Nopea, helppo pikkujoulukampaus

Tässä helppo ja nopea idea vaikka pikkujoulujen kampaukseen. Et tarvitse tähän mitään muotoilulaitteita.

Tulin perjantaina työharjoittelupaikkaani tukka tyypilliseen tapaansa kuivan ja homssuisen näköisenä. Aamulla tukka oli vielä ollut siedettävän näköinen oltuaan yön löysällä nutturalla silottavan muotoiluvoiteen kanssa, mutta junamatkan ja sateessa kuljetun työmatkan jälkeen aamun edes-vähän-siloisempi-ja-taipuisampi look oli muisto vain.

Tältä hiukseni näyttävät aina luonnontilassaan.

Ehdotin Biodellyn Miilalle, joka on ammatiltaan kampaaja, ehtisikö hän tekemään hiuksiini jonkun nopean tukkataian. Olin myös kiinnostunut testaamaan samalla viikolla liikkeeseen tullutta uutta ammattilaistason hiustenhoito- ja muotoilusarjaa.

Off-topic / lovi-update:

Takaraivon hiusloven tilanteesta kiinnostuneet (kyllä, siitä tulee aika ajoin kyselyitä :)) voivat tuossa ylemmässä perjantai-aamun kuvassa nähdä miltä hiuslinja näyttää tällä hetkellä takaa päin. Sen jälkeen kun puolitoista vuotta sitten leikkautin tukasta reilusti pituutta lovi häivyttyi hetkellisesti lähes näkymättömiin, mutta hiusten hauraampi laatu loven alueella ei odotetustikaan ole muuttunut miksikään. Vaikka olen pitänyt hiukseni nyt lyhempinä kuin ennen ja leikkautan niitä tiheämmin, lovialueen hiukset ovat yhtä haperoiset ja kasvavat paljon ”kitukasvuisemmin” kuin muualla päässä. Myös Biodellyn Miila totesi saman asian.

Ajatuksissani siinsi pituuksien nopea silotus ja kiillotus kun heitin Miilalle ehdotukseni, mutta Miila innostuikin tekemään hiuksiini kunnon kampauksen, johon tosin kuluu vain 10 minuuttia.

 

1 Hiuksiin tehdään takaraivolle korvasta-korvaan -jakaus.

2 Hiukset kiinnitetään kahdelle ponnarille.

Ponnarit voivat olla päällekkäin tai vierekkäin, kummin haluaa. (Jakaus tehdään tietysti toisin jos ponnarit ovat vierekkäin.)

3 Ponnareista otetaan pieniä hiusosioita joiden päähän laitetaan pinni.

4 Hiusosiota kieputetaan pinnin ympärille niin että muodostuu hiussykerö. Pinni tuikataan virkkuukoukkumaisesti ponnarin tyveen hiusmassan sisään.

 

kiharanuttura

Muodostuu kaksi päällekkäistä (tai vierekkäistä) sykerö-nutturaa.

pikkujoulukampaus

5 Hiussykeröt möyhitään yhteen = rento kiharanuttura. 👌

Miila käytti kampauksessa Less Is Moren tuotteita. Kampauksen pohjalle hän suihki Proteinsprayta jonka pitäisi kosteuttaa ja tuoda aavistus rakennetta. Ponnarien hiusosiot hän käsitteli sekoituksella kiinnittävää Mascobado-geeliä ja silottavaa Lavender Smooth -voidetta.

Kampaus viimeisteltiin Timjamilakalla – josta ainakin saattoi heti todeta että sen pito on erittäin, erittäin kevyt. Mutta tuoksu on ainakin aivan ihana! ^_^

kiharanuttura

Tuli tosi kiva tukka! Ja niin nopea tehdä ilman mitään muotoilulaitteita.

Muita kampausideoita:

”Ommeltu” kiharakampaus

Rento lettinuttura

Tikapuulettikampaus

(tästä viimeisestä ei ole postauksessa tutorialia mutta tuo kampaus on mun mielestä niin hieno että laitoin sen tähän ihan vain inspiraatioksi)

*

Turun viikko oli muuten juuri niin antoisa ja inspiroiva kuin toivoinkin ja harjoittelusta on tulossa juttua blogiin ensi viikon aikana :)

kauneus hiusmallit kampaukset
Kommentit (9)
 1. Ihana paita. Mistä?

   1. Yritin muuten eilen illalla tuota kampausta. Ei tullut mitään. En tiedä, voiko siis kukaan olla minua huonompi laittamaan hiuksiaan (jäin vain miettimään, että ohjeessa lukee ’helppo’ enkä siltikään onnistu…). :)

    Nyt muuten vaikuttamassa It’s Skinin Blueberry-naamio. :) Kun olet joskus kirjoittanut blogiin listainnostuksestasi, niin listaatko myös testaamasi kangasnaamiot?

    1. Yritin muuten eilen illalla tuota kampausta. Ei tullut mitään. En tiedä, voiko siis kukaan olla minua huonompi laittamaan hiuksiaan (jäin vain miettimään, että ohjeessa lukee ’helppo’ enkä siltikään onnistu…). :)

     No voi harmi ettei onnistunut :/ En kyllä tiedä onnistuisiko minultakaan ilman apua, olen varmasti vielä sinua huonompi hiustenlaittaja… :p

     Sain jo töissä palautetta parilta työkaverilta jotka olivat tuota kokeilleet ja tykkäsivät että onnistui kivasti.

     Kun olet joskus kirjoittanut blogiin listainnostuksestasi, niin listaatko myös testaamasi kangasnaamiot?

     Niitä ei tarvitse listata, muistan ne kyllä ulkoa koska olen kokeillut niin harvoja kangasnaamioita ^_^ :D

 2. Voi että sulla on muuten ihanat hiukset!
  Pitää kokeilla joku toinen päivä tätä kampausta, vähän vaan pelottaa ku oon niin huono mun hiusten kanssa… menee helposti tappeluksi tän tukan kanssa 😄

  Osallistun arvontaan, yhteystietojani saa käyttää arvonnasta tiedottamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *