Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nopeat ja simppelit

Tässä kavalkadi nopealla kädellä tehtyjä meikkejä viime viikoilta. Jos en ole erikseen miettimässä jotain tiettyä meikkiä juuri blogia varten, vaan vedän vaan aamulla perustyömeikin, niin käytän siihen n. 20 minuuttia. Mietittyyn ja kunnolla viimeisteltyyn monisävyiseen meikkiin menee tunti.

Kiiremeikin avainsana on sellaisten sävyjen välttäminen, jotka vaativat erityisen huolellista häivytystä. Häivyttämiseen saa kulumaan ihan uskomattoman paljon aikaa (jopa siihen pisteeseen että hermot menee! ^_^).

NatPeachInglot

Tässä on yksi lempisävy-yhdistelmistäni; persikkaa liikkuvalla luomella ja vaaleanpunaista luomivaossa. Meikki on nopea, sillä siinä ei ole tummia varjostuksia joiden häivyttämiseen menee aikaa. Meikkiin saa myös vaihtelua erivärisillä rajauksilla, tässä meikissä kokeilin tummaa violettia.

15112010_meikki3

Vihreä viritys. Tässä meikissä nopeuttavana tekijänä on sävymaailma; kun käyttää vain yhden värin eri sävyjä ne liukuvat toisiinsa kuin itsestään eivätkä jälleen vaadi niin pikkutarkkaa häivyttämistä. Liikkuvalla luomella vaaleanvihreää, luomivaossa pistaasinvihreää ja ulkonurkassa tummanvihreää. Rajauskin vielä metallisella vihreällä.

ShimmermossTiltSwish

Kolmen sävyn ”vertikaali” meikki. Sävyjen kerrostaminen pystysuunnassa on (ainakin minun silmissäni) helpompaa ja nopeampaa kuin vaakatasossa. Myös alaluomen paljaaksi jättäminen nopeuttaa meikkausta. Tässä meikissä kerrostettuna vihreänturkoosia, violettiin taittavaa sinistä ja vaaleanpunaista. <3

BlondeMetal

Nopean meikin klassikko; pelkkä banaanivarjostus. Koko luomella vaaleaa kultaa ja banaanivarjostus punertavalla beigellä. Toin meikkiin pikkuisen ilmettä kahden sävyn rajauksella; sisäpuolikkaalla Goshin kynä Brash Bronze ja ulkopuolikkaalla Urban Decayn Lucky.

ELBlueDahlia

Tässä esimerkki pieleen menneestä pikameikistä. Mulla oli aikaa tehdä tätä meikkiä 15 minuuttia, ja yritin sitten kuitenkin laittaa ulkonurkkaan tummansinisen varjostuksen. Wrong! Tummat varjostukset vaativat aina aikaa, enkä ehtinyt tässäkään tapauksessa häivyttää ulkonurkkaa kunnolla.

Smashbox1

Tässä on myös käytetty tummahkoa ulkonurkan varjostusta, mutta sitä ei ole nostettu luomivakoon niinkuin ylemmässä esimerkissä = vähemmään tummaa pinta-alaa, vähemmän häivytystä. Luomivakoon vetäisty punainen sävy häivyttää osaltaan tumman luomivärin ylärajaa.

Eclipse_simple

Banaanivarjostus vol. 2, tällä kertaa vihreällä.

Vielä pari extrakuvaa.

15112010_meikki2

NatPeachInglot2

15112010_meikki

Kommentit (30)

 1. rairai

  No niin! Taas hienoja meikkauksia. Oma lempparini oli tuo toisena ylhäältäpäin laskien, vihreä meikkaus.

  Uskaltaisikohan sitä itsekin vihreää kokeilla, olen ainoastaan käyttänyt oliivinvihreää rajausta muuten harmaan meikin kanssa. Pelkään että naaman punaisuus korostuisi :(

 2. Heini

  Vertikaalimeikki on tosi nätti! eikä muissakaan vikaa ole :) hih, jos mä tekisin vastaavia, eivät ne menisi ”pikameikin” kategoriaan. ;)

  Minkälaista rajaustuotetta olet käyttänyt esim. tuossa vertikaalimeikissä?

  • Sanni

   Vertikaalimeikissä on sama rajaus kuin ykkösmeikin kuvassa, eli BeYu’n nestemäinen Dip Eyeliner. Levitän sen MACin siveltimellä, en pullon omalla kömpelöllä applikaattorilla.

 3. Salla

  Hei,
  uutena lukijana minua kiinnostaa miten pohjustat luomet ennen meikkiä, löytyykö siitä jo artikkeli?
  Olisi myös hauska nähdä kuinka meikki on kestänyt, eli kuva samasta meikistä aamulla ja illalla päivän menojen jälkeen.
  Kiitos!

 4. Helen

  Olipas taas ihania meikkejä! Etenkin tuo banaanivarjostus vol 2. vihreällä :) Tosi nätti!

 5. milipili

  Hyvin samanlaisia itsekin arkena teen. Ensimmäinen on hirmu söpö ja se kolmen verikaali.

 6. Rosalie

  Vihreä viritys oli kiva, koska löysin kaappeja penkoessani vihreän luomivärin jossa on kolmea eri sävyä. Sopivuudesta itselleni en sitten tiedäkkään =)

 7. Mirssiina

  Aika hyvä sattuma, tämänpäiväinen silmämeikkini oli aika samantyylinen kui ensimmäisessä kuvassa! Itse tein meikin ”pystysuoraan” eli persikkaa luomen sisäpuolikkaalle ja punertavaa lilaa ulkonurkkaan, rajauksena musta kynä vähän smudgattuna .

  Kesällä lempiyhdistelmänä oli juurikin persikka+pinkki/vaaleanpunainen, mutta silloinkin tein meikin ”pystysuoraan” :)

 8. noora

  Hei, olisiko mahdollista, että tekisit joskus postauksen oikeanlaisesta häivytyksestä? :)

 9. Pandora

  Nuo on kaikki ihan mielettömän kivoja. Tollasia sun tyylisiä. Kolmen sävyn vertikaalista tuli ihan lumikuningatar mieleen, en tiedä miksi.

  Nyt muuten tällainen mihinkään liittymätön, minkä takia siivekästä rajausta kutsutaan myös kissamaiseksi rajaukseksi? En ole ainakaan itse kissan silmiä katsellessa huomannut niissä sellaista siipeä. Tuleeko nimi mahdollisesti siitä, että se saa silmän muodon vaikuttamaan jotenkin kissamaiselta?

  • Sanni

   Olen miettinyt/ihmetellyt ihan samaa. Kai nimitys tulee siitä, että siipirajaus tekee silmästä hieman ”vinon”, ikäänkuin sen muotoiset kuin kissa siristäisi silmiään.

 10. agenttityttö

  Ihana postaus. Voisin katsella eri silmämeikkikuvia tunnista toiseen. Odotan niin, että saan siskolta tuliaisiksi ensi sunnuntaina Diorin viisikon Mystic Smokys, että saan tehtyä vähän erisävyisiä meikkejä kun ainainen harmaa ja ruskea!!

 11. Emmi

  En tiedä onko sellaista postausta jo olemassa, saattaa ollakin, mutta olisi kiva nähdä vertailun vuoksi ”epäonnistunut” häivytys ja onnistunut häivytys, olisi varmaan ihan opettavainen :)

 12. Emmi

  No oli tuolla meikkimokissa yksi kuvakin epäonnistuneesta, mutta ei oo varsinaista vertailua samasta meikistä hyvänä ja huonona.

 13. Frozenfairy

  Sä oot ihan mielettömän taitava:)
  Ihania postauksia:)
  Jos tietäisin missä olet työssä, tulisin heti sun asiakkaaksi ja opastukseen!!

 14. Iina

  Ihanaa!! Tässä on sitten lukemista pitkäksi aikaa. Kiisos että jaksat postailla.

  OT. Tiedätkös että sivustosi on 3-5 eka linkki (Riippuu miten laskee) googlella hakusanalla ”meikki blogi”.
  Kaikki suo enemmän likkailla googlesta kaikkipäivän blogia niin sais sen ekaksi! :D

 15. syysviiru

  Kultavihreä meikki punaisella banaanilla on minusta nätti :)

 16. SaraJana

  Todella kivoja meikkejä. Mun lemppareiksi nousivat ensimmäinen (persikkaa ja violettia rajausta yhdistelevä) sekä kolmas (kolmen sävyn vertikaali). Itse en ole koskaan oppinut tekemään tuollaisia vertikaaleja meikkeä/häivytyksiä, mutta pitäisi varmaan kokeilla. Itselläkin menee normaaliin luomimeikkiin (tai pikemminkin häivytyksiin) niin kauan, että en enää arkisin jaksa edes yrittää. Mutta tuota vertikaalia pitäisikin testata, josko minäkin kokisin sen helpommaksi ja nopeammaksi. :) Kiitos jälleen vinkeistä!

 17. Charming Nails

  Mun suosikit on Kolmen sävyn “vertikaali” meikki jota täytyy kokeilla :) tykkäsin myös tumma varjostus meikistä jossa oli myös punaista.
  Tykkäsin käyttää pelkkää banaanivarjostusta mutta ei se sovi minulle. Hyviä ideoita taas, kiitos!

  Terveisin CN joka ei ole jaksanut oikein viikkoon laittaa luomiväriä ;D

 18. neitimys

  Ihana toi vaalea kulta ja banaani varjostuksella punertava beige, täytyy itekkin kokeilla kun vastaavat sävyt meikkilaatikosta löytyy (: Tällaiset meikkikuva postaukset inspiroi aina kivasti kokeilemaan jotain uutta, kiitos siis vinkeistä (:

 19. Hannak

  Millä teit toiseksi ylimmän meikin rajauksen?
  Noi on aivan suloisia :)

  • Sanni

   BeYu’n Dip Eyelinerilla.

 20. milli

  Hei! Mikä ihana, ihana blogi! Kaverin vinkkaamana eksyin tänne lueskelemaan ja tunti jos toinenkin vierähti tässä ja vieläkin jäi lukemista.

  Itse olen niin pahasti jumittanut tiettyihin väreihin ja nyt sinisilmäisenä ajattelin blogisi myötä hieman avata ajatteluani sinne persikoiden, kullan ja oranssinkin suuntaan, joiden en uskonut itselleni sopivan.

  Tässä postauksessa olen kiinnostunut tuosta nopean meikin klassikosta banaanivarjostuksella, missä vaaleaa kultaa ja punertavaa beigeä, osaatko tai osaako joku lukijoista sanoa, että keneltä löytyisi noita sävyjä (erityisen huippua olisi, jos osaa sanoa jotain perusmerkkejä, mitä voisi saada täältä meikkien peräkyliltäkin;) tai netistä tilattavia).

  • Sanni

   Vaaleaa kultaa ja beigeä luulisi löytyvän markettimeikeistäkin…. Esim. L’orealin Golden Beige on hyvä koko luomen vaalea, tosin se ei ole ihan niin kultainen kuin tuo kuvan Clarinsin luomiväri. Punertavaa beigeä en osaa lonkalta heittää, kun en muista eri merkkien valikoimia ulkoa… (muistan vain omat lempiluomivärini :P). Mutta tsekkaa esim. Nivean, Rimmelin ja Maybellinen valikoima, luulisi sieltä löytyvän.

   • milli

    Kiitos, Sanni, nopeasta vastauksesta ja vinkistä! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.