Novexpert ja kesäihonhoito – miksi Novexpertilla ei ole aurinkosuojatuotteita?

Tänään tarjolla kesäihonhoitoa ihanan ranskalaisen tiedenörttisarjamme Novexpertin hengessä. Luvassa on mm. hieman erilainen näkökulma auringolta suojautumiseen..!

Disclaimer: olen töissä Novexpertin maahantuojalla.

Kosteutus, antioksidantit ja aurinkosuoja ovat kesäihonhoidon kolme avainsanaa. Aurinkovoidetta käyttäessä myös asianmukainen puhdistus. Mineraaliaurinkovoiteiden poistossa öljypuhdistaja on aivan ehdoton, mutta myös kemiallinen aurinkosuoja, etenkin vedenkestävä, irtoaa parhaiten öljypohjaisella putsarilla.

NOVEXPERT JA AURINKOVOITEET

”Miksei Novexpertilla ole aurinkosuojallisia tuotteita?” Kysymys, jonka kuulee usein erityisesti kesäaikaan. Novexpert on erikoistunut ikääntyneen ihon hoitoon, ja UV-säteilyltä suojautuminen on tunnetusti kaikkein tehokkain anti-age-toimenpide jonka iholleen voi tehdä. Novexpertilla ollaan tästä samaa mieltä. Aurinkovoiteiden sijaan Novexpertin näkemys ja suositus on, ettei auringossa kannattaisi ylipäänsä oleskella pitkiä aikoja. Aurinkosuojatuotteet voivat antaa ihmiselle vääränlaisen luottamuksen siihen, että auringossa voi UV-suojavoiteiden ansiosta oleskella turvallisesti pidempään, eikä Novexpert halua rohkaista asiakkaitaan aurinkoaltistukselle.

Novexpert on lääkärien ja tutkijoiden kehittämä sarja, ja voi todeta, että brändin suhtautuminen ihon terveyteen ja kosmetiikassa käytettyihin kemikaaleihin on poikkeuksellisen tiukka. Aihe, josta olen kirjoittanut aikaisemminkin. Novexpert ei tee kompromisseja, ja joskus nämä kompromissit saattavat näyttäytyä kaupallisessa mielessä erikoisina. SPF-voide olisi kaupallisesti perusteltu tuote, mutta Novexpert tekee tieteellisen vakaumuksensa pohjalta myös epäkaupallisiksi nähtäviä valintoja. Aurinkovoiteettomuus on yksi niistä.

Aurinkovoiteiden kemikaaleihin liittyy paljon kyseenalaisuuksia, ja kemialliset (orgaaniset) UV-suojafiltterit ovat luonnonkosmetiikkasarjalle jo valmiiksi poissuljettuja. Myös fysikaalisiin eli mineraalifilttereihin liittyy riskitekijöitä, ja vaikka nämä riskit liittyvät käytännössä nanokokoisiin partikkeleihin (joita ei ole pakko käyttää), jo riskin olemassaolo on Novexpertin kaltaiselle sarjalle riittävä syy olla formuloimatta tuotteita tällaisilla ainesosilla.

AURINGOSSA EI OLE SYYTÄ OLESKELLA KUIN LYHYITÄ AIKOJA

Novexpertin kanta puhtaasti ihon terveyden näkökulmasta on, että auringossa voi oleskella lyhyitä aikoja (alle 20 minuuttia) ilman UV-suojatuotteita, jotta iho muodostaa D-vitamiinia. Pidempää altistusta tulee välttää. Jos auringossa kuitenkin oleillaan yli 20 minuuttia, silloin UV-suojavoiteen käyttö on perusteltua. Tällöin Novexpert suosittaa fysikaalista suojaa, vailla nanopartikkeleita.

(Huom: useimmat luonnonkosmetiikkasarjat eivät käytä nanopartikkeleita aurinkosuojatuotteissaan, mutta on myös sellaisia, jotka käyttävät. Kannattaa aina lukea tuoteseloste, nano-partikkelit tulee EU:n lainsäädännön mukaan mainita pakkauksessa.) 

En pidä liioiteltuna kutsua Novexpertin asennetta aurinkosuojatuotteita kohtaan todellakin ultimaattiseksi tiedenörtteilyksi. En tunne toista sarjaa, jossa  tuotekehitystä ohjaisi yhtä vahvasti kosmetiikan kemikaalien pedanttisen tarkka turvallisuusarviointi. Vaikka itsekin ihmettelen joitain Novexpertin valintoja, tietynlainen epäkaupallisuus on minusta virkistävää ja ihailen brändin uskollisuutta arvoilleen.

KOSTEUTUS

Novexpertin kolme tehokkainta tuotetta ihon kosteutukseen ovat tässä – ja nyt puhutaan nimenomaan vesikosteutuksesta ja humektanteista. Kesällä iho janoaa ennen kaikkea vesikosteutta, joten pidä huoli ystäväsi kosteusvarastoista. Kosteutta on tarjolla myös korkeamman ilmankosteuden muodossa, ja kun syötät ihollesi tehokkaita humektantteja, iho pystyy hyödyntämään ilmankosteuden parhaiten.  💦

HYALURONIC ACID SMOOTHING TONING MIST – erittäin kevyen ja vesinäisen tuntuinen hyaluronihapposuihke sisältää keski- ja matalakokoista hyaluronihappoa, aloe veraa, adenosiinia, riboosia ja fermentoitua maitohappobakteeria. Vaikutus: kosteuttava ja ikääntymisen merkkejä ehkäisevä. Ei jätä iholle monille humektanttisille tuotteille ominaista tuotetuntumaa.

BOOSTER SERUM WITH HYALURONIC ACID – Novexpertin tähtituote, se Kaikkein Kosteuttavin Seerumi. Uudistetussa koostumuksessa hyaluronihapon määrä on kaksinkertaistettu ja seerumi sisältää nyt 3,2% hyaluronihappoa. Vaikutus: kosteuttava, silottava ja kollageenin tuotantoa stimuloiva.

HYALURONIC ACID REPULP GEL – jos koet sarjan seerumin olevan sinulle vielä liian ”anti-age”, kokeile Repulp-geeliä! Tämä öljytön ja todella miellyttävän tuntuinen kosteuttaja sisältää hyaluronihapon lisäksi korkean pitoisuuden antioksidanttista ruskolevää (💎💯). Ruskolevän sisältämä fukoksantiini suojaa ihoa valovaurioilta ja on superhyvä antioksidantti iholle kesäaikaan.

TRIO-ZINC FLUID JA GEL

Jos tykkäät käyttää ihollasi myös voidetta, tärppini Novexpertin tuotteista kesäaikaan on Trio-Zinc -linjan Fluid. Saman sarjan geeli on loistava vaihtoehto yllä esitellylle Repulp-geelille, kun iholla on epäpuhtauksia.

Trio-Zinc Fluid sisältää vain 5% öljyjä ja on kaikkein ohuin ja kevyin Novexpertin emulsioista. Vaikka Trio-Zinc -linja on kehitetty ennen kaikkea rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, tuotteet ovat myös vahvasti anti-age-vaikutteisia ja erityisesti Fluid sopii mielestäni loistavasti kesäkosteuttajaksi kenelle tahansa aikuiseen ikään ehtineelle. :) (Ei ole liian ”vahva” parikymppisellekään.)

Trio-Zinc Fluid sisältää mm. ihoa uudistavaa bakuchiolia, rauhoittavaa bisabololia, antibakteerista sinkkiä ja pigmenttimuutoksia vaalentavaa ja hillitsevää merinarsissia. Hyviä ainesosia mille tahansa iholle, ja kevyt koostumus on aivan ihanteellinen kesäaikaan.

CARAMEL CREAM

Sävytetty kasvovoide Caramel Cream on Novexpertin erikoisuus. Se on loistava tuote, mutta nykypäivän SPF-voittoisessa BB-voidebuumissa jäänyt vähän piiloon.

Caramel Cream on meikki- ja ihonhoito-ominaisuuden yhdistävä hybridituote ja edustaa tyypiltään klassista sävytettyä kasvovoidetta – mutta tietysti kera Novexpert-extran. Caramel Cream kuuluu Novexpertin vanhimpiin tuotteisiin ja on ajalta, jolloin brändi keskittyi vielä täysin anti-age-tuotteisiin, ja niinpä voide onkin formuloitu kera kaikkien mahdollisten anti-age-herkkujen.

Caramel Creamin vaikuttava kosteuttavien, antioksidanttisten ja ikääntymisen merkkejä hidastavien ainesosien buffet sisältää hyaluronihappoa, ruskolevää, vihreää teetä, granaattiomenan siemenuutetta, aloe veraa, kahviuutetta, maarianohdaketta, iltahelokkia, parsakaaliuutetta, ksylitolia ja inositolia. Voidekoostumus on ihastuttavan kevyt ja öljyjä voiteessa on vain 8%, tehden Caramel Creamista miellyttävän vaihtoehdon kesäiholle.

Kasvoilla Novexpertin Caramel Cream sävyssä Golden, johon sekoitettu Kjaer Weisin kuultoa antavaa primeria.

Novexpert markkinoi tuotetta ”terveellisenä” vaihtoehtona päivetykselle, ja Caramel Creamin sävytetty koostumus tuokin iholle kevyesti päivettyneen healthy glow -vaikutelman. Voide ei kuitenkaan sisällä DHA:ta eli itseruskettavaa ainesosaa, vaan sävy tulee mineraalipigmenteistä.

Sävy Ivory sopii vaalealle iholle ja Golden medium-sävyiselle, helposti päivettyvälle iholle. Vaaleankin sävyn on siis tarkoitus tuoda iholle kevyt sun-kissed look, mutta hyvin hienovarainen sellainen. Minun kesäiholleni sävy Golden sopii ”kuin nenä päähän”. Se vastaa kutakuinkin täydellisesti rusketukseni sävyä.

Caramel Creamin sävy on hyvin läpikuultava eikä peitä ihoa. ⁠

ANTIOKSIDANTIT

Novexpertilla on valikoimassaan kaksi fantastista antioksidanttituotetta, joista toinen on suihke, toinen seerumi. Ilokseni voin kertoa, että sarjaan liittyy myöhemmin tänä vuonna aivan uusia antioksidanttituotteita, jotka ammentavat tehonsa vihreästä teestä..! Niistä lisää sitten kun on niiden aika, tässä tämän hetken tärpit:

MAGNESIUM MIST – Novexpertin suosituin tuote Suomessa, tämä superedullinen, supersimppeli ja supertehokas tuote on maineensa veroinen. Kuolleenmeren mineraalirikasta vettä sisältävä hienojakoinen suihke lataa kasvoillesi korkean pitoisuuden magnesiumia, joka kosteuttaa, rauhoittaa ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja ilmansaasteilta. Magnesium on osa ihon luontaista kosteustekijää NMF:ää, minkä lisäksi se on vahvasti antioksidanttinen. Tuote on hajusteeton ja iholla niin olemattoman tuntuinen kuin olla voi.

Magnesium Mist on suositukseni #1 heille, jotka etsivät kasvosuihketta, joka ei todellakaan tunnu iholla miltään.

BOOSTER WITH VITAMIN C

Täällä tämä oranssi sankari jälleen lymyää..!

C-vitamiini on erityisen hyvä antioksidantti aurinkoiseen vuodenaikaan, sillä UV-säteiden rasitusta neutraloivan vaikutuksensa ohella C-vitamiinilla on kyky korjata ihon valovaurioita. Novexpertin seerumi sisältää stabiilin C-vitamiiniyhdisteen 25% pitoisuudella. Antioksidanttinen vaikutus kestää iholla jopa 8 tuntia mikä on hyvin poikkeuksellista antioksidanttien maailmassa. Novexpertin C-vitamiiniseerumi ei herkistä ihoa auringonvalolle ja voit käyttää sitä aamuin illoin.

C-vitamiinin ohella seerumin antioksidanttitiimiin kuuluvat ruskolevä, beetakaroteeni ja E-vitamiini.

NAAMIOT

Jaan vielä tehokosteutus-vinkin iholle, joka syystä tai toisesta on altistunut erityisen paljon auringolle. Vaikka vesikosteutus on kesän ykkönen, iho voi pitkäkestoisessa tai voimakkaassa aurinkoaltistuksessa kuivua niin, että sen hydrolipidi-kerros kaipaa järeämpää apua palautuakseen.

Novexpertilla on kaksi superkosteuttavaa SOS-naamiota, jotka toimivat hiukan eri tavoin.

HYALURONIC ACID REPULP MASK sopii normaalille ja tilapäisesti kosteusköyhälle iholle, joka on kuivunut esimerkiksi sääolosuhteiden seurauksena. Vaikutusmekanismi nojaa humektantteihin, antioksidantteihin sekä tarkoin valittuun joukkoon kosteuttavia ja vitamiinipitoisia öljyjä. Naamio palauttaa iholle auringon ”riistämiä”, ihon suojabarriääriä tukevia aineita.

OMEGA ULTRA-NOURISHING SOS MASK sopii kuivalle ja erittäin kuivalle iholle, jolla on taipumusta kuivuuteen vuoden ympäri. Kuivalta iholta puuttuu kroonisesti iholle tärkeitä lipidejä kuten omega-rasvahappoja, ja Omega-naamio palauttaa iholle juuri näitä rasvoja. Mukana on Novexpertille ominaisesti myös joukko tehokkaita antioksidantteja, mutta tässä naamiossa humektantit ovat pienemmässä roolissa kuin Repulp-naamiossa.

PUHDISTUS

Viimeisenä kesäisen ihonpuhdistuksen klassikko, tässä vaiheessa jo varmaan kaikkien tuntema öljypuhdistus. Käytit sitten mineraaliaurinkovoiteita tai ”kemiallisia”, öljyputsari on aina tehokkain väline niiden poistoon iholta, mutta mineraaliaurinkosuojan kanssa aivan ehdoton.

Novexpertin Cleansing Oil With 5 Omegas on täyteläinen, erittäin hyvin vedenkestäviä voiteita (kuten myös kestävää meikkiä) irrottava puhdistusöljy. Se on ns. semiemulgoituvaa tyyppiä, eli emulgoituu veden kanssa, mutta jättää iholle kuitenkin jonkin verran öljyjä. Tämä on tarkoituksenmukaista, sillä tuote on formuloitu myös hoitotuotteeksi.

Jos et halua puhdistusöljyn jättävän ihollesi hoitavia öljyjä, tee kaksoispuhdistus, ja pese iho öljyn jälkeen vaahtoavalla putsarilla.

*

Mitenkäs teidän kesäihonne voi? ☺️ Ovatko edellisen kesäihonhoito-postaukseni vinkit olleet käytössä? 

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (26)
 1. Heippa, nyt kun alkoi lämpöiset kelit ni mun iho räjähti ihan totaalisesti. On semmosta tukkeumaa, kunnon ihonalaisia patteja ja ruusufinniin kuuluvia pienenpieniä ”mätäpäitä” Kasvot ja kaula täynnä. Mulla ollut laponien puhdistusmaito,carifying seerumi ja kasvovoide. Kasvovesi ekopharman vadelma tai erisan+. Mut nyt tämä combo+ LPR:n aurinkorasva on liikaa ja iho on semmonen voideltu öljyinen kiiltävä lätty (talvella tosi kuiva ja laponiet käy mahtavasti!) Öljyputsari jo löytyykin mut oisko toi HYALURONIC ACID SMOOTHING TONING MIST ja sinkkisarjan fluid tähän hetkeen hyvät? Vai mist ja seerumi. Kiitti jos ehdit vastata

  1. Moikka Anna! Jos ihosi kiiltelee voimakkaasti, suosittelen ehdottomasti Trio-Zinc-sarjan Mistiä:

   https://naturalgoodscompany.com/tuote/novexpert-trio-zinc-face-mist-kasvosuihke-150ml-2/

   Ihosi tila kuulostaa siltä, että kohdistaisin hoidon ensisijaisesti tulehtuneiden pattien ja finnien rauhoittamiseen. Novexpertin Trio-Zinc-linjan tuotteet auttavat tässä ensisijaisesti ja rauhoittavan Magnesium-linjan tuotteet sopivat myös tukemaan hoitoa. Mä unohtaisin tässä vaiheessa hyaluronihappotuotteet ja käyttäisin Trio-Zinc Mistiä hillitsemään kiiltelyä ja Magnesium Mistiä kosteuttamaan, sen tuoma kosteus sopii sun tilanteessa hyaluronihappo-suihketta paremmin. (Voit käyttää Trio-Zinc- ja Magnesium -suihkeita myös päällekkäin.)

   Novexpertiltä kokeilisin siis settiä Trio-Zinc Mist, Trio-Zinc Gel, Magnesium Mist ja Trio-Zinc Express Blemish Care. Magnesium-linjan Detox Clay Mask saattaisi myös sopia; se syväpuhdistaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Ihonalaisiin tukkeumiin sopisi myös Trio-Zinc-linjan yökuorinta Peeling Night Lotion, mutta en ole ihan varma sopiiko se rosacea-iholle.

 2. Trio-Zinc -fluid! Leuka puski täyteen näppyjä heti aurinkovoide- ja hikikauden alkaessa. Kaapista käyttöön tuo fluidi, joka tekee IHMEITÄ yön aikana! Kaikki pienet näpyt/tukkeumat häviävät yhdessä yössä. Myös isommat, kipeät kohoumat lannistuvat. Aamulla ei edes muista illan epätoivoista tunnelmaa, eikä tule myöskään törkkineeksi näppyjä. Jaa miksikö? No siksi kun niitä ei ole! 🥳🍾

  1. 😍👍🎉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *