Jälkkärin tuoksuista laatuluonnonkosmetiikkaa – esittelyssä Novexpert C-vitamiini-tuotteet

* Sis. mainoslinkkejä

Novexpert – tämä ”outo” brändi joka ei ole iskenyt Suomessa suuren yleisön tietoisuuteen.

Onko se normikosmetiikkaa?
– Varmaankin, ainakin näyttää siltä!
Vai onko se luonnonkosmetiikkaa..? Siinähän lukee 100% natural..?
– Ei kai, eihän noissa näy mitään sertifikaattiakaan…


Novexpert on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa (Ecocert), ja erittäin laadukasta sellaista. Sarja on kotoisin Ranskasta ja sen on kehittänyt joukko ikääntyvän ihon hoitoon erikoistuneita tutkijasetiä ja tohtoreita.

Esittelin Novexpertin kaksi vuotta sitten otsikolla ”Piiloon jäänyt vihreä anti-age-sankari”, ja sitä se vähän edelleen on, siis piiloon jäänyttä. (Sarjassa on muuten nykyään muitakin kuin anti-age-tuotteita.) Tuosta postauksesta voi halutessaan käydä lukemassa enemmän Novexpertin tarinasta ja sedistä tuotekehityksen takana. Ihan nimekästä, vakuuttavaa porukkaa.

NOVEXPERTIN TÄRKEIMMÄT SPEKSIT sinulle, jota tieteellinen diipadaapa ei niin kiinnosta:

 • Moderni luonnonkosmetiikkasarja
 • Korkeat pitoisuudet oikeasti vaikuttavia, tutkittuja aktiiviainesosia
 • Tuotteet ovat koostumuksiltaan kuin normikosmetiikkaa, hyvä sarja henkilölle joka haluaisi siirtyä luonnollisempaan kosmetiikkaan mutta on ollut aiemmin pettynyt koostumuksiin
 • Jälkiruokamainen tuoksumaailma (tämä varmasti jakaa mielipiteitä, minä kuulun niihin jotka tykkää! Tuoksut ovat makeita mutteivat imeliä)

Tänään esittelen Novexpertin C-vitamiini-sarjan, jonka seerumi on kuulunut suosikkeihini siitä saakka kun sen ensi kerran hyppysiini sain. Olen saanut Novexpertin tuotteet töistä.

Natural Goods Companylla on parhaillaan menossa kuun loppuun jatkuva ”lähes kaikki tuotteet -15% kamppis”, ja laitoin postauksen hintatietoihin NGC:n normi- sekä alehinnat.

Haluan muuten läpinäkyvyyden nimissä kertoa, että kun kirjoitan Karkkipäivässä töistä saamistani tuotteista, minulla on edelleen vapaus kirjoittaa niistä mitä haluan, oma rehellinen kokemukseni.

Transmerilla on sama rehellisyyteen pohjautuva ajatusmaailma kuin Nordic Health Systemsillä, mitä arvostan suuresti. Valitsen itse mistä oman taloni tuotteista haluan kirjoittaa, eikä sisältöön puututa. Arvelen tämän olevan useimmille blogini vakituisille lukijoille selvää, mutta selvyyden vuoksi halusin tuoda sen vielä esiin. :)

* EXPRESS RADIANT -PUHDISTUSVAAHTO

19,90€ / 150 ml (nyt 16,92€)

❤️ SUOSIKKI ❤️

Ahh, miten ihana puhdistusvaahto..! Olen hulluna kimmoisiin, liukkaasti vaahtoaviin pumppuvaahtoihin (kutsun näitä ’pumppuvaahdoiksi’ erona ei-pumpattaviin, veden kanssa vaahtoa muodostaviin vaahtoputsareihin), ja tämä kuuluu sen kategorian aateliin..!

Vaahto on erittäin täyteläistä ja hyvin koossapysyvää, ei hajoa ja lässähdä iholla nesteeksi kuten jotkut vähemmän ”kiinteät” pumppuvaahdot tekevät. Putsarissa on Novexpertille tyypillinen makea, jälkkärivanukkaan tai kreemin mieleen tuova tuoksu – C-vitamiinsarjan ollessa kyseessä tuoksu on sitruksisen hedelmäinen.

Express Radiant -putsaria voi käyttää kahdella tapaa; joko normaalisti pyörittelemällä vaahtoa kostealla iholla kunnes meikki ja lika on irronnut, tai jättämällä vaahdon ensin iholle vaikuttamaan 20 sekunnin ajaksi, jolloin glukonolaktoni (PHA-happo) ehtii lempeästi kuoria ihoa, ja sen jälkeen voi pyöritellä meikin ja lian irti ja huuhtoa.

Puhdistusvaahto on sulfaatiton. Se sopii kaikille ihotyypeille mutta erityisesti samealle ja epäpuhtaalle (koska kuoriva ja kirkastava vaikutus..!)

* BOOSTER À LA VITAMINE C -SEERUMI

49,90€ / 30 ml (nyt 42,42€)

❤️ SUOSIKKI ❤️

Novexpertin stabiili c-vitamiiniseerumi sisältää peräti 25% pitoisuuden c-vitamiinia. Tykkään ihan kaikesta tässä seerumissa; ihanan tuntuisesta koostumuksesta (fluidimainen, tuntuu kosteuttavalta ja jättää ihon pehmeäksi, ei yhtään tahmainen), tuoksusta (hedelmäisen makea), supersuojaavasta pakkauksesta (värjätyn lasipullon sisällä seerumi on vielä vakuumipussin sisällä) sekä uskottavasta teknologiasta ja tietysti korkeasta aktiiviainepitoisuudesta.

Minulla on muitakin C-vitamiiniseerumeita (jotka esittelin tässä postauksessa), mutta muita ei oikein tee mieli käyttääkään koska Novexpert on niin miellyttävän tuntuista.

Intoilin muuten jo kaksi vuotta sitten Novexpertin Ranskan sivun perusteellisesta informaatiosta, ja nyt sivut on päivitetty vieläkin helppolukuisemmiksi ja informaatioltaan selkeämmiksi.

Me numeronisset ja kosmetiikkanörtit ilahdumme, kun jokaisen tuotteen yhteydessä kerrotaan tuotteen koostumus eri faasien pitoisuuksineen – kuinka suuri osa tuotteesta on vettä, kuinka paljon öljyjä, vaikuttavia & hoitavia aineita sekä rakenteeseen vaikuttavia teknisiä ainesosia. Klikkaamalla faasia (’Assets’ tarkoittaa ihoa hoitavia aineita) avautuu lista ainesosista, joista ”faasi” koostuu.

Yhdellä silmäyksellä pystyy siis näkemään, kuinka suuri osa pullon sisällöstä on ihoa hoitavia aineita ja kuinka suuri osa teknisiä ainesosia. Veden pitoisuus ei muuten kerro suoraan koostumuksen nestemäisyydestä, vaikka näin voisi ajatella – esimerkiksi putsarissa on vähemmän vettä kuin seerumissa, vaikka se on olemukseltaan nestemäisempää. Seerumissa on 53% vettä, mutta siinä on myös geeliyttäviä ainesosia jotka tekevät nesteestä paksumman kuin putsarissa.

* THE EXPERT EXFOLIATOR -KUORINTA

24,95€ / 50 ml (nyt 21,21€)

Tähän tuotteeseen tutustuin jo kaksi vuotta sitten, ja se sai aikaan sekä ihastusta että ihmetystä. Kyseessä on kaksivaikutteinen kuorinta – tyyppi, joka muuten on nykyään hyvin muodikas, eli tuotteessa yhdistyy sekä kemiallinen että mekaaninen kuorinta.

The Expert Exfoliator -tuotteessa kemiallisesta kuorinnasta vastaa PHA-happo (glukonolaktoni), mikä on hieno juttu – kuulun PHA:n faneihin ja ilahdun aina kun näen sitä käytettävän. PHA onkin ilahduttavasti yleistynyt kuluttajatuotteiden puolella viimeisen kolmen vuoden aikana. (PHA omaa AHA-hapon ominaisuuksia ja on tehokas kuorija, mutta on koostumukseltaan paljon AHAa hellävaraisempi ja sopii herkemmällekin iholle.)

Mekaanisesta kuorinnasta vastaavat pehmeät jojobarakeet sekä karkeammat aprikoosinkivirakeet. Jälkimmäinen on se valinta, jota ihmettelen, mutta ehkä tämä on vain mun henkilökohtainen (epä)mieltymysseikka.

Minusta jauhettu aprikoosinkivi ei ole se lempein kuoriva raetyyppi, ja mieluummin olisin nähnyt Novexpertin tasoisessa sarjassa jonkin vähän hienostuneemman pienempipartikkelisen mekaanisen kuorivan aineen, omiin suosikkeihini kuuluu esimerkiksi jauhettu bambu. Aprikoosinkivi sopii minusta paremmin vartalonkuorintatuotteisiin.

Voihan olla, että aprikoosi on valittu puhtaasti visuaalisen elämyksen perusteella; hedelmän kivimuruset näkyvät geelissä ja tukevat kenties osalle kuluttajista kuvaa kunnon ”scrubista” ja sitä myöten tehokkaasta tuotteesta.

* RADIANCE LIFTING EYE CONTOUR -SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

36,50€ / 15 ml (nyt 31,03€)

C-vitamiinilinjan silmänympärysvoide lupaa välitöntä liftausta silmänympärysiholle. Sillä onkin selvästi ihoa ”kiristävä”, napakoittava vaikutus. Tämän vaikutuksen saavat aikaan voiteen sisältämät kasvikumit (Acacia Senegal ja Rhizobian) sekä baobab-uute.

’Voide’ on itse asiassa väärä sana, koostumus on ohutta, geelimäistä fluidia. Myös tässä tuotteessa on makea, jälkiruokamainen tuoksu – pehmeämpi kuin C-vitamiinisarjan muissa tuotteissa.

Minulla on Lifting Eye Contouriin kahtiajakoinen suhde – samalla tykkään sen selvästi ihon pintaa napakoittavasta vaikutuksesta (sen havaitsee vaikka ei olisi lukenut tuotekuvaustakaan – joskushan luulemme havaitsevamme jotain vain, koska odotamme sitä) mutta samalla tuote ei ole minulle riittävän kosteuttava.

Meikki (kuten peiteaine ja meikkivoide) suositellaan levittämään välittömästi geelin päälle, siis jo ennen kuin geeli on täysin kuivunut, jotta napakoittava ”kalvo” ei hankaudu irti meikkiä levittäessä.

Täytyykin muuten kokeilla tätä joskus niin, että laitan alle ensin voidemaisemman, kosteuttavamman silmänympärysvoiteen ja sitten Radiance Liftingiä päälle kun toinen voide on täysin imeytynyt.

Tuote, jolla on potentiaalia piristää silmänympärysaluetta huomattavasti – mutta ei mielestäni sovi kuivalle iholle.

* THE PEELING NIGHT CREAM -YÖVOIDE

39€ / 40 ml (nyt 33,15€)

❤️ SUOSIKKI ❤️

Sokerina pohjalla miedosti kuoriva yövoide. Vaikuttavina aineina ovat PHA-happo sekä maitohappo, ja totta kai mukana on myös C-vitamiinia joka kirkastaa ihoa ja häivyttää juonteita. Kosteuttavaan rykmenttiin kuuluvat mm. glyseroli, aloe vera, hyaluronihappo, sheavoi, jojobaöljy sekä skvalaani.

Tätä ”tuhkimovoidetta” suositellaan käytettävän kuukauden tai kahden kuurina ennen tärkeitä juhlia tai vaikka kuvaussessiota. Kuukauden kuurilla tuotetta käytetään joka ilta, kahden kuukauden kuurilla joka toinen ilta. Oletan, että ”joka toinen ilta” -suositus koskee erittäin herkkää ihoa. Alle voi laittaa muut tavanomaiset ihonhoitorutiinin tuotteet kuten hoitonesteet ja seerumit – paitsi kuorivaa seerumia en suosittelisi.

Voide on koostumukseltaan ohutta ja geelimäisehköä. Koska en ole paksujen yövoiteiden ystävä, pidän kovasti tämän koostumuksesta. Iho tuntuu aamuisin äärimmäisen pehmeältä ja sileältä, ja kuorivan vaikutuksen, vaikka mieto onkin, kyllä tuntee.

En ole käytänyt tätä (vielä) kuurinomaisesti, mutta taidanpa tehdä niin syksyllä tai talvella ja katsoa, olisiko tällä vielä lisävaikutusta kesän tuomien pigmenttimuutosten haalistumiseen. Minulla on tänä kesänä tullut selvästi enemmän pigmenttilaikkuja kasvoihin korkeista suojakertoimista huolimatta – minulla on pigmenttiläiskiä jopa vatsassa…!

Kuinka monelle teistä Novexpert on jo tuttu merkki?

Minua vähän harmittaa, kun sarjan imago on jotenkin niin pliisu ja tuotteet tylsän näköisiä – laatu on nimittäin huikea ja koostumukset aivan ihania..!

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (40)
 1. Kylläpä kuulostaa ihanilta! Osaatko sanoa onko Express radiant puhdistusvaahdossa öljyjä? Tykkään käyttää juuri tuollaisia pumppuvaahtoja, mutta ripsipidennysten takia en voi käyttää öljyjä sisältäviä tuotteita. Siksi lemppariksi on nyt muodostunut Filorgan puhdistusvaahto.

  1. Osaatko sanoa onko Express radiant puhdistusvaahdossa öljyjä?

   Täysin öljytön! :) Kokeile ihmeessä!

 2. No näitähän on melkein pakko hankkia! Satutko tietämään, millaisia suosituksia on PHA:n ja C-vitamiinin käytöstä rosacea-iholle? Tsekkaan toki vielä lääkäriltä, mutta kosmetiikkapuolen suositukset kiinnostavat myös.:)

  1. Satutko tietämään, millaisia suosituksia on PHA:n ja C-vitamiinin käytöstä rosacea-iholle?

   Nyt on muuten todettava, että en tiedä…! Jouduin kääntymään Googlen puoleen, joten sinulla on todennäköisesti samat tiedot kuin minulla… C-vitamiinin sanotaan olevan rosacea-iholle hyväksi, koska se vahvistaa pintaverisuonia (tällaista c-vitamiinin vaikutusta en ollut kuullutkaan, mutta se tuli esiin monessa keskustelussa ja lähteessä). PHA’stakin löysin hyviä kokemuksia rosacea-ihoisilta. Mutta varmista ihmeessä lääkäriltä..!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *