Karkkipäivä
Karkkipäivä

…nyt tarvittiin jo saksiakin

Palashampootestikausi vol. 2 jatkuu yhtä epäonnisena kuin syksyllä. :(

Joudun myöntämään, että tässä välillä jo retkahdin – pesin hiukset kerran normishampoolla kun en vain kestänyt sitä tahmeutta. Kreikassa hiusten tilaa oli ehkä helpompi sietää, kun säät olivat lämpimät ja pää paljaana. Nyt talvisaikaan on eri juttu. Päässä on koko ajan myssyä ja huppua ja tuntuu jotenkin extraällöttävältä kun tahmatukka muhii siellä pipon alla. Näen jo sieluni silmin kuinka myssyynkin alkaa pikku hiljaa kerrostua saippuatahmaa…

Flow_kehakukka_saippua

Viimeisimmän Blondi-pesun jälkeen hiukset menivät niin takkuun että yksi takkupallo oli pakko leikata saksilla, se ei enää selvinnyt hoitoaineellakaan. Että johan tässä saa tehdä uhrauksia mokoman saippuan takia..! Murr.

Saksiepisodin jälkeen suutuin Blondiin sen verran, että vaihdoin tilalle Flow’lta saamani toisen saippuan, Kehäkukan. Blondin tavoin myös se on tarkoitettu normaaleista kuiville hiuksille.

Flow_kehakukkasaippua

Tuntuu hiuksissa ihan samalta. Ei muuta eroa kuin miellyttävämpi tuoksu.

Koska hiukset huovuttuvat huuhtelun aikana niin pahasti, kokeilin tänä aamuna jättää pesun vain yhteen vaahdotukseen & huuhteluun pahimman takkutilanteen välttämiseksi. Levitin Kehäkukka-hoitoainetta myös ihan tyveen saakka sillä ajatuksella, että jospa se hoitiksen sisältämä viinietikka liuottaisi saippuakerrostumaa (ehm, no, eihän se kyllä toiminut Kreikassakaan..). Tulos: tyvi jäi likaisen tuntuiseksi ja lässähtäneeksi. Huokaus.

Hiukset tuntuvat saippuapesujen jälkeen jonkin verran tuuheammilta kuin normishampoon jälkeen, mutta Kreikassa koettua tuuheustasoa en ole enää saavuttanut. Kyllä ilmastolla taisi olla selkeä osuutensa asiaan. En kuitenkaan ihan vielä luovuta. Yritän saada 10 pesua täyteen jotta saan ainakin kumottua sen ”tahmeus helpottaa 1-10 pesukerran jälkeen” -väitteen.

*

No, jotain mukavaakin tähän loppuun. Kuulin, että Maarianhaminan ihana ekohoitola- ja kampaamo Lustans on laajentunut, ja pistäydyin kurkkaamassa miltä paikassa nyt näyttää. Tila on nyt yli tuplaantunut, ja uusi puoli on sisustettu omstajapari Ninan ja Thomaksen tyylille uskollisesti antiikkisilla huonekaluilla.

Lustans_uusipuoli

Piano on noin vuodelta 1915 ja toimii edelleen. Kuulema joku työntekijöistä aina välillä soittaakin sillä asiakkaiden iloksi..! :)

Lustans_vanhapuoli

Lustans_uusipuoli2

En edelleenkään tiedä mitään toista kauneushoitolaa jossa olisi näin ihana tunnelma..! Ja kuinka ilahduttavaa, että Lustansilla menee niin hyvin että se on saattanut jopa laajentua..! Ekohoitolat ovat kuitenkin loppujen lopuksi pienemmän asiakaskunnan niche-paikkoja, tai niin ainakin luulisi. Ehkä Ahvenanmaalla trendi on toinen..? Joka tapauksessa työn iloa Ninalle ja Thomakselle! Jatkakaa samaan malliin! :)

Lustans_uusipuoli3

Kommentit (47)

 1. Hennakaisa

  Etkö ole käyttänyt flow:n hiushuuhtelua? Itelläni tahmeus katosi, kun kaadoin hiushuuhtelun pesun jälkeen päähän. enkä huuhdellut edes pois. Minulla oli kyllä hamppu-turve -pala ongelmallisen päänahkani vuoksi ja kehäkukka hiushuuhtelu. Ei mullakaan normi hoitoaineen kanssa tullut mitään. Nyt lopetin shampoopalan käytön, koska paikkakunnaltani lopetti liike, josta sitä aiemmin ostin. En halua tilata netistä postikulujen takia hiustuotteita, joita kuitenkin menee aika paljon.

  • Sanni

   Etkö ole käyttänyt flow:n hiushuuhtelua?

   En vielä, kun aloitin tuolla Kehäkukka-hoitoaineella. Seuraavaksi siirryn Nokkos-hiushuuhteeseen. Mutta Kreikassa käytin jo omenaviinietikkaa, ja sitähän tuo Nokkos-huuhteluaine on, pienellä nokkosuute- ja rosmariinivesilisällä. Omenaviinietikka ei vaikuttanut tahmeuteen vaan lisäsi kaupan päälle vielä öljyisyyden. Odotan, että Suomessa käy sama homma, koska itse saippuakin on käyttäytynyt täällä samalla lailla kuin Kreikassa… Mutta ainahan voi tapahtua joku ihme :)

 2. Kaitlin

  Oot kyllä melkonen sissi kun sinnittelet tuon shampoon kanssa, itse yleensä luovuttaisin about kahden huonon käyttökokemuksen jälkeen :)

  Muuten, ihan off topic, mutta tossa JIMillä pyörivässä Australian MasterChefissä on tyttö nimeltä Julia, ja aina kun hän tupsahtaa ruutuun, tulet mieleeni koska olette (IMO) niin samannäkösiä :D

  • Sanni

   JIMillä pyörivässä Australian MasterChefissä on tyttö nimeltä Julia, ja aina kun hän tupsahtaa ruutuun, tulet mieleeni koska olette (IMO) niin samannäkösiä :D

   :)

   Piti ihan katsoa (en ole sarjaa aiemmin katsonut) kun sattuu olemaan juuri menossa, mutta Juliaa näkyy tässä jaksossa niin vähän että en osaa tuosta yhdennäköisyydestä sanoa… Vaaleat hiukset ja rillit :)

 3. Siilikissa

  Jos tuo ilmasto vaikuttaa, niin varmasti myös hiusten pesuun käytetyn veden laatu. Käsittääkseni E-Euroopassa on yleisesti ottaen aika paljon Suomea kovempaa vettä. Ihan samallakin shampoolla pestessä huomaan ainakin itse eron myös tukassa viikon reissun jälkeen, vaikka ei suolavedessä itseään ja kutrejaan juuri liottaisikaan. Tukka tuntuu reissujen jälkeen tuuheammalta ja ”terveemmältä” eikä tuolta normaalilta lasimaiselta risukimpulta…

  • Sanni

   Jos tuo ilmasto vaikuttaa, niin varmasti myös hiusten pesuun käytetyn veden laatu. Käsittääkseni E-Euroopassa on yleisesti ottaen aika paljon Suomea kovempaa vettä.

   Kyllä, siksi toivoinkin että pesutulos olisi ollut parempi Suomen pehmeämmässä vedessä. Palashampoostahan sanotaan, että se ei välttämättä toimi hyvin kovassa vedessä. Minä luulen kyllä, että minun hiusteni kohdalla veden laadulla ei ole väliä. Hiukseni vain ovat niin huokoiset että saippua takertuu niihin olivat olosuhteet mitkä hyvänsä :(

 4. Nina L

  Hei!
  En ole ollut kovin kiinnostunut tästä palasamppoo jutusta joten en tiedä mihin tässä pyritään. Mutta koska meitä aina vain ilahdutetaan (kröhm..) näillä jutuilla ajattelin kommentoida. Sen verran olen yläasteella ollut kemiantunnilla hereillä että muistan jotta palasaippuaan (joka on siis huoneenlämmössä kiinteää tavaraa!) ei voida ympätä ainesosia jotka soveltuvat hiusten pesuun, tästä seuraa kemiallinen reaktio jonka tulos on kuvaamasi; hiukset klimpeillä, saippua jäämiä kerrostuu hiuspohjan jne. Palasaippualla hiuksia toki voi pestä, puhtaita niistä ei vain tule.

  • Sanni

   En ole ollut kovin kiinnostunut tästä palasamppoo jutusta joten en tiedä mihin tässä pyritään.

   Pyritään selvittämään, saako palashampoolla sen kuohkean, kiiltävän leijonanharjan josta palashampoo-entusiastit puhuvat..! :) Lättänän tukan omaavana kaikki tuuhentava kiinnostaa minua (ETENKIN ilman muotoilutuotteita tuuhentava). Saippuan valmistajan mukaan voi vedä 10 pesuun saaakka että hiukset ”tottuvat” saippuuaan ja tahmeus katoaa. (Itse en syksyn tulosten perusteella tähän usko omalla kohdallani, mutta halusin testata asian vielä pehmeän veden olosuhteissa.)

   Sen verran olen yläasteella ollut kemiantunnilla hereillä että muistan jotta palasaippuaan (joka on siis huoneenlämmössä kiinteää tavaraa!) ei voida ympätä ainesosia jotka soveltuvat hiusten pesuun

   Ihme kyllä saippua todella soveltuu hiusten pesuun – joillain ihmisillä. :) Sain syksyn palashampoopostauksiin lukuisia kommentteja ihmisiltä joilla saippua (siis se ihan oikea kiinteä saippua) toimii hiusten pesussa kuin unelma ilman minkäänlaista tahmaefektiä. Jos palashampoo toisi kaikille saman lähmätuloksen kuin minulla, en usko että saippuoita ylipäänsä markkinoitaisiin hiustenpesuun sopiviksi.

   Minusta tämä saippuajuttu on yksi kiinnostavimmista kosmetiikkajutuista mihin olen vuosien varrella törmännyt – en ole koskaan tavannut tuotetta, joka toimisi näin totaalisen eri tavalla eri ihmisillä. :)

  • Veppe

   Kyllähän saippualla pestä voi, ja kyllä se puhdistaa. Onhan sillä iät ja ajat pesty ihan mitä tahansa. Siitä vaan helposti jää jälkeen… sanotaan nyt vaikka mönjää. Ja moniin hiuksille tarkoitettuihin saippuoihin eli niihin palashampoiksi kutsuttuihin on lisätty paljon muutakin mukaan, joka voi jättää hiuksiin vielä enemmän tavaraa.

   Tuotteen koostumus, hiusten laatu, veden laatu, ja oleellisesti vielä omat mieltymykset vaikuttavat siihen, miten tuote kelläkin toimii. Jonkun mielestä se toimii hyvin silloinkin, kun hiuksiin jää kuorruttava kerros – kaikkia se ei häiritse, ja jotkut ovat onnellisia sellaisestakin tuuheudesta.

   Minun mieltymyksiini saippuapesu ei sovi, mutta kun Sanni nyt tällaista on kerran päättänyt kunnolla kokeilla, niin toivotan kyllä vilpittömästi tsemppiä, ja peukkua vaan tuolle mahtavalle sinnikkyydelle! :) Toivon toki silti, ettet joudu enempää tukkaa katkomaan! :O

 5. marjo k

  Voi ei! Tuli huono omatunto kun tykkäsin saippuashampoo jutuista. LOPETA HETI :) please

 6. Paulal

  Kumma juttu että hiuksesi reagoivat noihin shampoisiin tuolla tavalla. Itse olen käyttänyt tuota Kehäkukkaa erittäin hyvin tuloksin jo varmaan ainakin puoli vuotta. Lähmäisyyttä ei todellakaan ole ilmennyt ja tukka on aikaisempaa tuuheampi ja kiiltävämpi. Lieköhän sitten joku perustavanlaatuinen ero hiuslaadussa! Itselläni on värjäämätön tukka enkä juuri käytä muotoilutuotteita, sekin saattaa asiaan vaikuttaa. Ikävä homma kuitenkin, etteivät shampoopalat toimi sinulla!

  • Sanni

   Lieköhän sitten joku perustavanlaatuinen ero hiuslaadussa!

   Tämän uskon itse olevan syynä. Flow Kosmetiikan Riitta sanoi, että värikäsitellyissä hiuksissa tahmaisuus kestää kauemmin, ja minullahan on värikäsitellyt hiukset. Riitta sanoi kuitenkin myös, että etikkahuuhtelun pitäisi poistaa tahmeuden tunne – mutta niin ei tapahtunut. Etikka kyllä poistaa huopaisuuden tunteen, mutta hiukset jäävät yhtä lähmäisiksi. Saippuakerrostumaa se ei kykene minun hiuksistani irrottamaan – tai ei kyennyt ainakaan Kreikassa. Suomessa etikkahuuhtelukokeilu on vielä edessä, otan Flow’n Nokkoshuuhtelun käyttöön seuraavassa pesussa.

   • maria

    Mulla puolestaan ei pelittänyt värjäämättömässäkään tukassa. Samaa efektiä kuin Sannilla, lähmäistä huopaa. Pesen aina kerran tavallisen shampoon välissä kun haluan tuuhean tukan (en vaahdota kuin kerran) ja sitten jatkan taas normaalilla shampoolla. Kestän sen kevyen likaisen tunteen, mutten sitä mikä tuli monen päivän pesujen jälkeen.

    Kiitos jaksamisesta Sanni, mutta älä enää katko tukkaa? :O

    • Sanni

     Kiitos jaksamisesta Sanni, mutta älä enää katko tukkaa? :O

     Jos hiukset vielä vetävät vastaavaan takkuun niin lupaan luovuttaa :)

   • Eevi

    Ostin oman palashampoon ja kokeiltuani sitä tiedän, mitä tarkoitat lähmäisyydellä. Hassua on se, että kun nyt raskausaikana olen jättänyt hiukset värjäämättä, niin lähmä on ainoastaan hiusten käsitellyssä osassa. Tyvi on puhdas ja oikein hyvän tuntuinen, latvat ihan wtf :D Palashampoo tykkää luonnontilasta, ei käsitellyistä pituuksista, se kurja.

    Eevi

    • Magia

     Minulla myös käsitellyissä (blondiväri) hiuksissa tuli tuo lähmäongelma. Nyt kun hiukset on lähes omaa väriä pelkästään (latvassa vähän blondia), niin ei ainakaan vielä ole tahmaa ilmestynyt. En myöskään käytä muota muotoilutuotteita, kuin suolsuihketta.
     Olen kylläkin pessyt vähän vaihtelevasti blondi-palalla ja muilla luonnonkosmetiikka-shampoilla ja nyt siirryin johonkin aiemmin ostamaani herkän päänahan palaan (turve?). Ajattelin nyt jatkaa tällä palalla ja katsoa, tuleeko lähmä takaisin taas. Tuoksu ainakin on paljon parempi kuin blondissa.
     Nyt olen vaahdottanut vain kerran ja puhdasta tulee. Hiukset eivät kylläkään ole myöskään niin tuuheat, kuin aiemmin lähmäaikoina, mutta vaikuttavat samalta kuin Santen shampoolla pestessä. :)

 7. Elina

  En ymmärrä miten jaksat noin sinnikkäästi testata palashampoota! Onkohan tämä todella jollain toiminut? Pidän palashampoosta ajatuksena, mutta en uskaltaisi tätä merkkiä ainakaan itse kokeilla. Lushin palashampoista sen sijaan on ihan hyviä kokemuksia, nimenomaan tuon tuuheuden puolesta.

  • Sanni

   Onkohan tämä todella jollain toiminut?

   Kommenttien perusteella on, monellakin :) Syksyllä sain vaikka kuinka paljon kommentteja ihmisiltä jotka käyttävät saippuaa (ja juuri näitä Flow’n saippuoita) hiustenpesussa ilman mitään lähmäongelmia.

   Lushin palashampoot ovat eri juttu koska pesevät sulfaateilla, ne ovat siis normishampoota kiinteässä muodossa, eivät varsinaista saippuaa.

  • Hosuli

   Esim. mulla toimii erittäin hyvin. Juuri nytkin käytössä, eikä tahmasta tietoakaan. Hyviä kokemuksia löytyy myös blogin kommenttiboksista: http://hosuli.blogspot.fi/2012/07/paapala.html :)

   Tosi jännää, miten eri tavalla eri ihmisten hiukset voi palaan reagoida. Oiskohan niin, että helposti rasvoittuvissa hiuksissa tulos on parempi?

 8. Johanna

  Voi, kun vaikutat mukavalta ihmiseltä tekstiesi perusteella! :)
  Kunpa tuntisin sinut oikeassakin elämässä :D

  • Sanni

   No mutta oi, kiitos Johanna! :)

 9. Tiia

  Tää on kyllä niin jännä juttu, en pysty ymmärtämään. En sitten millään. Mulla eivät ole hiukset jääneet tippaakaan tahmeiksi kertaakaan. Olen käyttänyt sekä tavallista hoitoainetta, että laimeata omenaviinietikka-vesi sekoitusta.

  Pitää varmaan mennä jonnekin muualle suihkuun ja kokeilla, johtuuko se tosiaan meidän vedestä.

  • Sanni

   Tää on kyllä niin jännä juttu, en pysty ymmärtämään. En sitten millään.

   Sanopa muuta, en minäkään..! :D

   Mun pitää tulla joskus pesemään sun tukka tai sun pitää käydä meillä suihkussa niin pääsen konkreettisesti havainnoimaan fiilistä sun hiuksissa..! ^_^

   • Tiia

    Rantasaunakautta odotellessa… Ai mut hei järvivesi onkin taas ihan uusi elementti…

   • Tiia

    Mahtuiskohan siinä teidän keittiön lavuaarissa muuten pesemään hiuksensa… Kunhan tässä vaan mietin:)

    • Sanni

     Ei mahdu… ;) Ainakaan ilman että puoli keittiötä olisi litimärkä :D

 10. Kokeiltu on

  Kokeilin aikoinani palasampoota, ruokasoodapesuja ja lopulta pelkkää vettä. Pidin lopputuloksesta, mutta laiskuus vei voiton. Matkoilla on helpompi ostaa pullollinen sampoota. Olihan sinulla muuten etikan annostelu kunnossa? Huomasin, että liika etikka huuhteluvedessä tekee hiuksista todella lähmäiset. Minulla toimi ruokalusikallinen puoleen litraan kylmää vettä. Palasampoota käyttäessäni vaahdotin vain varovaisesti tyven. Pituudet puhdistuivat huuhtelun myötä.

  Ihmeellistä miten käyttökokemukset voivat vaihdella näin hurjasti!

  • Sanni

   Olihan sinulla muuten etikan annostelu kunnossa?

   Kokeilin Kreikassa erilaisilla pitoisuuksilla ja jopa 2 rkl sekoitettuna kattilalliseen vettä tuotti öljyisen tuloksen. :(

   Eilen illalla kokeilin ensimmäistä kertaa Flow’n Nokkoshuuhtelua ja sekoitin ohjeen mukaan 10 ml 2,5 desiin vettä. Tästä ei jäänyt öljyistä tunnetta. Mielenkiintoista. Vaikuttava aine kun on kuitenkin se ihan sama omenaviinietikka mitä käytin Kreikassa. Saattavatko nokkosuute, rosmariinivesi ja piparminttuöljy tuoda ratkaisevan eron…? Muodostan mielipiteeni vasta kun olen testannut Nokkoshuuhtelua enemmän.

   palasampoota käyttäessäni vaahdotin vain varovaisesti tyven.

   Joo, näin minäkin aina teen, myös normishampoolla. En koskaan erikseen vaahdottele pituuksia, sinnehän se vaahto valuu joka tapauksessa itsekseen :)

 11. Pikku-Akka

  Käytän palashamppoota (brunette). Minulla on ohuet, lasimaiset ja helposti takkuuntuva hiukset, joten pelkkä palasaippua ei todellakaan riitä. Hiukset on niin takussa pesun jälkeen ettei niitä saa selväksi.Ekokampaajani suosittelemana käytän palashamppoon kaverina hoitoaineena Santen Brilliant carea. Todella hyvä duo minun hiuksiin :). Tykkää tosi paljon. Ja suosittelen kokeilemaan.

  • Sanni

   Brilliant Care on tosi hyvä hoitis, kokeiltu on! :)

 12. Salla

  Voi ei… Tosi outoa tuo lähmäisyys ja takkuuntuminen, mulla ei nimittäin ole Blondista tullut yhtään likaista tunnetta hiuksiin, eikä sen puoleen takkujakaan. Vaahdotan aina vain kerran, koska puhdasta tulee jo silläkin, en tiedä voisiko sillä olla vaikutusta? Miksihän muuten edes neuvotaan vaahdottamaan kahdesti? Mulla on aina olevinaan niin kiire, etten edes ehtisi ;)

  • Sanni

   Miksihän muuten edes neuvotaan vaahdottamaan kahdesti?

   Varmaankin perusteellisen puhtaustason saavuttamiseksi. Riippuu tietysti ihan likaisuusasteesta (ja vaikka siitä käyttääkö muotoilutuotteita), mutta minulla ei lähes koskaan tule täysin puhdasta yhdellä vaahdotuksella, oli kyse mistä shampoosta tahansa. Huomaa niinä kertoina, kun on niin kiire että ehtii suorittaa vain yhden vaahdotuksen. Tyvi jää käytännössä aina hieman lähmäisen tuntuiseksi etenkin takaraivolta.

 13. Miss Aria

  ”Näen jo sieluni silmin kuinka myssyynkin alkaa pikku hiljaa kerrostua saippuatahmaa…”
  Hajosin. Mun kissa on Myssy, ja sain hyvän mielikuvan tästä. :D
  Ihanan näkönen toi hoitola, voin vaan kuvitella sen tunnelman. :)

  • Sanni

   Mun kissa on Myssy, ja sain hyvän mielikuvan tästä. :D

   Hihhih… ^_^

 14. Eveliina

  Mielenkiintoinen tämä kokeilu! Multa on mennyt ehkä aiemmista kirjoituksistasi ohi, mutta kiinnostaisi tietää, MIKSI olet päätynyt tähän palasaippuakokeiluun ja shampoosta luopumiseen? :)
  Itse olen nyt parin viikon ajan pessyt hiukseni ruokasoodalla ja huuhdellut omenaviinietikalla, ja on toiminut loistavasti. Sekoitan reilun ruokalusikallisen ruokasoodaa n. 3-4dl vettä ja hieron päänahkaan ja hiuksiin huolellisesti. Tämän jälkeen runsas huuhtelu vedellä, sitten sekoitan omenaviinietikkaa noin 4-5dl vettä, jolla huuhtelen hiukset ja lopuksi vielä huuhtelen hiukset huolellisesti vedellä. Hiuksiani ei ole värikäsitelty. Testasin ruokasoodaa hiusten pesussa lähinnä kovien pakkasten aikaan hiusten sähköistymisen vuoksi, ja kuinka ollakkaan sähköisyys hävisi huomattavasti ja pesutuloskin miellytti, joten en ole shampooseen palannut :)

  • Sanni

   kiinnostaisi tietää, MIKSI olet päätynyt tähän palasaippuakokeiluun ja shampoosta luopumiseen? :)

   Ihan silkasta mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta :) Saippuapesuista kun kuulee niin mielettömiä hehkutuksia –> hiuksista tulee kuohkeat ja kiiltävät ja koko niiden rakenne ikään kuin muuttuu. Saippuashampoofanit perustelevat tätä sillä, että hiuksista poistuvat kaikki ne kemikaalit mitä normishampoo ja hoitis niihin jättävät.

   Itse en toistaiseksi ole noista perusteluista vakuuttunut. Kemikaalit varmasti katoavat, mutta jos/kun ne korvautuvat paksulla, töhnäisellä saippuakerroksella, niin otan sitten mieluummin ne kemikaalit ^_^

   Täytyypä joskus kokeilla tuota ruokasoodapesuakin.

   • Veppe

    Nuo perustelut ovat kyllä niin älyttömät, että jaksaa ihmetyttää. (Siis ei sinun ajatuksesi, vaan nuo, mistä mainitset!) Joku on keksinyt alkaa mainostaa saippuashampoota luonnollisena vaihtoehtona, niin yhtäkkiä muunlaiset pesuaineet ovatkin täynnä ”kemikaaleja”. Koko elämä on kemiaa – eihän se saippuakaan mistään pyhästä hengestä koostu. :p

    Hassu ajatus sekin, että kaikki perinteiset shampoot ja hoitoaineet jättäisivät hiukset täyteen kemikaaleja… Eihän sitä ole pakko mitään ultimaalista silikoni-kvatti-pommia käyttää! Vähemmän jostain tavallisesta vesi-sulfaatti-shampoosta mitään hiuksiin jää kuin perinteisesti mähmääväksi tunnetusta saippuasta. :)

    Kunhan tässä vaan ihmettelen, ne erilaiset pesumieltymykset sinänsä ovat täysin ok.

    • Magia

     Yksi hyvä perustelu palashampoon käytölle on myös ympäristötekijät. Ei synny turhaa pakkausjätettä (muovia!), saippua on tiiviimmässä paketissa ja yksi pala voi kestää käytössä jopa vuoden, jos ei pese joka päivä.
     Jotkut myös sanovat, että palashmapoo on ihoystävällisempää, eli päänahka ei niin kärsi. Itsellä on nimenomaan ollut ongelmaa päänahan kanssa normishampoita käyttäessä. Ainoastaan rasta-aikoina päänahka voi hyvin, kun pesin n. kerran viikossa luonnollisella shmapoolla (ja melko usein erittäin hienolla suomalaisella shmapoolla). Nykysin joudun pesemään päivittäin.

     • Veppe

      Mun kommentissa ei ollut kyse perusteista palashampoon käytölle.

      • Magia

       Ja itse en näköjään osaa kirjoittaa edes shampoo. : Miten voi kaikki mennä väärin ja vielä ihan samalla tavalla. :D

 15. Katsu

  Mulla on ollut Flow’lta vaikka ja mitä palashampoita (mm. tuota Kehäkukkaa) ja ne kaikki ovat pesseet hiukseni hyvin jättämättä niitä tahmeiksi.. Mulla on värjäämätön ”luomutukka” ja en käytä mitään muotoilutuotteita tms. Mietin, että vaikuttaakohan muotoilutuotteiden/hiuksiin jätettävien hoitsikoiden käyttö jotenkin palashampoopesujen onnistumiseen?

  • Sanni

   Mietin, että vaikuttaakohan muotoilutuotteiden/hiuksiin jätettävien hoitsikoiden käyttö jotenkin palashampoopesujen onnistumiseen?

   Uskoisin että vaikuttaa. Minun kohdalla tästä ei tosin voi olla kyse sillä en palashampootestin aikana käytä muotoilutuotteita tai jätettäviä (tai muitakaan synteettisiä) hoitoaineita. Rajoitan hoitoaineen käytön Flow’n omaan Kehäkukkahoitoaineeseen joka on tarkoitettu palashampoon kanssa käytettäväksi sekä Nokkos-hiushuuhteluun.

   • Magia

    Minä luulen, että jo aiemmin käytetyt tuotteet vaikuttavat, ei välttämättä se jos käyttää samaan aikaan. Itsellä ainakin silloin kun siirryin ekan kerran tavisshampoosta ja hoitoaineesta palaan, tuli se lähmä, ja nyt kun olen käyttänyt vähemmän kemikaaleja ja muita muotoilutuotteita, ei ongelmaa ole.

 16. Nimetön

  Kehottaisin edelleen, että kokeilet sitä teepuupalaa, ennen kuin heität lusikan nurkkaan koko homman kanssa… Ja oikeastaan olisi hienoa, että jos et itse saa palasaippuaa koskaan toimimaan, niin etsisit ja esittelisit edes jonkun, jolla toimii. Ettei jäisi kaikille sellainen ajatus, että palan toimiminen on jotain täyttä urbaanilegendaa, kun Karkkipäivän Sannilla ei blondipala koskaan toiminut… :D

  • Sanni

   Ettei jäisi kaikille sellainen ajatus, että palan toimiminen on jotain täyttä urbaanilegendaa, kun Karkkipäivän Sannilla ei blondipala koskaan toiminut… :D

   Hehheh… :D Onneksi täällä kommenttiboksissa kuitenkin törmää päinvastaisiin kokemuksiin joten jos kukaan kommenttilaatikkoa lukee niin ei varmaan jää pelkästään negatiivista kuvaa palashampoosta. :)

   Täytyy kysäistä Flow’lta olisivatko he halukkaita lähettämään vielä Teepuu-saippuan testiin. Täytyy sanoa että en ihan heti ole valmis itse ostamaan tällaista saippuaa näillä kokemuksilla…! :D

 17. Sara

  Itse käytän Aleppo-saippuaa ja huuhteen, jota en huuhtele enää pois, teen kamomillasta, sitruunasta, hunajasta ja omenaviinietikasta.(vedenkeittimellä keitän veden, laitan pieneen teepannuun yhden kamomillateepussin (100%), 1/4 sitruunan palan, hunaja pisaran, annan hautua noin 10 min, laitan 1/4 korkillista omanavinietikkaa. Suihkussa jäähdytän keitosta kylmässä vesihauteessa. Hiusten pesun jälkeen kaadan huuhteen huiksiini enkä sitä pois huuhdo. Hoitoainetta en siis enää käytä (aikaisemmin käytin head and shouldersia tai muuta hilseshampoota (oli pakko) ja Tresempren tai frank provostin hoitoainetta). Eipä ole eroa hiusten kiillossa tai selvittelyssä.

 18. Silmät täynnä saippuaa

  Hei,

  Tämä on jo vanha postaus, mutta kirjoitan silti.

  Olen opetellut parin kuukauden aikana käyttämään saippuaa hiusten pesussa ja todennut, että tällä kertaa määrä korvaakin laadun!

  Kärsin alusta asti aivan samasta mähmästä, kuin niin moni muukin. Tänäänkin ensimmäisen pesun jälkeen tuloksena oli aivan mahdoton tahmatukka. Olin käyttänyt ennen saippualla pesemistä aivan liikaa etikkaa, eikä se lähtenytkään sitten minnekään. Jouduin siis pesemään tukan uudelleen.

  Kirjaimellisesti kuorrutettuani hiukset Olivia:n oliiviöljysaippualla, vaahdotettuani ja huuhdeltuani pitkään hiukset tuntuivat märkinä juuri niin nahkean puhtailta, kuin pitikin.
  Vielä n. puolikas korkillinen etikkaa vadilliseen lämmintä vettä, nopea huljuttelu, vielä kerran puhtaalla vedellä huuhtelu ja avot! Hiukseni ovat taas aivan yhtä puhtaat ja sähköttömät, kuin tavallisella shampoollakin.

  Tämä ei ole ensimmäinen, eikä varmaan viimeinenkään kerta kun pesen hiukset kahteen kertaan. Siitä huolimatta ihan tavallisella saippualla saa kyllä puhtaat hiukset, kunhan sitä osaa laittaa päähänsä tooosi paljon!

  Vähän vaivalloisempaa kuin shampoolla peseminen, mutta vähemmän myrkyllistä ja näin kemikaaliallergiselle aivan ihanaa! Ei enää kiukkuista kipuilevaa hiuspohjaa! Rasvoittuminenkin vähenee saippuapesulla luojan kiitos!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.