Northern Exposure

Laukkua pakataan jälleen, ja huomenna lähden kohti minulle aivan uusia territorioita. Johan tuolla etelässä on reissattu tarpeeksi: Sanni goes Villi Pohjola.

kuva: eBay

Iki-ihana 90-luvun lempisarjani Villi Pohjola piirsi Alaskalle ihan omansalaiset raamit, ja Alaska on merkinnyt minulle aina vain ja ainoastaan tätä lämminhenkistä, rakastettavan hassun henkilöhahmogallerian tv-sarjaa. Alaskassa on tyhjää, Alaskassa on paljon metsää, paljon vuoria, hirviä ja karhuja. Siellä on vähän ihmisiä ja kylmää. Ei ole koskaan käynyt mielessäkään että lähtisin joskus Alaskaan. Nyt lähden.

Matka on tämän vuoden tilaisuuteni lomailla vähän äijäkullan kanssa. Oma kesäni kuluu tiiviisti työn merkeissä, ja meillä on miehen kanssa usein vaikeuksia löytää aikaa sille että pääsisi yhdessä johonkin. Kun toinen on vapaalla, toinen on töissä. Niinpä nappasin kiinni tästä tilaisuudesta. Tie vie pohjoiseen :)

”Eikä siinä vielä kaikki”…

Kuva: Erik Johnson / Unsplash

Lentoja kartoittaessani hoksasin, että jos lennämme Alaskaan Islannin kautta (eli Icelandairilla), voin pysähtyä Islannissa samaan hintaan.

Icelandair’han tarjoaa loistavaa stopover-mahdollisuutta Atlantin yli suuntautuville lennoilleen, eli samalla lipulla voi pysähtyä Islantiin ilman lisäkuluja. No, tietysti itse pysähtymisestä tulee kuluja kun majoittuu ja käyttää palveluita Islannissa, mutta lentolippu on saman hintainen :)

Kollaasin kuvat: Unsplash

Olin ihan että dang, tässähän olisi nyt oiva mahdollisuus vihdoin nähdä vähän Islantiakin. Maa on ollut ”tänne haluan matkustaa” -listallani varmasti siitä saakka kun 14-vuotiaana löysin Björkin musiikin, mutta kuten niin moni muukin itsestäänselvä reissukohde, kuten Ranska, myös Islanti on saanut odottaa todella pitkään että oikeasti matkustan sinne.

Nyt pysähdyn siellä kolmeksi yöksi. Pieni Iceland sampler. :) Miehen loma ei venynyt kattamaan tätä pätkää, joten meillä on treffit sunnuntaina Keflavikin lentokentällä :D Jatkamme siitä sitten yhdessä Anchorageen, Alaskaan.

Kuva: Roman Romanenko / Unsplash

Ai että olen innoissani! Loppujen lopuksi käyn aika harvoin uusissa maissa kun olen jumittunut noihin lempikohteisiini, joten tämä reissu saa perhoset lepattelemaan vatsassa ihan erityisellä intensiteetillä.

…ja tokihan olen jo tsekannut että Anchoragessa on Sephora ;D ^_^

Vähänkö kivaa. Päätin vähän verkostoituakin ja buukkasin treffit ihanan Islanti-bloggaaja Satu Rämön kanssa :) Emme ole Satun kanssa koskaan tavanneet emmekä tunne toisiamme, mutta olen lukenut Satun blogia ja hänen kirjoittamiaan lehtijuttuja Islannista. Ajattelin, että olisi tosi kiva tavata Satu :) Ja niin meillä on tapaaminen sovittuna Reykjavikiin.

Kollaasin kuvat: Unsplash

Peeäs

Jos joku miettii miten minulla on varaa reissata näin paljon, sillä kyllähän minä aika paljon matkustan ulkomailla, niin asiassa auttaa kaksi työtä ja tietysti priorisointi oman kulutuksen suhteen. Matkailu on ollut minulle tärkein harrastus suunnilleen siitä saakka kun olen alkanut saada kuukausirahaa teininä. Säästin ensimmäiseen omaan ulkomaanmatkaan 17-vuotiaana. Matkailuintohimon siivittämänä olen alun perin myös kouluttautunut matkailualalle <3

Tällaiseen elämäntyyliin vaikuttaa totta kai ripaus onneakin, näin ajattelen. Olen onnekas ja valtavan kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus tehdä kahta sellaista työtä jotka mahdollistavat vapaan elämäntyylin. Lähetän rakkaat terveiset Ahvenanmaan työpaikalleni <3 Kesäkuussa nähdään taas.

Kuka tykkää Villistä Pohjolasta? :)

Kommentit (44)
 1. DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMNNNNNNNNNNNNN!!!
  Jääkaappimagneetteja odottaen!

  1. Mä hoidan ^_^

 2. Ihanaa matkaa Sanni :) Meillä on viime kesän jälkeen jäänyt miehen kanssa yhteiset reissut välistä olosuhteiden pakosta, mutta josko sitä ehkä syksyllä päästäisiin jonnekin käymään yhdessä. Onneksi mies on päässyt kavereiden kanssa yhdelle sun toiselle reissulle välissä ja itelläkin on enää kolme viikkoa ennen Kreikkaa! Kreikan jälkeen odottaakin jänniä juttuja; palaan pariksi viikoksi nykyiseen työhön ja heinäkuussa onkin edessä uudet haasteet. Odotan kovasti innoissani :)

  1. Kreikan jälkeen odottaakin jänniä juttuja; palaan pariksi viikoksi nykyiseen työhön ja heinäkuussa onkin edessä uudet haasteet.

   Ooo, jännää…! Rohkenen jo vähän onnitella etukäteen, toivottavasti kuviot vievät sinua kohti sitä uudistumista ja parempaa tasapainoa elämässä joita lähdit tänä vuonna tavoittelemaan. :)

   Ja kohta on Kreikkakin, oijjoi..! Odotan niin uteliaana millaiseksi kokemus muodostuu :)

   1. Toiveissa ja odotuksissa on tosiaan ammatillinen kasvu ja uudistuminen sekä balanssi työn ja vapaa-ajan välille.

    1. Toivottavasti voit vuoden lopussa vetää vahvan CHECK-ruksin näiden kohdalle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *