Karkkipäivä
Karkkipäivä

No nyt ne on siniset

Ja mä kun luulin että ilmiö johtui USAn veden laadusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei. Syypää on Crazy Colorin Violette. Nyt mulla on sitten pääasiallisesti siniset hiukset.

En tykkää näistä, murmur.

hiukset_sininen_raidoitus_img_4664

hiukset_sininen_raidoitus_img_4661

USAsta tultua mun hiukset näytti tältä. Niihin oli ilmestynyt kauttaaltaan sameansinisiä raitoja, joiden oletin johtuvan joko USAn veden mineraalipitoisuudesta tai Color Mask Paintin Deep Purple -sävystä, jota olin miksannut pari tippaa reissuun mukaan lähteneeseen värihoitoainemiksiin. (Joku lukija kommentoi aiemmin Deep Purplen tehneen hänen hiuksistaan ”turkoosin folion väriset”, tämä jäi minulle tarkasti mieleen.)

Tänä aamuna vahvistui, että siniseen taittavan sävyn taustalla onkin juuri ennen USAan lähtöä ostamani Crzy Colorin sävy Violette.

crazycolor_img_4087

crazycolorviolette_

Puhdas Violette näyttää pelkästään syvän violetilta ja hoitoaineeseen sekoitettuna se laimenee pastelliseksi sinivioletiksi.

Tänä aamuna värjäsin hiukset ensimmäistä kertaa seoksella, jossa oli pelkästään Violettea ilman muita taittosävyjä (alempi purkkikuva, ylemmässä mukaan on sekoitettu punertavaa Purple Rainia). Hiukset vetivät ihan sinisiksi, etenkin ohimoilta ja pituuksista.

En tykkää yhtään.

hiukset_061216_img_4670

Mielenkiintoisesti, kaksi kameraani ”näkevät” hiusvärini eri lailla.

hiukset_061216

Olympus (teistä katsoen vasemmanpuoleinen kuva) näkee hiukset selvästi sinisempinä, Canon (oikeanpuoleinen kuva) violetimpina. Itse näen ne yhtä sinisinä kuin Olympuksen kuvassa mutta vielä räikeämpinä ja epätasaisempina, paikoin jopa vihertävän sinisinä. Tosi ruman väriset. :/

Eli ei muuta kuin taas uusille väriostoksille. En taida nyt hetkeen päästä takaisin pastelliseen poniliilaan kun tuo homeinen sininen puskee niin voimakkaasti esiin. :/ Toivottavasti se ylipäänsä lähtee. USAssa pesin hiukset pariin otteeseen ilman värihoitiskäsittelyä ja siinä missä liila sävy haalistui, olivat siniset raidat yhtä vahvoina jäljellä.

Väreillä leikkiminen on tähän saakka ollut hauskaa mutta nyt homma lähtee ihan väärään suuntaan. Harmi kun sävy ei näy kuvissa sellaisena kuin miltä se mulle peilissä näyttää (eli yhtä karseana), kamerat haluavat jostain syystä parannella tulosta ^_^

.

Tässä vielä pari lähikuvaa päivän meikistä, joka on kaikkea muuta kuin itsenäisyyspäivähenkinen. Kokeilin uutta Sephorasta ostamaani räikeänvihreää Kat Von D’n Electric Warrior -sävyä ja yhdistin sen Sephoran ja Diorin violetteihin ja Urban Decayn metallisen vihreään Deep End -eyelineriin.

meikki_61216_img_4693

    meikki_61216_img_4714

…ja näissäkin Canonilla otetuissa kuvissa hiukset näyttävät paljon violetimmille kuin mitä ne oikeasti tällä hetkellä ovat… Canon, miksi yrität vääristää totuutta? ;D

Kommentit (82)

 1. Tutu

  jep – upeeta

 2. OutiS

  Ja minä niin facessa ihastelin tuota upeaa sinistä, sekin sopii sinulle tosi hyvin.

 3. satu

  ihan kivan sininen

 4. LillyLollo

  Palautuipa mieleeni, että onhan minulla itsellänikin ollut sinivihreät suoravärihiukset! Kuin kalaverkkoon sotkeutuneen resuisen merenneidon tukka… Millähän sain sen silloin pois… Vaalennusjauhetta shampooseen tai hoitoaineeseen. En nyt muista kumpaan sitä piti laittaa. Etikka? Öljy. Hoitava naamio. Tein epäilemättä kaiken mahdollisen, että sain värin pois. En muista, että olisin värjännyt hiuksia uudelleen. Toivoa siis on :) Minun hiukseni olivat silloin vähemmän käsitellyt kuin sinun eikä väri ollut noin raju, mutta saa sitä kuitenkin vähemmäksi.

  • Sanni

   Palautuipa mieleeni, että onhan minulla itsellänikin ollut sinivihreät suoravärihiukset! Kuin kalaverkkoon sotkeutuneen resuisen merenneidon tukka…

   Voi eih… :D

   Auttoiko sinulla siis vaalennusaine…? Kun mä olen jäänyt siihen käsitykseen, ettei värinpoistoaineet auta suoravärien kanssa. Ainakaan niin että niillä saisi suoraväriä täysin kokonaan pois.

   • LillyLollo

    Käytin siis pelkkää jauhetta ilman sitä nestettä. Sekin syö väriä, vaikka ei kuulemma pitäisi. Toivottavasti keksit jotain, mikä auttaa! Tsemppiä!

 5. Taru

  Hei! Syväpuhdistavaa muutama kerta (extremenä olen käyttänyt fairyä) ja kun haalistuu vaaleammaksi niin punertaavampaa violettia päälle. Onni näissä kylmissä suoraväreissä on se että ne ei kauaa pysy ? Sauna, syväpuhdistava ja paljon pestä nii kyllä sininen lähtee ? (Kuulostaapa joltain synnytys-käynnistys metodeilta ?)
  Yksi hyvä kikka myös mitä itsekäytän pastelli sävyissä että sekoitan fudgen hopeashampooseen muutaman tipan haluamaani suoraväriä. Jostain syystä hiukseni ei ole suoravärien ystävä, joten Hoitoaineeseen sekoitettu suoraväri ei ikinä tule toivotun väriseksi. Nimimerkillä viimeksi sinistä halusin sain vihreän ?

  • Sanni

   Hei! Syväpuhdistavaa muutama kerta (extremenä olen käyttänyt fairyä) ja kun haalistuu vaaleammaksi niin punertaavampaa violettia päälle. Onni näissä kylmissä suoraväreissä on se että ne ei kauaa pysy ? Sauna, syväpuhdistava ja paljon pestä nii kyllä sininen lähtee ?

   Kiitos tsempeistä, toivon kovasti että nämä kikat ja öljynaamiomuhitukset auttavat :)

 6. Sanni A.

  Mä taisin kommentoida sun instaan aiemmin että Color mask purple rain teki mulle turkoosin/homeen värisen tukan. Huomasin myös että saman merkin pastellilaveeraaja teki saman ja myös Pearl-mask sisältää samaa sävyä. Kampaajan kanssa tätä kauhisteltiin.

  Mulla värjättiin viimeksi koko tukka violetilla Elumenilla joka oli aluksi liian punertava mutta nyt kun pari viikkoa oon käyttänyt Fudgen paint boxin tummaa liilaa sekoitettuna hoitoaineeseen/Biozellin ink-laveeraajaan niin tukka on kylmän violetti muttei yhtään sininen. Fudgella on myös vaaleampi lila mutta mutta se ei ole kovin pigmenttinen

  • Sanni

   Mun piti heti tsekata mitä pigmenttejä Crazy Colorin Violette sisältää ja verrata sitä Hermansin Vickyyn, ja niissä on sama sininen ja violetti pigmentti: HC Blue 15 ja Basic Violet 16. Violettessa on lisäksi HC Red 3 (mitä voi vain ihmetellä, kun näistä kahdesta Violette on selvästi sinisempi). Vicky ei tehnyt mun hiuksiin mitään ei-toivottuja värivivahteita.

   Pigmenteistä ei siis näköjään (ainakaan mun tapauksessa) voi päätellä, miten suoraväri hiuksissa käyttäytyy. Harmi, jos näissä olisi ollut ihan eri pigmentit niin olisin vain jatkossa varonut HC Blue 15:a…. Muuten, jos googlaa HC Blue 15:n niin tulee kuvia, joissa on juuri se sininen sävy mikä on nyt vallannut mun tukan… Outoa, että eri merkkien sekoituksissa tuo kyseinen pigmentti käyttäytyy mun hiuksissa niin eri lailla. Vicky ei jättänyt hiuksiin minkäänlaisia likaisensinisiä kohtia.

   • Sanni A.

    Color maskin molemmissa (Purple rainissa ja Laventelissa) on tuota hc Blue 15:sta ja niillä ”sain” sen hometukan. Ehkä pigmenttien suhteet toisiinsa tärkeät, varmasti kylmää violettia ei saa ilman tuota pigmenttiä. Fudgessa on Basic Red 51, Blue 124, Violet 2 ja Blue 99.

    • Sanni

     Ehkä pigmenttien suhteet toisiinsa tärkeät

     Varmasti on näin. Mullahan tuo Color Mask Paintin Laventeli toimi mitä ihanteellisimpana pohjana johon sitten sekoitin tummempia violetteja ja tuli tosi nätti tukka.

   • Meu

    Tässäkin on varmaan niin monta vaikutinta: hiuslaatu, aiemmat käsittelyt, veden laatu, hiusvärin erä, sekoitussuhteet, tähtien asento… Mulla esim. tuo Color Mask Paintin Purple Rain teki kirkkaan fuksian. Crazy Coloreilla olen muuten saanut kautta aikain eniten ”randomeita” tuloksia, toisin kuin esim. Elumenin kanssa, jolla saa 99% aina just sitä mitä odottaa. Tiedä sitten korreloiko tässä kohtaa vain oikeasti hinta laatuun, vai eikö tietyn puljun aineet vain sovi juuri minulle/sinulle/kelle vaan.

    • Sanni

     Pigmenttijutut on tosiaan mielenkiintoisia… Kun eri puljut kuitenkin käyttävät samoja pigmenttejä, niin vaikuttaako lopputulokseen enemmänkin tuotteessa käytetty emulsiopohja ja sen ainesosat vai vain pigmenttien pitoisuudet toisiinsa nähden. (Tai sitten tuo tähtien asento… :D) Tottakai hiuslaatu ja aiemmat käsittelyt vaikuttavat aina ylipäänsä tulokseen, mutta jos samaan tukkaan tulee ihan erilainen tulos kahden eri sarjan samoja pigmenttejä sisältävillä väriaineilla niin silloin hiuksen laatu jää pois vaikuttavista tekijöistä.

 7. Amanda

  Monta värjäyskatastrofia läpikäyneenä on haalistusvinkit hyvin hallussa. Ole mahdollisimman kauan pesemättä hiuksiasi, laita sitten kunnon öljymuhitus tukkaan yöksi ja pese aamulla kahteen kertaan c-vitamiini-syväpuhdistava shampoo-seoksella. Kyllä meinaan lähtee.

  • Sanni

   Miten C-vitamiini saadaan shampooseen..? Liuotetaan poretabletti pieneen määrään vettä ja sekoitetaan shampooseen?

   • Amanda

    C-vitamiinia saa ostettua jauheena, eli jauhetta shampoon sekaan vaan :)

    • Sanni

     No niinpäs saakin :) Kiitos :)

 8. Pipsnam

  Öljymuhittelut onkin jo mainittu, mä kanssa yrittäisin vaan haalistaa ensin ja jossain välissä lisätä vähän pinkkiä sekaan taittamaan sinisyyttä. Mä vetäsin pari vuotta sitten sinivioletiks hiukset ja siitä eroon pääsy ei ollutkaan ihan niin helppo homma. Värinpoiston jäljiltä siellä täällä oli vihreitä kohtia mitkä ei meinannut lähtee millään. Lopulta sain ne tuommosella hair colour removerilla pois, joku Colour b4 nimeltään, piti tilata ebaysta. Luin, ettei se oo varsinainen värinpoisto eikä pitäis olla niin raju juttu hiuksille, mut kyllähän se jonkun verran kuivatti ja pari viikkoo hiukset haisi ihan järkyttävän pahalle.. ammoniakille tai jollekin. :D Mut sillä lähti vihreet! Eli jos et malta muhitella ja haalistella ajan kanssa hiusväriä niin ehkä tuosta vois olla apua.

  Mullakin oli joskus vuosia sitten just sellanen haaleavaalea liila ponitukka, olihan se aika työn ja tuskan takana saada ja vielä ylläpitää, mut kotikonstein onnistuin! Mä käytin silloin directionsin violet -väriä, en nyt muista sun aikasemmista kirjotuksista että ootko kokeillut sitä? Sekoittelin hoitoaineeseen/shampooseen ja tarpeen vaatiessa pinkkiä sekaan. Directionssilla on kanssa noita haaleempia liiloja (lilac), mut huomasin että halvemmalla pääsi kun ite laimenteli, piti vaan tosiaan rohkeesti välillä laittaa sitä pinkkiä sekaan ettei vetänyt liian siniseen, se pinkki siitä kuitenkin ekana lähtee jos sitä lorahtaa liikaa. Lorealin hopeashampoo tais olla kans tuolloin käytössä. Nää on varmaan jo monta kertaa vinkattuja juttuja mut sanonpa nyt silti jos vaikka ei ookaan!

  Muistelen, että jossain valittelit sitä, ettei väri tartu juureen (ei taida olla enää ajankohtanen valituksen aihe kylläkään :D ). Mulla oli sama homma, eli juurikasvu ois tarvinnut pari värinpoistoa alle ennenkuin liila siihen tarttui kunnolla. Ylipäätään se pohjaväri piti olla ihan putipuhtaan vaalea eli hiukset aika kunnolla värinpoistoilla tuhottu ennenkuin pysyi väri. Mut sit taas ei saanu olla liiankaan huonossa kunnossa…
  Se värin pitäminen on kyllä aikaa vievää kikkailua kun tuntuu olevan ihan herran hallussa miten se väri milloinkin tarttuu ja ylivärjäämistäkin täytyy varoa, musta ei kyllä enää ois siihen hommaan! :D

  Toivotaan että saat haalisteltua värin nopsaan pois ja löydät sen oman rutiinin ponitukan ylläpitoon!:)

  • Sanni

   ja pari viikkoo hiukset haisi ihan järkyttävän pahalle.. ammoniakille tai jollekin. :D

   Apua, kuulostaa pelottavalle..! :D Kyllä mä taidan jaksaa muhitella, en uskaltaisi laittaa tuollaisia aineita. Ylipäänsä jättäisin suuremman luokan värinpoisto-operaatiot ammattilaisen suoritettavaksi, ei sipuli kestäisi jos onnistuisin tyyliin polttamaan hiukseni rikki jollain omilla kokkailuilla kotona… ;)

   käytin silloin directionsin violet -väriä, en nyt muista sun aikasemmista kirjotuksista että ootko kokeillut sitä?

   Yhden vajaan purkin olen kokeillut, ostin sellaisen Kreikassa yhdestä kampaamosta (jep, myivät mulle vajaan, asiakastyössä käytetyn purkin kun se oli ainoa joka heillä oli ja mä olin kipeästi värin tarpeessa :D). Se oli mun mielestä hyvää ja pigmenttistä, mutta sävy oli vähän liian punertava. Täytyy kokeilla Directionsilta tulevaisuudessa toista, vähemmän punertavaa liilaa. Katsoin että heillä on valikoimassa useitakin violetteja.

   Muistelen, että jossain valittelit sitä, ettei väri tartu juureen (ei taida olla enää ajankohtanen valituksen aihe kylläkään :D ).

   Joo, tää hemmetin CC Violette tarttui kyllä juureenkin, jotka on nyt lähinnä harmaanvihreät :D

   Mullahan violetti sävy ei tarttunut juuri vaalennettuunkaan tyveen, mikä oli tosi kummaa. Miten väri tarttuu vaalennettuun pituuteen, jos ei tyveen..? Samalla lailla käsiteltyähän ne kummatkin alueet on…

   Se värin pitäminen on kyllä aikaa vievää kikkailua kun tuntuu olevan ihan herran hallussa miten se väri milloinkin tarttuu

   Joo, siltä tosiaan vaikuttaa :) Jokainen värjäyskerta on uusi eksperimentti :D

   Toivotaan että saat haalisteltua värin nopsaan pois ja löydät sen oman rutiinin ponitukan ylläpitoon!:)

   Sitten kun se juuri toivotun sävyn tuova yhdistelmä löytyy niin siinä kyllä pitäydyn :)

 9. Terhi

  Kuvissa tuo väri kyllä näyttää minun mielestä ihan nätiltä :)
  Haalistin itse suoraväriä soodalla, eli vatiin lämmintä vettä ja ruokasoodaa, lopuksi huuhtelu etikalla. Väriä lähti hyvin pois :) en kyllä tiedä mitä normaalit hiukset tykkäävät tuosta käsittelystä, kun minulla on rastat.

  • Sanni

   Kuvissa tuo väri kyllä näyttää minun mielestä ihan nätiltä :)

   Livenä tilanne on valitettavasti hyvin eri näköinen, paljon tummempi ja likaisempi :/ En tajua miksi kamera ei pysty kuvaamaan sävyä oikeanlaisena, kännykälläkin otetuissa kuvissa väri on violetti vaikka peilistä katsoo päivän selvästi sininen pää.

 10. RainDrop

  Kysyin kampaajasiskoltani neuvoa ja hän suositteli kokeilemaan suoraväriin ”kuumavärinpoistoa” eli kuumaa vettä + vaalennusjauhetta + syväpuhdistavaa shampoota sekaisin, annetaan olla niin kauan kuin tarpeen. Kenties tästä olisi apua? :)

  • Sanni

   Joo, tuli tää kommentti tännekin, en vain ollut ehtinyt julkaista :) Vaalennusjaheen käyttö vain vähän epäilyttää kun se rasittaa omaa hiusta niin paljon. Mutta kiitos siskollesi vinkistä :)

 11. saaraaaa

  Mulla lähti toi CCn Violetten jättämä homeen sävy hiuksista vain saksilla. :( Onneksi oli vain latvat värjätty, polkaksi leikkaamalla oli jälleen kokonaan blondi pää.

  Toki sitä homeisuutta sain peitettyä länttäämällä päälle säännöllisesti pinkkiä väriä, mutta aina kun pinkki pesujen myötä haalistui, viimeisenä oli hiuksissa jäljellä vihreä. Enkä jaksanut sitä värillä läträämistä enää, kun olin jo vuoden ajan suoravärjäillyt… Toivottavasti sulle käy paremmin!

  • Sanni

   Mulla lähti toi CCn Violetten jättämä homeen sävy hiuksista vain saksilla. :(

   Voihhelevetti… :( No, mä pesin hiukset tänä aamuna kolmesti syväpuhdistavalla eikä väri haalistunut piiruakaan. Ei vaikuta lupaavalta :(

 12. Mari

  Liila on ehdottomasti kauniimpi :) Sopii sulle hyvin.
  Toivottavasti saat sen takaisin, ilman että sininen puskee läpi tai jää tuota vihreää sinne sitte. :/

  Minäkin olen harkinnut värinvaihtoa jo pitkään. Liila kiinnostaisi, mutten osaa sanoa sopisisiko se mulle yhtään ennen testausta ja siitä se mahdollisesti vaihtuisi tummaan violettiin, jos ei sopisi. Tummasta violetista nimittäin pitäisin ainakin ja se houkuttelisikin kovin. :) Punainen on myös yksi, ei ehkä aivan kirkas, mutta tummempi (kuten joskus jo olikin). Tumma petroolinsininen olisi aivan ihastuttava, mutta hankala saavuttaa ja ylläpitää juuri se sävy jonka haluaisin. Pelottaa vaan tuo että miten oma tukka ottaisi suoravärit vastaan. Äidillä tukka menee usein huopatossun ruskeanharmaaksi tai vihertäväksi väärien värien kanssa ja epäilen että mulle kävis samoin suoravärien kanssa.. :D

  • Sanni

   Huomasin tämän kommentin vasta nyt, sillä blogini on täyttynyt roskapostikommenteista K&T:lle siirtymisen jälkeen ja vanhempiin postauksiin jätetyt kommentit hukkuvat noiden spämmikommenttien sekaan :( (Uusimpien postausten kommentit näen suoraan bloginhallinnan ensimmäisellä sivulla postauskohtaisesti joten ne erottuvat spämmistä.)

   Valitettavasti sinisen haalistusprojektini ei ole toistaiseksi sujunut onnistuneesti, vaan sininen on ja pysyy. :/ Kun olen käynyt tämänhetkiset testishampoot läpi siirryn c-vitamiinipesukokeiluihin. Kauhulla jo odotan miten kuivaksi tukka vetää… Suoraväriseikkailut ovat kyllä kivoja mutta niiden kanssa ottaa myös riskin tällaisista odottamattomista käännöksistä, jotka voivat johtaa siihen ettei ihan heti pääsekään takaisin siihen omaan mieluisaan väriin…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.