Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ne ”Putinit” ;) – joukossa vuoden parhaita löytöjä

Tässä meillä on taas mielenkiintoinen esimerkki huipputaitavasti brändätystä ja markkinoidusta sarjasta. Tai ainakin allekirjoittaneen mielestä sarjan brändäys on onnistunut.

NaturaSiberica_

Merkissä yhdistyvät kaikki menestyskonseptin elementit; on sopivasti teknologiaa, trendikkäästi luonnollisuutta ja uskottavuutta tuovia sertifikaatteja,  aimo kauhallinen eksoottisuutta ja lisäarvoa tuova reilun kaupan yhteistyö paikallisten alkuperäisheimojen kanssa. Koostumuksia löytyy niin luonnon- kuin normikosmetiikan kuluttajakunnalle. Kaiken päälle tyylikäs pakkaus-design, huolellisesti suunniteltu visuaalinen kokonaisilme ja markettitason hinnat.

Siinä meillä niin esteettisesti, sisällöllisesti kuin aatteellisesti houkuttava paketti nimeltään Natura Siberica. From Russia With Love.

NaturaSiberica_tuotteita

Sain kuulla sarjasta joskus viime vuonna lukijani vinkistä, ja tutustuin siihen paremmin huhtikuisella Tallinnan vierailullani. Natura Sibericaa saa myös Suomesta, mutta niin harvoista paikoista, että en itse ollut (enkä ole vieläkään) siihen koskaan täällä törmännyt.

Merkin sivut ovat tutustumisen arvoiset mielikuvamarkkinoinnista kiinnostuneille – todella tyylikkäästi ja vetovoimaisesti luodut sivut.

Ostin kotiinviemisiksi kahdeksan tuotetta, joista esittelyssä tänään hiustuotteet. Ja kerronpa samalla ajatuksiani brändistäkin.

NaturaSiberica_IMG_7202

”Natura Siberica is the ultimate natural experience, containing high percentage of wild harvested Siberian herbs”.

Merkki mainostaa itseään ”ultimaattisena luonnollisena elämyksenä”. Kovasti jälleen ratsastetaan luonnollisuudella, ja on Sibericalla heittää uskottava rivi erilaisia sertifikaattejakin tukemaan imagoa.

Tämä on muuten erikoista ja epätavallista – että merkki sertifioi tuotteitaan useammalla eri organisaatiolla. Yhdellä Natura Siberican tuotteella voi siis olla BDIH-, toisella Ecocert- ja kolmannella ICEA-sertifikaatti.

NaturaSiberica_sertifikaatit

Luonnollisuutta siis löytyy oikeastikin, mutta sertifioidulla tasolla vain osassa tuotteista. Valikoimassa on myös ”normikosmetiikkaa” silikoneilla sun muilla perinteisillä synteettisillä ainesosilla formuloituna. Tätä markkinointipuoli ei tietenkään nosta esiin, ja normikosmetiikankin tuotteet on varustettu kuluttajaa hämäävillä Wild Harvested -logoilla ja ”ei-sisällä-sitä-ja-tätä-ainesosaa” -printeillä, jotka luovat mielikuvaa luonnollisista tuotteista.

Natura Siberican sivuilta ei näe suoraan erillistä listausta merkin sertifioiduista tuotteista, mutta sivuja selailtuani arvioisin sertifikaatin olevan alle puolella valikoiman tuotteista.

NaturaSiberica_sivu

Hiustuoteryhmä muodostaa poikkeuksen – tässä ryhmässä voi sivupalkista valita lajitteluperusteeksi BDIH- ja Cosmos-sertifioinnin.

Alempana näkyvä ”Natural & Organic Certified” -kategoria listaa myös sellaiset tuotteet, joissa on korkea pitoisuus luonnollisia ainesosia, mutta joilla ei syystä tai toisesta ole sertifikaattia.

Kuten jo alussa totesin, pidän Natura Siberican konseptia kokonaisuutena todella onnistuneena ottaen huomioon tuotteiden ja brändin luomat mielikuvat yhdistettynä hintaan ja tuotekokemuksiin. Mielestäni on kuitenkin outoa ja kenties jollain tapaa jopa falskia, että brändi, joka pohjaa imagonsa ja markkinointinsa luonnollisuuden varaan, noudattaa luonnonkosmetiikan periaatteita vain osassa tuotantoaan. Eikö syö hieman ”ultimaattisen luonnollisuuden” uskottavuutta, jos valmistaja samalla kuitenkin käyttää myös luontoon maatumattomia, ei-ympäristöystävällisiä ainesosia..?

Juttuja, joita voi miettiä. :)

.

Mutta sitten siihen kaiketi teidän kannaltanne kiinnostavimpaan osuuteen, eli tuotearvioihin. :)

Joukossa on jälleen myös Löytö.

Natura Siberican hiustuotevalikoima on laaja ja rönsyilevä. Esimerkiksi kuiville, vahingoittuneille ja huonokuntoisille hiuksille löytyy shampoo ja hoitoaine yhteensä seitsemänä eri versiona. En välttämättä itse ymmärrä tällaisen valikoiman logiikkaa, mutta ei se mitään. Ainakin meille kuivahiuksisille löytyy testattavaa ja valinnanvaraa :)

Vaihtoehtojen runsaus sai minut pähkäilemään pitkän tovin Tallinnan Kaubamajassa. Kemppariosaston henkilökunta kierteli minua otsa rutussa kyykkiessäni ikuisuuden Siberican hyllyllä ^_^, ja päädyin lopulta monen houkuttavan tarjokkaan joukosta kahteen shampoo/hoitis-settiin. Tarkoitus oli ostaa vain yksi shampoo ja hoitoaine, mutta… noh, ehkä juuri tämän vuoksi NS:llä on niin monta samankaltaista tuotetta. ;)

NaturaSiberica_Oblepikha

Oblepikha Siberica eli Siperian tyrnimarja on Natura Siberican hiustuotesarjoista laajin, ja siihen kuuluu neljä eri shampoo/hoitis-duoa sekä monenmoista naamiota, öljyä, muotoilutuotetta ja seerumia – jopa päänahan kuorinta-aine.

Valitsin Intensive Hydration -shampoon ja -hoitoaineen normaaleille ja kuiville hiuksille.

Shampoo on i-h-a-n-a. Se ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta inci on mukavan luonnollis-painotteinen.

NaturaSiberica_OblepikhaShampoo

Geelimäinen koostumus on sopivan paksu. (Melkein tästä voi heti päätellä, ettei kyseessä ole luonnonkosmetiikkaa, luonnonkosmen shampoot kun tuppaavat olemaan sitä ”kämmeneltä-lattialle” -tyyppiä.) Ihana, ihana, tuoksu!! Tulee mieleen joku hurjan tuttu asia, makeinen? Jälkiruoka..? Huumaavan herkullinen joka tapauksessa. Tämä meni kerralla Erityisen Koukuttavan Tuoksuisten Kosmetuotteiden valikoituun joukkoon. Vaahtoaa mukavasti ja runsaasti, käyttäytyy hiuksissa mallikkaasti eli muodostaa sopivan liukkaan vaahdon jossa sormet sujahtelevat vaivatta takertumatta hiuksiin ja tyveen.

Hiukset tuntuvat kevyesti selvitetyiltä eivätkä nirskuvan nahkeilta huuhteluvaiheessa, mikä kertoo shampoon hoitavuudesta. Vuoden parhaita tuotteita!

NaturaSiberica_OblepikhaConditioner

Oblepikha Intensive Hydration Conditioner

Tyrnimarja-hoitiksen koostumus ja kokonaisvaikutelma jää jälkeen shampoosta, kerrankin näin päin. Hoitoaine on teholtaan oikein hyvä, hiukset jäävät sileiksi ja pehmeiksi, mutta löysän liru koostumus luo halvahkon yleisfiiliksen, eikä tuote tunnu hiuksissa sellaiselta superliukkaalta mistä itse tykkään hoitiksissa. Hoitoaineen sisältämät silikoniyhdisteet eivät auta. Silkkinen tunne huuhdellessa ei myöskään ole kummoinen; hiukset ovat selvät ja sellaiset ”perussileät”. Kuivuttuaan hiukset ovat kuitenkin mitä pehmeimmät ja siloisimmat.

Hoitoaineen tyrnin tuoksu on hieman shampoota miedompi, mutta kuitenkin oikein nami. :)

Shampoota ostaisin (ja ostankin varmasti seuraavalla Tallinnan visiitillä) lisää. Kun kokonaiselämys on näin napakymppi; pakkaus viehättävä, tuoksu koukuttavan herkullinen, koostumus mieleen ja pesutehokin miellyttävä hoitavuuden ja pesevyyden ollessa tasapainossa – mitä muuta saattaisi shampoolta kaivata? Eikä hintakaan päätä huimaa – 400 ml alle kympin.

NaturaSiberica_NourishingProtective

Nourishing and Protective Shampoo

Shampoo sisältää 99% luonnollisia ainesosia, mikä luo heti odotukset koostumukselle. Ja aivan – koostumus on hyytelömäistä lirua.  Tuoksu on epämääräinen, yrttinen ja vähän metsäinen mutta ei mitenkään erityisen miellyttävä. Vaahtoavuus niukkaa, eikä vaahto ole kovin pehmeää tai liukasta kermaisuudesta puhumattakaan. Pesuteho miedohko, hiukset eivät jää narskuviksi. Ei takuta.

Tästä shampoosta en erityisemmin pidä.

NaturaSiberica_IMG_7209

Nourishing and Protective Conditioner

Tässä parivaljakossa hoitoaine hakkaa shampoon, se voittaa itse asiassa myös Tyrni-hoitoaineen. Koostumus on hieman paksumpi kuin Tyrnissä ja tuoksu pehmeän kukkainen, tulee mieleen Yves Rocherin suihkutuotteiden tuoksumaailma. Hoitis on selvästi Tyrniä liukkaampaa ja hiukset huuhdellessa silkkisemmät.

Sarjassamme ”ihan mukava, toimiva hoitoaine” jonka käytän mielelläni loppuun, mutta en ostaisi uudelleen. Maailmassa on niin paljon niitä täydellisiäkin hoitoaineita. ;)

*

Natura Siberican maahantuojaksi löytyi Googlen avustuksella Silkway. Mikäli kiinnostuit Natura Sibericasta eikä tiedossa ole lähiaikoina reissua Venäjälle tai Baltiaan, Silkwaylta voi tilata tuotteita tai tiedustella Suomen jälleenmyyjiä. Shampoo ja hoitoaine (400ml) maksavat Suomessa 15,50€.

P.S. Otsikosta voitte kiittää kaveriani Miliä joka aikaisemmassa Natura Siberica -postauksessa nimesi venäläiset tuotteet ”Putin-pulloiksi”. ;)


Kuvat: Sanni ja Natura Siberica.

Kommentit (38)

 1. Sinneh

  Kysymykseni ei liity juuri tähän postaukseen, mutta mistä ihmeestä saisin hankittua Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionin? Lookfantastic näyttää olevan sold out, Feeluniquen valikoimasta ei näytä löytyvän enää ollenkaan ja Beautybay ei lähetä Suomeen. Katsoin toki myös eBayn, mutta ne postikulut…! Enemmän kuin itse tuote. Ehdotuksia?

  • Sanni

   Ehdotuksia?

   Suomesta syksyllä? :) ;) Urban Decay tulee Suomeen elokuussa. Että jos sinne asti jaksat odottaa…. :)

   • Elli A

    Ei liity aiheeseen muuta kuin tuotteen suhteen, mutta törmäsin eräässä nettikaupassa mielestäni koomiseen tuotteeseen. Nimittäin UDPP Travel size! :):) Koko 6ml. Normaali on siis se 11ml. Eli jos haluaa säästää matkatavaran tilavuudessa sen 5ml (ja samalla maksaa suhteessa kolmasosan enemmän) eli painossa hulppeat 4-5g, niin kannattaa ostaa myös travel size ;)

    • Sanni

     Todellakin koominen :D ^_^ Ei hyvää päivää…

    • Kuorotipu

     Mä ostin! :D
     Tosin ihan siitä syystä, että noin hitaasti kuluvassa tuotteessa ei ttodellakaan haittaa että auki oleva pakkaus on pienempi. Lisäksi 2 kpl noita 6ml tuubeja maksoi 5 senttiä vähemmän kuin se 11 ml tuubi, joten käytännössä tavaraa sai enemmän :D

     • Elli A

      :) Mutta tuo on ihan hyvä perustelu. Ehkä parempi kuin tuotteen nimi ”travel size” ;) Mistä muuten tilasit? Siinä kaupassa, jossa itse tuon näin 6ml tuubi maksoi suhteessa suomattavasti enemmän kuin normikokoinen.

      • Kuorotipu

       Feeluniquesta. Tää oli tosin joskus viime syksynä. Makso sillon bout kympin kappale.

       • Sanni

        Hauskaa kun lukijat keskustelee täällä suunnilleen reaaliajassa :D ”Karkkipäivä-chat” ^_^

 2. Milipili

  Wuhuu!

  • Sanni

   Aivan! :)

 3. Alina

  Hassua. Mieheni toi pari viikkoa sitten mulle Pietarin reissultaan juuri noita Oblepikha Siberican tuotteita, ja ensimmäinen ajatukseni niitä kokeillessa oli, että Karkkipäivän Sanni varmasti rakastuis näihin :D Meinasin jättää vinkin, mutta näköjään joku muukin oli hoksannut. ;) Tuoksu on kyllä ihan mielettömän ihana!

  • Sanni

   ensimmäinen ajatukseni niitä kokeillessa oli, että Karkkipäivän Sanni varmasti rakastuis näihin :D

   Eikä, haha :D ^_^

 4. anonyymi

  Mitä muita tältä merkiltä testasit? Muotoilutuotteita? Hiusöljyä?

  • Sanni

   Tässä oli kaikki hiustuotteet. Muut neljä tuotetta ovat suihkugeeli, kasvovoide, silmämeikinpoistoaine ja puhdistusvaahto.

   Todellakin olisi tehnyt mieli ostaa vaikka kuinka monta tuotetta Oblepikha-sarjasta, mutta nämä saivat riittää ensimaistiaisiksi.

 5. MRMR

  Eikä, miten ihanat nämä pullot on. Tuollainen ”venäläisestetiikka” kaikkine krumeluureineen vetoaa muhun ihan älyttömästi, voisin ostaa noita ihan vain koristeeksi kylppäriin. ♥

  • Sanni

   voisin ostaa noita ihan vain koristeeksi kylppäriin. ♥

   Sanopa muuta :) Minuun vetoaa kanssa.

 6. Riina

  Muuten juuri tänään pesin itseni NS:n suihkusaippualla. En oikein tykkää. Se on jotenkin tosi tunkkaisen tuoksuinen. :( Tutkin vain Rimin valikoimaa pari viikkoa sitten Tallinnassa ja tuo osui mukaan käsivoiteen kanssa. Käsivoide on mielestäni hyvä ja sitä voisin ostaa uudestaankin.

  • Sanni

   Mun NS-suihkugeeli on ihan jees, mutta ei mitään ”above average”. Aika perus markettisuihkugeeli koostumuksensa ja tuoksunsa puolesta.

 7. Jenni

  Jei, ollaankin torstaina suuntaamassa Tallinnaan. Saiko näitä ostettua ihan Kaubamajasta? Nettisivuja jo katselin ja taitaa muutama tuote tulla hankittua… ;)

  • Sanni

   Kaubamajasta ostin itse, mutta näkyi näitä muuallakin :)

 8. Bea

  Vinkki: tiesitkö että Kaubamajasta saa -10% TallinkSiljan Club One -kortilla? Ja kyseisen kortin saa ilmaiseksi.

  • Sanni

   No däämn, enpäs tiennyt! Kortti kyllä löytyy. No, ensi kerralla hyödynnetään :)

  • Emilie

   Talinkin kortilla saa 5% alennuksen Kaubamajan kassalla. Ei 10%. Natura Sibericaa saa Prismoista, Rimistä, Kaubamajasta sekä monesta muusta paikasta.

 9. Pau

  Olen omat shampoo- ja hoitoainesuosikkini jo löytänyt, mutta odotan mielenkiinnolla mitä sanottavaa löydät niistä muista Putin-pulloista :)

  Olen ollut siinä uskossa, että käyttämäni Bentley Organicin Pomegranate yms. shampoo olisi kokonaan luonnonkosmetiikkaa, mutta se pysyy kyllä kämmenellä valahtamatta viemäriin ennen päähän päätymistään. Täytynee tutkailla inciä uudelleen, josko multa on mennyt jotain ohi… Muuten olen tykännyt sen koostumuksesta ja pesuominaisuuksista kovasti.

  Erikoista tosiaan tuo eri sertfikaattien shoppailu. En ole hirveästi perehtynyt noihin eri sertifikaatteihin, mutta voisiko kyse olla siitä, että tiukemman sertifikaatin kriteerit täyttäville tuotteille on haettu sitä ja ”epäpuhtaammille” sitten sellaista serttiä johon ne yltävät? Arvaus vain ^_^

  • Sanni

   Olen ollut siinä uskossa, että käyttämäni Bentley Organicin Pomegranate yms. shampoo olisi kokonaan luonnonkosmetiikkaa, mutta se pysyy kyllä kämmenellä valahtamatta viemäriin ennen päähän päätymistään.

   Mä en ole menettänyt vielä toivoa, etteikö joku luonnonkosmetiikan shampoo voisi omata myös tuollaista viskoosimpaa koostumusta. :) Ehkä juuri Bentley on onnistunut tässä..?

   Minulla on testissä Rahuan shampoo, joka sanoo sisältävänsä 100-prosenttisesti luonnollisia ainesosia, ja joka sekin on koostumukseltaan paksua ja kämmenellä pysyvää. Mutta sillä ei ole sertifikaattia. Olenkin alkanut miettiä, liittyykö koostumuksen tihentämiseen joitain ainesosia, vaikkakin luonnosta peräisin olevia, joita sertifiointitahot eivät hyväksy..? Kuulostaa ihan oudolta, mutta miksi ihmeessä 99% sertifioiduista shampoista on löysää lirua? Tuskin ainakaan kuluttajien toiveiden vuoksi..? Muistini mukaan ainoastaan K Pour Karitén shampoo on kaikista testaamistani muistuttanut koostumukseltaan eniten normishampoota.

   En ole hirveästi perehtynyt noihin eri sertifikaatteihin, mutta voisiko kyse olla siitä, että tiukemman sertifikaatin kriteerit täyttäville tuotteille on haettu sitä ja ”epäpuhtaammille” sitten sellaista serttiä johon ne yltävät? Arvaus vain ^_^

   Mä mietin ihan samaa. Siinä voi olla perää.

   • jazza

    Voisiko nestemäisen kosmetiikan paksuntajana olla sama aine, jota Lushin jellyissä ja joissakin niiden suihkugeeleissäkin käytetään luonnonmukaisena hyytelöimisaineena (normiliivate kun taitaa olla eläinperäistä?) ja kosteuttavana ainesosana eli carrageenan extract eli kai merileväuute? Sitä oli viimeksi lisätty jouluna Snow Fairy -suihkugeeliin ja geeli oli niin paksua, että sai tosissaan spruuttailla ulos pullosta. Toki kosteuttavuus oli parantunut myös, mikä sopi talvella paremmin kuin hyvin. Tuon geelin tuoksu on vaan liian ”tyttömäinen” mun makuun, mutta piti kokeilla kun sitä oli joka tapauksessa talouteen hankittava ;)

    • Sanni

     Carrageenan on tuttu paksuntaja, mutta en ole tullut kiinnittäneeksi huomiota, mitä mahdollisia viskositeetin/ominaistiheyden säätelijöitä lirushampoissa käytetään – vai käytetäänkö mitään. Katsoin ”ensihätään” Rahuan ja Mádaran shampoiden incit, ja kummassakin on paksuntajana suolaa. Mádara on lirua, Rahua ei. Jos kyse on vain pitoisuudesta, niin miksi valmistaja valitsisi sellaisen pitoisuuden suolaa tai muuta viskositeetin säätäjää joka jättää tuotteen juoksevaksi….

     Täytyykin muuten tehdä jossain vaiheessa perusteellinen vertailu noiden lirushampoiden incien välillä.

 10. kanerva

  Sattuipa hyvin tämä postaus! Olen lähdössä Pietariin viikon päästä ja mietin, että mahtaako sieltäpäin löytyä paikallista kosmetiikkaa mukaan tuotavaksi. Kosmeblogeissa harvemmin on juttua venäläisistä tuotteista. Kiitos tästä!

  • Sanni

   Ole hyvä kanerva :) Ilo on minun puolellani. :)

 11. Liina

  Siperican tuotteita löytyy muuten hyvä valikoima Rimistä ja halvemmalla kuin Kaubamajasta.

  • Sanni

   Kiittää vinkistä :)

 12. Elanor

  Mihinkäs se housutarina jäi? Sitä täällä malttamattomana odotellaan… :D

  Ja itse olen käyttänyt Farfalla-tuotemerkin shampoita, jotka käsittääkseni ovat aika ekoja (nettisivujen mukaan ’Kaikilla Farfallan tuotteilla on NaTrue -tai BDIH -sertifikaatti ja ne on valmistettu 100% luonnollisista aineista. Suuressa osassa tuotteita luomuprosentti on yli 95%.
  ’). Eikä niiden koostumus ole minusta mitenkään lirua, vaan paksumman geelimäistä. Vaahtoavaisuus ei kyllä ole kovin runsasta..

  • Sanni

   Mihinkäs se housutarina jäi? Sitä täällä malttamattomana odotellaan… :D

   Se tulee, se tulee :) Katsotaan ehdinkö tänään saada sen naputeltua :)

  • Maria

   Hei, mäkin käytän Farfallan shampoita! Ja mun mielestä tuon Elanorin kommentin jälkeen shampoot on uudistettu, ja vaahtoavat paremmin. Tykkään tuoksuista tosi paljon. Ja ymmärtääkseni tuotteet on todella ekoja: kokonaan luonnollisista ainesosista ja luomua iso prosentti.

 13. linpukka

  Mä just tulin Tallinnasta, hypistelin noita pitkään mutta jäi kyllä multakin sitten Putin-samppoot hyllyyn! :D

 14. Ekku

  Oblepikha Siberican Styling Mousse on puolestaan mun paras hiustuotelöytö vuosiin! Nappasin sen puolisattumalta kaupan hyllyltä mukaan.

  Puristelen moussea kuiviin hiuksiin ja saan sillä nätit laineet pitkiin ja paksuhkoihin hiuksiini. Mousse tuuheuttaa ja jämäköittää hiuksia vähän, mutta jättää silti pehmeän tunnun. Kenties joku kaipaa vastaavanlaista tuotetta?:)

  En käytä muotoilurautoja tai fööniä, enkä tykkää mistään vahvoista hiusmömmöistä, eli tämä tuote ei ole varmaan mikään ultra stong extra holding -tyyppinen ratkaisu sellaisiin tottuneille.

 15. elina

  Ostin näitä joskus Baltian reissuilta ja tykkäsin tosi paljon! Testailin käsi- ja jalkavoiteita, pari naamiota, jonkun putsarin.. Olihan noita. Hinnat oli ainakin vuosi – pari sitten mielettömän alhaiset, joten ei ollut tarvettä valita vain yhtä tai kahta tuotetta testiin. Ostaisin uudestaan, jos olisi helposti jostain saatavilla :) Ehkä sieltä nettikaupasta sitten. Kaikkein paras tuote oli Extra-firming face mask tjsp. Tuli nimittäin niin tehokas facelift ainakin allekirjoittaneen kasvoille, että :D En ehkä haluakaan tietää mitä ainesosia se sisälsi..

 16. martsa

  Liettuassa näitä Nourishing and Protective shampoita oli erään pikku kosmetiikka kaupan korissa alennuksella. maksoi muistaakseni alle 4 euroa pullo. Ostin sieltä myös kilon Kalloksen keratiini maskia tukkaan. Nyt harmittaa että en ostanut enempää noita Siberica tuotteita, kun hinta eroa kuitenkin suomeen verrattuna on.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.