Karkkipäivä
Karkkipäivä

Natural Code -”uutuudet” osa 1

Noniin, nyt tulisi sitten vihdoin viimein katsausta Lumenen Natural Coden uudistettuihin luomiväreihin. :) ”Uusi” sanan voi hyvin laittaa lainusmerkkeihin, sillä uudistetut versiot lanseerattiin jo vuosi sitten. ^_^

NaturalCode_paletit_new

Esittelin alkuperäiset Natural Code -triot blogissa omalla teemaviikollaan syksyllä 2011, ja nyt teen vähän samanlaisen läpikäynnin näistä uusista luomiväreistä. Ihan viikon mittaiseksi en teemaa nyt venytä mutta parin-kolmen postauksen verran olisi Natural Codea tarkoitus katsastaa.

Totean muuten nyt samantien, että minusta nuo vanhat NC-luomivärit olivat kivempia. Sävyvalikoima oli persoonallisempi ja ehkäpä jopa laatu tuntui hitusen paremmalta. Näissä uusissa on mielestäni kauttaaltaan hieman hennompi pigmentti muutamaa yksilöä lukuunottamatta, ja meikkaustulos on mieto ja ”turvallinen”. Sopivat siis hyvin ihmisille, jotka eivät halua selkeän värikkäita meikkejä, mutta kokeilevat mielellään muitakin sävyjä kuin ruskeaa ja beigeä.

NCTrio5

Trio nro 9, Divine. Vaalea roosa – koralli – hento vaaleanruskea.

NaturalCode_Divine

Todella nätti kokonaisuus, mutta ruskea olisi saanut makuuni olla edes vähän tummempi. Triolla ei saa oikein minkäänlaista kontrastia aikaiseksi. Sopii loistavasti sinisilmíselle, ja miksei vihreillekin silmille.

NCtrio1

Trio nro 1, Roxy. Vaalea hammastahnan sävy – sinivihreä – tummempi sinivihreä.

NaturalCode_Roxy

Harmoninen trio jossa kaikki sävyt sulautuvat luomella lähes yhdeksi. Klassinen kesäluomivärisävy joka toimii upeasti ruskettuneella iholla. Roxyn sävyt kannattaa asetella paikoilleen vaahtomuoviapplikaattorilla, siveltimellä ei pigmenttiä oikein irtoa.

NCTrio6

Trio nro. 7, Lulu. Hento vaaleanpunainen – pastelliliila – violetti.

NaturalCode_Lulu

Kauniit violetit sävyt mutta pigmenttiä niin vähän että true-violetin ystävä pettyy. Pastelliliila muistuttaa MACin Beautiful Iris’ta joka on kautta aikain lemppariliilojani, mutta NC-version pigmentti on siitä vain kalpea aavistus.

NCTrio3

Trio nro. 4, Indie. Vaalea omenanvihreä – kullanvihreä – oliivinvihreä.

NaturalCode_Indie

Yksi lempparipalettejani tästä Natural Code -kattauksesta. Sävyharmonia muistuttaa L’orealin edesmennyttä Golden Green -trioa joka myös on suosikkejani. Indiessä on suhteellisen kiitettävästi pigmenttiä (mutta suosittelen silti vaahtomuoviapplikaattorin käyttöä) ja sillä saa tosi kauniin vihreän kokonaisuuden jossa on pikkuisen kontrastiakin ja sävyt erottuvat toisistaan.

    NaturalCode_paletit_new2

Millaisia kokemuksia teillä on Natural Coden uudistetuista luomiväreistä? Jäikö joku kaipaamaan vanhoja? Itse tykkäsin hurjasti vanhan linjan pinkki-turkoosi-ruskeasta Jollysta ja kellanvihreä – turkoosi – ruskeasta Daringista.

Kommentit (26)

 1. hessu

  hei! olen aivan surkea luomivärien käytössä.. yleensä tuloksena on epämääräiset pandasilmät :D onko sinulla antaa aivan perusvinkkejä? :)

 2. Liisa

  Ooh, tuo Roxy -silmämeikki on ihana! Taidanpa apinoida sen itselleni huomiselle työpäivälle ;)

 3. Tytti

  Minä hamstrasin vanhoja NC-paletteja poistolaatikosta vähän erikoisempien värien ja yhdistelmien takia (ja sinun NC-viikkosi innoittamana), mutta ne ovat jääneet pitkälti käyttämättä arjessa, koska kohta niiden jälkeen löysin netin tarjoamat paletit… Eivät ne tosin kalliita enää olleet, ja sopivat kyllä simppeliksi värikkääksi meikiksi ja vaikka mukaanotettavaksi, ehkä neutraalinvärisen paletin lisäksi. Voisinkin ottaa Angelin taas esille, vaikka sillä onkin vaikea tehdä tarpeeksi voimakasta meikkiä silmälasien käyttäjälle.

  Sittemmin on vähän jäänyt harmittamaan, etten hankkinut myös Goddessia, sillä sellainen helppo ja lämmin punasävyinen paletti puuttuu edelleen ja nyt saattaisin jopa käyttää sitä tuomaan esille silmien sinistä väriä, vaikka olenkin aina vierastanut lämpimiä sävyjä. Divineä olen vähän katsonut sillä silmällä, mutta vaikuttaa liian värittömältä. Muut sävyt ovat jopa tylsiä, vastaavia löytyy kaikkialta.

  • Sanni

   Muut sävyt ovat jopa tylsiä, vastaavia löytyy kaikkialta.

   Vähän samaa mieltä, olisivat saaneet olla rohkeampia sävyvalinnoissa :)

   Goddess oli kyllä tosi hyvä trio, harmi että piti korvata pliisummalla punertavalla.

  • Tytti

   Unohdin mainita vielä sen, että vanhemmat triot olivat ennakkoluulottomampia värivalinnoissaan ja osaltaan ehkä opettivat minuakin yhdistelemään värejä rohkeammin. Siinä mielessä ne sopivat minusta hyvin nuorille, mutta toisaalta vaatinevat hitusen enemmän taitoa ja uskallusta näyttääkseen hyvältä. Jonkinasteinen paradoksi ehkä… :-) Tuollainen pitkälti monokromaattinen värimaailma on varma vaihtoehto ensimmäiseksi luomiväriksi, mutta ei sitten niinkään kiinnosta kokeneempia meikkaajia.

 4. lolita

  itse ostin myös vähän aikaa sitten kyseisen sarjan luomivärin (ruskean sävyt) ja on kyllä jäänyt vähälle käytölle ’puuttuvan’ pigmentin vuoksi. itse kun haluan että silmämeikki erottuu.

 5. nunnu

  Kivoja sävyjä :) En ole näitä uusia ostanut yhtään, mutta vanhoja löytyy muutamia kappaleita.

 6. Mari

  Minulla oli aiemmin NC-sarjan beige paletti ja tykkäsin siitä sellaisena peruspalettina. Se kuitenkin tippui kerran lattialle ja värit menivät tuusan nuuskaksi. Heitin sen sitten roskiin, enkä ole hankkinut uutta.

  Heitätkö sinä rikki menneet väripaletit menemään, vaikka kotelo säilyisi ehjänä?

  • Sanni

   Mulla ei ole itse asiassa koskaan mennyt luomiväriä rikki…! :D

   Tuosta NC-palettien helposta hajoamisesta oli aikoinaan puhetta teemaviikon kommenteissa, monillakin oli sellaisia kokemuksia.

   Mulla on nyt kulkenut NC:n Chic-trio meikkipussissa monta kuukautta eikä ole murentunut hitustakaan.

 7. marssi

  mua harmittaa kun unohdin luluni laivalle, se oli ihana! pysyvyyteen olisin toki toivonut vähän parannusta (käytin kyllä pohjustusta) mutta muuten ihanat sävyt. ja ei haittaa vaikkei heti irtoa pigmenttiä hirveästi, koska kerrostamalla saa eri lookeja :)

 8. Bemu

  Mä en innnostunut näistä ollenkaan kun näin nuo paletit, mutta kun nyt näin meikattuna tuon Indien, niin tuli wow-tunne; tuo vois olla mulle just sopiva :)

 9. Mirssiina

  Goddess! Ei vitsi se on upea trio, miksi tajusin sen vasta näin myöhään? Siinä on loistavan pehmeä ja pigmenttinen koostumus sekä ruskean, kullan ja korallin sävymaailma on ihana. Juuri sellainen ’neutral with a twist’- paletti, jossa on myös hiukan väriä.

  Harmi, ettei uusissa trioissa ole yhtä hyvää vastinetta Goddessille, nimittäin se oli vaan niin täydellinen sinisilmäisten ja lämminsävyisten arkipaletti…

 10. nti kesäheinä

  Hei Sanni!

  olisi mukavaa jos joskus ehtisit tehdä postauksen tai ihan tässä kommenttiboxissa pikaisesti neuvoa että millainen meikki häivyttäisi silmäpusseja? Peite- ja valovoide asiat ovat siis selvää pässin lihaa, mutta olisiko muuta mitä voisi tehdä? Millaiset rajaukset kävisivät? voiko luomivärejä käyttää ollenkaan, jotenkin itse olen vierastanut niitä, tuntuu että luomivärit muodostavat pussien kanssa ”täyden ympyrän” silmien ympärille (en nyt osaa oikein selittää…)

  • Sanni

   Moi kesäheinä!

   Jos on kovastikin erottuvat silmäpussit, niin en varmaankaan käyttäisi silmien alla valokynää lainkaan. Ainoastaan valoaheijastamattomia peiteaineita. Jättäisin myös rajaukset pois ja pitäisin alaluomen niin nudena kuin mahdollista, sillä alaluomen meikkaus vetää (ainakin minun mielestä, en osaa sanoa onko tämä mikään meikkausoppaiden ”yleinen totuus” :D)) huomiota silmäpusseihin.

   Ymmärrän mitä tarkoitat tuolla ”täydellä ympyrällä” mitä tulee luomiväriin, tähän en pysty kunnolla ottamaan kantaa näkemättä silmiäsi kun asia on niin tapauskohtainen. Silmiä ja silmäpusseja on niin erilaisia. :) Mutta kyllä mä rohkenisin käyttää luomivärejä yläluomella, ja ainakin rajausta. Minusta rajaus on paras, nopein ja tehokkain tapa tuoda silmät esiin. :) Ja kun rajauksen tekee kissamaisesti vetämällä ulkonurkan yli, niin se ei ainakaan korosta ”ympyrävaikutelmaa”. :)

   Toivottavasrti tästä oli edes pikkuisen apua…?

   • nti kesäheinä

    voi kiitos :) pussit ovat nimittäin hyvinkin näkyvät nuoresta iästäni huolimatta, joten apu on tarpeen :D

 11. milipili

  Nättejä meikkejä!

 12. Annina

  Kauniita meikkejä oot tehnyt :)

  Voisikohan tuon divine-paletin korallia käyttää poskipunana? Onko väriosio sen kokoinen että siitä saisi poskipunasudilla oikeaa väriä edes otettua? Voisi olla kätsä reissumeikkipaletti silloin :)

  • Sanni

   Voisikohan tuon divine-paletin korallia käyttää poskipunana?

   Miksipäs ei? :) Tosin väriosio on kyllä aika pieni, beige pitäisi peittää jollain ettei sitä tulisi mukaan. Taidanpas muuten itse kokeilla joku päivä.

 13. Hanna K

  Löysin blogisi hetki sitten ja ihastuin heti meikkikuviisi, jotka ovat selkeitä ja kauniita! Upean värisiä luomivärejä, täytyypä tsekkailla Lumenen hylly ensi kerralla kaupassa käydessä :)

  • Sanni

   Voi kun kiva kuulla! :) Tervetuloa lukijaksi!

 14. Myy

  Vanha Jolly on ihana ja ainoa minkä olen ostanut, koska muut on tylsiä :)

 15. Hannah

  Ihastuin devineen, näyttää ihanan kesäiseltä! Olin menossa jo ostamaan palettia, mutta testaillessa sitä kämmenselälle, ei se jättänyt jälkeensä minkäänlaista väriä ja jäi täten kaupan hyllylle. Osaisitko sanoa olisiko jollain muulla valmistajalla samantyyppistä palettia, joka olisi pigmenttipitoisempi? Etenkin tuo koralli kiinnostaisi.

  • Sanni

   Ikävä kyllä ei tule mitään samantyylistä palettia mieleen, koralli on aika harvinainen sävy luomiväripaleteissa (ainakin edullisella puolella).

   Kokeile Divinea voidemaisella luomivärillä pohjustetulle luomelle ja taputtele sävyt paikoilleen vaahtomuoviapplikaattorilla (häivytä reunat siveltimellä) niin näkyy väri. :)

   • Hannah

    Kiitos vinkinstä! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.