Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nurme – söpöä Virosta

Tänään esittelyssä Nurme, pieni virolainen luonnonkosmetiikkaa valmistava perheyritys.

Sopii hyvin tunnelmiin kun huomenna suuntana on Tallinna! :) Törmäsin Nurmeen viime keväänä Tallinnan Telliskivi-keskuksessa sijaitsevassa myymälässä ja panin tuotteiden söpön habituksen heti merkille. Kuinka ollakaan, viime syksynä sain kuulla Laveran maahantuojalta NHS:ltä, että he ovat ottaneet Nurmen talliinsa. Nyt Nurmea saa siis myös Suomesta.

Nurme_IMG_9488

Nurmen konstailematon tuotevalikoima rakentuu saippuoiden ja öljyjen ympärille, ja mukana on myös muutama voidemainen ja vesimäinen tuote. Kaikki tuotteet on käsintehty.

Nurmen perustaja Marit Tiits summaa merkin filosofiaa näin: ”Nurmen arvot ovat fyysistä ja henkistä tyytyväisyyttä sekä elämistä sopusoinnussa luonnon kanssa. Uskomme, että voidaksemme elää onnellista ja aktiivista elämää, on kuunneltava kehoa. Hyvä terveys alkaa huolehtimalla itsestään, nauramalla paljon ja nauttimalla elämästä! Ja se on juuri sitä, mitä haluan tarjota kaikille Nurme-tuotteiden kautta.”

Voin kyllä allekirjoittaa tuon hyvän terveyden reseptin, ei pidä olla vakava! Kannattaa nauraa paljon, itselleenkin! ^_^ Tai tehdä jotain sellaista joka saa muut nauramaan :)

Nimi ’Nurme’ tulee viron sanasta nurm, niitty.

Nurme_IMG_9480

Sain NHS:ltä valtavan tuotesetin testattavaksi. Settiin kuuluu kamomillakasvovesi, mango- ja kookos -body butterit, greippivartalokuorinta, greippivartaloemulsio, avokadoöljy ja saippuoita.

Nurme_IMG_9495

Aloitetaan vartalonkosteuttajista: Mango Body Butter ja Coconut Butter For Hair And Body.

Mango-vartalovoi (22,90€ / 200 ml) on se marmeladi, jonka kuvaa vilautin blogissa joulukuussa. Jos tämä ei näytä syötävältä niin en tiedä mikä näyttää ;) Koostumus tosin sulaa lämpimässä kylpyhuoneessa pian juoksevammaksi.

Mangovoi tuntuu iholle levittäessä juuri siltä miltä näyttää – kuin hieroisi ihoonsa marmeladia. Yllättävästi tuote on lähes tuoksuton. Purkin avatessa oikein odottaa jotain runsaan hedelmäistä tuoksua mutta ei. Mango Body Butter ei sisällä pelkästään mangoa vaan on sekoitus mangonsiemenvoita, aprikoosiöljyä, manteliöljyä, oliiviöljyä, auringonkukansiemenöljyä ja beetakaroteenia, joka tuo voille keltaisen värin.

Nurme_IMG_9880

Mangovoi osoittautui ihotyypilleni aivan liian raskaaksi öljycocktailiksi, minkä vuoksi tuntuu hömöltä ylipäänsä kirjoittaa siitä arvio. Jos arvostelee täysin ihotyypilleen sopimattoman tuotteen, niin eihän tuotteen ”haukkumisessa” ole oikein järkeä. Minun iholleni mangovoi ei imeytynyt käytännössä lainkaan, ja sitä oli vaikea levittää. Muruinen koostumus vaati kunnon työstämistä ennenkuin se edes näennäisesti katosi ihoon, mutta lopputulema oli se, että sain lopulta pyyhkiä parin tunnin kuluttua ylimääräiset voit pois ihon pinnasta koska se ei imeytynyt mihinkään. Sanoisin siis, että Nurmen mangovoi sopii aivan erityisen rutikuivalle iholle.

Coconut Body Butterin (19,65€ / 200 ml) koostumus on aivan erilainen. Se on purkissa kiinteää, niinkuin käsittelemätön kookosrasva aina on noin alle 25 asteen lämpötilassa. Kun kookosvoita ottaa käteen, se lähtee sulamaan ihon lämmön vaikutuksesta ja on pian ihan nestemäistä. Kookosöljy levittyy iholle notkeasti ja helposti ja imeytyy paljon paremmin kuin mangovoi. Se tuntuu mangovoita huomattavasti ohuemmalta.

