Novexpert Pro-Collagen – hidastamisen puolesta

Tänään jatkuu juttusarjani Novexpertin ihonhoitolinjoista. :)

Nyt vuorossa Novexpertin anti-age-linja joka kantaa nimeä Pro-Collagen. Linja on hyvin pieni ja sisältää vain kolme tuotetta. (…Nyt kun ollaan monta päivää marinoiduttu ihanassa auringossa, on kenties hyvä aika katsastaa anti-age-tuotteita..! 😅)

Disclaimer: teen töitä sarjan parissa ja saanut tuotteet töistä.

Miksi vain kolme tuotetta..? Novexpert on hyvin omintakeinen sarja, ja lähestymistavassaan jossain mielessä jopa epäkaupallinen; he julkaisevat tuotteita vain, kun ne kattavat kehittäjien mielestä aidon tarpeen, ja/tai vastaavat kehittäjien brändille asettamia korkeita laatustandardeja. Novexpert ei sisällytä sarjaansa tuotteita, joilla ei ole selkeää omaa funktiota ja perustetta olla mukana. Niinpä Pro-Collagen-sarjasta esimerkiksi puuttuvat puhdistustuotteet ja seerumi, koska Novexpertilla on jo ikääntyneelle iholle erinomaisesti soveltuvat putsarit ja seerumit toisissa sarjoissaan. :)

Tykkään valtavasti tästä lähestymistavasta. 👍 Kaikki Novexpertin tuotteet ovat hyvin tarkoituksenmukaisia.

Katsotaanpa sitten, millaisen ratkaisun Novexpert on kokannut ikääntyneelle iholle :)

HITAAMMIN ON PAREMMIN

Mielenkiintoisesti, Novexpertin filosofia, tai anti-age-teknologia, on melkein päinvastainen kuin valtaosalla kilpailijoista anti-age-tuotteiden markkinoilla. Perinteisesti anti-age-tuotteilla pyritään nopeuttamaan solunuudistumisprosesseja. Novexpertin Pro-Collagen tuotteet pyrkivät päinvastoin hidastamaan solujen prosesseja. Tällä on suotuisia vaikutuksia solujen terveyteen, mutta ennen kuin menen näihin vaikutuksiin, kerron muutamia solutason syitä ihon ikääntymiseen.

Näitä ovat kollageenin tuotannon vähentyminen, hapettumisstressi, glykaatio, kantasolujen väheneminen, solumutaatiot (virheellisesti jakautuvat solut) ja solujen sisäisen korjausmekanismin hidastuminen.

(Osallistuin kahden tunnin intensiivikoulutukseen tähän sarjaan liittyen, ja Novexpertille ominaisesti koulutuksessa mentiin niin diippeihin tieteellisiin juttuihin solubiologian ja biokemian tasolla, että pakko myöntää, että kaikkea oli mahdoton omaksua ei-akateemisella taustalla..! 😀)

Novexpertin tutkijatiimin oivalluksia sarjaa kehittäessä oli, että hidastamalla solujen prosesseja, vähenee myös virheellisten solujen määrä. Ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen vaikuttaa enemmän solujen laatu kuin määrä. Novexpertin innovaation mukaan: kun vähennetään virheellisten solujen määrää, hidastetaan ihon ikääntymisen merkkejä tehokkaammin, kuin jos buustataan solujen tuotantoa pyrkimättä vaikuttamaan virheellisten (uusien) solujen syntymiseen.

Ahh, tämä on niin mielenkiintoista, mutta vähän turhankin monimutkainen asia avattavaksi blogipostauksen formaatissa. Yksinkertaistettuna: Pro-Collagen-sarjan päätähti, Novexpertin itse kehittämä ja patentoitu Novaxyline-yhdiste, vaikuttaa soluprosesseihin vähentämällä solunjakautumisessa syntyviä virheitä sekä buustaamalla autofagiaa, eli solujen omaa kierrätys- ja puhdistusmekanismia, jonka kautta vanhat ja vioittuneet ihosolut poistetaan kuormittamasta systeemiä.

Kosmetiikka on kaikessa pinnallisuudessaan välillä todella sivistävää 😍, ja oli supermielenkiintoista oppia Pro-Collagen-sarjan myötä erityisesti autofagiasta. Tämä solujen oma korjausmekanismi löydettiin niinkin hiljattain kuin vuonna 2016, ja löydöksen tehnyt japanilainen tutkija Yoshinoro Ohsumi palkittiin Nobelilla.

Ylen artikkelista viiden vuoden takaa luin, että Ohsumin löydökset ”tuovat ennen pitkää uutta myös ikääntymistutkimukseen.” (Jep, perehdyin aiheeseen myös Novexpertin koulutuksen tuolla puolen.. :D)

”Mekanismi puhdistaa solujen ylikuormaa. Mitä pidempään tämä mekanismi saadaan pysymään aktiivisena, sitä pidempään ikääntymistä pystytään pidentämään.”

Jep. Ja nyt autofagiaan liittyvät löydökset näkyvät Novexpertin ihonhoitotuotteiden teknologiassa.

ANTIOKSIDANTTEJA JA AMINOHAPPOJA

Novaxyline on Pro-Collagen-tuotteiden pääaktiiviaine, mutta tuotteissa on myös aimo annos muita hyviksiä erityisesti antioksidanttien muodossa; granaattiomenan uutetta, vihreää teetä, maarianohdaketta, parsakaaliuutetta, olkikukan uutetta, vihreää ja ruskeaa levää sekä fytiinihappoa. Novaxyline-yhdiste, joka pohjautuu sokeriin ja levään, on itsessäänkin antioksidanttinen.

Aminohappojen jengistä mukana on alaniinia ja l-arginiinia, jotka ehkäisevät glykaatiota ja suojaavat kantasoluja.

Tottakai voiteissa on myös kosteuttavia aineita, kuten hyaluronihappoa, aloe veraa, glyserolia ja trehaloosia :)

Pro-Collagen? Eli mikä ainesosa sitten vaikuttaa kollageeniin? Se on ruskea leväyhdiste.

Sarjassa on kolme tuotetta, tai oikeastaan kaksi: kasvovoide ja silmänympärysvoide. Kasvovoiteesta on Novexpertille tuttuun tapaan kaksi koostumusta.

FLUID – normaalille iholle, rasvapitoisuus 15%.

CREAM – kuivalle iholle, rasvapitoisuus 23%.

Hinta: 39,95€ / 40 ml. (Tällä hetkellä Joliella -30% alennuksessa: Fluid 28€ ja Cream 28 €. Kampanja voimassa 23.5. asti. Kaikki Novexpert-tuotteet -30%. 🙂)

Kummassakin koostumuksessa on samat, vaikuttavat (yllä luetellut) anti-age-aktiiviaineet, vain rasvojen osuus on erilainen. Kevyemmässä Fluid-voiteessa on auringonkukansiemenöljyä, Cream-voiteessa lisäksi sheavoita, makadamiansiemenöljyä ja skvalaania. Kumpikin voide on ohut ja levittyy miellyttävästi ja notkeasti, Cream vain jättää selvästi hoidetumman pinnan ihoon.

Pro-Collagen-silmänympärysvoiteessa on kevyt valoaheijastava efekti. Sävy voi näyttää ennen iholle levittämistä todella hohtavalta, mutta sitä se ei ole, vaan tulos on hienovarainen. Täyteläisyystasoltaan silmänympärysvoide on kevyt ja vähärasvainen. Se imeytyy hetkessä ja sisältää sarjan signature-ainesosien lisäksi myös ihoa välittömästi napakoittavaa baobab-uutetta.

Hinta: 36,50€ / 15 ml. (Jolien kamppiksessa 25,90€ 23.5. asti.)

(Jos saan esittää Novexpertille toiveen, toivoisin sarjaan täyteläisempää ja pehmentävämpää silmänympärysvoidetta.🙏🏻)

Ja lopuksi tuoksusta; Pro-Collagen-kasvovoiteissa on hyvin novexpertmainen pehmeän makea tuoksu, jopa hieman jälkiruokamainen. Silmänympärysvoiteessa tuoksu on paljon miedompi. Tuoksut ovat hypoallergeenisia.

Miltäs kuulostaa? :) Meneekö ”autofaagit” yli hilseen..? Jos solubiologian tunnit ovat jääneet väliin, voi Novexpertin anti-age-tuotteet nähdä vain lempeänä, antioksidanttisena vaihtoehtona ihoa potentiaalisesti ärsyttävämmille, happo- tai retinoliteknologian sisältäville anti-age-voiteille, jotka eivät sovi kaikille. Novexpertin tuotteet on formuloitu sopimaan herkälle iholle sekä imettäville ja raskaana oleville. Ne ovat vegaanisia ja Ecocert-sertifioituja.

Aiemmat Novexpert-sarjaesittelyni:

Hyaluronic Acid – täytettä ja intensiivistä kosteutta väsähtäneelle, veltolle ja kosteusköyhälle iholle
C-Vitamiini – antioksidanttista ja heleyttävää hoitoa samealle ja tukkoiselle iholle
Trio-Zinc – syväpuhdistavaa anti-age-hoitoa aikuiselle epäpuhtaalle iholle
Magnesium – hellää ja rauhoittavaa hoitoa herkälle ja kuivalle iholle

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoitotuotteet
Kommentit (25)
 1. Tosi jännää, että autofagiaa hyödynnetään sarjassa! Hitsi, kun olisi päässyt mukaan koulutukseen…! Ja kerrankin sarja, joka heti kättelyssä ilmoittaa sopivansa myös raskaana oleville.🌸

  1. ☺️

   (…paneudun sun yksäriin myöhemmin tänään :))

 2. Hei satuitkin juuri kirjoittamaan Novexpertistä, kun mulla ollut mielessä muutama kysymys koskien C-vitamiiniseerumia. Ja kiitos tämän sarjan esittelystä, olen jo yhden tuotteen sarjasta ottanut käyttöön.

  Eli olen ymmärtänyt, että tätä c-vitamiiniseerumia voi tai jopa suositellaan käyttämään kesällä auringon haittavaikutusten takia. Itselläni on kuitenkin iskostunut jostain mieleen, että c-vitamiini ei sovi auringon kanssa (herkistää, aiheuttaa maksaläiskiä tms.) tai että sen käyttö vaalentaa ihoa (en halua rusketuksesta kuitenkaan täysin eroon :D).

  Seerumin yhteydessä kuitenkin taidettiin mainita, että on sellainen koostumus, että tuotetta voi käyttää auringon yhteydessä tms. Ajattelin nyt kysyä kokemuksia ja tietoa sinulta. Oletko käyttänyt seerumia jatkuvasti, vain kesällä/talvella, kuuriluontoisesti? Mietin nyt uskallanko avata putelin vai jätänkö syksyyn, meneekö tuote miten nopeasti vanhaksi? Kiitos :)

  P.S Myöhästyin totaalisesti Luonnonkosmetiikkapäiviltä mutta kerkesin bongata tämän putelin sunnuntaina ja löysin sen sattumalta vielä edullisemmin muualta(!)

  1. Hei Iines,

   Aloitan kertomalla, että Novexpertin C-vitamiiniseerumia voi huoletta käyttää aamuin illoin ympäri vuoden, myös kesällä :) Se ei herkistä ihoa auringolle. Päinvastoin, C-vitamiini auttaa korjaamaan ihon valovaurioita sekä antaa myös jonkin verran suojaa UV-säteilyn haittoja vastaan (ei kuitenkaan samalla lailla kuin aurinkovoiteet).

   C-vitamiiniseerumeihin usein liitetty huoli valoherkistävyydestä liittyy eri C-vitamiiniyhdisteiden vaatimaan pH-arvoon. Jotkin C-vitamiiniseerumit on formuloitu niin alhaisen pH:n tasolle, että hapan pH aiheuttaa ihon valoherkkyyden. Itse C-vitamiini ei siis herkistä ihoa UV-säteilylle, vaan tuotteen alhainen pH tekee sen.

   Novexpertin C-vitamiinibuusterissa on käytetty innovatiivista ja erittäin stabiilia C-vitamiiniyhdistettä, joka ei vadi superalhaista pH-tasoa vaikuttaakseen. Näin ollen sitä on täysin turvallista, ja jopa rohkaistavaa, käyttää kesällä :)

   Eli avaan ihmeessä putelisi! ☺️

   1. Olipa selkeä selitys, nyt ehkä jää munkin muistikeskukseen tämä kuvio :D Oon siis kans jostain syystä jääny epäselvään tilaan tuon c-vitamiinin ja auringon yhdistelmästä.

    Mutta lisäkysymys, mistäs kuluttaja tuon sitten tunnistaa, että kumpaan ph-luokkaan tuote kuuluu? Esim se uusi L300 c-vitamiinvoide?

    1. Valitettavasti kuluttaja ei sitä voi tunnistaakaan 😔 Tässä on vain lähtökohtaisesti luotettava valmistajan antamiin käyttöohjeisiin. Jos tuotteen käyttöohjeissa neuvotaan suojaamaan iho UV-suojatuotteella käytön jälkeen, kyseessä on todennäköisesti alhaisen pH:n tuote, jos ohjeissa ei ole mainintaa UV-suojatuotteesta, voi olettaa, että koostumus ei herkistä ihoa auringonvalolle.

     ”Vakavastiotettavat” valmistajat ilmaisevat tuotetiedoissa selkeästi, tuleeko iho suojata UV-säteilyltä tuotteen käytön jälkeen, ja voiko tuotetta käyttää vapaasti aamuin/illoin. :)

     Olen itse siinä käsityksessä, että ainakin puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo (incinimi L-ascorbic acid tai pelkkä ascorbic acid) vaatii happaman ympäristön toimiakseen, joten jos käytän askorbiinihappoon perustuvaa tuotetta, suojaan kyllä ihon aurinkosuojavoiteella käytön yhteydessä. :) Moni C-vitamiinijohdannainen taas ymmärrykseni mukaan ei vaadi yhtä hapanta ympäristöä.

     Mielestäni L300-sarjan C-vitamiinituotteiden käyttöohjeissa ei mainita ihon suojaamista auringolta käytön yhteydessä. En löydä Googlellakaan mainintaa, että L300-sarjassa käytetty askorbyyliglukosidi, tai sitä sisältävät tuotteet, vaatisivat UV-suojan käyttöä.

     1. Olen itsekin miettinyt tuota. Kiitos kun kerroit, että auringolta suojautuminen liittyy nimenomaan c-vitamiiniin. Hyvä tietää, että se liittyy itse voiteeseen ja c-vitamiinin mahdolliseen stabiloimistarpeeseen. The Ordinaryn Askorbyyliglukosidituotteen ph-arvo on näköjään 6-7, joten se lienee emäksisempi kuin iho on perus-ph, eli lienee turvallinen auringossa. :)

      1. The Ordinaryn Askorbyyliglukosidituotteen ph-arvo on näköjään 6-7, joten se lienee emäksisempi kuin iho on perus-ph, eli lienee turvallinen auringossa. :)

       Siltä kuulostaa :) 👍

       1. Taas kerran huomaan, että kannattaa lukea karkkipäivän kommentteja. Käyttämäni Skin treatin c-vitamiiniseerumi ilmoittaa ph-arvokseen 6,7. Enpä olisi tätäkään osannut ajatella ilman blogiasi. Tosin kyllä suojaan ihon auringolta joka tapauksessa, etenkin näin keväällä/kesällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *