Karkkipäivä
Karkkipäivä

NYX-meikkejä Maarianhaminassa!

Huomasin viikko sitten Ahvenanmaan paikallislehdessä ilahduttavan uutisen – saaren ainoa kemikalio, Mjuk & Len City, on ottanut valikoimiinsa NYXin!

Meikkifriikeille nimi on varmasti tuttu, mutta muille taustatietona että kyseessä on pienen kulttistatuksen omaava meikkisarja USAsta, ns. ”köyhän miehen MAC”. Pelkästään single-luomivärisävyjä on yli 100 sävyä eri koostumuksilla. (Euroopassa tosin ei taida olla yhtään jälleenmyyjää jolla olisi NYXin koko valikoima, eikä Maarianhaminan pikku liikkeessäkään ole kuin murto-osa luomiväreistä, mutta silti….. vähänkö siistiä!)

NYX_MjukLenCity

Merkkiä ei myydä manner-Suomessa. Itse olen tilannut NYXin tuotteita Jenkeistä, moni blogin lukija muistaa varmasti ainakin Karkkipäivässä usein vilahdelleen klassikkotuote Blush Taupen, eli harmaanruskean poskipunan joka on täydellinen kasvojen varjostuksiin.

Maarianhaminan kemppari on siitä hauska paikka, että pikkuisesta koostaan huolimatta sieltä saattaa löytää kulttimerkkejä joita ei myydä muualla Suomessa. Mm. Bare Mineralsia myytiin täällä jo vuosia ennen kuin merkki rantautui manner-Suomeen. Mjuk & Len City myy myös pientä valikoimaa Victoria’s Secret -kosmetiikkaa.

NYX_IMG_7873

Kävin heti mainoksen bongattuani haukkana tutustumassa Mjuk & Len’in NYX-valikoimaan. Huomasin, että valtaosa testereistä oli vielä täysin avaamattomia ja koskemattomia.

Haaa.

NYX_IMG_7874

Niinpä……….

NYX_makeover

….menin liikkeeseen eilen viettämään antaumuksellisen NYX-meikkaussession..! :)

(Käytetyillä testereillä en uskaltaisi meikata ainakaan silmiä ja huulia.)

Kysyin Mjuk & Lenin henkilökunnalta luvan ottaa kuvia blogijuttua varten, ja se onnistui kun pirautettiin myymäläpäällikölle. (Myymälöissähän ei oikeastaan saisi kuvata.)

Tässä siis NYX-silmäkarkkia Maarianhaminasta! :)

NYX_IMG_7966_2

Ihaaaana…..

NYX_IMG_7888

Ihaaaana # 2….

NYX_IMG_7962

Tosi huono swatch-kuva, pahoittelut. Melkein ostin tämän paletin…. Hintaa 38€, ja paletin alakerroksessa on vielä pari poskipunaa ja highlighter.

Merkkasin lempparisävyt sydämellä, käytin niistä osaa myös meikissä.

NYX_IMG_7877

NYXillä on tosi paljon erilaisia paletteja.

NYX_IMG_7945

Ja huulikiiltoja. Nämä Butter Glossit hurmasivat minut! Nimensä mukaisesti rasvaisia, huulirasvamaisia kiiltoja. Tuoksuvat ihanalle – mutta eivät liian makealle.

NYX_IMG_7950

Swatcheja muutamista herkuimmista sävyistä. Mjuk & Lenin myyjän mukaan Apple Strudel on ”bloggaajien lempisävy” (huomasin taas olevani bloggaaja aivan ulalla ^_^ – minulle koko Butter Glossit kun eivät olleet entuudestaan tuttuja :P).

Temptalian blogista löytyy ihania kuvia ja parempia swatcheja.

NYX_IMG_7955

Käytin omaan meikkiini luonnollista pinkki-beigeä sävyä Crème Brulee.

Nämä vähän himottaisivat….. Mä olen niin sucker tällaisille läpikuultaville ”mehukiilloille” = huulikiilto jossa ei ole helmiäistä.

NYX_IMG_7904

Poskipunia ei Mjuk & Lenin NYX-valikoimassa ole kuin 10 (no, onhan sekin paljon verrattuna moneen muuhun markettimerkkiin ;)) Tässä lemppareitani. (Taupekin löytyy…! ;))

Käytin omaan meikkiini hempeää persikkapinkkiä Angel-sävyä. Wanna.

NYX_IMG_7890

Tämä paletti oli ehkä kaikkein ihanin! Love in Paris -sarjan (osalla NYXin paleteista on omat sarjanimet) nro 6, C’Est La Vie.

Tällä olisi hintaa 17,50€.

NYX_CEstLaVie_swatch

Käytin silmämeikkiin näitä sävyjä C’Est La Vie’stä; kimaltavaa harmaansinistä, vaaleaa beigeä, tummanruskeaa, metsänvihreää ja luumua.

NYX_IMG_7928

Vaaleaa beigeä luomen sisänurkassa, vihreää luomen keskellä, tummanruskeaa ulkonurkassa ja alaluomella, luumua luomivaossa ja sen yläpuolella, harmaansinistä alaluomella ja yläluomen ripsirajassa tussirajauksen päällä. Sisärajauksena tummansininen kynä. Kulmaluulla vaaleaa Butt Naked -paletista. Käytin Butt Nakedista myös violettia C’Est La Vie -luumun päällä sekä voimakkaasti hohtavaa vaaleaa harmaanliilaa alaluomen sisänurkassa.

NYX_silmameikki

Meikki oli IRL todella tumman, melkein smokyn näköinen. Oli vaikea saada sävyjä näkymään kuvissa oikein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä taas yksi syy (?) lisää tulla lomailemaan Maarianhaminaan – voi käydä hypistelemässä NYXejä…! :) ^_^

Netistä saa toki aina halvimmalla, mutta Mjuk & Len’in NYX-hinnat ovat ihan ok, sellaista edullisen markettisarjan luokkaa. Esimerkiksi poskipunat 10,50€, solo-luomivärit 10€ ja Butter Gloss -huulikiillot… mitäs ne olikaan, alle kympin kuitenkin, olisiko ollut 8,90€…?

*

NYXillä on muuten pikkuinen myymälä myös Tukholman Gallerian’issa. Avattiin joku puolitoista vuotta sitten. En tiennyt tätäkään aiemmin…!

Kommentit (40)

 1. Anna Maria

  Oih, noi Nyxin huulikiillot ja Butterit on parhaita. Creme Brulee ehdoton lemppari :) Ainakin Bangerheadin valikoimissa on Nyxiä ja ei tarvitse paljoa löytää ihanuuksia, että saa ilmaiset toimitukset. Huulikiiltosävyihin voisivat ottaa enemmän valikoimaa. Testasin myös Jar Concealeria ja toimii ainakin mulla tummiin silmänalusiin + Lily Lolon puuteria päälle :)

 2. ella

  Hih, kuulostaa siltä, että olet aivan antaumuksellisen karkkipäivämäisesti hurahtanut NYXin pisteellä :D

  Itselleni tämä köyhän miehen MAC ei ole ennestään tuttu, mutta tämän perusteella tutustuisin mielelläni livenäkin. Erityisesti Butter glossit näyttävät mehukkailta. Toivottavasti merkki hivuttautuu vielä mantereellekin :)

  • Sanni

   kuulostaa siltä, että olet aivan antaumuksellisen karkkipäivämäisesti hurahtanut NYXin pisteellä :D

   Allekirjoittaisin tämän :)

 3. Jonttu

  Voi ei, mikä kaunokainen taas ollut liikkeellä Maarianhaminan kaduilla… :)

  Todella kaunis sinä sekä ennen Nyx-meikkiä että sen kanssa.

 4. Sara

  Siis mitä ihmettä? Nyt sit kukaan muu ei voi niitä testereitä käyttää kun niissä on sun silmäbakteerit?! Kosmetiikan asiantuntijalta aika ala-arvoista käytöstä. Eikö testereitä kuulu testata sillai muitakin huomioiden lähinnä kädenselkään tai vastaavaan?

  • Sanni

   Siis mitä ihmettä? Nyt sit kukaan muu ei voi niitä testereitä käyttää kun niissä on sun silmäbakteerit?!

   Öööö. :D Oletko tosissasi? :D Kaikkihan niillä meikkaa itseään – mun meikatessa vieressä oli neljä thaimaalaistyttöä samoissa puuhissa ^_^ Et kai voi väittää kuvitelleesi, että asiakkaat testaavat testereitä vain kämmenselkään..?

   On jokaisen oma valinta laittaako kaupan testeristä silmiinsä, huuliinsa tai iholleen. Moni tekee niin, moni ei. Mutta sitä tehdään, ja saatat nyt kauhistua ihan perinpohjaisesti kun kerron, että esimerkiksi kosmetiikkamyymälöiden meikkiopastukset tehdään niillä ihan samoilla testereillä jotka ovat kaikkien asiakkaidenkin käytössä.

   • RainDrop

    Mua kiinnostaisi kylla nyt kuulla, etta meikkaako joku oikeasti noilla kaupan testereilla? Siis ihan oikeasti kokeilee luomivareja silmiin, poskipunaa naamalle, huulipunaa huuliin? Ei tulisi itselleni ikina mieleenkaan, olen tassa kylla Saran kanssa samoilla linjoilla, epamiellyttavaa.

    Ja enpa tiennyt tuotakaan, etta kosmetiikkamyymaloiden asiakasopastukset tehdaan asiakkaiden kaytossa olevilla testereilla(!), tietaapahan valttaa niitakin. Itse olen kaynyt opastuksissa vain merkkien omien standien myyjien luona ja kaikissa kokeilemissani nama ”testerit” on olleet vain myyjien kaytossa.

    • Sanni

     Mua kiinnostaisi kylla nyt kuulla, etta meikkaako joku oikeasti noilla kaupan testereilla? Siis ihan oikeasti kokeilee luomivareja silmiin, poskipunaa naamalle, huulipunaa huuliin?

     Oltuani kolme ja puoli vuotta töissä kosmetiikkamyymälässä uskallan sanoa, että minulla on vankka silmin havaittu tieto asiasta. :D Ja asia on kyllä havaittu elämän aikana jo aiemminkin.

     Kyllä, ihmiset meikkaavat surutta itseään testereillä. ”Hienompien” merkkien valvotuissa, miehitetyissä pisteissä asiakkaita toki ohjataan käyttämään testerien kokeiluun topsipuikkoja ja onpahan paremmilla merkeillä tarjota ihan siveltimiä ja kertakäyttöisiä vaahtomuoviapplikaattoreita meikkien testaamiseen. Mutta miehittämättömät markettimeikkitelineet ja selektiivisten merkkien hyllyt ovat tietenkin ihan ”Villiä länttä” ja asiakkaat tekevät testereillä mitä tykkäävät. Kyllä minä sen ymmärrän oikein hyvin. :) Suuri osa asiakkaista näkee testerit juuri siinä tarkoituksessa – että voi kokeilla, miltä sävy itsellä käytännössä näyttää. Teinit kokeilevat jopa ripsareita silmiinsä ihan tuosta vaan..!

     Ja enpa tiennyt tuotakaan, etta kosmetiikkamyymaloiden asiakasopastukset tehdaan asiakkaiden kaytossa olevilla testereilla(!), tietaapahan valttaa niitakin.

     Joo, tämä on kieltämättä ”mielenkiintoinen” asia, ja juuri tämän vuoksi osa todellakin välttelee näitä opastuksia tai ylipäänsä meikkauksia kosmetiikkamyymälöissä. Jos asiaa miettii syvällisemmin, niin tajuaa, että näinhän opastusten/muiden meikkausten tietysti täytyy liikkeissä toimia. Millä muilla meikeillä opastukset voitaisiin tehdä..? Ei kosmetiikkamyymälöissä ole erillisiä ”vain asiakasmeikkauksiin” varattuja meikkivarastoja, toisin kuin esimerkiksi kosmetologeilla joiden meikkiteline luonnollisestikin on olemassa vain ja ainoastaan asiakasmeikkauksia varten. Ainoat meikkaukseen käytettävät tuotteet joita myymälät saavat ovat testereitä.

     Voi toki olla mahdollista että myymälä esimerkiksi omatoimisesti laittaa sivuun valitun joukon testereitä joita käytetään vain asiakasmeikkauksiin, ja sehän olisi hyvä idea. MUTTA. Kaikista merkeistä ei tietenkään voi laittaa kaikkien tuotteiden testereitä sivuun tätä tarkoitusta varten, ja tällöin esimerkiksi opastuksissa, joissa asiakas usein nimenomaan on kiinnostunut jonkun tietyn merkin tuotteista/väreistä, jää ainoaksi mahdollisuudeksi käyttää yleisessä asiakaskäytössä olevia testereitä.

     Tämä on realiteetti.

     Ei myymälöiden henkilökuntakaan saa mitään omia, erillisiä testereitä joista kokeilla uutuustuotteita (poislukien koulutuslahjat, mutta esimerkiksi uusien meikkilookkien tuotteita ei tosiaankaan jaella koulutuksissa), joten myös heidän ainoa mahdollisuutensa tutustua tuotteisiin ovat testerit. Näin ollen on ihan vakiokuvio, että uusien lookkien/tuotesarjojen testereiden saapuessa henkilökunta kokeilee meikkejä ennenkuin ne laitetaan esille telineisiin. Kosmetiikkaliikkeiden henkilökunnan työhön kuuluu valikoiman tuotteiden testaus – millä muulla tavalla he pystyisivät tämän työn osansa toteuttamaan…?

     • Nainen Hämeestä

      Täytyy nyt sanoa tähän keskusteluun oma mielipide. Olen aina meikkaillut testereillä. Ripsaria en ole kokeillut, mutta luomareita ja jopa huulipunaa. Koskaan en ole mitään kauheaa bakteeria saanut, tai tulehdusta. Ehkä olen ratsastanut hyvällä onnella, :D Mutta meinaan meikkailla jatkossakin. Miten sitä muuten tietää, mikä on hyvä sävy itselle. Kasvoilla sen vaan näkee paremmin kuin kämmenselällä.

     • Jenni

      Olen pääsääntöisesti kokeillut luomivärit kämmenselkään (osin sotkun estämiseksi, kun on silmissä jo meikit ja muut) mutta meikkivoiteet, puuterit, poskipunat ym. olen aina laittanut kasvoille. Eihän sitä muuten tiedä sopiiko tuote vai ei! Ripsaria en tosin silmiini laittaisi, mutta toisaalta harvoin ihan puhtain ripsin olen kaupassakaan.

      Amerikassa testereillä meikkaus on ihan normaalia, ja siellä esimerkiksi Macin huulipunia olen testaillut todella usein. Usein myyjä pyhkäisee sen testeripuikon pinnan puhtaaksi, ja rohkaisee kokeilemaan. En enää kuvittelisikaan ostavani sävyjä ilman oikeaa kokeilua!

  • Auruanmami

   Ihan vain tiedoksi Saralle, että ihmisten kämmenselissä asustaa huomattavasti enemmän bakteereja kuin silmissä. (Paitsi tietysti silmätulehduksen aikana)

   Eli mielummin omalle kädelle kannattaisi levittää toisten silmiin, eikä käsiin testaamia tuotteita. ;)

   • Sanni

    Hehheh, touché Auruanmami! :)

  • anonymous

   Tää logiikka ei aukee nyt yhtään :D eikö sen kämmenselän voi pestä kun on kokeillut noita kamalilla bakteereilla saastutettuja testereitä? Eikä tietääkseni silmissä ole mitään lihansyöjäbakteereita, jotka tekisivät testerin myöhemmästä testaamisesta kämmeneen sen vaarallisempaa kuin vain kämmeneen testatusta testeristä.. en ymmärrä en! :D

  • Nadona

   Eiko liian halpaa ? Eli pelkääkö joku jotain huono iholle?

 5. Cerp

  AUUUUUU! Mä haluun ton Butt Nakedin! Mä oon niin himoinnu urban decayn nakedeja, mutta kun nettiostaminen ei jostain syystä toimi kortilla (pitäis varmaan tehdä visiitti pankkiin, koska oon kyllä aktivoinu sen!) ja lisäksi kaikista tullittomista/alvittomista paikoista on kolmonen loppu ainaki viime tsekkauksen mukaan. Käytän eniten juuri nudesävyjä meikeissä, mun aikaisempi goshin neljän sävyn luomivärikiekko on niin loppuunkaluttu ja käytetty että hävettää. Hittoku ei oikeen ahvenanmaalle kerkiä ainakaan tänä kesänä :(

  • Cerp

   Luinpas nyt vasta ylemmät kommentit: Bangerhead taitaa saada yhden asiakkaan lisää… :D

 6. TanjaP

  Itse muistelen ostaneeni Nyxiä jostain Tallinnasta mutta en muista yhtään kuuluiko vakkarivalikoimaan vai oliko Kaubamajan omg-tarjouksessa.Itse ainakin tykkäsin pigmenttisyydestä noissa luomiväreissä mitkä mulla on.
  Kaunis sinä ja kaunis meikki. :)

 7. Nunnu

  Itseltä löytyy muutama NYX:in kynsilakka ja noi luomivärit on kyllä nättejä vaan yksikään ei ole vielä kotiin asti löytänyt.

 8. Tartar

  Voi rähmä, että nyt näin tän män nyt vasta. Lentokone toi minut pari tuntia sitten pois sieltä työmatkalta, mutta ehkä ensi kerralla….

  • Sanni

   No voihan..! Olisi pitänyt kirjoittaa heti viime viikolla kun nuo NYXit äkkäsin :p

 9. milipili

  Poskipunat, huulipunat,-kynät ja kiillot on kyllä ihania NYXillä, luomivärejä en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan.

  Tilasin aikoinaan sokkona tuon Creme Bruleen, nimi on yleensä ihon värisiin yhdistetty, mutta Nyxissä on onneksi sitä pinkkiäkin mukana =)

 10. JenniK

  Saksassa Douglasilla on todella hyvä valikoima NYX:in meikkejä! Hinnat ovat mielestäni hieman halvempia kuin postauksessa olevat.Butter glossit ovat aivan ihania!<3 Samoin matt lip creamit, kannattaa kokeilla.:)

  • Sanni

   Saksassa Douglasilla on todella hyvä valikoima NYX:in meikkejä!

   Kiitos vinkistä! :)

 11. Lusa

  Pakkopakkopakko päästä käymään Maarianhaminassa!! :D Ikinä en ole edes miettinyt asiaa, mutta nyt tuli pakottava tarve :D
  Oh dear, miltähän kosmevarastot näyttää, jos sinne pääsen..

  • Sanni

   Ikinä en ole edes miettinyt asiaa, mutta nyt tuli pakottava tarve :D

   :D Välkommen! ^_^

 12. Minttu

  Onkos näitä myynnissä esim. laivoilla tai Tallinassa? :) Noi mehukkaat huulikiillot houkuttaa kovasti!!

  • Sanni

   Onkos näitä myynnissä esim. laivoilla tai Tallinassa? :)

   Joku kommentoi ylempänä nähneensä näitä Tallinnassa, mutta laivoilla NYXiä ei myydä.

 13. Aurora

  Kaunis meikki ja ihana NYX ! Kyseinen merkki ei oo itselle ennestään tuttu, tai no Pretty.fi:n sivuilla olen ko. tuotteita useasti ihaillt, mutta kertaakaan ei ole tullut ostoskoriin klikattua.. ehkä nyt olisi vihdoin jo aika :D

 14. Armi

  Pretty.fi on myös myynyt vuosikausia NYX:ä. Mutta onhan se tietty eri asia päästä ihan ”livenä” katselemaan kuin ostaa netistä :)

 15. Liinu

  Hei, mistä nettikaupasta itse tilaat NYXin tuotteita?
  Kiitos jo etukäteen!

  • Sanni

   Olen tilannut täältä:

   http://www.nonpareilboutique.com/

   ja jonkun kerran myös täältä:

   http://www.cherryculture.com/

   (Aikoinaan Cherry Culturessa oli kalliimmat postimaksut, siksi suosin Nonpareilia, mutta en tiedä mikä tilanne on tänä päivänä. Kun viimeksi tilasin Nonpareililta syksyllä 2011 tuli viidelle luomivärille postikuluja 14 dollaria.

   • milipili

    Kirsikkalassa viidelle tuotteelle olisi tullut hintaa $16.95, tos mälsää.

 16. Mira

  Sinun ja Ostolakossa Virven suosituksesta ”hairahdin” ja hankin itselleni tuon taupe-poskipunan varjostuskäyttöön ja ainakin muutaman käyttökerran jälkeen olen ollut tyytyväinen ostokseeni, mikään mahdottoman kallis tuo ei mielestäni suomalaisesta verkkokaupastakaan tilattuna ollut. :)

 17. Sonia

  Niin eikös se ole juuri NYX jonka Lorkku osti just? Vai sekoitanko toiseen halpismerkkiin? En oo niin perillä noista ulkomaisista halpiksista että saatan sekoittaa. :)

  • Sanni

   Niin eikös se ole juuri NYX jonka Lorkku osti just?

   Aa, katsopas, niinpä tekikin…! Piti googlata (en tiennyt tuosta) ja kaupathan on näemmä tehty juuri kesäkuussa. The ubiquitous L’oreal….

 18. Lotta

  ”Yleisölle avoimissa yksityisissä liiketiloissa kuvaaminen on sallittua, eikä omistaja voi sitä kieltää. Omistajalla on kuitenkin mahdollista valikoida asiakkaansa ja estää kuvaajaa pääsemästä tilaan. Mikäli kuvaaja on sisällä esimerkiksi kaupassa, omistajalla tai haltijalla on mahdollisuus vaatia kuvaajaa poistumaan.”
  http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2010/06/artikkelit/minullakin_on_oikeus/missa_saa_ja_missa_ei_saa_kuvata/

  Vähän asian vierestä, mutta kun monella on väärä käsitys siitä missä SAA kuvata :) (se kuinka myymälähenkilökunta asiaan suhtautuu on sitten ihan toinen juttu).

  • Sanni

   Aaa, mielenkiintoista. :) Kaikkialla kun aina sanotaan, että liikkeissä kuvaaminen on kiellettyä. Minua on itseäni monet kerrat tultu kieltämään ja estämään, kun esim. ulkomailla olen alkanut kaivaa kameraa esiin jossain herkkumeikkiliikkeessä.

 19. Ansku

  https://www.douglas.de/douglas/search.html?query=NYX&csearch=false&bsearch=true&esearch=false&vsearch=false&init=true

  https://www.douglas.nl/douglas/search.html?query=NYX&csearch=false&bsearch=true&esearch=false&vsearch=false&init=true

  Siinä on linkki sekä Saksan ja Hollannin Douglas nettikauppaan,nuo NYX meikit ovat halvempia siellä. Itse ostin kuukausi takaperin Saksasta uusia tuttavuuksia.
  Itsekkin testaan kaupan testereillä kosmetiikaa,eikä se ole maailmaani vielä kaatanut :D

 20. Ninnu

  Mulla on NYX ongelma :)
  Ostin ton slide on,glide on,stay on kajalin ja on kyllä hyvä.
  Mutta pitäiskö sitä saada ruuvattua lisää esiin vai onko terotettava?
  Alaosa pyörii mutta, ei sitä tuu kyllä lisää käyttöön :( mietinkin että onkohan väärinkäsitys (mulla tai myyjällä) ja onkin terotettava.

  • Sanni

   Ovat teroitettavia :) Monet tuollaiset uudentyyppiset muovimaiset rajauskynät aiheuttavat hämmennystä kun ne eivät tunnu materiaalinsa puolesta teroitettavilta, mutta kuitenkin ovat sitä. Heikkona puolena mainittakoon, että ihan kaikki terottimet eivät kykene noita muovimaisia hylsyjä kunnolla terottamaan. :/

   Pahoittelen muuten vastauksen viipymistä, olen ollut melkein koko heinäkuun lomamatkalla enkä tarkista säännöllisesti etenkään vanhempiin postauksiin tulleita kommentteja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.