Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nynny-neon

Kauneus ja Terveys kansi

Kauneus & Terveys -lehden huhtikuun numeron kansi lupaili jotain hyvää;

ROHKEA NEONMEIKKI! Ja oikein huutomerkillä!

K&T:tä ei tunneta minään rohkeiden meikkilookkien esittelijänä, joten selasin äärimmäisen uteliaana neon-artikkelin kohdalle.

.

Ja pitihän se arvata. Ei täällä mitään neonmeikkejä ole.


KTNeon2

Kauneuden & Terveyden mielestä neon-meikki tarkoittaa sitä, että mallien päähän asetetaan neon-värinen peruukki. Vai näettekö itse meikeissä mitään lähellekään neonsävyistä? Tässä meikissä pointtina on fuksianpunaiset huulet. Neon? I don’t think so.

KTNeon1Entäpä persikan tai oranssin sävyiset posket? Neon? Knappast!

KTNeon3

Tämä violetti silmämeikki on kyllä makea, mutta onko se neon? Niinpä.

Muuten, tällä sivulla silmää kaihersi aivan erityisesti lehdistä tuttu ilmiö, eli kuvien meikit vs. väitetyt meikkiin käytetyt tuotteet. Kaikkihan me tiedämme, että jos esim. kannen meikkitiedoissa lukee vaikka Lumene, niin se on aika suurella todennäköisellä liirumlaarumia, ja meikki on tehty niillä tuotteilla joita meikkitaiteilijan pakista löytyy. Kuvien mukamas-tiedot ovat vain mainosta. Niin myös useimmiten artikkeleissa. Tälläkin sivulla kerrotaan, että mallin violetti silmämeikki on tehty Helena Rubinsteinin Caramel-Lavender -paletilla (kuvassa). Minua jotenkin ärsyttää tällainen lukijan aliarviointi. Jokainen vähääkään värien päälle ymmärtävä näkee, ettei mallin kirkkaanliilaa meikkiä saisi aikaan Rubinsteinin murretulla luumuvioletilla.

Olenko mä ainoa joka kiinnittää tuollaisiin seikkoihin huomiota?

KTNeon4Artikkelin viimeisellä sivulla malli on meikattu sinisillä rajauksilla. Ihan kiva että puitte mallin jälleen neonkeltaiseen peruukkiin ja räväkän pinkkiin hihaan, sillä ilman niitä kuvassa näkyisi zero neon.

Artikkelin kuvat ja Riku Campon tekemät meikit ovat minusta upeita, mutta kuka keksi tämänkin jutun otsikoinnin? Rohkea neonmeikki my ass. Olisivat vaan kirjoittaneet että säväytä tällä kaudella räväkällä peruukilla!

Kommentit (39)

 1. LemonJuice

  Mä juuri tänään katselin tuota lehteä kampaajalla. Yleensä katselen kuvia saadakseni ideoita ja harvemmin edes vilkaisen, että millä tuotteella meikit on tehty. Ei ole tullut aiemmin mieleenkään, että todellisuudessa voisi olla niin, että meikki ja tuotetiedot ovat ristiriidassa.

  Mutta. Juuri tänään ihmettelin tuota violettia meikkiä, koska se luomiväripaletti oli niin isolla siinä vieressä ja koska se värisävyero oli niin suuri. Mietin ensin, että onko tosiaan mahdollista, että tuon värisestä napsista tulisi tuon värinen meikki ja sen jälkeen päädyin siihen, että siinä on tapahtunut joku virhe.

  Olikin sitten aikamoinen sattuma huomata, että olet blogannut tästä aiheesta ja minullekin selvisi muutama asia. Eipä tarvitse jatkossakaan lueskella noita tuotetietoja.

  Ja joo, minä en neonmeikkiä itselleni haluaisikaan, mutta kiinnitin samaan huomiota, että ainoa neonia muistuttava on nuo peruukit.

 2. Mmie

  Tuosta meikkitiedoista, niin eikö kuitenkin ne meikit ole toteutettu yleensä niillä meikeillä, mitkä siellä pikkupräntissä lukee (ainakin osassa on tämä pikkupräntti), itse ainakin sitä nykyään katson enemmän. Kun eihän noita meikkejä, mitä on kuvissa, niin edes näy tuossa. Kuinka monella noistakin näkyi ne räväkät kynnet ja oliko kynsiä edes oikeasti lakattu?

  • Sanni

   Se pikkupräntti on yleensä myös ”mainosta”. Merkit maksavat lehdille siitä että heidän tuotteitaan mainitaan editorialeiden yhteydessä.

   Otetaanpa esimerkiksi vaikka Kicksin asiakaslehti. Lehti ilmestyy Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kaikkien maiden lehdissä on samat meikkikuvat, mutta kas kummaa, meikkeihin käytettyjen tuotteiden tiedot vaihtelevat. Suomessa tuotemainonnasta on saattanut maksaa vaikkapa Lancôme ja Make Up Store, Ruotsin puolella sitten Smashbox ja Dior.

   Huvitti kyllä kun Ostolakko-Virve toi kerran näytille Ruotsin version Kicks-lehdestä, ja sieltä tosiaan bongasimme ihan eri tuotteet meikkijuttujen yhteydessä. Vain kuvaussession meikkitaiteilija tietää mitä tuotteita lookkeihin on oikeasti käytetty… ;)

 3. JLCAHRLOTT4

  Heips! Osaisitkohan suositella jotain hyvää, nopeasti imeytyvää kasvovoidetta meikin alle? :) Mulla on ollut käytössä monia erilaisia kasvoivoiteita, mutta jotenkin ne eivät ikinä oel imetyneet hyvin, jolloin meikit on pitänyt laittaa tahmealle pohjalle. Mulla on pintakuiva sekaiho, että joku mukavasti kosteuttava voide olisi kiva!

  • Sanni

   Niistä tuotteista mitä itse käytän suosittelisin joko Laveran Neutral Fluidia (todella ohutta ja imeytyy hetkessä) tai jos tuon kosteusteho ei tunnu riittävän niin Laveran Calendula-voidetta. Cliniquen Dramatically Different Moisturizing Lotion on myös kevyt, nopeasti imeytyvä voide, mutta itse en tykkää siitä sen silikonisuuden vuoksi. Siksi myinkin omani pois. Mutta se on kyllä erinomainen meikinalusvoide.

   Biothermin Aquasource pumppupullossa (emulsioversio) on myös tosi nopeasti imeytyvä ja tehokkaasti kosteuttava. Mieleen tulee myös Lancômen Aquafusionin geelivoideversio.

 4. Burlesque

  En ookkaan ennen kiinnittänyt huomiota tuohon huijaamis ilmiöön! Mutta empä ikinä olekkaan ostanut meikkejä sen perusteella mitä siinä pikku tekstinpätkässä on sanottu… todella ärsyttävää tuommoinen kusetus!

 5. lion

  Hei enpä ole tiennyt tosta huijaamisesta, tai olen ainakin täysin luottanut pikkupränttiin. Ei sillä että niitä usein tutkisin, mutta.. :D Outoa. Selasin tota lehteä hetken kirjastossa kerran ja kiinnitin kanssa tähän juttuun huomiota, neon – just joo. Plus minusta taas kuvatkaan ei ole kauniita..

 6. keijukainen

  Näin tuon lehden tänään kauppajonossa ständillä ja aloin vaan nauraan kun tuli sun postaus mieleen :D

  Harvinaisen räikeä esimerkki siitä ettei jutun otsikko, tuotteet ja meikki kohtaa lainkaan, mutta oon kiinnittänyt samaan huomiota jo pidemmän aikaa naistenlehdissä. Mun hyväuskoisuus taisi loppua siihen, että Trendissä oli muinoin muka käytetty Body Shopin tiettyä luomiväripalettia jossain ”näin teet söpön kesämeikin”-jutussa ja kun menin sitä katsomaan paikan päälle niin se ei näyttänyt lainkaan siltä kuin lehden meikkikuvissa :P

  Joskus myös näkee selvästi, että mallilla on silmät rajattu, mutta meikkitiedoissa ei ole mainittu mitään rajaustuotetta.

  Ja muistatteko kun MACin syytettiin käyttäneen Ben Nyen luomiväripalettia Colour Craft-kokoelman kuvauksissa tehtyihin fantasiatyylisiin värikkäisiin meikkeihin? Syytökset lähti siitä, että kuvauksista julkaistuissa ”backstage”-kuvissa oli näkynyt Ben Nyen paletti. Toki kielsivät käyttäneensä mitään muuta kuin MACin tuotteita. Sattuu sitä siis paremmissaki piireissä ;)

  • Sanni

   Oho, aika paha tuo MAC-juttu…!

 7. Pääsky

  Enpä ole minäkään tullut huomanneeksi tuota tuotevalehtelua!

  Se minua sen sijaan noissa meikkivinkkijutuissa monesti ärsyttää, että annetaan vinkkejä jostain meikkitrendistä (kuten tässä niistä ”neon”väreistä), muttei ikinä mitään oikeiden ihmisten vinkkejä siitä, miten niitä käytetään.

  Siis en minä ainakaan vedä keltaista viivaa poskeen tai pelkkää mattaviolettia pitkin poskea, joten olisin tältäkin jutulta kaivannut noiden kuvien sijaan jotain ihan normaaliolosuhteisiin soveltuvia meikkejä neonväreillä höystettynä. Taidekuvat on sitten asia erikseen :)

 8. H.

  Kiinnitin itseasiassa ekaa kertaa huomiota tuohon meikki hommaan, kun en yleensäkään kyllä katso kuvista mitä meikkejä niissä on käytetty. Katselen kuvat sitten katselen meikit erikseen. :D On muuten kanssa se, että jos lehdessä on vaikkapa luomiväripaletti ja sitten menet kauppaan niin sepäs onkin ihan erilainen. ;p Aika kurjaa oikeastaan.

 9. Minttu

  Mä olen lopettanut kuvatekstien lukemisen jo ajat sitten, koska ne ovat vain huuhaata. Katsoo vaan kuvia ja koettaa arvata, miten tukka tai meikki on tehty. Kampauksissa on muuten sama juttu: miten ihmeessä kampaukseen vaikuttaa, millä shampoolla tukka on pesty. Ja sen kun näkisi, että mallin tukka pestäisiin ennen kuvausta. :)

  Tästä jutusta tulikin mieleen: et muuten uskalla itse tehdä neonmeikkijuttua! :)

 10. Ruu

  Mä katoin kauhuissani noita kuvia, ei kyllä ollu myyviä otoksia, siinä yhdessä missä mainostettiin sitä poskipunaa, meikki näytti enemmänkin ihottumalta, ja tyttöjen kanssa noista kuvista puhuttiin ettei niiden kuvien ansiosta ostettaisi yhtäkään tuotetta, (vaikka ne violetit luomivärit olikin ihanat :))

 11. Emmi

  Ihanaa kritiikkiä! Kiva kun joku oikeasti kritisoi eikä vain niele kaikkea mitä muotilehdet syöttää, mahtavaa! :D

 12. miu

  Olen kiinnittänyt huomiota noihin justiin, missä väitetään, että meikissä on käytetty sitä ja sitä tuotetta ja tullut epäuskoinen fiilis :s Se on kyllä tosi ikävää..

 13. pave

  en itseasiassa ainakaan itse ole ikinä ajatellut että mallit olisi meikattu noilla kuvissa näkyvillä meikeillä vaan niillä, jotka lukee pienessä listassa jossain sivun reunassa..?

  • Sanni

   Kuvissa näkyvät ja pienessä präntissä lukevat tuotteet ovat joskus samoja, joskus eri tuotteita. Tässä artikkelissa violettimeikkisen mallin silmät sanotaan meikatun kuvan Rubinstein-paletilla.

 14. Nea/ Fashioned in Finland

  Oli tosiaan nynnyt meikit :D Ihan kivat mutta ei neon-meikkiä tosiaan peruukilla tehdä. LOL Kiinnitin huomiota samaan lehteä lukiessani. Onneksi teit kunnon neon-meikit tänne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.