Karkkipäivä
Karkkipäivä

Näin vähällä mennään – ja vieläkin vähempi riittäisi

Kuvittelin jo olevani rutinoitunut (käsi)matkatavarapakkaaja, mutta näemmä en.

Vaikka tavaraa on mukana alle 10 kg, sitä tuntuu olevan aivan liikaa. Etenkin vaatteita. Nyt minulla on kaksi tavoitetta seuraaville (pidemmille) reissuille:

 1. Uusi kamera. Ostan uuden, kevyemmän kameran pelkästään matkakäyttöön. Ehkä jopa pokkarikin riittäisi, mieheni tosipieni ja kevyt Lumix ottaa tosi hyviä kuvia. Niin hyvä kuin Canon 6D onkin, se on ihan liian raskas ja kömpelö mun tyyppiselle snapshot-matkakuvaajalle, tulee melkein kuvattua enemmän iPhonella nyt kun sen hankin.
 2. Paljon vähemmän vaatteita. Minulle vaatteiden merkitys liittyy ennen kaikkea niiden mukavuuteen ja käytännöllisyyteen olosuhteista riippuen, ja tällaisissa (lämpimän sään) reppureissuolosuhteissa pärjää lopulta ihan muutamalla hassulla ”rätillä”. Miksi ihmeessä mä pakkaan mukaan viisi eri toppia/t-paitaa, kun oikeasti pärjäisin kahdella tai kolmellakin? Miksi pitäisi olla monia eri vaihtoehtoja? Pesee vain samaa paitaa joka päivä ja heittää vaikka menemään matkan lopuksi. Eihän vaatteella ole muuta funktiota kuin suojata ja toimia ”siveysjuttuna”, saunankuumissakaan maissa ei kuitenkaan katsota hyvällä pelkissä alusvaatteissa ulkona tallustelevia turisteja.

matkavaatteet_kreikka2016_img_0369_3

Näitä vaatteita olen käyttänyt viimeisen kuukauden. Ja tässäkin siis liikaa.

matkavaatteet_kreikka2016_img_0372_2

Määrä mahtuu helposti matkustamokokoiseen laukkuun, mutta miksi kantaa mukana yhtään sen enempää kuin mille on tarvetta?

matkavaatteet_kreikka2016_img_0376

Näitä vaatteita en ole käyttänyt matkalla kertaakaan. Yhdet 3/4-pituiset farkutkin jäi tästä kuvasta…. Ainakin pari kiloa turhaa painolastia.

matkavaatteet_kreikka2016_img_0374

Tosiasiassa pärjäisin näillä. Vaikka kaksi kuukautta.

Otan tämän kuvan jotta voin katsoa sitä ensi kerralla enkä intoudu pakkaamaan lisää.

Yksi minihame. Yhdet shortsit. Yhdet pitkälahkeiset farkut. Pari pitkähihaista trikoopaitaa ja pari pitkähihaista neuletta. Kolme lyhythihaista/toppia. Takki. Huivi. Alusvaatteet ja uikkari. Kahdet kengät; sandaalit ja jämerämmät pidempiä patikkaretkiä varten.

Vaikka kuinka tunnen itseni ja sen miten vähillä vaatteilla pärjään, silti pakatessa joku ihme ääni alkaa kuiskia korvaan; ”Entäs jos tulee tilanne että tarvitsekin vähän siistimmän paidan..?” ”Entäs jos menet viihteelle…?” ”Entä jos tulee odottamaton kylmyys…?”

Tunnetteko tekin tuon äänen..?

HUOKAUS! Tuo ääni pitäisi saada vaimennettua. Nytkin kaikki ”siistimmät” paitani ovat kulkeneet kohta viisi viikkoa viikattuina laukussa ilman että laskoksia on edes avattu. Jos niitä odottamattomia vaatetilanteita tulee, niin silloin voi ostaa tilanteen vaatiman vaatekappaleen, eikö? Miksi niitä ”entäs jos…” -riepuja pitää varmuuden vuoksi raahata kotoa saakka? Ei mitään järkeä.

Tämä postaus oli tosiaan nyt vähän sellaine note to self :)

Toivottavasti voin ylpeänä tehdä ensi vuonna jutun puolet kevyemmästä pakaasista ^_^

P.S. Hämmentyneenä välillä katselen täällä Kreikan saarilla melkein itsensä kokoisten matkalaukkujen kanssa rullaavia turisteja. Mitä heillä oikein on mukanaan viikon-parin pakettimatkalla..? Jääkaappi…? Etenkin amerikkalaisten matkalaukut ovat koossaan ihan omaa luokkaansa…

Kommentit (44)

 1. Tee

  No luulen, että suurin osa näistä paljon pakkaavista matkustaa vähemmän. Ainakin itsellä matkatavarat vaan vähenee mitä enemmän reissaa. Tietysti viikon-parin pakettimatkat, jossa laukkua joutuu rullailemaan ehkä sen muuta sata metriä on ihan eri asia kuin pidemmät reissut, missä niitä matkatavaroita pitää raahata ihan itse koko ajan. Pistää miettimään mikä on tärkeää ja mikä ei ;)

  Itse olen alkanut vihata pakkaamista yli kaiken. Luulen että liittyy juuri tähän tavaramäärän optimointiin kun pitää miettiä mitä oikeasti tarvitsee ja laittaa hygieniatuotteet jne. kaikenlaisiin pieniin purnukoihin. Tää pakkausv……tus on saanut jo sellaiset mittasuhteet, että en voi käsittää itsekään. Auttaisi jos alkaisi pakata ajoissa eikä etsiä viime hetkellä sitä passia, kameran laturia jne.

  • Sanni

   Tää pakkausv……tus on saanut jo sellaiset mittasuhteet, että en voi käsittää itsekään.

   Voin niiiiin samaistua…

   Tietysti viikon-parin pakettimatkat, jossa laukkua joutuu rullailemaan ehkä sen muuta sata metriä on ihan eri asia kuin pidemmät reissut, missä niitä matkatavaroita pitää raahata ihan itse koko ajan. Pistää miettimään mikä on tärkeää ja mikä ei ;)

   Hyvä pointti ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.