Nurme on muutakin kuin saippuaa

Virolainen Nurme tunnetaan saippuoistaan ja palashampoistaan. Minäkin rakastan kuvata niitä, mutta en henkilökohtaisesti käytä niitä – muuta kuin sheivaussaippuaa. Nestemäinen saippua on minulle enemmän mieleen, ja saippuapohjainen palashampookin tuli todettua epäsopivaksi omalle hiustyypilleni.

Itse intoilen Nurmesta puhuttaessa aina merkin ihanista vartalokuorinnoista sekä nykyään, sarjan laajennuttua, myös miellyttävistä vartalovoiteista. Mun pitäisi lisätä Nurmen pumppupullossa myytävät body lotionit tähän postaukseen, jossa listasin mielestäni parhaat vartalovoiteet. :)

Kuvaan paljon Nurmea työni puolesta, ja vein Nurmet viikonloppuna kanssani saunaan..! ☺️ Tänään esittelen teille kaikkea muuta paitsi saippuoita; best of Nurmen vartalonhoitotuotteet ❤️

Disclaimer: olen töissä Nurmen maahantuojalla ja olen saanut tuotteet töistä. 

KUORINNAT

Jos lukee Karkkipäivää vähänkään säännöllisemmin, tietää, että mä rakastan kuorintoja. Kahvinpurukuorinnan jälkeen tykkään eniten suola- ja sokerikuorinnoista. Itse asiassa ne ovat niin hoidollisesti kuin käyttöystävällisyyden kannalta parempia kuin kahvikuorinta, sillä suola ja sokeri hoitavat itsessäänkin ihoa, ja lisäksi ne sulavat veteen, eli eivät päädy viemäriputkiin.

Kahvinpurunkaan ei pitäisi tukkia putkistoja niinä pieninä määrinä, jota sitä kuorinnan yhteydessä päätyy viemäriin, mutta tiedän, että osa on siitä huolissaan. Suola- ja sokerikuorinnat ovat täysin veteen liukeneva vaihtoehto – liukenevuuden kannalta siis parempia kuin mitkään muut kuorinnat ;))

Nurmella on kolme sokerikuorintaa ja yksi suolakuorinta. Minulla on niistä Grapefruit Sugar Scrub ja Sea Mineral Salt Scrub.

SOKERIKUORINNAN EDUT IHOLLE

💙 Sokeri kosteuttaa ihoa
💙 Sokeri on kidekoostumukseltaan hellävarainen (hellävaraisempi kuin suola)
💙 Sokerikuorinnan sisältämät öljyt hoitavat ihoa samalla kun sokerikiteet kuorivat

SUOLAKUORINNAN EDUT IHOLLE

💜 Suola sitoo ihoon kosteutta (vaikka se ajatellaan usein kuivattavana!)
💜 Suola syväpuhdistaa ihoa ja on antibakteerinen
💜 Suolan sisältämät mineraalit kuten magnesium hoitavat ihoa
💜 Suolakiteet kuorivat ihoa todella tehokkaasti
💜 Kuten sokerikuorinnassa, suolakuorinnan öljyt hoitavat ja ravitsevat ihoa

Greippi-sokerikuorinta on yksi parhaiten hoitavia vartalonhoitotuotteita jonka tunnen – siis ylipäänsä, ei pelkästään kuorintana.

Se on todella hyvä tuote jo öljyjensä puolesta; sen sisältämät manteli-, kookos- ja jojobaöljy hoitavat herkkääkin ihoa monipuolisella rasvahappo- ja vitamiiniprofiilillaan. Lisäksi tuotteen nimikkoöljyllä, greipin eteerisellä öljyllä, on ihoa uudistava vaikutus ja sitä käytetään mm. anti-age-öljynä. Kuin nämä eivät jo riittäisi, purkkiin on sekoitettu vielä kaupan päällisenä ihoa rauhoittavaa ja puhdistavaa vaaleanpunaista savea. Ihan helmi tuote!

Sea Mineral -suolakuorinta tuoksuu piparmintulta ja spearmintulta ja sisältää oliiviöljyä sekä jojobaöljyä. Suolakuorintaa suosittelen heille, jotka tykkäävät rouheasta ja tehokkaasta kuorinnasta (suolakiteet ovat särmikkäämpiä kuin sokeri eivätkä liukene veteen yhtä nopeasti) sekä esimerkiksi epäpuhtaalle vartalon iholle.

RICH CREAM -voiteet ovat koostumuksensa puolesta suosikkivoiteeni Nurmelta – vaikka vartalon peruskosteutukseen käytän mieluummin Body Lotion -koostumusta, kerron alempana miksi.

Rich Cream -voide sopii niin käsille kuin vartalon kuiville kohdille. Minä tykkään käyttää näitä eniten käsivoiteina. Koostumus on todella ihana; paksu, mutta ei butter-maisen rasvainen.

Tuoksuja ja koostumuksia on neljä, ja olen esitellyt ne tarkemmin täällä. Omat suosikkini ovat miedon kookoksinen Monoi Tiare sekä hävyttömän herkullisen tuoksuinen Tyrni-Appelsiini.

BODY LOTIONIT

Nurmella oli pitkään vain kaksi vartalovoidetta; kuvassa näkyvä maitomainen Sitruunaruoho Body Lotion sekä paksu, täyteläinen Shea Almond -voide, kunnes valikoimaan viime vuonna lanseerattiin kokonaista kahdeksan uutta vartalovoidetta (Rich Creamit + Lotionit). Tällöin Shea Almond jäi pois, mutta vanha Sitruunaruoho jäi irrallaan uuden body lotion -sarjan rinnalle, koska sillä on vankka fanikunta. :)

Lemongrass eli Sitruunaruoho -vartalovoide on siitä jännä tapaus, että se on todella ohut, melkeinpä nestemäinen, mutta erittäin ravitseva ja sopii kuivallekin ihotyypille. Sanoisin, että se on jopa ravitsevampi kuin Rich Creamit. Koostumus on monipuolisempi kuin uusissa body lotioneissa; Sitruunaruohossa on auringonkukansiemenöljyä, kookosöljyä, sheavoita, kaakaovoita, ruusunmarjaöljyä, manteliöljyä sekä aloe veraa. Siksi se on myös vähän arvokkaampi kuin uudemmat.

Uusissa body lotioneissa on hyvin simppeli koostumus; öljy- ja rasvapohja koostuu vain auringonkukansiemenöljystä ja sheavoista, ja niiden lisäksi kussakin body lotionissa on oma nimikkoöljynsä. Kuvan Tyrni-Appelsiini-voiteessa (mun suosikki) se on tyrniöljy.

Mä tykkään Sitruunaruohostakin, mutta uudet ruskeisiin pulloihin pakatut voiteet imeytyvät vielä nopeammin, ja lisäksi tykkään ehdottomasti eniten ruskeiden pullojen pumppusysteemistä. :)

Nämä ovat sellaisia nopeasti levitettäviä ja imeytyviä, kosmeettisesti erittäin miellyttäviä voiteita, joiden jälkeen voi heti pukeutua. Minulla on erikseen perusvartalonkosteuttajat joiden täytyy toimia ja imeytyä nopeasti 😀, ja sitten ne hemmottelevammat ja syvemmin hoitavat ja ravitsevat voiteet ja öljyt, joita levitellään hitaammin ja jotka myös imeytyvät hitaammin.

ÖLJYT

Nurmella on valikoimassaan myös ihonhoitoöljyjä. Niitä voi käyttää yksinään, sekoittaa voiteisiin tai käyttää aromaterapeuttisessa ihonhoidossa eteeristen öljyjen carrier-öljyinä.

Tykkään käyttää porkkanaöljyä vartalon kosteutukseen (silloin kun ei tarvitse pukea heti päälle ;)), ja manteliöljyä ayurvedisessa hieronnassa.

Kerroin aiemmin, että tykästyin ayurveda-elämäntapaan kuuluvaan vartalon öljyhierontaan, mutta on ollut vaikea tehdä siitä säännöllistä rutiinia. Hieronta alkoi sujua vähän helpommin, kun vaihdoin pitta-kehotyypille suositellun kookosöljyn vatalle suositeltuun manteliöljyyn. (Olen ayurveda-kehotyypiltäni vata-pitta, eli myös vatalle suositellut jutut toimivat.) Miksi helpommaksi? Koska manteliöljyä ei tarvitse sulattaa juoksevaksi ennen hierontaa :)

Manteliöljy rauhoittaa ”liitelevää” vataa, ja tunnetaanhan manteliöljy yleisestikin ayurvedan ulkopuolella ihoa rauhoittavana öljynä. Siksi sitä suositellaan myös herkälle iholle.

Manteliöljy on myös yksi parhaita meikinpoistoöljyjä, vinkkinä :)

Nurmella on lisäksi valikoimassa avokado-, jojoba- ja risiiniöljy sekä luomulaatuinen manteliöljy (Baby Oil).

Öljyistä kun puhutaan, niihin voi laskea vielä Nurmen Hand Treatment -tuotteet. Ne ovat öljypohjaisia, mutta kiinteitä.

Oranssiin purkkiin pakattu Deeply Moisturising Hand Treatment sisältää kookosöljyä ja gardenia-uutetta, keltaiseen purkkiin pakattu Intensive Care Hand Treatment sisältää (kovetettua) auringonkukansiemenöljyä ja vaniljaöljyä.

Mielestäni kummatkin ovat yhtä ravitsevia, ja jos minulta kysyttäisiin, nimeäisin ne muulla tavoin kuin ’Hand Treatment’. Tuotteet sopivat koko vartalon kuivien kohtien hoitoon, ja esimerkiksi Treatment Balm olisi parempi ilmaisu. :) (Pitäisiköhän laittaa Nurmen Maritille viestiä..!)

Itse en ole balmien käyttäjä, mutta käytän Deeply Moisturising Treatmenttia hiustenhoidossa. Kookosöljy sulaa saunassa juoksevaksi, ja levitän sen hiuksiin öljyhoidoksi. Kookosöljyhän on ihan paras hiustenhoitoöljy. 👍 Bonuksena tässä tuotteessa ihana monoin tuoksu.

Viimeisenä esittelyyn pääsee Nurmen käsivoide.

Tuoksuja on kolme; Tyrni-Appelsiini, Monoi Tiare sekä kuvan Hamppu-Muskatellisalvia. Voidepohja on sama kuin vartalovoiteissa, ja kussakin käsivoiteessa on omat nimikkoöljynsä. Minun suosikkini on Hamppu, koska hamppuöljy hoitaa nimikkoöljyistä parhaiten kuivaa ihoa. Toisaalta, Nurmen kaikki käsivoiteet ovat aika kevyitä, ja käytänkin Hamppu-Muskatellisalviaa päiväkäytössä. (Öisin laitan tuhdin voiteen kuten Rich Creamin tyyppisen.)

Lopuksi vielä hetken voimassa oleva alevinkki (heh..!).

Rehellisesti, alkaa jo väsyttää mainita alennuksista joka postauksessa, koska oikeasti huvittaa ja vähän ihmetyttääkin, että alekampanjoita on nykyään melkein joka viikko. Nyt on Black Fridayn puitteissa ollut monessa verkkokaupassa torstaista saakka muhkeita alennuksia, mutta itse en halunnut lähteä Black Friday’ta tänä vuonna blogissa paukuttamaan. Kuitenkin, kun nyt Nurme sattuu olemaan Natural Goods Companylla niin hyvässä alessa kuin -40%, heitän vinkin tähän.

Kertokaas, onko Nurme teille tuttu vain saippuoistaan, vai onko joku Karkkipäivän lukijoista kokeillut myös Nurmen voidemaisia, nestemäisiä, öljyisiä, suolaisia tai sokerisia tuotteita? 😊

Kommentit (12)
 1. Sellainen kysymys, että jos meikkaat kotona (tai sillä, missä tällä hetkellä vietät eniten aikaa), niin säilytätkö meikkejä esim. jossain telineessä tai purkissa vai majailevatko päivittäiset meikkituotteesi aina kosmetiikkapussukassa?

  Itelläni ehostautumisvälineet ovat Benecosin irtopuuteria lukuun ottamatta meikkipussissa, vaikka niitä ihan vain kotona käytänkin (reissaan äärimmäisen harvoin normaaliaikoinakin).

  1. Sellainen kysymys, että jos meikkaat kotona (tai sillä, missä tällä hetkellä vietät eniten aikaa), niin säilytätkö meikkejä esim. jossain telineessä tai purkissa vai majailevatko päivittäiset meikkituotteesi aina kosmetiikkapussukassa?

   Päivittäin käyttämäni meikit ovat aina meikkipussukassa. :) (Siinä Laveran meikkipussissa josta oli kuva edellisessä postauksessa :))

   Mutta säilytän meikkejä ja erityisesti välineitä myös erillisissä purkeissa, telineissä ja muissa pussukoissa. Edellisessä kodissani mulla oli meikkipöytä jossa säilytin suurinta osaa meikeistäni kivasti järjesteltynä, mutta nykyiseen kotiin sellainen ei oikein mahdu. (Meni muuten pitkään totutella meikkaamaan ilman meikkipöytääni….)

   Siveltimet mulla on sivellinpurkeissa ja lisäksi kylppärin laatikostossa on pieni meikkimaailma lajiteltuna tähän tapaan; nestemäiset meikkivoiteet laatikon yhdessä reunassa, kinteät meikkivoiteet pienessä nesessäärissä, Benecos-meikit (!) omassa nesessäärissä, poskipunat omassa nesessäärissä, rajauskynät ja eyelinerit omassa purkissa, testattavana olevat (uudet) meikit omassa nesessäärissä. Mineraalipohjat asuvat peilikaapissa :)

   Suurin osa mun meikkikokoelmasta asuu mun työhuoneella. Aina välillä haen sieltä joitain ”uusia” meikkisävyjä rotaatioon. Esimerkiksi vaihtaessani hiusvärin koralliin, vein violetit meikit työhuoneelle ja hain persikkaiset tilalle ☺️

   1. Itse en tykkää säilyttää purkeissa. Säilytän laatikossa makuuasennossa sellaisessa kynien ja toimistotarvikkeiden lajittelusäilyttimessä (ja välillä pienessä meikkilaukussa).

    Olen muuten löytänyt tosi ihanansävyisen luomivärin arkeen; kyseessä on Lidlin 30 the Nudes -sävy.

    1. Jos saa muuten antaa budjetti-tason vinkin hyvää huulirasvaa kaipaavalle, niin Lidlin luonnonkosmetiikkasarjan Cien Nature -huulirasva on tosi hyvä. Yllätyin. Hintaa tällä ei ole juuri yhtään, ja päihittää esim. Lumenen hillaa sisältävän, paljon kalliimmaan huulirasvan.

 2. Postauksen alku varmasti kiteyttää sen, miksi luotan sun arvosteluihin ja miten kova sun ammattitaito on. Sä teet töitä merkin kanssa, mutta silti voit reilusti myöntää, ettei heidän palasaippuat ole sun käytössä ne mieleisimmät ja palashampoot ei sun hiustyypille yksinkertaisesti sovi. Arvostan ihan älyttömästi! <3

  Ja lopun aleräntti. Joo-o. En ite enää jaksa kiinnittää huomioita alekampanjoihin. Jos ostaisin alesta aina varastoon jotakin mielenkiintoista, mulla tursuis kaapit ja hävikkiä syntyisi. Ostan nykyään uuden tuotteen vasta kun edellinen on todella loppumassa. Nykyään rohkeammin kokeilen uutta ja silloin sitten googletan sun arvostelut ja nettikaupat/kivijalkaliikkeet mistä kannattaa ostaa. Joskus ei löydy tarjousta ja joutuu ostamaan täydellä hinnalla. Silti mulla menee nyt vähemmän rahaa kosmetiikkaan. Ja haaskuuseen/kiertoon. Ennen kun ostin kovasti etukäteen jonkun tuotteen ja oli kauhea into päästä testaamaan sitä, niin jotenkin sitä alko ylikäyttää sitä entistä purkkia. Ekstratöräys putsaria, seerumia jne, kun ”mitäs sitä pihistelemään, kun uuteen on jo tuhlattu rahat”. Kyllä mä aiemminkin olen ollut nuuka siinä mielessä, että tuubit on halkaistu ja shampoopullot huuhdeltu lopuksi vedellä. Mutta hukkaanhan se viimesten pisaroiden onkiminen menee, jos puolet purkista on hölvätty menemään mentaliteetilla ”loppuispa jo”. Purkkeja tyhjenee vähemmän tällä tyylillä, mutta ite koen, että tällä hetkellä nautin silti noista enemmän kun koskaan.

  Apua! Luin kommentin ja tajusin, että toivottavasti kukaan ei loukkaannu tosta. Oma kokemus ja että mulle alehamstraus ei vaan sovi :)

  1. Postauksen alku varmasti kiteyttää sen, miksi luotan sun arvosteluihin ja miten kova sun ammattitaito on. Sä teet töitä merkin kanssa, mutta silti voit reilusti myöntää, ettei heidän palasaippuat ole sun käytössä ne mieleisimmät ja palashampoot ei sun hiustyypille yksinkertaisesti sovi. Arvostan ihan älyttömästi! <3

   Kiitos Nimetön ❤️

   Mun mielestä rehellisyys on kaikkien etu, ihan kaupallisella alallakin, jos nyt haluaa sitä siitä näkökulmasta katsoa. (Ja kai sitä pitää siltäkin puolelta katsoa, koska mun blogi on täynnä kaupoissa myytäviä tuotteita.) Se, että joku pitäisi kaikista tuotteista, ei vain ole uskottavaa, ja uskottavuus ja luotettavuus on tärkeää kaikilla elämänaloilla. Lisäksi olisi *mmetin tylsää kirjoittaa pelkästään positiivisia arvioita ja kokemuksia. 😆 Pidän henkilökohtaisesti kiinnostavampana sekä kirjoittaa että lukea rehellisiä kokemuksia laidasta laitaan, kuin filtteröityä tekstiä, josta on suodatettu kaikki ei-niin-positiiviset kokemukset. Se ei vain ole aitoa elämää koko spektreineen.

   Ja kiitos repliikistäsi alennusmyyntejä koskien. Olen samaa mieltä, että alennusmyynneillä on myös taipumus rohkaista ihmisiä tarpeettomaan ostamiseen, vaikka yhä useampi vastuullinen toimija tuo kampanjaviestinnässään esiin tarpeeseen ostamisen. Halvat hinnat houkuttavat ostamaan enemmän kuin tarvitsee, tiedän sen valitettavan hyvin omastakin kokemuksesta (nimimerkillä ”kaapeissa-yhä-myyjävuosina-henkilökuntahinnoilla-ostettuja-avaamattomia-kosmetiikkapurkkeja 😞”….)

   Suhtaudun alekampanjoihin todella kaksijakoisesti; yhtäällä osto”hysterian” lietsominen ahdistaa, mutta samalla alekamppikset tuovat myös aidosti mahdollisuuden ostaa aina edullisemmin ne ihan oikeasti tarpeeseen tulevat tuotteet – kun vain osaa pysyä kohtuudessa ja ostaa järjellä. (Itse esimerkiksi odotan kalliimpien ja tarpeeseen tulevien hankintojen sekä monien lahjahankintojen kanssa aina alennuksia. Ja ostan vain just sen, joka oli tarkoituskin. Hyvänä esimerkkinä Ifolorin kuvatuotteet; tilaan kuvataulut ja -kalenterit ainoastaan silloin, kun Ifolorilla on alekamppis ❤️) Kyse on lopulta kuluttajan arvoista ja itsekurista. Kaupan alan toimijat tulevat aina rohkaisemaan ihmisiä ostamaan, se on markkinatalouden ydin. Kuluttajan vastuulla on tehdä ostopäätökset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *