Neiti tuoksahtaa porkkanakellarille…!

Minä sain sen, minä sain sen…! :) Vihdoin se on käsissäni!

Honoré des Présin Love Les Carottes Eau De Parfum, 100-prosenttinen ekotuoksu.

Joku teistä ehkä muistaa, kun innoissani esittelin des Présin valloittavan persoonallisen New York -tuoksusarjan helmikuussa 2011. Ihastuin kaikkiin sarjan kolmeen tuoksuun, mutta Love Les Carottes jäi kuumottelemaan mieleeni vahvimmin. Säästelin näytepulloni viimeisiä pisaroita aina viime kevääseen saakka.

LesCarottes_2

Ja nyt tämä porkkanainen ihanuus on vihdoin minun! Voi nuuuhhhhh!!

Sain tuoksun Jolielta, jonka valikoimaan Honoré des Prés kuuluu. Kun esittelin tuoksut ensimmäisen kerran oli niiden saatavuus Suomessa vähintäänkin rajallinen; jälleenmyyjänä oli vain yksi pieni liike Helsingissä. Nyt Honorén saatavuus on parantunut ja sitä saa Suomessa useammastakin verkkokaupasta. Kivijalkajälleenmyyjistä en tiedä edelleenkään kuin Jolien ja Nudgen Helsingissä ja GreenLipsin Turussa.

LesCarottes_1

Voiko tätä pakkausta vastustaa..? Katsokaa nyt miten suloinen…! Ihanan pöhkö pakkausidea ja samalla niin tyylikäs ja chic. Meitsiin uppoaa..!

Love Les Carottes EdP ei ole tuoksu kaikkien makuun. Otsikon porkkanakellari ei ole mikään vitsi, vaan tuoksussa on todellakin aistittavissa kevyen ummehtunutta maakellarimaisuutta. Englanninkielisissä tuoksukuvauksissa usein käytetty sana earthy on oivallinen sana kuvaamaan tuoksua, sille ei oikein löydy hyvää suomen vastinetta. Edit. Jolien Katja ehdotti earthyn käännökseksi juureva – kuulostaa ihan hyvältä ^_^

LesCarottes_4

Tuoksu rakentuu raa’oista porkkanoista, appelsiinista, patsulista, vaniljasta ja orris-juuresta. Ensituoksun kevyt ummehtuneisuus pehmenee iholla pikkuhiljaa lämpimän puuteriseksi ja lempeän vaniljaiseksi. Lämpimyytensä perusteella Les Carottes sopii minusta oikeastaan paremmin talvituoksuksi, mutta toisaalta porkkanan tuoksussa on myös jotain vastustamattoman kesäistä…!

Orris-juuri on minulle aika tuntematon tuoksuainesosa, ja Fragrantican kommenttien mukaan juuri se vastaisi tästä ”multaisesta” tuoksuvivahteesta. Orris-juuri on itse asiassa yhteisnimitys eri iiris-lajikkeiden juurille, ja sitä käytetään parfyymiteollisuudessa tuoksuominaisuutensa lisäksi myös fiksatiivina eli lisäämään tuoksun kestoa iholla.

Ja kestosta puheen ollen – kaikki kolme New York -sarjan tuoksua kestävät iholla vallan erinomaisesti, vaikka kyseessä on ekotuoksu. Pelkästään luonnon raaka-aineista valmistetuilla tuoksuilla on usein ”normi”hajuvesiä heikompi kestävyys iholla, mutta Honorén NYC-sarja tekee tästä ilahduttavan poikkeuksen.

LesCarottes_3

We Love Les Carottes. :)

Ei tähän muuta voi sanoa.

Joku muu joka on hurahtanut Honorén tuoksuihin?

Kevyemmästä Eau De Toilette -sarjasta suosikkini on pirskahtelevan sitrushedelmäinen Honore’s Trip.

– – – – – – – –

P.S. Estelle & Thild -suosikkituotearvonnassa voittanut lukijani Riia – tarkistaisitko sähköpostisi? Myös roskapostifiltterin. :) Jos en kuule sinusta tämän viikon perjantaihin mennessä, arvon tuotteet uudelleen.

Kommentit (21)
  1. Ihan uusi tuoksu minulle, mutta kuvaus tuo mieleeni rakastamani syksyn tuoksun…. Hulppea pakkaus <3

  2. Ai! Ihan uusi tuttavuus mulle!! Taytyykin etsia mista taalta Lontoosta voi noita kayda ostamassa/tuoksuttamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *