Niisutav ja rahustav – söpöä Eestistä!

Viron tuomisista on pakko tykätä jo kielen takia! :)

Ostokset_Tallinna_IMG_6024

Voiko kukaan olla vihainen voiteelle, joka on ”Niisutav ja rahustav”? (Kosteuttava ja rauhoittava, kuulostaa paljon sympaattisemmalta viroksi ^_^)

Ja onhan se myös igale nahatüübile – kaikille ihotyypeille. :)

Melkein jo vähän harmittaa, että ostin Puhas Loodus -sarjan tuotteita vain kaksi. Myönnän, että syynä oli sarjan esteettinen epähoukuttavuus; tuotteet olivat minusta aivan erityisen halvan ja tyylittömän näköisiä. Ovat edelleenkin, mutta nyt tuotteisiin on tutustumisen kautta ehtinyt kertyä tunnelisä jonka kautta ne näyttäytyvät kummasti söpömpinä. :)

Vaikka hinnat liikkuvat kahden-kolmen euron kieppeillä, ostin lopulta testiin vain nämä kaksi; Kamomilla-voiteen ja Mustikka-puhdistusgeelin.

PuhasLoodus_puhdistusgeeli

Ihana Mustikas Puhastav Näopesugeel on saanut kunnian liittyä lempparituotteisiini! (Waaa, mun tekee vain mieli toistella noita virolaisia sanoja… Näopesugeel, tottakai!)

Minähän olen putsarinirso, kuten vakkarilukijat varmasti tietävät. (Heh, välillä huvittaa kyllä katsoa noita vanhoja postauksia, joissain on niin liikuttavan kömpelöitä kuvia… Tuossakin nirso-postauksessa taustalla ruttuinen keltainen lakana…!! ^_^)

Vuoden 2010 postauksesta lainattuna: ”Minulle on äärimmäisen tärkeää, että puhdistusaine jättää kasvoille juuri sen ’oikean’ tunteen, eli täysin puhtaan, kalvottoman ja tasapainoisen. Kuin iholle ei olisi mitään ainetta laitettukaan. Tuotteen pitää mielellään vaahdota reilusti ja huuhtoutua iholta helposti.”

Puhas Looduksen Mustikas on juuri tällainen tuote. <3 Lisäksi se puhdistaa hellävaraisesti = iho ei jää pesun jäljiltä kiristävän kuivaksi.

Geeli tuoksuu mustikkaisesta nimestään huolimatta lempeälle omenalle, ehkä vähän mylittleponymaisesti. Vaahto on kevyttä ja pehmeää – ja mikä parasta; tämä geeli ei jää huuhdellessa pyörimään ihon pinnalle ”limaisena”. Jotkut geelimäiset putsarit käyttäytyvät niin, ja ihoa on huuhdeltava hyvä tovi jotta limaisuus katoaa. Esimerkiksi Nivean klassinen sininen putsarigeeli tekee minun ihollani tätä.

Pesevinä ainesosina Mustikkaassa on käytetty natrium-kookossulfaattia (jota pidetään perus-SLS’ää hellävaraisempana sulfaattina, mutta toisten lähteiden mukaan ne ovat käytännössä sama asia) sekä mietoja luonnonkosmetiikasta tuttuja sokerti- ja kookosöljypohjaisia tensidejä (decyl glucoside, sodium cocoamphoacetate, cocamidopropyl betaine).

Mustikas Näopesugeel jättää ihon ihanan pehmeän ja kaiken kaikkiaan todella hyvän tuntuiseksi. Tämän käytän loppuun, ei mene eteenpäin! ;)

Puhas Looduksen tuotteita saa muuten myös Siljan laivoilta, ei tarvitse mennä Viroon saakka.

PuhasLoodus_Kummel

Kamomilla-voide

Voiteen koostumus on keskitäyteläinen mutta ei rasvainen, ja jättää iholle suojaavan, himmeän pinnan. ’Suojaava’-termillä halutaan kosmetiikan tuotteista puhuttaessa kuvailla kalvomaista, jopa vahamaista tunnetta iholla, mikäli joku on miettinyt mitä tuo tarkoittaa. Se on ikäänkuin miellyttävämpi tapa ilmaista kalvon tai ”tuotetunnun” fiilis iholla. Kalvo ei aina ole paha asia :) On ihotyyppejä ja -kuntoja joille tämä ominaisuus on mitä toivottavin.

Puhas Looduksen Kamomilla-voiteessa suojaavasta, täyteläisestä tunteesta vastaa isopropyylipalmitaatti, rasvamainen, pehmentävä ainesosa, joka on johdettu palmitiinihaposta ja isopropyylialkoholista. Jotkut lähteet pitävät isopropyylipalmitaattia (niinkuin kaikkia palmitaattiyhdisteitä) potentiaalisena ihotukkijana.

Minun ihoani voide ei tukkinut. Pidän itse ohuemmista ja raikkaammista koostumuksista, mutta ”Kummel” tuntui ihollani kuitenkin kaiken kaikkiaan ihan hyvältä. Aika perusvoidemaiselta. Siinä oiva termi kuvaamaan Kamomillavoidetta; perus. Peruskamaa. Tuoksu on aika tylsä, jopa hieman tunkkainen. Halpa.

Koostumuksesta tuntee, ettei voiteen kohdalla ei ole erityisemmin mietitty kosmeettisesti vetoavia seikkoja; se vain toimittaa tarkoituksensa eli suojaa ja kosteuttaa. Ja mahdollisesti rauhoittaa, kuten nimi lupaa. Koska oma ihoni ei ole ärtyvää sorttia, en osaa tuota rauhoittavuutta arvioida. Kamomillan tunnetaan rauhoittavan hermoja ja oikkuilevaa vatsaa, mutta samasta vaikutuksesta ulkoisesti käytettynä iholla ei ole ainakaan CosIngin mukaan virallista tutkimustietoa (voiteen sisältämälle kamomillauuttelle löytyy vain yleinen ”ihoa hoitava” sekä makua tai hajua peittävä funktio).

PuhasLoodus

Puhas Looduksen valmistaja Orto antaa sivuillaan vaikutelman, että kyseessä olisi luonnonkosmetiikkaa.

”Jo vuosisatoja on hiusten ja ihon hoidossa käytetty niityiltä, metsistä ja kotipihoilta kerättyjä lääkekasveja. Puhas Loodus -tuotesarjan valmistusaineina käytetään tarkoin valikoituja lääkekasveja. Näitä kotiseudun lääkekasveja ovat mm. saunio, nokkonen, tyrni, kataja, orjanruusu, kehäkukka sekä muut luonnon tarjoamat parantavat aineet kuten esimerkiksi hunaja ja siitä saatavat hyödylliset komponentit.

Puhas Loodus – hoitotuotteiden sarja on luotu PUHTAAN LUONNON parhaista antimista”

Jep. Mutta nämä ainesosat ovat vain osa Puhas Loodus -tuotteiden muuten synteettisiin perusainesosiin pohjautuvia reseptejä. Tämä on hyvin tyypillistä luonnollisuudella ratsastavaa markkinointia. Puhutaan vain tuotteiden kasvipohjaisista ainesosista antaen ymmärtää, että tuotteet perustuvat niihin. Loppujen lopuksi kyseessä on aivan tavallinen kosmetiikkasarja joka yhdistää synteettisiä ja luonnon ainesosia niinkuin 90% kaikista markkinoiden kosmetiikkasarjoista Niveasta Garnieriin ja Lumenesta Pirkkaan.

Tämä ei tee Puhas Loodus -tuotteista huonoja. Ne vain eivät ole ainesosiensa puolesta niin luonnollisia kuin valmistaja haluaa antaa ymmärtää.

PuhasLoodus_Kurk

Tuotteiden incit niistä kiinnostuneille:

Niisutav ja rahustav 24 H Kreem Kummel

aqua

isopropyl palmitate

cetearyl alcohol (and) peg-20 stearate

chamomilla recutita flower extract

glycerin

glyceryl stearate

butyrospermum parkii butter

simmondsia chinensis seed oil

brassica campestris seed oil

tocopheryl acetate

allantoin

phenoxyethanol

ethylhexylglycerin

sodium pvm/ma/decadiene crosspolymer

parfum

*

Puhastav Näopesugeel

aqua

sodium coco-sulfate

decyl glucoside

sodium cocoamphoacetate

cocamidopropyl betaine

peg 200 hydrogenated glyceryl palmate (and) peg-7 glyceryl cocoate

sodium cocoyl apple amino acids

glycerin

lactic acid

vaccinum myrtillus fruit extr

tilia cordata flower extr

panthenol

parfum

P.S. Alan lukijan toiveesta lisätä näihin erityisen hyviksi kokemiani ”Löytö”-tuotteita sisältäviin postauksiin LÖYTÖ-tunnisteen. Työn alla on liittää ko. tunniste myös vanhoihin Löytö-tuotteita sisältäviin postauksiin.

Kommentit (21)
  1. Minulla on näitä Puhas Lootus tuotteista yökäsivoide. Aivan ihana ja nimenomaan yökäytössä. Ei jätä kurjaa tunnetta käsiin vaan toimii ihan kuten käsivoiteen kuuluukin. Hyvä tietää tuosta puhdistusgeelistä. Voi ostaa ensi viikolla sitäkin Tallinnan reissulla.

  2. Oih, Puhas Loodus on tuttu jo teinivuosilta! Eniten on tullut testatua erilaisia kasvovoiteita, kasvovesiä sekä puhdistusmaitoa ja täytyy sanoa että hinta-laatu-suhde on erinomainen. Ja tuoksut on ihania. Vinkkinä muuten, Puhas Loodusta löytää myös (ainakin Helsingissä) lukuisista ”Eestikaupoista”. Rohkeasti vaan sisään :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *