postauksessa.

Sain Valo-sarjasta kokeiltavaksi silmänympärysvoiteen, suojakertoimellisen päivävoiteen ja kaksi tehohoitoa: hyaluronitiivisteen ja ”hydra-öljyn”.

LumeneValo_IMG_5370

Bright Eyes -silmänympärysvoide 24,90€ / 15 ml

Tämä tuote korvasi aiemman suursuosikkini, Bright Now -sarjan 360 Eye Treatmentin. Uusi koostumus ei ole huono sekään, mutta se on ratkaisevasti ohuempi ja iholla kevyemmän tuntuinen. Kenties toisille mieleinen uudistus, minä taas jäin kaipaamaan täyteläisempää ja ihoa selvästi heleyttävämpää (sisälsi enemmän micaa) koostumusta. Uudessa versiossa on mm. uudet c-vitamiini- ja hyaluronihappojohdannaiset ja sen luvataan olevan entistä kirkastavampi ja kosteuttavampi.

Kokemus: ”ihan kiva”. Koostumus on harkitumman tuntuinen kuin samaan aikaan testaamassani simppelissä Klassikko-sarjan sy-voiteessa, mutta kumpikin kosteuttaa yhtä hyvin.

LumeneValo_DayCreamSPF15

Vitamin C Day Cream SK 15 24,90€ / 50 ml

Miellyttävä, mukavasti levittyvä koostumus. UV-filtteri aina hieman jäykistää kosteusvoiteen koostumusta minkä voi havaita tässäkin voiteessa, mutta tunne on niin vähäinen ettei se häiritse. Klassikko-voiteisiin verrattuna Valo-voiteessa tuntee heti hienostuneemman koostumuksen. Kosteuttavuuden tuntu on suunnilleen samanlainen, mutta Valo-voiteessa ei ole lainkaan sitä hieman vahamaista, pinnoittavaa ihofiilistä jonka aistii Klassikko-voiteessa.

Oikein miellyttävän tuntuinen, nopeasti imeytyvä voide. Titaanidioksidi jättää iholle hienoisen hohteen ja ihan aavistuksenomaisen vaalean pinnan.

Sarjassa on myös suojakertoimeton päivävoide sekä yövoide.

LumeneValo_hyaluronitiiviste_IMG_5372

Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence 29,90€ / 30 ml

”Kohutuote”. Kaikkien janoisten ihojen lemmikiksi päätyneen hyaluronitiivisteen hintaa nostettiin brändiuudistuksen myötä kolmanneksella: 19,90€ –> 29,90€. Tämä on saanut monet tuotteen fanit vihaisiksi, ja Karkkipäivänkin kommenttilaatikossa on käyty asiasta tuimaa keskustelua.

Onko tuote sama kuin ennen, senkään selvitys ei käynyt ihan helposti informaation vaihdellessa tahosta riippuen. Lopulta sain Lumenelta vahvistuksen jonka mukaan tuote on käynyt läpi pienen päivityksen: sen koostumusta on paksunnettu ja tuoksu muutettu. Ainesosaluettelo on kuitenkin tismalleen sama, eli mitään uusia ainesosia koostumukseen ei ole lisätty. Voidaanko ”ihoystävällisemmällä” eli hieman tihennetyllä koostumuksella ja uudella tuoksulla perustella 10 euron hinnannousu, se jää kuluttajan arvioitavaksi. Selvää on, että hinnannostot liittyvät ennen kaikkea status-muutokseen, Lumene viestii uusilla hinnoillaan tavoittelemastaan arvokkaammasta asemasta. Vanhoja asiakkaita tämä ei tietenkään ilahduta, sen voi ymmärtää. Kommenttilaatikossa pohdittiin, vaatiiko Lumenen asemoituminen selektiiviseksi kosmetiikaksi kenties uuden sukupolven. Tulevaisuus näyttää.

Itsehän muuten en kuulunut hyaluronitiivisteen faneihin. Se johtuu ennen kaikkea sensorisista tekijöistä; en pidä näin nestemäisten seerumien tunnusta iholla. Aivan varmasti tuote lisää ihon pinnan kosteuspitoisuutta, sitä en epäile, mutta minulle on elämyskuluttajana myös tärkeää tuotteen välitön tuntu iholla.

Hyaluronitiiviste käyttäytyy ihollani kolmivaiheisesti: ensin se tuntuu liukkaalta ja raikkaalta, sitten ihon pinta vetää kärpäspaperimaisen tahmeaksi tiivisteen alkaessa imeytyä, kunnes muutamien minuuttien imeytymisen jälkeen tahmeus katoaa, ihon pinta siliää ja tuntuu kireältä ja vähän kalvotetulta. Ymmärrän, että tätä kireää kalvotunnetta ei ole tarkoitus jäädä fiilistelemään vaan päälle kuuluu saman tien laittaa seerumi ja/tai hoitovoide (jotka lukitsevat hyaluronihappomolekyylien sitoman kosteuden ihoon), mutta en voi mitään että tämä epämiellyttävä tunne vaikuttaa kokemukseeni. Emulsiomaisemmat ja ihoa pehmentävämmät seerumit ovat enemmän minun juttuni.

Sen voin kuitenkin sanoa, että uudistettu koostumus oli kuitenkin (varmaan juuri sen tihennyksen vuoksi) minusta miellyttävämmän tuntuinen kuin vanha.

LumeneValo_ArcticBerryCocktail_IMG_5376

Arctic Berry Cocktail 29,90€ / 30 ml

Ihana tuote! Tämä on lempparini Valo-sarjasta ja voisinpa sanoa melkein kaikista Lumenen ihonhoitotuotteista joita olen tammikuun ajan testannut.

Kaksifaasinen vesi/öljy-hoito Arctic Berry Cocktail on Lumenen pitkäikäisiä klassikkotuotteita joka on ollut valikoimassa niin monta vuotta kuin muistan… Huvittavaa kyllä, olen myynyt tuotetta monet kerrat tuntien sen vaikutusmekanismin ja koostumuksen edut lipidiköyhälle, kuivalle iholle mutta itse olen karsastanut sen kokeilua. Minullahan on ollut suuret antipatiat öljymäisiä kasvojenhoitotuotteita kohtaan, asenne, joka muuttui täysin vasta viime vuonna. (No, öljymäisistä putsareista en edelleenkään tykkää…)

Arctic Berry Cocktailin vesi- ja öljyfaasit ravistetaan sekaisin ennen kuin tuotetta laitetaan iholle. Seerumimainen seos ei tunnu lainkaan rasvaiselta ensikosketuksella; tunne on vesimäisen raikas ja sitruksinen, pirteä tuoksu luo fiiliksen kuin levittäisi kasvoilleen jotain tuoretta sitrushedelmäpuristetta… Muutamassa sekunnissa veden haihtuessa vesimäinen tunne tekee tilaa öljyfaasille. Tunne ei kuitenkaan ole raskaan rasvainen.  Yksi pumppaus tuotetta riittää (minun iholleni), kaksi on jo liikaa eikä imeydy.

Ero hyaluronitiivisteeseen: lipidipitoinen koostumus saa aikaan sen, ettei ihoa kiristä yhtään tipan levityksen jälkeen. Kumpikin tuote kosteuttaa, mutta eri lailla. Hyaluronitiiviste vaatii päälleen rasvapitoisen tuotteen, Arctic Berry ei välttämättä. Se riittää normaalille iholle mainiosti yksinään, kuivaihoisen on hyvä levittää päälle vielä hoitovoide.

Öljyfaasi koostuu mm. jojoba-, avokado,- karpalonsiemen- ja lakkaöjyistä ja omega-rasvahapoista. Tämän tuotteen saatan jopa pitää itse, on sen verran ihana :) Värikin on niin herkullinen…  Voisi jopa sanoa, että Berry Cocktail on iholla (Sisu-kasvoöljyn rinnalla) kaikista kokeilemistani Lumene-tuotteista luonnonkosmetiikkamaisin.

*

Uteliaisuudesta: kuinka moni teistä on kokeillut hyaluronitiivistettä? Koitteko sen hehkutusten arvoiseksi? Aiotteko ostaa tuotetta jatkossakin uuteen hintaan?

Lumene olisi kenties tehnyt viisaasti jos olisi hinnoitellut tiivisteen alunperinkin kolmeen kymppiin… ;) 30 euroa seerumista tai sen kaltaiseksi luettavasta tehotuotteesta ei ole erityisen paljon, hintojen pyöriessä yleensä 40 eurosta ylöspäin. Mutta kun asiakkaat on ensin totutettu superedulliseen hintaan… sitten käy näin.

Kommentit (62)

 1. Soffi

  Pullo tiivistettä loppui viikonloppuna > hain Tokmannilta vanhaa laatua hintaan 18,90 :) Tykkään.

 2. Helmi

  Aaa! Tämä selittääkin sen kun olin pidempään jo harkinnut hyaluronitiivisteen ostoa ja kun päätin sen hankkia niin järkytyin hinnasta, lähes kolmekymppiä! Meninkin sitten toiseen kauppaan siinä toivossa, että hinta olisi edes euron halvempi ja se olikin lähes 10 euroa halvempi. Tästähän se siis johtuikin, eikä siitä että kauppa olisi purnukkansa ylihinnoitellut niin kuin kuvittelin :D

  Harmi kyllä tuo hinnan nousu ja vaikka tuote onkin ihana niin en tuhlaa kauneustuotteeseen kyllä noin pitkää penniä :(

 3. Emma

  Ostin muutama viikko sitten tuon hyaluronitiivisteen ja tykkäsin kuivaihoisena siitä kovasti! Toi mukavaa lisäkosteutta voiteen alle ja iho näyttää raikkaammalta nyt. Hinnan puolesta tuote tuskin jää kuitenkaan vakiokäyttöön, kuivaihoisena pullo hupenee nimittäin nopeaa tahtia :( Kokeilin myös Valo-sarjan uutta päivävoidetta, joka oli oikein miellyttävä voide järkyttävän voimakasta tuoksua lukuunottamatta…

 4. Henni

  Kaikki on niin suhteellista.Mulla meni ennen paljon rahaa ihonhoidossa huti ostoksiin(erityisesti luonnonkosmetiikan voiteet ei Korresia ja Hausckaa lukuunottamatta ole sopineet iholleni). Sitten löysin vuosi sitten Diorin kosteuttavan seerumin jonka hinta on n.86 euroa pullo ja se on aivan täydellinen iholleni. En ole sitä kertaakaan ostanut täydellä hinnalla. Kerran -20%alelapulla Sokokselta ja kesällä hamstrasin sitä 3pulloa laivalta kappale hintaan 56euroa. Nyt viimeinen pullo menossa ja mietin uskallanko kokeilla jotain halvempaa vaihtoehtoa. Joten siihen nähden tuo Lumenen hyaloronitiiviste vaikuttaa todella halvalta ja mietinkin pitäisikö ottaa riski ja ostaa sitä pullollinen. Ja kyllä, omastakin mielestä tuo Diorin seerumi on todella kallis…mutta kun se on vaan niin hyvä tälle pintakuivalle yli 30v.iholleni.

  • smettis

   Mikä Diorin seerumi? Alkoi kiinnostamaan,kun itselläkin pintakuiva yli 30-v . iho :)

 5. Pinkpepper

  Arctic Berry Cocktail kuulostaa just siltä mikä voisi pelastaa tämän hetkisen superpintakuivuuden. Löytyisiköhän luonnonkosmetiikan puolelta vastaavanlainen tuote?

 6. Ässsssä

  Pikku tarkennus: jos hinta on noussut kahdestakympistä kolmeenkymppiin, hintaa on nostettu puolella (50%). Siis ei vain kolmanneksella, vaan vieläkin enemmän. Tosi ikävää :/ Itsekään en noin paljoa viitsi yhdestä putelista maksaa, parikymppiä on jo kipurajoilla ellei oikeasti ole ihmetuote kyseessä.

 7. Myy / Nutturapää

  Hih, mun kuiva iho vetää tota öljyfaasia helposti kolme pumppausta. Tästä päästään taas siihen ikuisuusaiheeseen, että haluaako iholle jäävän tuotetuntua vai ei.. :D

 8. Lotta

  Minulla on käytössä The Ordinaryn hyaluronihappo+b5-seerumi enkä ole huomannut mitään eroa ihossani. Olen tosin vasta 26-vuotias ja minulla on aina ollut superhyvä iho…

 9. Peikkorukka

  Niin ne mielipiteet on erilaisia…itselle laittoi myyjä Arctic Berry Cocktailia kämmenselkään Emotionissa ja ei vakuuttanut. Omalla tuntemuksella jäi iho hieman nahkeaksi ja jotenkin kinnaavaaksi. Ja se tuoksu…mieskin kommentoi että haisee ihan mummolle. Toisaalta itsellä on aina ollut todella tarkkaa se että ihoon ei jää tuotteista mitään tuntemusta, mikä on atoopikolle ihan hirveää koska kaikki hoitoon käytettävät voiteet on paksuja. Myöskin useimmille tuoksuille käy minun iholla niin että lopputulos on joko se geneerinen palasaippuan tuoksu tai sitten tuo mummo. Aika kauan saa hakea ennen kuin löytyy tuoksu joka minun iholla toimii. :(

  BTW, se Clarinsin hoitotiiviste minkä joulukalenteriarvonnassa voitin on aivan ihana. Siis olen ihan rakastunut siihen. Seuraavaksi olisi tarkoitus kotiuttaa saman sarjan detox-tiiviste. Nyt vaan kärkyn että tulee alennuskuponki joko Stockalle tai Sokokselle koska tuo 30-40 euroa on aika suolainen hinta, varsinkin kun on kotona minimituilla vauvan kanssa.

  • Sanni

   BTW, se Clarinsin hoitotiiviste minkä joulukalenteriarvonnassa voitin on aivan ihana. Siis olen ihan rakastunut siihen.

   Jee, mahtava kuulla :)

   Jännä miten eri lailla tuoksuja voi aistia, ja toki tuoksumolekyylitkin käyttäytyvät eri lailla eri iholla. Mä en saisi Arctic Berry Cocktailin tuoksusta millään ”mummoa”…! Liian sitruksinen mummoksi ^_^ Mutta mummo-tuoksukin on varmasti eri ihmisille eri asia. Mulle mummo-tuoksut ovat sellaista puuterista, tunkkaista ruusu- tai appelsiininkukka -osastoa, tai sellainen tietynlainen parfymoitu, ei-raikas tuoksu..

   • Peikkorukka

    Juu, mullekin mummotuoksu nimenomaan on sellainen puuterinen ja hyasintti/ruusu/makeat kukat…mutta, mun iholla tosiaan tuoksut jotenkin muuttuu, useasta tulee sellaisia tunkkaisia ja tositten pesuainemaisia. On melkein vakio että kun etsin uutta tuoksua (mikä siis on muutenkin hidas prosessi jo ihan testausrajoitustenkin puolesta) niin siinä menee varmaan parisen kuukautta. Viimeksi olin tyyliin testannut Stockmannilla koko varaston kunnes tärppäsi. :D Oman lisänsä tähän tuo se, että jokin (epäilen syylliseksi jasmiinia) aiheuttaa joissakin tuoksuissa aivan järkyttävän migreenin. Onneksi on fragrantica, nykyisin käyn sen kautta valikoimassa kiinnostavat tuoksut joita sitten käyn tuoksuttelemassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.