Karkkipäivä
Karkkipäivä

Naturativ, uusi tuttavuus Puolasta

Olen saanut testiin taas ihan uuden ja minulle entuudestaan tuntemattoman luonnonkosmetiikan merkin tuotteita, ja täältähän löytyi aarteita.

Myönnän että innostuin koostumuksista välittömästi testaillessani tuotteita helmikuussa Biodellyn myymälässä.

Naturativ_tuotteet

Merkki on nimeltään Naturativ ja sen kotimaa on Puola. Sain tuotteet testiin Biodellyltä.

NaTrue-sertifioidun, vuonna 2011 perustetun Naturativin valikoimasta löytyy niin kasvojen-, vartalon kuin hiustenhoitotuotteita ja omat sarjat miehille ja lapsille. Ja hei – vaihteeksi yritys, joka ei markkinoi itseään kehittäjänsä iho-ongelmilla ^_^

Olin eniten kiinnostunut kasvotuotteista ja niitä sainkin testiin, ja mukana myös yksi vartalovoide ja body butter -näyte.

Naturativin kasvojenhoitotuotteet pursuavat  antioksidantteja, rasvahappoja, peptidejä, polysakkarideja, flavonoideja ja vitamiineja, kaikki ihonhoidon hyviksiä. Ainesosaluettelot vaikuttavat kautta linjan laadukkailta. Ja ai että miten hyvältä nämä tuntuvat iholla… etenkin seerumit, joita luin myös Katja Kokon ylistävän merkin tähtituotteina. Ei ihme..! Tuotteissa ei ole käytetty etanolia eli kuivattavaa alkoholia, siitäkin pisteet.

Naturativ_ainesosia2

Olen muuten päätynyt sellaiseen, että en pyri tuotearvioissani enää juurikaan analysoimaan incejä tai ruotimaan vaikuttavien aineiden (etenkin anti-age)lupauksia, koska minulla ei sellaista pätevyyttä ole.

Luin esimerkiksi Kokon Naturativ-postauksesta hienoja, seikkaperäisiä kuvauksia pullojen sisältämien aktiiviaineiden vaikutuksista (kuten ”manilkarapuun lehden uute suojaa glykaatiolta”) ja vähän masennuin kun totesin, kuinka vähän lopulta todellakaan tiedän tuhansien eri kasviutteiden (joilla ei ole EU:n kosmetiikkatietokannassa spesifejä funktioita) tutkituista tai väitetyistä vaikutuksista. Pitäisi olla itse aktiivisesti mukana kosmetiikan kehityksessä että oikeasti pystyisi ottamaan kantaa eri uutteiden, öljyjen ja happojen luvattuihin vaikutuksiin.

Naturativ_ainesosia

Minulla on varmasti keskivertokuluttajaa enemmän tietoa kosmetiikan ainesosista, mutta jätän syvällisemmät inciarviot estenomeille, kosmetiikan kemisteille tai kosmetiikan valmistukseen omakohtaisesti perehtyneille. En myöskään tykkää kopsata tuotejuttuihini tuotteiden pakkaus- ja markkinointimateriaalin tekstiä suoraan ikäänkuin totuutena: ”tämä papu-uute toimii kuin retinoli”, ”tämä lehtiuute palauttaa ihon elastisuuden” jne, koska haluaisin aina edes jonkinlaista asiallista taustatietoa minulle uusista ainesosista ja niiden vaikutuksista, eikä minulla ole resursseja tutkia jokaiseen ainesosaan liitettyjä väitteitä. Perfektionistisella kosmetiikka-arvioijalla on vaikeaa ^_^ :D

Mieluummin keskityn kertomaan, miltä tuote tuntuu iholla tai hiuksissa, miten hyvin se hoitaa hommansa ja minkä tyyppinen sen reseptiikka yleisesti on (luonnolliset ainesosat vs. synteettiset tai muita yleisiä havaintoja käytetyistä ainesosista).

Tuoksu
Kuva: New Health Advisor

Yhden huomion haluan tehdä heti alkuun: Naturativin kasvotuotteissa on hyvin erikoinen tuoksumaailma. Se poikkeaa kaikista muista kokeilemistani luonnonkosmetiikkasarjoista. Aistin tuoksuissa kosteaa viljaa ja sieniä sekä pähkinäisyyttä sekoitettuna jopa johonkin kevyesti eläimelliseen. Tuoksut eivät ole epämiellyttäviä mutta ne ovat erilaisia. Tuotteet muuten ovat myös vegaanisia eli mikään oikeasti eläinperäinen niissä ei tuoksu.

Seerumit ovat hajusteettomia eli niissä tuoksuu vain raaka-aineiden oma tuoksu, voiteissa on miedosti hajusteita hypoallergeenisella tasolla (eli ne kaikkein allergisoivimmat hajusteet on jätetty pois).  Putsareita en saanut testiin (en halunnut, kun sarjassa ei ole vaahtoavaa sellaista), ja niistä kaksi on hajusteetonta ja yhdessä on hypotuoksu.

Aloitetaan kasvovoiteesta. Sarjaan kuuluu mielenkiintoisesti vain hieman varttuneemman ihon hoitovoiteita 30+ ja 40+ -vuotiaille. Seerumeiden puolella on tuotteita myös kaiken ikäisille. (Ja en  kyllä sanoisi etteikö 30+ -voidetta voisi käyttää alle 3-kymppinenkin…)

Naturativ_paivavoide_IMG_6727

Day Cream 30+ 36,80€ / 50 ml

Tämän voiteen huomionarvoinen juttu on suojakerroin 10. Suojakertoimelliset päivävoiteet ovat edelleen luonnonkosmetiikassa harvinaisia, ja tässä meillä nyt olisi sellainen. Joku saattaa pitää kymppiä turhan alhaisena suojakertoimena, mutta korkeampi suojakerroin tarkoittaa aina myös tahmeampaa ja jäykempää koostumusta.

Naturativin voiteessa on todella notkea, raikas koostumus. Aivan ihana! Mineraali-UV-filtterin (sinkkioksidi) kyllä aistii, ainakin jos tietää miltä sellainen tuntuu, mutta voide on saatu formuloitua hämmästyttävän notkeaksi ja helposti levittyväksi. Sopii erinomaisesti myös meikin alle. Ihastuin tähän heti, ja käytin tätä testijaksolla myös yövoiteena. (Mineraalifiltteri ei tee iholle mitään hallaa yöllä, päinvastoin sinkki hoitaa ihoa ja on tunnetusti hyväksi erityisesti epäpuhtaalle iholle.)

Voiteen tarkat hoitavat ”speksit” löytyvät maahantuojan sivulta.

Voiteen tuoksu on todella omalaatuinen. Valmistaja tuunasi sitä ihan vastikään makeahkolla sitruslisällä, joka peittää nyt jonkun verran voiteen, sanoisinko juurevaa ominaistuoksua. Uusi tuoksu on oikein hyvä (sain siitäkin näytteen) mutta ominaistuoksu tulee vielä hieman läpi.

.

Seerumit on hassusti nimetty Naturativilla ekoampulleiksi. Ampullihan on pieni, kertakäyttöinen pakkaus, Naturativin seerumit taas on pakattu normaalikokoisiin (30 ml) pipettipulloihin.

Seerumeita on viisi erilaista:

 • #1 Kosteuttava ja kiinteyttävä seerumi erityisesti kuivalle ja herkälle iholle
 • #2 Kosteuttava ja ravitseva anti-age-seerumi
 • #3 Hiussuonia vahvistava, rauhoittava seerumi couperosaiholle
 • #4 Puhdistava ja hoitava seerumi rasvoittuvalle ja akneiholle, sopii myös ruusufinnin hoitoon
 • #5 Kosteuttava, turvotusta laskeva ja kiinteyttävä seerumi silmänympäryksille

Sain testiin seerumit 1, 2 ja 5.

Naturativ_seerumi1_IMG_6730

Ecoampoule 1 – intensive care for sensitive and dry skin 47,30€ / 30 ml

Luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumi. Ainesosia on vain kuusi: vesi, ruusuvesi, hyaluronihappo, merisauniouute, fenetyylialkoholi (peittää muiden ainesosien tuoksua, ei hajuste itsessään), natriumfytaatti (kelatoiva aine).

Iho jää seerumin jäljiltä aivan uskomattoman sileän ja napakan tuntuiseksi..! Ja toisin kuin esimerkiksi Lumenen tai Now Solutionsin hyaluronihappotiivisteet (normikosmetiikan esimerkkeinä), Naturativin seerumi ei jätä kiristävää tunnetta ihoon. Toki tämäkin tuote vaatii päälleen rasvapitoisen kosteustuotteen lukitsemaan kosteus ja pehmentämään (rasvaton tuote ei pehmennä), mutta tunne iholla on kaukana siitä kuivasta ja epämiellyttävästä tunteesta minkä esimerkiksi Lumene jättää minulle.

Naturativin Ecoampoule 1 lupaa rauhoittaa, napakoittaa, kosteuttaa ja silottaa ihoa sekä vähentää punoitusta. Punoitukseen en osaa ottaa kantaa mutta ainakin silotus, napakoittavuus ja kosteutus ovat taattuja. Tuote on todella riittoisa ja pieni pisara leviää liukkaasti kauttaaltaan koko kasvoille. Koostumus on enemmänkin ohuen geelimäinen kuin nestemäinen.

Nopeasti iholta haihtuvassa tuoksussa voi aistia häivähdyksen ruusuvettä. Tässä tuotteessa on kaikista testaamistani Naturativeista miedoin ja neutraalein tuoksu.

Naturativ_Seerumi2_IMG_6736

Ecoampoule 2 – intensive care anti-aging 51,20€ / 30 ml

Suosikkini!!

En ihan ymmärrä miksi #2-seerumi on nimetty anti-age-seerumiksi ja hyaluronihappopitoinen #1-seerumi ei, ja miksi rasvaton ykkönen olisi suunnattu enemmänkin kuivalle iholle, sillä kuiva iho tarvitsee myös rasvahappoja. Itse skippaisin nimitykset ja näkisin kummatkin syväkosteuttavina seerumeina ja valitsisin mieltymyksen mukaan rasvattoman (#1) tai hieman ravitsevamman, lipidipitoisen (#2) koostumuksen. Kakkosessakin on hyaluronihappoa, mutta pienempänä pitoisuutena kuin ykkösessä.

Lipidipitoiset, pehmennyskykyiset seerumit ovat omia suosikkejani, ja Ecoampoule 2 ampaisi heti parhaiden kokeilemieni kärkeen. Koostumus on hyvin ohutta emulsiota ja iho jää seerumin jäljiltä erittäin mukavan tuntuiseksi; pehmeäksi, kosteutetuksi ja sileäksi (ei kuitenkaan samalla lailla napakan sileäksi kuin ykkösen jäljiltä).

Tuoksua voisi kuvata sienimäiseksi.

Alkoholittomassa seerumissa ihoa hoitavat mm. manilkaran lehtiuute, tomaatin lykopeeni, arganöljy ja kasviperäisenä retinolin korvikkeena pidetty papu-uute (vigna acontitifolia seed extract). Tarkka inci ja vaikuttavien aineiden laajemmat kuvaukset täällä.

Naturativ_Seerumi5_IMG_6745

Ecoampoule 5 – intensive care eye area 48,60€ / 15 ml

Silmänympäryksille tarkoitettuja seerumeita olen testannut aiemminkin, ja tämä on varmasti paras. Yleensä en pidä silmänympärysiholla ohuista koostumuksista koska ne eivät ole tuntuneet tarpeeksi kosteuttavilta ja kaipaan sy-ihon voiteelta myös suojaavuutta. Naturativin seerumi tuntuu fluidimaisesta koostumuksestaan huolimatta riittävän kosteuttavalta ilman voidettakin, siinä on sopivasti rasvamaisia ainesosia jotta iho jää pehmeäksi ja kosteus lukittuu iholle. Iho jää seerumin jäljiltä todella miellyttävän tuntuiseksi ja olen aistivinani myös napakoittavaa vaikutusta.

Silmänympärysseerumi lupaa vähentää turvotusta, häivyttää tummia silmänalusia (tämän kun joskus näkisi toimivan..!), silottaa pieniä juonteita ja kiinteyttää.

.

Naturativin vartalotuotteiden hemmotteleva tuoksumaailma on ihan toiselta planeetalta kuin kasvotuotteiden. Näissä tuoksut ovat runsaita ja herkullisia. Kasvotuotteiden tuoksut ovat erilaiset koska ne on haluttu pitää hypoallergeenisina. Vartalotuotteistakin löytyy yksi hypotuoksullinen sarja jossa on kevyen vihreä tuoksu. Muut tuoksusarjat ovat Karpalo-Sitruuna, Sitruunaruoho-Kookos ja Karamelli-Sitruuna-Vanilja. Tuoksuttelin kaikkia Biodellyn myymälässä ja valitsin vaniljaisen.

Naturativ_BodyBalm_IMG_6746

Cuddling Body Balm Caramel, Lemon & Vanilla 22€ / 200 ml

Kerrassaan ihastuttava vartalovoide; täyteläisyydeltään medium-tasoa ja imeytyy nopeasti. Vaatteet voi pukea päälle vaikka saman tien rasvausoperaation jälkeen. Silkkinen koostumus on helppo levittää ja jättää ihon pehmeäksi vailla tahmaa. En löydä tästä mitään moitteen sanaa, aivan ihana voide! Karamelli-sitruuna-vanilja-tuoksu ei ole yhtään imelä vaan raikas ja hienostunut, vahvimpana tuoksuu sitruuna karamellivaniljan leijuessa pehmeänä taustalla.

Sain näytteen myös saman tuoksun Body Butter-versiosta, ja sitä olen tykännyt käyttää yöllä käsivoiteena. Butterkaan ei ole rasvaisimmasta päästä eikä iho jää kiiltelemään tai tahmean tuntuiseksi, mutta se on paksumpaa kuin Body Balm. Tuntuma on kaiken kaikkiaan miellyttävän samettinen ja, etten sanoisi ylellinen. Näiden perusteella tekisi mieli kokeilla lisääkin.

Kuten on jo tullut monesti aiemmin todettua, juuri vartalovoiteet ovat se tuotealue joissa olen kokenut kaikkein radikaaleimman eron ja ahaa-oivalluksia normikosmetiikkaan verrattuna. (Vartaloni iho on kuivempi kuin kasvojen.) Iho tuntuu ihan erilaiselta kun sitä hoitaa voiteilla, joiden rasvapohja on 100-prosenttisesti kasviöljyjä ja -rasvoja.

Naturativ on aika arvokas sarja, mutta kannattaa kyttäillä alennuksia joita Biodellylläkin on tasaisin väliajoin. Rohkenen suositella etenkin noita seerumeita, ovat loistokamaa. Akne- ja couperosaihon seerumit ovat muuten halvempia kuin nuo esittelemäni, alle 40 euroa.

Oliko sarja jo tuttu jollekin teistä?

Kommentit (31)

 1. Rii

  Pari viikkoa oon käyttänyt lapsen atooppisen ihon hoitoon Moisturising body balmia, eikä ole iho ollut näin siloinen ja pehmeä ikinä! Houkuttelee siis kokeilemaan muitakin tuotteita. ?

  • Merja Heponiemi

   Hieno kuulla, oma pieni lapsenlapseni on myös saanut avun atooppiseen ihoonsa. Hänellä on myös käytössä Naturativin vauvojen kylpyöly, joka sopii myös vartalovoiteeksi. Näitähän voivat myös käyttää aikuisetkin:)

 2. anu

  Ostin joskus viime vuoden puolella Naturativin päivävoiteen 40+ (täytyy alkaa totuttelemaan tänä vuonna uuteen kymmenlukuun iässä … Huh). Tuotteessa on ihana koostumus, mutta aivan järkyttävä tuoksu. En ole mikään hajuherkkis, mutta tämän voiteen tuoksu saa minut voimaan pahoin. Olen kuitenkin käyttänyt voidetta välillä sen miellyttävän koostumuksen vuoksi. Voidetta levittäessä hengitän vain suun kautta, kunnes voide on imeytynyt. Olen kuullut, että voiteiden tuoksua on parannettu. Haluaisin testata, onko muutos onnistunut ☺ .

  Nuo seerumit, juurikin nuo testaamasi, kiinnostaisivat kovasti. En tiedä, johtuuko talvesta vai iästä, mutta olen huomannut ihoni olevan kuivempi kuin ennen. Myös silmänaluset ovat kuivat ☹ . Voiskohan tuota sy seerumia laittaa alaluomille. Vai millä vois elvyttää rypistyviä luomia?

  Loppuun vielä, että mua suunnattomasti ärsyttää sellaiset ”tuotearviot” blogeissa, joissa on vaan kirjoitettu pakkausten tekstit ja kirjoitetaan, että on tosi kiva tuote. Pidän erittäin paljon sun tyylistä kuvailla, miltä tuotteet tuntuu ja mitä ajatuksia ne sussa herättää ☺ . Nää on makuasioita, mutta mua miellyttää eniten sun tyyli.

  • Sanni

   Olen kuullut, että voiteiden tuoksua on parannettu. Haluaisin testata, onko muutos onnistunut ☺ .

   Joo, 40+ -voiteen tuoksu on myös muutettu, se muutettiin jo aikaisemmin (kerrottiin Biodellyltä silloin kun mietin mitä tuotteita testaisin). Varmasti sulla on ollut se vanha tuoksu… no, minua tuo vanha 30+ tuoksu ei sentään saanut voimaan pahoin mutta eihän sitä varsinaisesti kosmeettisesti miellyttäväksikään voinut kutsua. Uusi on paljon parempi.

   Voiskohan tuota sy seerumia laittaa alaluomille. Vai millä vois elvyttää rypistyviä luomia?

   Voi toki laittaa, vai tarkoititko yläluomia…? Kun alaluomellehan sitä varmaan menee joka tapauksessa. :)

   Nää on makuasioita, mutta mua miellyttää eniten sun tyyli.

   Kiitos Anu :)

   • Merja Heponiemi

    Silmänympärysseerumia voi laittaa myös alaluomelle sekä liikkuvalle luomelle.

   • anu

    Tarkoitin juuri alaluomia/silmänalusia. Iho melkein hilseilee. Olen alkanut epäilemään, että mun peitevoide kuivattaa ihoa liikaa ☹ . Olisko sulla vinkata jotain kuiville silmänalusille sopivaa.

    • Sanni

     Olisko sulla vinkata jotain kuiville silmänalusille sopivaa.

     Minulla on kaksi loistavaa vinkkituotetta, mutta kummatkaan eivät ole luonnonkosmetiikkaa.

     Ensimmäinen on Louis Widmerin Eye Contour Cream johon tutustuin netin kauneushörhöhehkutusten kautta jo yli 10 vuotta sitten. Se on hyvin täyteläistä, voi kai sanoa rehellisesti rasvaista, ja hoitotehot (ainakin maineensa perusteella) legendaariset. Tätä voidetta voi käyttää myös elvyttävänä kasvonaamiona ja arpien hoitoon. Runsaasta koostumuksestaan huolimatta se ei turvota ohutta silmänympärysihoa.

     Hehkutukset ja suositukset luettuani hain tästä näytteet apteekista ja hoidin voiteella kuntoon silmäluomeni jolla tuolloin oli jotain ihottumaa. (Widmerin näytteet olivat ainakin tuohon aikaan häkellyttävän anteliaan kokoisia….) Vakuutuin tehoista, ei tarvinnut kauaa käyttää kun ihottuma parani ja hilseilevän kuivat kohdat katosivat. Meikin alla käytettäväksi voide voi olla liian rasvaista, mutta yöllä rasvaisuus ei haittaa.

     Toinen vinkkituote on Cliniquen All About Eyes Rich. Tätä voi levittää myös liikkuvalle luomelle (kuten Louis Widmeriäkin) eikä se aiheuta turvotusta. Täyteläinen koostumus hoitaa kuivuutta todella tehokkaasti. Töissä myin tämän suunnilleen jokaiselle kuivista silmänympäryksistä kärsivälle asiakkaalle ja sain myöhemmin kiittävää palautetta. Ostolakossa-blogin Virvekin kuuluu tämän voiteen faneihin.

     (Louis Widmeriäkin olisin varmasti tarjonnut asiakkailleni mutta kun sitä myydään vain apteekissa…)

     • anu

      Kiitos vinkeistä!☺

 3. Lusa

  Mulla on ecoampoule 3, joka on punotusta vastaan (onko sulla numerot oikein vai onko ne muuttunu?) ja se tuoksuu ihan hyasintilta

  • Sanni

   (onko sulla numerot oikein vai onko ne muuttunu?)

   Aa, katsoin seerumit maahantuojan sivulta ja siellä ne oli tuossa järjestyksessä, mutta numerot on kuitenkin niinkuin sanoit. Muutan ne oikein :)

 4. Nimetön

  Minulla on se akneihon seerumi, mutta en ole osannut muodostaa mielipidettä, muuta kuin etten osta uudestaan. Ei tee mitään finneille ja mustapäitä pukkaa. Vähän rullaa, joten aamuisin ei voi käyttää, mutta jotenkin napakoittaa ihoa kuitenkin. Onhan ainesosissa glyseriini ja caprylic/capric triglyceride (jotka aiheuttavat mulle mustapäitä), mutta ostaessani kuvittelin muiden ainesosien jyräävän niiden yli. :)

  • Merja Heponiemi

   Oletko huolehtinut akneihosi puhdistuksesta oikein, kuivattavat puhdistustuotteet eivät ole hyväksi akneihon hoidossa. Jos iho on puhdistuksen jälkeen kiristelevän kuiva, niin se ei ota hoitoaineita vastaan eikä tehoaineet siten pääse vaikuttamaan.

   • Nimetön

    Puhdistan talvisin kosteusvoiteella + pesu, ja aamuisin kosteuttavalla kasvovedellä. :)

 5. Elina

  Minä niin odotan, että pääsen testaamaan noita! Kun vielä muutaman purkin saan tyhjäksi niin sitten on taas parempi omatunto uusia tilaillessa ;)
  Olen muuten miettinyt samaa noiden ainesosa-analyysien suhteen. Välillä tulee kirjoitettua niistä enemmän, tai nostettua esille juuri SE raaka-aine, joka tekee tuotteesta erityisen. Mutta minustakin on turhaa toistaa sitä, mitä mainoksissa lukee. Ainakin itse luen blogeja juuri siksi, että siellä on se mitä mainoksissa ei kerrota ;)

 6. Ässsssä

  Tuo tuoksumaailman kuvailusi kuulostaa niin kamalalta, että taitaa ihan sen takia jäädä kokeilematta nämä kasvotuotteet. Yleensä käytän hajusteettomia tuotteita, ja epämiellyttävät tai voimakkaat hajut saavat minut helposti voimaan pahoin. Viimeistään tuossa sienimäisyyden ja eläimellisyyden kohdalla alkoi suorastaan ällöttää :D

  • Sanni

   Yleensä käytän hajusteettomia tuotteita, ja epämiellyttävät tai voimakkaat hajut saavat minut helposti voimaan pahoin. Viimeistään tuossa sienimäisyyden ja eläimellisyyden kohdalla alkoi suorastaan ällöttää :D

   Hajusteettomiahan ovat nämäkin ^_^ No, seerumit ainakin :) Täysin ”hajuttomassa” tuotteessa on käytetty raaka-aineiden ominaistuoksua peittäviä ainesosia. Ilman näitä aineita kaikissa kosmetiikan tuotteissa olisi aika mielenkiintoiset tuoksut… ^_^ Monesti täysin hajuttomia tuotteita käyttävä kuluttaja ei tule ajatelleeksi, että raaka-aineet kuitenkin pakostikin tuoksuvat joltain, ja jos lopputuote ei tuoksu miltään, on tuo ominaistuoksu täytynyt peittää jollain.

   Etenkin luonnonkosmetiikassa tuotetuoksut ovat välillä kompromissin tulos, riippuen valmistajan filosofiasta. Jotkut valmistajat haluavat pitää tuotteensa niin luonnonmukaisina ja lisäaineettomina kuin mahdollista (esimerkkinä vaikka virolainen Nurme jonka tuotteissa tuoksuvat pelkästään raaka-aineet), ja tällöin tuoksun kosmeettisesta miellyttävyydestä on tingittävä. Juuri tämän vuoksi luonnonkosmetiikan tuoksumaailma on niin erikoinen ja kirjava normikosmetiikkaan verrattuna.

   Mutta joo, ymmärrän että sienimäiset tuoksut, vaikka kuinka miedot, eivät ole kaikkien juttu. Tuoksu on eittämättä osa tuotteen käyttöelämystä ja kuluttajasta riippuen tällä elämyksellä on enemmän tai vähemmän arvoa.

 7. Jusu

  Tulin nyt vasta lukemaan sun postauksen, sulla olikin useampi tuote testissä eikä vain se seerumi :)
  Piti ihan itse käydä vilkaisemassa omat vanhat Naturativ-aiheiset postaukset. Olenkin kuvaillut ekoampulli2 tuoksun ”miedoksi ja miellyttäväksi”. Mutta tosiaan allekirjoitan tuon sienimäisen tuoksun. Vaikkakaan se ei ole mun nenääni sienimäinen ällöttävällä tavalla, voiko vaikeammin enää kuvailla tuoksuasiaa :DD ? (tykkään syksyisen sienimetsän tuoksusta)

  Ekoampulli5 oli mun mielestä tosi hyvä. Lutraan sillä joka päivä, mutta ei se mulla vaikuttanut sy-alueen tummuteen luultavasti mitenkän. Kaikilla muilla osa-alueilla onkin sitten pätevä tuote ^_^ Mulla odottaa testivuoroa Naturativin shampoot ja hoitikset. Vähä jänskättää varsinkin hoitikset, ne kun saattaa olla mun kokemusten mukaan vähän mitä saattuu :P

  • Sanni

   vaikkakaan se ei ole mun nenääni sienimäinen ällöttävällä tavalla,

   Joo, munkaan mielestä tuoksussa ei ole mitään ällöttävää, se on mun nenään täysin neutraali. Ei mulla ole mitään tuoreiden sienten tuoksua vastaan :)

   Lutraan sillä joka päivä, mutta ei se mulla vaikuttanut sy-alueen tummuteen luultavasti mitenkän.

   Mä en rehellisesti pysty uskomaan, että mikään kosteusvoide (ilman helmiäispigmenttejä…) voisi silmänalustummuuteen vaikuttaakaan… Pakko sanoa että tummien silmänalusten häivytys on mun mielestä yksi epäuskottavimmista lupauksista joita kosmetiikkatuotteisiin liitetään. Jos tummat silmänaluset johtuvat elämäntavoista (valvominen, stressi), niitä voi häivyttää muuttamalla elämäntapoja. Jos tummuus taas johtuu rakenteellisista syistä (toiset vain syntyvät tummilla silmänalusilla), ei siihen auta muu kuin peittävä meikkituote. Sanoohan sen järkikin :) Miten kosmetiikan ainesosat voisivat muuttaa ihon paksuutta, verisuonten sijaintia ja kasvojen luuston muotoa, jotka vaikuttavat rakenteelliseen silmänalustummuuteen..?

   • Jusu

    En minäkään oikeastaan usko noihin tummuutta poistaviin tekijöihin. On niin monta tuotetta tullut kokeiltua vuosien varrella (kaikki ne haloxylit ja muut ihmeaineet). Jos oikeasti olisi tummuutta poistava tuote markkinoilla, niin luultavasti siitä tuotteesta olisi suurempi hulabaloo :) Mutta kovasti ne markkinoijat lupailee, että ”tällä lähtee, tämä toimii” ;) Ja nuo samat tummuutta poistavat lupaukset tuntuvat olevan joka putelin kyljessä vaikka tuote olisi käytänössä pelkkää vettä, mineraaliöljyä ja emulgaattoreita.

    • Sanni

     Ja nuo samat tummuutta poistavat lupaukset tuntuvat olevan joka putelin kyljessä vaikka tuote olisi käytänössä pelkkää vettä, mineraaliöljyä ja emulgaattoreita.

     Niinpä.

 8. Elli A

  Mielenkiintoiselta kuulostava sarja :) Kuvailisitko tuoksuja kuitenkin raikkaiksi vai tunkkaisiksi? Sienimäisydestä riippumatta.

  Lähes kaikissa sy-voiteissa on muuten teksti, että ne poistavat tummentumia ja turvotusta. Eli voiteiden tarjonnan perusteella saa käsityksen, että 99% naisista kärsii silmän alueen turvotuksesta. Onko oikeasti näin? Olenko itse joku poikkeus, kun en itse huomaa silmäluomien turvotusta normitilanteessa? Ei muuten, mutta yleensä turvotusta poistavat voiteet ovat kevyitä ja öljyttömiä, ja itse etsin (ja etsin ja etsin.. :) ) edelleen sellaista täyteläistä ja syväkosteuttavaa sy-voidetta. Tällä hetkellä käytössä parikin voidetta (Estelle & Thildin super bioactive ja Pain sy-voide) joihin kumpaankin lisään tipan öljyä, mutta ei sekään ole täydellinen yhdistelmä.

  • Sanni

   Mielenkiintoiselta kuulostava sarja :) Kuvailisitko tuoksuja kuitenkin raikkaiksi vai tunkkaisiksi? Sienimäisydestä riippumatta.

   Vaikea sanoa, eivät ole oikeastaan kumpaakaan :) Ne ovat vain tosi kasvimaisia ja jotenkin ”rehellisen luonnollisia”, vailla eteerisöljymäisyyttä, yrttisyyttä, kukkaisuutta (#1-seerumin kevyttä ruusua lukuunottamatta), ruohoisuutta, raskautta tai mitään, hmm… vihreyttä. Yleensä sitruksen sävyt, mentoliyhdisteet tai vihreät, kevyet kukkaistuoksut kuten lumme ja tuore ruohikko tuovat tuoksuun raikkautta, mutta näissä ei ole mitään sellaista (paitsi juuri tuunatussa 30+ -voiteessa se lisätty sitrus, mutta en siltikään kutsuisi tuoksua raikkaaksi).

   Eli voiteiden tarjonnan perusteella saa käsityksen, että 99% naisista kärsii silmän alueen turvotuksesta. Onko oikeasti näin?

   En tiedä :) Toisaalta, myyjäaikoina koin, että moni silmänympärysvoidetta etsivä asiakas todella nosti esiin turvotuksen. Samoin itse olen huomannut, että iän myötä silmänympärysiho on alkanut pussittaa paljon näkyvämmin, ehkä se liittyy ihan vain ihon luontaiseen veltostumiseen, ei varsinaiseen turvotukseen (joka on väliaikaista). Nuoruuden kuvissa minulla ei koskaan ollut silmäpusseja, nyt melkein kaikissa kuvissa :D ^_^

 9. Laura

  Minulla on parhaillaan käytössä sarjan käsivoide Hand Balm. Tuoksuu herkulliselta ja on muuten ok, mutta killahtaa pintaan käsienpesussa. Tuotepakkaus on kaunis ja pumppu kätevä, mutta epäekologinen ja mielestäni kallis 16 €/100 ml.

 10. MariP

  Mun oli pakko tilata toi sy-seerumi kun kuin tuubitoleranssin Jusun arvion tuotteesta! :D Aurinkorasva odottelee aurinkoisempia hetkiä…. Poika on tykästynyt sarjan partabalsamiin ja -geeliin. Varmaan seuraavaks pakko testata jompikumpi noista kasvoseerumeista ja ehkä myös voide. :)

 11. Liisa

  Argh, olispa apteekit joista niita saa listattu jossain! Putsari ja seerumi loppui kumpikin samana päivänä ja voisin tältä istumalta mennä ostamaan uudet!

  • Merja Heponiemi

   Missä päin asustelet, tsekkaan löytyykö paikkakuntasi apteekista Naturativin tuotteita. Kaikissa Hyvän Mielen Apteekeissa löytyy tuotteita. http://Www.hyma.fi löytyy listaus apteekeista.

 12. NG

  Käväisin apteekissa jo näitä haistelemassa, ’maanläheinen’ on todella osuva ilmaisu…
  Voiteissa se oli aivan liikaa, mutta ampulli1 oli oikein raikas. Sain siitä muutaman näytteenkin, todella ystävällistä!
  Sisältö näyttää lähinnä kosteuttavalle (hyaluronihappoa), ei mitään erityistä anti-agea.. Toista ampullia ei hyllyssä ollutkaan.
  En kyllä täyttä hintaa maksaisi näistä, säännöllisessä käytössä veisi liian ison loven. Ehkä sitten, jos kuukausitulot olisivat monta tonnia.. investoin mieluummin ruokaan ja ravintolisiin, ja ihonhoidossa menen budjetilla, kuten aasialaistuotteiden ja Deciemin The Ordinaryn (jolta saa pikkusummalla tehokkaita seerumeja) linjoilla…

  • NG

   Se lisäys, että meidän kylällä valikoima rajoittuu vain muutamaan tuotteeseen. Kiinnostusta olisi enemmänkin noita vartalon- ja erityisesti vauvanhoitojuttuja kohtaan… :)

   • Sanni

    Vauvanhoitojuttuja.… :) Heti tuli tietysti mieleen oliko tähän livautettuna henkilökohtainen uutinen…? <3

    • NG

     Heh, ei siinä mielessä, kuin ehkä oletit :) Tuossa ylempänä kehuttiin Naturativin vauvaöljyä kropan kuivuuden torjujana, joten tälle ajoittaiselle kuivaihoiselle se olisi kiinnostava tuttavuus.

     • Sanni

      Aaa, okei ^_^ :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.