Karkkipäivä
Karkkipäivä

Oho, tämähän olikin hyvää

Olen avannut täällä sanaista arkkuani misellivesistä, tuomiten ne omalta kohdaltani turhina tuotteina. En rehellisesti sanottuna ole edes kiinnostunut niitä testaamaan, koska tuotetyyppi ei vastaa puhdistusmieltymyksiäni. Mitäpä sitä kokeilemaan Skodaa jos Volvo on se oma juttu.

Sain Garnierin miselliveden jo viime syksynä, mutta en ollut vaivautunut edes korkkaamaan putelia. Ennen kuin pari viikkoa sitten. Purkki majailee Maarianhaminan kämpilläni, jossa minulla loppui juuri silmämeikinpuhdistusaine. ”Ai joo, onhan täällä tämä misellivesi, sillähän pitäisi lähteä silmämeikkikin.”

GarnierMicellar_IMG_4948

Ja mitäs ihmettä – tuotehan toimii ihan pirhanan hyvin!

Jouduin nielemään miselliasenteeni. Kasvoille en tätä edelleenkään meikinpoistoaineena käyttäisi koska vaahtoavuus ja vedellä huuhtelu ovat minulle ehdottomia elementtejä parhaan puhdistusfiiliksen aikaansaamiseksi, mutta silmämeikin poistoon ja ”aamuhikinaaman” raikastukseen tuote on onnen omiaan.

Miksi tämä on niin hyvää silmämeikinpoistossa?

– Koska se ei kirvele yhtään (lähes kaikki silmämeikinpoistoaineet kirvelevät silmissäni)

– Koska meikki irtoaa nopeasti ja tehokkaasti

– Koska tuote ei jätä silmään mitään jälkituntemuksia kuten kalvoa

Ainoa seikka, mikä tekisi tuotteesta vielä paremman, olisi tietysti geelimäinen koostumus. Siitä en pääse mihinkään että iholla liukkaasti kulkeva geelikoostumus on minulle kaikkein mieluisin. Mutta kirvelemättömyys ja puhdistuksen tehokkuus ovat vieläkin tärkeämpiä, ja tietenkin kaikkein olennaisimpia asioita puhdistustuotteessa. Eihän kukaan halua silmiään polttelevan tai pistelevän meikkiä poistaessa eikä rasvaista kalvoa sumentamaan näkökenttää (mikä valitettavasti on seuraus useimpien öljy- tai rasvapohjaisten puhdistajien kohdalla – ainakin minun silmissäni).

Siispä: lähes täydet pisteet Garnierin misellivedelle silmämeikinpoistajana!

GarnierMicellarIMG_4941

Tuoksukin on mitä miellyttävin – vaikka tuote on hajusteeton. Haistan vedessä jotain mantelimaista, enä käsitä mistä tuoksu tulee. Jonkun tuotteessa käytetyn ainesosan täytyy luonnostaan tuoksua tältä, sille ei ole muuta selitystä.

Muuta hyvää tuotteessa:

– Lyhyt inci = mahdollisimman vähän potentiaalisia ärsyttäjiä (ehkä juuri se selittää miksi tuote ei kirvele)

– Hinta-laatusuhde: 400 millin pönikkä maksaa alle 10 euroa, riittää silmämeikinpoistossa pienen ikuisuuden…!

.

Korkkasin juuri toiseksi viimeisen kappaleeni rakasta Natural Coden geeliputsariani. Edessä häämöttävät lopulliset hyvästit tuotteelle eivät ahdista enää yhtään niin paljon kun olen löytänyt näitä vallan erinomaisia vaihtoehtoja! :) (Täytyy myöntää, että Garnierin misellivesi tuntuu silmissä jopa paremmalta kuin L’Orealin Micellar Gel Eye Make-Up Remover.)

Kommentit (71)

 1. Kata

  Mullakin on kai liian tujua meikkivoidetta, kun saa useamman vanulapun käyttää ennen kuin iho on puhdas. Lisäksi tämä aine jotenkin muuttaa tuoksuaan mun iholla, iholla tuoksuu pahalta, hieman tunkkaiselta. Mistähän se voisi johtua? Meikkivoiteesta??

 2. tuittu

  La Roche Posay :llakin on geelimäinen misellituote. Ite tykkään siitä aivan älyttömästi, koska jättää ihon niin pehmeän tuntuiseksi. Ja lähtee vesiliukoinen meikki helposti. :)

  • Sanni

   Tuo L R-P:n misellivesi muuten tosiaan on hyvä! :) Nimenomaan silmämeikinpoistossa.

 3. Fiia

  Pitäisköhän sitä itsekin uskaltautua kokeilemaan vaikkapa kyseistä tuotetta. Mun lemppari Nivean double effect silmämeikinpoistoaineen kun menivät uudistamaan ja uudistunut versio tuppaa kirvelemään, eikä vielä ole löytynyt korvaajaa. Elämä on hankalaa silloin tällöin, kun tykkää meikata mutta iho ei mistä tahansa putsareista diggaile :D

  • Sanni

   Elämä on hankalaa silloin tällöin, kun tykkää meikata mutta iho ei mistä tahansa putsareista diggaile :D

   I hear you :)

 4. Anna

  Itselläni on kokemusta vain luonnonkosmetiikan misellivesistä (Iroisie, Mia Höytö, Melvita ruusu ja Absolution). Kaikki hyviä :) Itse käytän näitä aamuputsarina ja toisinaan kasvovetenä iltaisin varsinaisen putsarin jälkeen. Iroisiella on tosiaan myös miselligeeli, jota olen käyttänyt ihan sellaisenaan kasvojen puhdistukseen ja huuhdellut vedellä (myös vanulapulla voi poistaa, jos ei halua käyttää vettä, mutta itse tykkään puhdistaa ihoni iltaisin vedellä). Geeli tekee ihosta putipuhtaan, eikä kuivata tai ärsytä tippaakaan. Huipputuote! Kotimaisella Supermoodilla on myös misellivaahto,jota olen kuullut kehuttavan paljon!

 5. Erika

  Misellivedessä mun mielestä parasta on se, että misellivedellä kasteltu vanulappu ei päästä likaa ulos. Siksi likaisenkin näköinen vanulappu puhdistaa vielä hyvin.

  Käytän itse tätä Garnierin misellivettä, ja jo yhdellä vanulapulla saan normaalin arkimeikin (Mufe HD-meikkivoide, puuteri, ripsiväri) vaivatta pois.

  Voimakkaampaa meikkiä tehdessäni käytän kättäni palettina: kämmenselkä voi olla täynnä mustaa rajausväriä ja luomivärejä, mutta niin vain yksi vanulapullinen misellivettä imaisee kaiken itseensä.

  Olen siis ollut hyvinkin tyytyväinen. Voimakasta iltameikkiä tai erityisen paksua meikkipohjaa en tosin ole vielä yrittänyt tällä poistaa.

 6. Maasi

  Minä olen testaillut misellivettä milloin missäkin tilanteessa, esim. yökyläillessä on kätevää, kun ei tarvitse ottaa kaikkia purkkeja mukaan.

  Kolmisen viikkoa sitten viirasi jotenkin päässä ja päätin kokeilla poistaa meikit kookosrasvalla. Ja sehän toimii! Vielä ainakin iho voi paremmin kuin aikoihin (veikkaan että herkkä ja kuiva iho ei tykännyt liian vahvoista putsareista). Ensin hieron rasvan naamaan, pyyhin suurimman osan vanulapulla ja sen jälkeen poistan silmämeikin ja viimeinen vaihe on misellivesi, millä saa varmistettua, että iho todella puhdistuu.

 7. Sus-anna

  Lasten virpomispäivä-maskit lähti hyvin pois, ilman kirvelyä tai pelkoa siitä että tuote on liian kuivattava. Hyvää on :)

 8. Vilma

  Hah hah, mä olen kai käyttänyt misellivettä aivan väärin. Olen nimittäin ensin pessyt kasvot geelimäisellä putsarilla ja sen jälkeen vanulapulla puhdistanut misellivedellä vielä silmämeikin rippeet ja koko kasvot, vähän kuin kasvoveden ja silmämeikinpoistoaineen kombona. Siten on toiminut kyllä omalla rasvoittuvalla ihollani todella hyvin. Iho jää kosteutetun tuntuiseksi ilman kosteusvoidettakin mutta silti rasva ja lika lähtee.

 9. Hanni

  Hassua, miten erilailla ihmiset haistaa. Minä olen käyttänyt tuota misellivettä ja saman merkin miselliliinoja ja molemmat haisivat minun mielestäni tunkkaiselta, ikäänkuin homeelta, samalta kuin vanhoissa taloissa. Haju oli etenkin noissa liinoissa niin voimakas, että lähetin liinat takaisin, kun ajattelin, ettei se voi olla normaali haju. Mutta niin vain oli tuoksuton tuote, joka omaan nokkaan haisi karmealta :D. Itse misellivesi ei haise niin pahasti ja käytän sitä iltaisin, ennen kuin pesen kasvot Clarisonicin kasvoharjalla ja putsarilla.

 10. Mintsi

  Minun talven kuivaamalle ja ylipäätään herkälle iholleni tämä on ihan loistava puhdistustuote. Eikä laiskaa haittaa yhtään, että selviää koko naaman putsaamisesta yhdellä aineella. Perusmeikki lähtee tällä loistavasti, tosin veden kestävään silmämeikkiin käytän mieluummin erillistä voidemaista silmämeikin poistoainetta. Iso plussa myös hajusteettomuudesta.

  Kovin voimakkaan meikin poistoon en tätä tykkää käyttää. Puhdistaisi varmasti, mutta minä kaipaan puhdistusmaidon tuomaa pesemisen tunnetta. Silloinkin usein viimeistelen puhdistuksen tällä, koska muut kasvovedet ovat hautautuneet jonnekin kaapin perukoille,

 11. Ansku

  Mulla on toiminut silmämeikin poistossa Natural Code:n geelimäinen Clear it up!-puhdistusaine vanulapun kanssa. Ei kirvele lainkaan vaikka silmäni ovakin tosi herkät ärsyyntymään. 150ml puteli maksaa noin kuusi euroa eli ei paha. Suosittelen! :)

  • Sanni

   Olen kokeillut, ihan ok tuote :)

 12. Piia Pai

  Saitko tällä, Sanni, ripsarinkin pois? Kastelitko ripsesi ensin? Mulla on ihan tavallinen, ei vedenkestävä, ripsari. Maybellinen. Ei toivoakaan, että se lähtisi tällä. Mokaanko jotain?

  • Sanni

   Tavallinen, vesiliukoinen ripsari lähti ”että heilahti” :) Kannattaa muistaa, että ripsien, ripsarien ja poistoaineiden välinen kemia on monimutkainen asia ja sama ripsari + poistoaine voivat toimia yhden ripsissä aivan eri tavalla kuin toisen. Nimimerkillä kokemusta on vaikka kuinka. :)

 13. NG

  Tätä voisi kokeilla seuraavaksi, nyt menossa Yves R:n vihreäpulloinen vastaava ja Nivean misellivesi – jälkimmäinen on hajustamaton, joten tykkään enemmän.
  LRP oli huippua, mutta sisälsi hajustetta… Harmi, täysin turha sisältö allergikoille suunnatussa tuotteessa.

  • Sanni

   sisälsi hajustetta… Harmi, täysin turha sisältö allergikoille suunnatussa tuotteessa.

   Joo, tämä jaksaa herättää ihmetystä… Mitähän näiden sarjojen tuotekehittelijät vastaavat kysymykseen, ”Miksi koette hajusteet perusteltuina herkän ihon tuotteissanne?”

 14. Laura

  Menin ihan innoissaan ostamaan tätä tuotetta. Muutaman päivän kokeilun jälkeen kuitenki iho tuntu todella kuivalta ja punoitti. Iho ei varmaan ikinä ollu niin huonossa kunnossa. Lopetin samantien sen käytön ja iho rupes pikku hiljaa paranemaan. Mulla on todella rasvanen iho , joten ihmettelin miten voi aiheuttaa tälläsen reaktion jos on kerta tarkoitettu myös herkälle iholle. ?

  • Sanni

   Onpa ikävää :/ Harmillista kyllä, loppupeleissä iho voi ärtyä melkein mistä tahansa kosmetiikan kemikaalista. Täysin varmasti allergisoimatonta/ärsyttämätöntä tuotetta ei taida olla mahdollista valmistaa… :/ Aina löytyy joku jonka iholle jokin ainesosa tai ainesosayhdistelmä ei sovi.

 15. SaanaCarita

  Oon nyt joka paikasta lukenut hirveetä hehkutusta tästä tuotteesta, niin pakko oli itselläkin ottaa kokeiluun. En tiedä sitten, olivatko odotukseni liian korkeat, mutta petyin kyllä todella pahasti. Meikit ei hievahtaneet juuri mihinkään, eikä minulla kyllä edes ollut mitään sotamaalausta kasvoilla, vain Lumenen CC-voidetta + puuteria ohut kerros. Ei jäänyt vanulappuihin juuri mitään vaikka miten koetin hinkuttaa. Päätin sitten kokeilla kasvoveden tapaan, poistin meikin normaalisti ja koetin poistaa jämät tällä, mutta ei edelleenkään läheskään kaikki lähtenyt irti. Naamakin jäi ihan nihkeän ja inhottavan tuntuiseksi :/ Eli kuulun kai sitten siihen porukkaan joille tämä ei ole niin huipputuote. Nivean samankaltainen tuote taas on toiminut mulla todella hyvin.

 16. Misty

  Voi apua Sanni! Huomasin tänään, että vuosi(kausi)a käyttämäni silmämeikinpoistoaine Maybelline eye make-up remover 2in1 sisältää edelleen polyaminopropyl biguanide -ainetta ja nyt kyllä olisi korkea aika vaihtaa putsaria. Olen joskus kokeillut muita putsareita, mutta yksikään ei toiminut niin hyvin kuin Maybelline. Käytän vedenkestävää ripsaria, mikä myös asettaa omia vaatimuksia putsarille.
  Käytätkö vielä tätä misellivettä ja oletko siihen tyytyväinen? Itsellä on ongelmana ollut juurikin tuo silmien kirvely ja kalvomainen fiilis silmissä meikinpoiston jälkeen. Mietin ko myös siirtymistä vesiliukoiseen ripsariin.

  • Sanni

   Käytätkö vielä tätä misellivettä ja oletko siihen tyytyväinen?

   Jep, käytän tuon pullon loppuun mutta en taida enää uutta hankkia tuon ainesosan takia. Tässäkin siis on sitä polyaminopropyl biguanidea.

   Garnierin misellivesi jää kuitenkin toiseksi Lumenen Sensitive Touch -silmämeikinpoistoaineelle jonka neste on liukkaampaa ja sellaista aavistuksen geelimäistä, se on ykkössuosikkini nyt kun monta vuotta kestänyt jemmani edesmennyttä Natural Coden silmämeikinpoistoainetta loppui. Se ei kuitenkaan poista vedenkestävää meikkiä (niinkuin ei tuo misellivesikään), eli ei sovi suositukseksi sinun tapauksessasi. En valitettavasti osaa yhtään suositella wp-meikinpoistoaineita kun en itse käytä wp-ripsaria, osaan vain sanoa että esim. meidän liikkeessä L’Orealin kaksifaasinen vedenkestävän meikin poistoaine oli suosituin. Mutta näinköhän sekin sisältää tuota PHMB:tä….

   • Misty

    Taidan siis siirtyä tuohon Lumenen silmämeikkiputsariin ja uhkarohkeasti unohtaa wp-ripsarin. Huomasin muuten, että ainakin USAn markkinoilla on tarjolla misellivettä myös vedenkestävän meikin poistoon:
    http://www.garnierusa.com/products/skincare/micellar/micellar-cleansing-water/micellar-cleansing-water-waterproof-makeup-remover.aspx

    Tykkään myös itse käyttää muualla kasvoilla vaahtoputsaria ja tuntuu, että sinun kokemuksesi silmämeikinpoistoaineista kulkisi käsi kädessä omien kokemusten kanssa. Luotan siis, taas kerran, sinun suosituksiisi :)

    Ihanaa juhlapäivän viettoa

    • Sanni

     Luotan siis, taas kerran, sinun suosituksiisi :)

     :) Toivottavasti ST osoittautuu sinullakin yhtä hyväksi kuin mun silmille :) Tuo ST on niin miellyttävää liukuvuutensa ansiosta, poistaa meikit vailla moitteen häivää eikä kirvele yhtään.

     Ihanaa juhlapäivän viettoa

     Kiitos :)

     • Mintsi

      Minä käytän wp silmämeikin poistoon Olayn voidemaista putsaria. Ei kirvele minun herkissä silmissä ja poistaa meikin helposti.

 17. Leena

  hyvin toimii, mutta inkkilistassa eu:n kieltämä karsinogeeninen aineosa?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.