Nestemäisen eyelinerin ongelmista

Tiedätte, että olen eyeliner-tyttöjä.

”Signature”-lookkiini kuuluu siipimäinen rajaus, siksi eyeliner. Joko nestemäinen tai voidemainen/geelimäinen.

Eyelinerit_fluid_vs_gel

Näistä kahdesta voidemainen on ehdoton suosikkini, johtuen sen paremmasta hallittavuudesta nestemäiseen verrattuna. Juuri tätä asiaa haluan tänään valottaa :) Mikä tekee voidemaisesta eyelinerista paremman nestemäiseen verrattuna?

(Voidemaisia eyelinereita kutsutaan alalla itsepintaisesti geelimäiseksi, vaikka ne eivät todellakaan ole geelimäisiä. Koostumus on hyvin samanlainen kuin voidemaisissa luomiväreissä, ehkä aavistuksen jäykempi.)

Eyelinerit_MACFluidline

Voidemaisen eyelinerin ainoa miinus nestemäiseen verrattuna on (minun mielestäni) sivellin, joka on hankittava erikseen ja kuljetettava erillään itse eyelinerista. Lisäksi se on pestävä jokaisen käytön jälkeen.

Nestemäinen on kieltämättä nopeampi käyttää kun sivellin on mukana pakkauksessa.

Eyelinerit_MUFE

MUTTA. Nestemäinen koostumus asettaa tietyt haasteensa.

Koska koostumus on sanalla sanoen märkä, sitä on vaikeampi hallita kuin voidemaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ongelma #1: Märkä eyeliner leviää helposti luomella, jopa tottuneella meikkaajalla.

Tässä kuvassa vähän liioittelin leviämisefektiä räpyttelemällä silmää heti rajauksen laiton jälkeen, mutta näin voi käydä hyvin helposti. Ihan näin pahasti nestemäinen eyeliner ei minulla joka kerta tahri, mutta joudun aina pitämään silmää hetken kiinni kesken meikkauksen jotta rajaus kuivuu, muuten se karkaa luomen juonteisiin ja vekkeihin.

Myös siiven häntää on vaikeampi saada siistin teräväksi voidemaiseen verrattuna, koska nestemäinen koostumus luonnollisestikin leviää herkemmin eikä ”jää aloilleen”.

Märkyyttä voi vähentää pyyhkimällä nestemäisen eyelinerin sivellintä pullon suuhun ennen iholle vientiä, mutta tällöin menettää myös osan pigmentistä. Tämä on nestemäisen eyelinerin ongelma #2: pigmentin epätasainen sekoittuminen nesteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pulloa täytyy aina muistaa ravistaa ennen käyttöä, ja siltikin jälki on usein epätasaista. Sivellintä on dipattava purkkiin monta kertaa jotta saa tasaisen värisen/peittävän jäljen. Ja joka dippauksella tulee taas lisää nestettä = märempi tulos, pidempi kuivumisaika, leviämis/tahriintumisvaara.

Voidemaisessa eyelinerissa koostumus on stabiili ja pigmentti on sekoittunut tasaisesti voiteeseen. Saat joka dippauksella saman verran pigmenttiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä rajaus voidemaisella eyelinerilla.  Ero on aika selkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasen silmäluomeni on vielä oikeaa epätasaisempi ja iho on ripsirajassa hyvinkin ”vekillä”. Epätasaisuus ei näy kun luomi on meikitön, mutta rajaus paljastaa ihon poimut heti. Minun on hyvin vaikea tehdä vasempaan silmääni täysin tasaista rajausta, ja nestemäisellä se on lähes mahdotonta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voidemaisella tulos on huomattavasti parempi. Voide ei karkaa poimuihin niinkuin neste, ja saan rajasta suoremman.

Voin myös täyttää voidemasisella eyelinerilla luomen poimujen aikaansaamat kolot rajauksessa. Nestemäisellä se ei onnistu.

Eyelinerit_Liquid

Jos teilläkin on poimuiset tai juonteiset luomet tai olette muuten vain kokeneet ongelmia nestemäisen rajauksen kanssa, suosittelen kokeilemaan voidemaista. Kynä tietysti sotkee kaikkein vähiten, mutta se on myös kömpelömpi eikä sillä saa yhtä tarkkaa ja terävää rajausta kuin nestemäisillä ja voidemaisilla.

Tussi on toinen hyvin tarkkaan tulokseen yltävä rajaustuote ja helpommin hallittava kuin perinteiset dipattavat nestemäiset, mutta se toimii ihanteellisimmin (nuorella) tasaisella iholla. Se ei täytä poimuisen luomen koloja yhtä nätisti kuin voidemainen, joka jäykemmän laatunsa puolesta asettuu poimujen päälle tasaisemmin kuin ohuemman ja nestemäisen laadun tussi.

Eyelinerit_geeli

Kaipaatko lisätietoa? :) Kattava juttu erilaisista eyelinereista täällä.

*

Tutorialini erilaisiin silmänrajauksiin:

Osa 1: Perusteet

Osa 2: Tehosteita

Osa 3: Näyttäviä rajauksia

Kommentit (64)
 1. Itse käytän nestemäistä eyelineriä, mutta kiinnostaisi kyllä kokeilla noita voidemaisia. Niitä vaan ei ole tullut ikinä vastaan missään. Asun aika pienessä kaupungissa eikä täällä ainakaan marketeissa ole noita näkynyt. Tiedätkö, onko noilla ”valtavirtamerkeillä” edes olemassa tuommoisia voidemaisia eyelinereitä? :o

  1. Tiedätkö, onko noilla ”valtavirtamerkeillä” edes olemassa tuommoisia voidemaisia eyelinereitä? :o

   Ainakin Maybellinella ja L’Orealilla on, tosin vain yhdessä sävyssä (musta), Lorkulla taisi olla jossain vaiheessa ihan tumma violettikin mutta en ole pitkään aikaan tarkistanut tilannetta.

   Maybellinea ja L’Orealiahan myydään marketeissa, mutta sitä en osaa sanoa onko niissä sama valikoima kuin tavarataloissa, eli kuuluuko nuo geelilainerit myös markettien valikoimaan. Käy ihmeessä tutkimassa :) Noiden Maybellinen ja Lorkun geelilainereiden etu on se, että mukana tulee sivellin. Vaikkakaan se ei ole oman makuni mukainen kapeapäinen, mutta sivellin kuitenkin :) Monet tykkäävät noista leveämmistäkin. Eikä ainakaan tarvitse sijoittaa erikseen siveltimeen.

 2. Oon harkinnut voidemaiseen rajaukseen siirtymistä. Nestemäiset eyelinerit on ihan huippuja, mutta mulla on huppuluomet ja yleensä joudun rajausten piirtämisen jälkeen pitämään silmiä kiinni ja kulmia tosi ylhäällä ettei rajaukset suhraannu. Hivenen ärsyttävää :D
  Mietin vaan saako voidemaisella eyelinerilla yhtä ohutta jälkeä kuin nestemäisellä? Taitaa riippua käytetystä siveltimestä ja taidoista.

  1. Mietin vaan saako voidemaisella eyelinerilla yhtä ohutta jälkeä kuin nestemäisellä? Taitaa riippua käytetystä siveltimestä ja taidoista.

   Riippuu nimenomaan siveltimestä. :) Itse saan voidemaisella paljon ohuemman rajauksen kuin nestemäisellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *