Nivea Luminous Anti-Dark Spot -seerumi: kyllä tää taitaa toimia

Minun piti kirjoittaa Nivean anti-pigmenttiseerumi-kokemuksia vasta kesän päätteeksi, mutta en malta olla tekemättä väliraporttia jo nyt. Tämä nimittäin todella vaikuttaa toimivan.

Mun naama juhannuksena, Nivea Luminous-seerumin käyttöä takana viisi viikkoa (ja auringossa oleilua takana neljä viikkoa).

Verrokki: mun naama viime kesän alussa: näkyvissä oli jo kesäkuun alussa hyperpigmentaatiota ylähuulella, nenänvarressa ja poskipäillä.

Kirjoittelin Luminous-seerumista huhtikuussa täällä. Kyseessä on siis ihon liikapigmentoitumista estävä ja vähentävä seerumi, joka lupaa vaikuttaa niin olemassaoleviin pigmenttiläiskiin kuin ennaltaehkäistä tulevia. Seerumin vaikuttavasta aineesta voi lukea enemmän aiemmasta postauksesta jos se kiinnostaa, kyseessä on Nivean valmistajan Beiersdorfin patentoima yhdiste nimeltä Thiamidol, jota käytetään myös Beiersdorfin toisen brändin Eucerinin anti-pigment -tuotteissa.

Huhtikuisessa jutussani pohdin, voiko tuote todella pitää lupauksensa. Nivean mainonta on ollut niin tepsivää, että se herätti jopa meikäläisen kiinnostuksen ja ostin seerumin puhtaasti mainonnan uhrina. Ollakseen halpa marketissa myytävä seerumi, lupaukset olivat niin övereitä, että mulla heräsi halu haastaa tämä tuote ja katsoa sen kortit. Sen olen nyt tehnyt.

Neljässä viikossa pigmenttiläiskät ovat vaalentuneet näkyvästi ja 8 viikossa pigmenttiläiskät ovat vähentyneet jopa 50%.

Minulla ei ole kasvoissani mitenkään valtavasti pysyviä (tai siis vuoden ympäri näkyviä) pigmenttiläiskiä, joten en voi ottaa kantaa seerumin tehoon vaalentaa jo valmiiksi näkyviä pigmenttilaikkuja. Mutta, minulle ilmestyy kesäisin ylähuulen alueelle melasmaa eli auringonvalon aiheuttamaa liikapigmentaatiota, joka on erittäin ärsyttävä vaiva ja juuri tähän vaivaan halusin Nivea-seerumin vaikutusta testata.

Lisäksi minulla on etenkin poskipäillä aiemman aurinkoaltistuksen aikaansaamaa vaaleanruskeaa hyperpigmentaatiota, joka ei (vielä) näy talvivuodenaikaan, mutta aktivoituu ja tummenee kesäisin UV-säteilyn vaikutuksesta.

Toistaiseksi paras apu melasma-laikkujen (eli pigmenttiviiksien, aargh!) hillitsemiseksi on ollut SPF 50 -suojavoide, mutta nyt on pakko todeta, että myös pigmentaatiota hillitsevästä seerumista on selvästi apua. 💯

(Nivea ei varmaankaan ole ainoa joka toimii, mutta se on ensimmäinen jota olen testannut, ja varmasti ainakin halvimmasta päästä.)

Mun naama tänään, seerumin käyttöä takana runsas kuusi viikkoa.

Ero ylähuulen alueella on merkittävä aiempiin kesiin nähden.

Minulle ei ole tänä kesänä tullut vielä lainkaan hyperpigmentaatiota huulten ympärille. Ei ainuttakaan läiskää. Tämä on todella poikkeuksellista. Vaikka korkean suojakertoimen voide ehkäisee melasmaa, se ei estä sitä kokonaan ja ylähuulelle tulee kesän aikana aina enemmän tai vähemmän haaleita laikkuja. Nyt ei ole tullut. (Minähän en tunnetusti myöskään välttele aurinkoa, joten UV-altistuksen puolesta läiskillä on aina juhlat mun iholla….)

Poskipäiden läiskät ovat näkyvissä, mutta mielestäni hieman vaaleampina kuin ennen. Nenän varren läiskät ovat nekin pysyneet hyvin vaaleina, lähes olemattomina.

Tässä kuva juhannukselta, jossa huulet ovat ”rauhallisemmassa” tilassa. (Ylemmässä kuvassa olen juuri syönyt, minkä seurauksena mun huulten reunat aina tummuvat ja menevät ikäänkuin pilkullisiksi). Tässä kuvassa huulet ovat luonnollisimmassa tilassaan, olen vasta herännyt aamulla. Iho huulten ympärillä näyttää jopa vähän vaaleammalta kuin muualla kasvoissa.

Miten olen käyttänyt Nivean seerumia?

Olen levittänyt seerumia aamuin illoin puhdistetulle ja kasvovedellä kostutetulle iholle keskittyen poskipäiden, nenänvarren ja ylähuulen alueelle. Yhtäkään päivää en ole skipannut aloitettuani kuurin kuusi viikkoa sitten. Minulla kulkee seerumia mukana myös minipurkissa ettei se vain unohdu vaikka viikonloppureissuissa. Nivea-seerumin päälle laitan muut normaalisti käyttämäni hoitotuotteet kuten C-vitamiiniseerumin ja kasvoöljyn.

Nivean parina on päivisin tietysti Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50-voide jota levitän ylähuulelle ulkona ollessani tunnin välein. En mene minnekään ilman tätä välillä toukokuu-syyskuu. 😄🙏🏻 Kreikassa tietysti käytössä vielä myöhempäänkin syksyllä.

Seerumin käyttömiellyttävyys?

Nivean Luminous-seerumi ei ole varsinaista herkkua luonnonkosmetiikan käyttäjälle. (Tai ainakaan tälle luonnonkosmetiikan käyttäjälle.) Se on hyvin tyypillisen synteettisen ja edullisen tuotteen tuntuinen ja myös tuoksuu sellaiselle. Seerumin koostumus muuten on emulsiomainen, joten se tuntuu ikäänkuin hyvin kevyeltä kosteusvoiteelta.

Periaatteessa ihotuntuma ei ole mitenkään epämiellyttävä, mutta pystyn tuntemaan koostumuksen keinotekoiset kalvonmuodostajat ja se aina häiritsee tällaista paatunutta luonnollisen kosmetiikan käyttäjää. Nivean seerumi selvästi tekee jotain ehkäistäkseen pigmenttimuutoksia, mutta se ei juurikaan hoida tai kosteuta.

Katsokaa muuten mun dekolteeta… kyllä alkaa sielläkin ikä näkyä… ja siltikin pitää sekin vain auringolle altistaa…. 🙈 No, tällainen bruna minulle tulee vaikka välttelen keskipäivän aurinkoa, käytän SPF 30 -voidetta ja menen aurinkoon kello 15 tai 16 jälkeen. Ihoni ruskettuu suunnilleen kun kävelen pihan poikki, siltä joskus tuntuu….

Rusketuksesta puheen ollen: mietin ennen seerumin testausta, vaikuttaako se myös rusketukseen. Mun järjen mukaan tyrosinaasin estäjien pitäisi kaiketi hillitä myös ihan tavallista rusketusta eikä vain hyperpigmentaatiota. Kysyin tätä Nivealtakin ja sieltä vastattiin, että seerumi ei estä tavallista rusketusta. Se näyttäisi pitävän paikkansa, mielestäni seerumi ei ole vaikuttanut rusketukseen millään lailla.

Summa summarum: vaikka kesää on vielä jäljellä, luulen, että jo tähän astinen tulos on vakuuttanut minut riittävästi Thiamidolin tehosta. Olen aika varma, että elokuussa pigmenttiviiksiä on vähän näkyvissä, mutta selvästi tämä tökötti on ehkäissyt niiden ilmestymistä. Ensi kesänä taidan ostaa Eucerinin Anti-Pigment Spot Correctorin (jossa sama aktiiviaine), koska se kynän mallisena on järkevämmän muotoinen kuin Nivean iso kömpelö seerumipullo.

Onko joku muu kokeillut anti-pigmentti-aineita taistelussa auringon aikaansaamia läiskiä vastaan? Millaisia kokemuksia teillä on?

kauneus ihonhoito
Kommentit (44)
 1. Oon yrittänyt käyttää tätä ylähuulen päälle ja nenänpäähän, joihin itselläni tulee kesän aikana pigmenttitummentumaa. Välillä meinaa vaan käyttö unohtua, luulen että vähän vaikuttaa tuo että tuotteen tuntu iholla ei tosiaan ole kovin miellyttävä ja tuoksu on omaan makuun ihan liian voimakas. En voisi kuvitella käyttäväni tätä koko kasvoille. Pitää nyt yrittää tormistautua käyttämään säännöllisesti jos tää kerta oikeasti on noin tehokasta :D Voisin itsekin seuraavaksi ostaa tuon Eucerinin kynän kun paljon sopivampi pakkaus ja lisäksi hajusteeton. Tää jättipurkki Niveaa tosin kestää mulla varmaan ikuisuuden..

  1. Eucerin on varmasti parempi hajusteherkille :)

   Säännöllinen päivittäinen käyttö on tulosten kannalta tärkeää. On hyvä pyrkiä vähintään aamuin/illoin-rutiiniin, niin iho saa vaikuttavaa ainetta tasaisesti. (Laita kännykkään muistutus aamuin ja illoin ettei seerumi unohdu..! ☺️) Nivean mukaan Thiamidolia sisältäviä tuotteita voi levittää iholle neljä kertaa päivässä, tällä määrällä saa varmaan parhaita tuloksia silloin, kun iholla on jo valmiiksi näkyviä läiskiä joita pyritään vaalentamaan. 2 x päivässä -määrä tuntuu riittävän hyvin ehkäisevään tehoon 🙏🏻

   Tää jättipurkki Niveaa tosin kestää mulla varmaan ikuisuuden..

   Muutenkin tosi epäkäytännöllisen suuri pakkaus. Vaikka koko on seerumin standardi (30 ml), pakkaus voisi kyllä olla sirompi ja viedä vähemmän tilaa… Pienillä ihoalueilla käytettynä kestää varmaan monta kuukautta.

   1. Ikävä kyllä myös Eucerin on hajustettu.. Ja vaikka lukee miedosti, niin kyllä siinä on ihan huomattava tuoksu. Jos on hajusteherkkä, niin kannattaa ehdottamasti käydä apteekissa katsomassa, jos siellä olisi testeri.

    1. Se kynän muotoinen Anti-Pigment Spot-Corrector on hajusteeton. Muiden Eucerin-tuotteiden oletin olevan hypo-hajustettuja..?

     1. Kynästä en osaa sanoa, mutta seerumi, voide ja aurinkovoide ovat hajustettuja. Tuo Hypo-hajustettu on asia, joka ei ole ikänä oikein auennut minulle. Se ymmärtääkseni viittaa siihen, että tuoksussa ei ole hajusteallergiaa aiheuttavia aineita, mutta siinä voi silti olla ainesosia, jotka ovat liikaa tuoksuyliherkille. Tässä Eucerinin tapauksessa tuoksu oli ainakin minulle vääränalainen.

      1. Se ymmärtääkseni viittaa siihen, että tuoksussa ei ole hajusteallergiaa aiheuttavia aineita, mutta siinä voi silti olla ainesosia, jotka ovat liikaa tuoksuyliherkille.

       Juuri näin.

       Mä olen ehkä erehtynyt Eucerinin tuoksumaailman suhteen. Näen kyllä inceistä että tuotteissa tai ainakin osassa tuotteista on hajusteita (se Spot Corrector on tosiaan vailla tuoksuaineita), mutta se vähäinen Eucerin-kokemus joka minulla on, on jättänyt mulle kuvan hyvin miedosti hajustetuista tuotteista. Minulle Eucerin näyttäytyy brändinä, jonka tuotteisiin on vaikea ylipäänsä kuvitella mitään tuoksua. Harmi, jos tuotteet (tai osa niistä) ovatkin voimakkaasti tai muulla lailla ikävästi hajustettuja.

       1. Niinpä, näinhän sitä luulisi. Itse käytin hyvin pitkään Eucerinin aurinkovoidetta. Tilasin sitä jopa ulkomailta silloin kun sitä ei yhteen aikaan saanut suomesta. Mutta sitten Eucerin meni lisäämään siihen hajustetta..
        Tuo tuoksun mietous on hyvin suhteellista. Jos tuoksussa on häiritsevä komponentti, niin huomaan, että tuoksun voimakkuus korostuu. Eli sen kokee voimakkaampana vaikka tuoksu saattaa olla muiden mielestä tuskin havaittava. Sitten taas jos tuoksu ei ärsytä, niin se myös tuntuu miedommalta. Esimerkiksi Madaran tuoksut eivät pääosin häiritse ja koen, että ne haistuvat nopeasti. Mutta Madaran Time Miracle kasvovoiteessa on sellainen tuoksu, joka saa aikaan oireita ja koen sen hyvin voimakkaana ja kestävänä. Itse uskoisin, että todellisuudessa se haihtuu yhtä nopeasti kuin muutkin, mutta itse huomaan sen hyvin pitkään iholla. Jopa saippuapesun jälkeen.

        Eli voi hyvin olla, että valtaosan mielestä Eucerin hajustetut tuotteet ovat miedon tuoksuisia, mutta joillekin tuoksuyliherkille ne ovat häiritseviä ja tuntuvat hyvinkin voimakkailta.

        1. Saan kiinni siitä mitä tarkoitat. Jos jokin tuoksussa häiritsee, vaikka tuoksu olisi hajusteetonkin (eli pelkkä raaka-aineiden tuoksu), niin kyllä se korostuu kun tuoksussa on jotain mikä ”tarraa” aisteihin väärällä tavalla.

         En ole käyttänyt Time Miraclen voidetta vuoden 2018 jälkeen joten en tiedä onko tuoksu yhä sama, mutta mä muistan aistineeni siinä jotain metsäistä ja samalla vähän makeaa ja aromaattista. Erikoinen tuoksu ja mä kyllä tykkäsin. Aika voimakas se oli, mutta koska se oli mulle miellyttävä, vahvuus ei häirinnyt.

         Hassuin Mádara-tuoksukokemus (nyt kun Mádara tuli puheeksi) viime vuosilta on Time Miraclen Hydra-jelly. Mä luulin että se on hajusteeton, en kerta kaikkiaan haista siinä mitään..! Kunnes joku kommentoi sen ”sitruksista tuoksua”, vai mitähän ilmaisua tuoksusta nyt käytettiinkään. Siinä vaiheessa vasta katsoin onko incissä todella hajusteita ja onhan siinä. Mutta mulle tuote on hajuton..! :D

 2. Voisin ajatella kokeilevani tuota Eucerinin versiota, vaikka se on miedosti hajustettu, mutta sen verran houkutteleva tuote on. Itsellä pigmenttiläisiä poskipäiden korkeimmassa kohdassa eniten eivätkä enää kesäisin peity ohuella meikkivoide kerroksella (silloin, kun jaksaa sellaista käyttää..). Häiritsevä paikka, poskipuna näyttää nykyisin jotenkin sotkuiselta..

  Tuli kuvista mieleen, kun lähikuvissa huomaan sinulla olevan samanlaiset vitivalkoiset pienet ”viikset” huulien reunoilla, että ihokarvojen poistosta kasvoilla en ole hirveästi nähnyt kirjoituksia, eikä niistä tunnu kukaan puhuvan, ei vanhat eikä nuoretkaan (toki he eivät vielä tiedäkän asiasta mitään :D) Mutta itse huomaan nykyisin, että meikkivoide ei näytä hyvältä iholla, jos en ”ajele” ihokarvoja kasvoistani. Kiinnostaisi tietää sinun ajatuksia aiheesta ja muiden lukijoiden kommentteja omalta kohdalta. Esim. miten ihmiset poistaa ihokarvoja kasvoista vai poistaako ja miksi tai miksi ei? Onko ihon ajelulle vaikutusta ihon kuntoon jne.

  1. Kiinnostaisi tietää sinun ajatuksia aiheesta ja muiden lukijoiden kommentteja omalta kohdalta.

   Minua mun kasvojen ihokarvat eivät häiritse ollenkaan. Huomaan nuo huulten ympärysten ”viikset” ainoastaan valokuvissa kun naama on lähikuvassa, normielämässä unohdan koko karvojen olemassaolon. En meikatessakaan huomaa niitä. Mun ”naamakarvat” on niin hentoiset, etteivät ne vaikuta meikkivoiteen levittymiseen, ainakaan itse en ole kiinnittänyt sellaiseen huomiota.

   Minulta on joskus kyselty blogipostausta aiheesta ja onpa minulle tarjottu kaupallista yhteistyötäkin kasvojen ihokarvojen poistoon liittyen. Kieltäydyin, koska en tunne aihetta omakseni. Voin kyllä kuvitella, että jos kasvokarvat olisivat todella näkyvät, paksut ja runsaat, suhtautuisin asiaan eri tavalla.

   1. Minua aihe kiinnostaisi ehdottomasti. OMat kasvokarvat eivät ole suuria, saati tummia, mutta se persikkainen nukka poskilla häiritsee kummasti…
    KICKSiltä ostin pienen ihokarvanpoistoraudan, jota siis rullataan ees taas ja se poistaa nukan, mutta se on aika työläs..

    1. Moi! Mulla kokemusta (tummistakin) karvoista ylähuulen alueella ja paljon erilaista ”poistokokemusta” viimeisten 20 vuoden ajalta.. En ehdi nyt kirjoitella pitkästi, mutta palaan tähän huomenna kun ehdin!

     1. Nyt ehdin kirjoittaa hiukan pidemmin tästä viiksiasiasta:

      Itse havahduin tummiin karvoihin kasvoissa – ”viiksiin”- lukioikäisenä, lukion ekalla. Varsinkin ylähuulen sivuissa oli pidempiä ja tummia haivenia, jotka näkyivät lähietäisyydeltä selvästi. Tämä oli supernoloa ja häpesin viiksiäni paljon – täysin yleinen vitsi tv-sarjoissa yms. oli, että kuvottavinta tyyliin ikinä on (vanha!) nainen, jolla on viikset (ja että eihän niitä nyt kuitenkaan nuorilla ja näteillä naisilla koskaan ole, tuossa ylläkin joku kirjoittaa, että nuoret eivät tiedä asiasta mitään! :) Ei kuitenkaan pidä paikkaansa! Itse olin 16-v.! Kurjaa oli sekin, että yksi ihastukseni jopa vihjasi karvoistani minulle ikävästi…

      Ja minun viikseni eivät siis olleet/eivätkä ole mitään vaaleaa, valkoista haituvaa, vaan ihan samanväristä kuin ruskeat kulmakarvani ja säärikarvani yms. (Onneksi kuitenkin sellaista pehmeää karvaa.) Minulla on aika tuuheat ja tummat kulmakarvat ja muutenkin aika vahvat ihokarvat, joten kai nämä karvahommat liittyvät toisiinsa. (Valitettavasti hiukseni ovat kuitenkin ihan hennot ja ”suomalaiset”, ärsyttävää.) Yleisesti toki ylähuulen karvoitus naisilla on ihan tavallista monissa paikoissa ympäri maailman, mutta ainakin täällä Suomessa (ja kantasuomalaisena) tunsin olevani aika yksin asian kanssa enkä oikein tiennyt miten pitäisi toimia.

      Alle kaksikymppisenä 90-luvun lopussa kävin tiedustelemassa paljonko karvojen poisto laserilla maksaisi. No, hinta oli niin suolainen ja käsittelyjä olisi tarvinnut niin monta, että tämän vaihtoehdon hautasin nopeasti. En myöskään uskaltanut kunnolla nyppiä karvoja pois pinseteillä, kun ensinnäkin niitä oli aika paljon, joten oli vaikea saada kaikkia pois ja toisekseen pelkäsin, että ne kasvavat vain voimakkaampana takaisin (tarua kuitenkin ilmeisesti tämä uskomus…). Lopulta päädyin kosmetologille kokeilemaan vahaliuskalla tapahtuvaa repäisypoistoa. Ja vau! Oli mahtavaa kun karvat katosivat – ja pysyivät poissa jopa pari kuukautta. Uusin käsittelyn aina tasaisin väliajoin, mutta huomasin lopulta, että vahaus ärsytti ihoa aika paljon ja alue punoitti monta päivää ja joskus tuli jopa pieniä haavoja, joten täysin ongelmatonta homma ei ollut. Kotivahausta en kokeillut missään vaiheessa – kävin aina kosmetologilla.

      Tätä jatkui varmaan kymmenisen vuotta, ja sitten jossain vaiheessa markkinoille tuli sokerointi, joten siirryin siihen. Se oli paaaljon lempeämpi proseduuri eikä iho enää ärtynyt niin paljon. Aloin kuitenkin kyllästyä kosmetologilla ramppaamiseen ja halusin säästää, joten päädyin ostamaan Stockalta (Surgi Cream) kotona käytettävää kemiallista ihokarvanpoistovoidetta, joka on tarkoitettu erityisesti ylähuulen alueelle ja kasvoille. Kokeilin: homma toimi, ja lysti oli halpaa, helppoa ja kivutonta, joten siitä lähtien (viimeiset 10-12 vuotta) olen käyttänyt vain kyseistä tuotetta.

      Voide ei varmasti ole kovin hellävaraista, vaan aikamoista myrkkyä, mutta toistan käsittelyn vain ehkä n. 4-5 kertaa vuodessa, eikä iho ole näkyvästi ärtynyt kuin hetken, joten ajattelin jatkaa tällä meiningillä. Useamminkin voisi käyttää, jos tahtoisi olla ihan sileä ja karvaton koko ajan, mutta olen tottunut siihen, että välillä on haivenia enemmän ja luulen kyllä, että vuosikymmenten ahkera poistaminen on harventanut, vaalentanut ja keventänyt karvojani, enkä koe niitä niin häiritseviksi, vaikka niitä välillä jonkin verran onkin. (ehkä myös e-pillerit vaikuttavat asiaan.) Ja toisaalta, en enää häpeä tätä asiaa erityisesti, joten jos joskus on viiksekkäämpi kausi kun en ole hetkeen poistanut karvoja, ei sillä enää ole minulle niin väliä. Tykkään kyllä kuitenkin kun kotona on koko ajan valmiina tuote, jolla saa helposti karvat pois tarvittaessa. (Tosin nyt kun googlasin, vaikuttaa siltä, että juuri tätä tuotetta ei enää ole Stockalla myynnissä! Mulla on sitä onneksi vielä jäljellä (sama putkilo kestää mooonta vuotta, ja teho on säilynyt!), mutta toivottavasti tätä tai vastaavaa löytyy silti jatkossakin jostain.)

      Joo, pitkä teksti, pahoittelut! Mutta jollekin voi olla tunnistettava ja/tai kiinnostava asia, joten kirjoitin nyt aika perusteellisesti. Ja todella, joskus aikoinaan tämä oli minulle oikeasti aika herkkä ja kipeä aihe – ei onneksi enää.

      1. Kiitos Jane! Voin vain kuvitella, miten ikävä ja kiusallinen tuo tilanne oli…
       Omat haituvani lähtee kyllä kevyesti, mutta vaatii aina paneutumista..
       Toistaiseksi pitäydyn mekaanisessa poistossa, en uskalla ajatellakaan karvanpoistovoidetta :/

      2. Tiedän mistä puhut. Tosi ikävä vaiva. Minulla on kanssa tummat karvat ja näkyvät. Minullakin koulussa teininä huomauteltiin tästä. Olen käynyt välillä kosmetologilla sokeroinnissa ja vahauksessa. Mutta ovat ärsyttäväneet välillä ihoani ja iho ärsyyntynyt. Mieluiten haluaisin että kosmetologi nyppii, mutta monet eivät suostu siihen. 🙄😬🙄 Rasvaa en haluais, kerran kokeilin yhtä ja se polttava,tunne oli kauhea. Nykyään en enää niin välitä, vaikka karvoja olisikin, vaikkei se niin kivalta näytä. Mutta välillä poistan niitä mekaanisesti, mutta mieluiten menisin kosmetologille. Olen sen verran laiska. 😉 Aina, kun ne saa pois, on niin puhdas olo. 😂

   2. Minua ihokarvat häiritsevät. Ei, niin meikin vuoksi. Koska en niin paljon meikkiä käytä. Mutta,koska ihokarvani ovat tummia ja kasvot näyttävät sottaisilta, jos niitä ei nypi. Erityisesti leuassa ja suun ympärillä. Yksi ärsyttävämmistä asioista! Argh! 🙃

    1. Ymmärrän kyllä tuon, jos ihokarvat ovat tummia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *