Ne ”Putinit” ;) – joukossa vuoden parhaita löytöjä

Tässä meillä on taas mielenkiintoinen esimerkki huipputaitavasti brändätystä ja markkinoidusta sarjasta. Tai ainakin allekirjoittaneen mielestä sarjan brändäys on onnistunut.

NaturaSiberica_

Merkissä yhdistyvät kaikki menestyskonseptin elementit; on sopivasti teknologiaa, trendikkäästi luonnollisuutta ja uskottavuutta tuovia sertifikaatteja,  aimo kauhallinen eksoottisuutta ja lisäarvoa tuova reilun kaupan yhteistyö paikallisten alkuperäisheimojen kanssa. Koostumuksia löytyy niin luonnon- kuin normikosmetiikan kuluttajakunnalle. Kaiken päälle tyylikäs pakkaus-design, huolellisesti suunniteltu visuaalinen kokonaisilme ja markettitason hinnat.

Siinä meillä niin esteettisesti, sisällöllisesti kuin aatteellisesti houkuttava paketti nimeltään Natura Siberica. From Russia With Love.

NaturaSiberica_tuotteita

Sain kuulla sarjasta joskus viime vuonna lukijani vinkistä, ja tutustuin siihen paremmin huhtikuisella Tallinnan vierailullani. Natura Sibericaa saa myös Suomesta, mutta niin harvoista paikoista, että en itse ollut (enkä ole vieläkään) siihen koskaan täällä törmännyt.

Merkin sivut ovat tutustumisen arvoiset mielikuvamarkkinoinnista kiinnostuneille – todella tyylikkäästi ja vetovoimaisesti luodut sivut.

Ostin kotiinviemisiksi kahdeksan tuotetta, joista esittelyssä tänään hiustuotteet. Ja kerronpa samalla ajatuksiani brändistäkin.

NaturaSiberica_IMG_7202

”Natura Siberica is the ultimate natural experience, containing high percentage of wild harvested Siberian herbs”.

Merkki mainostaa itseään ”ultimaattisena luonnollisena elämyksenä”. Kovasti jälleen ratsastetaan luonnollisuudella, ja on Sibericalla heittää uskottava rivi erilaisia sertifikaattejakin tukemaan imagoa.

Tämä on muuten erikoista ja epätavallista – että merkki sertifioi tuotteitaan useammalla eri organisaatiolla. Yhdellä Natura Siberican tuotteella voi siis olla BDIH-, toisella Ecocert- ja kolmannella ICEA-sertifikaatti.

NaturaSiberica_sertifikaatit

Luonnollisuutta siis löytyy oikeastikin, mutta sertifioidulla tasolla vain osassa tuotteista. Valikoimassa on myös ”normikosmetiikkaa” silikoneilla sun muilla perinteisillä synteettisillä ainesosilla formuloituna. Tätä markkinointipuoli ei tietenkään nosta esiin, ja normikosmetiikankin tuotteet on varustettu kuluttajaa hämäävillä Wild Harvested -logoilla ja ”ei-sisällä-sitä-ja-tätä-ainesosaa” -printeillä, jotka luovat mielikuvaa luonnollisista tuotteista.

Natura Siberican sivuilta ei näe suoraan erillistä listausta merkin sertifioiduista tuotteista, mutta sivuja selailtuani arvioisin sertifikaatin olevan alle puolella valikoiman tuotteista.

NaturaSiberica_sivu

Hiustuoteryhmä muodostaa poikkeuksen – tässä ryhmässä voi sivupalkista valita lajitteluperusteeksi BDIH- ja Cosmos-sertifioinnin.

Alempana näkyvä ”Natural & Organic Certified” -kategoria listaa myös sellaiset tuotteet, joissa on korkea pitoisuus luonnollisia ainesosia, mutta joilla ei syystä tai toisesta ole sertifikaattia.

Kuten jo alussa totesin, pidän Natura Siberican konseptia kokonaisuutena todella onnistuneena ottaen huomioon tuotteiden ja brändin luomat mielikuvat yhdistettynä hintaan ja tuotekokemuksiin. Mielestäni on kuitenkin outoa ja kenties jollain tapaa jopa falskia, että brändi, joka pohjaa imagonsa ja markkinointinsa luonnollisuuden varaan, noudattaa luonnonkosmetiikan periaatteita vain osassa tuotantoaan. Eikö syö hieman ”ultimaattisen luonnollisuuden” uskottavuutta, jos valmistaja samalla kuitenkin käyttää myös luontoon maatumattomia, ei-ympäristöystävällisiä ainesosia..?

Juttuja, joita voi miettiä. :)

.

Mutta sitten siihen kaiketi teidän kannaltanne kiinnostavimpaan osuuteen, eli tuotearvioihin. :)

Joukossa on jälleen myös Löytö.

Natura Siberican hiustuotevalikoima on laaja ja rönsyilevä. Esimerkiksi kuiville, vahingoittuneille ja huonokuntoisille hiuksille löytyy shampoo ja hoitoaine yhteensä seitsemänä eri versiona. En välttämättä itse ymmärrä tällaisen valikoiman logiikkaa, mutta ei se mitään. Ainakin meille kuivahiuksisille löytyy testattavaa ja valinnanvaraa :)

Vaihtoehtojen runsaus sai minut pähkäilemään pitkän tovin Tallinnan Kaubamajassa. Kemppariosaston henkilökunta kierteli minua otsa rutussa kyykkiessäni ikuisuuden Siberican hyllyllä ^_^, ja päädyin lopulta monen houkuttavan tarjokkaan joukosta kahteen shampoo/hoitis-settiin. Tarkoitus oli ostaa vain yksi shampoo ja hoitoaine, mutta… noh, ehkä juuri tämän vuoksi NS:llä on niin monta samankaltaista tuotetta. ;)

NaturaSiberica_Oblepikha

Oblepikha Siberica eli Siperian tyrnimarja on Natura Siberican hiustuotesarjoista laajin, ja siihen kuuluu neljä eri shampoo/hoitis-duoa sekä monenmoista naamiota, öljyä, muotoilutuotetta ja seerumia – jopa päänahan kuorinta-aine.

Valitsin Intensive Hydration -shampoon ja -hoitoaineen normaaleille ja kuiville hiuksille.

Shampoo on i-h-a-n-a. Se ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta inci on mukavan luonnollis-painotteinen.

NaturaSiberica_OblepikhaShampoo

Geelimäinen koostumus on sopivan paksu. (Melkein tästä voi heti päätellä, ettei kyseessä ole luonnonkosmetiikkaa, luonnonkosmen shampoot kun tuppaavat olemaan sitä ”kämmeneltä-lattialle” -tyyppiä.) Ihana, ihana, tuoksu!! Tulee mieleen joku hurjan tuttu asia, makeinen? Jälkiruoka..? Huumaavan herkullinen joka tapauksessa. Tämä meni kerralla Erityisen Koukuttavan Tuoksuisten Kosmetuotteiden valikoituun joukkoon. Vaahtoaa mukavasti ja runsaasti, käyttäytyy hiuksissa mallikkaasti eli muodostaa sopivan liukkaan vaahdon jossa sormet sujahtelevat vaivatta takertumatta hiuksiin ja tyveen.

Hiukset tuntuvat kevyesti selvitetyiltä eivätkä nirskuvan nahkeilta huuhteluvaiheessa, mikä kertoo shampoon hoitavuudesta. Vuoden parhaita tuotteita!

NaturaSiberica_OblepikhaConditioner

Oblepikha Intensive Hydration Conditioner

Tyrnimarja-hoitiksen koostumus ja kokonaisvaikutelma jää jälkeen shampoosta, kerrankin näin päin. Hoitoaine on teholtaan oikein hyvä, hiukset jäävät sileiksi ja pehmeiksi, mutta löysän liru koostumus luo halvahkon yleisfiiliksen, eikä tuote tunnu hiuksissa sellaiselta superliukkaalta mistä itse tykkään hoitiksissa. Hoitoaineen sisältämät silikoniyhdisteet eivät auta. Silkkinen tunne huuhdellessa ei myöskään ole kummoinen; hiukset ovat selvät ja sellaiset ”perussileät”. Kuivuttuaan hiukset ovat kuitenkin mitä pehmeimmät ja siloisimmat.

Hoitoaineen tyrnin tuoksu on hieman shampoota miedompi, mutta kuitenkin oikein nami. :)

Shampoota ostaisin (ja ostankin varmasti seuraavalla Tallinnan visiitillä) lisää. Kun kokonaiselämys on näin napakymppi; pakkaus viehättävä, tuoksu koukuttavan herkullinen, koostumus mieleen ja pesutehokin miellyttävä hoitavuuden ja pesevyyden ollessa tasapainossa – mitä muuta saattaisi shampoolta kaivata? Eikä hintakaan päätä huimaa – 400 ml alle kympin.

NaturaSiberica_NourishingProtective

Nourishing and Protective Shampoo

Shampoo sisältää 99% luonnollisia ainesosia, mikä luo heti odotukset koostumukselle. Ja aivan – koostumus on hyytelömäistä lirua.  Tuoksu on epämääräinen, yrttinen ja vähän metsäinen mutta ei mitenkään erityisen miellyttävä. Vaahtoavuus niukkaa, eikä vaahto ole kovin pehmeää tai liukasta kermaisuudesta puhumattakaan. Pesuteho miedohko, hiukset eivät jää narskuviksi. Ei takuta.

Tästä shampoosta en erityisemmin pidä.

NaturaSiberica_IMG_7209

Nourishing and Protective Conditioner

Tässä parivaljakossa hoitoaine hakkaa shampoon, se voittaa itse asiassa myös Tyrni-hoitoaineen. Koostumus on hieman paksumpi kuin Tyrnissä ja tuoksu pehmeän kukkainen, tulee mieleen Yves Rocherin suihkutuotteiden tuoksumaailma. Hoitis on selvästi Tyrniä liukkaampaa ja hiukset huuhdellessa silkkisemmät.

Sarjassamme ”ihan mukava, toimiva hoitoaine” jonka käytän mielelläni loppuun, mutta en ostaisi uudelleen. Maailmassa on niin paljon niitä täydellisiäkin hoitoaineita. ;)

*

Natura Siberican maahantuojaksi löytyi Googlen avustuksella Silkway. Mikäli kiinnostuit Natura Sibericasta eikä tiedossa ole lähiaikoina reissua Venäjälle tai Baltiaan, Silkwaylta voi tilata tuotteita tai tiedustella Suomen jälleenmyyjiä. Shampoo ja hoitoaine (400ml) maksavat Suomessa 15,50€.

P.S. Otsikosta voitte kiittää kaveriani Miliä joka aikaisemmassa Natura Siberica -postauksessa nimesi venäläiset tuotteet ”Putin-pulloiksi”. ;)


Kuvat: Sanni ja Natura Siberica.

Kommentit (38)
 1. Kysymykseni ei liity juuri tähän postaukseen, mutta mistä ihmeestä saisin hankittua Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionin? Lookfantastic näyttää olevan sold out, Feeluniquen valikoimasta ei näytä löytyvän enää ollenkaan ja Beautybay ei lähetä Suomeen. Katsoin toki myös eBayn, mutta ne postikulut…! Enemmän kuin itse tuote. Ehdotuksia?

  1. Ehdotuksia?

   Suomesta syksyllä? :) ;) Urban Decay tulee Suomeen elokuussa. Että jos sinne asti jaksat odottaa…. :)

   1. Ei liity aiheeseen muuta kuin tuotteen suhteen, mutta törmäsin eräässä nettikaupassa mielestäni koomiseen tuotteeseen. Nimittäin UDPP Travel size! :):) Koko 6ml. Normaali on siis se 11ml. Eli jos haluaa säästää matkatavaran tilavuudessa sen 5ml (ja samalla maksaa suhteessa kolmasosan enemmän) eli painossa hulppeat 4-5g, niin kannattaa ostaa myös travel size ;)

    1. Todellakin koominen :D ^_^ Ei hyvää päivää…

    2. Mä ostin! :D
     Tosin ihan siitä syystä, että noin hitaasti kuluvassa tuotteessa ei ttodellakaan haittaa että auki oleva pakkaus on pienempi. Lisäksi 2 kpl noita 6ml tuubeja maksoi 5 senttiä vähemmän kuin se 11 ml tuubi, joten käytännössä tavaraa sai enemmän :D

     1. :) Mutta tuo on ihan hyvä perustelu. Ehkä parempi kuin tuotteen nimi ”travel size” ;) Mistä muuten tilasit? Siinä kaupassa, jossa itse tuon näin 6ml tuubi maksoi suhteessa suomattavasti enemmän kuin normikokoinen.

      1. Feeluniquesta. Tää oli tosin joskus viime syksynä. Makso sillon bout kympin kappale.

       1. Hauskaa kun lukijat keskustelee täällä suunnilleen reaaliajassa :D ”Karkkipäivä-chat” ^_^

 2. Wuhuu!

  1. Aivan! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *