Karkkipäivä
Karkkipäivä

Narnia-hetki

Minulla ei ole tänään mitään asiaa, koska päätin kirjoittamisen sijaan lukea ja olla vain. Ja täytellä moninaisia listojani ja Excel-taulukoitani. Se on rentouttavimpia ajanvietteitä mitä tiedän.

Tykkään kuitenkin jakaa fiiliksiä etenkin kun tulen jostain asiasta iloiseksi. Siksi en malta olla kertomatta teille lumesta.

Olen ollut kiukkuinen talvelle, koska se jäi tänäkin vuonna niin lyhyeksi. Rakastan kunnon vuodenaikoja ja nautin pitkistä ja kylmistä talvista, haluan kuulla pakkasen narskuvan kengän alla ja katsella katuvaloissa kimaltavaa vastasataneen lumen pehmeää, hiutaleista pintaa. Lisäksi olen ihminen, jonka mielialaan sää ja valo vaikuttavat voimakkaasti. Viime päivien masentava harmaus, kura ja sade ovat saaneet minut jälleen kerran haaveilemaan ”talvilappilaisuudesta”. Ollapa kolme kuukautta lumen ja kunnon talven ympäröimänä…

Mies ehdotti, että menisimme viikonlopuksi mökille. Jotain iloa vähälumisessa talvessa kun auraamattomia mökkiteitä pystyy käyttämään helmikuussa, normilumisena talvena mökille ei ole asiaa tähän aikaan vuodesta.

Talvi_helmikuu2016

Ajoimme mökille laittamaan sähköt päälle, että mökki on huomenna lämmin ja valmis vastaanottamaan meidät. Kun auto kääntyi räntäsateen pieksämältä päätieltä mökkitielle, oli kuin olisimme sukeltaneet toiseen maailmaan. Narnia-efekti. Täällä, mökkiläisten pimeään vuodenaikaan hylkäämässä hiljaisten puiden valtakunnassa on jäljellä Talven Ihmemaa. Ei tietoakaan kuraisesta sohjosta. Jopa räntäsade taukosi taianomaisesti kun livuimme talviseen postikorttimaisemaan.

Auto puski hitaasti viimeiset sata metriä läpi kevyen lumipeitteen mökin pihaan. Hiljaisuus. Rauha. Kostean lumen peittämät raskaat oksat kurottuivat utuista järvenselkää kohti.

Tällaiset asiat tekevät minut niin iloiseksi ja onnelliseksi.  Luonto ja sen tarjoamat kauniit yllätykset joita ei odota.

Ilostuin mä kovasti eilenkin kun päivän paketista paljastui Urban Decayn Gwen Stefanin poskipunapaletti, mutta se on niin eri juttu. Kirjoitan kauneusblogia, mutta en halunnut rynnätä hihkumaan teille Gwenin Blush-paletista. Sen aika on sitten joskus. Mutta tällaisen hetken mä haluan jakaa. Kun autoilimme talviseen Narniaan.

 Talvi_helmi2016_mokilla

Mukavaa ystävänpäiväviikonloppua kaikille. :)

Kommentit (21)

 1. Tiina

  Ihana postaus! ❤ Itsekin talvea rakastan ja tänään satoi luntakin :’)

 2. Tarja

  Ihanaa ystävänpäivänviikonloppua myös sinulle Sanni! <3 Tuot paljon iloa ainakin minun elämääni blogisi kautta! Kiitos siitä!

 3. Tingeling

  Hyvää Ystävänpäiväviikonloppua myös teille sinne mökille!
  Tavallaan ymmärrän sinua, mutta…
  Tänään on tähän mennessä tullut lunta jo reilut 20 cm :O Ei enää naurata eikä se enää tunnu ihanalta. Joten täällä kirotaan talvi ja toivotaan lumen pikaista sulamista!
  (ihminen ei ole ikinä tyytyväinen vai miten se olikaan :) )

 4. Nimetön

  Tota mä rakastan luonnossa; siellä se on, jatkaa omaa, kaunista olemistaan huolimatta meistä ihmisistä. Kauheesti me sitä kaltoinkohdellaan eikä ollenkaan osata tarpeeksi arvostaa, mutta ei se välitä, jatkaa vaan itsenään. Mitä kaikkea ihanaa aina löytyykään kun menee sellaiseen paikkaan mitä kukaan muu ei ole hetkeen ehtinyt koskea! Ei mullakaan muuta:)

 5. Aurinkoinen

  Mukavaa ystävänpäiväviikonloppua teillekin sinne talven ihmemaahan, kaunista :)

 6. lusene

  Tiedän täsmälleen, mitä tarkoitat noilla sääjutuilla. Oikein huvitti kun luin lauseen ”Olen ollut kiukkuinen talvelle, koska se jäi tänäkin vuonna niin lyhyeksi”, koska tunne on niin tuttu. Niin hyödytöntä kuin luonnolle ja sääherralle kiukuttelu onkin.

  Ensilumi tekee minut aina valtavan onnelliseksi ja rakastan tyynen lumista maisemaa, joten oikein masentaa, kun talvet ovat nykyään tällaisia. Se vain tuntuu niin väärältä ja luonnottomalta. Tietysti tuo pimeys, loska ja vesi vetää muutenkin mielen matalaksi. Olen varmaan kummajainen, mutta vesisade pistää oikein vituttamaan ja näissä talvisissa vesisateissa tallaankin yliopistolle usein äkäisenä elin otsassa niin kuin minua olisi verisestikin loukattu. :D

 7. T

  Mistä se kolme kuukautta tulee? :) Meillä on lunta yleensä syys-lokakuusta huhti-toukokuulle. Pitkä talvi! Pohjoisessa vieläkin pidempi.

  Mukavaa viikonloppua!! Ja ihanaa laatuaikaa teille.

 8. -mervi-

  Jos talven ihmemaa kiinnostaa ja jos elämäntilanne antaa periksi niin pohjoisen hiihtokeskukset etsivät joka vuosi muutamaksi kuukaudeksi sesonkityöntekijöitä. :) Se tykkylumi mikä on laskettelukeskusten lähellä lumitykkien ansiosta on jotain käsittämättömän upeaa. Asun paikkakunnalla jossa on kaksikin näitä laskettelukeskusta mutta turhan harvoin tulee käytyä ihastelemassa maisemia, kun en itse laske, mutta olen miettinyt että pitäisikö edes kerran elämässä käydä sesonkityötä kokeilemassa. :)

 9. Heini L.

  Ihana postaus! :) I can feel you. Vuodenaikojen vaihtelun seuraaminen on lapsesta lähtien ollut mulle todella tärkeää, ja etenkin lukioikäisenä tarkkailin vuoden kiertoa tarkasti. Merkkasin kalenteriin seisaukset ja tasaukset, termisten vuodenaikojen loppumiset ja alkamiset, päivät, jolloin keskimääräinen päivälämpötila ylittää tai alittaa tietyn lämpöasteen… Säitä ja kelejä tärkeämpää minulle tosin oli valon määrän vaihtelun seuraaminen, ja on vieläkin. Talveen olen aina suhtautunut nuivasti – en lumen, vaan pimeyden takia. Mustat marras- ja joulukuut ovat ankeuden huippu, mutta annas, kun lunta vihdoin tammikuussa tulee (jos tulee), se on valon juhlaa. Ja silloin on talvipäivänseisauskin jo ohi.

  Mun tekisi mieli kysyä, missä päin teillä on mökki, mutta taidat pitää kiinni yksityisyydestäsi sen verran ettet ehkä vastaa :) Talvimökkeily on mahtavaa, onneksi pääsen sitä jonkin verran harrastamaan äitini mökillä Hämeenlinnassa. Tänä talvena on tosin jäänyt vähemmälle.

  • Sanni

   Mun tekisi mieli kysyä, missä päin teillä on mökki, mutta taidat pitää kiinni yksityisyydestäsi sen verran ettet ehkä vastaa :)

   Juu, en halua alkaa paljastaa mökkitienoota :)

 10. Marika

  Mua kun ärsyttää, että eilen tuli lunta taas ihan runsaasti, kun tässä kuluneen viikon aikana ne oli sulanut niin tehokkaasti pois :( Tule jo kevät!!

 11. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Täällä näytti jo hetken, että lumet ovat sulaneet pois, mutta nyt aamulla näky on sama kuin kuvissa :)

 12. Mirja

  Ihana maaginen maisema! :) Taalla Englannissa ei muuten ole nakynyt lunta… Siis meilla Newcastlessa. Auton tuulilasi on kylla ollut aamuisin jaassa mutta that’s it. :D Kokeilin Lily Loloa ja ekan katastrofilevityksen jalkeen katsoin videosi aiheesta, se auttoi! ;) Mineraalipohja ei ole niin peittava kun haluaisin eika oikein tunnu sopivan yhteen peiteaineideni kanssa (korostaa ihohuokosia), mutta en aio luovuttaa! :D En enaa tykkaa kayttaa juuri mitaan synteettista kosmetiikkaa. Kiitos avusta Sanni ja ihanaa ystavanpaivaviikonloppua! :)

  • Sanni

   Samoin sinne Mirja :)

   Mineraalipohjalle kannattaa antaa pari viikkoa aikaa, jos iho ei siinä ajassa totu niin silloin se ei todennäköisesti ”totukaan”, eli kemia ihon ja mineraaleihin pohjautuvan meikin kanssa ei toimi. Annathan peiteaineen muuten kunnolla asettua iholle ennen mineraalin levitystä? Jos alla on jotain voidemaista joka ei ole täysin kuivunut ja asettunut iholle, mineraalipuuteri voi levittyä päälle kökköisesti.

   Lily Lolon pohjasta muuten saa peittävämmän sekoittamalla siihen sarjan Cover-Up-peiteainetta. :)

   • Mirja

    Hei Sanni! Annan nestemaisen peiteaineen kuivua kokonaan mutta mineraalimeikin jalkeen se aina alkaa tulla jotenkin lapi ja se siis nakyy korostuneina ihohuokosina. Pitaa varmaan tilata se Lolon peiteaine! Tilasin siis kaksi eri savya testerikokoina ja arvon vielakin kumpi on parempi, niissa ei ole kovinkaan paljon eroa. Mutta nyt voin jo sanoa etta tykkaan Lolosta! :) Tosi natti ja helea pinta, tosi luonnollinen! Sita amerikkalaista Everyday mineralsia on aika hankala saada, googlen mukaan vain iHerbista ja en ole varman miten ne tullit menee taalla. Pitaa selvittaa! Mutta Lily Lolo on ”kotimainen” (hehe, mulle seka suomalaiset etta englantilaiset merkit on kotimaisia :D )ja saa tosi helposti netista, edullistakin! :) Ajattelin etta sinua voisi kiinnostaa miten Lolon BB-voide kayttaytyi minun ihollani. Tilasin siitakin naytteen ihan uteliaisuudesta, ja se voide ei sovi minulle ollenkaan. Pyorii ihollani ja ei asetu mitenkaan. Janna juttu, mistahan johtuu… Hups, anteeksi, kirjoitin novellin! :D

    • Sanni

     Sita amerikkalaista Everyday mineralsia on aika hankala saada, googlen mukaan vain iHerbista ja en ole varman miten ne tullit menee taalla.

     EDM:ää saa nykyään Suomestakin :)

     http://www.everydaymineralssuomi.fi/

     Lolo BB-voiteesta – ai siitäkin voi tilata näytekoon, wow! :) Mahtavaa. Novellikommentit ovat muuten erittäin tervetulleita, älä yhtään pahoittele :) Kokemusten jakaminen Karkkipäivän kommenteissa on suotavaa ja rohkaistavaa toimintaa :D ^_^

     Ehkä minäkin joku päivä kokeilen Lolon BB:tä. Itse kun en lähtökohtaisesti ole BB-voiteiden käyttäjä niin ei meinaa aina oma henk.koht. kiinnostus riittää BB-tuotteiden testaukseen, pitäisi aina yrittää tsempata lukijoiden kannalta :)

     • Mirja

      Joo muistan hyvin etta kirjoitit EDM:n tulosta Suomeen mutta olen itse tosiaan Englannissa. :)

      Kiva etta mun novelli kelpasi! :D Tilaa ihmeessa BB-nayte joskus jos jaksat, olisi tosi mielenkiintoista tietaa miten se kayttaytyy ihan toisenlaisella iholla.

      Ja tahan loppuun viela tuhannet kiitokset siita etta kirjoitat tata blogia. Se on antanut minulle tietoa, iloa ja aihetta pohtia asiaa jos toistakin. Toivottavasti et ikina lopeta! :)

      • Sanni

       mutta olen itse tosiaan Englannissa. :)

       No mutta d’oh :D Niinhän sä tuossa ekassa kommentissa kirjoitit ^_^ Anteeksi.

       Kiitos Mirja palautteesta. :) Ainakaan materiaalin puutteessa en ole ihan heti lopettamassa :D Edelleen masentavin ”ongelma” blogin pidossa on se, että kaikesta mistä haluaisi kirjoittaa ei mitenkään ehdi, ja paljon kivoja aiheita ja tuotteita jää ulkopuolelle.

 13. talvinen

  Kun tänään kahlasin (tai lähinnä yritin kahlata) lapioimaan kelkkaa lanteeseen yltävästä lumesta, kävi sääliksi teitä etelän asukkeja. Lunta riittää. Ja talvea. Onneksi teiltäkin löytyy näitä talvikeitaita!

 14. Jonttu

  Ihanasti kirjoitit tuon, kun auto saapui mökin lumi-ihmemaahan. Sinulla on varmasti ollut ainekirjoitus kymppi. :) Rakastan talvea, kunnon lumitalviin liittyy varsinkin paljon lapsuusmuistoja ja se on pala oikeaa suomalaisuutta. Nämä nykyajan talvet eivät ole kyllä mitään. :/ Minäkin haluaisin Lappiin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.