Nyt ei sitten enää tarvitse pakata hoitoainettakaan! :)

No niin, asiaa! :) Vastaisuudessa voin taas vähän keventää matkapakaasia – jättämällä hiusten hoitoaineen pois :)

Yksi lukija heitti Hiusporno-postauksen kommenteissa, että ”Ostaisin esmes Korresin ihanan suihkugeelin ja pesisin kuontaloni sillä”. No, minähän olin ostanut Korresin suihkugeelin. Kokeillaan sitten! :)

Tokihan suihkugeelilläkin voi hiukset pestä, eihän siinä mitään, nehän sisältävät samoja peseviä ainesosia kuin hius-shampookin. Useimmat suihkugeeli-nimellä myytävät tuotteet vain ovat – etenkin huonokuntoisille hiuksille – liian vähän hoitavia.  Vaikka pesevät ainesosat ja monet muut kemikaalit suihkugeelissä samoja ovatkin kuin varsinaisessa hiuksille kehitellyssä tuotteessa, niin suihkugeelin ei tarvitse sisältää mm. antistaattisia tai hiusten kammattavuutta helpottavia ainesosia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkakäyttöön ostamani suihkugeeli on Korresin Citrus. Se kertoo vieläpä olevansa ”Moisturising”.

Ihofiiliksen perusteella allekirjoittaisin lupauksen, sillä tuote tuntuu selvästi keskivertosuihkugeeliä hellävaraisemmalta ja vähemmän kuivattavalta. Sitä vain en ymmärrä, miksi Korres on liittänyt tämän lupauksen vain osaan suihkugeeleistään – valtaosassa niistä on hajusteita lukuunottamatta sama inci. Vertasin 3-4 eri suihkugeeliä, toisissa teksti ’Moisturising’, toisissa ei, ja ainesosat olivat ihan samat hajusteiden määrän vaihdellessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoitavina ainesosina incistä voi poimia mm. aloen, arginiinin, castoyr maleaten (risiiniöljyjohdannainen), guar-yhdisteen ja vehnägluteenin. Etenkin tuo guar on tehokas kalvonmuodostaja ja hyvä hoitava ainesosa hiustuotteissa.

Kookosmaito-suihkugeeli erosi porukasta hienoisesti sillä, että siinä on vehnän sijaan kauraa.

Harmillisesti täältäkin löytyy imidazolidinyl urea, formaldehydiä vapauttava säilöntäaine, joka on näitä kosmetiikan ristiriitaisia ainesosia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta joo! Tämähän toimii! :) Eikä tarvitse edes hoitoainetta..! Kyllä – mun hiukset jäävät tämän jäljiltä ihan takuttomiksi, eivätkä myöskään ole kuivuttuaan sähköiset. Hämmentävää. Että suihkugeeli voi olla näin hoitavaa..!

Hiuksiin ei tokikaan jää samanlainen liukkaus ja silkkisyys kuin hyvää hoitoainetta pois huuhdellessa, mutta eivätpä ne myöskään jää karheiksi ja takkuisiksi. Kuivana hiukset tuntuvat lähes yhtä sileiltä kuin hoitiksen kanssa.

Pesevyydestä kuitenkin yksi sana – Korresin suihkugeeli ei ole yhtä pesevä kuin hius-shampoo. Ainakaan täällä kovan veden olosuhteissa – voihan olla että Suomessa tulos on eri. Hiukset puhdistuvat, mutta eivät täysin perusteellisesti. Useampi vaahdotuskaan ei vaikuta asiaan. Pesutulos on kuitenkin huomattavasti parempi kuin Lushin palashampoolla ;) Godiva on nyt valitettavasti jäänyt vaihtopenkille – niinkuin myös mukaan otettu hoitoaine. Käytän hiustenpesuun ainoastaan Citrus-suihkugeeliä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuten – täytyy vielä mainita tuoksusta. Olen tullut siihen tulokseen, että Citrus-suihkugeelin tuoksu on unisex. Itse asiassa se muistuttaa enemmän miesten kuin naisten kosmetiikan tuoksumaailmaa. Hassu juttu. En haistanut tuoksua tällä lailla alun perin, kun tein valintaa myymälässä… Tämä ei ole sellainen perinteinen kirpeän raikas sitrus, vaan lämpimän aromaattinen (- ja hyvin mieto).

Tässä viikkojen aikana olen jo alkanut haikailla uuden suihkutuoksun perään… No, tällä käytöllä (kroppa + hiukset) pullo tyhjenee ennen reissun loppua ja voin ostaa uuden :) Olen jo Korresin hyllyillä vähän katsellut Päärynä-Bergamottia sillä silmällä… ;)

P.S. Hehheh, tajusin juuri että eihän mun siis tarvitse vastaisuudessa pakata shampootakaan..! ^_^ Kun ostan suihkugeelin aina paikan päältä. ;)

Kommentit (23)
  1. Hitsi sä olet kyllä aamuvirkku lomallakin! Millaiset unirytmit sulla oikein yleensä on, monelta menet nukkumaan jne? :D

    1. Menen nukkumaan puolenyön jälkeen ja herään ennen kuutta :) Kotona seitsemältä, mutta täällä jostain syystä aina ennen auringonnousua.

  2. Ooooh, nice! ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *