Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nuuskija raportoi: näin ne miehen putelit vajenee..!

Mr. Karkkipäivän ajatukset ”mieskosmetiikasta” eivät liene jääneet blogin historiassa epäselviksi. Muistin virkistykseksi voi vaikka käydä lukaisemassa tämän haastattelun syksyltä 2010, tai sitten misterin kynäilemän, jonkinlaiseksi Karkkipäivän klassikkopostaukseksi muodostuneen arvostelun ACOn miesten tuotteista tämän vuoden elokuulta.

Kielteisestä asenteestaan huolimatta äijä on kuitenkin suostunut vuosien varrella ottamaan vastaan yhden jos toisenkin ihonhoitotuotteen joita meille on Karkkipäivän kautta tarjottu. Olen miettinyt, miten näistä viimeisimmistä oikein pyytäisin arviota, kun tiedän että vastaus on yleensä sitä, ”No, ihan samalta nää kaikki tuntuu” -luokkaa tai luonnonkosmetiikan kohdalla ”Hyi helkkari miten limaista ja haisee pahalle!”.

Päätinkin sitten lähestyä asiaa äänettömällä tarkkailutekniikalla. En kysy mieheltä mitään! Tarkkailen vain. Ja havainnoin mitkä pulloista alkavat vajeta —> merkki siitä että tuotteessa täytyy olla jotain josta mies pitää.

Mieskosmetiikat0

Tällainen rivistö pulloja on kertynyt wc:n lavuaarin reunalle miehen puolelle. Tuo poni-hammasmuki on kyllä eksynyt kaveeraamaan miestuotteiden kanssa mun puolelta..! ^_^

Olen nostellut ja tunnustellut puteleita tasaisin väliajoin koko syksyn ajan ja selvittänyt, mitä niistä on käytetty eniten. Tein myös pienet yhteenvedot tuotteiden ominaisuuksista – jos vaikka joku teistä etsii kosmeettista joululahjaa miehelleen..! ;)

Mieskosmetiikat_AcoFaceLotion

Mieskosmetiikat_KiehlsFacialFuel

Mieskosmetiikat_YRFraicheurHomme

Mieskosmetiikat_Gillettevaahto

Mieskosmetiikat_KiehlsEyeDePuffer

Tämä on siis silmänympärysvoide puikon muodossa. Tästä huomioin, että se on ollut miehellä aina mukana kesästä saakka, jolloin hän sen sai.

Mieskosmetiikat_EllaBacheCremeIntex2

Jos joku on jotenkin onnistunut missaamaan ”Finnintappaja”-postaukset, niin Creme Intex No.2:sta voi lukea vaikkapa täältä.

Lavuaarin reunalla asuvista tuotteista Kiehl’s on selvästi ollut eniten miehelle mieleen. Pullojoukon takaa muuten löytyi Bulldogin Original Moisturiser, joka oli ensimmäinen koskaan miehelle blogin kautta lähetetty kasvovoide. Voide on käytetty lähes loppuun. Heitin pullon pois sillä sisältö haiskahti jo epäilyttävälle…

Mieskosmetiikat_SanctumShaveGel

Peilikaapin sivuhyllyltä löytyy Sanctumin partageeli. Tämä tuote sai mieheltä aikoinaan niin negatiivisen palautteen, että en tajua mitä se enää tekee kahden vuoden jälkeen kylppärissämme..! Heitin roskiin otettuani kuvan.

Töistä joskus tuomaani Clarins Men -näytettä mies ei ole vaivautunut koskaan varmaan edes avaamaan.

Mieskosmetiikat_YR

Suihkun puolelta löytyy myös miehen käyttämää kosmetiikkaa. Täältä löydämme miehen ilmeisen suosikkituotteen – Yves Rocherin kuorivan kasvoputsarin! Tämä puteli on melkein lopussa. Olen havainnoinut, että mies käyttää sitä todella säännöllisesti. Ja huom! Erikseen kehottamatta. Niinkuin kaikkia näitä postauksen tuotteita.

Mies tykkää voimakkaasti tuoksuvista suihkugeeleistä, ja miehiset ”Axe-hajut” ovat kuin vaivihkaa vaihtuneet hedelmäisempiin ja makeampiin… Mies on ihan rakastunut Tigin shampoiden makeaan tuoksumaailmaan, ja jossain vaiheessa hän hyväksyi makeat tuoksut myös suihkugeeliinsä. Tooodella pitkään hän käytti vain ja ainoastaan Axea tai tuoksupakettien mukana tulleita ”miehen hajuisia” suihkutuotteita. Yves Rocherin ei-todellakaan-miehinen hunajasuihkugeeli näyttäisi olevan herralle mieleen.

Mieskosmetiikat_BullDogWash

Pyykkikoneen päältä eri pesuaineiden seasta bongasin hämmästyksekseni Bulldogin kasvoputsarin. Täälläkö tämä on..? Olin jo tyytyväisenä kuvitellut miehen käyttäneen sen loppuun. Mutta ei, Bulldog-puhdistusgeeli ei ole huvennut juuri lainkaan. Päätelmä: mies pitää kuorivista putsareista. Ne tuntuvat miehen mielestä varmaan… tekevän jotain? :) Toisin kuin pelkkä putsari? Kun naaman perusputsaus hoituu muutenkin suihkussa shampoolla.

   idMieskosmetiikat5

Myös työreissuille mies pakkaa kosmetiikkaa mukaan! Näppäsin tämän salakuvan pari viikkoa sitten. Tästä voimme päätellä, että mies on jo oikeasti tottunut käyttämään kosmetiikkaa. Siitä on tullut… rutiinia? Oooo, wow! :) Hän haluaa ottaa putsarin ja kasvovoiteen mukaan matkalle lähtiessään.

…mutta mikä on tuo Blonde-shampoo? saatatte ihmetellä. Mr. Karkkipäivällä on tummanruskeat hiukset. Ei, miehelläni ei (ainakaan pitäisi olla) suhdetta toiseen blondiin työreissuillaan, vaan hän käyttää tuota shampoota itse. Lisää aiheesta ensi viikon hiusteemaviikolla..! :)

Kuka muuten meinasi ostaa miehelleen/poikaystävälleen jotain kosmetiikkaa joululahjaksi?

* * Postauksen tuotteista Kiehl’sin, ACOn, Yves Rocherin, Bulldogin ja Sanctumin tuotteet on saatu blogin kautta. Ainoat ihonhoitotuotteet jotka mies on koskaan ostanut itse ovat Lushilta ja Ella Bachélta (suihkugeelit ja dödöt poislukien) * *

Kommentit (39)

 1. Painajainen

  Minä ostin taas muutaman ihonhoitotuotteen joululahjaksi poikaystävälle, joka mieluummin keskittää omat rahansa hauskempiin asioihin kuten elektroniikka ja leffat.:D Käyttää kyllä ostamiani tuotteita, mutta ei kovin hanakasti ole valmis itse ostamaan niitä. Eikä varmaan kaikkea osaisi edes ostaa itse, kosteusvoiteen saloihinkin piti mun tutustuttaa ja nyt ihon rasvaamisesta on tullut jokapäiväinen rutiini.

  • Sanni

   On se kyllä jotenkin niin hassua miten voikin sellainen asia kuin kosteusvoide muodostaa niin suuren tottumuseron naisten ja miesten välille… Varmaan 90% (ainakin länsimaisista) naisista sitä käyttää ja se on heille itsestäänselvyys, ja sitten miehet, joilla kuitenkin myös on iho joka varmasti myös kuivuu, ovat ihan että ”ööö, miten tätä käytetään? Pitääkö laittaa joka päivä?” :D

 2. Tiltu Kultu

  Mun mies ostaa itse dödönsä ja suihkusaippuansa, minä en niihin puutu. Joskus saattaa pahinta kuivuuttaan taltuttaa Doven sillä viilentävällä vihreällä vartalovoiteella, jonka itse olen hyljännyt saatuani ihotatutilääkäriltä reseptin perusvoiteisiin.
  Sen sijaan olen yrittänyt löytää hänelle tuotetta, joka estäisi parranajonjälkeiset näppylät kaulalla. Ei auta Niveat eikä Lorealit. Osaisiko joku vinkata hyvää tuotetta tähän? Mieheni iho on rasvoittuva mutta herkkä ja saa helposti sellaisia ihonalaisia finnejä, jotka on kipeitä mutta joita ei pysty edes puristaa ja ne tuppaa koteloitumaan.

  • Sanni

   Sen sijaan olen yrittänyt löytää hänelle tuotetta, joka estäisi parranajonjälkeiset näppylät kaulalla.

   Tämä on ihan villi heitto (oikeasti en tiedä mitään hyvää vinkkiä :/), mutta saattaisikohan sellainen naisille tarkoitettu after-shave/epilointi-geeli auttaa, siis sellainen joka hillitsee ihoärsytystä ja estää punaisten pilkkujen ilmestymistä..? En tiedä voisiko se auttaa myös tuohon miesten after-shave -näppyläilmiöön… Ja eikö miehille ole omia tuollaisia tuotteita, kun tuo näppyläilmiö on käsittääkseni tosi yleinen?

   • Tiltu Kultu

    On se kokeillut parit hellävaraiset partavaahdotkin sekä mun reseptirasvat, kortisonit jne. Se tyytyy sitten partakoneeseen, se ei niin paljoa ärsytä kun kuivaa ihoa ajelee.
    Mitähän se tuumais jostain RFSU:n putelista ;D Pitääkin kokeilla. Ehkä raatsin ostaa ”yhteiseen käyttöön” jonkun tuommoisen – tietenkään hänelle kertomatta että saatan lainata samaa tuotetta omaan bikinirajaan ;D

 3. Venla

  Heippa Sanni, ja kiitos taas hauskasta postauksesta! :D On ne miehet aika mielenkiintoisia tapauksia.. Omani olen saanut aivopestyä yllättävän lyhyessä ajassa (kohta kaksi vuotta). Nykyään hän putsaa ja rasvaa naamansa suihkun yhteydessä aina kun muistaa, ja on jopa lähes kiinnostunut luonnon- ja peruskosmetiikan eroista.

  Huomasin tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa kiinnostavan näköisen pyykin?pesuainepullon. Onko kyseessä joku luonnollisempi vaihtoehto perus arieleille ja omoille? Olisi muutenkin tosi kiinnostavaa kuulla omia kokemuksiasi luonnollisemmista kodin/pyykin/tiskien puhdistusaineista. :) Tästä uusi postausidea.. ;)

  • Sanni

   Huomasin tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa kiinnostavan näköisen pyykin?pesuainepullon. Onko kyseessä joku luonnollisempi vaihtoehto perus arieleille ja omoille?

   Kyllä, kyseessä on ekopyykinpesuaine! :) Merkki AlmaWin. Minä haluaisin siirtyä kokonaan ekopuhdistusaineisiin mutta mies väittää ettei niillä tule yhtä puhdasta (bullshit, sanon minä, ja veikkaan että miehen kokemus tulee lähinnä siitä että ekopesuaineet eivät jätä yhtä voimakasta tuoksua jälkeensä kuin synteettiset – ja moni yhdistää tämän tuoksun puhtauteen vaikka kyseessä on vain kosmeettinen seikka).

   Mutta siis, mies ostaa edelleen itsepintaisesti peruspyykinpesuaineita ja pesee omat koneellisensa niillä. Huokaus. ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.