Ohanic, uusi luonnollinen hiustenhoitosarja Suomessa

Kaupallinen yhteistyö: Ohanic & Tokmanni

Olen kesän aikana  päässyt testaamaan uutta luonnollista ja sulfaatitonta sekä Curly Girl -sopivaa hiustenhoitosarjaa Suomen markkinoilla: Ohanic. Ohanic on espanjalainen brändi ja sarja on Suomessa myynnissä ainoastaan Tokmannilla.

Ohanic-sarjan speksejä:

🌿 Vegaanisia

🌿 Luonnollisten ainesosien pitoisuus tuotteissa 92-100% 

🌿 Signature-ainesosa viinirypäleen siemenöljy

🌿 Eivät sisällä silikoneja

🌿 Eivät sisällä sulfaatteja

🌿 Eivät sisällä etoksyloituja (PEG) yhdisteitä

🌿 Cruelty-free sarja (eli tuotteita ei testata eläimillä eikä myydä eläinkokeita vaativissa maissa)

🌿 Kotimaassaan Ohanic on myynnissä ainoastaan kampaamoissa

Ohanic-sarjan vahvuudet pähkinänkuoressa ovat luonnollisuus ja soveltuvuus sulfaateille herkistyneille kuluttajille sekä Curly Girl -metodin noudattajille. Pakkauksetkin ovat mielestäni mukavan tyylikkäät ja kilpailijoista erottuvat.

Markkinoinnista kiinnostuneena ihmisenä arvostan myös Ohanicin elämyksellistä otetta; Espanjasta vastaanottamani kaunis näytelähetys oli pakattu delicatessen-herkkulaatikkoa muistuttavaan pakkaukseen ja olisi kotimaassaan sisältänyt pienen pullon Chardonnay’ta hiustuotteiden kyytipoikana. (Suomessa alkoholia sisältävä PR-lähetys ei käsittääkseni ole sallittu, tai ainakaan ei pidetä soveliaana markkinoida kauneustuotteita alkoholipitoisilla tuotteilla.)

Pakkauksessa oli viesti, jossa kehotettiin valmistamaan ihana kylpy, skannaamaan viestissä annettu koodi rentouttavaan musiikkiin, kaatamaan lasillinen Chardonnay’ta ja nauttimaan Ohanic-tuotteista kera hemmottelevan kylvyn, tunnelmallisen musiikin ja viileän valkkarin ☺️

Chardonnay liittyy tietysti Ohanic-tuotteiden pääaktiiviaineeseen, viinirypäleeseen. Tuotteissa on myös iso liuta muita luonnon hoitavia ainesosia kuten kamomillaa, aloe veraa, oliiviöljyä ja pellavansiemenöljyä. Selvittävänä ainesosana ovat ehdottoman tärkeät kvatit, joita ilman mikään hiustuote ei toimi ainakaan meikäläisellä. (Kvattien nimet ovat kamalia sanahirviöitä ja tunnistat useimmat niistä liitteestä -onium. Kvatteja ei ole luonnossa sellaisenaan, mutta niitä voi valmistaa luonnollisista raaka-aineista.)

Mun Ohanic-suosikit ovat tässä: tehohoitava naamio, Miracle leave-in-hoitoaine ja hiusöljy.

Värjättyjen hiusten Color Protect -naamio on oikeastaan yhtä hyvä kuin Repair-linjan. Esittelen tuotteet tarkemmin alla.

Ohanic-sarjaan kuuluu kuusi eri hiustenhoitolinjaa sekä lisäksi muotoilutuotteita ja hiuspohjalle käytettäviä eteerisiä öljyjä. (Ah..!) Tokmanni on ottanut Suomeen alkuun pienemmän valikoiman, joka koostuu viidestä Repair-linjan tuotteesta, kahdesta Color Protect -tuotteesta, No Yellow -shampoosta ja tasapainottavasta Balancer-shampoosta.

RESTORE & REPAIR SHAMPOO 14,95€ / 250 ml ((59,80 €/l)

RESTORE & REPAIR -HOITOAINE 14,95€ / 250 ml (59,80 €/l)

Restore & Repair on sarja kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Tässä yhteydessä voin heti kertoa, että Ohanicin shampoot sopivat niille kuluttajille, jotka eivät kaipaa shampoolta paljonkaan hoitavuutta. Olen testannut kolme Ohanicin shampoista ja kaikki, mukaan lukien kuivien hiusten shampoo, ovat hyvin peseviä akselilla pesevyys – hoitavuus. Tiedätte, että myös shampoon voi formuloida hyvin hoitavaksi, jolloin hiukset jäävät esiselvitetyiksi jo shampoopesun jälkeen. Ohanicin shampootyyppi ei ole sellainen.

Valmistaja kertoo, että Ohanic-shampoot on kehitetty pesemään hiuksista myös kemiallisten käsittelyjen sekä synteettisten hiustuotteiden jäämät, kuten silikonit. Tämä helpottaa synteettisistä hiustuotteista luonnollisiin siirtyvän kokemusta, kun hiukset vapautuvat nopeammin synteettisestä kertymästä ja tuntuvat kunnolla puhtailta.

Minä olen tottunut käyttämään hoitavampia shampoita, mutta Ohanicin kaltaista pesevämpää shampoolaatua on virkistävää käyttää aina välillä. Ohanicin shampoot sisältävät kvatteja, eli kyllä ne jonkin verran hiusta hoitavat eikä hius jää takkuun huuhdellessa, mutta tuntuma on selvästi pesevä.

Restore & Repair -hoitoaineen kevyehkön tuntuinen koostumus paljastuu erittäin hyvin selvittäväksi, jälleen osoitus siitä, että hoitavuus ei suinkaan aina liity tuotteen tiheyteen vaan juuri oikeanlaiseen yhdistelmään ja pitoisuuteen selvittäviä ja silottavia ainesosia. Repair-hoitoaineen verrattomasta selvitystehosta vastaa kationinen hoitava aine stearamidopropyl dimethylamine, jota aina tervehdin inceissä ilolla. Rehellinen kun olen, totean kuitenkin, että tässä hoitoaineessa ei varsinaisesti ole korjaavia ainesosia, vaikka nimi on repair. Korjaavia ainesosia olisivat esimerkiksi erilaiset proteiinit sekä kookosöljy. Tämä hoitoaine kuitenkin kosteuttaa ja selvittää hiukset erittäin tehokkaasti.

Restore & Repair -shampoossa ja hoitoaineessa on suhteellisen vahva hedelmäinen tuoksu. Hoitoaineen tuoksu on pehmeämpi ja se on itse asiassa suosikkini sarjan tuoksuista!

MIRACLE LEAVE-IN-HOITOAINE 19,95€ / 100 ml (199,50 €/l)

❤️ Tämä tuote on suurin lempparini Ohanicin tuotteista. Se on varmaankin paras ja miellyttävin luonnonkosmetiikan hiuksiin jätettävä hoitoaine jota olen käyttänyt. Vaikkei Ohanicin tuotteilla ole sertifikaattia, tuotteiden koostumukset ovat luonnonkosmetiikan kriteerien mukaisia (No Yellow -shampoo poislukien), ja tässäkin tuotteessa luonnollisten ainesosien pitoisuus on 98,36%.

Miracle Leave-in’issa on miellyttävä, kevyesti voidemainen koostumus. Ihanasti kosteuttavassa ja silottavassa koostumuksessa on aloe veraa, merikaalin öljyä, stearamidopropyl dimethylaminea sekä tietysti viinirypäleen siemenuutetta jota on kaikissa Ohanicin tuotteissa. Koostumus on JUST täydellinen mun hiuksille: tehokkaasti kosteuttava ja pehmentävä, mutta riittävän kevyt ettei lähmää mun hentoja hiuksia. (Toki oikea annostelukin on tärkeää: mä laitan tätä 2-4 pumppausta hartiamittaisiin hiuksiini.)

Miracle Leave-in lupaa kosteutuksen ja silotuksen ohella suojata hiuksia lämpömuotoilulaitteiden kuumuudelta, meriveden kuivattavuudelta sekä UV-säteilyltä.

RESTORE & REPAIR JA COLOR PROTECT -NAAMIOT 18,95€ / 250 ml (75,80 €/l)

Esittelen nämä kimpassa, koska ne ovat hyvin samankaltaiset. Näiden olennaisin ero on hoitava kasviaktiiviaine: Repair-naamiossa se on pellavansiemenuute ja Color-naamiossa oliiviöljy.

Repair-naamiossa on käytetty glyseroliin ja pellavansiemenuutteeseen pohjautuvaa rakennepaikkavaa ja kosteuttavaa yhdistettä. Tässä Repair-tuotteessa siis on korjaava ainesosa! ;) Color Protect -naamiossa on runsaasti oliiviöljyä, mikä tekee sen koostumuksesta Repair’ia ravitsevamman. Tykkään kummastakin yhtä paljon. Aiemmin mainittu superselvittävä stearamidopropyl dimethylamine pitää huolen siitä, että kumpikin naamio selvittää hiukset tehokkaasti ja jättää hiukset huuhdellessa todella silkkisiksi.

Luonnollisia ainesosia naamioissa on 97,5%.

Repair-naamiossa on voimakkaan hedelmäinen tuoksu, Color-naamiossa miedompi ja pehmeämpi.

NOURISHING OIL SERUM 19,95€ / 50 ml (399,00 €/l)

Kolmas suosikki! Kevyttä öljyseerumia voi käyttää hiusten latvoihin jätettävän seerumin tavoin tai sekoittaa hoitoaineeseen lisäämään sen pehmennystehoa. Minä käytän tätä jälkimmäisellä tavalla, sillä tykkään enemmän emulsiomaisesta leave-in-tuotteesta ja kaksi jätettävää hoitotuotetta olisi liikaa. Joskus kyllä saatan välipäivinä sipaista öljyä kuivien hiusten latvoihin tuomaan kiiltoa. :)

Seerumissa on mm. argan-, makadamiansiemen- ja merikaalin öljyä. Merikaalin (Abyssinian Oil) öljyä on muuten alkanut viime aikoina näkymään paljon myös hiustuotteissa. Se on aiemmin ollut tuttu lähinnä ihonhoitotuotteista koska on todella ravinteikas ja antioksidanttinen, mutta nykyään sitä bongaa hyvin usein hiustuotteista. Incidecoderista selviääkin, että merikaalin öljyssä on erityisen liukas ja silkkinen tuntuma minkä puolesta sen ominaisuudet sopivat myös hiusten hoitoon. Kevyenä öljynä se sopii hienosti myös hiuksiin jätettäviin tuotteisiin. (Esim. oliiviöljy on loistava hoitava öljy poishuuhdeltavissa hoitoaineissa, mutta ei toimisi yhtään leave-in-tuotteessa…)

COLOR PROTECT -SHAMPOO 14,95€ / 250 ml (59,80 €/l)

Color Protect -sarjassa on vain kaksi tuotetta, ja naamio tulikin esiteltyä ylempänä.

Väriä suojaava shampoo on tuntumaltaan hyvin samankaltainen kuin Repair -shampoo. Tuoksu on miedompi ja mun nenään vähän miellyttävämpi. Näistä kahdesta valitsisin Color-shampoon omille hiuksilleni. Color-shampoo, kuten kaikki Ohanicin shampoot, on sulfaatiton. Pesevinä ainesosina ovat coco-glucoside, cocamidopropyl betaine ja sodium C14-C16 olefin sulfonate (ei sulfaatti, sulfonaatit ovat eri aineita).

🤓 Tässä vielä syvemmin inceistä kiinnostuneille Color Protect -shampoon koko inci, josta näkee hyvin Ohanicin reseptikäsialan, eli kuinka paljon tuotteissa käytetään kasviuutteita, erityisesti rohdoskasveja. Luonnollisten uutteiden osuus on sama kaikissa Ohanicin tuotteissa. Shampoissa rohdosuutteiden vaikutus korostuu, sillä shampoo on kosketuksissa hiuspohjan kanssa ja monilla yrteillä on päänahkaa tasapainottava vaikutus. Esimerkiksi salvia tasapainottaaa rasvoittumista, kamomilla rauhoittaa ärtynyttä päänahkaa ja rosmariini parantaa verenkiertoa ja sen sanotaan stimuloivan hiustenkasvua.

Aqua, Coco-glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium C14-C16 Olefin Sulfonate, Glycerin, Inulin, Lactic Acid, Fragrance (Parfum), Sodium Benzoate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Arnica Montana Flower Extract, Lamium Album Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Pinus Sylvestris Bud Extract, Nasturtium Officinale Extract, Arctium Majus Root Extract, Citrus Limon (Lemon) Peel Extract, Hedera Helix (Ivy) Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Tropaeolum Majus Flower Extract, Hexyl cinnamal

NO YELLOW SHAMPOO 14,95€ / 250 ml (59,80 €/l)

No Yellow -shampoo on kiinnostava yksilö: se on yksi harvoja luonnonkosmetiikan hopeashampoita jonka tunnen. Tai siis lähes luonnonkosmetiikan, tämän tyyppisen tuotteen violetti pigmentti on synteettinen. Muuten tuotteen koostumus on luonnollinen, ja luonnollisuusprosentti on 92,3%. Luonnossa on violettia ja sinistä pigmenttiä, mutta ei sen laatuista, jolla voisi taittaa keltaisuutta hiuksista.

Entinen kollegani, jolla on kirkkaanvaaleat hiukset, on aivan innoissaan tästä shampoosta. Toimii kuulema todella hyvin. Päädyin lopulta itsekin testaamaan tämän, vaikka en kuulu shampoon kohderyhmään. Hiuksissani oli vielä viime viikolla neljän kuukauden tyvikasvu ja hyvin kellertävä sellainen, ja halusin nähdä, miten Ohanicin No Yellow vaikuttaa siihen. Ja vaikuttihan se..! Hiusten kellertävät vivahteet kirkastuivat selvästi ja tyven kellertävimmät kohdat taittuivat platinaisemmiksi. Voin siis omastanikin puolesta sanoa, että tämä toimii.

Tässä olisi siis niin luonnollinen hopeashampoo kuin vain on mahdollista valmistaa. Violetin pigmentin vuoksi hopeashampoita ei löydy sertifioiduilta luonnonkosmetiikkamerkeiltä.

KILPAILU KARKKIPÄIVÄN INSTAGRAMISSA

Instagramin puolella on meneillään kilpailu, jossa kaksi henkeä voi voittaa vapaavalintaisen kolmen tuotteen Ohanic-setin: shampoo, hoitoaine tai naamio sekä öljyseerumi tai hiuksiin jätettävä hoitoaine. 🙂

Ohanic-tuotteet ovat myynnissä valikoiduissa Tokmanni-myymälöissä sekä Tokmannin verkkokaupassa.

*

Minä jään tämän postauksen myötä lomalle ja palaan blogin pariin jälleen elokuussa. ☺️

Toivotan kaikille ihanaa kesän jatkoa ja nähdään taas!

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (20)
 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta sarjalta, naamio ja jätettävä hoitoaine tulevat itselleni testiin kun edelliset purkit tyhjenevät. Lempparihiusnaamio on muuten ollut Organic Shopilta, mutta näitähän ei enää juuri saa, joten on etsittävä uutta tilalle. Samoin lempparijätettävä on ollut Xz:n persikkanektari, joka sekin on kiven alla. En tiedä ollaanko sitä lopettamassa vai uudistamassa(?) Hinta hieman yllätti näissä esittelemissäsi tuotteissa, ei muuten mutta Tokmannin hintatasoon nähden :D. Ja ovathan ne arvokkaampia myös kuin nuo aikaisemmat edulliset lempparini, mutta toki laadusta ja riittoisuudesta olen valmis maksamaan…Hyvää ja rentouttavaa lomaa!

  1. Minuakin näiden hinta hieman yllätti. Hintaa selitettiin sarjan kampaamo-statuksella . Ovat ehkä arvokkaampia myös kotimaassaan..?

   Hyvää ja rentouttavaa lomaa!

   Kiitos Iines..! 🙏🏻☺️

 2. Hyvää lomaa :)

  1. Kiitos Kukka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *