Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nauran tälle välillä itsekin

Hetken mielijohdepostaus aamukahvin ääreltä.

Aamukahvi. Ja kahvimaito. Vakavia, tärkeitä asioita. :)

Mr Karkkipäivä puistelee tälle päätään ja naurattaahan tämä vähän minua itseänikin.

Pyrkiessäni löytämään sen parhaan  kahvimaitosekoituksen jossa yhdistyvät sekä vähähiilihydraattisuus että täyteläinen maku – ja täytyyhän maidon mielellään myös muodostaa kaunista vaahtoa :D, olen viime aikoina päätynyt jo kolmen eri tuotteen yhdistelmään.

KahvimaidotIMG_6079

Mulla on siis tosiaan käytössä kolme eri maitojuomaa aamuisin; miksaan 1 dl Kevyt-Soijamaitoa, 0,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa ja 0,25 dl punaista Eila-maitojuomaa.

Miksi?

* Soijamaito maistuu kahvin kanssa kaikkein parhaalta, mutta se on niin vähärasvaista että mielelläni lisään tujauksen jotain rasvaisempaa tuomaan kahviin täyteläisyyttä -> Eila-maitojuoma. Välillä käytän myös kuohukermaa, mutta se tekee kahvista vähän liian jälkkärimäisen rasvaisuudessaan. ”Arkikahviin” sopii Eila 3% (siinä on hiilaria 3,1 g vs. tavallisen maidon 4,8 g). :)

* Olen kuullut monilta tahoilta että minun olisi hyvä rajoittaa soijatuotteiden käyttämistä. Kun kahvimaitoa voi päivittäin kulua parhaimmillaan 6-8 desilitraa, keksin vähentää soijakuormaa korvaamalla osan maidosta makeuttamattomalla mantelimaidolla. Samalla tulen myös vähentäneeksi hiilareita sillä makeuttamattomassa mantelimaidossa on hiilaria vain 0,1 g per desi.

Mantelimaito ei kuitenkaan vaahtoa eikä sen maku ole kahvin kanssa yhtä hyvässä synergiassa kuin soijamaidon, joten pidän pitoisuuden puolessa soijamaidon määrästä.

KahvimaidotIMG_6089

Ajattelin kirjoittaa tästä ihan että saatte naureskella mulle! :) Aina on positiivista jos saa jonkun nauramaan. ^_^ Tiedän että mun hiilarijutut menee välillä totaalisesti komiikan puolelle. Olen tajunnut, että erilaisista vähähiilihydraattisten ruoka-aineiden bongailusta on tullut minulle outoa tyydytystä tuova harrastus, enkä enää voi kaupoissa estää itseäni vertailemasta jos jonkinlaista purnukkaa. Aina kun löydän minulle uuden vähähiilihydraattisen tuttavuuden olen ihan innoissani ja kirjoitan sen ylös. :) Tällä ei tietenkään ole mitään merkitystä ruokavalioni kokonaisuuden kannalta, mutta se on vain hauska ja höpsö harrastus.

Onko teillä jotain vastaavia ”outoja” harrastuksia? Tunnen esimerkiksi ihmisiä joilla on joku keräilyharrastus ja he jumittuvat kaikkialle bongailemaan esimerkiksi erilaisia lehmä-figuureja, poimimaan kiviä tai ihailemaan kaikkea pinkin väristä. :) Voi tietysti olla, että tämä on perin normaalia verrattuna kahvimaidon koostumuksen hienosäätöön. ;)

P.S. Alpro ja Valio eivät sponsoroi minua :D

Kommentit (73)

 1. Hannah

  Itse olen vakuuttunut että kahvi on parempaa kun laittaa ensin maidon ja sitten kaataa kahvin päälle. Ne sekoittuvat kätevästi samalla :) tästä on vain muodostunut ihan pakkomielle kun se kahvi pitäisi aina saada kuppiin juuri tässä järjestyksessä, muuten ei ole niin hyvää :D

 2. Heli

  Oudoin ”harrastus” jonka tiedän, on työkaverin kiinnostus/innostus kuolleisiin lintuihin… Niistä pitää aina kuulemma saada kuva. Creeeeepy :D

  • Fanni

   Haha, mä rakastan kuolleita eläimiä. Ja kuva on pakko saada, jos se on suinkin mahdollista. Tervettä kiinnostusta luonnolliseen ilmiöön, sanon minä. ;)

 3. Miina

  Kukapa tässä nyt nauraisi, en minä ainakaan! Se tosin toi hymyn huulilleni ja kiinnostukseni heräsi välittömästi kun kyseessä olivat kahvimaidot. Minä olen nimittäin pulassa ja pahassa. Vasta vähän aikaa sitten minulta on kielletty maitotuotteet, myös laktoosittomat ja siitä asti olen etsinyt maitoa korvaavaa tuotetta. EI LÖYDY! Tai löytyy ja löytyy, mutta ei ne mun suussa eikä kahvin seassa tyydytä. Moni tekee liian litkumaiseksi, toiset lisää vain pahan maun….aaarrrghhh! Olen siis luopunut kokonaan, juon täysin mustana. Tottumiskysymys. Tuo makeuttamaton mantelimaito oli pitkään kokeilujen kärjessä, mutta sitten luovuin siitäkin. Juon tosin tuotetta ihan muuten vain, on todella hyvää.
  ps
  ja juu, olen hurahtanut. Vanhoihin, puoli-ilmaisiin tai lahjoitettuihin, pitseihin. Olen ollut jo hurahtanut vuosia, nyt vaan ovat muotia nuo pitsit ihanaiset, halpoja ja hienoja on jo vaikeampi löytää. Mitä oudompi väri sen parempi. Ja olen hurahtanut vanhoihin herätyskelloihin, mieluiten risoihin. Tai siis, ei sillä ole väliä käyvätkö ne tahi ei. Ne ovat vain kauniita, ei niitten tarvitse enää ketään herättää. Kummankaan hurahdusten kappalemäärää on mahdoton sanoa. Siippa sanoo, että liikaa…

  • Sanni

   Ihania hurahduksia :)

 4. pualu

  Pitkästä aikaa taas täällä.. :)

  Jos kaipaa rasvaisuutta, niin siinä tapauksessa helpointa on sulattaa pieni nokare voita vaikka lämmitetyn kupin pohjalla ja lisätä siihen sitten kahvi ja vaikka se soijamaito.

  ”Voikahvista” on ollut jonkin verran juttuja netissä viime aikoina ja siihenhän ei edes laiteta maitoa. Yleensä siinä blendataan kahvin kanssa sulatettua voita ja MCT-öljyä (kookos- tai öljypalmusta erotettu keskipitkistä, eli keholle edullisista rasvhapoista koostuva mauton öljy). Lopputulos maistuu omasta mielestäni jotenkin leipäselle, mutta koostumus ehkä muistuttaa lattea. :D

  Mutta tosiaan aina ei tarvitse mennä äärimmäisyyksiin, vaan pikkunokare voita tuo juuri sopivasti rasvaa kokonaisuuteen. :)

  • Sanni

   No moi pualu, sinua ei olekaan ”näkynyt” vähään aikaan! :) Kiva kuulla sinusta! :)

   Täytyykin ehkä kokeilla tuota voi + soijamaito -yhdistelmää, vaikka kuulostaa epäilyttävältä :D Karppaus.infosta olen lukenut paljon kookosrasvakahvista, mutta se ei kyllä tipu meikäläiseen ei sitten ollenkaan. Kookos + kahvi = yök, ja lisäksi kaipaan kahviin ehdottomasti sen maitomaisuuden. :) Olen siis latte-ihminen, en mustakahvi. Mutta soijamaito tuunattuna voilla…. hmm… miksipäs se ei voisi toimia? Täytyy antaa mahdollisuus. :)

 5. Eevis

  Näitä tällaisia juttuja on ihan mahtava lukea kosmetiikkajuttujen seassa, tää monipuolisuus just tekee Karkkipäivästä parhaan blogin (seuraan säännöllisesti vain paria blogia kun suurin osa on mun mielestä liian pinnallisia tai muuten vaan ärsyttäviä)! Itse harrastan myös tota kaupoissa vaeltelua ja tuotteiden tutkailua. Monesti lueskelen myös vanhojen tuttujen tuotteiden pakkaustekstejä, kun sellaiset asiat ei jostain syystä pysy mun muistissa kovin pitkään. Tää pätee niin elintarvikkeisiin kuin kosmetiikkaankin :)

  • Sanni

   Hengenheimolainen :)

 6. anonymous

  oli aivan pakko tulla tänne kertomaan (minulle uudesta) ”keksinnöstä”, olet ehkä sen verran kahvi&kahvimaitofriikki, että ymmärrät asian vakavuuden! :D nimittäin: oletko kokeillut lämmittää kahvimaitoa ennen kuin laitat sen kahviin? itse olen koittanut opetella juomaan maitoni makeuttamattomalla mantelimaidolla (käytän sitä ihmeen Breeze-merkkistä vai mitä onkaan, no joka tapauksessa sitä mikä on KAIKISSA jenkkibloggaajien jutuissa), mutta se on vain ollut aivan superpahaa, yhtä aikaa vetistä ja oudolla, puistattavalla tavalla rasvaista, eikä maku ole käynyt yksiin kahvin kanssa. tänään tein kuitenkin suuren läpimurron: kuumensin mantelimaitoa jonkin aikaa liedellä (en ihan keittänyt mutta melkein), ja maku muuttui täysin! maun pähkinäisyys ja makeus tulivat selvästi esille, ja sainpa tosi ihanan vaahdonkin ihan käsivispilällä :) kannattaa kokeilla, jos tykkäisit mantelimaidosti muilta ominaisuuksiltaan noita muita maitoja enemmän! maku oikeasti muuttui aivan huikaisevan paljon. tietenkään se ei ole yhtä makeaa kuin makeutettu soijamaito, mutta ihanan pähkinäistä, joten sopi nyt lämpimänä mielestäni kahviin tosi hyvin. nam! :D rehellisyyden nimissä laitoin pikkupikkutilkan kevytkermaa joukkoon antamaan sellaista pehmeyttä, joka mantelimaidosta puuttuu. mutta joo :D tämä lähinnä vinkkinä jos et ole kokeillut lämmittää maitoa ja haluaisit vähentää soijaa :)

  • Sanni

   nimittäin: oletko kokeillut lämmittää kahvimaitoa ennen kuin laitat sen kahviin?

   Hihi, lämmitän kahvimaidon joka kerta ;) ^_^ Jos en lämmittäisi, kahvista tulisi ihan haaleaa. Mun kahvissa on maitoa jopa kolmasosa.

   Alpron mantelimaidon maku ei valitettavasti parane kuumentamalla :(

   Mistä sä hommaat tuota Breezeä? Huomaa, etten lue jenkkiblogeja ^_^ Siis ruokablogeissako olet tuohon törmännyt?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.