Nuhaa, lunta ja Thanksgiving

Heräsin tänä aamuna lumeen. :)

  utah_img_3780

Olemme saavuttaneet matkan viimeisen ja viileimmän etapin: Utahin.

utah_img_3765

Oli aika kaivaa matkalaukusta talvibuutsit. Reissu alkoi San Franciscosta 26 asteen lämpötilasta, Vegasissa oltiin noin 15 asteen tuntumassa auringosta huolimatta ja nyt ollaan pakkasasteissa :)

.

Kun saavuimme eilen Salt Lake Cityyn, näin vain vuoret. Vuoria joka puolella. Oliko täällä tosiaan näin kaunista... Olen ollut Utahissa viimeksi 12-vuotiaana enkä muistanut ollenkaan miltä täällä näyttää. Lapsena sitä tietysti tarkkailee ympäristöään ihan eri tavalla eivätkä samat asiat tee vaikutusta.

Olemme tulleet perheen luokse; vietämme seuraavan viikon tätini ja serkkujeni luona. Kun auto kaartoi tätini kotikadulle, huokaisin ihastuksesta. Kuin asuisi postikortissa…

utah_img_3719

Vähemmän kiva juttu on se, että minä ja sisareni olemme vilustuneet oikein kunnolla.

En ole ollut tänä vuonna kipeänä kertaakaan. Olen aina ollut herkkä vilustumaan ja sairastan joka vuosi vähintään kolme perusflunssaa. Tämän vuoden pitkä terveysputki oli niin poikkeuksellinen että olin jo kaavailemassa joulukuulle postausta aiheesta, otsikolla Vuosi ilman flunssaa tai jotain vastaavaa. Saivatko Fitfarm-kuurin valtavat purkkivitamiiniannokset aikaan paremman vastustuskyvyn? Vai vuoden aikana reippaasti lisääntynyt kasvisten syönti..? En varmastikaan ole koskaan aiemmin saanut yhtä paljon vitamiineja ja muita hyviä mikroravintoaineita kehooni kuin tänä vuonna, olin jo toiveikas sen suhteen että niillä oikeasti voi saavuttaa supervastustuskyvyn.

No, ne juhlat on nyt peruttu, ei tullut vuotta ilman flunssaa. Pikkuisen harmittaa kun viikonlopulle oli suunniteltu retkeä Archesin kansallispuistoon. Todennäköisesti menemme sinne joka tapauksessa mutta ei ole kiva patikoida puolikuntoisena, räkä kirjaimellisesti poskella.

utah_img_3774

Tänään vietetään Thanksgivingia ja kokoonnumme serkkuni Bryanin luokse perinteiselle Kiitospäivän juhla-aterialle. Muille kalkkunaa, Sannille pakastelohta ^_^

Mukavaa päästä viettämään kunnon amerikkalainen Thanksgiving, erityisesti kera sukulaisten joita ei ole nähnyt vuosikausiin. Olemme surullisen huonoja pitämään yhteyttä Amerikan serkkuihin (puolin ja toisin…) ja nyt kurottavana on yli 20 vuoden aukko. Ainakaan puheenaiheet eivät ihan heti lopu kesken…  :)

Eilen saimme mm. kuulla, että serkkuni Bryan on muinoin tehnyt näyttelijän töitä ja hänellä on ollut pienet roolit Stephen Kingin Tukikohdassa ja Halloween-elokuvasarjan viimeisessä osassa The Curse Of Michael Meyers…! Vanhana Stephen King -fanina ja kauhufriikkinä olin aika vaikuttunut :)

utah_img_3773

Perheestä puheen ollen, tätini olohuoneesta löytyi tämä ihana kuva. ”Sanni, tule katsomaan, ihan kuin sinä…!” sisareni huudahti.

Ja niinhän se onkin. :) Hymyilevämpänä vain kuin minä lapsena. Kuvassa ovat äitini ja edesmennyt isoäitini. <3

.

Nyt kuulen ääniä eteisestä, vieraita alkaa saapua. Istumme pian ”ison linnun” äärelle. Ulkona paistaa aurinko ja näen ikkunasta Timpanogos-vuoren lumiset huiput. Kaunista.

Happy Thanksgiving :)

*

Blogi muuttaa 1.12. osoitteeseen http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/

Kommentit (21)
 1. Onpa kaunis tuo mustavalkoinen kuva. Ihan liikutuin tuosta tarinasta. Ja tyttö on aivan sinun näköisesi.

 2. Moi Sanni! Olen lueskellut blogiasi jo useamman vuoden, mutta en ole tainnut pahemmin jälkeäni kommentteihin jättää – hiljaisempaa seuraaja-tyyppiä siis edustava henkilö täällä, hei. Nyt kuitenkin olen pähkäillyt erään kosmetiikka-ongelman parissa, ja tuntikausien ”mitä ihmettä teen” -epätoivoilun jälkeen tajusin että jos joku osaa auttaa, niin kosmetiikkamaailman MacGyver eli sinä!

  Meidän äiti käytti aikanaan iloisilla 80- ja 90-luvuilla vannoutuneesti Brochasin Byzance -tuoksua – lienee sun kaltaiselle kosmetiikka-wikille ihan tuttu tuote, joko hyvässä tai pahassa? No, joka tapauksessa äippä on jo vuosia valitellut ettei ole löytänyt enää tuotetta mistään ja hyvänä heureka-ajatuksena keksin, että minun täytyy sellainen puteli hänelle sitten ostaa joululahjaksi. Helpommin sanottu kuin tehty, tietysti. Ensinnäkin epäilen että koko tuoksun valmistus on lopetettu sillä pullot näyttää olevan kiven alla. Toisekseen, JOS valmistusta ei ole lopetettu ja tuoksu on ylipäätään tilattavissa, niin mistä ihmeestä sitä saisi tilattua luotettavasti, ei-törkeällä hinnalla ja kohtuullisen nopealla toimituksella? Amazonin ja eBayn kattavan ja varsin vaihtelevan valikoiman edessä iski epäilys siitä uskaltaako sieltä tilata mitään, minkä arvelee olevan loppu tästä maailmankaikkeudesta. Suomalaiset kosmetiikka- ja tuoksufirmat myyvät ei-oota ja ulkomaisten myyjien kohdalla herää taas epäilys luotettavuudesta kun ei niistä oikein kokemusta ole.

  Onko sinulla siis tietoa onko tuotteen valmistus lopetettu? Ja jos tiedät ettei ole (tai vaikket tietäisikään), niin osaisitko vihjata mistä moista tuulahdusta menneestä voisi lähteä metsästämään? Mieluiten toki niin, etten joudu maksamaan hunajaa – tai jos hunajaa vielä maksaisinkin, niin siitä pidemmälle ei kyllä kukkaron nyörit riitä repeämättä. :D

  Kiitos tuhannesti jo etukäteen vastauksesta! <3 Toivoni lepää harteillasi.

  1. Hei juttis,

   Tarkoitat varmastikin Rochasin Byzancea :) Sen valmistus on tosiaan lopetettu, mutta valitettavasti en osaa antaa tilauspaikoiksi eBayta ja Amazonia parempia vinkkejä. Sieltä niitä löytää. :) Tässä esim. eBayn tarjonta. Itse olen aina luottanut Amazoniin ja eBayhin eikä koskaan ole ollut ongelmia sieltä tilattaessa :) Toki kannattaa aina lukea myyjän saama palaute ja tehdä luottamuspäätös sen perusteella :)

   Kannattaa muuten myös ottaa huomioon, että näin vanha tuoksu (en tiedä minä vuonna sen valmistus on tarkalleen lopetettu, mutta löysin arvosteluita vielä vuodelta 2011 jolloin se on ollut myynnissä) ei todennäköisesti ole säilynyt täysin hyvänä, ja voi pahimmassa tapauksessa olla pilaantunut vaikka pulloa ei olisi avattu. Säilytyslämpötila ja -valo vaikuttavat suuresti tuoksujen säilyvyyteen. Ihanteellisissa oloissakin säilytettynä tuoksu tuskin on ihan samanlainen kuin tuoreena. Silti, jos tuoksu on äidillesi tärkeä ja uskot lahjan tuovan erityisen suurta iloa, sijoittaisin vaikka pieneen näytepullon kokoiseen Byzanceen :) Vaikka tuoksu ei olisikaan enää parhaimmmillaan, jo ele ja lahjan hankkimisen vaiva olisi varmasti suuresti arvostettu :)

   Terkuin tyyppi, joka rakastaa ihmisten ilahduttamista ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *