Nurmen dödö ei petä :)

Muistatteko, kun kolmisen vuotta sitten kirjoitin jutun uuden tyyppisistä luonnollisista deodoranteista? ’Uuden tyyppisellä’ viittasin sellaisiin, joissa on myös kainaloiden kosteutta ehkäiseviä ainesosia, mitä deodoranteissa ei perinteisesti ole.

Näitä luonnonkosmetiikan deodoranteissa käytettyjä kosteutta hillitseviä aineita ovat erilaiset tärkkelykset ja esimerkiksi arrowjuurijauhe. Lähellekään yhtä tehokkaita ne eivät tietenkään ole kuin antiperspiranttien sisältämät alumiiniyhdisteet, mutta ne ovat luonnollisia, eivät tuki hikitiehyitä ja auttavat ilman muuta pitämään kainalot kuivempina kuin ”tavallinen” deodorantti.

Tykästyin tuolloin vuoden 2017 ”heräämisessäni” näihin tärkkelyspitoisiin deodorantteihin.

Tämä pohjustus saapuu nyt itse asiaan, eli siihen, että virolainen ”saippuasymppis” luonnonkosmetiikkasarja Nurme on tänä keväänä lanseerannut omat deodoranttinsa, ja myös ne ovat tärkkelyspitoisia. 👍 – Ja mun kainaloiden kokemuksella myös todella tehokkaita.

On outoa puhua julkisesti hikensä hajusta, mutta viimeisten parin vuoden aikana olen todennut, että mun hiki on vihdoin alkanut haisemaan pahalle :D No, ei joka päivä, mutta erityisesti kun olen stressaantunut, ja dödö on joko unohtunut tai pettänyt (usein unohtunut…), nousee kainaloista aikamoiset odöörit…  Nurmen deodorantti ei ole pettänyt kertaakaan. Kainalot ovat pysyneet täysin tuoksuttomina aamusta iltaan.

(Olen aiemminkin puhunut Karkkipäivässä hiestäni, joka ei juuri haise. Tiesittehän, että kunkin henkilön yksilöllinen hien haju liityy henkilön bakteereihin, hormoneihin ja aineenvaihduntaan. Jonkun tyypin mikrobit ja aineenvaihdunnan tuotokset muodostavat todella voimakkaan hajun, toisen henkilön hiki taas ei välttämättä tuoksahda koskaan…) 

Nurmen dödö on koostumukseltaan vahamainen puikko, vahapohjan muodostavat mehiläisvaha, kookosöljy ja sheavoi. Tuoksuja on kuusi erilaista; sitruuna-eukalyptus, mandariini-appelsiini, laventeli-salvia, viherminttu-rosmariini, lime-patsuli ja ylang ylang-bergamotti.

Nurme-deodorantin inci näyttää tältä:

maissitärkkelys – imee kosteutta
kookosöljy – hoitaa ihoa, neutraloi tuoksuja, osa puikon rasvakoostumusta
mehiläisvaha – muodostaa puikon rasvakoostumusta
sheavoi – hoitaa ihoa, muodostaa puikon koostumusta
ruokasooda – neutraloi tuoksuja
jojobaöljy – hoitaa ihoa
eteeriset öljyt – neutraloivat hien tuoksua (antibakteerisia), tuovat deodoranttiin sen ominaistuoksun
auringonkukansiemenöljy – hoitaa ihoa
e-vitamiini – säilöö

Puikon koostumus on korkean maissitärkkelyspitoisuuden vuoksi kuivahko, minkä vuoksi suosittelen levittämään deodorantin hellästi.

Jotkut tämän tyyppiset deodorantit ovat rasvaisempia ja liukuvampia. Ne kenties levittyvät iholle notkeammin, mutta niiden miinuksena on puolestaan rasvainen jälkituntuma. Nurmen dödö jää iholle kuivaksi. Itse teen niin, että vedän puikkoa kainaloon pari vetoa ja levitän aineen sitten vielä sormin.

Valitsin itselleni tuon Laventeli-Salvia-tuoksun. Tuoksu on tosi mieto, ja saisi mun makuun olla vielä tuoksuvampikin..! :)

Appelsiini-Mandariini-tuoksu on mun toinen suosikki, ja kolmas Viherminttu-Rosmariini.

Kussakin deodorantissa on siis nimensä mukaiset eteeriset öljyt jotka sekä hajustavat deodorantin, että neutraloivat antibakteeristen ominaisuuksiensa puolesta hien hajua. Pääasiallinen hien hajua poistava vaikuttava aine on ruokasooda.

Kuinka moni teistä käyttää luonnollista deodoranttia? Minkä tyyppistä käytätte? Ovatko tällaiset tärkkelyspohjaiset teille tuttuja?

Haluan vielä vinkata Nurmen ihanista saippuoista, koska ne ovat tämän vuoden ajankohtaisin tuote – tiedämme kyllä minkä vuoksi…

Saippuaa kuluu nyt enemmän kuin koskaan. Nyt kesällä, kun poikkeusolot ovat vähän hellinneet ja ihmiset taas jonkin verran tapaavat toisiaan, on saippua mitä parhain lahjaidea kesän pieniin illanistujaisiin tai mökkivierailuille. :)

Nurmen saippuat ovat yhtä suloisia kuin tyylikkäitä, ja huolellisesti mietityt koostumukset todella poikkeavat toisistaan. Kukin saippua on oma pikku-persoonansa erilaisilla rasva- ja öljypohjillaan, tuoksuillaan ja aktiiviaineillaan. Erona ei siis tosiaan ole vain pelkkä tuoksu, myös vaahdot ovat erilaisia, samoin pesevyys.

Kokeile esimerkiksi teepuuöljysaippuaa kutiavan, ärtyneen tai akneihon puhdistukseen, toimii..!

Mökkituliaiseksi koivusaippua on onnen omiaan..! :)

Vinkkaanpa vielä, että Nurmen kaikki saippuat ovat nyt -29% tarjouksessa Hyvinvoinnin Tavaratalossa.

Nurmen deodorantti maksaa jälleenmyyjästä riippuen 12,50€, saippuat noin 7€.

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (25)
 1. Tätä olisi mielenkiintoista kokeilla! :)
  Itsellä ainoa, joka tehoaa on apteekista ostettava TripleDry, joka sisältää alumiini = yök.
  Olen kokeillut luonnonkosmetiikan dödöjä, mutta tulokset olleet huonoja.

  1. Luonnonkosmetiikan deodorantit ovat tosi mietoja antiperspirantteihin verrattuna, kannattaa aina varautua siihen :) Deodorantilta ei voi odottaa antiperspirantin tehoa, koska alumiini on ylivoimainen hien ”stoppaaja” kun se konkreettisesti tukkii hikitiehyitä. Dödö puolestaan päästää aina hien erittymään.

   Lopulta deodorantin/antiperspirantin valintaan vaikuttaa henkilön hikoilutaipumusten lisäksi kosteuden ”sietokyky”, jos nyt näin voi sanoa :D Hyvä deodorantti, kuten vaikka Nurme, voi pitää vahvankin hien hajun tehokkaasti loitolla, mutta jos hien eritys on vilkasta, ovat kainalot kuitenkin jonkin verran kosteat. Tärkkelys ei pysty lopulta imemään kaikkea kosteutta päivän aikana.

   Eli dödäa tai antiperspiranttia valitessa voi punnita, onko tärkeämpää hajujen neutralointi vai kainaloiden kuivuus, ja miten tärkeää on käytetyn tuotteen luonnollisuus tai alumiinipitoisuus. Jos kuivuus on ehdottoman tärkeää, on oikeastaan pakko valita alumiinipitoinen tuote.

   (Kylläpäs mä ”herkistyin” kirjoittamaan..! ☺️ Huomenta..! ☀️)

   1. Kiva kun tarkensit ja kirjoitit! :) Olen aina vaan ajatellut, että dödö kuin dödö. Aina oppii uutta, kiitos!
    En hikoile juurikaan, tärkeämpää se hajujen neutralointi (sukuvika tämäkin ominaisuus).

    1. Jes, mahtavaa jos saatoin olla avuksi 🤗 Sulle voi siis riittää jo tehokkaasti deodoroivakin tuote :) Alumiinit voi skipata :)

 2. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua näihin kunhan kesän helteet (= pahin hikoilukausi) ovat ohi!

  Ihan asiasta toiseen, kaikki jakamasi laihialaisvinkit ruuanjämien pakastamisesta ja muusta ovat näköjään tarttuneet. Tästä tulee nyt pitkä stoori, mutta siis: siirryin joku aika sitten käyttämään kauramaitoa kahvissa lehmänmaidon sijaan, ja nyt löysin PARHAAN kauramaidon omaan makuun: Valio OddlyGood barista kaurajuoma. Ongelmana siinä on se, että se 1L purkki säilyy ainoastaan 3-4 päivää avattuna, enkä juo kahvia niin paljon, että ehtisin käyttää koko purkin siinä ajassa. (Ja tietysti olen näiden säilyvyysasioiden suhteen varsinainen neurootikko, enkä _todellakaan_ kykene käyttämään sitä maitoa enää niiden 4, max. 5 päivän jälkeen! :D) Nytpä olenkin siis ruvennut pohtimaan, mikä olisi järkevin tapa säilöä tätä yli jäävää kaurajuomaa niin, että sitä voisi käyttää myöhemmin huoletta. Pakastanko jääpalamuotissa ja käytän esim. jääkahvissa? Pakastanko pienessä minigrip-pussissa kahvikupilliseen tarvittavan määrän, ja sulatan sitten tarpeen mukaan? Täytyy kokeilla mikä toimii parhaiten. Mutta siis, jos et niin innokkaasti jakaisi kaikkia laihialaisvinkkejäsi, en varmasti edes miettisi asiaa, ja osa kahvimaidosta menisi aina viemäristä alas. Näköjään näin aikuisiälläkin voi kehittyä uus-laihialaiseksi! :)

  Muutenkin koko blogisi ja sinä persoonana tuot niin paljon hyvää mieltä että et ehkä uskokaan! Kiitos että olet, ja että jaat meille lukijoille niin paljon itsestäsi ja ajatuksistasi! <3

  1. Kiitos Venla..! ❤️❤️

   Ja hei – nuo maitopohdinnat on asiaa 😀👍 Jääpalamuotti-ratkaisu kuulostaa parhaalta IMO..! 😊

   (…mä muuten juon kahvin kanssa noin 3 dl maitoa joka aamu… Puoli litraa kahvia, ja jokaiseen kupilliseen puolet maitoa. (Soija- tai kaura!) Yksi maitolitra kestää max 3 päivää :D :D)

  2. Kannustan rohkeasti kokeilemaan kauramaidon säilyvyyttä! Käytän pääsääntöisesti nimenomaan Oddlygoodin baristaa tai ikaffea. Normaalioloissa juon kahvia kotona vain viikonloppuisin ja minulla menee maitoa noin 5dl per viikonloppu. Tajusin pian että nuo kaurajuomatbsäilyvät jääkaapissa aivan hyvin seuraavaan viikonloppuun.
   Normaalin maidon kanssa olen aivan hysteerinen ja se tuoksuukin pahalta jo pian avaamisen jälkeen. Kauramaito ei muutu mitenkään, ainakaan siis tuo Oddlygood ja ikaffea. Ystävänikin ovat tätä testanneet ja tulleet samaan lopputulokseen.
   Minkään muun ruoka-aineen kanssa en kehottaisi unohtamaan ohjeita mutta tämän kanssa kannattaa koetella rajoja :D

  3. Munkin on pakko kommentoida tähän :)

   Mutta ihan todella, ei se maito kertakaikkisesti mene noin nopeasti miksikään. Se on kuitenkin iskukuumennettua. Joo, aina nyt ilmasta jotain menee, mutta olettaen, että maito säilytetään riittävän kylmässä, niin ongelmaa ei ole. Pilaantumisen huomaa kyllä aistinvaraisesti. Ei sillä maidolla ole kelloa mistä se katsoo olleensa juuri 72 h auki 😅 päiväykset ovat AINA ylivarovaisia. Edes viimeisen käyttöpäivän ohittaneessa broilerissa ei labratesteissä löydetty mitään vaarallista.
   Suomessa elintarvikehygienia on kuitenkin hullun korkealla tasolla, siis luokkaa viimeisen päälle puunattu leikkaussali. tässä tapauksessa suosittelen neuroosista poisopettelua ja maalaisjärkeä 😄 itsekin juon oddlygoodia, en ole viikonkaan avattunaolon jälkeen huomannut mitään pilaantumista. Lehmis voi olla jo tuossa kohtaa hassua, johtuisiko siitä, että se on ”vain” pastöroitu 🤔

   1. Osallistun tähän sen verran, että itse olen ihan suvereenisti käyttänyt mm. pari viikkoa aiemmin avattua soijamaitoa, joka on jäänyt jääkaappiin reissun ajaksi. Olen näitä ”aistin varassa” -ihmisiä :) Eli kyllä, jos elintarvike vaikuttaa aistinvaraisesti olevan kunnossa, mä käytän, vaikka PE-päivääärät olisi paukkuneet aikaa sitten! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *