Nivealla löydettiin tuoksut

Kosmetiikan elämyksellisyys on asia, joka on Karkkipäivän teemoissa kestojuttu ja aihe, josta tykkään kirjoittaa paljon. Koostumukset, tuoksut, pakkaukset, no, te tiedätte :) Kosmetiikka ei ole vain ehostusta ja ihonhoitoa  vaan sensorinen elämys.

Selektiivisten brändien konseptiin sensorisuus on aina kuulunut, mutta viime vuosina yhä useampi edullinen päivittäiskosmetiikkamerkkikin on alkanut huomioida elämyksellisen puolen. Nivea on yksi niistä.

Matkalle_Nivea

Nivea tunnetaan hoitavista peruskosteusvoiteistaan kuten Nivea Creme  ja Soft -klassikoista ja sarja on kautta linjan yhdistetty puhtaan neutraaliin tuoksumaailmaan. Valikoimaan ei ole aiemmin kuulunut mitään ns. tuoksuprofiloitunutta linjaa.

Ajat muuttuvat ja nyt Niveallakin on reagoitu trendien ja kulutustottumusten muutokseen; Nivea-asiakaskin haluaa voiteiltaan hemmottelevuutta ja sensorista lisäarvoa. Valikoimaan on lanseerattu tänä keväänä kolme tuoksuvaa vartalovoidetta, ja pääsin minulle tarjotun yhteistyön kautta nuuskuttelemaan ja arvioimaan niiden elämyksellisyyttä ensimmäisten joukossa. Tuoksuvia vartalotuotteita? Kyllä, tämä kosmetiikkafriikki ja tuoksuintoilija testaa ne mielellään :)

Voiko niin neutraaliksi ja sanalla sanoen arkiseksi mieltämäni Nivea tarjota jotain kiinnostavaa tuoksujen saralla? Selvitetään. :)

Nivea Oil in Lotion

Uuden vartalovoidelinjan nimi on Nivea Body Oil In Lotion, ja niissä tuoksuvat ruusu, vanilja ja kirsikankukka. Tuoksujen lisäksi tuotteisiin on valittu kuhunkin oma kasviöljynsä. Nivealla testattiin tuoksuasiantuntijoiden kanssa useita eri yhdistelmiä kunnes löydettiin kolme eleganttia tuoksu- ja öljyparia. Tuoksut valittiin tarkasti niin, että ne sopivat yhteen tuotteissa käytettyjen öljyjen ominaistuoksuihin.

Oil In Lotion -vartalovoide on koostumukseltaan kevyttä ja erittäin nopeasti imeytyvää. Tuntuma iholla on raikas ja jälkitunne jopa samettinen, voide ei tahmaa ihoa sitten yhtään. Nivean määritelmän mukaan Oil In Lotion -voide sopii normaalista kuivalle iholle, mutta oman kokemukseni perusteella sanoisin, että uutuusvoiteet sopivat kaikkein parhaiten normaalille iholle ja nimenomaan sellaiselle käyttäjälle, joka arvostaa voiteen helppoa, vaivatonta käyttöä niin että imeytymistä ei käytännössä tarvitse odotella yhtään. Rasvauksen jälkeen voi heti pukea päälle.

Oil In Lotion -voiteilla on hintaa 4,50€ / 200 ml. Tuotteet ovat nyt kaupoissa.

Nivea Oil in Lotion Cherry Blossom

Ja sitten pääasiaan eli ne tuoksut…

Yleinen havainto: vaikka Oil In Lotion -tuoksut ovat todella kevyitä (nämä ovat siis jotain ihan muuta kuin voimakkaat, esanssiset hedelmä- ja kukkatuoksut joita kohtaa joissain markettimerkkien värikkäissä vartalotuotesarjoissa), tuoksut kestävät iholla hyvin. Ei nyt ihan koko päivää mutta useita tunteja. Kuin olisi käyttänyt jotain kevyttä hajuvettä. Se oli jännä havaita. Näillä voi siis halutessaan korvata hajuveden.

Vanilla & Almond Oil

Mieto, hienovarainen, tyylikäs. Ei pistävän sorttinen, imelän makea vanilja vaan lempeä ja mieto. Kuin maitoinen vaniljakreemi. Tämä tuoksu sopii niille, jotka pitävät vaniljasta mutta kokevat monet vaniljalla tuoksutetut kosmetiikkatuotteet liian vahvoina. Vanilla & Almond Oil -voide on hienovaraisen vaniljan ystäville.

Rose & Argan Oil

Aistikas, sensuelli ja hienostunut, ei lainkaan sellainen perinteinen ruusun tuoksu johon olen tottunut.  Yllätys! En yleensä ole ruusun tuoksun ylin ystävä. Henkäyksen kevyt tuoksu muuttuu iholla aistillisen puuteriseksi. Ruusu & Argan on tuotteista suosikkini, mitä en olisi odottanut. Todella kevyt ja elegantti. Tätä voisin käyttä hajuveden tyyppisesti, yhdistettynä vaikka Acorellen ihanaan ruusu-hajuveteen joka yksinään ei kestä iholla tuntiakaan.

Cherry Blossom & Jojoba Oil

Tyttömäinen ja heleä. Kolmikon makein, mutta tuoksu on samalla raikas. Cherry Blossom -voiteesta voisi sanoa, että tämä sopisi kenties Escadan kesätuoksu-tyyppisten, hedelmäisen makeiden tuoksujen ystäville, mutta erittäin light-versiona. Escada-light :)

.

Summa summarum: Nivean uutuudet yllättivät tuoksujen, sanoisinko tyylikkyydellä ja miellyttävän hillityllä voimakkuudella. Olen tottunut markettituotteiden tuoksujen maailmassa sellaiseen tietynlaiseen esanssiseen vahvuuteen, Nivealla on haluttu valita hienovaraisempi lähestymistapa.

Vertauksena luonnonkosmetiikan tuoksuihin; ne voivat olla todella paljon vahvempia, mutta eivät kestä iholla. Mikä johtuu luonnollisten tuoksujen kemiasta ja siitä, ettei luonnonkosmetiikassa ole ”normikosmetiikan” keinoja kiinnittää tuoksu iholle.

Nivea_testi

Nivea järjestää Oil In Lotion -lanseerauksen yhteydessä leikkimielisen kilpailun. Vastaa kyselyyn ja selvitä, oletko persoonaltasi rento vanilja, analyyttinen kirsikka vaiko lojaali ruusu? :)

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Flow Festival -liput kahdelle 11.8. (arvo 200 €) ja Nivea-tuotepaketteja 3 kpl (arvo 30 €). (Flow Festivalin ikäraja on 18 vuotta.)

Pääset tekemään testin ja osallistumaan kilpailuun täällä.

.

Minä olin ”analyyttinen kirsikka” :D

Nivea_persoonallisuus

 

Mikä näistä kolmesta kuulostaa eniten teidän tuoksulta?

Mitä ylipäänsä tykkäätte perinteisten päivittäiskosmetiikkamerkkien satsauksista elämyksellisempään perusihonhoitoon? Kuinka suuri merkitys tuoksuilla on siihen, millaisia vartalovoiteita tai suihkugeelejä tulee hankittua? Onko esimerkiksi tuoksulla suurempi merkitys kuin pakkauksen ulkonäöllä, vai päinvastoin?

Kommentit (8)
  1. Tiia - Littlebigthings
    15.5.2017, 11:53

    Ehdottomasti testiin, kuulostaa ihanilta! Luulen et ainakin vanilja on niiiiin mun <3

  2. Vartalorasvoja ei tule useimmiten käytettyä, koska olen laiska ja tarvitsen juuri sellaisen kosteuttavan mutta heti imeytyvän voiteen. Vaseline-suihkeita tai in-shower-rasvoja olen käyttänyt, mutta niissä ei hirveästi ole tuoksuja.
    Suihkusaippuan taas valitsen aina tuoksun perusteella. Useimmiten siis tulee käytettyä Palmoliven saippuoita. Olin ihan fiiliksissä, kun Palmolive julkaisi suklaan, vaniljan, kookoksen ja mintun tuoksuiset sarjat.
    Myös Lushin Snow Fairy tuli ostettua juuri tuoksun (ja glitterin) takia. Pesevyys ja saippuan hoitavuus ei ole niin tärkeää kunhan saippua tuoksuu hyvältä :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *