Niilon pihalta

Vihdoin pääsin tutustumaan brittiläiseen pitkän linjan luonnonkosmetiikkamerkkiin, Neal’s Yard Remediesiin. Yrityksen osoite Lontoossa on muuten 1 Neal’s Yard :) Firma on toiminut tässä osoitteessa vuodesta 1981, jolloin se perustettiin. ”Niilo” on siis lähes saman ikäinen kuin minä :)

NYR aloitti taipaleensa luonnonmukaisena apteekkimerkkinä ja kehittyi siitä vuosien varrella pesunkestäväksi luomukosmetiikkamerkiksi, saaden brittiläisen Soil Association Organic -luonnonkosmetiikkasertifikaatin vuonna 2001. NYRin tuotteet ovat myös 100% vegaanisia ja yrityksellä on Leaping Bunny – logo tunnustuksena eläinkokeettomuudesta.

On muuten jotenkin virkistävää lukea välistä sellaisenkin luonnonkosmetiikkamerkin historiaa, jossa tausta ei mene tämän 2000-luvun luomusarjoille tyypillisen syntytarinan mukaan;  ”Perustaja Hilkan iho oli niin herkkä ettei hän löytänyt markkinoilta mitään toimivaa kosmetiikkasarjaa ja niinpä hän päätti alkaa valmistaa sellaista itse”. Tämän tarinan saa kuulla nykyään suunnilleen kaikkkien uusien luonnonkosmetiikkamerkkien yhteydessä, oletteko huomanneet?

nyr_img_4808

Sain Niilon tuotteita testiin Eleven.fi-verkkokaupan kautta. Minulle niin tuttuun tapaan innostuin kynäilemään kasvotuotteista sen verran pitkät fiilistelyt että jätetään vartalotuotteet toiseen postaukseen.

Sain testattavaksi seuraavanlaisen satsin NYRiä: Orange Flower -kasvoputsari, Frankincense-kasvovoide, Rose Formula -silmänympärysvoide, Garden Mint & Bergamot -käsivoide sekä Frankincense & Mandarin -vartalokuorinta ja suihkuvoide.

nyr_frankincense_cream_img_4786

Frankincense Hydrating Cream

38,20€ / 50 g

Tämän voiteen tuotetiedot hämmentävät. NYRin sivuilla voidetta kuvaillaan sanoin ”this beautifully light, bestselling organic moisturiser”, ja itse purkissa sitten lukee ”use as a rich, deep moisturiser during the day or at night”. Jälkimmäinen pitää paikkansa, voide on koostumukseltaan erittäin täyteläistä ja paksua, todellakin yllättävän ”rikasta” ollakseen kaikille ihotyypeille suunnattu päivävoide.

Voide ei kuitenkaan jätä ihoa kiiltävän rasvaiseksi vaan imeytyy lämmettyään hyvin ja jättää iholle suojaavan, himmeän kalvon. Tekee ihosta todella pehmeän ja mukavan tuntuisen. Frankincense Cream sopii jopa itselläni meikin alle kun sen antaa kunnolla imeytyä. Ehdottomasti kuitenkin kylmän vuodenajan voide minun normaalille ihotyypilleni, kesällä en voisi näin täyteläistä voidetta käyttää.

Mirhan ja suitsukepihkan eteeristen öljyjen tuoma tuoksu on hyvin voimakas ja luonnonkosmetiikkamainen. Ei raikas, kukkainen tai makea vaan yrttinen, puinen ja jopa pippurinen. Kuvailisin tuoksua jopa miehekkääksi.

Kenelle? Kuivaihoiselle tai normaali-ihoiselle joka pitää enemmän täyteläisistä koostumuksista. Henkilölle, jolle kosmetiikan luomupitoisuus on tärkeä; voiteen luomuainesosien pitoisuus on 91%.

nyr_roseeyecream_img_4792

Rose Formula Hydrating Eye Cream

33,80€ / 10 ml

Ensimmäinen ajatus: tulee ihan mieleen muinainen Kibio..! Minulle jäävät eri tuotemerkkien koostumukset tosi hyvin mieleen, ja assosioin tuotteita tuoksun lisäksi usein koostumuksen mukaan. Neal’s Yardin Ruusu-silmänympärysvoiteessa on ohut ja maitomainen, melkeinpä seerumimainen koostumus. Samantapainen kuin Kibion ohuissa päivävoiteissa.

Ja kuulkaas, taas tuli se alkoholiefekti… Ihan sama juttu kuin Mossan silmänympärysvoiteen kanssa kesällä. En nykyään katso testituotteideni incejä ennen testausta jotta en muodostaisi ainesosien perusteella odotuksia, ja niinpä en tiennyt että NYRin sy-voiteessa on alkoholia. Kun laitoin sitä ensimmäistä kertaa, alkoholihuurut saivat silmät kevyesti vettymään. Tartuin saman tien pakkaukseen ja tokihan se denaturoitu alkoholi sieltä löytyi.

nyr_safecosmetics

Kuva: Neal's Yard Remedies

En tosiaan sano että alkoholi huuruefekteineenkään on välttämättä pahasta kasvovoiteessa (minähän kuulun siihen leiriin joka ei nyrpistele alkoholipitoisillekaan voiteille), mutta halusin kuvailla kokemusta ja kertoa alkoholista niille jotka sitä haluavat kosmetiikassaan välttää. Itsekin kyllä kahden samantapaisen vaihtoehdon välillä valitsen mieluummin ”huuruttoman” :D version, mutta en yleisesti jätä hyvää tuotetta käyttämättä vain jos siinä sattuu olemaan etanolia.

Ruusu-silmänympärysvoiteen tuoksu on todella erikoinen, taas voisi sanoa että ”Kibio-osastoa”. Kasvimainen, vähän kaurapuuromainen, pistävä… Voide ei sisällä hajusteita, eli sen tuoksu tulee raaka-aineista. Kukaan valmistaja ei tokikaan tarkoituksella tee tuotteistaan ikävän tuoksuisia, mutta toiset valmistajat laittavat enemmän arvoa tuotteen ominaistuoksun muokkaamiseen hajusteilla ja ominaistuoksun peittäjillä, toiset taas valitsevat mennä tuotteen oman tuoksun ehdoilla. Virolainen Nurme on yksi esimerkki jälkimmäisestä, Nurme ei käytä tuotteissaan mitään lisättyjä hajusteaineita.

Kenelle? Ohuiden silmänympärysvoiteiden ystäville, uteliaille satsaajille (–> kallis hinta! Pakkauksessa vain 10 milliä tavaraa.)

nyr_orangeflower_img_4795

Orange Flower Facial Wash

22,30€ / 100 ml

Suosikkituotteeni testituotteista! Ihana ”hybridi”koostumus; jossain emulsion, öljyn ja vaahtoavan putsarin välillä. Tuote lupaa pakkaustekstin mukaan ”vaahdota hellästi”, mutta sitä se ei oikeastaan tee. Se ei kuitenkaan tunnu perinteiseltä emulsioputsariltakaan. Incissä on ensimmäisenä auringonkukansiemenöljy, sitten vesi ja sitten sodium cocoamphoacetate ja lauryl betaine jotka ovat hellävaraisesti puhdistavia ainesosia.

Olen itse käyttänyt NYRin Orange Flower -putsaria Foreo Luna -kasvoharjan kanssa eli tulos on aina ollut erinomaisen puhdas kiitos Foreon, mutta uskoisin, ettei Orange Flower varmaankaan poista vahvaa (synteettistä meikkiä).

Appelsiininkukkaputsari jättää ihon todella miellyttävän tuntuiseksi vailla nihkeyttä, rasvaisuutta tai muitakaan vähemmän toivottuja jälkituntemuksia (blogin pitäjän tunnetaan erittäin kriittisenä ja nirsona kasvoputsaristina; jos tuote jättää yhtään epämieluisan tunteen niin en käytä.)

Kenelle? Kuivaihoiselle luomun ystävälle (putsarin luomuainesosaputoisuus on 89%) joka mieluummin käyttää muita putsarikoostumuksia kuin kuivaihoisen perinteistä emulsiota.

Kommentit (12)
 1. Myy / Nutturapää
  20.12.2016, 22:33

  Uuuu, putsari kuulostaa ihan loistavalta! Millaista se on verrattuna Mossan putsariin, onko yhtä kreisin liukasta? Kasvoharjan kanssa se Mossa vaahtoaa, mutta sellaisenaan on hyvin hyvin JÄNNÄ.

  1. On eri tuntuista kuin Mossa, paljon ohuempaa ja vailla Mossan tiettyä ”niljaisuutta”, jos ymmärrät mitä haen takaa :) Mossa on aavistuksen geelimäistä koostumukseltaan, NYRin putsari on fluidimainen. Ei vaahtoa myöskään kasvoharjan kanssa. Vaahdotusverkon kanssa en ole muuten tajunnut kokeilla, se voisi jopa houkutella NYRin vaahtoamaan :)

   Ja kyllä, olen samaa mieltä että Mossan Creme-Mousse on sellaisenaan ’JÄNNÄ’ ^_^ Tosiaan hyvin persoonallinen koostumus.

 2. On kyllä tullut huomattua että (muutakin kuin luonnon-)kosmetiikkaa markkinoidaan tolla samalla sadulla! Ylipäätään tommonen ”jenkkihenkinen” tunteisiinvetoava tarina ei herätä luottamusta…

  Näitä purkkeja on tullut katseltua lähinnä sillä silmällä että kylläpä ovat rumia! :D Jotenkin vanhahtava fiilis, eikä hyvällä tavalla. Ehkä inhoni sinistä väriä kohtaan näyttelee tässä suurta roolia, mutta ei yhtään miellytä näiden pakkaussuunnittelu.

  1. Aaa, mä taas tykkään näiden ulkonäöstä :)

   Mitä tuohon kosmetiikkamerkkien ”…kun ei löytynyt sopivia tuotteita niin loin oman sarjan” -syntytarinaan tulee, se alkaa olla jo niin kuultu että mun on vaikea uskoa sen herättävän enää kenessäkään kiinnostusta, päinvastoin, mulle ainakin alkaa tulla sellainen ”No niin varmaan, tää on kuultu” -fiilis. (Koska useimpien kohdalla varmasti on kysymys vain siitä, että on olemassa kiinnostus kosmetiikkaan, halutaan perustaa yritys ja tehdä tuottoa ja saada toimeentulo. Kuulostaa tosi epätodennäköiseltä että on ihoja joille MIKÄÄN markkinoilla jo oleva tuotekoostumus ei sovi, ja sitten kun he itse, niistä samoista markkinoilla jo olevista raaka-aineista valmistuttavat oman sarjan, niin sitten koostumukset sopivatkin… ;)) Jos mä perustaisin nyt kosmetiikkamerkin, niin käyttäisin kyllä jotain muuta stooria kuin tuota, ihan vain uskottavuuden takia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *