Nyt löytyi vihdoin tosi hyvä luomiväriapplikaattori!

Kylläpäs kesti – mutta nyt löysin viimein oikeasti hyvän luomiväriapplikaattorin!

Joku teistä ehkä muistaa, kun puolitoista vuotta sitten kyselin vinkkejä hyvistä luomiväriapplikaattoreista. Vinkkien perusteella en kuitenkaan löytänyt sopivaa, ja Suomen kauppojen tilanne oikeasti laadukkaiden luomiväriapplikaattoreiden suhteen on alkanut tuntua ihan absurdilta.

Olen käynyt läpi kaikki tavanomaiset kaupat valikoimineen, ja pakko sanoa, että applikaattorit ovat ihan surkeita. Useimpien kohdalla en vain käsitä, että sellaisia edes myydään. Superlyhytvartisia töppöjä, kapeapäisiä lörppöjä, kovaa vaahtomuovia johon väri ei tartu tai päinvastoin liian pehmeää vaahtomuovia, joka hajoaa käytössä parissa viikossa… Kaikki on nähty ja ihmetelty.

Huonoon laatuun voi tietysti olla sellainen käytännön syy, että ihmiset käyttävät nykyään mieluummin siveltimiä, eikä laadukkaille vaahtomuoviapplikaattoreille enää ole tilausta. Ymmärrän tämänkin, mutta on vielä olemassa meitä, jotka mieluusti teemme luomivärin peruslevitystyön applikaattorilla. Applikaattorissa on kuitenkin aina se etu siveltimeen nähden, että sillä saa mietopigmenttisenkin luomivärin levittymään peittävämmin ja siitä saa ”joitain irti”. 

Puolentoistavuoden takaisessa jutussani kuvasin hyvän luomiväriapplikaattorin ominaisuuksia:

 • Sopivan pituinen, ergonominen varsi; ei liian pitkä, ei liian lyhyt
 • Vaahtomuovipää on koostumukseltaan optimaalisen pehmeä ja huokoinen napatakseen itseensä paljon luomiväriä. Pehmeällä applikaattorilla luomiväri myös levittyy miellyttävästi.
 • Vaahtomuovipää on sopivan napakka, se ei saa olla niin löysä, että vaahtomuovi ”nuljuu” varren päässä. Applikaattorin varren tulee mennä  vaahtomuovin sisään tukien sitä.
 • Vaahtomuovipään tulee olla optimaalisen kokoinen; ei liian pieni, ei liian suippo, ei liian kapea. (Toki eri kokoisille ja muotoisille silmille optimikoko voi olla erilainen.)

Nyt olen viimein löytänyt applikaattorin, jossa toteutuvat kaikki nämä ominaisuudet. Se on Duroyn Natura-sarjan luomiväriapplikaattori. 

Applikaattorin bambusta valmistettu varsi on 13,5 cm pitkä. Vaahtomuovipää on täydellisen napakka, tiheähuokoinen ja pehmeä. Pään sisus on tuettu, joten se ei lerpahda. Applikaattorin muoto on ihanteellisen ovaali.

Tämä on 💯 TODELLA HYVÄ 💯. Niin hyvä, että voi käyttää caps-lockkia. Oikeastaan ihan täydellinen luomväriapplikaattori minun makuuni, en ole varmasti koskaan käyttänyt yhtä hyvää. Natura-applikaattori ottaa itseensä runsaasti luomiväriä ja levittää sen täydellisen tasaisesti ja peittävästi, ja tuntuu erittäin miellyttävältä iholla. Kuten myös kädessä, varsi on juuri sopivan pituinen ja paksuinen.

Ainoa juttu mitä ihmettelen on se, että vaahtomuovipään saa irti – mutta Duroy ei myy Natura-applikattoriin irtopäitä jotta pään voisi vaihtaa. Mikähän juttu tämä on…? Vieläpä Natura-niminen ekologinen sarja, jossa pään vaihdettavuuden voisi kuvitella olevan itsestäänselvä arvo.

Applikaattorin hinta on 11,90€ ja omani ostin Sokokselta.

Ilmeisesti tätä applikaattoria, tai koko Duroyn Natura-sarjaa, ei ollut vielä vuonna 2020 kun kyselin laadukkaan luomiväriapplikaattorin perään. Sokos on oma kauneuden lähikauppani ja Sokoksen valikoiman tutkin aina ensimmäiseksi. Natura-applikaattori osui silmääni vasta tänä talvena.

Mihin käytän vaahtomuoviapplikaattoria?

Käytän vaahtomuoviapplikaattoria ainoastaan liikkuvan luomen luomivärin levitykseen. Koska applikaattori nappaa ja luovuttaa paljon enemmän luomiväriä kuin sivellin, sillä saa aina peittävämmän tuloksen kuin siveltimellä. Vähintään nopeammin kuin siveltimellä. :)

Teen applikaattorilla pohjatyön, ja jatkan siveltimellä. Kuvassa olen levittänyt Natura-applikaattorilla liikkuvalle luomelle Laveran Lovely Nude -paletin beigeä sävyä.

Tämän jälkeen jatkan siveltimellä: levitän samaa (tai eri) sävyä siveltimellä luomivakoon ja häivytän puhtaalla siveltimellä luomivärin rajat.

(Hih – tulee nostalginen tunne tällaista kirjoittaessa – tulee mieleen blogin alkuajat yksinkertaisine ”for dummies” -meikkivinkkeineen… 💕)

Lopuksi lisään siveltimellä vaalean highlighter-sävyn kulmaluulle. :)

Siinä mun perusmeikki ja välineet yksinkertaisimmillaan: yksi perussävy applikaattorilla liikkuvalle luomelle / sama perussävy siveltimellä luomivakoon / perusvaalea-highlighter siveltimellä kulmaluulle ( + yläluomem rajaus ja ripsari!).

Tässä siis mun vinkki jos haette laadukasta, ergonomista ja peittävää jälkeä tekevää luomiväriapplikaattoria: Duroy Natura.

Ehkä Duroylle voisi laittaa palautetta siitä, että he lisäisivät vaihtopään myös tähän applikaattoriin.

kauneus meikki silmameikki
Kommentit (17)
 1. Niin olitko sä sitä Duroyn tavallista vaihtopääaplikaattoria testannut? Se on oma henkilökohtainen suosikki ja varsi on ollut käytössä varmaan vuodesta 2001 :D

  1. Mä en tiedä mikä Duroyn ”tavallinen” vaihtopääapplikaattori edes on, koska Duroylla on niin tosi monta eri sarjaa. Ainakin ne Duroyn vaihtopääapplikaattorit, joita olen eri kaupoissa hipelöinyt, ovat olleet joko lörppäpäisiä tai sitä kapeaa ja vähän ”kovamuovista” mallia josta en itse tykkää.

   Meikkikeikoilla minulla on ollut toimeksiantajan taholta joskus käytössä Duroyn eri vaahtomuoviapplikaattoreita enkä ole pitänyt yhdestäkään. En tiedä onko mulla vain huono tuuri. Duroyllahan on ihan älyttömän laaja valikoima ja ehkä mulle on aina sattunut niitä heikkolaatuisempia. Kyllähän se panee miettimään, miksi Duroy ylipäänsä valmistaa myös näitä huonoja applikaattoreita. Eivätkö he voisi vain pitäytyä laadukkaissa – tai paremminkin voisi kysyä: miksi pitää olla niin hurjan monta eri sarjaa? Eikö riittäisi yksi kuluttajapuolen ja yksi ammattilaispuolen sarja? (Tosin ne ammattilaispuolenkin välineet ovat vähän niin ja näin… en käyttäisi. Kun on kerran päätynyt MAC-sivellinten maailmaan, ja vielä aikana jolloin ne olivat aitokarvaisia, kyllä siinä on muiden merkkien vaikea vakuuttaa….)

   1. https://www.sokos.fi/fi/sokos/duroy-luomivari-aplikaattori
    Mulla on siis tämä. Mä tykkään, että näissä on sopivan napakka kärki ja myös toi vaahtomuovi on pehmonen ja nappaa hyvin väriä. Ei ole siis semmonen kumimainen, mistä itse en tykkää.

    En yleisellä tasolla myöskään pidä Duroyn siveltimistä, pari helmeä tosin mahtuu joukkoon niihinkin. Mullahan on osittain edelleen käytössä 2001 ostettuja Eliezerin siveltimiä. Sekalaisesti käytössä niiden lisäksi MACia, Zoevaa, RT sekä Ecotoolsia.

    1. Hmm, mikähän mulla on ollut tuota vastaan, jos olen sen Sokoksella bongannut..?

     Kuvassa tuo näyttää ihan ok:lta ainakin muotonsa ja vartensa puolesta, mutta varmaan jokin tekijä on saanut mut diskaamaan sen – jos siis olen sen myymälässä kohdannut :D Niin monta kertaa olen käynyt Duroyn sivellinvalikoiman läpi Sokoksella. Voisikohan olla, ettei se kuulu Tampereen Sokoksen valikoimaan? Jostain syystä Sokoksen verkkokauppa näyttää ainakin tällä hetkellä ”ei saatavilla” jokaisen myymälän kohdalla.

     Mullahan on osittain edelleen käytössä 2001 ostettuja Eliezerin siveltimiä.

     👌👌 Kyllä vain laadussa on eroa eri merkkien välillä..! Omakin vuonna 2006 ostettu MAC-siveltimeni on ihan priima-tavaraa. 🙌

     RT:n siveltimet ovat ainoita joista olen pitänyt lähes yhtä paljon kuin MACin siveltimistä.

    2. https://www.sokos.fi/fi/sokos/duroy-luomivari-aplikaattori
     Mulla on siis tämä

     Joo, ei ole Tampereen Sokoksen valikoimassa, kävin tänään vielä katsomassa. Ei siis kenties ole koskaan osunut mun kohdalle livenä.

 2. Oooh, täytyykin ostaa kokeiluun, yleensä levitän liikkuvalle luomelle luomivärin sormilla, koska siveltimillä ei vaan saa yhtä intensiivistä jälkeä aikaseksi. Nyt säästyy jatkossa sormet suttaantumiselta, jee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *