Karkkipäivä
Karkkipäivä

No mites sen Blondin kanssa..?

Toiseksi viimeisen matkapäiväni juttuaiheeksi sopinee hyvin katsaus matkan kosmeettiseen testiprojektiin eli hiusten pesuun palasaippualla.

Blondi_1110

Pari viikkoa sitten kerroin, että olin saanut saippuaoperaatiosta tarpeekseni hiusten saavutettua jo aivan absurdin lähmäisyyden tason. Saippuapesuilla oli kuitenkin myös kiistattomat etunsa hiusten rakenteen kannalta, ja jäin harkitsemaan palashampoon käyttöä vuorotellen yhdessä normishampoon kanssa, joka toisen tai kolmannen pesun yhteydessä.

Näin päädyin sitten toimimaan, ja loppumatkan olen vuorotellut Dove-shampoon ja Blondi-saippuan välillä.

Blondishampoo_Doveshampoo

Doven Intense Repair –shampoosta on todettava, että se on juuri sellainen ylihoitava liruhiukset aikaansaava shampoo, jollaisia vältän normaalikäytössä. Hiuksista tulee silkkiset ja sileät, mutta niihin ei jää minkäänlaista ilmavuutta tai rakennetta. Hiukset jäävät makaamaan päätä pitkin mikä johtaa tyven rasvoittumiseen jo seuraavana päivänä.

idHiukset_vertailu_shampoo_saippua

Pesin hiukset viimeksi tiistaiaamuna palashampoolla, ja oikeanpuoleinen kuva on otettu tänä aamuna. Normishampoo-vertailukuvassa Dove-pesuja oli takana kaksi peräkkäistä.

Pahoittelen että vertailukuvat on otettu niin erilaisissa olosuhteissa, mutta mielestäni hiusten rakenne-ero tulee kuitenkin aika hyvin esiin. (En tullut ajatelleeksi ottaa sellaista ”varta-vasten” shampoohius-kuvaa ja nuo vertailukuvat on otettu Ateenan MAC-makeover-jutusta.)

Normishampoon jälkeen hiukseni ovat tuollaiset ”liinamaiset” (äitini aina käytti minusta lapsena kuvausta ’liinatukka’ :)) ja hyvin sileät. Saippuapesu jättää ne hieman karkeammiksi (mutta silti taipuisiksi, eivät siis tunnu sellaisilta kuivan rapisevan karheilta) ja, kuten jo niin monesti on tullut todettua kokeilun aikana, kauttaaltaan kuohkeammiksi ja enemmän-irti-päästä oleviksi. Koska hiukset eivät makaa yhtä tiiviisti päänahkaa vasten, eivät hiuspohjan rasvat pääse leviämään tyveen samalla lailla kuin esim. Dove-shampoon tuloksessa – tyvi ei tunnu ja näytä yhtä rasvaiselta kolmenkaan päivän jälkeen.

Tyvi_vertailu_shampoo_saippua

Ylemmässä kuvassa Dove-pesusta siis kaksi päivää, alemmassa Blondi-pesusta kolme päivää. Kummanko kuvan tyvi näyttää likaisemmalta..? ;)

Kun olen pessyt hiuksia tällä vuorottelusysteemillä, saippuapesu ei ole tuntunut niin epämiellyttävältä kuin jatkuvien perättäisten saippuakäsittelyjen aikana. Koska saippua ei pääse kerrostumaan, sormetkin kulkevat hiuspohjassa hieman helpommin ja vaahdon saa huuhdottua hiuksista edes vähän vaivattomammin kuin niiden viimeisten tuskaisten takkupesujen aikana.

Saattaa olla, että palashampoo jää käyttööni pysyvästi juuri tässä muodossa, eli vuorottelutekniikalla. Kokeilen vielä Suomessa pestä joitain kertoja perä-perään, mutta jos hiukset lähtevät samaan tahmakierteeseen kuin täällä, niin luovutan suosiolla jatkuvan käytön mahdollisuuden suhteen. Minulla on ”testituotepenkillä” myös toisen merkkinen palashampoo, Ma Provence. Suoritan testijakson myös sillä.

Onko joku innostunut tässä mun Blondi-seikkailuiden aikana kokeilemaan itse hiusten pesua saippualla? Miten on sujunut?

Kommentit (25)

 1. Mimmi

  Moikka Sanni!

  Kun kerran kysyit, niin täältä pesee… :)
  Noin kuukauden verran on nyt tuota Blondi-palan käyttöä takana, ekat viitisen pesua kaadoin päähän aina pesun lopuksi Flow’n oman nokkos-etikkahuuhteen vaikuttamaan noin minuutiksi, viime viikkoina olen joka toinen kerta jättänyt huuhteen väliin, sillä minulle kerrottiin sen hoitovaikutuksen säilyvän lopulta myös pesujen yli. Omat hiukseni ovat ohuet, reilu hartiamittaiset, vähän vaalennetut mutta ihan hyväkuntoiset. Ne ovat kai myös aika pehmoiset, sillä niistä muodostuu aina shampoon jälkeen iso takku takaraivolle pituuksien puoliväliin, joten olen tukkaa suojellakseni aina käyttänyt sekä äärihoitavaa poishuuhdeltavaa (arvioimasi Cutrinit on loistavia) että hiuksiin jätettävää suihkemallista ja vielä latvoja suojaavaa hoitoainetta. Toivoin palashampoolla pääseväni näistä kaikista purtiloista eroon ja saavani pidennettyä pesuväliä joka toisesta ainakin joka kolmanteen päivään (ei enää kuivashampoota!). Ja vähentäväni hiustenlähtöä! Ja toki saavani kuohkean tukan ja lapsuuden luonnonkiharuuden takaisin :P Mutta, mutta.

  Peseminen on kyllä mukavaa, sillä pala tekee runsaasti kermaista vaahtoa ja tuntu hiuksissa ja hiuspohjassa on oikein narskuvan puhdas. Blondi tuoksuu yllättävän neutraalille ja nokkos-etikkahuuhde mielestäni ihan imeskeltävälle piparminttu-toffeekarkille. Takku tulee yhä, mutta sen saa kyllä selväksi aiempaa helpommin. Hiukset tuntuvat vastapestyinä vähän jäntevämmiltä ja hyvinvoivilta, mutta valitettavasti rasvoittuvat tyvestä jo samana iltana, pahimpina päivinä (yleensä etikattomina) rasvoittumisen huomaa jo pari tuntia pesun jälkeen. Ei tämä mulla niin dramaattista ole kuitenkaan ollut, kuin sulla siellä Kreikassa. Ihan olen ihmisten ilmoilla lättätukkana kulkenut ja tarvittaessa turvautunut kuivashampooseen. Varsinaista tahmaa, klimppisyyttä tai kiillottomuutta en siis kokenut, mutta hiusharjaan huomaan kyllä kertyvän jotain rasvaista tahmaa. Hui!

  Eli ei ratkennut Blondilla hiusten rasvoittuminen, toki tuo on vissiin hoitavammasta päästä Flow’n paloja. Minulle suositeltiin takkuni vuoksi jopa sitä kaikkein hoitavinta Mali-palaa, mutta sitä ei saanut Biodellystä, jossa tein ostokset sen kampanjakoodisi aikana. Ostin myös Olut & Muna-palan, jota suositeltiin puolestaan kohottamaan rasvoittuvaa tyveä päänahasta ja taidan nyt kuukauden blondeilun jälkeen vaihtaa siihen. Reilun viikon päästä matkustan Espanjaan, joten saas nähdä, miten veden laatu siellä vaikuttaa pesutulokseen!

  Mielelläni luen vielä jatkossa, että miten sun käy Blondin kanssa Suomessa. Muutenkin tämä saippuaooppera on ollut hauskaa seurattavaa, etenkin kun itsekin lähdin sitten kokeilemaan samaa hommaa. Nauti Kreikasta vielä hetki ja hyvää kotimatkaa!

  • Sanni

   Yritin vastata tähän kommenttiin jo aiemmin päivällä mutta kahvilan nettiyhteys sanoi itsensä irti juuri sillä hetkellä ja kommentti jäi ikuiseen ”lähettää” -tilaan…

   Uusi kahvila, uusi yritys! ^_^ Eli halusin vain kiittää perusteellisesta kokemuksen jakamisesta. :) Minullakin on tuo Nokkos-etikkahuuhtelu kotona odottamassa, samoin Flow’n Kehäkukka-hoitoaine. Mielenkiinnolla odotan miten ne pelittävät.

   Antoisaa Espanjan matkaa sinulle! :)

  • Nimetön

   Mullakin tuli pitkään merkillinen takku tukkaan aina pesun yhteydessä. Arvelin sen johtuvan hiusten kunnosta, mutta sitten sain ahaa-elämyksen: se johtui tavastani pestä pitkää tukkaani. Kun en enää ole nostanut laivoja ylös pesun yhteydessä vaan olen antanut tukan ”roikkua” pestessä vapaana, ei takkua enää ole tullut. Enpä olisi uskonut ratkaisun olevan niin helppo!

  • Coconut

   Mimmi, täällä kohtalotoveri, hiuksesi kuulostivat ihan samanlaisilta kuin omani! :) Pesun jälkeen aina kauhea takku takaraivolla selvitettävänä ja tyvi rasvoittuu helposti! Tekisi mieli pidentää pesuvälejä, kun selvittäminen on aina niin työlästä, mutta rasvoittuvan tyven vuoksi ei onnistu.Minäkin ostin kokeiluun Ma Provencen palashampoon, ja toivoin löytäväni siitä avun, mutta kokemukset ihan samoja kuin sinullakin: tyven rasvoittuminen jatkuu eikä takustakaan päässyt eroon. Kerro ihmeessä, jos löydät jonkin toimivan tuotteen! :)

 2. nimetön

  Tarvitsisit luultavasti ainakin palashampoon käyttämisen alkuun paljon pesevämmän palan. Vaalennetuille hiuksille tai värjätyille hiuksille tarkoitetut palat ovat ihan erilaisia kuin esimerkiksi rasvoittuville hiuksille tarkoitetut. Itse käytän Flown teepuupalaa normaaleissa hiuksissani ja toimii kuin unelma, kun taas punatukkapala lähmäsi…

 3. Meri

  Omistan itse aivan järkyttävän ohuet hiukset jotka kuitenkin epätoivoisesti tahtoisin pitää pitkinä, huolimatta siitä että tukka usein muistuttaa pitkin päätä liruvaa rotanhäntää… Minulla on taipumus myös ylihoitaa hiuksia, mikä on kyllä omiaan edistämään liruvaikutelmaa, mutta kun en vaan tykkää niiden karhentavien ja kuivattavien (ja sitä myöten rakennetta tuovien) shampoiden ym. tuotteiden ideasta (eli siis siitä että tukan kunto ”huononee”)! :D

  Tätä palashampoojuttua pitää kuitenkin kokeilla, sitä näköjään on täällä ainakin yhdestä ekokampaamosta saatavilla (tuota Flowta siis). Lähmäkierre vähän hirvittää, mutta toisaalta äkkiähän se normishampoolla taas lähtee ja monilla on kuitenkin toiminutkin. Olen kovin toiveikas ja tulen kyllä pettymään jos palashampoosta ei kohdallani ole mihinkään.

 4. Tipi

  Kyllä kovasti kiinnostaisi kokeilla palasaippuaa!
  Jotenkin minulta on jäänyt vaan näkemättä, että mikä ja mistä ostettu palashampoo on kyseessä. :/
  Kiitollisena ottaisin vastaa lisäinfoa!

 5. Tuxu

  En ole vielä kokeillut mutta näiden postausten innostamana takuulla kokeilen! Mulla himpun lyhyemmät hiukset kuin sulla ja todella paksut ja painavat. Mun ongelma on nimenomaan yleensä tuo, että muuten puhtaat hiukset mutta kun ne makaa päätä pitkin niin tyvi on päivässä lähmäisen näköinen. Silti pidän pesupäivän vain joka kolmas päivä. Löysä suttuponnari pelastaa viimeisenä päivänä ja hiuspuuteri on oiva apu myös. Jos jollain saisin lisäboostia tyveen niin olisin ikikiitollinen.

  Kiva seurata sun blogia, en oo varmaan koskaan aiemmin kommentoinut tänne :) Mielenkiintoisia juttuja vaikken itse edes meikkaa koskaan, yllätän itsenikin että seuraan tätä syystä tai toisesta :o

 6. Kikka L.

  Minulla on lyhyt, harmaa, ”aikuisen” tukka, hiusta sopivan runsaasti. Olen käyttänyt Flown palasaippuaa jo parisen vuotta melkein joka pesuun, päivittäin. Tällä hetkellä käytän olut&?-saippuaa, se sopii ja pidän siitä aivan hurjasti.
  Suostuttelin mieheni kokeilemaan sitä ja hän innostui, vaikka ei hevillä vaihda tuotesuosikkejaan.
  Kannattaa kokeilla!

 7. Raisa

  Minäkin ostin Brunette-palashampoon juuri sinun innoittamanasi.

  Pala alkoi heti toimia kuin unelma! Minulla on paksut ja pitkät hiukset, jotka ovat niin sileät ilman mitään hoitoaineitakaan, että normishampoolla pesemisen jälkeen kuohkeus on pian poissa ja tukka valuu päätä pitkin. Hiukseni ovat käsittelemättömät. Ensikokemus palasta oli, että se tuoksuu ihanalle ja vaahtoaa hyvin. Pesin hiukset normaalisti ja huuhtelin ensin lämpimällä ja lopuksi kylmällä vedellä. Mitään hoitoainetta tai huuhdetta en käyttänyt. Hiuksista tuli tosi puhtaat, ilmavat ja todella paksun tuntuiset ja eivät tosiaan näytä tai tunnu likaisilta kolmenkaan päivän jälkeen. Nyt on kolme pesua takana palashampoolla. Pala tuntuu myös todella riittoisalta, vaikka pieneltä näyttääkin. Aivan loistotuote siis, jota en ollut tiennyt kaipaavani ennen kuin sinä, Sanni, siitä kirjoitit.

 8. Veppe

  Arvaatkin varmaan, etten ole siirtynyt palashampoisiin, hehheh… ;P Ajattelin kuitenkin vielä raportoida, että olen käyttänyt muutaman viikon putkeen yksinomaan Lushin Fair Trade Honey -shampoota, ja ainakin minulla se on vastannut kaikkiin tässä postauksessa luettelemiisi toiveisiin. Yksilöllistähän se on, mutta suosittelen kyllä testaamaan jos joskus on mahdollisuus. On ollut hyvin erilaista (positiivisella tavalla) kuin mitkään kokeilemani ’tavalliset’ kampaamo- tai markettishampoot. Kuten monet ovat tästä kommentoineet, hiukset tuntuvat yllättäen tosi mukavilta ihan ilman huuhdeltavaa hoitoainetta. Olenkin joitakin kertoja käyttänyt vain silikonitonta jätettävää suihketta, vaikka tukkani onkin huonokuntoinen.

 9. Hennakaisa

  Ostin hamppu-turve -palan, mutta käytin eka vanhan luonnonkosmetiikka-shampoon pois. Tänään oli sitten se päivä, kun pitäisi pestä tukka palalla, mutta tattadadaa, kerrostaloni kellarissa tapahtuva lämminvesivaraajan tms. vaihtoremontti on pistänyt lämpimän veden poikki koko talosta :D Lähden kaverin luo suihkuun, jännittää miten käy!

 10. Morre

  Minä innostuin myös tästä. Tilasin Biodellyltä Flow Kehäkukka -shamppoopalan. En ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta ensi viikolla sitten!

  Pakko hihkaista tässä vielä sekin, että innostuin kauttasi uudestaan Lily Lolosta. Kokeilin sitä joskus 2009, mutta en tykännyt kun naamani aina kiilsi.
  Nyt sitten uudestaan ja se toimii! Varmaan kahdesta syystä: ihon rasvottuminen on paremmin kurissa JA nykyisin ymmärrän kiillon ja hehkun eron ;)

 11. Emmi

  Jos/kun Suomessa jatkat saippuaoopperaasi, niin suosittelen kokeilemaan hiusten pesua syväpuhdistavalla shampoolla ennen palan käyttöönottoa. Olen ymmärtänyt, että muotoilutuote/silikoni tmv. jäämät aiheuttavat erityisesti ”lähmääntymistä” palashampoon käytön alun yhteydessä.

  Olen käyttänyt muutama vuosi sitten noita Vihreäkosmetiikka/Flow palashampoita. Alkuun tukka lähmääntyi, mutta lähmä hävisi luvatusti noin 10 pesun jälkeen. Vuoden parin päästä tukka alkoi lähmääntymään uudelleen ja luovuin paloista. Nyt arvelen, että luonnonmukainen pala ei ollut tarpeeksi tuju pesemään muotoilutuotteita pois tukasta pitkällä aikavälillä. Ois varmaan kannattanu kokeilla syväpuhdistavaa välillä..

  Nyt otin pitkän normishampookauden jälkeen käyttöön oliiviöljysaippuan kaverin suosituksesta, siis sellasen marseillesaippuan (oisko vielä luomua?). Pesin tukan syväpuhdistavalla ja heti perään saippualla. Eikä lähmän lähmää, vaan mukavaa rakennetta ja kuohkeutta hartiamittaiseen liukkaaseen hiukseen. Noin kuukauden käytön jälkeen huomasin hienoisia merkkejä lähmääntymisestä ja pesin taas syväpuhdistavalla (käytän joka pesun jälkeen muotoilumömmöjä). Oliivisaippualla minun kuontalostani ei tule aivan yhtä kuohkeaa kuin palashampoilla, mutta ero on silti huomattava nestemäisiin verrattuna. Että jos Blondi ei ala suomalaisesta vedestä huolimatta toimia, niin ei kannata kaikkia palavaihtoehtoja hylätä :)

  • Sanni

   Kiitos kovasti vinkistä, teenpä ehdottomasti pesun syväpuhdistavalla kun pääsen kotiin ja starttaan uuden testijakson! :)

 12. sannu

  Saippuaoopperastasi innostuneena hommasin Brunette-palan Ruohonjuuren tarjouksesta. Oma hiuslaatuni on ohutta, mutta hiuksia on määrällisesti paljon ja se on luonnonkiharaa ja latvoista hieman huonokuntoista. Ensimmäisen pesun jälkeen tukka oli tahmainen, mutta ah niin ihanan helppo muotoilla kampauksiin ja TUUHEA!
  Vieläkin hiukset tuntuvat todella nahkeilta heti vaahdotuksen jälkeen ennen hoitsikan levittämistä, mutta hoitsikka saa ne siliämään, eikä hiukset ole enää yhtään tahmeat kuivuttuaan. Jopa ehkä kaipaisin piiiikuisen lisää tahmeaa rakennetta. Ja pesuja on kertynyt vasta neljä. Hoitoaineena mulla on Cutrinin Green-linjan hoitis, jossa ei oo näitä mitään parabeeneja ja silikoneja ja mineraaliöljyjä. Mahtaako se silti vesittää palashampoon idean?

 13. Rilla

  Ostin tänään hamppu-turveshampoopalan osittain sinun kirjoituksistasi innostuneena, kiinnostuksella seuraan miten käy!

 14. Tiia

  Kävin lähimmässä Life myymälässä kyselemässä, mutta heillä ei ollut shamppoita… Taidan tilata hyvinvoinnin tavaratalosta. Meinasinkin tilata jo aiemmin, mutta jotenkin katsoin, että postikulut ovat yllättävän suuret. Tarvinnee katsoa uudestaan.

 15. pualu

  Käytin vahingossa ”palashampoota”. Menin isovanhempieni luona suihkuun ja luulin, että kylppärissä on shampoota. No eipä ollut, enkä jaksanut ryhtyä kuivailemaan hiuksia, joten turvauduin sattumanvaraiseen saippuapalaan. Kyllä sillä puhdasta tuli, vaikka tuntuikin erilaiselta kuin shampoopesun jälkeen. Nyt voisi ehkä hommata oikean palashampoon, tai kokeilla Emmin vinkkaamaa oliiviöljysaippuaa.

 16. Mmiia

  Heii, aattelin kysäistä oisko siulta mahdollista saada pientä postausta tästä tuotteesta mitä ystäväni oli testannut ja kirjoittanut blogiinsa, siis mikä savella peseminen? :D

  http://kirsikanmarjoja.blogspot.fi/2013/10/saippua-ja-shampoo-samassa.html

  • Sanni

   Kuulostaa kiinnostavalta, mutta tuotekuvauksen perusteella ei oikein sovi minun hius/päänahkatyypilleni:
   http://www.logona.fi/tuotteet/savituotteet/rhassoul.html

   Voisin kuvitella, että tuo on todella pesevää ja hyvin vähän hoitavaa. Mutta voisihan tuota joskus kokeilla silkasta uteliaisuudesta… :) Pitäisi vain löytää joku co-testaaja jolla on rasvoittuva ja epäpuhdas iho ja ärtynyt, hilseilevä päänahka. :)

 17. Jonttu

  Jännä tuo havainnollistava kuva. Itsellänikin alkaa tehdä mieli kokeilla palashampoota, jos sillä saisi vähän ilmavuutta lettiin. Minulla ohuet hiukset ovat aina päätä myöten, mutta eivät kuitenkaan sen seurauksena rasvoitu (onneksi).

  Olisihan tuon saippuan kanssa sekin etu, että tulisi aina pari muovipurkkia vähemmän kaatopaikoille kulutettua.

  • Sanni

   Kannattaa kokeilla :) Sinähän saatat vaikka kuulua niihin onnekkaisiin joilla saippuapesu toimii ja he saavat upeat hiukset. :)

   Ostaa jonkun halvan saippuan testitarkoitukseen niin ei ainakaan mene rahaa paljon hukkaan jos ei toimikaan :) Ja ainahan saippuan voi sitten käyttää käsisaippuana jos ei toimi hiuksissa! ^_^

   • Jonttu

    Olisihan se kiva, jos toimisi. Tulen sitten kertomaan, kun testailut ovat käynnistyneet.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.