Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nämä vain toimii!

Jotkut tuotteet vain ovat niin hyviä, että ansaitsevat tulla nostetuiksi uudelleen. Ja uudelleen.

Kaksi niistä on tässä kuvassa.

KorresSanctumLempparitIMG_243

Korresin Aloe & Dittany -shampoo normaaleille hiuksille ja Sanctumin luomuhoitoaine normaaleille hiuksille.

Testasin viime syksynä niin monet uudet shampoot ja hoitoaineet ja tammi-helmikuun vielä erilaisia palashampoita, että sitä ehti jo erkaantua kauas vanhemmista lempparituotteistaan. Vähän niin kuin unohtaa sen fiiliksen, että miltäs ne aiemmin hehkuttamani tuotteet ylipäänsä tuntuikaan..? Nyt kun aloin tässä laskea niin käytin yhteensä viisi kuukautta putkeen erilaisten shampoo/hoitis-testipöniköiden ja saippuoiden kokeiluun…!

Saippuaoopperan tauottua palasin pitkästä, pitkästä aikaa kahden lempparini pariin. Ja tiedättekö, nämä tuntuvat edelleen ihan tajuttoman hyviltä.

On kivaa vahvistaa muistikuvansa vielä vuodenkin kuluttua ja päästä toteamaan, että kyllä, tämä shampoo oikeasti ON harvinaisen hyvää, se ei tuntunut siltä vain ”silloin taannoin”.  En vieläkään tajua mikä tekee Korresin Aloe Dittanysta niin eri tuntuisen lukuisiin muihin shampoisiin verrattuna (inci ei sitä minulle suoraan paljasta), mutta ei kai minun kuulukaan tajuta. Jätetään sen tason tajuamiset kemisteille. :) Aloe Dittanyssa vain hämmästyttää eniten se, että se on normaalien hiusten shampoo, mutta tuntuu silti hoitavammalta kuin valtaosa elämäni aikana käyttämistä kuivien ja vaurioituneiden hiusten shampoista.

KorresSanctum_lempparit

Ja samoin olin iloinen voidessani todeta, että kyllä, Sanctumin hoitoaine (jota en ole käyttänyt yli vuoteen) on ihan yhtä loistavaa kuin muistinkin. Ja hei – tässä hoitoaineessahan ei tosiaan ole mitään synteettistä ja raaka-aineista peräti 95% on luomua..! (Luomu ja ”luonnosta lähtöisin olevahan” ovat eri asioita, vaikka moni vetää mutkat suoriksi ja kutsuu luonnonkosmetiikkaa luomukosmetiikaksi. Monikaan luonnonkosmen tuote ei lopulta sisällä kuin jonkun prosentin LUOMU-tuotettuja ainesosia.) Sanctum tekee niin silkkiset kutrit että ei voi kuin ihmetellä miten tällaisen reseptin kehitys on toisille luonnonkosmetiikan valmistajille mahdotonta ilman synteettisiä apuaineita.

Sanctumin hoitiksessa tai Korresin shampoossa ei myöskään ole alkoholia ;) (Viime aikoina minulle on tullut kommenttien perusteella tunne, että on hyvä aina mainita onko tuotteessa alkoholia kun se on monelle ratkaiseva tekijä.)

Sanctumiahan ei enää saa Suomesta, mutta esimerkiksi iHerbistä sitä voi tilata suhteellisen halvalla. Hoitoaine kustantaa $8,85.

Super

Mun hiukset on muuten olleet nyt saippuaepisodin päätyttyä niin kiitolliset, että ne eivät ole edes rasvoittuneet samaan tahtiin kuin normaalisti..! :) Tälläkin hetkellä edellisestä pesusta on jo kolme vai liekö neljäkin päivää, eikä tyvi vieläkään huuda pesun tarvetta. (Kuva on vanha, jos ihmettelette tyvikasvua kun justhan hiukset värjättiin :))

.

Alkuperäiset  Korres & Sanctum -tuote-esittelyni löydät täältä:

Tosi hyvä shampoo: Korres Aloe & Dittany

Nyt se on löytynyt: aivan loistava ekosertifioitu hoitoaine

Kommentit (6)

 1. nimetön

  Tää on vähän ehkä outo/vaikeasti toteutettava postauspyyntö, mutta näin että mun unessa oli tällanen postaus (heti sen jälkeen kun olin päivemmällä satsannut MUSin puuteriin, kallis se oli minulle markettikosmetiikan suurkuluttajalle). Voisitko joskus tehdä postauksen, jossa teet jonkun normaalin meikin, mutta hyvillä ja huonoilla tuotteilla? :D Haluaisin jotenkin nähdä sen eron, kun on huonosti levittyvää meikkivoidetta (ehkä jopa väärän väristä), suttuista ja huonopigmenttistä luomiväriä ja toisessa taas lempituotteillasi tehty napakka meikki!

  Mulla on hiukan ongelmia päästä markettikosmetiikasta :D Toki sielläkin on helmiä, mutta todellisuus on se että hiukan isommalla satsauksella saisi yleensä kestäviä ja toimivia tuotteita.

  Hyvää tulevaa kevättä ! :) Olen lukenut sun blogia jo useamman vuoden ja yhä jaksan <3 Ihana, ihana sinä!

  • Sanni

   Voisitko joskus tehdä postauksen, jossa teet jonkun normaalin meikin, mutta hyvillä ja huonoilla tuotteilla? :D

   Hauska idea :) Tosin minulla ei ole huonosti levittyvää meikkivoidetta…. :P Ainoa todella kökösti levittynyt meikkivoide joka on ollut hallussani oli Benecosin, mutta sen olen antanut eteenpäin.

   Mutta väärän värinen meikkivoide minulta saattaa löytyä, täytyy tutkia tilannetta kotona että mitä kaikkea sieltä testituotelipastosta löytyykään :)

   Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle ja mukavaa että olet viihtynyt ”seurassani” useamman vuoden! :)

 2. Jenni

  Kiinnostuin tuosta Sanctumin hoitoaineesta! Napsahtaako tuolta iHerbistä tilattu tavara kuitenkin Suomessa aina tulliin, Jenkkilästä kun taitaa tulla? Vai säästynkö lisäkustannuksilta..?

  • Sanni

   Ei napsahda mitenkään automaattisesti, itselläni esim. ei ole koskaan mennyt iHerb-paketti tulliin. iHerbillä merkitään paketin päälle aina lähetyksen arvo, ja jos pidät tilauksesi alle 22 euron niin paketti ei ainakaan jää tulliin (kun siis näkevät suoraan että paketin arvo alle perittävän alv-rajan).

   Sanctumin hoitis on päivän kurssin mukaan 6,43€, eli voit tilata vaikka kolme ja silti jää rajan alle :) Tullin omat muuntokurssit kannattaa tarkistaa täältä varmuuden vuoksi:

   http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tuonti/valuutan_muuntokurssit/

   Säästät muuten paketin toimituskulut (Global Priority Mail, halvin postitusvaihtoehto) jos käytät koodiani NIJ031, sillä saa 5 dollaria alennusta. Kaikki iHerbin asiakkaat saavat tuollaisen koodin jota voi sitten jakaa tutuilleen, koodin käytöstä saa pientä bonusta.

 3. Sirkku

  Hei,
  Kiitos hyvästä artikkelista! Olen kovasti etsiskellyt hyvää luomushampoota ja -hoitoainetta vielä siinä kuitenkaan onnistumatta. Siksi oli kiva löytää nämä suosittelemasi tuotteet.

  Kysymys kuuluu, kun tuota Sanctumia ei kerran Suomesta voi ostaa (lue: käydä kaupassa haistelemassa), niin kuinka voimakas haju/tuoksu siinä on? Miten kuvailisit? Olen meinaan aiemmin tilannut iHerbistä shampoita ja hoitoaineita, jotka ovat sitten osoittautuneet aivan liian voimakastuoksuisiksi (vaikkakin ovat olleet luomua). Minulle kun pärähtää migreeni alta aika yksikön liian voimakkaista hajusteista/tuoksuista.

  Korresin tuotteita näkyy ainakin Sokoksella olevan, joten täytyypä tehdä visiitti sinne!

  • Sanni

   Olen kovasti etsiskellyt hyvää luomushampoota ja -hoitoainetta vielä siinä kuitenkaan onnistumatta. Siksi oli kiva löytää nämä suosittelemasi tuotteet.

   Korres ei muuten ole luomu- eikä edes luonnonkosmetiikkaa. Merkki kyllä käyttää erittäin paljon kasvipohjaisia raaka-aineita mutta tuotteissa on myös synteettisiä aineita.

   Kysymys kuuluu, kun tuota Sanctumia ei kerran Suomesta voi ostaa (lue: käydä kaupassa haistelemassa), niin kuinka voimakas haju/tuoksu siinä on?

   Kyllä siinä aika voimakas haju on, mikä on tyypillistä luonnonkosmetiikalle. Tuoksussa on sitruksen ja rosmariinin eteerisiä öljyjä. Minusta tuoksu on kuitenkin ihan miellyttävä, huonompiakin olen haistanut :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.