Nuori – mitä on tuore kosmetiikka?

Kaupallinen yhteistyö: Beautiikki

Vihdoin pääsin tutustumaan yhteen ”täytyy testata!” -listallani pitkään odotelleista brändeistä: NUORI.

Tanskalaisen luksusluonnonkosmetiikkasarjan taustalla on sinivalkoinen sielu; suomalainen Jasmi Bonnén.

Jasmin suomalaisia juuria on kiittäminen brändin nimestä, joka on varsin mainio, jos allekirjoittaneelta kysytään. Nuori viittaa sekä nuorekkuuteen että tuoreuteen, joista etenkin jälkimmäiseen kiteytyy koko sarjan ydin.

Pääsin tutustumaan Nuori-tuotteisiin yhteistyössä Beautiikki-verkkokaupan kanssa.

Beautiikki on blogipiireistä tuntemani ihanan Marian (MariaGlow-blogi) verkkokauppa, joka tarjoaa tarkkaan harkitun valikoiman luonnonkosmetiikan ”laatukarkkia”. ❤️ Esittelen Marian karkkikaupan antimia vielä toisessakin postauksessa, mutta Nuoriin halusin keskittyä ihan oman kokonaisen postauksensa verran.

🍭 Karkkipäivän lukijat saavat 15% alennuksen kaikista Beautiikin normaalihintaisista tuotteista koodilla KARKKIPAIVA. Koodi ei käy lahjakortteihin, eikä sitä voi yhdistää muihin tarjouksiin. :)
Koodi on voimassa 30.6.2021 🍬

Nuori on konseptiltaan luksuskosmetiikkaa. Brändissä yhdistyvät tuore laatu, korkeatasoiset raaka-aineet, hiotut koostumukset sekä pohjoismaalainen minimalistinen estetiikka.

ARVOINA TUOREUS JA TEHOKKUUS

Jasmi Bonnénin kosmetiikka-alan tausta tulee mm. L’Orealilta. Jasmi alkoi haaveilla omasta sarjasta jo L’Orealilla työskennellessään. ”Normikosmetiikan” hyllyikä alkoi vaivata Jasmia, ja kun EU asetti uudet säädökset kosmetiikan parasta ennen päiväyksistä, ja yli kolmekin vuotta kaupan hyllyillä säilyvästä kosmetiikasta tuli valtavirtaa, Jasmi alkoi perehtyä kosmetiikan aktiiviaineiden säilyvyyteen.  Hän kyseenalaisti herkästi hapettuvien aktiiviaineiden kuten vitamiinien ja antioksidanttien tehon vuosia myyntikelpoisina markkinoiduissa tuotteissa. Jasmi ei myöskään pitänyt ajatuksesta, että kosmetiikkaan oli lisättävä paljon säilöntäaineita ja muita lisäaineita, jotta aktiiviaineet saatiin säilymään ”vuosikaupalla”.

Saan hyvin kiinni Jasmin ajatuksista; itse olen miettinyt samaa siitä lähtien, kun päiväys-merkintöjen todellisuus valkeni minulle.

TUOTTEEN SÄILYVYYSMERKINNÄT

Kosmetiikassa on kaksi tapaa ilmaista tuotteen säilyvyys. Ensimmäinen tapa on selkeä ja kertoo kuluttajalle tarkempaa tietoa tuotteen valmistusajasta ja iästä. Toinen tapa ei kerro tuotteen todellisesta iästä välttämättä mitään.

Jos tuote säilyy valmistuksensa jälkeen alle 2,5 vuotta, siihen on laitettava päivämäärä, esimerkiksi ”Best by 04/2021” tai ”Exp 06/2022”. Jos tuote säilyy yli 2,5 vuotta, riittää, että tuotteessa on PAO eli period after opening -merkintä, joka kertoo, kauanko tuotteen luvataan säilyvän avaamisen jälkeen.

Esimerkki:

⏰ Tuotteessa lukee ”Exp 06/2022”, ja ostat sen huhtikuussa 2021. Se tarkoittaa, että tuote on valmistettu aikaisintaan tammikuussa 2020, mutta se on voitu valmistaa myös keväällä 2021. Tiedät EXP-päivämäärän perusteella varmuudella, että ostamasi tuote ei ostohetkellä ole missään tapauksessa vanhempi kuin korkeintaan 1 vuosi 4 kuukautta.

Ostat tuotteen ja siinä on avatun purkin kuva ja kuvan sisällä merkintä 12 M (PAO-merkintä). Tämä merkintä antaa sinulle nolla prosenttia informaatiota tuotteen iästä. Se kertoo sinulle vain, että tuote säilyy avaamisen jälkeen 12 kuukautta, mutta kauanko se on ollut olemassa sillä hetkellä, kun ostat sen? Sitä et voi tietää. Se on voitu valmistaa vaikka kolme ja puoli vuotta sitten.

PAO-merkitty tuote säilyy yli 2,5 vuotta valmistamisensa jälkeen, mutta tämä ei kerro mitään relevanttia kuluttajalle, joka seisoo kaupan hyllyllä tuote kädessään. Ennen kauppaan päätymistä tuote on voitu valmistaa yksi vuotta sitten, kaksi vuotta sitten, 3 vuotta sitten, 4 vuotta sitten…. Ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Totta kai voimme aina tehdä päätelmiä tuotteen iästä esimerkiksi myyntiväylän perusteella (Helsingin Stockan hyllyltä poimittu tuote on epätodennäköisemmin seissyt jossain neljä vuotta ennen Stockmannille päätymistään, kuin Djiboutin basaarista hankittu purkki), mutta tosiasia on, että PAO-merkityt tuotteet voivat olla iältään huomattavasti vanhempia kuin päivämäärä-merkityt tuotteet. Ja usein ovatkin.

Jasmi Bonnén käsitti, että hyvillä säilöntäainemenetelmilläkin monta vuotta hyllyillä säilyvät tuotteet eivät voi olla yhtä tehokkaita, kuin kuukausi sitten valmistettu kosmetiikka, ja tähän kiteytyy Nuorin filosofia.

Nuori-tuotteita valmistetaan 10-12 viikon välein pienissä erissä, jotka toimitetaan nopeasti jälleenmyyjille. Valmistamisensa jälkeen Nuori-tuote säilyy 1,5 vuotta. Eli: kun näet Nuori-tuotteessasi päivämäärän, tiedät, että tuote on valmistettu 18 kuukautta aikaisemmin.

Mitä aikaisemmin Nuori-tuotetta alkaa käyttää, sitä parempi sen teho. Tuote toimii säilyvyytensä loppukaarenkin aikana, mutta Nuori kannustaa asiakkaitaan aina ottamaan tuotteen käyttöön heti ostamisen jälkeen, koska silloin se on parhaimmillaan. Tämän myötä Nuorin filosofiaan kuuluu myös tarpeeseen ostaminen: osta, kun todella tarvitset jotain. Älä osta varastoon.

Sain kokeiltavaksi kolme täysikokoista Nuori-tuotetta ja muutamia näytteitä.

Aloitetaan suosikistani, tähtituotteeksi nimeämästäni C-vitamiini-seerumista.

SUPREME-C SERUM 110€ / 2 x 10 ml

C-vitamiini on minulle henkilökohtaisesti a-vitamiinin rinnalla toinen go-to-anti-age-ainesosa. Ulkoisesti käytetyn C-vitamiinin ihohyödyille ja teholle on retinoidien ohella eniten tieteellistä näyttöä, ja kuulun niihin ihmisiin, jotka mielellään valitsevat sen tutkitusti tehokkaan vaihtoehdon.

C-vitamiinin parhaita hyötyjä iholle ovat sen kirkastava sekä ihon ikääntymisen merkkejä häivyttävä vaikutus. C-vitamiini vaikuttaa ihon nuorekkuuteen hyvin kokonaisvaltaisesti, mutta merkittävimpiä vaikutuksia ovat sen kyky korjata aurinkovaurioita ja suojata ihoa oksidatiiviselta stressiltä, mikä hidastaa ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Toisin kuin usein luullaan, C-vitamiini itsessään ei herkistä ihoa UV-säteilylle, vaan päinvastoin tuo soluille suojaa UV-säteilyn aikaansaamaa valovanhenemista vastaan. Mikä voi tehdä joistain C-vitamiinituotteista UV-säteilylle herkistävän on tuotteen alhainen pH, ja juuri hapan pH on syy, miksi joidenkin C-vitamiinituotteiden yhteydessä suositellaan aurinkosuojatuotteiden käyttöä päiväsaikaan.

Puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo on C-vitamiineista tehokkain, ja se on Nuorin seerumin aktiiviaineena. Sitä on seerumissa 7,5% pitoisuudella.

Supreme-seerumin vaikuttavan ainesosakattauksen muita hoitavia aineita ovat hyaluronihappo, arginiini, glukonlaktoni (PHA-happo), feruliinihappo, glyseroli sekä ruusuvesi. Jos feruliinihappo on sinulle uusi tuttavuus, kerrottakoon, että se on superantioksidantti, joka C-vitamiiniin yhdistettynä auttaa tuplaamaan C-vitamiinin valovanhenemiselta suojaavaa vaikutusta.

Nuorin C-vitamiiniseerumi on itse asiassa glyserolipohjainen, eli siinä on enemmän glyserolia kuin vettä. Tämä tekee koostumuksesta myös superkosteuttavan; Supreme-C on niin kosteuttava, että tämän päälle ei välttämättä tarvitse muuta hoitotuotetta.

Korkea glyserolipitoisuus tekee seerumista lähes öljymäisen tuntuisen; glyseroli on puhtaalta olomuodoltaan paksua ja hieman tahmeaa, ja ihofiiilistä voi kenties vähän verrata öljyyn. Epämiellyttävältä seerumi ei tunnu. Se jättää ihon pehmeäksi, ja korkea C-vitamiinipitoisuus voi etenkin käytön alkuvaiheessa tuntua kevyenä kihelmöintinä.

Seerumi myydään pakkauksessa, jossa on kaksi 10 ml pulloa. Seerumi on jaettu kahteen pulloon, jotta varmistetaan C-vitamiinin maksimaalinen toimivuus; yksi 10 millin pullo on tehokkaimmillaan noin kuukauden ajan sekoituksen jälkeen. C-vitamiinijauhe tulee pullon korkissa, ja se sekoitetaan nestepohjaan vasta juuri ennen käyttöä.

Nuorin ohjeissa seerumi neuvotaan käyttämään 10-15 päivän aikana, mutta minun ihollani pullo kestää ainakin tuplasti kauemmin. Olen laittanut tipan aamuin illoin nyt 2-3 viikon ajan, eikä puhettakaan, että pullo olisi tyhjä. :) Seerumi on yhä kirkasta, joten C-vitamiini ei myöskään ole hapettunut tässä ajassa.

Iho on silminnähden kirkkaampi kuurin aikana. Ihoni on muutenkin hyväkuntoinen ja kuulas, mutta näen eron. Melkein kutsuisin tätä jonkinlaiseksi ”detox”-vaikutukseksi; iho näyttää jopa siltä, miltä se näyttää hyvän kemiallisen kuorinnan jälkeen. 👌

PERFECTING FACIAL OIL 58€ / 30 ML

Ylellinen ja erittäin laadukas kasvoöljy sisältää näyttävän listauksen kylmäpuristettuja kasviöljyjä; viinirypäleensiemenöljy, aprikoosinsiemenöljy, avokadoöljy, jojobaöljy, ruusunmarjansiemenöljy sekä iltahelokkiöljy. Cocktail, joka hoitaa ihoa kaikilla tasoilla; kosteuttaa, ravitsee, uudistaa, rauhoittaa ja suojaa vitamiini- ja antioksidanttirunsaalla koostumuksellaan.

Ruusunmarjansiemenöljy on ikääntyneen ihon ”kultainen standardi” kiitos sisältämänsä a-vitamiinin. A-vitamiinin uudistava ominaisuus tekee ruusunmarjasta loistoöljyn hoitamaan myös arpia. Iltahelokki taas on mahtava öljy kuivalle ja ärtyneelle iholle, mutta omaa myös anti-age-tehoja korkean gammalinoleenihappopitoisuutensa ansiosta.

Viinirypäleensiemenöljy, jojobaöljy ja aprikoosinkiviöljy ovat kaikille ihotyypeille sopivia, hyvin siedettyjä ja kevyitä klassikkokosteuttajia jotka kosteuttavat ja pehmentävät ihoa. Avokadoöljy tuo Nuori-öljyyn ravitsevaa runsautta.

Kaiken kaikkiaan Nuorin Perfecting Facial Oil on korkealaatuinen ja monipuolisesti ihoa hoitava kasvoöljy. Koostumus on medium-täyteläinen, ja sopii hyvin myös kuivalle iholle. Öljyssä on kevyt ja mieto, ”mesimäisen” kukkainen tuoksu.

Nuorin yleiseen hintatasoon verrattuna kasvoöljy on jopa ihan normaalihintainen. Jos kiinnostuit, alennuksen jälkeen hinta jää alle 50 euron, mikä tuo Nuorin öljyn luonnonkosmetiikan perusmerkkien hintatasolle.

INFINITY BIO-FUSION SERUM 185€ / 30 ml

Tämä taas sitten ei todellakaan ole halpa tuote, mutta ai että se on ihanan tuntuinen! Sain tästä 3 ml:n näytteen, ja olen oikein pihistellyt sitä, että saisin millit riittämään… :D Kolme milliäkin kyllä riittää ihmeen pitkään.

Bio-Infusion seerumin ”the” juttu on bakuchiol, eli retinoidien tapaan ihoa uudistava kasviuute. Muita luksus-seerumin avainainesosia ovat keramidit, NovHyal, C-vitamiini ja skvalaani. NovHyal on ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa buustaava yhdiste, aivan uusimpia luonnollisen ihonhoidon aktiiviaineita (incinimi Disodium Cetyl Glucosamine Phosphate).

Seerumi tuntuu iholla todella hyvältä. Maitofluidimainen koostumus on samalla kosteuttava ja pehmentävä, ja jättää ihon sanalla sanoen kiitollisen tuntuiseksi. Ihofiiliksen voi ymmärtää, kun katsoo seerumin monipuolisesti hoitavaa koostumusta, joka sisältää kaikkea, mitä iho tarvitsee niin vesikosteutuksen kuin lipidienkin muodossa. Kun joukkoon on vielä lisätty uudistavia, viimeisimmän teknologian anti-age-ainesosia, saadaan pullollinen luonnonkosmetiikan luksuseliksiiriä.

VITAL FOAMING CLEANSER 32€ / 100 ml

Kolmas suosikki! Eeee-hanan kermaisesti vaahtoava Vital-putsari on kuin Novexpertin Express Radiant -vaahtoputsarin ”hienostoserkku”; hyvin saman tuntuinen ja omaa myös kevyesti kuorivan ominaisuuden. Myös tässä vaahdossa on ihana, sitruksinen tuoksu, mutta miedompi ja voisiko sanoa hienostuneempi kuin Novexpertissa. Ei yhtä makea.

Vaahto on niin täyteläistä että se tuntuu iholla kuin tyynyltä. Rakastan tällaisia vaahtoja, mutta ne ovat ihonhoidon ”fine dining -jälkkärituotteita”, kuten Vain Yksi -postauksessani kirjoitin. En käytä näin hemmottelevia ylellisyysputsareita päivittäin, mutta pari-kolme kertaa viikossa on ihana helliä ihoa extra-ihanalla puhdistustuotteella.

Vital Foaming Cleanser -putsari on sulfaatiton, ja sisältää granaattiomenan ja retiisinjuuren entsyymejä, jotka kirkastavat ihoa (eli kuorivat ihoa kemiallisesti, mutta äärimmäisen miedosti ja hellävaraisesti).

Kuten Novexpertin putsarin, tämänkin voi jättää iholle halutessaan hieman pidemmäksi aikaa, jos haluaa entsyymeiltä tehokkaammin kirkastavan vaikutuksen. Kaikkein tehokkaimman kuorinnan saa, kun levittää vaahdon kuivalle iholle, ja antaa sen vaikuttaa 2-3 minuuttia.

Vital-putsarissa on erittäin korkea pitoisuus kasvipohjaista glyserolia (enemmän kuin vettä), mikä tekee siitä poikkeuksellisen kosteuttavan ollakseen vaahtoava putsari. Betaiini ja ihoa rauhoittava kaurauute peesaavat kosteuttavaa ja hoitavaa vaikutusta. Cleanser deluxe. 

VITAL FACIAL CREAM 65€ / 30 ml

Kasvovoide on testaamistani Nuori-tuotteista arkisin ja kokemukseltaan neutraalein. ”Tavallisen tuntuinen voide”, ei mitään, mikä nostaisi sen perusihonhoitotuotteiden yläpuolelle. Koostumus on ihan miellyttävä, mutta voide ei tunnu kovin kosteuttavalta.

Kun katson hintaa, pidän kasvoöljyä huomattavasti paremman hinta-laatusuhteen tuotteena. Täytyy sanoa, että vähän ihmettelenkin, miten saman kokoinen öljy on voidetta halvempi, ja ainesosat ovat arvokkaammat. :)

VITAL EYE CREAM 58€ / 15 ml

Silmänympärysvoide on tosi hyvä! Napakka, ohut mutta pehmentävän täyteläinen koostumus jättää silmänympärysihon tyytyväiseksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Skvalaani, aprikoosinsiemenöljy, sheavoi, aloe vera, hyaluronihappo, e- ja c-vitamiini muodostavat toimivan tiimin joka hoitaa, suojaa ja kosteuttaa ihoa. Voide ei ole ns. anti-age- tai ”anti-ryppy”-voide ja sopii kaiken ikäisille. Lopuksi

Nuori on todella mielenkiintoinen sarja, jonka ”tuoreus”-näkökulma on inspiroivan freesi ja kunnianhimoinen, ja erottaa sarjan kilpailijoistaan. Toki markkinoilla on muitakin lyhyen iän kosmetiikkatuotteita, mutta useimmat ovat hyvin pieniä ja ei-kaupallisia sarjoja, joita myydään esimerkiksi valmistajan oman hoitolan yhteydessä räätälöidysti asiakkaan tarpeen mukaan.

Kaupallisille eli laajempaa asiakaskuntaa, levikkiä sekä tunnettuutta tavoitteleville sarjoille lyhyt hyllyikä ei yleensä yksinkertaisesti toimi, jo pelkästään alan logistiikkaketjun ja valmistus- ja välivarastointitapojen näkökulmasta. Tehtaalta lähtenyt tuote ei tavanomaisen kierron mukaan ole jälleenmyyjän hyllyssä parin kuukauden sisällä. Kuluttajalle puolitoista vuottakin voi kuulostaa pitkältä säilyvyysajalta, mutta kosmetiikkateollisuudessa se ei sitä ole. Lyhyt säilyvyys sekä käyttöikä tarkoittaa riskiä. Jos tuote ei myykään 18 kuukauden sisällä valmistuksesta? Siitä tulee hävikkiä. Siksi yli kolme vuotta hyllyissä säilyvät kosmetiikkatuotteet ovat alan standardi. Se on yksinkertaisesti järkevintä voiton kannalta.

Minun Beautiikilta saamissani testituotteissa Expiry date on 07/22. Sain ne helmikuussa tänä vuonna, mikä tarkoittaa, että ne oli juuri valmistettu ja tulivat kuta kuinkin suoraan tehtaalta. Tämä on todella harvinaista. Ja vaikuttavaa, täytyy sanoa.

Kiinnostuitko Nuorista? Koodilla KARKKIPAIVA saat Nuorin tuotteet sekä koko muun Beautiikin normaalihintaisen valikoiman tuotteet -15% alennuksella 30.6. saakka.

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (10)
 1. Vihdoin joku puhuu tästäkin puolesta kosmetiikan maailmassa ja markkinoinnissa.. olen joskus ääneen ihmetellyt tuota PAO – merkintää tavaratalon myyjän kuullen, ja saanut kohdata suoranaista närkästystä siitä, että uskalsin epäillä heidän myyntiartikkeliensa tuoreutta… Mielestäni asiakkaan kuuluisa halutessaan saada tietää valmistusajankohta, edes kuukauden tarkkuudella.

  Koreassahan on yleistä, että tuotteeseen on merkitty sekä valmistus- että parasta enne-päiväys. Monet koreattaret kuulemma olevat tarkkoja pyrkiessään ostamaan mahdollisimman tuoreen tuotteen.. päiväyskin on siellä siis myyntivaltti.

  Hienoa, että joku valmistaja / kehittäjä täälläkin uskaltaa tarttua aiheeseen, eikä pyri säilömään tuotteitaan ikuisuuteen saakka kestäviksi. Kokeilisin sarjaa mielelläni, jos vain hinta antaisi myöten..

  1. Koreassahan on yleistä, että tuotteeseen on merkitty sekä valmistus- että parasta enne-päiväys.

   Tämä on todella hyvä juttu, ja toivoisin, että EUn kosmetiikkalainsäädäntö vaatisi valmistuspäivämäärän myös meillä. Kummallista, ettei se ole vaatimus. Päivämäärän puuttuminen vaikeuttaa myös jälleenmyyjien työtä; myymälöiden henkilökunnan on hyvin haastavaa seurata PAO-tuotteiden hyllyikään, kun niistä ei ilmene, miten kauan sitten ne on valmistettu. :/ Odotuksena ei varmasti voi olla, että jälleenmyyjät googlailevat tuotteiden batch-koodeja netin ”Selvitä eräkoodi” -sovelluksissa…. 😡

 2. Tämä aihe.. :)
  Palautin juuri kaksi Hulluilta Päiviltä tilattua ripsiväriä, joiden valmistusaika oli 1/2019. Varsinkin ripsiväri on itselläni sellainen tuote, joita ostan tarjouksista usemman kappaleen varastoon, niin en kyllä halua, että tuote on ostettaessa jo 2 vuotta ja 3 kuukautta vanha. Eli kyllä ne isojen ja tunnettujenkin kauppojen tuotteet kannattaa varmistaa. Sitten on taas ne merkin, joilta ei saa sitten millään valmistusaikatietoja. Yksi sellainen on Clarins. Käytän heiltä vain yhtä tuotetta, mutta sen Batch-koodi on sellainen, jota koodinlukijat eivät lue ja Clarinsin asiakaspalvelusta ei saa ketään kiinni ja/tai he ovat todella nihkeitä käyttämään aikaa tuollaiseen. Ilmeisesti tämä ei suurta yleisöä häiritse, mutta en silti ymmärrä miksi lainsäädäntö sallii tuon. Olisi niin helppo vain velvoittaa painamaan pakkaukseen valmistuspäivän eränumeron lisäksi.

  Ihana tuo Nuori-merkin ideologia! <3 Tosin 10-15 päivää on sitten taas ehkä hieman liian lyhyt aika, varsinkin jos tute maksaa 110€. Toivottavasti he kehittävät lisää tuotteita, joiden hinta olisi edes hieman matalampi. :)

  Päiväysten suhteen Madara on kyllä kiva merkki. Heillä on kaikissa tuotteissa parasta ennen päiväys ja lisäksi se kuinka kauan tuote säilyy avattuna. Niin informatiivista! Madara on muutenkin tehnyt niin isoja parannuksia. Itselläni oli aika jolloin välttelin koko merkkiä. Käytin vuosia sitten Merkin paria voidetta (silloin kun sarja oli uusi ja kaikki tuotteet tuoksuivat vahvan yrittisiltä ja ruohomaisilta), mutta voiteet vain pyörivät iholla ja niiden koostumus oli hyvin old-school -luonnonkosmetikkaa. Sitten pari vuotta sitten kokeilin sarjaa uudelleen ja nyt olen fani. Viimeisin kokeilu on Derma Collagen -linja, jossa on ihana koostumus ja tuoksu. Erikoista on se, että seerumi on koostumukseltaan melkein täyteläisempää kuin voide, mutta silti se imeytyy täysin. Todella laadukasta formulointia. :)

  1. Maria / Beautiikki
   20.4.2021, 15:56

   Hei Elli! Kiva että NUORin ideologia on mieleesi :)
   Lisäyksenä että C-vitamiini seerumissa on kaksi noita 10ml sekoitettavaa seerumia ja se on suunniteltu kestämään 2x 15päivää. Kuten Sannikin kertoi, niin seerumi on todella riittoisa, joten siitä riittää hyvin myös pidemmäksi aikaa. :) Kaksi erillistä purkkia kuitenkin pitävät huolen siitä, että käytössä on koko kuurin ajan mahdollisimman tuoretta C-vitamiiniseerumia.

  2. Ihan mielenkiintoinen aihe, mutta itse jään vielä odottamaan tieteellisempää tutkimusta aiheesta. :D Maalaisjärjellä ajateltuna toki ajattelisi, että se tuore tuote on tehokkain, mutta toisaalta, joku kemianteknologia ei välttämättä aina noudata juuri minun maalaisjärjenjuoksuani. Jos tuote oikeasti on siinä kunnossa, ettei se pilaannu pitkästä varastoinnista tai menetä (ainakaan suurinta osaa) tehostaan, mielestäni on vain hyvä, että se sitten menee vielä käyttöön, ihan hävikinkin kannalta. Siksi suhtaudun vähän epäilyksellä siihenkin, että sitä valmistuspäivää velvoitettaisiin lailla. Että johtaako se sitten vain kuluttajaa harhaan, jos vahvaa tieteellistä linkkiä ei löydykään? Ohjaako se kulutuskäyttäytymistä haaskaavampaan suuntaan, kun ne vanhimmat, mutta edelleen käyttökelpoiset tuotteet jäävät hyllylle?

   Sinänsä mielestäni on ihan hyvä, että tällaisiakin merkkejä löytyy niitä kaipaaville, varsinkin, kun brändifilosofia ei varsinaisesti kannusta kerskakulutukseen tai tuotteiden hamstraamiseen, mutta yleisemmällä, lainsäädännöllisellä tasolla mielestäni kaivataan lisätutkimusta.

   1. Ainakin A ja C vitamiini ovat hyvin herkkiä menettämään tehonsa, valo ja hapettuminen vaikuttavat niihin.Myös öljyt härskiintyvät liian pitkään säilytettynä.Itse luottaisin melko tuoreisiin tuotteisiin.Vìime aikoina olen tutustunut luonnon kosmetiikkaan, niissä ei ole kovin vahvoja säilöntäaineita.Olisi hyvä, että ne valmistus päivämäärät olisi näkyvissä.

  3. Palautin juuri kaksi Hulluilta Päiviltä tilattua ripsiväriä, joiden valmistusaika oli 1/2019.

   Ohoh..!! Joo, en kyllä itsekään haluaisi ostaa kaksi vuotta sitten valmistettua ripsiväriä… (Siltikin, pakko myöntää, että jos näen etenkin kalliita, selektiivisiä ripsareita huomattavassa tarjouksessa, oletukseni on suoraan, että ne ovat pitkään hyllyllä viihtyneitä tuotteita… eli jättäisin ostamatta.)

   Sitten on taas ne merkin, joilta ei saa sitten millään valmistusaikatietoja. Yksi sellainen on Clarins. Käytän heiltä vain yhtä tuotetta, mutta sen Batch-koodi on sellainen, jota koodinlukijat eivät lue ja Clarinsin asiakaspalvelusta ei saa ketään kiinni ja/tai he ovat todella nihkeitä käyttämään aikaa tuollaiseen.

   Oletko kokeillut kääntyä Bernerin (eli maahantuojan) puoleen? Luulisi, että he sentään vastaisivat.

   Olisi niin helppo vain velvoittaa painamaan pakkaukseen valmistuspäivän eränumeron lisäksi.

   No tämä 🙏🏻 Toivoisin, että tämä tulee jonain kauniina päivänä Euroopassakin pakolliseksi.

   Tosin 10-15 päivää on sitten taas ehkä hieman liian lyhyt aika, varsinkin jos tute maksaa 110€. T

   Kuten Mariakin tuossa kirjoitteli, seerumi kyllä säilyy sekoitettunakin pidempään. Nuori on laskenut tuon ajan varmastikin sen perusoletuksen mukaan, että seerumin kerta-annos iholle on noin 0,5 ml, jolloin aamuin illoin käytettynä 10 ml purkki kestäisi sen 10 päivää. C-vitamiinin vaikutus on tehokkain, kun kuurin tosiaan käyttää säännöllisesti aamuin-illoin. Nuorin Supreme-C ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön, vaan kuureiksi.

   Mun iho imee keskivertoihoa vähemmän ”tavaraa”, joten minulla 10 ml kestää aamuin illoinkin käytettynä varmasti vähintään kuukauden. Asiakkaan ihon mukaan seerumikuurin kesto siis vaihtelee :)

   Päiväysten suhteen Madara on kyllä kiva merkki. Heillä on kaikissa tuotteissa parasta ennen päiväys ja lisäksi se kuinka kauan tuote säilyy avattuna.

   Olen huomannut saman asian ja kiittänyt Mádaraa mielessäni tästä läpinäkyvydestä, todella hienoa 👍

   Sitten pari vuotta sitten kokeilin sarjaa uudelleen ja nyt olen fani. Viimeisin kokeilu on Derma Collagen -linja, jossa on ihana koostumus ja tuoksu. Erikoista on se, että seerumi on koostumukseltaan melkein täyteläisempää kuin voide, mutta silti se imeytyy täysin. Todella laadukasta formulointia. :)

   ❤️🤗

   Miten mä muistelen, että olet aiemmin kertonut, ettei sinulla ole niin hyviä kokemuksia Mádarasta..? Tai ehkä muistikuvani liittyvät nimenomaan kommentteihisi ”vanhasta” Mádarasta…?

   Olen muuten samaa mieltä Derma Collagen -seerumista..! 👍 Tykkään tosi paljon noista voidemaisista seerumeista :)

   1. En ole kokeillut maahantuojaa, ehkä täytyy laittaa heille ihan mielenkiinnosta viesti ja kysyä asiaa joku päivä kun on aikaa. :) Ostan lähtökohtaisesti tarjoustutteita silloin kun esimerkiksi koko sarja on alennettu tai kyseessä on muu tarjous tyyliin kaikki silmämeikkituotteet -20%. Varsinkin, jos näet, että tietyn sarjan yksittäinen tuote tai esimerkiksi luomivärin tietty värisävy on alennettu, niin mieleen tulee väistämättä että käyttöikä on loppusuoralla, ikävä kyllä.

    Todella hienoa, että NUORIlta kommentoitiin asiaa. Se osoittaa välittämistä asiakkasta. :) Hienoa kuulla, että seerumi säilyy pidempäänkin. Ainakin itselläni, kun käytössä on kerrallaan 2-3 seerumia, niin yhden pullon käyttöikä on lähemmäs 3-5 kuukautta. Itsekin siis luultavasti käytän ”liian vähän” tuotetta kerralla, mutta en osaa käyttää enempääkään.

    Omat huonommat kokemukseni Madarasta liittyvät nimenomaan vanhaan Madaraan. Tästä uudesta olen käyttänyt SOS- ja nyt myös Derma Collage sarjaa sekä Care Resque-käsivoidetta, ja ne ovat kaikki olleet todella miellyttäviä.

    Nimetön: Toisaalta, jos valmistuspäivä velvoitettaisiin lailla, niin ehkä yritykset tekisivät pienempiä eriä tuotteita, jolloin hävikkiä voitaisiin ehkäistä sen kautta. Onhan se ajatuksena hieman ikävä, että valmistuspäivää ei ilmoiteta, jotta sitä ei saataisi selville ja sitä kautta ostettaisiin mahdollisesti vanhentunutta kosmetiikkaa (jotta ei syntyisi hävikkiä). :) Kyllähän myös elintarvikkeissa osataan pitää tuotantomäärät suht asiallisina, vaikka tuotteissa on parasta ennen tai viimeinen käyttöpäivä -merkintä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *