Nyt se on löytynyt: aivan loistava ekosertifioitu hiustenhoitoaine!!

Etsintä on ohi. Se on löytynyt. Täysin 100-prosenttisesti luonnon raaka-aineista valmistettu sertifikaatin saanut hiustenhoitoaine, joka tuntuu normihoitoaineelta. Ja paljon paremmaltakin kuin joku random ”ihan ok selvittävä perushoitis”.

Varmaan muistattekin, kun joskus aikoinaan hihkuin kuinka Santen Brilliant Care -hoitoaine tuntui lähes täydellisen silottavalta ja pehmentävältä? Santen hoitoaineessahan on kuitenkin käytetty synteettisiä ainesosia. No, tämä Löytöni tuntuu ominaisuuksiltaan aivan samanlaiselta kuin Sante – mutta ilman synteettisiä raaka-aineita.

Saanko esitellä: australialainen Sanctum Conditioner For Normal Hair. Australian OFC:n sertifioima. (OFC on paljon eurooppalaisia tiukempi sertifiointitaho.)

Asia tuntui alkuun itse asiassa liian hyvältä ollakseen totta, ja bongasinkin inci-luettelosta kaksi kvattia; behentrimonium methosulfaten ja cetrimonium chloriden. Ihmettelin, kun Sanctumin kotisivuilla kuitenkin lukee, että kaikissa heidän tuotteissaan on pyöreät 0% synteettisiä ainesosia. Laitoin asiasta heti kyselyä Sanctumin maahantuojalle, ja sain sieltä tällaisen vastauksen:

”Kysymäsi ainesosat on saatu täysin luonnollisista lähteistä. Behentrimonium methosulfate saadaan rapsiöljystä ja Cetrimonium chloride saadaan palmun siemen öljystä. Ainesosia on mahdollista valmistaa myös synteettisesti, mutta Sanctum on omistautunut tuottamaan vain luomulaatuista ja täysin luonnosta saatavaa kosmetiikkaa. Heitä valvoo Australian valtion viranomainen, joka tarkistaa ja valvoo ettei synteettisiä ainesosia käytetä.”

Olin vähän hämmentynyt, ja laitoin jatkokyselyn koskien esimerkiksi Rita Stiensin kirjan väitteitä kvateista, ja ihmettelin mikseivät muut luonnonkosmetiikkafirmat sitten käytä näitä luonnollisesti valmistettuja kvatteja kun niiden valmistus kerran on mahdollista. Tiia Sanctumilta vastasi näin:

”Nämä aineet on katsottu olevan kvateista kaikkein siedetyimpiä sekä vähiten ympäristöä kuormittavia. Myöskin näiden aineiden pitoisuus hoitoaineessa on erittäin pieni. Kvatteja on paljon erilaisia ja monet niistä ovat erittäin haitallisia sekä ihmiselle että ympäristölle, joten minusta on erikoista että niitä kaikkia käsiteltäisiin yhtenä ryhmänä pelkän molekyylirakenteen vuoksi.

Australian valtion alainen taho  O.F.C (Organic food chain), jolta Organicspa ja Sanctum saavat sertifikaattinsa ja joka valvoo heidän tuotantoprosessejaan, hyväksyy behentrimonium methosulfaatin ja cetrimonium chloriden, silloin kun ne on eristetty rapsista ja palmusta. BDIH taas ei näitä ainesosia hyväksy, sillä suurimmaksi osaksi ne ovat synteettisesti valmistettuja ja ovat luultavasti siksi ne kieltäneet, sillä sen valvonta kuka käyttää synteettistä ja kuka luonnollista ainesosaa on aikaa vievää ja kallista.”

Mitäs sanotte? Aika mielenkiintoista ja pää menee kyllä vain entistä enemmän pyörälle. Mutta tässä meillä nyt kuitenkin on mainio hoitoaine, joka ei sisällä mitään synteettistä. Raaka-aineet ovat 100-prosenttisesti luonnosta, ja näistä vieläpä 95% on luomutuotettuja.

Kiinnostuin Sanctumista, kun bongasin tuotteen erään PR-toimiston edustamien merkkien listalta. Tilasin sitten kokeiluun oikein kunnon satsin Sanctumia, ja luvassa on vielä arviointeja ihonhoitopuolen tuotteista. Olisin halunnut testiin kuivien hiusten hoitoaineen, mutta se oli lopussa ja minulle lähetettiin normaalien hiusten hoitis. Voi siis olla, että kuivien hiusten versio on jopa vielä parempi! Joka tapauksessa tämä normaalien hiusten versio on koostumukseltaan liukasta ja kermaista ja tuoksultaan aromaterapeuttinen. Tuoksun muodostavat sitruksen ja rosmariinin eteeriset öljyt. Hoitoaine selvittää hiukset moitteettomasti ja ne jäävät huuhdellessa silkkisen sileiksi ja ovat kuivuttuaan pehmeät – juuri sellaiset kuin niiden hyvän hoitoaineen jäljiltä kuuluu ollakin. :) Saattaa olla, että hiuksissa oli ehkä jonkun verran enemmän sähköisyyttä kuin ”normi”hoitsikan jälkeen, mutta se ei haittaa.

Kuivien hiusten shampoo puolestaan tuntuu sellaiselta aika neutraalilta perusshampoolta. Koostumus on geelimäinen ja se pysyy kämmenellä. Eteeristen öljyjen (laventeli + rosmariini) tuoksu on voimakkaampi kuin hoitoaineessa. Shampoo vaahtoaa runsaasti ja pehmeästi. Tuntu on kuitenkin selvästi ”luonnonkosmetiikkamainen” verrattuna esimerkiksi K Pour Karité -shampooseen. Mitenkään mainittavan hoitavalta shampoo ei tunnu, eli hiukset eivät jää mitenkään selviksi huuhdellessa.

Kun Sanctumin maahantuoja kuuli että olin kirjoittamassa tuotteista blogiin, hän tarjosi spontaanisti 25% alennuksen tutustumistarjouksena Sanctum.fi -nettikaupassa. (Tätä tarjousta ei siis olisi herunut ellen olisi sattumalta alkanut kysellä noista raaka-aineista, sillä tuotteet tulivat PR-toimistolta :)). Esim. hoitoaine maksaa 20€, joten alennuksen kanssa hinnaksi jää 15€. Hiustuotteiden koko on 200ml.

Tarjous on voimassa vuoden loppuun (31.12.2011) ja alennuksen saa kun on vahvistanut tilauksen ja kirjoittaa viimeiseen ”Muuta tietoa”  -kohtaan: karkkipäivä -25%

Kommentit (20)
 1. Jeeeejee! Kiitos vinkistä! Harmi kun ehdin just laittaa tilaukseen Tigin hoitskarin, kun miljoonannen kerran petyin ekohoitskariin. Mut kunhan se loppuu, niin toivottavasti muistan siinä vaiheessa vielä tämän Santen… :)

  1. niin toivottavasti muistan siinä vaiheessa vielä tämän Santen… :)

   Tarkoitatko Sanctumin…? ;)

 2. Vaikuttaa lupaavalta sarjalta! Toivoisin kuitenkin, että Sanctumin Suomen nettikauppaan lisättäisiin tuotteiden incit samoin kuin aussisivulla on. Vaivalloista käydä kyttämäämässä inceja toiselta sivustolta.

  1. ..sitä paitsi samalla visiitillä huomaa kuinka paljon tuotteiden hinta on noussut matkalla Suomeen :O

   1. No niinhän ne aina. :) Oli merkki mikä hyvänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *