Karkkipäivä
Karkkipäivä

Naamanputsaushommia

Olen taas saanut kokeilla uusia pumppuvaahtoja. Tämähän on se minun suosikkipuhdistustuotteeni, kerran kun pääsee pumppuvaahdon kermaiseen ”makuun” ei muuhun enää oikein halua palata. :) No ei nyt ihan, kyllä minä välillä vielä muitakin vaahtoavia putsareita käytän, mutta pumput ovat parhaita. Vaikka todettakoon, että ne eivät ole yhtä taloudellisia kuin veden kanssa vaahtoavat – pumppuputsari kuluu ainakin puolta nopeammin kuin geelimäinen tai voidemainen vaahtoputsari.

Pumppuvaahdot_huhtikuu14

Tämänkertaisiin testattaviin kuuluvat Natuvive, Lavera ja uuden uutukainen Lumenen pumppuvaahto. En muista että Lumenella olisi koskaan aiemmin ollut peruslinjassaan pumpattavaa putsaria, apteekeissa myytävään LAB-linjaanhan sellainen kuuluu.

Olen saanut kaikki kolme putsaria blogin kautta.

Pumppuvaahdot_LumeneBrightTouch

LUMENE Bright Touch Refreshing Cleansing Foam

(on se vaan aina niin hullua että kaikkien tuotteiden, jopa kotimaisten, nimet ovat englanniksi… Lumenen kohdalla sen tietysti ymmärtää viennin kannalta, mutta esim. We Care Iconin meikkien kohdalla ei… Vai myydäänkö niitäkin Suomen ulkopuolella..?)

Lumenen ja Natuviven putsarit voisi melkein esitellä samassa kappaleessa, ne tuntuvat nimittäin käytännössä ihan samalta. Kummankin vaahto on superpehmeää ja liukasta ja erittäin miellyttävän tuntuista. Juuri tämä kermainen liukkaus erottaa pumppuvaahdot muista vaahtoavista putsareista.

Lumenen Bright Touch Foamissa on Lumenen muista saman linjan tuotteista (entiseltä nimeltään Radiant Touch) tuttu hedelmäisen raikas tuoksu. Lumenen puhdistusainevalikoima on jaoteltu ihotyyppien mukaan, ja Bright Touch on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Hintaa vaahdolla on 9,90€. Oikein hyvä putsari, ei tästä muuta osaa sanoa. Käytän mielelläni loppuun! :)

Pumppuvaahdot_NatuviveSeabuckthorn

ACO NATUVIVE Seabuckthorn Cleansing Mousse

Natuviven vaahdon koostumus ja ihotuntu ovat siis aivan samanlaiset kuin Lumenessa. Olen jopa testannut näitä niin että pesin samanaikaisesti toisella oikean, toisella vasemman puolen kasvoja, eikä pystynyt erottamaan kumpi on kumpi – muuten kuin tuoksusta. Natuviven hedelmäinen tuoksu on paljon voimakkaampi ja makeampi. Merkit käyttävät usein saman sarjan sisällä samoja tuoksuja, ja Tyrnivaahdossakin tunnistaa ACOn vanhan, poisjääneen Oliivi-putsarin tuoksun. (Hassua että Oliivissa ja Tyrnissä käytetään saman tyyppistä, hedelmäistä tuoksua.)

Natuvivessä on lyhyempi inci, jos se nyt jollekulle jotain merkkaa. Hintaa tuotteella on noin 11 euroa  ja sitä myydään apteekeissa. Puhdistavana ainesosana sekä Lumenessa että Natuvivessä on tuttu SLES (sodium laureth sulfate).

Pumppuvaahdot_Lavera

LAVERA Gentle Foaming Cleanser

Laveran puhdistuslinja täydentyi viime vuoden puolella pumppuvaahdolla. (Hajusteettomaan Neutral-sarjaan on jo aikaisemmin kuulunut pumppuvaahto, ja se on lemppariputsareitani luonnonkosmetiikan puolella.) Peruspuhdistuslinjaan kuului aiemmin vain emulsio ja seka-rasvoittuvalle iholle tarkoitettu geeli, joten tällaiselle kaikkien ihotyyppien putsarille oli tilausta.

Kuten luonnonkosmetiikan puolella on käynyt tutuksi, luonnollisten ainesosien pumppuvaahdot ovat synteettisiä ohuempia ja vähemmän täyteläisiä. Jotkut niistä muistuttavat koostumukseltaan suorastaan tiskivaahtoa. Laveran Gentle Foaming ei ole tiskivaahtoa vaikka onkin toki Lumenea ja ACOa ohuempaa. Tykkään tuoksusta tosi paljon, niin kuin koko Laveran puhdistuslinjan tuoksusta. Ainesosissa ei ole lakritsia, mutta minulle tulee tuoksusta mieleen aromaattinen yhdistelmä kukkia ja vienoa lakritsia.

Puhdistavat ainesosat ovat Laverassa Lumenea ja ACOa hellävaraisemmat, ja sen myös tuntee iholla pesun jälkeen. Eivät Lumene ja Natuvivekään mitään kiristävää tunnetta kuitenkaan jätä.

Laveran Gentle-vaahto on porukan kallein, pakkauksessa on 100 ml tavaraa (muissa 150 ml) ja hintaa on 13,60€ (Biodellyn hinta, en löytänyt hintoja muualta).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pumppuvaahdoista vielä – jos et ole koskaan sellaista kokeillut, niin kokeile edes yksi pullo! :) Jos arvostat puhdistustuotteessa ylellisen liukasta, kermaista koostumusta mutta et kuitenkaan pidä rasvaisista maidoista ja emulsioista, pumppuvaahdot ovat kuin sinulle tehtyjä. Ero ”tavallisen”, ei pumpattavan vaahtoputsarin koostumukseen on huomattava.

Minkä ostaisin testitrion putsareista itse? Laveran, sillä suosin aina luonnonkosmetiikkaa.

P.S. Nettikauppavinkki hintatietoisille – törmäsin netissä sattumalta Terveysteekki-kauppaan etsiessäni edullisinta hintaa Evonia Keratiini-kapseleille. Huomasin, että monet muutkin tuotteet ovat Terveysteekissä yllättävän huokeita kilpailijoihin verrattuna, esim. ylempänä mainitsemani Laveran Neutral-vaahto maksaa ’Teekissä 7,75€ (normi, ei mikään alehinta) ja muuten-niin-edullisessa Hyvinvoinnin Tavaratalossa taas 12,95€..!

Kommentit (64)

 1. Petra / Viilankantolupa

  Mulla on puhdistusvaahtoja kohtaan asennevamma. Olen kokeillut muistaakseni ainakin kolmea erilaista (kaikki kuivalle iholle tarkoitettuja), mutta mulle se ei ole henkisesti riittävä. Joo, kuulostaa älyttömältä, mutta kun puhdistusvaahto tavallaan ”häipyy” sormien alta eri lailla kuin öljy, voide tai maito, niin en jotenkin vaan koe oloani niiden kanssa luontevaksi. Tykkään kokeilla niitä ja fiilistellä tuntumaa, mutta sitten ihan tosihommissa jokapäiväisessä käytössä valkkaan kuitenkin aina jotain paksumpaa. Rajoittunut on ihmisen mieli. :)

  • Sanni

   Koskeeko asenne myös geelimäisiä, voidemaisia ja nestemäisiä vaahtoputsareita? Vai ainoastaan pumpattavia? :)

   • Petra / Viilankantolupa

    Noita pumpattavia. Tai muotoillaan se niin, että eteeni ei ole osunut yhtään rutikuivalle iholle sopivaa vaahtoajaa, joka olisi geelimäinen tai voidemainen. Mä olen hirveä nipo sen pesutuntuman kanssa, ei saisi olla yhtään liian pesevä, mutta toisaalta pitäisi tuntua jossain. Mutta silti luen näitä putsarivertailuja aina korvat höröllä, josko vaikka kuitenkin tarttuisi jotain kiintoisaa. :)

    • Sanni

     Samanlainen ”nipo” taitaa olla täälläkin, vain hyvin harva putsari saa varauksettoman ihastukseni :)

 2. Minna

  Moikka, kiinnostuin! Varmaan seuraavaksi voisin kokeilla, ny käytössä geelimäinen putsari. Kauanko puteli suunnilleen kestää kerran päivässä käytettynä?

  • Sanni

   Vaikea arvioida kun mulla on nykyään aina useita putsareita samaan aikaan käytössä, mutta kun muinoin käytin ”putkeen” Dermosilin pumppuvaahdon niin olisikohan se kestänyt joku 3 kuukautta..? Tai alle..?

   • Minna

    Nii joo, hankala sitten arvioida. Mut riittoisaltahan se vaikuttaa mun mielestä.

 3. Ulkosuomalainen

  Kun tuli puhe muodikkaista puhdistustuotteista, mikä on sun kantasi misellaarivesiin? Mulla on muut puhdistustuotteet unohtuneet kokonaan kun pääsin Bioderman Crealinen / Sensibion makuun!

  • Sanni

   mikä on sun kantasi misellaarivesiin?

   Ne on mun inhokkituotteita :) Käytän (tai käytin) niitä ainoastaan asiakkaiden kasvojen putsaukseen töissä ennen meikkausta, sopivat siis tilanteisiin joissa meikki täytyy saada nopeasti poistettua ilman vettä. ”Normaali”käytössä en tykkää niistä yhtään, eivät puhdista mielestäni yhtä tehokkaasti kuin muut putsarit ja ennenkaikkea jättävät iholle ällön, nahkean tunteen.

 4. lusene

  Voiko noilla pestä silmätkin? Minä olen joskus tykännyt puhdistusvaahtojen fiiliksistä oikein kovastikin, mutta jotakin aiemmin käyttämääni ei muistaakseni saanut käyttää silmiin, joten vaahtojen käyttö sitten jäi kun aloitin meikkaamisen. En kuitenkaan jaksa puhdistaa silmiä erikseen eivätkä ne oikein tunnu tykkäävänkään silmämeikinpoistoaineista. Nykyään käytän apteekeista saatavaa Avecydiä, jota voi käyttää koko naamaan, mutta sen lirumainen koostumus ei oikein miellytä.

  • Sanni

   Voiko noilla pestä silmätkin?

   Joku varmaan voi, minä en kun minulla on niin herkät silmät. Kaikki vaahtoava kirvelee niissä niin maan penteleesti. :) Ja melkein kaikki muukin, silmäni kelpuuttavat käytännössä vain superhellävaraisia, geelimäisiä tuotteita. Sellaisia, jotka on tarkoitettu nimenomaan silmämeikin poistoon.

   • minä vain

    Mitä hyviä tuotteita olisi silmille? Muu kuin se Lumenen josta muistaakseni olen lukenut sulta,mutta eikö lopetettu se

    • Sanni

     ”Hyviä tuotteita” on hyvin yksilöllinen käsite, ne mitkä ovat hyviä yhdelle eivät välttämättä toimi toisella lainkaan. Mieltymykset ja tarpeet vaihtelevat yksilöstä toiseen; joku tarvitsee supertehokkaan putsarin vedenkestävän meikin poistoon ja joku toinen taas mahdollisimman miedon. Tällaisiin kysymyksiin on siis aina mahdoton vastata yleisellä tasolla, voi vain puhua omista suosikeistaan.

     Omat silmäni sietävät vain geelimäisiä poistoaineita valtaosan ihmisistä vannoessa nestemäisten silmämeikinpoistoaineiden nimeen. Minun suosikkejani ovat se edesmennyt Lumenen Natural Code jota mulla on edelleen monta pulloa varastossa sekä Blissin Lid + Lash Wash Makeup Remover (edelleen markkinoilla, saa Suomessa Kicksistä mutta kalliihkoa). Geelimäisiä silmämeikinputsareita on markkinoilla todella vähän, ja kun tuo mun Natural Code -varasto loppuu, toivon että kauppoihin on siihen mennessä jo tullut joku uusi edullinen geelimäinen, tai sitten alan kiltisti ostaa tuota kallista Blissiä.

     Hätäapuna voin kyllä käyttää myös Lumenen Sensitive Touch -silmämeikkiputsaria, se on nestemäinen mutta tavallista nestemäistä vähän liukkaampi eli tuntuu iholla miellyttävältä ja ennenkaikkea ei ärsytä silmiä.

  • stiia

   Mä käytän suvereenisti silmiinkin. Vahamaista eyelineriä ei mun Madara poista täydellisesti, mutta eipä mikään muukaan. Tosiaan riippuu aikalailla omista silmistä kestääkö vai eikö kestä :)

 5. Charming Nails

  Välillä on tullut käytettyä pumppuvaahtoja. Kun seuraavan kerran on ajankohtaista ostaa putsari, se voisi olla tuo Lavera. Miksi? Sen takia koska niitä saa Prismasta ( toivottavasti juuri tätä ), hinta on kohtuullinen ja haluan tukea sitä että luonnonkosmetiikkaa on tullut myyntiin asioimaani markettiin :) Lavera on myös hyvä sarja muutenkin.

  • Sanni

   Mä pelkään että tätä Gentle Foamingia ei saa Prismoista…. Siellä on käsittääkseni Laveran kasvotuotteista vain Basis Sensitiv -linja. Voin tosin olla väärässäkin ja tilanne on voinut muuttua. Täytyykin muuten kysyä Liisalta.

  • Tiia

   Samalla logiikalla olen itsekin ostanut marketista laveraa, santea ja jotain muuta. Haluan tukea sitä, että ovat ottaneet valikoimiinsa luonnonkosmetiikkaa. Sitä paitsi monet tuotteet ovat olleet halvempiakin, kuin esim Hyvinvoinninn tavaratalosta tilattuna…

 6. Maijastiina

  Täällä myös yksi pumppuvaahtoputsareiden ystävä. Tosin nyt käytössä on vaahtoputsarien aasialainen versio.

  Törmäsin näet Japanissa reissatessa sikäläiseen vaahdotussysteemiin: vaahtoverkkoon. Käytännössä siis pieni, muovinen verkkonippu, jonka sisään tyrkkäät hiukan puhdistusainetta, hierot verkkoa kättäsi vasten tai liikutat kuin pesisit käsipyykkiä ja tadaa – kädessäsi on valtava kasa mielettömän pehmeää ja ”sitkeä”rakenteista vaahtoa. Minulle jäi sellanen käsitys, että tuo verkko tekee miltei aineesta kuin aineesta vaahtomaista. Vaahdon koostumus on ilmeisen tärkeää, koska japanilaiset ajattelevat, että käsien karkea iho ei sais koskettaa kasvoja. Kiinteä vaahto suojaa siis kasvoja käsiltä. Puhdistus on hetken hitaampaa kuin suoraan pumppuputsarista pumpatessa, mutta putsaria tarvitaan todella pieni määrä ja syntyvä vaahto on rakenteeltaan ihan erilaista kuin muut tapaamani vaahdot.

  Löytynee esimerkiksi Ebaysta hakusanalla foaming net tms., mutta vastaavan tekee kyllä itsekin aika helposti. Tässä esimerkiksi yksi video verkon käytöstä: https://www.youtube.com/watch?v=wsbPysL-U9k
  Varmasti ainakin kaikki vaahtoavat puhdistusvoiteet käyvät, mutta joissain kuvissa käytössä on myös esimerkiksi palasaippua.

  • Sanni

   Kiinnostuin! :) Tuollainen pitää kyllä hankkia. Näköjään MUJIssakin on. Täytyy ostaa seuraavalla Tukholman reissulla!

  • Tiia

   Videon perusteella tuo oli vähän saman näköinen kuin ne kropalle myytävät suihkukukkaset (vai mikä lieneekään oikea nimitys). Mielenkiintoista!

   Veikkaisin kuitenkin, että tuottee täytyy lähtökohtaisestikin olla vaahtoavaa, jotta siitä saa vaahtoa tolla verkollakaan?

   Kyllähän esim. vaahtoputsareidenkin ”taika” on siinä korkissa. Pulloon voi laittaa mitä tahansa ainetta (ja vettä) ja saa vaahtoa. Kuitenkin sen vaahdon koostumus vaihtelee suuresti riippuen siitä käytetystä putsarista.

   • Sanni

    Videon perusteella tuo oli vähän saman näköinen kuin ne kropalle myytävät suihkukukkaset (vai mikä lieneekään oikea nimitys).

    Mullekin tuli ”suihkukukkanen” mieleen, mutta tuossa foaming netissä lienee paljon tiheämpi verkon rakenne. Ebaysta löytämäni fiaming netit oli erilaisia, ei ”kukkas”muotoisia.

    Mä muuten inhoan suihkukukkia ja aina mietin että kuka näitä haluaa käyttää :D Jotenkin tosi epämääräisen tuntuisia iholla, nuljuavat oudosti eivätkä tunnu lainkaan niin tehokkailta kuin kunnon pesusienet. :)

    • Nimetön

     Mä traumatisoiduin kun sain tietää että PESUSIENI ON ELÄIN. H Y I .

     • Sanni

      Hehe, no mä en koskaan käyttäisi niitä eläin-pesusieniä, omani ovat ihan vain vaahtomuovia tai selluloosaa.

    • Tiia

     Joo mä kanssa veikkaan, että verkko on paljon tiheämpi kasvoille tarkoitetussa versiossa.

     Olen vähän kahden vaiheilla niiden kukkasten kanssa. Toisaalta tuo mitä sanoit tuntumasta, on totta (ehkä siitä täytyy vaan pitää napakasti kiinni?).

     Tykkäisin itsekin käyttää pesusientä, sitä karheaa puolta. Toisaalta taas mua ällöttää pesusieni, kun tuntuu, että se imee kaiken moskan itseensä eikä kuivu ikinä.

     Mä kyllä pesen pesusienet käytön jälkeen, säilytän niitä ilmavasti, vaihdan usein ja tiedän, että ne voi myös desinfioida (esim mikrossa), mutta en siltikään pysty estämään mieleeni hiipivää kuvaa tippumärästä pesusienestä, jonka sisällä lisääntyvät kaikki oravaa pienemmät eliöt…

   • Maijastiina

    Hauskaa, jos tää oli uusi vinkki muillekin. :)

    Joo, toki sen puhdistustuotteen pitää sisältää jotain helpohkosti vaahtoavaa ainesosaa. Esimerkiksi pelkkä öljy siis tuskin muuttuu vaahdoksi, vaikka kuinka hankaisi. :P Omalla verkollani olen onnistuneesti vaahdottanut ainakin vaahtoavaa puhdistusvoidetta ja käsisaippuana toiminutta palasaippuaa. Palasaippua muuten vaahtosi komeasti. :D Pumppuputsarin valmis vaahto sen sijaan lisääntyi vaahdotuksesta, mutta rakenne jäi tosi vetiseksi. Mitään puhdistusmaitoja ei nyt ole käsillä, joten niiden vaahtoavuudesta ei ole tietoa. Käsittääkseni Aasiassa puhdistus aloitetaan öljyllä ja sitten jatketaan tällä vaahdolla.

    Ja verkko on todella tiheää ja ”kangasmaista”. Ei tuo toki mikään maailmaa mullistava keksintö ole, mutta ihan hauska kapistus silti. Plus tämän jopa uskaltaa napata koriinsa Ebaysta, koska tosta matskusta tuskin on mahdollista valmistaa ”feikkiversiota” – toisin kuin monista muista kosmetiikkatuotteista.

  • Myy

   Vau! Täytyi samantien naputella eBaysta tommonen verkko itelle :)

 7. aadis

  Lavera puhdistusvaahto Terveysteekissä 12:90 :(
  Hyvinvoinnin tavaratalossa tuotetta ei tällä hetkellä ole.

 8. milipili

  Ostin viimeksi Prismasta uuden sarjan (joku lb 300?) vaahtoputsaria ja oli erinomainen yllätys, tosi pehmeä vaahtoa joka ei hetkessä katoa.

  • Lotta

   Varmaankin L300? Kuivan ihon tuotteissa on mainitsemasi puhdistusvaahto, normaali-/sekaihon tuotteissa ei :(

   http://l300.fi/

  • Sanni

   Kiitän vinkistä :)

 9. msr

  Mä käytin aikanaan acon oliivivaahtoa, se oli kyllä ihan jees ja tuoksu oli ihanan ylellinen. Sit tuli natuvivet ja mun mielestä sen vastaavassa tuotteessa on pistävän imelä tuoksu. Musta kans tuntuu et pumpusta tuleva vaahto ”karkaa” kuten joku tuossa ylempänä kuvaili. Mun mielestä miellyttävin vaahto on biothermin voidemaisessa putsarissa (vaaleanpunainen tuubi) ja sen koostumus on helposti säädeltävissä veden määrällä. :) ja tuubi kestää mulla reilusti yli puoli vuotta, n. 25 e hintakaan ei siinä vaiheessa kirpaise. (Paitsi tietenkin jos kaikki ihonhoitotuotteet menee loppumaan yhtaikaa, niinku mulla jostain syystä aina :D)

  • Sanni

   Biothermin voidemainen vaahtoputsari (niinkuin parin muunkin selektiivisen merkin kuten Lancômen, Cliniquen ja Clarinsin) on kyllä törrrrrkeän riittoisaa! Mun käytössä kestäisi varmaan vuoden :D Mulle nuo tuon tyyppiset vaahtoputsarit vain tuntuu liian kuivattavilta. Ja iho jää nihkeäksi, niinkuin saippualla pestessä. Mutta ihanan pehmeää ja runsas vaahto noilla tulee. :)

   • msr

    Mulla taas biotherm ei tee tuommoista tunnetta ollenkaan, mut nahkoja ompi toki erilaisia. :) poistan tuotteen iholta kosteilla sienillä, koen et sekin vaikuttaa siihen miltä jälkeenpäin tuntuu. Jos vedellä vaan huuhdon ni kyllä kuivattaa :D

 10. Eeva

  Hei Sanni!

  Mitä putsaria käytät silmämeikin poistamiseen? Iso kiitos taas!

  Eeva

  • Sanni

   Käytän Natural Coden edesmennyttä geelimäistä, se lopetettiin vuonna 2011 jolloin ostin sitä kassillisen varastoon koska tiedän että markkinoilla on sairaan vähän geelimäisiä silmämeikinpuhdistusaineita. Varastoa riittää vielä varmaan pariksi vuodeksi. :)

   • Eeva

    Voi apua! Mitä minä nyt sitten voisin kokeilla, kun tuote on lopetettu. Siis jotain hellävaraista silmille.

    • Sanni

     Kokeile Lumenen Sensitive Touch -silmämeikinpoistoainetta, se on myös hyvää ja olen käyttänyt sitä useamman pullon. Koostumus vain ei ole yhtä hyvä kuin tuossa Natural Codessa.

 11. HeidiR

  Lähteekös näillä putsareilla Dermablend-meikkivoiteet pois?

  • Sanni

   En ole kokeillut. Mutta uskoisin että ainakin tuplapuhdistuksella lähtee. Luonnonkosmetiikalla Dermablend ei kyllä välttämättä irtoa, eli tuplapuhdistuksella tarkoitan Lumenea ja Natuviveä.

  • Tiia

   Mä olen testannut tuota dermablendiä ja havainnut, että se lähtee parhaiten öljy+vanulappu combolla. Loppu lähtee sitten luonnonkosmettikan putsareillakin.

   Tilasin testiin Dr.Hauschkan putsarin, kun halvalla sai:) (päiväys menossa). Nauroin itsekseni, kun pakkauksen ohjelappusesta löytyi kätevä ”vinkki/vihje”: Pitkäkestoisen tai vedenkestävän meikin poistoon käytä enemmän ainetta ja hiero kunnolla. (wow, ei olisikaan tullut mieleen)

   • Sanni

    Pitkäkestoisen tai vedenkestävän meikin poistoon käytä enemmän ainetta ja hiero kunnolla

    :D :D Aijaa? :D

    Mites se Dermablend on muuten sulla toiminut? Miten sävy?

    • Tiia

     No kyllähän se toimii. Aluksi olin ihan että wow! Sen laannuttua olen kuitenkin havainnut, että oikeasti saan mineraalimeikeillä paljon enemmän itseäni mielyttävän pinnan. Tosin minun tapauksessani vika on varmasti levittäjässä (siveltimellä olen laittanut).

     Ei Dermablendilläkään mitenkään huonoa pintaa tule, mutta jotenkin vaan niin… noh, meikkivoidemainen (shocking, meikkivoide kun on kyseessä:D)

     Muutaman kerran käytin koko kasvoille, mutta en pidä ihofiiliksestä. Näyttääkin jotenkin vahamaiselta. Edelleenkin aivan varmasti käyttäjälähtöinen ongelma.

     Lisäksi mulle tuli leukaan ihme röpelöä ja epäpuhtauksia, minkä arvelisin johtuvan Dermablendistä. Mulla ei kuitenkaan ole varsinaisesti nyppyjä ikinä. Paitsi joku yksi megafinni kerran vuodessa. Pienempiä epäpuhtauksia tmv saattaa olla, mutta niitäkin on mielestäni ollut enemmän, jos käytän Dermablendiä ahkerammin.

     Olen käyttänyt myös niin, että käytän Dermablendiä vain nenän- tai T-alueelle ja muualle sitten muuta. Toimii niinkin. Sävy on hyvä.

 12. Armi

  Olen käyttänyt yhden pumppuvaahtoputsarin, enkä tykännyt. Aco oli merkki, tarkemmin en muista että mikä Acon tuote, vaaleanpunainen pullo taisi olla? Jotenkin se vain tuntuu riittämättömältä, putsata naamansa vain pelkällä vaahdolla. Geelimäiset putsarit ovat omia suosikkejani, tuntuvatkin paljon tehokkaammilta kun alkavat vaahtoutua vasta siinä iholla hangatessa :) Mutta makuasioitahan nämä ovat, ja siksi onkin niin kivaa että monia eri koostumuksia on tarjolla!

  • Sanni

   Mutta makuasioitahan nämä ovat, ja siksi onkin niin kivaa että monia eri koostumuksia on tarjolla!

   Näin on :)

 13. Titina

  Itse tykkään vaahdoista juuri hellyyden takia, olen ylihoitanut ihoani aikanaan ja kuivattanut sen. Tästä tietenkin aiheutui yhtä sun toista iho-ongelmaa. Minulla oli suunympärysihottuma pitkään, lääkkeitä en halunnut enää kokeilla, mutta ruokavalio muutosten jälkeen jätin vielä SLES ainetta sisältävät pesuaineet niin viimeisetkin ihottumat hävisi. Joten Lavera on minun valinta, täytyykin käydä hakemassa sellainen. Täytyy tarkistaa onko hinta miten paljon alempi kun sen ostaa Saksasta.
  Sitten sellainen postaus ehdotus Saksan reissua varten. Täällä on kauppaketju DM, aika pitkälti koko maassa löytyy ja heidän oma todella edullinen ljonnonkosmetiikka merkki kuin Alverde.

  • Titina

   Karkasi kun yritin korjata luonnonkosmetiikka sanaa. Mutta jos Alverde sarja tulee vastaan ja kiinnostaa niin olisi mukava kuulla mielipiteesi siitä. Isot kiitokset blogista!

  • Sanni

   Täytyy tarkistaa onko hinta miten paljon alempi kun sen ostaa Saksasta.

   Epäilemättä paljon halvempi kuin Suomessa. Saksassa luonnonkosmetiikan hinnat taitaa olla noin puolet Suomen hinnoista.

   Täällä on kauppaketju DM, aika pitkälti koko maassa löytyy ja heidän oma todella edullinen ljonnonkosmetiikka merkki kuin Alverde.

   Kiitos juttuvinkistä, mutta pelkään ettei tuotearvostelu merkistä, jonka tuotteita saa vain yhdestä kauppaketjusta Saksassa (en löytänyt mitään nettikauppaa), herätä kovin suuren yleisön kiinnostusta suomalaisessa blogissa. Mutta tiedä vaikka jollain Saksan matkalla ostan pari tuotetta kokeiluun ihan uteliaisuudesta. :)

   • OMGBBQ

    Olen nähnyt DM-liikkeitä todella tiheässä paitsi Saksassa, myös mm. Itävallassa, Unkarissa, Serbiassa… Eli Keski- ja Itä-Euroopassa ainakin melkein joka maassa ja koskaan ei ole tarvinnut varsinaisesti etsiä niitä, kävelee vaan johonkin suuntaan ja kohta on DM. Näin ollen yhtään Euroopan matkailua harrastavat lukijat pääsevät kyllä kosmetiikkaostoksille. Itsekin tykkään Alverdesta hulluna ja hamstraan aina reissuilta, ainoastaan ruusupuhdistusliinat ovat olleet pettymys, ärsyttivät ja kuivattivat.

    • Sanni

     Ok, hyvä tietää :)

     • Titina

      Sen verran jos saan vielä ainakin yrittää puhua Alverde postauksen puolesta :) Että DM on 12 eri Euroopan maassa ja heillä on 2900 liikettä. Toiseksi tuo Alverde linja on hyvin edullinen, joten kiinnostaa että mitä sillä hinnalla oikeastaan saa.

 14. Nanna

  Haha, mä RAKASTAN pumppuvaahtoja, mutta pihinä en ikinä raaski ostaa niitä :D Olen ihan onneni kukkuloilla aina, kun unohdan oman putsarin kotiin ja pääsen käyttämään poikaystävän äidin vaahtoputsaria…

  • Sanni

   :D :)

  • Nimetön

   Ainun pesuvaahto on muuten halpa (nelisen euroa) ja hyvä, ei kuivata mutta pesee.

 15. Eeva

  Hei,

  toi Terveysteekki on todella halpa! PK yhden euron lähimpään pakettiautomaattiin, ja valikoimissa on ”maksa mitä haluat”-tuotteita (ennen viimeistä käyttöpäivää). Eri asia onko kosmetiikka kunnollista, jos parabeeneja ei luomuun lisätä säilöntäaineena :). Mut on kiinnostava kauppa, kiitos vinkistä

  • Sanni

   Joo, nuo yhden euron postikulut ilahdutti minuakin! :) Itse noudin Matkahuollosta.

 16. Topi

  Mäkin olen pumppuputsareiden ystävä, käytän ACO Young -vaahtoa ja musta taas tuntuu, että se on huomattavasti riittoisampaa kuin muut mitä olen aiemmin käyttänyt! En meinaa millään saada tota putelia loppumaan :D Tykkään siitä, että naama ei jää kuivaksi koppuraksi ja silti lähtee kaikki meikki ja muu töhnä pois :)

 17. Jazza

  Useita vaahtoputsareita on tullut kokeiltua, mutta tätä L’Oreal Happyderm Skin Exhilarating Cleansing Moussea parempaa ei ole vastaan tullut:

  http://www.beautyholicsanonymous.com/2008/04/review-loreal-happyderm-skin-exhilarating-cleansing-mousse/

  On vaan sen verran vanha tapaus (tuon linkin päiväyksen mukaan peräti vuodelta 2008), ettei sitä enää saa. Olen säästänyt yhden täyden pullon eräänlaisena kosmetiikka-aarteena vuosien takaa ja vaikka se on täysin kunnossa, käytän sitä vain harvoin ettei lopu. Koostumus on kuin paksua vaahdotettua kreemiä ja käytössä suloistakin suloisempaa. Myös tuoksu vastaa tuotteen muuta fiilistä.

  Muistaakseni täällä (?) oli jokin aika sitten kommentti siitä, että ne upeimmat vaahtoputsarit saa vain kalliilta selektiivisiltä merkeiltä. Tämän tuotteen nopea poistuminen myynnistä saattoi hyvinkin johtua juuri siitä, että tuote oli ”liian hyvä” myytäväksi edullisena päivittäiskosmetiikan tuotteena.

  Yllättäen mun huonoin vaahtoputsarikokemus on samalta firmalta, mutta Lancomen nimen alla myytävä vaahtoputsari pumppupullossa. Kuivattaa, kirvelee ja ärsyttää ihoa, mikä on jotenkin outoa kun saman talon halpistuote oli niinkin loistava.

  • Sanni

   Mä muistan kun tuo Happyderm tuli kauppoihin! Olikohan vuonna 2006… Muistan Happydermin niin hyvin siitä, että se taisi olla ensimmäisiä moussemaisia putsareita joista koskaan kuulin, silloin se tuntui ihan kunnon hi-techiltä :D Kaikki hehkutti sitä ja puhui siitä pehmeydestä, ja mä vain en sitten koskaan ostanut sitä…

   Muistaakseni täällä (?) oli jokin aika sitten kommentti siitä, että ne upeimmat vaahtoputsarit saa vain kalliilta selektiivisiltä merkeiltä.

   Jos viittaat mun kommenttiin, niin puhuin voidemaisesta ”facial soap” -tyypistä. Mutta joo, toki tuon voi yleistää niin että selektiivisiltä merkeiltä ylipäänsä löytyy ylellisemmän tuntuisia ja riittoisampia vaahtoavia putsareita kuin markettimerkeiltä. Vaikka juuri pumppuvaahdon kohdalla en ole törmännyt selepuolella selvästi halvempia merkkejä parempaan.

   • Jazza

    Hyvin sanottu! Minustakin se tuntui silloin todelliselta hi-techilta pursotinsuuttimineen (kuin kermavaahtopurkeissa) ja koko tuotetyyppi oli jotain uskomattoman uutta ja hienoa, suorastaan ylellistä! :)

    Tuon vaahtoputsarin innoittamana hankin Guerlainilta kropalle vastaavan moussesuihkugeelin. Se oli siitä hauska, että kun sitä pumppasi kädelle, se vaahtopallo alkoi laajeta ihan älyttömästi, viinirypäleen koosta tennispalloksi! Hilpeä ja erikoinen suihkutuote, ja olihan se tuoksultaankin hieno.

    Ai se olikin voidemaiset kasvosaippuat mistä oli silloin juttua, hatara muisti mulla. Ihan samaa mieltä tuosta, että halvan ja kalliin pumppuvaahdon eroa ei juurikaan huomaa, eikä kai niitä kovin monella tavalla tehtynä saa järkevästi ulos suuttimestakaan.

    Asiasta toiseen: Tiedätkö onko täytettäviin parfyymisuihkepulloihin olemassa uusia kumitiivisterenkaita?

 18. Riikka

  Heippa, itse tykkään myös vaahtoputsareista ja tässä kohtaa on pakko suositella Dermosilin luonnonkosmetiikkasarjan vaahtoputsaria. :)

  • Sanni

   Sitä munkin on jo pitänyt kokeilla pitkään! :) Mutta kun näitä putsareita vain riittää… ^_^ :D

 19. Nimetön

  Moi! Päätin nyt kysyä Sanni sulta, kun olet kuitekin kokeillut aika monia puhdistusvaahtoja.

  Eli haluaisin ehdottomasti pumppuvaahtoputsarin kasvoille, kuivalle iholle. Pidän siitä, että tuote liukuu iholla, levittyy ja huuhtoutuu helposti vedellä pois niin, että ihoon kohdistuu mahdollisimman vähän mekaanista hankausta. Ihoni on hieman herkkä ja punoittaa helposti, jos joutuu hankaamaan. Esim. en voisi kuvitellakaan pyyhkiväni puhdistustuotetta millään puhdistusliinalla pois. Tärkeimmät asiat vaahtoputsarissa mulle on, että tuote kuivattaisi mahdollisimman vähän eikä jättäisi kiristävää tunnetta ja että hinta olisi kuitenkin opiskelijan kukkarolle ystävällinen. Meikkaan harvoin, joten aineen ei tarvitse olla tehokas meikin poistaja.

  Olen kokeillut mm. Decubalin kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettua puhdistusvaahtoa, mutta se on aivan liian kuivattavaa ja kasvoja kiristää sen jäljiltä. Sanoitkin siitä, että sinullakin jättää ihon kuivan tuntuiseksi. Eli valitettavasti menee hakuammunnaksi, vaikka yrittäisinkin valita kuivan ja herkän ihon tuotteita. Mitä suosittelisit näistä, joita olet kokeillut? Mikä olisi kosteuttavin kuivalle iholle? Tai osaisitko vinkata jotain muuta? Toki muutkin saa vinkata :)

  Tuossa joku sanoikin, että Ainun puhdistusvaahto olisi kokeilemisen arvoinen. Olen miettinyt myös näitä vauvoille tarkoitetttuja puhdistusaineita. Onko joku kuivaihoinen käyttänyt ja todennut hyväksi vai ovatko yhtään sen kummempia kuin muutkaan? Luulisi, että ainakin olisivat hellävaraisia vauvojen tuotteita, mutta eipä tämäkään mitään takaa.

  Kiitos muuten Sanni, että jaksat pitää blogia ja kirjoitella kokemuksiasi! Olen saanut täältä paljon vinkkejä ja täältä sain esim. puhdistusvaahtoherätyksen ja tykästyin.

  • Sanni

   Mitä suosittelisit näistä, joita olet kokeillut? Mikä olisi kosteuttavin kuivalle iholle? Tai osaisitko vinkata jotain muuta? Toki muutkin saa vinkata :)

   Pelkäänpä, että en tunne vedellä huuhdottavaa tuotetta, joka ei jättäisi ihoa lainkaan kuivan tuntuiseksi :/ Vesielementti kuitenkin tuo aina väkisin sen jonkun verran kuivattavan vaikutuksen. Mieleen tulee Favoran puhdistusvaahto, kokeiles sitä. Se on toistaiseksi kosteuttavimman tuntuinen puhdistusvaahto jota olen kokeillut.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.