Hiuskokeilut kookosvoin kanssa ovat vielä kesken ja niistä tulee erikseen juttua. Olen aiemmin käyttänyt vain fraktioitua kookosöljyä joka on koostumukseltaan erilaista kuin käsittelemätön kookosöljy.

Nurme_SugarScrub

Greippi-sokerikuorinta (18,65€ / 250 g) on rakenteeltaan yllättävän kuivaa. Kun sitä ottaa lusikalla purkista tuote tuntuu kuin hiekalta. Se sisältää öljyjä niinkuin sokerikuorinnat yleensäkin, mutta Nurmen kuorinnassa öljyä on todella vähän ja sen tuntee vasta kun tuotetta huuhtelee iholta. Levityksen helpottamiseksi kuorinta kannattaa sekoittaa kämmenellä ensin veteen tai öljyyn, jos haluaa vielä hoitavamman kuorinnan.

Vaikka sokerirakeet tuntuvat iholla aika karkeilta, on kuorintatulos lopulta miedon tuntuinen. Sokerirakeet tietysti myös sulavat iholla lämmön ja veden vaikutuksesta, jolloin niillä ei ylipäänsä ehdi ”hinkata” ihoa niin pitkään että kuoriva vaikutus olisi voimakas. Öljyt jättävät iholle hieman rasvaisen tunteen josta kaikki eivät varmasti pidä, mutta ei huolta, öljy imeytyy ihoon nopeasti kun on pyyhekuivannut ihon ja iho tuntuu hoidetulta ja kosteutetulta. Pakkauksessa suositellaankin, ettei ihoa enää kuorinnan jälkeen pestäisi saippualla että öljyt saisivat jäädä iholle vaikuttamaan.

Nurme_IMG_1090

Yleinen huomio purkkiin pakatuista vartalotuotteista: purkit ovat toki kauniin näköisiä ja totta kai myös tarkoituksenmukainen pakkausmuoto paksuille tai ei-nestemäisille tuotteille, mutta on ne kyllä hankalia käyttää. Annostelu on pakko tehdä lusikalla (itse en ainakaan kynsien puolesta saa kunnolla kaivettua purkeista tavaraa, ja se tuntuu epähygieniseltäkin), ja sokerimuruja ja voilänttejä on ympäri kylppäriä.

Kannet pitää mielellään myös aina pyyhkiä vedestä suihkun jälkeen, sillä purkkiin sisälle päässyt vesi nopeuttaa tuotteen pilaantumista.

Nurme_IMG_9499

Grapefruit Body Lotionissa (18,75€ / 150 ml) on ohut koostumus, joka kuitenkin on sen verran rasvainen että riittää kosteuttamaan kuivaakin ihoa. Voiteiden koostumuksia on välillä tosi vaikea kuvailla, mutta tätä kuvaisin ilmaisulla ei-samettinen. Tiedätte, kun monia vartaloemulsioita sanotaan samettisiksi, jolloin yleensä puhutaan täyteläisestä, kuohkeasta koostumuksesta. Nurmen greippivartalovoide on ohut ja jopa litkumainen, mutta silti rasvainen. Jännä. Ehkä tässä kohtaa voisi jopa sanoa, että koostumus ”kotitekoisen” tuntuinen. Mikä voi olla myös symppis juttu ;D

Voide jättää ihon pinnan hieman tahmeaksi. Arvelen, että kuivemmalla iholla sellaista ei ole havaittavissa.

Voiteen ”latvatuoksu” (jos nyt vartalotuotteiden tuoksuistakin voi tällaista ilmaisua käyttää) on raikkaan hedelmäinen, mutta pohjatuosu ”paksumpi” ja yrttisempi. Sellainen perinteisen luonnonkosmetiikkamainen.

Avokadoöljyn (16,35€ / 100 ml) kerrotaan sopivan erityisesti ikääntyneelle, karhealle ja kuivalle iholle ja hoitamaan auringonpolttamaa ihoa. Öljy on täyteläisehköä, ja jättää selvästi rasvaisemman tunteen iholle kuin esimerkiksi Ceridalin öljy.

Avokadoöljyä voi käyttää myös hiusten ja päänahan hoitoon. Aion talven ja kevään aikana testailla ison läjän erilaisia öljyjä ja teen joskus loppukeväästä öljyille omistetun postauksen. Avokadoakaan en ole vielä ehtinyt hiuksiin kokeilla.

Nurme_IMG_9490

Vuohenmaitosaippua (7,35€ / 100 g) – todella miellyttävän tuntuinen, vaahto on pehmeää ja kermaista. Saippua itsessään on tarpeeksi jämäkkä että sitä on miellyttävä käyttää (vs. ylipehmeät löllösaippuat jotka kuluvat tosi nopeasti). Selvästi vähemmän kuivattavan tuntuinen kuin normisaippua. Tykkään! Tuoksu hyvin mieto, hädin tuskin havaittava.

Supervaahtoava kookossaippua (7,35€ / 100 g) – rakenteeltaan kovempi kuin vuohenmaitosaippua ja todellakin vaahtoaa runsaammin kuin saippuat keskimäärin. ”Raskaan lian irrotukseen”, pakkauksessa lukee. Ihan mitään moottoriöljykäsiä en ole päässyt saippualle näyttämään joten en pysty ottamaan kantaa kunnon lian irrotukseen. ;) Ihana perussaippua runsaan vaahdon ystäville!

Nurme_IMG_9493

Entäs nämä! Niin söpöt!

Huopasaippuan (13,60€ / 60 g) idea on se, että saat saippuan ja ”pesusienen” samassa paketissa. Huopakuoren ansiosta saippuan voi myös käyttää loppuun saakka, yleensähän kukaan ei jaksa enää niitä pieniä loppumuruja ja lituskoja ja heittää ne menemään.

Pinta on huovutettua saarenmaalaista lampaanvillaa. Kun saippua on kulunut loppuun, huopakuoren voi käyttää vaikka kasvosienenä tai keittiön pintojen pyyhkimiseen.

Myönnän, että itse olen suihkugeelien käyttäjä, mutta olisihan palasaippua tietysti kaikkein ympäristöystävällisin valinta. Miettikää mikä määrä muovijätettä tulee suihkugeelien pakkauksista… Niin kuin tietysti kaikesta kosmetiikasta. Luonnonkosmetiikkaa ostamalla tulee sentään ostaneeksi kierrätetyistä ja/tai maatuvista materiaaleista valmistettuja pakkauksia.

Nurme_IMG_9491

Kuoriva jalkasaippua (10,50€ / 150 g), eli itse asiassa lempeä jalkaraspi ja saippua yhdessä! :)

Tämä on hauska idea; saippua on koostumukseltaan niin jäykkä että sillä voi raspata jalat! Karheaa kuorimapintaa tuovat maahohkakivi ja mantelinkuorijauhe.

Nurme_IMG_9501

Ainoa kokeilemani Nurmen kasvotuote on Kamomilla-kasvovesi   (tai joo, avokadoöljyä voi myös käyttää kasvoille mutta se on iholleni liian raskasta siihen tarkoitukseen.)

Kamomilla-kasvovesi (11,45€ / 100 ml) on ihana. Jättää ihon tosi mukavan ja raikkaan tuoksuiseksi vailla tuotetuntua. Alkoholiton. Olen käyttänyt tätä niin paljon että pullo on kulunut jo puolilleen kuvan otosta. Tykkään käyttää tätä myös silmien aamuraikastajana ihanan Liz Earlen Eyebrightin loputtua. (Jep, varmasti mikä tahansa kasvovesi sopisi tähän hommaan mutta jostain syystä toiset silti tuntuvat silmän alueella miellyttävämmiltä kuin toiset. Joku psykologinen juttu kenties. En jaksa analysoida, suihkin vain tyytyväisenä :))

Nurme_IMG_9508

Nurmen valikoimaan kuuluu myös ihania, miedosti tuoksuvia soijavahakynttilöitä (24,70€). Soijakynttilä palaa 30-50 % kauemmin ja 90% puhtaammin kuin parafiinikynttilä. Nurmen kynttilöiden paloaika on 30-40 tuntia.

Nurmen käsintehdyt kynttilät sisältävät tuoksuaineena eteerisiä öljyjä, ja kerrankin voi todeta, että tuoksuainetta on laitettu todella miedosti. Nurme-kynttilöiden tuoksu on hyvin hienovarainen, ”Lush”-tason tuoksuvahvuuden diggarit eivät varmaan haistaisi mitään… ;)

*

Taas on vastaamattomia kommentteja odottamassa. Koitan ehtiä vastaamaan ripsaripostauksen kommenttien kysymyksiin illan aikana. Tiedätte että vaikka joskus menee aikaa, mä vastaan aina kommentteihin jätettyihin kysymyksiin. Ja jos unohtuu / jää välistä niin saa hihkaista ja muistuttaa :) Tarkoituksella en jätä kenenkään kysymyksiä huomiotta.

Kommentit (48)

 1. milipili

  Kookos!

  • Sanni

   Osallistutko arvontaan? ^_^

   • milipili

    JOOO =D

 2. Mmiia

  Miulle ei oo nää huopasaippuat auennut, ehkä oon lapsena huovuttanut liikaa ja yhdistän sen aina siihen hajuun ja käsituntumaan :D ois varmaan aika heittää ennakkoluulot koppaan ja testata yhtä, olisihan se ainakin erilainen peseytymiselämys! :D

  • Sanni

   ehkä oon lapsena huovuttanut liikaa ja yhdistän sen aina siihen hajuun ja käsituntumaan :D

   :D

   Mä en oo koskaan huovuttanut, sä olet sitä kokemusta rikkaampi :)

  • Iitanen

   Oh, en ikinä unohda sitä hajua ja tunnetta! Mäntysuopa ja märkä villasukka, ja käsiinjäävä rasva lampaanvillasta. Kävin lapsena käsityökoulussa, jonka opettajalla oli joku fiksaatio huovuttamiseen, ja sain saippuahuovutuksesta jonkun yliannostuksen. Nykyisin teen kaikki huopatyöt joko neulahuovutuksella tai neulomalla huopanen-langasta ja huovuttamalla pesukoneessa :D

 3. vvv

  Iih, onpa söpöt pakkaukset! Mutta mistä noita sitten saa hankittua? :)

  • Sanni

   Mä tiedän jälleenmyyjistä vain Ruohonjuuren ja Biodellyn.

 4. Elise

  Nuo huopasaippuat ja tuo jalkajuttu kiehtoivat jo pari viikkoa sitten ruohonjuuressa! Olisin tilannut ruusukasvoveden biodellystä, mutta se oli sillä hetkellä tietenkin loppu.. toivottavasti saan pian itsellenikin. :)

 5. Sissi

  Onpa suloisia tuotteita! Saisikohan mistään semmoista huopa”taskua”, jonka sisään voisi sujauttaa palasaippuan aina uudelleen…? Itse tekemällä tietenkin, mutta enhän mä semmoisia osaa, käsityöpeukalo on keskellä kämmentä.

  • Sanni

   Saisikohan mistään semmoista huopa”taskua”, jonka sisään voisi sujauttaa palasaippuan aina uudelleen…?

   Niinpä, tuossahan olisi bisnesidea jollekin käsityöihmiselle :)

 6. Jessii

  Jos menee Tallinnaan, niin mistä sieltä voisi ostaa näitä tuotteita ?

  • Sanni

   Nurmea saa Telliskiven Minu Väike Maailm -liikkeestä. Keskustan kaupoissa en muistini mukaan Nurmea bongannut (ainakaan tuolloin viime keväänä), ja Nurmen maahantuojakin mainitsi Tallinnan myyntipisteenä vain tuon Telliskiven liikkeen. Toisaalta tuntuu kyllä hassulta että merkillä olisi Tallinnassa vain yksi ainoa jälleenmyyjä.

   • venla

    Kaubamajasta saa! Olen ostanut useamman kerran. (Ja hinnat on noin puolet noista laittamistasi Suomen? hinnoista)!

  • Sanni

   Nyt Tallinnan matkalta palanneena voin muokata aiempaa vastaustani: Nurmen tuotteita saa myös keskustan Solaris-kauppakeskuksen Pillerkaar-myymälästä ja olihan niitä tosiaan Kaubamajassakin :)

 7. Memmuli

  Pakkausten ulkonäkö on todella kiva! Fontit ja värit. En kuitenkaan usko, että tulevaisuudessa testaisin ainakaan näitä tuotteita. Eivät jotenkin kuulosta, että sopisivat omiin tarpeisiin. Korkeintaan vuohenmaitosaippuaa täytyy käydä hypistelemässä liikkeessä. Jotenkin mua viehättää palasaippuassa ja -shamppoossa nimenomaan se, ettei roskaa tule kuin pahvikääreen verran. Itseasiassa tänään ostin juuri Flow kosmetiikan shavepalan, josko saisin korvattua sillä ne ikävät Gilletten painepullot. Hoitoaine, rasva, kookosöljy ja mustasaippua ei ole vakuuttanut. Harmi, kun en jaksa sokeroida ihoalueita, se olisi varmaan kaikista ekologisin tapa poistaa ihokarvat.
  Apua. Juttu lähti aivan raiteilta ja leveni ja piteni aivan huolella :DD.

  Hauskaa lukijareissua koko poppoolle! Iloitkaa toisten kosmehömppien seurassa :)!

  • Sanni

   Kiitos Memmuli! :) Ja hei, juttuhan saa aina lähteä raiteilta! ^_^

 8. Monsku

  Iskin silmäni tähän sympaattiseen sarjaan viime jouluna Tallinnan reissulla. Ostin sekä Goat`s Milk Soapin että Facial Cleansing Barin, ja päätin vihdoin kokeilla saippuaa kasvojen ihon puhdistukseen. Se oli rakkautta ensi pesulla! :D En tiedä, onko vuohenmaitosaippua tarkoitettu kasvojen puhdistukseen, mutta naamani rakastaa sitä, eikä se näillä pakkasillakaan kuivata ihoa. Facial Cleansing Bar on mielestäni voimakkaammin pudistava ja ”detoxing”, kuten pakkauksessa sanotaan, joten sitä käytän pari kertaa viikossa, vuorotellen ”vuohenmaidon” kanssa. Toimii mulla! Näitä täytyy kyllä ehdottomasti saada lisää! :)

 9. Zsysh

  Hei, tämä nyt ei liity postaukseen (vaikka niin söpöjä purkkeja onkin!), mutta luonnonkosmetiikkaan kuitenkin.

  Onko jollakin luonnonkosmetiikkaa valmistavalla yrityksellä tuotteissa nestemäistä meikkivoidetta?
  Olen käyttänyt Idunin ”puuterimaista” meikkivoidetta nyt puoli vuotta ja se on poistanut iho-ongelmani. Mutta tuonut hieman toisenlaisen ongelman, puuterimainen aines nimittäin tuo esille naaman jokaisen karvan

  • Zsysh

   (kyllä nämä puhelimet taas.. Lähettävät kommentitkin etuajassa.)

   Niin, idun tuo esille naaman jokaisen karvan ja se luo kyllä yleisvaikutelmasta hiukan.. Oudon 8’D muutenkin nestemäinen meikkivoide on aina ollut enemmän käypäinen kasvoilleni.

   Pysähdyin vain tuossa aamulla miettimään saman ongelman kanssa kamppaillessani, että sinä varmaan tietäisit :) ja jos asiasta on ollut puhetta, olen varmaan unohtanut koko asian onnellisesti…

   • Sanni

    Saan kiinni tuosta mitä tarkoitat karvoista ja jauhemaisesta meikkipohjasta, tuo on mm. yksi syy miksi mineraalipeiteaine näyttää mulla aika karulta huultenympärysalueella (jossa tarvitsen aina runsaasti peiteainetta aurinkoiseen aikaan melasman takia). Huultenympärysten hentoiset karvat tulevat todella epäimartelevasti esiin. Muualla kasvoilla efekti ei ole mulla samanlainen, eikä mineraalipohja tuo esim posken alueen ihokarvoja yhtään häiritsevästi esiin. Kosteussuihkekikka voi muuten auttaa tuohonkin, mikäli jauhemainen pohja saa karvat ”paistamaan” :)

  • Sanni

   Onko jollakin luonnonkosmetiikkaa valmistavalla yrityksellä tuotteissa nestemäistä meikkivoidetta?

   Monellakin. Omia suosikkejani ovat Laveran Liquid Foundation (sävyvalikoima tosin on laitettu tuon postauksen jälkeen uusiksi) ja viime vuonna uudistunut Dr. Hauschkan meikkivoide.

  • Suvi

   Vastaan Sannin puolesta että on, todella monellakin. Zuii, Logona, Sante, Benecos, (Absolutionillakin ehkä)…lista on tosi pitkä ja tässä vasta ekat mitkä suoraan muistin. Esimerkiksi Jolien (www.jolie.fi) tai Ruohonjuuren sivuilta löytyy helposti valinnanvaraa. Jos ei kaipaa juurikaan peittävyyttä, suosittelen lämpimästi Lily Lolon BB Creamia, aivan ihastuttava tuote!

 10. Fani

  Nuo huopasaippuat vaikuttavat kiinnostavilta. :) Ihastuin niihin heti nähdessäni kuvan niistä, täytyykin laittaa hankintalistalle. :)

 11. eekku

  mielenkiintoisia

 12. Marjo

  Mä ostin viime kesänä Tallinnasta tuota kuorivaa jalkasaippuaa, sattui olemaan ale-laarissa tuolloin ja oli puoleen hintaan. Tuote kuulosti hauskalta, minkä perusteella sen nappasin ostoskoriini :D Kotona odotti yllätys, sillä se oikeasti toimii! Suihkussa kätevä. Pala on kyllä riittoisa sillä se kuluu yllättävän hitaasti vaikka sitä viikoittan olen käyttänyt. Suosittelen :)

 13. Riikka

  Sikupillin kauppakeskuksessa on Nurme seepin oma myymälä, siellä kannattaa käydä. Hinnat edullisemmat kuin NHS:llä.

 14. Jusu

  Kiitos Sanni mainiosta ja mielenkiintoisesta blogistasi. Olen jo pitkään seurannut blogiasi. Sulal on sana hallussa ja kirjotat mielenkiintoisista aiheista. Kiitos sun, sain kipinän aloittaa omankin blogin! :)

  • Sanni

   Kiitos sun, sain kipinän aloittaa omankin blogin! :)

   Mahtavaa :) Ja hei, hyvältä näyttää :)

 15. venlaalaa

  Heippa Sanni ja muut YR-fanit! Kommenttini ei liity millään tavalla postaukseen, mutta pakko vinkata, että Tampereen Hämeenkadun Yves Rocher on huomenna lauantaina viimeistä kertaa auki, ja kaikki tuotteet on -70 % <3 ostin itse kolme pulloa Monoi-öljyä ja Vanille Noire -tuoksun, maksoi yhteensä 24,45 euroa :'D Näitä molempia tuotteita taisi olla vielä jonkun verran jäljellä kaupassa. Ei mulla muuta :D

  • Sanni

   Moi venlaalaa! Harmi juttu tuo Tampereen YR:n lopettaminen. :( Itse olen tän viikonlopun Tallinnassa joten en pääse hamstraamaan aletuotteita, muuten olisin ollut tuolla viivana. Olisi voinut aika kivasti hankkia vaikka ensi joulun lahjat…

   • Nimetön

    Voi harmi tämä YR:n liikkeiden sulkeminen. Tämä trendi on jatkunut jo jonkin aikaa…ja veikkaan sen kiihtyvän. Vaikuttaa siltä, että firman johtoporras ei pidä Suomessa sijaitsevia putiikkeja kannattavina myyntikanavina.
    No, ainakin postimyynti jatkuu.. netin ja paperikirjeiden kautta!

    • Sanni

     Vaikuttaa siltä, että firman johtoporras ei pidä Suomessa sijaitsevia putiikkeja kannattavina myyntikanavina.

     :/

 16. NG

  Tuo mangovoi… Ah, osallistun huutajaisiin :)

 17. Tiltu

  Symppis tuo huovutettu saippua! Onkohan hygieeninen kuitenkaan?

  Virolaiselta Joik- merkiltä muuten löytyy valmis kahvi-sokerikuorinta- tuoksuu aivan taivalliselta!

  Mulla on tuo sama Mangovoi eikä se toimi minullakaan, vaikka olenkin aika kuiva käppänä.

  • Sanni

   Onkohan hygieeninen kuitenkaan?

   En mä usko että se on sen epähygieenisempi kuin tavallinen pesusienikään :) Eihän kukaan keitä tai desinfioi pesusientä käyttöjen välillä ja siellä se kerää bakteereja kylppärissä koko käyttöikänsä ^_^

 18. MKS

  Kiitos vinkistä, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olen itse hajusteallerginen joten suurin osa luonnonkosmetiikasta on nou-nou, mutta Nurmella näytti olevan muutama tuote jota voisin kokeilla, jahka edellisten tuotteiden varastot on kulutettu loppuun… :)

 19. Jonttu

  No niin, olen käyttänyt sitä Ziajan kuorintaa. Hoiti kuorinnan tehtävän ihan hyvin, mutta annoin ehkä olla muutaman minuutin liian kauan, ja alkoi hentoisesti ärsyttää ihoa. Ensi kerralla käytän mieluummin suositusajan alapäästä. Iho oli kuitenkin kuorinnan jälkeen raikkaan näköinen.

  Naamio ei sitten antanut mitään selkeitä tuloksia. Mukavan halpa ja useaan käyttökertaan taipuva tuote kylläkin. Miksi muuten jopa hellävaraisten naamioiden kohdalla on mainittu vaikutusaika tai aika, jonka jälkeen se tulee poistaa vanulapulla pyyhkimällä. Ei kai ainakaan hellävarainen naamio voi saada mitään pahaa aikaa iholle, jos sen antaa olla vaikka yön yli. Mihin tuo siis perustuu, että naamio pitäisi poistaa (onko takana vain se, että sitä laitetaan huomattavasti enemmän kuin kosteusvoidetta)? Itse tosin laitan naamiotakin vain aavistuksen enemmän kuin kosteusvoidetta; en näe holvaamiselle mitään syytä.

  Onko käyttämässäsi silmämeikipohjustuksessa eli UDPP:ssä muovia? Oletukseni on, että on, kun ei ole luonnonkosmetiikkaa. Mietin vain, että iho silmien päällä on monesti todella ohutta ja jos käyttää muovipitoista tuotetta päivittäin, niin jotenkin vain ei tunnu miellyttävältä ajatukselta käyttää sellaista tuotetta.

  Oletko muuten nuuskaissut uutta La Costen Pour Elle Natural -tuoksua? Itse tykkään tästä, mutta on niin voimakkaan tuoksuista (jotenkin jopa ärsyttää aistejani allergiamielessä), että pitää laittaa erittäin varovaisesti, että pystyy hengittämään.

  • Sanni

   Naamio ei sitten antanut mitään selkeitä tuloksia.

   Mulla on tämä kokemus 90% naamioiden kanssa ;) :p

   Onko käyttämässäsi silmämeikipohjustuksessa eli UDPP:ssä muovia?

   Jep, on siinä. Polyetyleeniä ainakin, ja veikkaisin että myös VP/Eicosene Copolymer on muoviyhdiste.

   Mihin tuo siis perustuu, että naamio pitäisi poistaa

   Mä en itse asiassa tiedä ja olen itsekin tuota joskus miettinyt. Laitoin tästä kysymyksen Lumenelle kun he valmistavat naamioita ja ovat lähin kemistikontaktini tuon tuoteryhmän saralta.

   Oletko muuten nuuskaissut uutta La Costen Pour Elle Natural -tuoksua?

   En ole vielä ehtinyt, tosin viime vuosina on jäänyt todellllla monet uutuustuoksut kokonaan nuuskuttamatta.

   Ostin muuten tänään EkoPharman Vadelmakäsivoiteen ;) Sinähän kyselit siitä joku aika sitten. Ensifiilikseltään aika kevyen mutta tosi hyvän tuntuinen.

   • Jonttu

    Jee, kiva saada vastaus tuohon naamiomysteeriin. Tosiaan olen ajatellut, että naamioissahan on monesti erittäin hyviä ja hoitavia aineita, niin eikö olisi jopa hyväkin antaa sen olla kauan iholla (eri asia on tietenkin, jos sitä laittaa todella huomattavan määrän eikä siksi pysty pitämään sitä normaaliaskareissa kasvoilla). Mutta toki myös naamion tyyppi vaikuttaa: ainakin tuota Ziajaa voisi kevyesti pitää vaikka minkä aikaa.

    Kiva myös kuulla tuosta käsivoiteesta. :) Kiinnostaa kovasti.

    • Sanni

     Jee, kiva saada vastaus tuohon naamiomysteeriin.

     Jos Lumenelta vastataan ;) He eivät välttämättä priorisoi kysymystä kun se ei kuitenkaan kohdistunut suoraan juuri johonkin heidän tiettyyn tuotteeseensa. Yleensä Lumenelta kyllä vastataan ihan kaikkeen, ovat mukavaa porukkaa :)

    • Sanni

     Noniin, Lumenelta vastattiin:

     Ainakin tietynlaiset kosteuttavat naamiot voi hyvin jättää iholle vaikuttamaan yön yli. Suosittelemme tekemään niin esim. meidän Ultra Sensitive kosteuttavan & rauhoittavan naamion kanssa; se suositellaan levitettäväksi iholle illalla, ja ylimääräiset naamiojäämät, jotka eivät imeydy ihoon, voi pyyhkäistä kevyesti pois esim. kasvopaperilla. Ihoa ei tarvitse pestä tai huuhdella, vaan naamion voi jättää iholle vaikuttamaan yön yli. Tämä sopii erinomaisen hyvin juuri meneillään olevaan talvikauteen ja kuivan korppuihon tehohoidoksi!

     Tuo nyt ei tietenkään avannut asiaa kaikkien naamioiden kohdalta, mutta ainakin oman maalaisjärkeni mukaan kosteuttava naamio ei voi tehdä mitään pahaa iholle pitemmäksi aikaa jätettynä. Sehän on kuitenkin lopulta samoista ainesosista valmistettu kuin kosteusvoiteetkin, koostumus vain paksumpi. Ehkä, jos iho on taipuvainen tukkiutumaan helposti, paksun naamiokerroksen iholle jättäminen voisi johtaa näppyihin. Tämä on ainoa haittapuoli minkä keksin.

     • Jonttu

      Ihan samaan olen päätynyt itsekin omissa pähkäilyissäni.

      Tuli muuten mieleen käsivoiteista ja erittäin kuivista talvikäsistä sellainen ympäristönnäkökohta, että ehkä joissakin tapauksissa ei-luonnonmukaisen kosmetiikan käyttö voi olla jopa ympäristöystävällisempää kuin luonnonkosmetiikan käyttö. Tarkoitan nimittäin juurikin sellaisia erittäin haastavia talvikäsiä, joihin auttaa parhaiten jokin synteettinen voide, kuten esimerkiksi Ceridal, niin olen huomannut, että sitä voidetta joutuu käyttämään paljon vähemmän. En päässyt luonnonkosmetikaan (Laveran ja Santen) käsivoiteilla lähellekään samaa tulosta, ja voidetta ja puteleita kului paljon. Siis ainakin pakkausmateriaalin kannalta voi olla luontoystävällisempää laittaa vaikka jotakin apteekin rasvaa kuin luonnonmukaista. …saikohan tästä nyt mitään selvää?

      • Sanni

       saikohan tästä nyt mitään selvää?

       Sai selvää :) Tosin sertifioidun luonnonkosmetiikan muovijätteen pitäisi kaiken ymmärrykseni mukaan olla maatuvaa laatua. Tai ainakin kierrätetystä muovista valmistettua. Eli luonnonkosmetiikan pakkaukset aiheuttavat vähemmän ympäristökuormitusta kuin ”tavallisen” kosmetiikan, vaikka käyttäväthän normikosmetiikankin valmistajat joissain tapauksissa maatuvia tai kierrätettyjä pakkausmateriaaleja.

       • Jonttu

        Toki tuo pakkausten ero on ollut tiedossa, mutta tarkoitin lähinnä, että jos jollakin tuotteella saa hoidollisesti paremman tuloksen paljon pienemmällä käyttömäärällä, niin ehkä se sitten voi olla ekologisempaa tietyssä mielessä.

        Tuo on kyllä niin ihana asia, että pakkauksien vuoksikin voi olla huojentunein mielin luonnonkosmetiikan kanssa, ja jotenkin on ihan sallittua kuolata niitä ihania purkkeja vaikka sitten Ruohonjuuren ikkunassa tai jopa hankkia kunnon purkkimeri (mikä aiheuttaisi kyllä normikosmetiikan kohdalla pahaa mieltä juurikin tuon ei-maatuvuuden ja käytettyjen raaka-aineiden vuoksi vuoksi). :) Mutta kun eletään jo vuotta 2016, niin kyllä mielestäni pakkausten maatuvuus pitäisi olla tahtotila kaikenlaisten ja kaikkien alojen tuotteiden kohdalla.

        • Sanni

         Mutta kun eletään jo vuotta 2016, niin kyllä mielestäni pakkausten maatuvuus pitäisi olla tahtotila kaikenlaisten ja kaikkien alojen tuotteiden kohdalla.

         Aivan samaa mieltä.

 20. Nimetön

  Hei Sanni!

  Olen etsinyt jo vähän aikaa parasta (=hellävaraista ja vähiten kuivattavaa) palasaippuaa kavoille. Kokeilussa on nyt tämä Nurmen vuohenmaitosaippua, joka on aivan ihana vartalolle. Siitä jopa jää hienoinen kosteuttavista suihkusaippuoista tuttu liukkaus iholle. Kasvoille sopisi kuitenkin vieläkin hellävaraisempi tuote. Mutta osaatko verrata Nurmen vuohenmaitosaippuaa Madaran Koivu & Merilevä -kasvosaippuaan? Voisiko Madaran saippua olla kokeilemisen arvoinen?

  Kiitos paljon blogista ja vastauksista!

  • Sanni

   Mutta osaatko verrata Nurmen vuohenmaitosaippuaa Madaran Koivu & Merilevä -kasvosaippuaan? Voisiko Madaran saippua olla kokeilemisen arvoinen?

   Moi Nimetön! Valitettavasti en osaa verrata näitä saippuoita, kun mulla ei enää ole tuota Mádaran Koivu & Merilevää enkä voi siis konkreettisesti vertailla saippuoiden fiilistä. Aiemmin kirjoittamani arvion mukaan Koivu & Merilevä on kuitenkin ollut mun mielestä tosi hoitavan tuntuinen, eli sillä perusteella sanoisin että on kokeilemisen arvoinen :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.