Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nestemäisen eyelinerin ongelmista

Tiedätte, että olen eyeliner-tyttöjä.

”Signature”-lookkiini kuuluu siipimäinen rajaus, siksi eyeliner. Joko nestemäinen tai voidemainen/geelimäinen.

Eyelinerit_fluid_vs_gel

Näistä kahdesta voidemainen on ehdoton suosikkini, johtuen sen paremmasta hallittavuudesta nestemäiseen verrattuna. Juuri tätä asiaa haluan tänään valottaa :) Mikä tekee voidemaisesta eyelinerista paremman nestemäiseen verrattuna?

(Voidemaisia eyelinereita kutsutaan alalla itsepintaisesti geelimäiseksi, vaikka ne eivät todellakaan ole geelimäisiä. Koostumus on hyvin samanlainen kuin voidemaisissa luomiväreissä, ehkä aavistuksen jäykempi.)

Eyelinerit_MACFluidline

Voidemaisen eyelinerin ainoa miinus nestemäiseen verrattuna on (minun mielestäni) sivellin, joka on hankittava erikseen ja kuljetettava erillään itse eyelinerista. Lisäksi se on pestävä jokaisen käytön jälkeen.

Nestemäinen on kieltämättä nopeampi käyttää kun sivellin on mukana pakkauksessa.

Eyelinerit_MUFE

MUTTA. Nestemäinen koostumus asettaa tietyt haasteensa.

Koska koostumus on sanalla sanoen märkä, sitä on vaikeampi hallita kuin voidemaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ongelma #1: Märkä eyeliner leviää helposti luomella, jopa tottuneella meikkaajalla.

Tässä kuvassa vähän liioittelin leviämisefektiä räpyttelemällä silmää heti rajauksen laiton jälkeen, mutta näin voi käydä hyvin helposti. Ihan näin pahasti nestemäinen eyeliner ei minulla joka kerta tahri, mutta joudun aina pitämään silmää hetken kiinni kesken meikkauksen jotta rajaus kuivuu, muuten se karkaa luomen juonteisiin ja vekkeihin.

Myös siiven häntää on vaikeampi saada siistin teräväksi voidemaiseen verrattuna, koska nestemäinen koostumus luonnollisestikin leviää herkemmin eikä ”jää aloilleen”.

Märkyyttä voi vähentää pyyhkimällä nestemäisen eyelinerin sivellintä pullon suuhun ennen iholle vientiä, mutta tällöin menettää myös osan pigmentistä. Tämä on nestemäisen eyelinerin ongelma #2: pigmentin epätasainen sekoittuminen nesteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pulloa täytyy aina muistaa ravistaa ennen käyttöä, ja siltikin jälki on usein epätasaista. Sivellintä on dipattava purkkiin monta kertaa jotta saa tasaisen värisen/peittävän jäljen. Ja joka dippauksella tulee taas lisää nestettä = märempi tulos, pidempi kuivumisaika, leviämis/tahriintumisvaara.

Voidemaisessa eyelinerissa koostumus on stabiili ja pigmentti on sekoittunut tasaisesti voiteeseen. Saat joka dippauksella saman verran pigmenttiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä rajaus voidemaisella eyelinerilla.  Ero on aika selkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasen silmäluomeni on vielä oikeaa epätasaisempi ja iho on ripsirajassa hyvinkin ”vekillä”. Epätasaisuus ei näy kun luomi on meikitön, mutta rajaus paljastaa ihon poimut heti. Minun on hyvin vaikea tehdä vasempaan silmääni täysin tasaista rajausta, ja nestemäisellä se on lähes mahdotonta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voidemaisella tulos on huomattavasti parempi. Voide ei karkaa poimuihin niinkuin neste, ja saan rajasta suoremman.

Voin myös täyttää voidemasisella eyelinerilla luomen poimujen aikaansaamat kolot rajauksessa. Nestemäisellä se ei onnistu.

Eyelinerit_Liquid

Jos teilläkin on poimuiset tai juonteiset luomet tai olette muuten vain kokeneet ongelmia nestemäisen rajauksen kanssa, suosittelen kokeilemaan voidemaista. Kynä tietysti sotkee kaikkein vähiten, mutta se on myös kömpelömpi eikä sillä saa yhtä tarkkaa ja terävää rajausta kuin nestemäisillä ja voidemaisilla.

Tussi on toinen hyvin tarkkaan tulokseen yltävä rajaustuote ja helpommin hallittava kuin perinteiset dipattavat nestemäiset, mutta se toimii ihanteellisimmin (nuorella) tasaisella iholla. Se ei täytä poimuisen luomen koloja yhtä nätisti kuin voidemainen, joka jäykemmän laatunsa puolesta asettuu poimujen päälle tasaisemmin kuin ohuemman ja nestemäisen laadun tussi.

Eyelinerit_geeli

Kaipaatko lisätietoa? :) Kattava juttu erilaisista eyelinereista täällä.

*

Tutorialini erilaisiin silmänrajauksiin:

Osa 1: Perusteet

Osa 2: Tehosteita

Osa 3: Näyttäviä rajauksia

Kommentit (64)

 1. sara

  Moikka!
  Löysin vastikään sun blogin (en ymmärrä miten on mahdollista) ja luin toissayönä varmaan tunnin putkeen sun postauksia! Niin paljon uutta asiaa meikeistä ja sun blogia on muutenkin kiva lukea :)
  Tuli tätä postausta lukieassa sitten mieleen että jos osaisit neuvoa semialoittelijameikkaajalle hyvän voidemaisen/geelimäisen eyelinerin. Bongasinkin tuolta jo ton MACin siveltimen mutta hyvä eyeliner olisi vielä hakusessa. Mulla on aika helposti rasvottuvat ja ihan pikkusen raskaat luomet, joten saattaa lähteä leviämään päivän/illan aikana :/ Oon lukenut paljon hyvään Urban Decayn kuuluisasta primerista joten semmoisen ajattelin hankkia kanssa :)
  Kiitos paljon jos jaksat vastailla!
  ps. kokeiluun menossa sun siemennäkkäri, tajuttoman hyvän näköistä!!

  • Sanni

   Moi sara!

   Onpa kivaa että olet löytänyt blogini, tervetuloa lukijaksi :)

   Edullisia geelieyelinereita Suomessa on IsaDoralla, L’Orealilla ja Maybellinella, näistä IsaDoralla myös värikkäitä (ainakin kausikokoelmien yhteydessä). Mustan sävyinen on IsaDoralla aika kuiva laadultaan, joten suosittelen ennemmin L’Orealia tai Maybellinea. Kummankin mukana tulee myös sivellin, tosin se on tylppäkärkinen eikä sillä saa yhtä ohutta jälkeä kuin vaikka tuolla MACin #210:llä.

   Jos haluaa panostaa asteen enemmän, niin MACin Fluidline on myös erinomainen geelieyeliner, ja sävyvaihtoehtoja on enemmän kuin noilla markettimerkeillä.

   UD:n Eyeshadow Primer Potion on parhautta – jos sen hankit niin tulet huomaamaan ;)

   Hauska kuulla että myös siemennäkkäri menee kokeiluun :) Se on kyllä jotain niin koukuttavaa… Varoituksen sana tosiaan ^_^

   • sara

    kiitos paljon vastauksesta! täytyypi piipahtaa MACin osastolla palkkapäivänä :’)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.