Nyt piisaa syväkosteutta – Mádaran ihanat SOS-tuotteet

Oi mitä ihanuuksia!

Mádaran uudet syväkosteuttavat SOS-tuotteet antoivat odottaa paljon – ja lunastivat odotukset.

Madara_SOS_IMG_7496_2

Arvostelussa mukana myös samaan aikaan SOS-tuotteiden kanssa ilmestynyt uusi hemmotteleva Oil-to-Milk Scrub, joka kosteuttavuutensa puolesta sopii loistavasti SOS-kaksikon seuraan.

Olen saanut tuotteet Mádaran maahantuojalta.

idMadaraSOS_HydraSerum_IMG_7483_2

SOS Hydra Repair Intensive Serum 39,80€ / 30 ml

Tuotekuvaus: ”ammatillisen voimakas seerumi joka palauttaa rasittuneen ja kuivuneen ihon syvempien kerrosten kosteuden ja kosteustasapainon. Tieteellisesti todistettu parantavan ihon kosteuspitoisuutta ja suojaavan ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta”.

Seerumi on koostumukseltaan ohutta emulsiota ja tuntumaltaan juuri sellainen mille meikäläinen nyökkäilee tyytyväisen ihastuneena; seerumimaisen ohut ja kevyt mutta kuitenkin sen verran täyteläinen että koostumuksessa tuntuu mukavasti öljymäisten ja rasvamaisten ainesosien tuoma pehmentävyys. Tämä seerumi ei humahda ihoon ja jätä heti kiristävää tunnetta niinkuin jotkut hyvin vesimäiset tai geelimäiset seerumit. (Sen tyyppisten seerumien vaikutus on jännä; ne lisäävät ihon kosteuspitoisuutta mutta eivät käytännössä tunnu siltä ja toimivat ihanteellisesti voiteen alla. Toiset, täyteläisemmät seerumit riittävät yksinäänkin.)

SOS-seerumi on alkoholiton ja sen tuoksu on raikas ja epäyrttinen, täysin erilainen kuin Mádaran normilinjan ruohoinen signature-niittytuoksu. Näen tuoksut usein väreinä, ja minusta SOS-seerumi tuoksuu siltä miltä näyttää; vienon vaaleanpunaiselta :)

SOS-seerumi sopii kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille jotka kaipaavat lisäkosteutta säännöllisesti tai kausiluonteisesti. Sopii erinomaisesti myös ihotyypille joka on pinnalta rasvainen mutta syvemmältä janoinen. Joskus rasvoittuvaihoinenkin tuntee, että ihoa kiristää vaikka se näyttää päältä päin rasvaiselta. Kuten on tullut monesti todettua, talin ylituotannosta kärsivää ihoa ei ole mielekästä hoitaa paksun rasvaisilla koostumuksilla, mutta aina täysin rasvattomat ja öljyttömätkään hoitotuotteet eivät riitä. Tällöin yksi ratkaisu on ohut, kosteuttava seerumi.

Madara_SOSHydraRechargeCreamIMG_7482_2

SOS Hydra Recharge Cream 37,50€ / 50 ml

No nyt nappasi! Kuulostaa ehkä liioittelulta, mutta pakko sanoa että tässä on nyt varmaan kosteuttavimman tuntuinen voide jota olen koskaan kokeillut. ’Kosteuttava’ ei ole synonyymi täyteläisen kanssa, vaikka tokihan oikein kunnon rasvainen voide jättää ihon pinnan kostean ja ravitun tuntuiseksi – ja tahmean, jos iho ei ole tarpeeksi kuiva imeäkseen seoksesta kaikki rasvat ja öljyt itseensä. Kosteuttavalla tarkoitan voidetta, joka sammuttaa ihon janoisuuden jättäen ihon täydellisen miellyttävän ja tasapainoisen tuntuiseksi vailla mitään ylimääräistä; ei  piiruakaan kiristävää tunnetta tai pintatahmeutta.

Tuotekuvaus: ”Tehokkaasti kosteutta sitova voide. Kosteuttaa, elvyttää ja rauhoittaa kuivunutta ja rasittunutta ihoa sekä palauttaa sen nuorekkaan hehkun. Tämä täyteläinen voide toimii suojakerroksena ympäristötekijöiden vaikutusta vastaan, häivyttää hienoja juonteita ja kosteuttaa ihoa optimaalisesti.”

Voiteen koostumus on mielestäni todella onnistunut; se on täyteläinen olematta paksu tai rasvainen. Se ei tunnu liian raskaalta edes minun kesäihollani. Voide sisältää alkoholia, minkä voi arvata osaltaan vaikuttavan koostumuksen epärasvaiseen tuntumaan.

Olen täällä usein kuvaillut, kuinka seerumi riittää kosteuttamaan ihoni kesäisin, mikä pitääkin paikkansa. Mutta pakko myöntää, että kun vertaan minkä tahansa seerumin jättämää tunnetta SOS-voiteeseen, niin kyllä iho kieltämättä tuntuu voiteen jäljiltä paremmalta. Suosin kesällä seerumeita koska voiteet eivät yleensä imeydy ja jäävät tahmeiksi, mutta SOS ei tee niin. SOS-seerumi = ihana, SOS-voide = vieläkin parempi. Ja voin vain kuvitella mitä tämä tehoduo tekee yhdessä kuivalle, rasittuneelle iholle. :)

Ihan atooppisen kuivalle iholle en usko näiden kuitenkaan riittävän, sillä atooppinen iho vaatii useimmiten niitä rehellisen rasvaisia, paksukoostumuksellisia hoitotuotteita. Kuten esimerkiksi Daily Defence -voiteet Mádaran valikoimassa.

Madara_OilToMilkScrub_IMG_7488_2

Exfoliating Oil-to-Milk Scrub 24,90€ / 60 ml

Öljypohjainen, ylellisen ja hellivän tuntuinen kuorintavoide. Kaiken kruunaa yllättävä, makea tuoksu, tällaista ei odottaisi Mádaran tuotteelta. Bongaan incistä sukroosiyhdisteitä eli sokeria, tuleekohan tuoksu niistä..? Kiitos sukroosin, voide myös maistuu makealta :)

Suomenkielisessä tuotekuvauksessa puhutaan virheellisesti vaahdosta vaikka kyseessä on öljystä maidoksi muuttuva koostumus. Muutos ei ole ihan niin selkeä ja voimakas kuin esimerkiksi Flow Kosmetiikan puhdistusöljyssä jossa on sama idea, Mádaran kuorinta vaalenee vain kevyesti joutuessaan kosketuksiin veden kanssa. Tämä on kuitenkin tietysti sivuseikka tuotteen toimivuuden ja ihanan ihofiiliksen kannalta ;D

Madara_kuorintaIMG_7739

Maitomaiseksi muuttuminen tekee sen, että öljypohjainen tuote huuhtoutuu iholta jättämättä rasvaiselta tuntuvaa pintaa, minkä esimerkiksi tavanomaiset öljypohjaiset vartalokuorinnat tekevät. Mádaran Oil-to-Milk Scrubin hellävarainen raekoostumus ei ole tiheä ja karnaubavahasta koostuvat rakeet ovat isohkoja mutta eivät karkeita. Iho jää kuorinnan jäljiltä pehmeäksi vailla kiristävää tunnetta.

Ihan niin siloiseksi ja hiotun tuntuiseksi iho ei odotetusti jää kuin tiheällä mikroraekoostumuksella varustettujen kuorintavoiteiden jälkeen, mutta kaikki eivät tällaista vahvaa kuorintaa kaipaakaan. Mádaran Oil-to-Milk Scrub on enemmänkin ylellinen hoitotuote hemmotteleviin elämyshetkiin kuin funktionaalinen ”nyt kuoritaan!” -tuote. :)

*

Blogin_Lukijamatka_Riika

Käytän tilaisuuden hyväkseni ja muistutan tässä samalla syyskuun lukijamatkasta Riikaan. :) Matkalla pääsemme tutustumaan Latvian viehättävän pääkaupungin lisäksi Mádaran tehtaaseen ja tuotteiden valmistukseen. Ehdimme pysähtyä matkalla myös Tallinnassa shoppailemassa – jos joku haluaa hyödyntää Vironkin kosmetiikkatarjonnan samalla reissulla :)

Lisätietoja ja tarkka matkaohjelma täällä. Matkan ajankohta on perjantai-illasta sunnuntaihin 2.-4. syyskuuta.

Kommentit (41)
 1. Iso kiitos näiden tuotteiden esittelystä!
  Viimeksi seerumia etsiessäni päädyin tuttuun ja turvalliseen Estelle & Thild Super Bioactive jne.-seerumiin, joka ei omalle iholleni kuitenkaan ole riittävän kosteuttava.

  Pyörittelin tuota Madaran SOS:iakin kädessäni, mutta jätin kumminkin hyllyyn. Sun kuvailun perusteella kyllä ostan tuota Madaraa seuraavaksi kokeiluun, kun seerumipurkkini on tyhjä. Kuulostaisi juuri itselleni sopivalta. Nyt kesällä pärjään pelkällä seerumilla, mutta talvella tarvitsen kaveriksi ihan voiteenkin. Nyt pitää vaan toivoa, että nuo sopisivat, olisivat nimittäin kohtuuhintaisiakin. :)

  1. SOS on tosiaan vähän rasvapitoisempi kuin Super Bioactive, kannattaa antaa sille mahdollisuus jos ”Superin” kosteusteho ei riitä :) Kympin edullisempi hintakaan ei ole huono argumentti :D

 2. Hei ja kiitos Madaran postauksestasi. Kiva lukea vink vinkkejä eri tuoteryhmistä kun itselle vielä luonnonkosmetiikka varsin uusi tuttavuus, enkä osa inci listojakaan lukea niin että täysin ymmärtäisin niitä. Mulla kuiva iho ja tykkään käyttää kosteuttavia voiteita ja öljyjä. Mitä mieltä olet Mossasta? Sehän on Madaran pikkusisko ja edullinen, joka mun kukkarolle aika tärkeä ominaisuus. Tuotteet myös aivan uskomattoman hyvän tuoksuisia!! Ostin puhdistusmaidon ja juuri sen tuotteen inci listan suomentamiseen tarvitsen apua, onko siinä käyteytty vaahtoavia aineosia jotka kuivattaa ihoani vielä lisää?? Kesällä se on tuntunut hyvältä, eikä iho paljonkaan kiristä, mutta talvella voi olla toisin. Käytän puhdistuksen jälkeen madaran kasvovettä ja mossan face öljyä ja se öljy humahtaa ihooni minuuteissa enkä sen lisäksi käytä muuta kun Madaran sävyttää päivävoidetta. Ostin logonan rose&aloe seerumin ja se humahtaa ihoon hyvin mut jos en lisää öljyä iho jää kiristämään, joten osaisitko suositella mulle jotain öljymäistä putsaria ja toimisiko esim. Mossan seerumi mulla yhdessä kasvoöljyn kanssa? Olen lukenut blogeista vaikka mistä ihanistä öljyputsareista kuten Tata Harperin Nourishing Oil Cleansitista, mut aijai, on sillä vähän turhan kova hinta mulle.. olisin onnellinen jos löytäisin samantyylisen tuotteen vähän huokeamalla.☺

  1. Mitä mieltä olet Mossasta?

   Mossa-juttuni löytyy täältä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2016/06/18/mossa-madaran-marjainen-pikkusisko/

   Tykkään kyllä, mutta tykkään Mádarasta vielä enemmän :)

   Ostin puhdistusmaidon ja juuri sen tuotteen inci listan suomentamiseen tarvitsen apua, onko siinä käyteytty vaahtoavia aineosia jotka kuivattaa ihoani vielä lisää??

   Onko Mossan valikoimassa myös puhdistusmaito..? Mä olen nähnyt vain vaahdon ja miselliveden, nettisivuiltakaan en löydä maitoputsaria. Jos siis ostit tuon Creme-Mousse -nimellä kulkevan niin kyllä, se sisältää vaahtoavia ainesosia. :) Käytetyt vaahtoavat ainesosat tosin ovat miedommasta päästä (sokeripohjaisia tensidejä), sulfaatteja ei ole käytetty.

   osaisitko suositella mulle jotain öljymäistä putsaria

   Mulla on itsellä aika huonosti kokemusta öljymäisistä putsareista kun en itse sellaisista tykkää, valitettavasti en siis osaa suositella sellaista ainakaan oman kokemuksen pohjalta :/ Ainoa kokeilemani luonnonkosmetiikan öljyputsari on Patykan Remarquable Cleansing Oil josta en odotetustikaan pitänyt koska en oikein tykkää mistään öljymäisen pinnan jättävistä puhdistustuotteista. Patyka ei varmaan kuitenkaan ole sitä mitä haet sillä sarja kuuluu luonnonkosmetiikan kalleimpiin. Muoks. Hot damn, olenhan mä kokeillut myös Flow Kosmetiikan öljymäistä putsaria, justhan mä sen tässä postauksessa mainitsin :D Flow’n balmin esittely löytyy täältä (mutta sepä vasta arvokasta tavaraa onkin; 29 euroa / 100 millin pullo!)

   toimisiko esim. Mossan seerumi mulla yhdessä kasvoöljyn kanssa?

   En ole varma ymmärsinkö tätä kysymystä – kun eikös Mossan seerumi ole öljypohjainen..? Eli siis käytännössä yhtä kuin kasvoöljy? :)

   Palaan tähän vielä jos jostain mielen sopukoista putkahtaa mieleen huokea öljyputsari :) Edit. Noniin, nyt tuli mieleen yksi josta olen lukenut muutamista kauneusblogeista; Floramen puhdistusöljy. Se sai minut kiinnostumaan hybridikoostumuksensa perusteella; se nimittäin myös vaahtoaa :) Öljypohjaisena se kuitenkin kuivattaa ihoa vähemmän kuin vesipohjaiset vaahtoavat putsarit. Floramen öljystä voit lukea ainakin näistä blogeista:
   http://siameselipstick.purkkimafia.fi/2015/08/florame-luonnollinen-puhdistusoljy-ja-misellivesi/
   http://beauty-highlights.blogspot.fi/2014/09/uutta-luonnonkosmetiikkaa-floramen.html

   (…ei tuokaan kyllä mikään kovin halpa ole; 26 euroa..)

   1. Juu, siis mun moka, ei mossalla mitään puhdistusmaitoo oo vaan just sitä creme moussea tarkotin ja samoin sotkin sen mossan seerumi jutun, muistelin et sarjalla seerumi öljyn LISÄKSI vielä erikseen, mut sehän puteli mitä mietin onkin nutritive antidoxidant day cream.
    Jees mut kiitti vinkeistä, tsekkaan ton Floralemin öljyn, ei se ainakaan niin hintava kun se Tata Harperin öljy.

   2. Mulla on käytössä just toi Floramen öljy. Kirjoittelin sulle silloin facen messengerin kautta viestiä, jossa kerroin, että käytän tuota vaahdottavan saippuapumpun kautta.
    Oon edelleen tuotteeseen hyvin tykästynyt ja toi vaahto on niin ihanaa
    Luulen, että toi pumppusysteemi jotenkin säästää myös tuotteen määrää, kun se on valmiiksi vaahtoa. Tuo pullo on ostettu alkukeväästä ja sitä on edelleen vaikka kuinka paljon jäljellä.
    Pesee meikit tehokkaasti, mutta iho ei jää öljyiseksi.

    1. Mulla on käytössä just toi Floramen öljy. Kirjoittelin sulle silloin facen messengerin kautta viestiä, jossa kerroin, että käytän tuota vaahdottavan saippuapumpun kautta.

     Ainiinjoo tää juttu..! ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *