Karkkipäivä
Karkkipäivä

Näin meikkaat väsyneen ihon heleäksi

Luonnolliselta näyttävä, hehkuvan heleä iho on aina kaunis. Vaikka sinulla ei olisi paljon peitettävää ja ihosi olisi jo valmiiksi tasaisen sävyinen, ei useimpien iho kuitenkaan hehku luonnostaan. Rakastuminen tai auringossa vietetty tovi saattavat tietysti auttaa, mutta kosmetiikalla saat takuuvarmasti säteilevän ihon mikäli et juuri nyt ole vastarakastunut tai Karibialla. :)

Haamujengiläisestä auringonsuutelemaksi!

Iloisen mallimme iho on suhteellisen tasainen mutta kalpea ja samea.

Ensimmäinen askel kuulaaseen ihoon on sekoittaa meikkivoiteeseen valoaheijastavia pigmenttejä sisältävää meikinpohjustustuotetta. Tai voit käyttää jo ihosi kosteuttamiseen voidetta, joka sisältää hohtavia pigmenttejä (niitäkin löytyy markkinoilta).

Meikkivoiteen sävy oli aavistuksen mallin ihoa tummempi, mutta läpikuultavuutensa ansiosta se mukautui ihoon luonnollisesti.

Meikkivoiteen jälkeen peitin mallin silmänaluset peitevoiteella. Sen jälkeen lisäsin valokynää alemmassa kuvassa näkyviin kohtiin.

Valokynässä on vähemmän pigmenttiä kuin varsinaisissa peiteaineissa, eli sitä ei kannata käyttää yksinään peittämiseen jos sinulla on esimerkiksi todella tummat silmänaluset.

Kun kaikki voidemaiset meikkituotteet (primer, meikkivoide, peiteaine + valokynä) on levitetty kasvoille, kiinnitän meikin ohuenohuella hunnulla irtopuuteria. Sipaisen sitä kasvoille suurella, pehmeällä siveltimellä.

Luomille levitin vaaleaa, helmiäistä luomiväriä.

Tässä meikissä luomivärin ei ole tarkoitus muokata silmiä, vaan ainoastaan tuoda valoa ja hehkua.

Lisäsin alaluomelle kevyesti vaaleanruskeaa luomiväriä ja ripsiin kerroksen maskaraa.

Jäljellä ihon elävöittäminen. Se onnistuu aurinkopuuterilla, poskipunalla ja hohtopuuterilla.

Laitoin mallille vain aavistuksen vaaleaa aurinkopuuteria poskiluun alle ja kasvojen reunoille.

Poskipunan paikka on poskiluun päällä. (Katso tästä ohjeet kasvojen yksinkertaiseen varjostamiseen.)

Lopuksi lisäsin hohdepuuteria (eli tässä tapauksessa helmiäistä luomiväriä) poskipäille, nenänvarteen ja kulmakarvojen yläpuolelle. Huulet saivat kolmiulotteisuutta kullanhohtoisesta nudehuulikiillosta.

And you glow!

Meikkiin käytetyt tuotteet:

 • Sante Soft Cream -meikkivoide sävy 01
 • Lumene Crystal Radiance Primer
 • Lumene Touch of Radiance -valokynä
 • Lumene Beauty Base tummien silmänalusten peitevoide
 • Lavera-irtopuuteri

(blogin kautta saatuja)

 • Lavera-aurinkopuuteri, sävy 01 Sunlight (blogin kautta saatu)
 • L’oreal-luomiväri, sävy Golden Beige (käytetty hohdepuuterin asemasta)
 • MAC-luomivärit Naked Lunch ja Wedge
 • L’oreal-huulikiilto, sävy Gold Holographic

 • Too Faced -poskipuna Future Lovers -paletista

Santen meikkivoiteesta on tulossa oma arvostelunsa erikseen.

Ei muuta kuin nassut heleiksi! :)

Kommentit (61)

 1. Mohn

  Tuli tuosta yhdestä kommentista mieleen, että tein joskus viime kesänä muistaakseni postauksen ”meikittömästä” meikistä jossa on käytetty mineraalimeikkejä. Kuvat eivät tosin ole siinä oikein mistään kotoisin.

  Minusta taas tuntuu, että kamera todellakin tallentaa ihon vähintään yhtä tarkasti kuin silmä, joskus jopa tuntuu, että se oikein korostaa kaikkia ihon virheitä. ;-(

  Samaa mieltä toisten kanssa, mallisi on kovin kaunis! Jännät nuo oikean silmät pilkut!

 2. Maame

  Hei ja ensiksi kiitos aivan ihanasta blogista, olen lueskellut jo pidemmän aikaa ja saanut paljon hyviä vinkkejä :) Tässä meikissä minua jäi askarruttamaan missä vaiheessa laitoit tuon irtopuuterin? Laitetaanko se siis ennen valokynää vai sen jälkeen? Tästä kun tuntuu olevan neuvoja yhtä paljon kuin on neuvojia.. ;)

  • Sanni

   Hups, unohdin ihan koko irtopuuterin noista vaiheteksteistä, lisäänkin sen sinne! :) Eli irtopuuteri tulee viimeisenä, sitä laitetaan niin kevyesti ettei se himmennä valokynän tai meikkipohjan valonheijastusta.

 3. Dashanti

  Kiitos tästä postauksesta! :)

  http://dashantilife.blogspot.com

 4. Martina

  No hemmetti, tää ei olis voinut tulla yhtään parempaan aikaan! Vaikka käytän kevyttä meikkivoidetta ja puuteria juuri kuten säkin (isolla siveltimellä, mahd. vähän) niin silti tuntuu että kasvot on liian sameat ja tönköt.

  Toki mulla on kaikenmaailman kuultotuotteita (paitsi valokynä! :O), mutta tämä oli just hyvä step by step niiden käyttöön! Kiitos siitä! Nyt on ihana saadakin vähän kuultoa ja heleyttä kasvoille, kun kevättalven aurinko paistaa ja on taas vähän toivoo siitä kesän tulemisesta :))

 5. Sonjaa

  Oi, kiitos kovasti tästä! Tuli juuri oikeaan aikaan :)

 6. Satu

  Ihonhoidosta puheenollen, oletko kokeillut Lancômen visionnaire-tuotetta? Jos, niin millaisia kokemuksia?

  • Sanni

   En ole kokeillut Visionnairea, eikä se minua oikein kiinnostakaan omalle iholleni kun käytän luonnonkosmetiikkaa. :)

 7. Hanna L

  heips! olipas kiva postaus! mites, onko tuo lorealin luomiväri hyvä jota käytit hohdepuuterin sijasta vai olisiko joku hohdepuuteri jota suosittelisit (suht edullinen mielellään) ? itse käytän nyt aikalailla noita lily lolon meikkejä mut vielä olis kiva saada lisähohdetta! Ainoa mikä on todettu vähän huonoksi niin toi tummille silmänalusille PeepO..ihan liian keltainen ja nyt bongasinkin tuolta kommenteista että suosittelet lorealin valokyniä, niin täytyy varmaan sellainen käydä itselle ostamassa :p

  • Sanni

   L’orealin Golden Beige -luomiväriä käyttävät monet meikkitaiteilijatkin korostuspuuterina, on aivan loistava sävy siihen hommaan.

   Hohde/korostuspuutereissahan on sellainen juttu, että niitä ei juuri kuulu minkään merkin vakiovalikoimaan. Ei edes selektiivisten. Hohdepuutereita ilmestyy tyypillisesti kokoelmien one shot -tuotteina, eli kannattaa tsekkailla selektiivisiä lookkeja.

   Minun tiedossani on vain kaksi merkkiä, joilla hohdepuuteri kuuluu pysyvään valikoimaan; Make Up Store (Wonder Powder) ja Bare Minerals (Illuminating Mineral Veil).

   Suosittelenkin käyttämään hohdetuotteena helmiäistä sisältävää luomiväriä, sehän on käytännössä ihan samaa ainetta kuin hohdepuuterin nimellä myytävät tuotteet. ^_^ Lorealin Golden Beigen ohella Make Up Storen Muffin-luomivärisävy on suosittu higlighter.

   • Nimetön

    Itse olen kokeillut useitakin hohdepuutereita, mutta We Care Iconin hohdepuuteri on päässyt vakkariksi. Vaikuttaa alkuun melko ”suurirakeiselta”, mutta levittyy iholle hyvin. Joku kympin pintaan Sokkareilta.

    • Sanni

     Onko We Care Iconin perusvalikoimassa hohdepuuteri? Multa on jäänyt ko. tuote ihan bongaamatta, enkä löydä sitä Sokoksen verkkokaupan We Care Icon-sivultakaan. Olisikohan kuulunut johonkin kausikokoelmaan…?

  • Mohn

   Everyday Mineralsilla on hohdepuutereita ja erityisen iso valikoima niistä löytyy Meow:lta. Jälkimmäisellä on myös hyvin neutraali hohdepuuteri jossa ei ole lainkaan väriä eikä varsinkaan kimalletta ja se tuo todellakin pelkkää hohdetta iholle (Crystalline Cat, nimestään huolimatta siis erittäin hienojakoista pelkkää hohdetta). Kannattaa tutustua. Varoituksen sananen kuitenkin, valinnanvaikeus saattaa yllättää. ;-)

 8. Hanna L

  niin ja tuli vielä mieleen, että onko sulla tästä kokemusta: http://www.lilylolo.co.uk/sp+mineral-shimmer+004 lily lolon shimmer, et ajaisko toi saman asian kun toi lorealin luomiväri hohdepuuterina ?

 9. tiia

  olipas hyödyllinen postaus! kiitos! tänään viimeksi katseli peilistä takaisin harmaa nassu :/ :D

 10. Lilli

  Kiitos taas kivasta ja informatiivisesta jutusta! Pari postaustoivetta jatkoon: voisitko mitenkään toteuttaa vastaavanlaisen jutun mineraalimeikeillä? (Olen edelleen hieman epävarma siitä, miten järkevää voidemaisia tuotteita on käyttää yhdessä mineraalipohjan kanssa.) Toinen toiveeni on mahdollisesti vieläkin suuritöisempi: ”vuoden paras tuttavuus” -postauksesi ovat olleet todella hyödyllisiä. Olisiko mitenkään mahdollista, että listaisit suosikkituotteesi siten, että valitsisit vain yhden kustakin kategoriasta (ihonhoitotuotteista meikkipohjaan jne.)? (En tiedä, olenko tässä suhteessa poikkeava, mutta yleensä meikkipussissani on vain yksi tuote kutakin tarkoitusta varten, ehkä luomivärejä ja huulipunia lukuun ottamatta.) Olisi ihana kuulla, mistä on vuosien varrella muodostunut supersuosikkejasi ja mitkä tuotteet sopivat mielestäsi hyvin yhteen.

  • Sanni

   voisitko mitenkään toteuttaa vastaavanlaisen jutun mineraalimeikeillä?

   Mahdollisesti. :)

   Olisiko mitenkään mahdollista, että listaisit suosikkituotteesi siten, että valitsisit vain yhden kustakin kategoriasta (ihonhoitotuotteista meikkipohjaan jne.)?

   En osaa sanoa… jotenkin arvelen, että en ole hyvä valitsemaan _vain yhtä_ parasta tuotetta oli sitten kategoria mikä hyvänsä, tuollainen luokittelu ei ole minulle ominaista. :) Mutta voihan tuota miettiä tulevaisuuden vuosilistoja tehdessä.

 11. aino

  mulla on rasvoittuva t-alue ja iho copeurosa, mutta muuten melko virheetön. käytän lumenen matta primeria ensin koko kasvoille ja sitten lisäksi sekoitan tuota crystal radiance primeria meikkivoiteeseen poskille. nyt ostin lumenen sävyttävän kosteusvoiteen, jonka ajttelin tasoittavan pahemman punaisuuden kasvoilta ja näin meikkivoidettakaan ei tarvitse lisätä paljon kasvoille. mutta kannattaako siis tämä matta primer lisätä mielestäsi kasvoille ennen vai jälkeen sävyttävän päivävoiteen.

  • Sanni

   Kyllä mä laittaisin sen primerin sävyttävän päivävoiteen jälkeen, sillä sävyttävä päivävoidehan on yhtä kuin kosteusvoiteesi, ja se tulee tietysti suoraan puhtaille, meikittömille kasvoille. :)

 12. Anu

  hihii, täällähän on tuttuja mallina :)

 13. Jenniemi

  Ompa mallillasi upeat huulet!

 14. Anna15

  entä jos laittaa tota heleyttävää primeria ja sen jälkeen esim. Mybellinen Dream Creamy Foundationia, niin peittääkö sienellä laitettu meikkivoide primerin tuoman kuulauden sitten?

  vai pitäisikö spaattelilla ottaa nokare tota kiinteää mutta kosketuksesta nestemäiseksi muuttuvaa meikkivoidetta kämmenelle ja sitten sekoittaa?

  entä mikä on ton primerin määrä suhteessa meikkivoiteeseen? (esim. ½meikkivoidetta ½promeria)

  sori tämmöne kysymystulva :)

  • Sanni

   Heleyttävän primerin voi laittaa joko suoraan iholle ennen meikkivoidetta tai sitten sekoittaa meikkivoiteeseen. Tavasta riippuen saat hieman erilaisen tuloksen; jos laitat primerin alle, meikkivoide todellakin ”samentaa” osan kuulaudesta, mutta tällöin saat peittävämmän tuloksen. Jos taas sotket primerin meikkivoiteeseen, tulos on heleämpi mutta samalla primer syö osan meikkivoiteen pigmentistä ja näin ollen peitto on läpikuultavampi. Riippuu tietysti myös siitä, kuinka paljon laitat primeria meikkivoiteen sekaan. Sekoitussuhde voi olla mikä hyvänsä halutusta tuloksesta riipuen, voi laittaa 50/50 jos haluaa erityisen heleän ja läpikuultavan tuloksen. Itse laitan yleensä 1/3 primeria, 2/3 meikkivoidetta.

   • Anna15

    Kiitos tiedosta! :)

 15. miinui

  olisiko sinulla mainita muutamia kosteusvoiteita, jotka sisältäisivät juuri valoa heijastavia pigmenttejä? nuorempi asiakas tuli tänään kysymään sellaista, mutta en muista että meidän myymälän valikoimista löytyisi.. ?
  Jos muistasit muutaman selektiiviseltä puolelta ja ihan pt-puolelta :)

  Kiitos vastauksestasi! :)

  • Sanni

   Useimmiten tuollaiset voiteet löytyvät anti-ageing-puolelta. Minullekaan ei niitä mitenkään hurjasti tule mieleen, mutta pt-puolella on Nivean Firm & Glow ja selepuolella Lauderin Revelation (tosin sehän onkin jäänyt pois…). Diorin Totale-linjan uudistuneessa koostumuksessa on muistaakseni myös valoaheijastavia pigmenttejä.

 16. Elina

  Tuosta Santen meikkivoiteesta on pakko sanoa jo nyt vaikket ole sitä itse vielä kommentoinutkaan… Kokeilin sitä viime talvena ja oli kyllä surkeinta jankkia mitä olen yrittänyt kasvoilleni levittää :/ Oli tosi hankala työstää, jäi läikiksi kasvoille… Lopulta luovutin ja heitin sen roskiin. En ole sen jälkeen kokeillut luonnonkosmetiikan meikkivoiteita, Lancome valtasi kaapin ja pitää tiukasti pintansa. :)

 17. Sanna

  Kumpaa suosittelisit tummien silmänalusten peittoon, Lumenen Beauty Base -tuotetta vai Lily Lolon peiteainetta? Minulla on ollut tummat silmänaluset vaivana jo pitkään ja haluaisin löytää hyvän tuotteen, jolla ne saisi piiloon.

 18. :)

  Voisitko tehdä joskus postauksen erilaisista puutereista? Itse en koskaan osaa valita minkä merkkisen tai minkälaisen puuterin ostaisin…

  • Sanni

   Moikka! En itse oikein näe suuria eroja puutereiden välillä, etenkään kun en niitä niin hurjasti käytä jolloin eri puuterien ominaisuudet toisiinsa nähden eivät ehdi ”seljetä”. :) Itse käytän tällä hetkellä tyytyväisenä Laveran irtopuuteria kinnittämään meikin, jos käytän voidemaista meikkipohjaa. Jos vertaan sitä töissä käyttämiini Cliniqueen, Dioriin, Lauderiin tai vaikka IsaDoraan, en juurikaan näe mitään eroa. Kaikki kiinnittävät meikin ja jättävät iholle ohuen hunnun, niinkuin irtopuuterin kuuluu. Kivipuutereissa taas voi havaita joitain eroja, kuten vaikkapa että L’orealin True Match -puuteri tuntuu silkkisemmältä ja vähemmän kuivalta kuin vaikkapa Lumenen. Mutta kumpikin hoitaa jälleen tehtävänsä, eli poistaa iholta kiiltoa.

   Kokonaista postausta eri puutereista en pystyisi tällä kokemuspohjalla tekemään, niin vähäisiltä tuntuvat erot minun mielestäni. Tärkeämpää kuin merkki on ehkä miettiä tarkoitusta ja värisävyä. Käytätkö puuteria lähinnä vain meikin kiinnitykseen ja haluat sen olevan mahdollisimman huomaamaton? Valitse tällöin irtopuuteri. Vai käytätkö puuteria enemmänkin meikin korjailuun päivän mittaan ja haluatko sen peittävänkin jonkun verran? Valitse tällöin kivipuuteri – ja nimenomaan sävytetty (ei transparent tai translucent) jos haluat että se myös peittää jonkun verran.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.